Gość: KK IP: 217.96.29.* 10.07.03, 14:24 Zdecydowałem się (prawie) na zakup mieszkania w budynku Orion 19. Szukam osób, które zamierzają podpisać umowę z Agromanem na osiedle Brzeziny Połnocne. KK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_wilk Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 10.07.03, 15:11 Witam Ja również zarezerwowałem mieszkanie w Brzezinach Północnych (Orion 28). Mam jednak obawy o chałas z kotłowni (II piętro). Proszę o wszelkie uwagi na ten ważny dla mnie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmi Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 11.07.03, 09:24 ja też prawie kupiłam mieszkanie w budynku Orion 27. mam umowę przedstwstępną i do 22 lipca powinnam wpłacić 20% wartości mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tera Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 14.07.03, 10:26 Ja też prawie mam mieszkanie w Orionie 28 (II piętro). Pdobno wszystkie mieszkania są już zarezerwowane. Na prawie połowę są podpisane umowy... Sąsiedzi - ujawnijcie się. RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów IP: proxy:* / 192.168.0.* 23.07.03, 17:14 Witam bliskiego sasiada, ja tez bede w Orionie 28 i tez na IIp. wiec chetnie nawiaze dialog z Panem.tera pozdrawiam bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 16.07.03, 13:03 Tu Orion 21. Zarezerwowałem i wkrótce prawdopodobnie podpiszę umowę, ale chce zmienić zapisy o karach odsetkowych oraz ustalic w którym dokładnie momencie bedę mógł rozpocząć wykańczanie mieszkania. Czy orientujecie sie może ile kosztuje podpisanie umowy przedwstępnej u notariusza? Dodatkowo proponuje sprawdzic Agromana w wywiadowni handlowej odnośnie sytuacji finansowej spółki. W KIGu oferowali mi taki raport za 190,- PLN + 22%VAT. Szukam chętnych do podziału kosztów - tel. (22)4135872. Dobrze jest tez sprawdzić pozwolenia na budowe i własność gruntu - może ktoś z Was już to sprawdził? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tera Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 16.07.03, 13:40 > Czy orientujecie sie może ile kosztuje podpisanie umowy przedwstępnej u > notariusza? Umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego z wpisem uprawnień do gruntu w księdze wieczystej Agromana kosztuje ok. 2000. Żadnych upustów przy umowie końcowej :( Na umowę taką można czekać nawet miesiąc. Pozdrawiam sąsiada, RS Odpowiedz Link Zgłoś
xadamus Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 17.07.03, 22:53 Witam sąsiadów, Jestem tuż przed podpisaniem umowy przedwstępnej. Moje przyszłe mieszkanko jest w Orionie 22, pierwsze piętro. Mam wątpliwości co do równości stron w umowie i odbioru technicznego mieszkania (wydaje mi się, że po odbiorze technicznym zakładam nowe zamki i już nikogo nie wpuszczam ,ale to nie wynika z umowy). W przyszłym tygodniu pewnie podpiszę umowę :-). Swoją drogą, czy komuś udało się coś wywalczyć z Agromanem w sprawie umowy ? Pozdrawiam xadamus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 18.07.03, 12:56 Równości stron w naszej umowie nie ma. - Odsetki Nabywcy za opóźnienie w płaceniu rat to 0,3% za każdy dzień, a Spółki 0,05% za każdy dzień opóżnienia realizacji. Na odsetki ustawowe nie chcą się zgodzić i twierdzą że tego punktu nie zmienia. - gdy zrezygnujemy z umowy w trakcie jej trwania to zapłacimy 10% wartości umowy, gdy zrezygnuje Spółka 5% wartości wpłaconych rat. Tu też nie chcą nic zmienić. - myśle że jest szansa aby umowa w formie aktu notarialnego mogła być podpisana u notariusza wskazanego przeze mnie. Według stawek notariusza Agromana jest to ok. 2.000,- zł - ale są to stawki maksymalne, które mozna negocjować z notariuszem (ale nie z notariuszem Agromana). - ogólnie unowa wydaje się nie być tragiczna. Mam ich KRS i pozwolenia więc zaczynam sprawdzanie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tera Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 18.07.03, 13:41 > - Odsetki Nabywcy za opóźnienie w płaceniu rat to 0,3% za każdy dzień, a > Spółki 0,05% za każdy dzień opóżnienia realizacji. Na odsetki ustawowe > nie chcą się zgodzić i twierdzą że tego punktu nie zmienia. > - gdy zrezygnujemy z umowy w trakcie jej trwania to zapłacimy 10% wartości > umowy, gdy zrezygnuje Spółka 5% wartości wpłaconych rat. Tu też nie chcą nic > zmienić. Pewnie nie ucieszy was fakt, że kary umowne dotyczące Agromana były dwukrotnie wyższe w IV etapie (odpowiednio 0,1% za każdy dzień i 10% wpłaconych rat). Dlaczego przyszli mieszkańcy Brzezin Północnych zostali potraktowani gorzej? Pozdrawiam, Pantera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 18.07.03, 16:19 Cenna uwaga - spróbuje ją wykorzystać. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tera Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 18.07.03, 16:55 Masz jakiś adres e-mail? O pewnych sprawach nie pisze się publicznie... Pozdrawiam, Pantera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 20.07.03, 14:05 Mój adres: matim4@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: 62.29.138.* 22.07.03, 18:19 Witam, Czy ktos z Was kupil/zarezerwowal mieszkanie na parterze? Zastanawiam sie nad takim i prosze was o opinie (zalety/wady) takiego mieszkania. Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: 156.24.231.* 23.07.03, 13:15 witam... jestem z IV etapu...ale z ciekawosci czytuje sobie posty dotyczace Brzezin i Agromana ogolnie... co do mieszkania na parterach to slyszalam od mieszkancow I etapu, ze mieli lekka wilgoc na scianach - szczegolnie w rogach scian... wada jest chyba to, ze nie mozna zostawic otwartych okien... no i komus wszedl czyjs kot.. :), wada moga byc jeszcze sasiedzi nad glowa...ale za to "parterowcy" maja ogrodki...a w nich grile... tiaa... negocjujcie harmonogramy wplat... a jeszcze jedno - co to za architekt wymyslil w Waszych orionach sypialnie przy klatce schodowej? sama teraz mam sypialnie przy drzwiach wejsciowych - utrapienie.... pozdrawiam, Fly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: 217.96.29.* 23.07.03, 13:44 Witam Ja mam już prawie kupione mieszkanie na parterze. Nie wiem z praktyki, jak to wyglada, ale wiem, ze mieszkancy narzekali troche na: - parter jest bardzo nisko (20 cm na poziomem gruntu). - rynny prosto do ogródka. - w ogrodku czasem jest bardzo mokro - niskie ogrodzenie nie dające za bardzo wrażenia intymnosci. Poza tym miezkancy pięter wyższych żałują, że nie mają ogródka... Podaj e-mail prywatny to wymienimy trochę uwag KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: 62.29.138.* 23.07.03, 16:24 Dzieki za info, czy Ty podpisales juz z nimi umowe ? Czy ktos wie cos na temat tego etapu budowy(mowa o Brzeziny Polnocne), bo chyba jeszcze nie zaczeli nic robic a po podpisaniu umowy kase trzeba wplacac. Czy ktos myslal o rachunku powierniczym ? Czy moze ktos mi poradzic o wchodzeniu czy nie w ten interes. Zapoznalem sie juz ze wszystkimi watkami na temat tego developera i osiedla Brzeziny, wiec duzo juz wiem (informacje z ubieglego roku). Czy Brzezimy Polnocne maja jakos swoje strone lub liste dyskusyjna, bo prawie wiekszosc mieszkan jest jus wykupiona. Bardzo prosze o jakies informacje, Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: proxy:* / 192.168.0.* 23.07.03, 17:01 Witam serdecznie przyszłych Sasiadów. prawdopodobnie w przyszlym tygodniu podpisze 'przedwstepna' na Oriona 28 IIp. Jesli chodzi o rozpoczecie budowy to przedwczoraj wbili kolki pod wykopy Orionow 29, 28 i 27. rozmawialem z jednym z robotnikow, ktory dziwnie zachrypnietym glosem powiedzial: "Panie bEdziemy kopac" Jesli macie jakies uwagi na temat podpisania 'przedwstepnej' to bardzo chetnie skorzystam bo zostal mi tylko tydzien. ps. czy ktos z Was wie cos na temat ANEKSOW ktorymi niektorzy straszą? i na temat WEZLA KOMUNIKACYJNEGO na rogu Torunskiej i Glebockiej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tera Re: Brzeziny Północne - Orion 28 23.07.03, 20:23 >>Prawdopodobnie w przyszlym tygodniu podpisze 'przedwstepna' na Oriona 28 IIp. Witam sąsiada z przyszłego piętra, Jeśli w_wilk nie zrezygnował to jest nas już trójka. Które mieszkanie wybrałeś? Ja podpiszę pewnie jeszcze w tym tygodniu. Mój zegar już tyka. Termin przelewu bliski... >>Jesli chodzi o rozpoczecie budowy to przedwczoraj wbili kolki pod wykopy >>Orionow 29, 28 i 27. rozmawialem z jednym z robotnikow, ktory dziwnie >>zachrypnietym glosem powiedzial: "Panie bEdziemy kopac" Może to tylko na pokaz... Mieli podobno zacząć dopiero w połowie sierpnia. Czy to znaczy że zniszczyli to piękne żyto? Czy widziałeś jak wypada Orion 28 względem drugiego pasa drzew? >>Jesli macie jakies uwagi na temat podpisania 'przedwstepnej' to bardzo >>chetnie skorzystam bo zostal mi tylko tydzien. Jeżeli już, to tylko na priva. Napisz coś na pan.tera@gazeta.pl lub podaj swój adres e-mail. >>czy ktos z Was wie cos na temat ANEKSOW ktorymi niektorzy straszą? ??? Mnie nikt nie nastraszył. Możesz napisać coś więcej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek_o Re: Brzeziny Północne - Orion 28 IP: proxy:* / 192.168.0.* 24.07.03, 10:24 Witam, po pierwsze jestem juz na Yahoo, po drugie mieszkanko 67m od zachodu z widokiem na drzewka (mam nadzieje ze bez komarow). rzeczywiscie łany zborz zniknely a jasli chodzi o ustawienie Oriona28 to wyglada to bardzo podobnie jak na stronie Agromana. Do drzew od strony Płn/Wsch jest najwyzej 8-10m. o tych strasznych aneksach przeczytalem tu (moze to juz nieaktualne): www.republika.pl/osiedlebrzeziny/data/data.htm kontakt do mnie: lackyluck3@wp.pl 601806494 pozdrawiam bartek Odpowiedz Link Zgłoś
w_wilk Re: Brzeziny Północne - Orion 28 24.07.03, 11:02 Witam Na razie nie rezygnuję, czekam na dokumentację budowlaną dotyczącą kotłowni. Jeżeli słyszałeś jakieś opinie na ten temat to proszę o informacje. Dziwi mnie fakt, że lokatorów drugiego piętra nie interesuje ten może dość uciążliwy problem. Pozdrawiam (tel. 0605298895 lub 8138736 wieczorem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek_o Re: Brzeziny Północne - Orion 28 IP: proxy:* / 192.168.0.* 24.07.03, 11:38 w_wilk napisał: > Witam > Na razie nie rezygnuję, czekam na dokumentację budowlaną dotyczącą kotłowni. > Jeżeli słyszałeś jakieś opinie na ten temat to proszę o informacje. Dziwi mnie > fakt, że lokatorów drugiego piętra nie interesuje ten może dość uciążliwy > problem. > Pozdrawiam > (tel. 0605298895 lub 8138736 wieczorem) witam, interesuje, interesuje, ale z tego co wyczytalem z wątków problem ten mieli ci mieszkancy osiedla ktorym architekt zaprojektowal sypialnie przy klatce schodowej i tym samym blizej kotlowni. moze sie myle... popytam na Yahoo pozdrawiam sasiada bartek lackyluck3@wp.pl 601806494 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tera Re: Brzeziny Północne - Orion 28 24.07.03, 13:13 > Na razie nie rezygnuję, czekam na dokumentację budowlaną dotyczącą kotłowni. > Jeżeli słyszałeś jakieś opinie na ten temat to proszę o informacje. > Dziwi mnie fakt, że lokatorów drugiego piętra nie interesuje ten może dość uciążliwy problem. Witam, Pytałem przedwczoraj m.in. o to (po raz kolejny) na grupie na yahoo. Dostałem tylko jedną odpowiedź, a w niej m.in. "Kotlownia nie przeszkadza wogole, jestesmy tuz obok a praktycznie jej nie slychac." Wcześniej ktoś mi napisał że "Na początku trochę było slychac szum z kotlowni ale teraz nic. Jakbym miała ponownie wybierać to zdecydowanie II p." Może rzeczywiście nie jest tak źle. Jeśli chcesz to wieczorem mogę ci przesłać plan poddasza. Nie ma na nim dokładnego położenia kotła ale można zobaczyć gdzie jest pomieszczenie. Pozdrawiam, RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek_o Re: Brzeziny Północne - Orion 28 IP: proxy:* / 192.168.0.* 24.07.03, 13:20 ja tez chetnie obejze plan poddasza bartek lackyluck3@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: 62.29.138.* 23.07.03, 16:28 KK, napisz mi prosze na email: miroslaw.szpilewski@wp.pl Chetnie bym wymienil uwagi na temat tej budowy. Dzieki, Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly forum dyskusyjne IP: 156.24.231.* 24.07.03, 09:38 czesc, mieszkancy Brzezin /mieszkajacy i ci czekajacy/ rozmawiaja na ogolnym forum: e-mail: osiedle_brzeziny@yahoogroups.com - zeby dostac sie na liste napiszcie do: osiedle_brzeziny-owner@yahoogroups.com Poszczegolne etapy pozakladaly tez swoje "etapowe" fora na yahoo jesli mozna Was pocieszyc w te upalne dni to wyglada na to, ze agroman buduje terminowo, ba...moze nawet ciut wyprzedza... milego dnia, Fly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: forum dyskusyjne IP: 62.29.138.* 28.07.03, 12:55 A jakie jest forum dla Przezin Polnocnych ?? Dop kogo mam napisac z prosba o dodanie? Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek_o Brzeziny Północne -zaczeli cuś robic IP: proxy:* / 192.168.0.* 25.07.03, 09:25 Drodzy sasiedzi, wczoraj rozpoczeto prace na Orionie 29 (zepchneli czrna ziemie i zaczynaja kopac) pozdrawiam b. ps. to znaczy ze chyba beda tam cos jednak budowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: 195.94.207.* 28.07.03, 10:35 ja kupilam na parterze, pegaz 8, z najwiekszym ogrodkiem, jestem zadowolna ze wspolpracy z inwestorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Brzeziny Północne - mieszkanie na parterze IP: 195.94.207.* 28.07.03, 10:41 zapomnialam dodac: w etapie 4 Odpowiedz Link Zgłoś
ela_maja do Karoliny 28.07.03, 10:57 Jestes na naszym osiedlowym forum dyskusyjnym ogolnym? Mamy tez osobne forum dla naszego etapu. W ktorym budynku kupilas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Brzeziny Północne - Orion 29 IP: 62.29.138.* 28.07.03, 12:50 Czy ma ktos rezerwacje w Orion 29, czy podpisal ktos umowe. Co udalo sie i warto w niej zmienic? Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly do KAROLINY IP: 156.24.231.* 28.07.03, 13:21 witam, Karolina - jak dobrze, ze sie odezwalas! napisz do nas (jest nas okolo 20 osob + rodziny z IV etapu) a z Twojego Pegaza 8 to sa chyba 3 rodziny :) nasz adres: brzeziny4@yahoogropus.com pozdrowionka dla wszystkich! Fly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek_o Re: Brzeziny Północne - Orion 29 IP: proxy:* / 192.168.0.* 28.07.03, 14:10 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Czy ma ktos rezerwacje w Orion 29, czy podpisal ktos umowe. Co udalo sie i > warto w niej zmienic? Mirek witaj, ja podpisuje pojutrze na Oriona 28, jest kilka 'kruczkow' w umowie, daj maila to Ci napisze co mi sie udalo zmienic. pozdrawiam sąsiad bartek lackyluck3@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek cisza jak makiem....... IP: proxy:* / 192.168.0.* 19.08.03, 12:25 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
xadamus Postępy z budowy 20.08.03, 09:28 Witam, Wczoraj byłem na Brzezinach i zajrzałem do wykopu pod Oriona 19. Jest już wylewka pod fundament :-). Praca wre. Wydaje mi się, że korzystają z suszy i się spieszą. Ciekawe, co się stanie jak susza się skończy ? Pozdrawiam xadamus O22 P.S. Czy ktoś kupił mieszkanie w Orionie 22 ? Nie znalazłem jeszcze żadnego sąsiada :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Postępy z budowy IP: *.elta.pl / 213.77.42.* 04.11.03, 10:40 Witam, Będę (mam nadzieję) chyba ostatnią kupującą w Orionie 22 (parter). Ciągle kłócę się z Agromanem o niektóre punkty umowy (szczególnie, że za nic w świecie nie chcą pewnych rzeczy zmienić - a powinni :). Będę wdzięczna za wszelkie info, co Tobie (lub innym sąsiadom) udało się wywalczyć: tel. 502 360 466 lub patka25@wp.pl. I czy komus z Was udalo sie podpisac umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego z innym notariuszem niż wskazuje deweloper - na zasadzie 50% kosztów już i 50% kosztów potem, po odbiorze? dzk. P. Odpowiedz Link Zgłoś
xadamus Re: Postępy z budowy 04.01.04, 22:54 Witam sąsiadkę !!! Dawno tu już nie zaglądałem :-) Czy ktoś kupił mieszkanie u Agromana w Orionie 22 (Brzeziny Północne)? Patrycja, czy podpisałaś juz umowę ? Ja nie zdecydowałem się na podpisanie umowy przedwstępne w formie aktu notarialnego. Pozdr xadamus P.S. SĄSIEDZI UJAWNIJCIE SIĘ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Postępy z budowy IP: *.acn.waw.pl 16.01.04, 09:42 Witam jestem nie ujawnionym dotychczas sąsiadem z Orion 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleofas Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.03, 13:24 Jednym z sąsiadów będzie droga szybkiego ruchu he he Odpowiedz Link Zgłoś
xadamus Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 12.01.04, 14:08 a może ktoś kupił mieszkanie na Brzezinach Północnych w Orionie 22 ? Pozdr xadamus Odpowiedz Link Zgłoś
rkieczka Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 16.01.04, 09:52 Witam ujawniam się jako nowy sąsiad z Orion 22 Odpowiedz Link Zgłoś
xadamus Re: Brzeziny Północne - szukam sąsiadów 16.01.04, 15:03 Witam sąsiada !!! Będę mieszkał pod 6-tką. Nie wiem czy wiesz, ale istnieje osobna grupa mailowa mieszkańców całego osiedla Brzeziny na yahoo. Jak chcesz mogę podać namiary na rejestrację. Prawdę mówiąc rzadko korzystam ze skrzynki na gazecie, możesz do mnie napisać na xadamus@tlen.pl. Czy zaaranżowałeś już wnętrze ?(ścianki działowe itd.) Pozdrawiam xadamus rkieczka napisał: > Witam > ujawniam się jako nowy sąsiad z Orion 22 Odpowiedz Link Zgłoś