Gość: smok IP: 195.205.210.* 17.07.03, 09:36 Czy ktoś może interesował się tym developerem i ma jakieś uwagi na jego temat. Zamierzam tam kupić mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snowblade Re: Kraków - Wawel-Service 17.07.03, 12:39 Witam Co sie dało sprawdziłem i raczej nie ma sie do czego przyczepić. Ja podpisałem umowe przedwstena i jestem bardzo zadowolony z tej firmy. Sa bardzo "elastyczni" na wszelkie propozycje, zwlasza jezeli masz ochote troche przebudowac mieszkanie. Jezeli masz jeszcze jakies pytania to chetnie w miare mozliwosci odpowiem, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Kraków - Wawel-Service IP: 195.205.210.* 17.07.03, 16:01 Wybieram się do nich dzisiaj i przede wszystkim chcę się przyglądnąć papierom i umowie (ciekawe czy jest mozliwość podpisania jej w formie notarialnej?). Zastanawiałem (i dalej o tym myślę) się jeszcze nad Prembudem ale oni mają strasznie pokręcona umowę przedwstępną i jeśli tu będzie to lepiej wyglądało to kto wie... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
snowblade Re: Kraków - Wawel-Service 18.07.03, 07:16 powodzenia, daj znac jak poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Kraków - Wawel-Service IP: 195.205.210.* 18.07.03, 08:44 na razie nie najgorzej umowa jest w zasadzie OK (parę drobnych szczegółów do zmiany myślę że nie będzie z nimi problemu). Jedynie podejrzanym czynnikiem wydaje mi się cena. Pani twierdzi że budują prawie po kosztach i dlatego taka niska (jak wczytałem się w umowę to znalazłem parę dodatkowych opłat ale cena nadal pozostaje niska) jak na razie na placu budowy niewiele się dzieje (może czekają na większe zainteresowanie klientów). Dzisiaj może uda mi się przejść do ich siedziby przy Batorego, mam do przedyskutowania parę szczegółów. Acha dlaczego developerem jest TBS?? czy tak może być? Pozdrawiam PS. Może ktoś jeszcze ma doświadczenia z tym developerem Odpowiedz Link Zgłoś
snowblade Re: Kraków - Wawel-Service 18.07.03, 09:28 Jezeli chcesz zobaczyc jak buduja to przejedz sie na ul. Borkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Kraków - Wawel-Service IP: 195.205.210.* 18.07.03, 09:43 Jedna rzecz mnie martwi (znalazłem chyba chaczyk w tej umowie) grunt nie jest własnością developera tylko Skarbu Państwa (albo gminy) a oni kupili tylko użytkowanie wieczyste (25% ceny gruntu) reszta spadnie na miszkańców (spadkobierców prawa) co roku trzeba płacić 1% wartości gruntu chyba że wcześniej wspólnota (jeśli taka się zawiąże) zdecyduje o odkupieniu tego gruntu. To jest poważny chaczyk! pozdr. PS. Widziałem jak wybudowali (i nadal budują) na Turniejowej. A jak u nich z terminami?? Odpowiedz Link Zgłoś
snowblade Re: Kraków - Wawel-Service 18.07.03, 11:01 Raczej nie ma specjalnych problemow, ida do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Kraków - Wawel-Service 20.07.03, 20:29 Witam ! KUpilismy mieszkanie od Wawel Service w listopadzie 2001 , od lutego 2003w nim mieszkamy.Większych zadrażenień między nami a firmą nie było , oddawali etapy dość terminowo, troche bylo problemów i poprawek przy wykończeniu , ale generalnie jestem dość zadowolona. Jesli masz jakieś pytanka chętnie odpowiem na priv. Aha mieszkam na Wysłouchów Pozdrawiam Conka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Kraków - Wawel-Service IP: 195.205.210.* 29.07.03, 12:07 Chyba się jednak zdecyduję :)) Jest może na forum ktoś kto wykupił mieszkanie przy Halszki/Bujaka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Kraków - Wawel-Service IP: 192.166.0.* 18.08.03, 08:21 Ja dzisiaj z nimi podpisuje umowe na mieszkanko tam, jedyne co mnie irytuje to że nie moge podpisać umowy przedstepnej od razu w formie aktu notarialnego tylko najpierw u nich a potem u notariusza czuje jakiś podstęp. Mirek ps. troche krótkie są terminy płatności lepiej je wydłużyć do 10-14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisk Re: Kraków - Wawel-Service 01.08.03, 12:53 A macie już akty notarialne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekz@vp.pl Re: Kraków - Wawel-Service IP: 46.22.169.* 19.05.14, 09:20 Witaj, zamierzam kupić mieszkanie na Mochnackiego - czy można z nimi negocjować cenę i czy pod względem prawnym wszystko jest ok. A co z nie płaceniem podatku PCC. Z tego co wiem, to oni płacą podatek VAT i dlatego kupujący jest zwolniony z podatku PCC. Czy faktycznie nic nie trzeba płacić do Urzędu Skarbowego. Jak wygląda sprawa z kosztami dotyczącymi aktu notarialnego. Czy koszty są dzielona po połowie, - zgodnie z nowa ustawą? Pozdrawiam, ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mikejla1111 Re: Kraków - Wawel-Service 16.06.14, 11:59 cene jak najbardziej można negocjować zawsze - deweloper jest otwarty. Prawnie wszystko w porządku - zwłaszcza, że oba budynki zostały już oddane do użytkowania. nabywca jest zwolniony z podatku PCC, a koszty są dzielone po pół - przynajmniej przy kupnie mieszkania ja tak miałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka16a Re: Kraków - Wawel-Service 27.10.14, 10:40 Jeżeli chcesz wiedzieć jak Wawel Service zrealizował naszą inwestycję napisz maila na adres bujaka16a@interia.pl w tytule ?WAWEL SERVICE?. Prześlemy Ci informację o naszym doświadczeniu z tym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś