Gość: Jacek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 18:30 Czy Ktoś mógłby opisać pokrótce co było ciekawego na Walnym Zgromadzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Członek Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 09:39 na zebraniu - standard - wybór władz (Przeowdniczącego, Protokulantki, itp.) - podsumowanie zeszłego roku (2002r.) - biezace tematy i plany wszystko zgodnie z Agendą Jako ciekawostka - Wykonawca bierze się do roboty, bo są opóźnienia pracują ponoć na 2 zmiany (7-21) => stan zamknięty budynku A i D - koniec listopada Była mowa (co mnie bardzo interesowało) o założeniach wstępnych kosztów tzw. CZYNSZU. W rezultacje było dużo mówione, z czego nic nie wynikało,bez konkretów. Kwestia kredytów przez Bank - nadal nie wyjaśniona nie ukrywam, ze liczyłem na więcej informacji na tym zebraniu -> bez komentarza... A i ważna informacja!!! - zmiana planów w mieszkaniu - do 15 sierpnia !!! później chyba stawiają ścianki działowe... trzeba być dobrej myśli :)) pozdr przyszłych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolazola Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 08:41 a wiecie coś już na temat kredytów na jakim to jest etapie jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.noname.net.icm.edu.pl 18.07.03, 12:51 Co to oznacza, ze nic nie wiadomo w sprawie kredytow? Bardoz prosze o wyjasnienie, pozdrawiam, I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Osiedle Lewinowska. - SBM Augustówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 14:27 Gość portalu: i napisał(a): > Co to oznacza, ze nic nie wiadomo w sprawie kredytow? > Bardoz prosze o wyjasnienie, > pozdrawiam, I Były jakieś problemy z bankami, które rezygnowały przy udzieleniu kredytów PBK i Kredyt Bank się wycofał... inne - może nawet nie chciały rozmawiać ale pozostał chyba (jako jedyny) - PKO BP!!! ci dają kasę bez problemów :)) pozdr, F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek2 Re: Osiedle Lewinowska. IP: 62.148.94.* 08.07.03, 13:31 Czy ktoś tam był ostatnio ? Jak idzie budowa ? Widać efekty ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 14:07 Gość portalu: członek2 napisał(a): > Czy ktoś tam był ostatnio ? Jak idzie budowa ? Widać efekty ? > > Pozdrawiam Efekty budowy coraz większe widać, że powoli, ale się pnie do góry konstrukcja bud. A i D Dźwigi się ruszają, robotników też nieraz widać - jeżeli nie jest na piwie :)) to robota idzie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 17:22 witaj, bylam wczoraj. Dzwigi stoja, co jakis czas jak mucha w masLe przesuniesi jakis budowlaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 13:13 Gość portalu: i napisał(a): > witaj, > bylam wczoraj. Dzwigi stoja, co jakis czas jak mucha w masLe przesuniesi jakis > budowlaniec. grunt, że dzwigi są i jeszcze robotnicy chodzą :)) może ta pogoda i temperatura tak na nich wpływa? z drugiej strony to się nie dziwię, stać na pełnym słońcu i jeszcze wymagać... Jak były zimą duże mrozy to wstrzymano prace budowlane, a przy dużych upałach - to też? czy będzie trwała praca? pozdr c... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlonek02 Re: Efekty budowy IP: 62.148.94.* 22.07.03, 10:14 > Gość portalu: i napisał(a): > > > witaj, > > bylam wczoraj. Dzwigi stoja, co jakis czas jak mucha w masLe przesuniesi > jakis > > budowlaniec. > > grunt, że dzwigi są i jeszcze robotnicy chodzą :)) > może ta pogoda i temperatura tak na nich wpływa? > z drugiej strony to się nie dziwię, stać na pełnym słońcu > i jeszcze wymagać... > > Jak były zimą duże mrozy to wstrzymano prace budowlane, > a przy dużych upałach - to też? czy będzie trwała praca? > > pozdr > c... No bez przesady drodzy Państwo. Zaniepokojony doniesieniami osobiście dokonałem wczoraj inspekcji wizualnej placu budowy. To, że robotnicy chodzą wolno, albo że się dźwigi nie ruszają to są informacje nie warte pisania i słuchania. Na budowie liczy się efekt, a nie szybkość przemieszczania się poszczególnych budowlańców. Budynek A : zalany strop trzeciej kondygnacji i rozpoczęte szalowanie filarów. Budynek D : zalane pół stropu trzeciej kondygnacji. Nie wygląda to aż tak żle. W sierpniu powinni finiszować z konstrukcją betonową. Trzeba trzymać kciuki, a nie widzieć samo zło. ot co; :) Członek 02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 11:06 ciesze się, ze jeszcze są ludzie patrzący na świat z optymizmem :)) tak trzymać !!! PS do końca sierpnia zakończona konstrukcja betonowa, jest to realne? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek02 Re: Efekty budowy IP: 62.148.94.* 23.07.03, 11:26 Gość portalu: członek napisał(a): > ciesze się, ze jeszcze są ludzie patrzący na świat z optymizmem :)) > tak trzymać !!! > > PS > do końca sierpnia zakończona konstrukcja betonowa, jest to realne? > > pozdrawiam Cieszę się , że ktoś ten optymizm zauważył ;) co oznacza , że nie jest to zjawisko całkowicie mu obce. A co do zakończenia konstrukcji w sierpniu to w bud A jest to napewno realne (oczywiscie myślę o końcu sierpnia czyli 31-go). Zostały tylko dwie kondygnacje do wylania i ponad miesiąc. Spokojnie powinni się wyrobić... no chyba że .... ale jak zauważyłeś jestem optymistą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Efekty budowy IP: *.danzas.com 24.07.03, 13:56 Mam pytanie. Jak wielkim trzeba być optymistą i ile czasu minie od budowy szkieletów budynków gdzie jeden jest na etapie 2-go piętra , a drugi 3-go (byłem tam 22.07) do oddania ich do zasiedlenia czyli (III kwartał 2003). Wątpię, że w przeciągu 9 m-cy (w tym zima) uda się oddać budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:14 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Mam pytanie. Jak wielkim trzeba być optymistą i ile czasu minie od budowy > szkieletów budynków gdzie jeden jest na etapie 2-go piętra , a drugi 3-go > (byłem tam 22.07) do oddania ich do zasiedlenia czyli (III kwartał 2003). > Wątpię, że w przeciągu 9 m-cy (w tym zima) uda się oddać budynki. zgodnie z harmonogramem prac do końca listopada 2003r. mają być oddane budynki w stanie zamkniętym technologia Ytong umożliwia b.szybkie ustawienie ścian oddanie tzw. zasiedlenie -> Ikw.2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek02 Re: Efekty budowy IP: 62.148.94.* 24.07.03, 14:23 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Mam pytanie. Jak wielkim trzeba być optymistą i ile czasu minie od budowy > szkieletów budynków gdzie jeden jest na etapie 2-go piętra , a drugi 3-go > (byłem tam 22.07) do oddania ich do zasiedlenia czyli (III kwartał 2003). > Wątpię, że w przeciągu 9 m-cy (w tym zima) uda się oddać budynki. JA pisałem o konstrukcji betonowej i twierdzę, że bud A zostanie zakończony ... no w pierwszym tygodniu września. Bud D w trzecim. Mogę się założyć gdyby to miało jakiś wiekszy sens. Co do reszty to ..."Błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli...". Amen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Efekty budowy IP: *.danzas.com 24.07.03, 14:32 Więc kiedy mogę oczekiwać, że zobaczę budynek w całości ze ścianami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Efekty budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:41 ... zgodnie z harmonogramem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Efekty budowy IP: *.danzas.com 24.07.03, 15:11 Szkoda, że nie podałeś żadnej daty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c... Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 13:17 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Czy Ktoś mógłby opisać pokrótce co było ciekawego na Walnym Zgromadzeniu. a bedzie kolejne zebranie w najbliższym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:55 Czy kots cos wie wzgledem zaasfaltowania ul. Topazowej w najblizszym czasie. "Nasza" spoldzielnia tego w ramach budowy osiebla nie robi, ale moze ktos inny? Tylko kto? Caly piach z Topazowej bedzie w mieszkaniu........ Pozdrawiam, Irka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 15:30 cała okolica nie posiada dobrych dróg ze względu na planowaną instalacje kanalizacyjną na terenie Elsnerowa. z roku na rok Urząd Gminy Targówek przekłada tą inwestycję ogłaszają przetargi publiczne na wykonawstwo (planowana realizacja do 2006r.), z których się później wycofują - jak zamontuja rury - to i bedzie ładna uliczka !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 15:39 Gość portalu: i napisał(a): > Czy kots cos wie wzgledem zaasfaltowania ul. Topazowej w najblizszym > czasie. "Nasza" spoldzielnia tego w ramach budowy osiebla nie robi, ale moze > ktos inny? Tylko kto? Caly piach z Topazowej bedzie w mieszkaniu........ > Pozdrawiam, Irka Irka, rozumiem że blok D /od Topazowej/ a które piętro i klatka? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 11:00 No nie jest to odpowiedz na pytanie, trudno klatka nie wiem jaka - najblizsza skrzyzowania Topazowej z Lewinowska a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 11:16 podobnie, bedziemy bliskimi sasiadami :)) a które piętro? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 16:43 Pietro II, mieszkanie wlasciwie narozne. Czyzby przez sciane? POZDRAWIAM SASIADA,Irka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 15:03 Irka, odpowiem zagadkowo: ten sam pion, mieszkanie już stoi :)) pozdrawiam miłą sąsiadkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka Re: Osiedle Lewinowska. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 18:32 Witam sasiada! No ladnie! Swiat maly, naprawde, milego weekendu, sasiadka Odpowiedz Link Zgłoś