Dodaj do ulubionych

Osiedle Lewinowska.

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 18:30
Czy Ktoś mógłby opisać pokrótce co było ciekawego na Walnym Zgromadzeniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Członek Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 09:39
      na zebraniu - standard
      - wybór władz (Przeowdniczącego, Protokulantki, itp.)
      - podsumowanie zeszłego roku (2002r.)
      - biezace tematy i plany
      wszystko zgodnie z Agendą

Jako ciekawostka - Wykonawca bierze się do roboty, bo są opóźnienia
      pracują ponoć na 2 zmiany (7-21) => stan zamknięty budynku A i D - koniec
      listopada

Była mowa (co mnie bardzo interesowało) o założeniach wstępnych kosztów tzw.
      CZYNSZU. W rezultacje było dużo mówione, z czego nic nie wynikało,bez konkretów.

Kwestia kredytów przez Bank - nadal nie wyjaśniona
      nie ukrywam, ze liczyłem na więcej informacji na tym zebraniu
      -> bez komentarza...

A i ważna informacja!!! - zmiana planów w mieszkaniu - do 15 sierpnia !!!
      później chyba stawiają ścianki działowe...

trzeba być dobrej myśli :))

pozdr przyszłych sasiadów
      • Gość: Jolazola Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 08:41
        a wiecie coś już na temat kredytów
        na jakim to jest etapie

jw
      • Gość: i Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.noname.net.icm.edu.pl 18.07.03, 12:51
        Co to oznacza, ze nic nie wiadomo w sprawie kredytow?
        Bardoz prosze o wyjasnienie,
        pozdrawiam, I
        • Gość: fredek Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 14:27
          Gość portalu: i napisał(a):

> Co to oznacza, ze nic nie wiadomo w sprawie kredytow?
          > Bardoz prosze o wyjasnienie,
          > pozdrawiam, I

Były jakieś problemy z bankami, które rezygnowały przy udzieleniu kredytów
          PBK i Kredyt Bank się wycofał...
          inne - może nawet nie chciały rozmawiać
          ale pozostał chyba (jako jedyny) - PKO BP!!!
          ci dają kasę bez problemów :))

pozdr, F
    • Gość: członek2 Re: Osiedle Lewinowska. IP: 62.148.94.* 08.07.03, 13:31
      Czy ktoś tam był ostatnio ? Jak idzie budowa ? Widać efekty ?

Pozdrawiam
      • Gość: członek Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 14:07
        Gość portalu: członek2 napisał(a):

> Czy ktoś tam był ostatnio ? Jak idzie budowa ? Widać efekty ?
        >
        > Pozdrawiam

Efekty budowy coraz większe
        widać, że powoli, ale się pnie do góry konstrukcja bud. A i D
        Dźwigi się ruszają, robotników też nieraz widać - jeżeli nie jest na piwie :))

to robota idzie

pozdr

• Gość: i Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 17:22
          witaj,
          bylam wczoraj. Dzwigi stoja, co jakis czas jak mucha w masLe przesuniesi jakis
          budowlaniec.
          • Gość: c Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 13:13

> witaj,
            > bylam wczoraj. Dzwigi stoja, co jakis czas jak mucha w masLe przesuniesi
            jakis
            > budowlaniec.

grunt, że dzwigi są i jeszcze robotnicy chodzą :))
            może ta pogoda i temperatura tak na nich wpływa?
            z drugiej strony to się nie dziwię, stać na pełnym słońcu
            i jeszcze wymagać...

Jak były zimą duże mrozy to wstrzymano prace budowlane,
            a przy dużych upałach - to też? czy będzie trwała praca?

pozdr
            c...
            • Gość: czlonek02 Re: Efekty budowy IP: 62.148.94.* 22.07.03, 10:14
              > Gość portalu: i napisał(a):
              >
              > > witaj,
              > > bylam wczoraj. Dzwigi stoja, co jakis czas jak mucha w masLe przesuniesi
              > jakis
              > > budowlaniec.
              >
              > grunt, że dzwigi są i jeszcze robotnicy chodzą :))
              > może ta pogoda i temperatura tak na nich wpływa?
              > z drugiej strony to się nie dziwię, stać na pełnym słońcu
              > i jeszcze wymagać...
              >
              > Jak były zimą duże mrozy to wstrzymano prace budowlane,
              > a przy dużych upałach - to też? czy będzie trwała praca?
              >
              > pozdr
              > c...

No bez przesady drodzy Państwo. Zaniepokojony doniesieniami osobiście dokonałem
              wczoraj inspekcji wizualnej placu budowy. To, że robotnicy chodzą wolno, albo
              że się dźwigi nie ruszają to są informacje nie warte pisania i słuchania. Na
              budowie liczy się efekt, a nie szybkość przemieszczania się poszczególnych
              budowlańców. Budynek A : zalany strop trzeciej kondygnacji i rozpoczęte
              szalowanie filarów. Budynek D : zalane pół stropu trzeciej kondygnacji.
              Nie wygląda to aż tak żle. W sierpniu powinni finiszować z konstrukcją
              betonową. Trzeba trzymać kciuki, a nie widzieć samo zło. ot co; :)

Członek 02
              • Gość: członek Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 11:06
                ciesze się, ze jeszcze są ludzie patrzący na świat z optymizmem :))
                tak trzymać !!!

PS
                do końca sierpnia zakończona konstrukcja betonowa, jest to realne?

pozdrawiam
                • Gość: Członek02 Re: Efekty budowy IP: 62.148.94.* 23.07.03, 11:26
                  Gość portalu: członek napisał(a):

> ciesze się, ze jeszcze są ludzie patrzący na świat z optymizmem :))
                  > tak trzymać !!!
                  >
                  > PS
                  > do końca sierpnia zakończona konstrukcja betonowa, jest to realne?
                  >
                  > pozdrawiam

Cieszę się , że ktoś ten optymizm zauważył ;) co oznacza , że nie jest to
                  zjawisko całkowicie mu obce.
                  A co do zakończenia konstrukcji w sierpniu to w bud A jest to napewno realne
                  (oczywiscie myślę o końcu sierpnia czyli 31-go). Zostały tylko dwie kondygnacje
                  do wylania i ponad miesiąc. Spokojnie powinni się wyrobić... no chyba że ....
                  ale jak zauważyłeś jestem optymistą.

Pozdrawiam
                  • Gość: Wojtek Re: Efekty budowy IP: *.danzas.com 24.07.03, 13:56
                    Mam pytanie. Jak wielkim trzeba być optymistą i ile czasu minie od budowy
                    szkieletów budynków gdzie jeden jest na etapie 2-go piętra , a drugi 3-go
                    (byłem tam 22.07) do oddania ich do zasiedlenia czyli (III kwartał 2003).
                    Wątpię, że w przeciągu 9 m-cy (w tym zima) uda się oddać budynki.
                    • Gość: członek Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:14
                      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Mam pytanie. Jak wielkim trzeba być optymistą i ile czasu minie od budowy
                      > szkieletów budynków gdzie jeden jest na etapie 2-go piętra , a drugi 3-go
                      > (byłem tam 22.07) do oddania ich do zasiedlenia czyli (III kwartał 2003).
                      > Wątpię, że w przeciągu 9 m-cy (w tym zima) uda się oddać budynki.

zgodnie z harmonogramem prac do końca listopada 2003r. mają być oddane budynki
                      w stanie zamkniętym
                      technologia Ytong umożliwia b.szybkie ustawienie ścian
                      oddanie tzw. zasiedlenie -> Ikw.2004r.
                    • Gość: Członek02 Re: Efekty budowy IP: 62.148.94.* 24.07.03, 14:23
                      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Mam pytanie. Jak wielkim trzeba być optymistą i ile czasu minie od budowy
                      > szkieletów budynków gdzie jeden jest na etapie 2-go piętra , a drugi 3-go
                      > (byłem tam 22.07) do oddania ich do zasiedlenia czyli (III kwartał 2003).
                      > Wątpię, że w przeciągu 9 m-cy (w tym zima) uda się oddać budynki.

JA pisałem o konstrukcji betonowej i twierdzę, że bud A zostanie zakończony ...
                      no w pierwszym tygodniu września. Bud D w trzecim. Mogę się założyć gdyby to
                      miało jakiś wiekszy sens. Co do reszty to ..."Błogosławieni ci co nie widzieli
                      a uwierzyli...".

Amen...
                      • Gość: Wojtek Re: Efekty budowy IP: *.danzas.com 24.07.03, 14:32
                        Więc kiedy mogę oczekiwać, że zobaczę budynek w całości ze ścianami.
                        • Gość: członek Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:41
                          ... zgodnie z harmonogramem...
                          • Gość: Wojtek Re: Efekty budowy IP: *.danzas.com 24.07.03, 15:11
                            Szkoda, że nie podałeś żadnej daty.
    • Gość: c... Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 13:17
      Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Czy Ktoś mógłby opisać pokrótce co było ciekawego na Walnym Zgromadzeniu.

a bedzie kolejne zebranie w najbliższym czasie?
    • Gość: i Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:55
      Czy kots cos wie wzgledem zaasfaltowania ul. Topazowej w najblizszym
      czasie. "Nasza" spoldzielnia tego w ramach budowy osiebla nie robi, ale moze
      ktos inny? Tylko kto? Caly piach z Topazowej bedzie w mieszkaniu........
      Pozdrawiam, Irka
      • Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 15:30
        cała okolica nie posiada dobrych dróg ze względu na planowaną instalacje
        kanalizacyjną na terenie Elsnerowa.
        z roku na rok Urząd Gminy Targówek przekłada tą inwestycję
        ogłaszają przetargi publiczne na wykonawstwo (planowana realizacja do 2006r.),
        z których się później wycofują

- jak zamontuja rury - to i bedzie ładna uliczka !!!

pozdrawiam
      • Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 15:39

> Czy kots cos wie wzgledem zaasfaltowania ul. Topazowej w najblizszym
        > czasie. "Nasza" spoldzielnia tego w ramach budowy osiebla nie robi, ale moze
        > ktos inny? Tylko kto? Caly piach z Topazowej bedzie w mieszkaniu........
        > Pozdrawiam, Irka

Irka, rozumiem że blok D /od Topazowej/
        a które piętro i klatka?

pozdrawiam
        • Gość: irka Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 11:00
          No nie jest to odpowiedz na pytanie, trudno
          klatka nie wiem jaka - najblizsza skrzyzowania Topazowej z Lewinowska
          a Ty?
          • Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 11:16
            podobnie, bedziemy bliskimi sasiadami :))
            a które piętro? :))

• Gość: i Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 16:43
              Pietro II, mieszkanie wlasciwie narozne.
              Czyzby przez sciane?
              POZDRAWIAM SASIADA,Irka
              • Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 15:03
                Irka,
                odpowiem zagadkowo:
                ten sam pion,
                mieszkanie już stoi :))

pozdrawiam miłą sąsiadkę
                • Gość: irka Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 18:32
                  Witam sasiada!
                  No ladnie!
                  Swiat maly, naprawde,
                  milego weekendu, sasiadka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka