Gość: Zainteresowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 23:34 Czy wiadomo wam coś o Triton Development? Obecnie budują zespół apartamentowy Triton Park przy Grójeckiej? Czy to uczciwy i godny zakupu mieszkania developer? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vert Re: Triton Park IP: *.eranet.pl 20.08.07, 15:24 Jest to spółka, która zajmuje się wszystkim co w danej chwili modne, wczesńiej nazywała się 7Bulls i zajmowała się usługami informatycznymi, teraz stwierdziła, że opłaca się budować mieszkania ;) zmieniła nazwę na Triton i sprzedaje mieszkania po 10k za m2, ujawniła że jej całkowity koszt to 5tys za m2, ma 100% marży, wiec można się targować :D . Ale coś mieszkania słabo muszą się im sprzedawać, bo akcje Triton Dev. zachowują się najgorzej w porównaniu do innych deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Triton Park IP: *.aster.pl 20.08.07, 16:17 Tutaj masz coś o historii, o której pisał Vert. zdystansem.salon24.pl/28043,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapachkupy Re: Triton Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 22:12 byłes już na miejscu budowy ? pojedź i się zaciągnij zapachem świeżej kupy dowożonej na bieżąco do zlewni szamba zlokalizowanej w linii prostej o około 50 metrów od tego ,,apartamentowca,, :) Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 zdjecia z budowy 27.08.07, 11:35 jakis czas temu bylam na budowie zrobic fotki i jakos nic takiego nie czulam zdjecia: www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=247 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) apsik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 18:29 chyba masz katar ;) przejdź na drugą stronę Grójeckiej - za ogrodzeniem z falistej blachy masz zbiór odchodów z całych Włoch , części Ochoty i Ursusa jak wieje na wschód, to może rzeczywiście mniej śmierdzi codziennie przejeżdżam tamtędy i zawsze zamykam okno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Triton Park IP: *.aster.pl 24.08.07, 19:40 jezeli chodzi o akcje, to poczekaj jeszcze pare miesiecy a sie zdziwisz pozdro j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Triton Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 11:13 Czy to prawda że Warbud wycofał się z placu budowy Triton Park? Stwarza to wtedy tą inwestycję wysoko ryzykowną bo to był jedyny poważny i wiarygodny kontrahent jakiego oferował Triton Development! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad2008 Re: Triton Park IP: 66.90.73.* 28.08.07, 00:17 raczej niewiarygodna informacja - gdyby tak bylo obie spolki notowane na GPW musialyby to oglosic. Jak glebiej sprawdzic to za Tritonem stoi PKO BP oraz ALMA, oni im zufali wiec prawdopodobnie wiedza co robia. pozdrowienia dla scepytkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Triton Park IP: *.visp.energis.pl 28.08.07, 21:06 Warbud od wielu lat na GPW notowany nie jest :) Nie wiem dokładnie, co się dzieje z Tritonem, ale Warbud akurat był także zatrudniony na innej budowie na Ochocie, jj investment na Dickensa, wykonał swoje i zszedł z placu budowy - może o to chodzi a przez "głuchy telefon" nastąpiło jakieś zamieszanie? Wiarygodność 7bulls.... o przepraszam Tritona to inna sprawa, każdy sobie musi am odpowiedzieć czy uważa swojego dewelopera za wiarygodnego. I nie ma co się podpierać renomą PKOBP (bo oni nie są od budowania tylko od finansowania) ani Almy (bo jeśli budynki nie powstaną to po prostu nie będzie sklepu, i tyle), tylko trzeba pamiętać że najwięcej ryzykujecie wy, kupujący. Póki co to jednak budowa idzie raczej mocno do przodu, nie wiem jak idzie sprzedaż mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Triton Park IP: *.aster.pl 28.08.07, 22:25 Jakiś czas temu interesowałem się ta inwestycją (wynajmuję mieszkanie naprzeciwko)... począwszy od grudnia 2006 (gdy pojawiły się zapowiedzi w prasie), do marca była cisza (w międzyczasie z pewnością ruszyła sprzedaż), po czym sprzedawcy się obudzili i skontaktwali sie ze mna - oczywiście zostały same "ochłapy", wśrod których cieżko było coś wybrać... Jednocześnie na listach rezerwacyjnych widziałem te same nazwiska przy kilkudziesięciu mieszkaniach (pewnie spekulanci) Temat odpuściłem... jakież zdziwienie było, jak jakiś tydzień temu otrzymałem informację - że są mieszkania w interesującym mnie metrażu... Tak więc chyba ciężko im teraz sprzedać mieszkania w cenie >10 tys przy ruchliwej Grójeckiej... jjj Odpowiedz Link Zgłoś
thesopranos Re: Triton Park 04.10.07, 09:12 > Wiarygodność 7bulls.... o przepraszam Tritona to inna sprawa zdystansem.salon24.pl/28043,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Triton Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:14 Właśnie potwierdzam tą nieścisłość : o ile Triton jest notowany na GWP to nie ma tam Warbudu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszzawadka Re: Triton Park 03.10.07, 22:35 No i niema go juz na budowie. Ciekawe kto im to zbuduje ? Jak widac nie ma chetnych do przejecia schedy po wykonawcy i beda sie bawic z inwestorem zastepczym w budownictwo gospodarcze. Janusz Gość portalu: gość napisał(a): > Właśnie potwierdzam tą nieścisłość : o ile Triton jest notowany na > GWP to nie ma tam Warbudu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Triton Park IP: *.org 04.10.07, 21:10 Ale numer! Podobno roboty ma kontynuować spółka MACE czy coś o niej jest Wam wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oLEK Re: Triton Park IP: *.chello.pl 06.10.07, 16:28 MACE -TO INWESTOR ZASTęPCZY-I TYLE-NIE WYKONAWCA!!!! ONI BEDA DOPIERO SZUKAC WYKONAWCY-PEWNIE TROCHE IM TO ZAJMIE. A WARBUD ZSZEDł Z BUDOWY-BO WIDOCZNIE POZNAL SIE NA INWESTORZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Triton Park IP: *.1337st.vhost.u.have.ever.seen.at.sopello.org 07.10.07, 10:56 Ale dlaczego czy Triton Development nie płacił Warbudowi czy to Warbud nie wykonywał planów bo to podobno Triton wezwał Warbud do zapłacenie kary? A tak szczerze mnie to dziwi że Warbud często wycofuje się z placów budowy nie tak dawno opuścił budowę na Dickensa.O co tu chodzi? Co prawda odpowiedź sama się ciśnie na usta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Triton Park IP: 85.232.226.* 08.10.07, 11:35 Z Dickensa nie wycofał się tylko miał podpisaną umowe na zakres ścian szczelinowych. Sprawdź u inwestora. Jakbyś dokładniej obserwował LPBO było na budowie zanim Warbud zakończył swój zakres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Triton Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:09 No i czy już coś w Tritonie drgnęło? Czy coś się na budowie ruszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Triton Park IP: *.aster.pl 26.10.07, 20:18 no i demontują żurawie. W oecnej sytuacji przerwa w budowie to kilka miesiecy. Ciekawe co powie nadzór budowlany po kontroli w ktorej ponoć stwierdzili odstepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Triton Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 23:11 A ja słyszałam że żurawie nie będą demontowane tak mi powiedzieli w Trotonie?Czy to widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Triton Park IP: *.aster.pl 27.10.07, 19:48 juz jednego nie ma. Kolejne są przygotowywane do demontażu. Potrwa to ok 2-3 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Triton Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:46 Faktycznie jednego żurawia już nie ma ale tego najmniejszego zobaczymy czy inne będą stały za jakiś czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Triton Park IP: *.adsl.szeptel.net.pl 10.01.08, 11:54 Wydaje się, że jest tam wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blue Wolfgang Re: Triton Park IP: *.era.pl 16.01.08, 12:46 Mieszkam nieopodal, budowę oglądam z bliska przez okno sypialni a halogeny na dźwigach świecą mi w oczy. :-) Do tego nosiłem się z zamiarem kupna tam mieszkania. I jeszcze mam kilka akcji Tritona. Więc temat poznałem z kilku różnych stron. :-) 1. Developer: Rzeczywiście, właściciele Tritona zwykli zajmować się tym, co akurat jest w giełdowej modzie. Doświadczenia w budowlance nie mają żadnego. Ale z drugiej strony - oni sa inwestorami, buduje ktos inny. Nie sądzę jednak, aby developerka była ich zajęciem na dłużej - stąd wniosek, że niespecjalnie zależy im na zbudowaniu dobrze i pozostawieniu po sobie dobrych wspomnień. Obstawiam, że priorytetem jest zakończyć w terminie, zapomnieć i szukać nowych okazji w innych branżach. 2. Osiedle Szukałem tam duzego mieszkania - 4-5 pokoi, metraż około 100m2. I jak na reklamowany "apartamentowiec" oferta była kiepska - mieszkania w tym duzym pudełku od strony Grójeckiej odpadały z definicji - ze względu na hałas odradzam je wszystkim. Co innego niższe budynki w drugiej linii zabudowy. Ale tam jest problem z układem mieszkań - ze względu na kształt litery E z zaokrąglonymi ramionami większość ma układ dziwny - łuki, duże przestrzenie salonowo - komunikacyjne. Oczywiście wybór mieszkań mniejszych - 2-3 pokojowych jest spory - tam nietypowy układ może być zaletą, tyle że wymaga sporo zachodu dla uzyskania ciekawej aranżacji. Chyba, że ktoś celuje w "nowy styl polski" - mało mebli, jedna sofa z IKEA, jedna półka z książkami... To sprawdzi się w każdym pomieszczeniu 3. Cena Interesujący mnie metraż wyceniono na prawie 10tys/m2. DUUUUUZO. Do tego płatność niemal na bieżąco w kolejnych transzach. Zwykle cena za metr w największych metrażach jest najniższa, więc nie chcę myśleć, ile kosztują najatrakcyjniejsze na rynku, tj. 2-3 pokoje, 50- 70m2. Takich mieszkań, juz wykończonych, jest całkiem duzy wybór nieopodal - przy Włodarzewskiej, średnia cena ofertowa 10500/m2 (wg dom.gazeta.pl). Do tego przy Włodzarzewskiej jest i będzie cicho (pod warunkiem, że mieszkanie nie wychodzi oknami na linie kolejową i planowaną trase N-S). Jeszcze raz podkreślam, że kiepskim wyborem będzie ten budynek przy samej Grójeckiej. Oczywiście cen negocjować nie można, umowy też. :-( Pracownicy biura sprzedaży sprawiali wrażenie, jakby: a. nie zależało im na sprzedaży i podpisaniu umowy (nie płacą im prowizji?) b. szefostwo zabroniło im w czymkolwiek klientowi ustąpić 4. Otoczenie Zlewni ścieków raczej był się nie obawiał. Zapaszek nie dolatuje na drugą stronę ulicy, jeśli już to problem będą mieli tylko mieszkańcy narożnika budynku wzdłuż Grójeckiej, obok budynku zwanego Colosseum. Przedłużenie Racławickiej do Grójeckiej - pod budynkiem Prokomu, naprzeciwko Tritona będzie skrzyżowanie prawdopodobnie w formie ronda. I jak poprzednio - hałas i ruch nie jest problemem, ale tylko w drugiej linii zabudowy. Ogólnie okolica pełna jest jeszcze nieużytków, warsztatów samochodowych. Obstawiam, że przez kilka najbliższych lat to będzie nieustający plac budowy. Nieopodal jest jeszcze Arlet Hause f-my Okam Invest. Też tam byłem - ceny nawet wyższe, też blisko Grójeckiej, a do tego dwie niespodzianki, o których raczej nie mówi się potencjalnym klientom: - planowana przepompownia ścieków na sąsiedniej działce od strony Włoch - węzeł Grójeckiej z trasą N-S typu wiadukty + estakada. Oczywiście teraz tam nic nie ma, ale jak sądzę mieszkania nie kupuje się, by pomieszkać w nim 2 lata. :-) O bliskości parku Szczęśliwickiego pisał nie będę, bo to widać z mapy. :-) 5. Postęp budowy Rzeczywiście, jesienią Warbud i Triton zerwały umowę na wykonawstwo wzajemnie obarczając się winą. Po ok. 2 miesiącach zastoju kontrakt wziął Marbud (?). Budowa istotnie ruszyła z kopyta. Przy odrobinie szczęścia może uda im się dotrzymać pierwotnie deklarowanych terminów. 6. Moja rada Patrząc na ceny i całokształt Tritona sugerowałbym kupno czegoś z drugiej ręki w tej okolicy. Wyjdzie taniej (uwzględniając koszty wykończenia), ciszej i od ręki. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 zdjecia z 2 lutego 2008 03.02.08, 13:25 kilka zdjec z 2 lutego 2008 www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=247 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceny spadają Ceny w tym bloku już spadają IP: *.acn.waw.pl 03.02.08, 17:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=75116106&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Ceny w tym bloku już spadają IP: *.ATRADIUS.com 13.05.08, 17:48 Witam odswiezam budowa ruszyla pelna para, jest 5 zurai obecnie, czy macie jakies info, jakie sa szanse, ze budowa ukonczy sie w zaplanowanym terminie ? Mam tam kupione mieszkanie i troche sie o to martwie (chociaz maly poslizg nie bardzo mi przeszkadza, to jednak chcialbym wiedziec wiecej na temat obecnego statusu calej budowy) pzodrawiam grupe ramzes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Wyrazy współczucia IP: *.ATRADIUS.com 13.05.08, 18:26 a mozesz rozwinac Twoja wypowiedz >??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E2rd Przeczytaj wątek powyżej i inne o tym "developrze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 18:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Przeczytaj wątek powyżej i inne o tym "develo IP: *.chello.pl 18.05.08, 18:34 A ja naprawde nie rozumiem coscie sie tego dewelopera uczepili. Budowa idzie do przodu, maja dobra firme MACE i wykonawcow, maja kredyt 100 mln zl no i co wy od nich chcecie. Wyniki finansowe za 1 kwartal tego roku maja powyzej oczekiwan. A czy sie komus podoba ten projekt to juz kwestia gustu. Jednym sie to podoba innym co innego. Kolego zainteresowany ktory kupil tam mieszkanie. Nie martw sie ale trzymaj reke na pulsie i pilnuj sobie spraw. Ale nie ma tez co siac paniki jak niektorzy paranoicy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E2rd My się o ciebie nie martwimy, My współczujemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Bez komentarza IP: *.chello.pl 19.05.08, 14:01 Ja tez wpsolczuje...ale Tobie Odpowiedz Link Zgłoś