Gość: gość IP: *.acn.waw.pl 23.09.07, 07:58 Na torwarze odbywają się właśnie targi mieszkaniowe. Zna ktoś najnowsze trendy na rynku? Jest coś ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: thelima Re: Targi mieszkaniowe IP: *.aster.pl 23.09.07, 13:37 Założę się, że będzie jak na kilku ostatnich imprezach tego typu. Sprzedających gazylion. "Zainteresowanych" kilku. lima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Targi mieszkaniowe IP: *.aster.pl 23.09.07, 15:14 Byłem, kupiłem. Wszyscy sprzedawcy mówią o tym, że ceny wzrosną w ciąu roku o ok. 20- 30%. Aż dziw, że tak mało było kupujących. Ja podpisałem umowę z Rogowski Dev i jestem bardzo zadowolony. Zarobię w ciągu 12 miesięcy ok. 200 tys. Pozdrawiam michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Targi mieszkaniowe IP: *.chello.pl 23.09.07, 15:56 Tylko tyle im pozostalo ,ofert przybywa a kupujacych brak.Tak jak na gieldzie korekta bedzie i to duza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thelima Re: Targi mieszkaniowe IP: *.aster.pl 23.09.07, 16:10 Oj widzę, że jest gorzej niż ostatnio. Naganiacze ze stoisk na Torwarze tak się nudzą, że jakieś bzdury zaczynają tutaj wypisywać ;). lima Odpowiedz Link Zgłoś
aspolko Re: Targi mieszkaniowe 23.09.07, 16:40 Spotkałem kilku dobrze znanych na rynku oszustów mieszkaniowych. Firma A O Konsulting wręczala ulotki z mierną wizją na własne lokum Sprawdźcie pod tym adresem kim jest pan Smulski forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2532765&a=63527157 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa zlodzieje z Augu'stówka' IP: 217.153.40.* 25.09.07, 19:39 a byli zlodzieje z Augu'stówka' development kumplos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Targi mieszkaniowe IP: *.acn.waw.pl 23.09.07, 18:19 No właśnie wróciłem. Wystawców dużo, chętnych mało. Wreszcie wróciłon wszystko do normalności to sprzedający musi się starać. Odpowiedz Link Zgłoś
thesopranos Re: Targi mieszkaniowe 24.09.07, 00:04 ...kolejna konfrontacja developerów z wyimaginowanym, wielkim popytem szybko bogacących się warszawiaków i "powracających" z funtami... tylko wypatrywać kolejnych promocji... tym razem łączonych: garaż w cenie + wykończenie wartości 10% gratis? a może "my spłacimy za ciebie 50 pierwszych rat!!!" KZS rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Targi mieszkaniowe IP: 153.95.95.* 24.09.07, 16:13 Byłem, bo chcę kupić mieszkanie. Nie na handel, dla siebie. Spore, ponad 100 m2. Ceny w inwestycjach, które ewentualnie mógłbym rozpatrywać - ZAPOROWE. Np mieszkanie w nowej iwestycji w Wilanowie przy Vogla 104 m2 - bagatela 1,7 mln zł. Można oczywiście negocjować - realnie do urwania jest ok 2%. Już lecę kupować. Kabaty Ronson - cena ok 10 tys/m2. Segment w Wawrze na mikro-działce 300 m2 - 1,2 mln zł. Poza tym w ofercie mnóstwo ohydnych blokowisk, o które nawet nie pytałem. Gdzie więc te spadki? Promocje? KZS KZSem, a co ładne to i tak dalej kosmicznie drogie. Argument, że z 15 tys na 10 tys za metr staniała jakaś nora wcale mnie nie przekonuje... Odpowiedz Link Zgłoś
thesopranos Re: Targi mieszkaniowe 24.09.07, 16:53 > Argument, że z 15 tys > na 10 tys za metr staniała jakaś nora wcale > mnie nie przekonuje... nikogo nie przekonuje i dlatego praktycznie nikt nie kupuje. To, że developer chce 1,7 mln za mieszkanie w wilanowie to wcale nie znaczy, że ktoś to kupi - szuka jelenia po prostu i tyle. Tak samo te segmenty w wawrze po 1,2 mln które wiszą sobie miesiącami. To nie jest giełda, że wszystko spadnie wciągu miesiąca o 30-40%. Promocje się zaczynają ale ten pociąg musi się rozpędzić a to trochę zajmie (kilka miesięcy) i promocje będą wszędzie bo co prawda nie znam tej inwestycji na vogla ale nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś dał 1 mln pln za 100 metrowe mieszkanie w wilanowie - nie wspominając juz 1,7 mln - to samo z wawrem - chetni beda ale po 600 tys a nie po 1,2 itp itp. obserwuj sobie te inwestycje i jak jakims cudem ktos to kupi (co nie jest wykluczone) to bedziesz wiedzial czy to jest cena rynkowa czy tez tylko pobożne życzenie developera, ktory chce po prostu baaaaardzo dobrze zarobic na naiwnosci, niewiedzy lub desperacji kupujacych. ps. mam do sprzedania commodore C64 z rabatem 50% za 15 pln (magnetofon i 4 cartridge gratis) - niby okazja ale wisi na allegro juz kilka tygodni i jakoś nikt nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sibi Re: Targi mieszkaniowe IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 19:01 też byłem na targach i mam podobne wrażenia jak tata... ciekawych lokalizacji i projektów praktycznie brak, a jak już coś się pojawi to ceny po prostu zaporowe chodziłem i pytałem co mogę kupić za pół miliona zł i w normalnych miejscach często nie starczyło na 2 pokoje <SICK!!!> jednak odwrotnie niż inni nie zauważyłem braku odwiedzających - byłem w sobotę ok 12 i przez bite pół godziny szukałem miejsca (zapchany był nawet parking płatny!!!), a potem stałem w kolejce po bilety... Na stoiskach też trzeba było poczekać aż ktoś z obsługi będzie wolny i raczy poopowiadać o mieszkaniach... Jeśli chodzi o wykończeniówkę (podłogi) to strasznie marnie - jedynie kilku wystawców pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sibi Re: Targi mieszkaniowe IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 19:04 aha - i na dodatek terminy oddania inwestycji królował listopad-grudzien 2009 (lub jak kto woli IV kw. 2009) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Targi mieszkaniowe IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 20:40 Albo segmenty tato na osiedlu "srebrna góra". Za cene podejrzewam 800tys coś kupisz i masz własne ,czynszu nie bedziesz płacił w przyszłości. BMi podajże tam sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Targi mieszkaniowe IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 20:37 Tato szukaj na Białołęce ceny od 6-8tys. Perspektywiczna dzielnica. Ja mieszkam na osiedu wybudowanym przez BMI i jest narazie dobrze. Buduje się wszędzie poszukaj na ulicach Sąsiedzkiej, Osuchowskiej,Weteranów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny ja Re: Targi mieszkaniowe IP: 195.114.161.* 25.09.07, 20:50 Byłem w porze wczesnopopołudniowej, gdy trwał jeszcze maraton i nie było łatwo dojechać. Stoiska nie zmieściły się w hali głównej i była dodatkowa sala. Przede wszystkim przybyło deweloperów, a nie banków, brokerów, agencji etc. Raczej pusto, chyba inni byli w sobotę rano, żeby im nie sprzątnęli sprzed nosa tych wszystkich okazji :) Udało mi się posłuchać aktualnych opinii pp. Kosińskiej (szybko.pl), Lebiedzia (&Lebiedz), Kirejczyka (REAS), ale z pewnością sami je wkrótce zaprezentują. Pan Wielgo (GW) być może już jutro machnie podsumowanie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś