Dodaj do ulubionych

Dębowy Park 2 - ale czad!

IP: *.mst.gov.pl 16.07.03, 13:58
Drodzy forumowicze - JWC buduje nowego molocha na Tarchominie. Ja nie wiem
jacy ludzie kupują te mieszkania (może desperaci którym jest już wszystko
jedno w czym mieszkają?) ale apeluję do ich serc i sumień by tego nie robili.

Przecież te bloki sprawiają, że Tarchomin zaczyna przypominać blokowiska
Gocławia. Jak można w ogóle stawiać takie bunkry? Może chociaż nie zrobią
wejść do mieszkań z balkonów (galerii - jak to pięknie nazywa JWC). Ale widok
spaprzą maksymalnie.

I potośmy sześć lat prowadzili wojnę...
Obserwuj wątek
    • Gość: miki ty sie nie smiej - tu chodzi o filozofie IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 18:13
      Gość portalu: barney napisał(a):

> Drodzy forumowicze - JWC buduje nowego molocha na Tarchominie. Ja nie wiem
      > jacy ludzie kupują te mieszkania (może desperaci którym jest już wszystko
      > jedno w czym mieszkają?) ale apeluję do ich serc i sumień by tego nie robili.
      >
      > Przecież te bloki sprawiają, że Tarchomin zaczyna przypominać blokowiska
      > Gocławia. Jak można w ogóle stawiać takie bunkry? Może chociaż nie zrobią
      > wejść do mieszkań z balkonów (galerii - jak to pięknie nazywa JWC). Ale widok
      > spaprzą maksymalnie.
      >
      > I potośmy sześć lat prowadzili wojnę...

Ty nie narzekaj, barney! Zobacz jakich ci goscie mieli prekursorow:
      www2.gazeta.pl/czasopisma/1,46680,1577321.html?nltxx=878578&nltdt=2003-07-16-13-44

I co? Teraz rozumiesz? Firma pani posel Blidy musi miec mocna podbudowe
      ideologiczna. Mieszkania dla mas...
      • Gość: SEB Re: ty sie nie smiej - tu chodzi o filozofie IP: *.u.mcnet.pl 17.07.03, 15:46
        Nie wiem dokładnie, ale z tego co twierdzi dział sprzedaży JWC, Dębowy Park II
        ma być kameralnym osiedlem "zaledwie" 2 6-ściopiętrowych bloczków, w których to
        będzie "tylko" 5 mieszkań na klatce.
        Dodatkowo ..... podobno większość mieszkań jest już zarezerwowana lub
        sprzedana, aż dech zapiera jak zadziwiająco można sprzedawać ludziom spełnienie
        marzeń, ponieważ ludzie kupują tylko marzenia JWC nie wbiło jeszcze łopaty.
        CIekawe jak to ma się do obiegowych opinii o kryzysie na rynku nieruchomości.
        • Gość: mooj Re: ty sie nie smiej - tu chodzi o filozofie IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 15:53
          jakim kryzysie???
          z tego co kojarze to liczba oddanych mieszkań rok do roku w maju to wzrost o
          160%
          a nikt nie liczy wplacanych pieniędzy więc ekstrapolując..:)
          a potem (2 lata?) znowuż będą posty "oszukali nas biednych klientów"
          a jak ktoś szuka mieszkania a nie obietnic to jest wyrzucony z rynku przez masę
          (stado?) która "bierze jak leci"
          sorki za język - przypomnialy mi się (dzięki wątkom o warinweście) lata 96-98..
          • Gość: fritz JWC nie musi nikogo kiwac IP: *.mst.gov.pl 18.07.03, 10:09
            Gość portalu: mooj napisał(a):

> jakim kryzysie???
            > z tego co kojarze to liczba oddanych mieszkań rok do roku w maju to wzrost o
            > 160%
            > a nikt nie liczy wplacanych pieniędzy więc ekstrapolując..:)
            > a potem (2 lata?) znowuż będą posty "oszukali nas biednych klientów"
            > a jak ktoś szuka mieszkania a nie obietnic to jest wyrzucony z rynku przez
            masę
            >
            > (stado?) która "bierze jak leci"
            > sorki za język - przypomnialy mi się (dzięki wątkom o warinweście) lata 96-
            98..

JWC nie musi nikogo kiwać. Przy takich potężnych molochach, tak marnej jakości
            materiałów i tak nędznym wykonawstwie nawet względnie niskie ceny gwarantują
            niezły zysk. A że ludzie to kupują? No bo to okazja jest... A za parę lat, jak
            spłacą kredyty, przeniosą się do czegoś bardziej cywilizowanego.
            • mooj Re: JWC nie musi nikogo kiwac 18.07.03, 10:38
              "JWC nie musi nikogo kiwać."
              zakładam sytuację że nikt nikogo nie musi kiwać:)

ale faktem są problemy (a może to tylko przeszłość?) z wyegzekwowaniem punktów
              umow dotyczacych zagospodarowania osiedla -dróg dojazdowych, ogordzenia,
              owietlenia, małej architektury. To pojawialo sie nie tylko w reklamach ale i
              umowach.

płacz o kórym pisąłem że "oszukali" to nie znaczy zabrali pieniądze i uciekli
              po prostu "nie dotrzymali umowy"

• Gość: henio JWC jest pomysłowe IP: *.mst.gov.pl 18.07.03, 14:57
                mooj napisał:

> "JWC nie musi nikogo kiwać."
                > zakładam sytuację że nikt nikogo nie musi kiwać:)
                >
                > ale faktem są problemy (a może to tylko przeszłość?) z wyegzekwowaniem
                punktów
                > umow dotyczacych zagospodarowania osiedla -dróg dojazdowych, ogordzenia,
                > owietlenia, małej architektury. To pojawialo sie nie tylko w reklamach ale i
                > umowach.
                >
                > płacz o kórym pisąłem że "oszukali" to nie znaczy zabrali pieniądze i uciekli
                > po prostu "nie dotrzymali umowy"
                >

No tak - ale nie dotrzymywanie umów w JWC to normalka. Albo "twórcze
                dotrzymywanie" - w jednej z inwestycji obiecali ludziom na przykład 'zielone
                trasy' i zrobili zielone tarasy - z zielonego linoleum. A ze komuś się zieleń
                kojarzy z roślinnością czy z trawą? Jego problem. Tylko potem nie ma się czemu
                dziwić, że JWC kojarzy się ze skończonym badziewiem.

Nie wspominając o tym że za trzy lata na osiedle wkroczyć mogą ekipy napraw
                gwarancyjnych JWC i zaczną spinać budynek klamrami bo na przykład stropy w
                garażach zaczn pękać, a mieszkańcy parterów będą mieli szansę zostać
                właścicielami mieszkań dwupoziomowych (garaż i mieszkanie w jednym). Bywało i
                tak...
          • Gość: mik Re: ty sie nie smiej - tu chodzi o filozofie IP: localhost:* 18.07.03, 10:49
            Gość portalu: mooj napisał(a):

> > z tego co kojarze to liczba oddanych mieszkań rok do roku w maju to wzrost
            o 160%

Tylko, że mieszkania oddawane teraz, zaczęły budować się dwa lata temu, kiedy o
            kryzysie jeszcze nikt nie myślał. Skutki bessy na rynku nieruchomości zaczną
            być odczuwalne za rok, dwa. Przykład? Liczba wydanych pozwoleń na budowę spadła
            o ponad połowę. Pierwsze sześć miesięcy nie przyniosło znaczącej poprawy.
            Chociaż patrząc na reklamy Warszawskich deweloperów zaczynam się zastanawiać,
            jak te suche dane mają się do rzeczywistości...

• Gość: aneta Re: Dębowy Park 2 - ale czad! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 16:02
      oni buduja nie jedno a TRZY osiedla teraz,ludzie ..ledwo oddali to i juz łapia
      sie za inne.Mi do dzis wisza kase,3 miesiace czekam.minał ostateczny termin
      zwrotu dla mnie 16-go lipca po osobistych zapewnieniach p.Wróbel i CO?NIC!
      DUPA! OSZUŚCI!!!!!!!a to oni ze mna zerwali umowe..ech,szkoda słów na nich
      • Gość: mamusia Re: Dębowy Park 2 - ale czad! IP: *.acn.waw.pl 20.07.03, 14:45
        Gość portalu: aneta napisał(a):

> oni buduja nie jedno a TRZY osiedla teraz,ludzie ..ledwo oddali to i juz
        łapia
        > sie za inne.Mi do dzis wisza kase,3 miesiace czekam.minał ostateczny termin
        > zwrotu dla mnie 16-go lipca po osobistych zapewnieniach p.Wróbel i CO?NIC!
        > DUPA! OSZUŚCI!!!!!!!a to oni ze mna zerwali umowe..ech,szkoda słów na nich

Chyba nie spodziewalas sie ze chociaz 10% tego co mowi wrobel jest zgodne z
        prawda...
        To sie jeszcze po prostu nie zdarzylo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka