Dodaj do ulubionych

GOCŁAW LOTNISKO

IP: 213.17.175.* 04.07.03, 13:45
proszę o informacje o spółdzielni - chciałabym kupić od niej mieszkanie, jak
układa Wam się współpraca, jak są zarządzane bloki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej K. Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 19:15
      Poczytaj wątki o Wildze VII.
      Jest to wspólna inwestycja S.M. Gocław-Lotnisko oraz Mostostalu Eksport.

Nic dodać, nic ująć !!!

Jeżeli chcesz zostać sam na sam z problemami, to nie ma lepszego wyboru.
      Pozdrawiam
    • Gość: Agnieszka Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: PROXY:* / 192.168.100.* 07.07.03, 10:31
      Mieszkam na Gocławiu 22 lata. Niech najlepszą rekomendacją dla Ciebie bedzie
      fakt ze własnie od nich kupiłam nastepne mieszkanie na Gocławiu. Polecam
      inwestycja Iskra (przy Fieldorfa) budowana przez Mostostal - Invest.
      Osiedle Wilga to inna rzecz - tam wina lezy po stronie developera a nie
      społdzielni.
      Pozdrawiam
      Agnieszka
      • Gość: cas Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.acn.waw.pl 07.07.03, 18:13
        Ja takze mieszkam na Gocławiu (od 1979 roku) i rowniez kupuje mieszkanie na
        Iskrze. Skoro mieszkancy nie uciekaja z Goclawia i kupuja kolejne mieszkania w
        tej samej spoldzielni to chyba tak zle nie jest.

pozdr, cas
        • Gość: Andrzej K. Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 23:38
          Tak, tak krowa to piękny ptak ...

Przeczytaj co >cas< jeszcze niedawno odpowiadał innym o swoim nowo nabytym (od
          SM Gocław Lotnisko oraz Mostostalu Invest), a jeszcze nie zbudowanym mieszkaniu.

"> Dla mnie to wszystko to jest paranoja i chyba bede musiala sie wyluzować, bo
          > osiwieje zanim sie zacznie na dobre a potem zakończy ta budowa.

Ja sie wlasnie wyluzowalem. Podpisalem umowe, bo szkoda mi bylo nerwow. Teraz
          klamka zapadla i ogolnie jestem wyluzowany, chociaz dzien po podpisaniu przeze
          mnie umowy robotnicy uciekli z mojego budynku (tego mniejszego) na sasiedni. A
          przy moim wczoraj i dzisiaj krecilo sie kilku panowow bez kaskow, z komorkami w
          rekach. Ciekawe co tam robia, bo mi luz mija jak ich widze ;)

pozdr, cas"

Tak, tak >cas< wyluzuj się.
          Pozdrawiam

• Gość: cas Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 00:19
            > Przeczytaj co >cas< jeszcze niedawno odpowiadał innym o swoim nowo nabyty
            > m (od
            > SM Gocław Lotnisko oraz Mostostalu Invest), a jeszcze nie zbudowanym
            mieszkaniu

Nie >cas< tylko cas. Nie musze tego czytac, bo sam to napisalem.

> Tak, tak >cas< wyluzuj się.

Masz problemy z rozumieniem tekstu czy z pamiecia? Nie mam potrzeby sie
            wyluzowac bo zrobilem to 25 marca i mnie trzyma.

Dla zainteresowanych: wszystkie moje wypowiedzi na temat inwestycji Iskra na
            Goclawiu znajduja sie w watku "Mostostal Invest Sp. z o.o. - prosze o
            informacje"

cas
            • Gość: ice Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.pkobp.pl 08.07.03, 09:11
              nie denerwuj się cas:)Pan K. chyba nie bardzo zrozumiał, że chodziło Ci o
              rozterki związane z oczekiwaniem na mieszkanie, a nie ze spółdzielnią Gocław
              Lotnisko.
              Jedni mają doświadczenia takie, a inni inne. Proszę nie rzutować swojego
              gniewu za nieudaną inwestycję ME na innych i niepotrzebnie ludzi dołować.To
              czekanie na mieszkanie jest juz wystarczajaco stresujace.
              • Gość: Andrzej K. Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 09:58
                Mam pytanie:
                Czy w umowach, które zawarliści jedną ze stron nie jest SM Gocław-Lotnisko ?

Jeżeli nie to macie rację i za opóźnienia na Waszej budowie odpowiada jedynie
                MI.

Pozdrawiam
                • Gość: ice Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.pkobp.pl 08.07.03, 15:21
                  Ma Pan rację, jedną ze stron jest rzeczywiście GL.
                  I nie dziwię się Panu, że jest Pan na nich zły. Ja również uważam, że GL
                  powinno cos zrobić z ME, bo sytuacja jest niewesoła. Może powinien się Pan
                  dowiedzieć, kiedy mija termin realizacji inwestycji Wilga VII, który figuruje
                  w umowie między GL a ME.Być może GL sama nie wie, co zrobić z tym fantem?
                  Ja osobiście nie mam zastrzeń do MI, opóźnień raczej nie mają.
                  pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: Andrzej K. Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 17:50
                    Radzę zapoznać się z umową zawartą między SM G-L, a MI.
                    To na wypadek gdyby zaczęło kiedyś "iść gorzej" (czego oczywiście nikomu nie
                    życzę).
                    Podejrzewam, że jak w przypadku Wilgi 7, SM G-L całkowicie "oddała" swoich
                    spółdzielców "w łapy" MI.
                    W przypadku jakichkolwiek problemów SM G-L odpowiada standardowo - to nie my to
                    firma, która miała zbudować osiedle. My was kochamy i dbamy o was jak nikt inny
                    na świecie.

Ja kilka miesięcy temu (po wyrwaniu moich wkładów ME i SM G-L) kupiłem
                    mieszkanie gotowe (zawierając natychmiast umowę notarialną), które natychmiast
                    wyposażam.

Pozwalam sobie zaberać głos na tym forum obecnie tylko dlatego, bo uważam, że
                    lepiej uczyć się na błędach cudzych niż własnych.
                    Jeżeli choć jedna osoba wyciągnie z tych wynurzań jakąś naukę dla siebię, to
                    wierz mi będę bardzo zadowolony.

Radzę jeszcze zastanowić się nad powszechnie stosowaną taktyką "może jak
                    będziemy cicho, to więcej podobnych mnie kupi mieszkania, co spowoduje szybsze
                    zakończenie budowy". Odpisując nowym zainteresowanym, że wszystko jest w
                    porządku i w ogóle rewelacja. Jeżeli tak nie jest do końca to de facto stajemy
                    się wspólnikiem nieuczciwego developera. Takich praktyk doświadczyłem na Wildze
                    7 i chcę moje doświadczenie przekazać innym (jeszcze może naiwnym).

Pozdrawiam
                    • Gość: cas Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 19:07
                      > Radzę jeszcze zastanowić się nad powszechnie stosowaną taktyką "może jak
                      > będziemy cicho, to więcej podobnych mnie kupi mieszkania, co spowoduje
                      szybsze
                      > zakończenie budowy". Odpisując nowym zainteresowanym, że wszystko jest w
                      > porządku i w ogóle rewelacja. Jeżeli tak nie jest do końca to de facto
                      stajemy
                      > się wspólnikiem nieuczciwego developera. Takich praktyk doświadczyłem na
                      Wildze

Wszystko rozumiem. Tylko, że MOJE doświadczenia z tą spółdzielnią są wyłącznie
                      pozytywne i nie mam powodu, żeby pisać inaczej. Jak pisałem, mieszkam tu już
                      ponad 20 lat. Budynek mój i inne, którymi zarządza GL są jako tako utrzymane,
                      ostatnio sukcesywnie docieplane, rury wymienione. Nie mam powodu do narzekań.

Co do mojego nowego mieszkania, które właśnie się buduje to budowa jest na
                      takim etapie, że także nie mogę złego słowa powiedzieć. Idzie zgodnie z planem
                      i mam nadzieję, że będzie szło tak dalej. Czy to źle? Chyba nie.

Forum ma tą zaletę, że każdy może przeczytać zarówno pozytywne jak i negatywne
                      opinie. Twoja jest negatywna (wiem, że uzasadniona, bo od dawna śledzę sprawę
                      Wilgi), moja pozytywna. Decyzja należy do potencjalnych nabywców.

Pozdrawiam,
                      cas
                      • Gość: ice Re: GOCŁAW LOTNISKO IP: *.chello.pl 08.07.03, 22:58
                        Ja też nie mam negatywnych doświadczen ani z MI ani z GL, chociaz biorę pod
                        uwagę Twoje Andrzeju doświadczenia. Takie uwagi są bardzo cenne.Tak, jak mówił
                        cas , nasza inwestycja idzie zgodnie z planem, nie mamy powodow do niepokoju w
                        tej chwili i obysmy ich nie mieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka