Dodaj do ulubionych

War Inwest

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 23:44
Przymierzam sie do inwestycji na Beli Bartoka rog KEN. War Inwest chce zaliczki w wysokosci 20%
wartosci mieszkania nie majac jeszcze pozwolenia na budowe. Nie zlozyl nawet wniosku o jej
ponowne uzyskanie w Gminie Wa-wa Ursynow. Czy ktos juz podpisal z nimi umowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: ZIBI Re: War Inwest IP: *.mostostal.siedlce.pl 26.03.01, 10:05
      Przekazuję "Doświadczenia" ze współpracy z WAR INWEST mojego brata.

Umowa na budowę mieszkania zawarta została w 1999 roku. Przewidywała oddanie budynku w 1-2
      kwatrale 2001 roku. Płatności zostały rozłożone na raty płatne w ściśle określonych terminach.
      Brat zapłacił raty przekraczające 80% wartości mieszkania. Zaniepokojony brakiem jakichkolwiek
      postępów w budowie i po uzyskaniu informacji, że WAR INWEST nie uzyskał jeszcze pozwolenia na
      budowę wstrzymał płatność ostatnich dwóch rat (termin płatności - listopad i luty). Wielokrotnie
      rozmawiał z inwestorem telefonicznie i bezpośrednio. Raz w 2000 roku udało mu się dostać do
      PREZESA (w tym roku PREZES w ogóle nie przyjmuje kientów). Jego poważnym błędem było
      niepoinformowanie WAR INWEST na piśmie o powodach wstrzymania płatności rat.
      WAR INWEST w miesiącu lutym wypowiedział umowę. Na odwołani od tej decyzji przysłał aneks do
      umowy, którego podpisanie miało cofnąć wypowiedzenie umowy.
      ANEKS ZOBOWIĄZUJE BRATA DO NIEZWŁOCZNEGO ZAPŁACENIA POZOSTALYCH RAT Z
      USTAWOWYMI ODSETKAMI ZA ZWLOKĘ (30%) I PRZESUWA TERMIN ODDANIA MIESZKANIA O 1,5
      ROKU. NALEZY DODAĆ, ŻE UMOWA PRZWIDYWAŁA KARY DLA WYKONAWCY ZA OPÓŹNIENIA W
      WYKONIU UMOWY WYSOKOŚCI (O,01% ZA KAŻDY DZIEŃ, KARA ZAOPÓŹNIENIA W PŁATNOŚCI
      JEST OSIEM RAZY WIĘKSZA - 0,08 %). Propozycja aneksu traktowana jest jako wyraz dobrej woli ze
      strony WYKONAWCY. Dosłownie powiedziano mu " my tu Panu idziemy na rękę ", a Pan .....
      Łaska WAR INWESTU polega na tym, że:
      1. Inwestor zapłaci 100% wartości mieszkania
      2. Zapłaci odsetki karne (0,08% dziennie)
      3. Zapłata 100% wartości miszkania nastąpi w sytuacji, gdy budowa jest na etapie "ZEROWYM"
      3. WYKONAWCA bezkarnie przesunie termin oddestycji (aneks zawiera sformulowanie, że inwestor
      nie będzie miał żadnych roszczeń finansowych z powodu przesunięcia terminu)

Kto nam podpowie co my mamy terez robić.

Bardzo proszę o kontakt wszystkich innych "zawiedzionych" klientów WAR INWEST.

PS. WAR INWEST otrzymał pozwolenia na budowę w miesiącu lutym 2001.

• Gość: Janek Re: War Inwest IP: *.ed.shawcable.net 30.03.01, 23:08
        Kary ponoszone przez wykonawce sa z reguly wieksze. Zleceniodawca ma pelne
        prawo do wstrzymania finansowania budowy jesli wykonawca nie wywiazuje sie z
        umowy. Prosze sprawdzic przepisy prawne dot. tej kwesti z przed II Wojny
        Swiatowej. Maja one napewno zastosowanie w obecnej sytuacji i reguluja taka
        samowole wykonawcow.
        Przesuniecie terminu to nowa umowa-zlecenie a wiec nalezy rowniez zmienic i
        uscislic warunki-zobowiazania. Widac ze wykonawca dziala w ZLEJ WIERZE!!!
        (termin prawny uzywany na Zachodzie do okreslenia takiego zachowania). Jesli
        Polak nie jest glupi po szkodzie to proponuje kupno mieszkania ze starszego
        rocznika jesli to mozliwe w wypadki panskiego brata.
        • Gość: marek War Inwest & Interarti IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 07.04.01, 22:57
          Mam przykre doswiadczenia z firma Interarti. Wyjasnie, ze obie firmy nalea do
          jednej rodziny. Interarti jest firma nalezaca do matki, a War Inwest do syna.
          Kancelaria Inwestycyjna Interarti z ul. Mokotowskiej sprzedaje mieszkania firmy
          War Invest oraz innych deweloperow pobierajac prowizje okolo 3%. Istnieje tez
          firma Interarti SA mieszczaca sie przy Solcu, ktora jest inwestorem, a nie
          posrednikiem pierwszej i jedynej jak dotad inwestycji przy Al. Wilanowskiej?
          Sikorskiego (ciagle w budowie). Firma tez nalezy do do tej samej osoby co
          posrednik z Mokotowskiej. Informacje te mozna sprawdzic zreszta w Internecie
          (www.interarti.pl).
          Swego czasu bylem zainteresowany inwestycja WarInvestu na rogu Wiktorskiej i
          Al. Niepodleglosci i mam nawet jeszcze wzor umowy; dodam ze na chwile obecna
          opoznienie tej inwestycji w porownaniu z umowa siega juz 2 lat! Zatem firma
          nalezaca do matki sprzedaje mieszkania budowane przez syna; smaku dodaje fakt
          ze wypowiedzenie umowy przez inwestora np z powodu niedotrzymania terminu jej
          realizacji przez dewelopera, oznacza zwrot sumy nie indeksowanej inflacja i
          utrate prowizji zaplaconej firmie Interarti. Slyszalem tez od innych klientow
          Intararti ze zaplacona prowizja przepada rowniez gdy umowe rozwiazal deweloper
          ktory w koncu sam zrezygnowal z realizacji inwestycji z powodu braku prawa
          wlasnosci wszystkich dzialek na ktorej miala stanac inwestycja (tak bylo w
          przypadku firmy Akmen budujacej przy ul. Anyzkowej, ktorej udzialowcem do 1999
          roku byla wlascicielka Interarti).

Na zakonczenie dodam, ze przed wejsciem w inwestycje z tymi firmami trzeba miec
          zelazne nerwy i lubic ryzyko, zwlaszcza gdy przychodzi placic po 20-30% rat za
          inwestycje istniejaca na papierze przed uzyskaniem pozwolenia na budowe, ba
          nawet warunkow zabudowy czy aktu wlasnosci dzialki na ktorej stanie
          nieruchomosc. W chwili obecnej, gdy deweloperom jest coraz trudniej sprzedac
          mieszkania, ofreta rynku jest dosc roznorodna i nawet dostepne jest budowanie w
          porozumieniu z bankiem oparte o rachunek escrow, firmy oferujace takie warunki
          powinny zniknac z rynku.
          Reasumujac, przed kazdym wejciem w nieruchomosci trzeba zadac umowy,
          przeanalizowac ja z prawnikiem, zadac aktu wlasnosci dzialki i nie placic nic
          zanim nie zobaczy sie pozwolenia na budowe. Harmonogram wplat powinien zalezec
          od postepow budowy, a nie od kalendarza, a warunki odstapienia od umowy rowne
          dla obu stron (a nie 15 % kary dla inwestora, podczas gdy deweloper np wyplaca
          nominalna wartosc wplat bez indeksacji z opoznieniem, po zanlezieniu nastepnego
          frajera).

Pamietajcie!
          Ryzyko powinien ponosic deweloper, a kredytuje go bank, a nie klient!
          • Gość: oszukany Re: War Inwest & Interarti IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 23:20
            Gość portalu: marek napisał(a):

> Mam przykre doswiadczenia z firma Interarti. Wyjasnie, ze obie firmy nalea do
            > jednej rodziny. Interarti jest firma nalezaca do matki, a War Inwest do syna.
            > Kancelaria Inwestycyjna Interarti z ul. Mokotowskiej sprzedaje mieszkania firmy
            >
            > War Invest oraz innych deweloperow pobierajac prowizje okolo 3%. Istnieje tez
            > firma Interarti SA mieszczaca sie przy Solcu, ktora jest inwestorem, a nie
            > posrednikiem pierwszej i jedynej jak dotad inwestycji przy Al. Wilanowskiej?
            > Sikorskiego (ciagle w budowie). Firma tez nalezy do do tej samej osoby co
            > posrednik z Mokotowskiej. Informacje te mozna sprawdzic zreszta w Internecie
            > (www.interarti.pl).
            > Swego czasu bylem zainteresowany inwestycja WarInvestu na rogu Wiktorskiej i
            > Al. Niepodleglosci i mam nawet jeszcze wzor umowy; dodam ze na chwile obecna
            > opoznienie tej inwestycji w porownaniu z umowa siega juz 2 lat! Zatem firma
            > nalezaca do matki sprzedaje mieszkania budowane przez syna; smaku dodaje fakt
            > ze wypowiedzenie umowy przez inwestora np z powodu niedotrzymania terminu jej
            > realizacji przez dewelopera, oznacza zwrot sumy nie indeksowanej inflacja i
            > utrate prowizji zaplaconej firmie Interarti. Slyszalem tez od innych klientow
            > Intararti ze zaplacona prowizja przepada rowniez gdy umowe rozwiazal deweloper
            > ktory w koncu sam zrezygnowal z realizacji inwestycji z powodu braku prawa
            > wlasnosci wszystkich dzialek na ktorej miala stanac inwestycja (tak bylo w
            > przypadku firmy Akmen budujacej przy ul. Anyzkowej, ktorej udzialowcem do 1999
            > roku byla wlascicielka Interarti).
            >
            > Na zakonczenie dodam, ze przed wejsciem w inwestycje z tymi firmami trzeba miec
            >
            > zelazne nerwy i lubic ryzyko, zwlaszcza gdy przychodzi placic po 20-30% rat za
            > inwestycje istniejaca na papierze przed uzyskaniem pozwolenia na budowe, ba
            > nawet warunkow zabudowy czy aktu wlasnosci dzialki na ktorej stanie
            > nieruchomosc. W chwili obecnej, gdy deweloperom jest coraz trudniej sprzedac
            > mieszkania, ofreta rynku jest dosc roznorodna i nawet dostepne jest budowanie w
            >
            > porozumieniu z bankiem oparte o rachunek escrow, firmy oferujace takie warunki
            > powinny zniknac z rynku.
            > Reasumujac, przed kazdym wejciem w nieruchomosci trzeba zadac umowy,
            > przeanalizowac ja z prawnikiem, zadac aktu wlasnosci dzialki i nie placic nic
            > zanim nie zobaczy sie pozwolenia na budowe. Harmonogram wplat powinien zalezec
            > od postepow budowy, a nie od kalendarza, a warunki odstapienia od umowy rowne
            > dla obu stron (a nie 15 % kary dla inwestora, podczas gdy deweloper np wyplaca
            > nominalna wartosc wplat bez indeksacji z opoznieniem, po zanlezieniu nastepnego
            >
            > frajera).
            >
            > Pamietajcie!
            > Ryzyko powinien ponosic deweloper, a kredytuje go bank, a nie klient!

UWAGA !!! OSTATNIO INTERARTI SA I SPZOO PRÓBUJĄ SPRZEDAWAĆ MIESZKANIA NA
            UL.CZECHOWICKIEJ RÓG ZAWIERCIAŃSKIEJ W WARSZAWIE PRAGA PŁD. UWAGA !!!
      • Gość: herbat Re: War Inwest IP: 10.128.195.111, 212.76.33.* 01.04.01, 22:47
        Moje doswiadczenia ze wspolpracy z war inwest sa takze conjmniej przykre.
        Przy podpisaniu umowy na Beli Bartoka War Inwest nie informuje o m.in.
        o tym ze odmowiono im pozwolnienia na budowe, jednoczesnie podpisuje umowy.
        Ja sie tak zrobilem w kwietniu 2000, obenie podobno maja pozwolenie ale
        trzeba z nimi uwazac. Zniecierpliwiony "postepami" na Beli Bartoka udalo mi
        sie przeniesc budowe na Brodno ale tam wiadomo ... brodno.
        Mialem wyjscie albo stacic 10% wartosci umowy i czekac na Bog Wie Co albo sie
        przeniesc. Obecnie czekam na podpisanie umowy w postaci aktu notarialnego juz
        czwarty miesiac. To istna ignorancja klienta, mimo iz wplacilem 70% wartosci
        czuje sie jakbym znalazl sie zywcem w spoldzielni PRL.
        Generalnie jestem mooocno wkurzony i jest to dobra nauczka dla mnie i moje
        rodziny.

sluze info
        Adam
        aadamczyk@figaro.com.pl
        • Gość: Adam Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.01, 09:56
          Czy przeniesienie inwestycji na Brodno obarczone jest rowniez podobnymi
          niespodziankami jak przy nabyciu mieszkania przy Beli Bartoka? Czy jest juz
          opoznienie w oddaniu budynku?

• Gość: herbat Re: War Inwest IP: 10.128.195.111, 212.76.32.* 10.04.01, 10:53
            Jak na razie to trudno stwierdzic czy inwestycja na Brodnie (Nowe Brodno) jest
            opozniona. Ma byc oddana 31 grudnia 2001, zdania sa podzielone. Ostatio wzieli
            sie ostro do pracy chociaz termina wydaje mi sie niemozliwy do dotrzymania.
            Wiem, ze cos chca robic na Kondratowicza ale nie widze nawet tablicy
            informacyjnej.
      • Gość: Sylvia Re: War Inwest IP: *.*.*.* 25.04.01, 10:41
        A kto kazał Bratu podpisywać umowę jeśli stwierdził, że WarInvest nie ma
        pozwolenia na budowę.
        Jest parę ŻELAZNYCH zasad, które MUSI spełniać developer czy s-pnia, do nich
        m.in. należy POSIADANIE pozwolenia na budowę.
        Jeżli Brat jest dalej zainteresowany brnięciem w to bagno, to życzę
        powodzenia, a wyciągnięcie kasy od nich będzie b. trudne.
        Radzę pójść do dobrego prawnika i poradzić się CO DALEJ ?? Koszty porady i tak
        będą niewspółmirnie niższe od straconych pieniędzy.
        :((((((((
        ps.
        Gdy ja szukałam developera czy s-pni zaopatrzyłam się w poradnik zciagnięty ze
        sron GW (teraz jakoś go nie mogę znaleźć) zatytułowany był "Jak sprawdzić
        developera" i 2-i "Jak sprawdzic s-pnię" zawierał multum pytań testowych i
        porad dla potencjalnych klientów.
        • Gość: Sylwek Re: War Inwest IP: 212.106.0.* 28.05.01, 16:38
          A co do pozwolenia na budowe to i ono nie daje 100% pewnosci... powiem wiecej
          nawet 50%
          • Gość: vpw Re: War Inwest IP: 193.79.70.* 16.08.01, 16:09
            Tez racja. Ale brak pozwolenia szczegolnie w miescie daje 50% szans, ze tego
            pozwolenia nigdy nie bedzie.
      • Gość: News Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 11:49
        Firmy War Inwest w obliczu pogłębiającego się kryzysu gospodarczego oraz z tym
        związanego spadku przychodów ze sprzedaży powierzchni w prowadzonych
        inwestycjach są w trakcie pozyskiwania nowych żródeł finansowania swojej
        działalności.
        Do końca 2001 roku Zarząd Firm planuje pozyskać Inwestora strategicznego lub
        kompleksowe kredytowanie na prowadzone inwestycje wraz z wypracowaniem nowej
        oferty finansowej kupna powierzchni dla klientów.
        Inwestycje prowadzone przez War Inwest będą doprowadzone do końca realizacji
        pod warunkiem zaprzestania prowadzenia negatywnej kampanii dezinformacyjnej z
        elementami paniki przez samoszkodzących sobie niektórych Klientów. Firma War
        Inwest w najbliższym tygodniu wyśle Klientom informacje dotyczące planu
        przebiegu poszczególnych inwestycji wraz ze stosownymi wyjaśnieniami.
        Rozumiemy sytuacje wszystkich Klientów i z pewnością uczynimy wszystko co
        konieczne aby zakończyć wszystkie budowy tak jak uczyniliśmy to ze wszystkimi
        poprzednimi.
        • Gość: Pawka Re: War Inwest - UWAGA IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 21:13
          Witam wszystkich!

Wszyscy, którzy czują się oszukani w wyniku działalności WARINWESTU oraz spółek
          i osób z nią związanych, proszę o maila na rembielinska@poczta.onet.pl.
      • Gość: AD Re: War Inwest IP: *.acn.waw.pl 17.09.02, 12:24
        Co sie dzieje w sprawie War Inwestu. Podobno wczoraj byla jakas rozprawa?

AD
    • Gość: Wiesław Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.01, 23:48
      Ludzie,co Wy robicie.Taki War Inwest to jest typowy przekręt.Już wkrótce będzie
      tak,że developer budować będzie mieszkania z własnych środków albo z
      kredytów.Klient będzie wpłacał max 20% ceny, a reszta bedzie splacana przez 20-
      25lat.Tak jest w cywilizowanych krajach.Nie dajcie się naciagać oszustom.Nie do
      przyjęcia jest sytuacja ,że firma nie ma pozwolenia na budowę a pobiera
      pieniądze od klientów.Tak postępują tylko złodzieje i naciagacze,którym wydaje
      się że są biznesmenami.
    • Gość: Zbigniew Interarti, Akmen, WarInvest IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 08.04.01, 21:46
      Czy ktoś z Państwa ma własne doświadczenia z powiązanymi ze sobą firmami
      Interarti, WarInvest, Akmen?
      • Gość: Jurek Re: Interarti, Akmen, WarInvest IP: *.som.com 18.04.01, 20:32
        Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Czy ktoś z Państwa ma własne doświadczenia z powiązanymi ze sobą firmami
        > Interarti, WarInvest, Akmen?

Jakie dokladnie jest powiazanie firmy Akmen z firma Interarti ? Pytam, poniewaz
        wplacilem na mieszkanie budowane przy ulicy Miedzyborskiej wspolnie przez
        szwedzka firme Peab oraz polska firme Inwest-DLS, ktora, z tego co wiem jest dosc
        blisko powiazana z firma Akmen.

• Gość: Paweł z War Inwest coś nie tak IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 13:43
      są kłopoty z pozwoleniem na budowę na bródnie. podpisałem umowe we wrześniu
      2000 wtedy kobieta u której podpisywałem mówiła że na początku 2001 roku
      będzie, później było że w marcu , obecnie obowiązującym tekstem jest
      czerwiec/lipiec a jak znam zycie to nie realne. obecnie wpłaciłem 40 % środków
      a krzaki dalej rosną :-( myślę że oddanie do konca 2002 chyba jest niemożliwe,
      ale kto wie?
      jeszcze jest ważna kwestia czy orientuje sie ktos co pomoże podpisanie
      notarialnego zobowiazania sprzedazy skoro takowe w umowie proponują ? jakie są
      skutki prawne dla firmy ?
      Paweł
      paw001@free.polbox.pl
      • Gość: herbat Re: z War Inwest coś nie tak IP: 10.128.195.* / *.acn.pl 19.04.01, 15:48
        Jak rozumiem chodzilo chodzi Panu o inwestycje Kondratowicza. Nie wiem o niej
        wiele ale podobno jest wszystko na dobrej drodze.
        Buduje z nimi na Nowym Bródnie (Rembelinska, Wyszogrodzka) wygada na to ze
        wszystko jest tam ok bo wlasnie podpisalem u notariusza umowe w postaci aktu
        notarilanego i bede spal duzo spokojniej. W rozmowie z Prezesem War Inwest
        okazalo sie jednak ze troche bedzie pozniej niz mam to w umowie (jakies 6) ale
        jak na razie widze ze wzieli sie ostro do roboty.

wiecej na priv
        aadamczyk@figaro.com.pl
        • Gość: Beata Re: z War Inwest coś nie tak IP: 194.204.172.* 25.04.01, 09:55
          Podobno przy Beli Bartoka War Inwest nie ma szans na otrzymanie pozwolenia na
          budowe, o ktore ponownie zlozylo wniosek (nie z tym projektem). Nie znam
          dokladnie projektu tej lokalizacji, ale podobno bliskosc metra wyklucza
          budowanie 3 poziomow pod budynkiem, a i liczba kondygnacji nadziemnych
          pozostawia duzo do zyczenia (budynek jest za wysoki, szczegolnie biorac pod
          uwage niska zabudowe wokol. A w prasie znowu ukazuje sie ogloszenie o Beli
          Bartoka...
          • Gość: Adam Re: z War Inwest coś nie tak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.01, 23:30
            Wiesc niesie, ze ograniczyli liczbe podziemnych kondygnacji do 2. W Metrze powiedziano, ze nie ma sprzeciwu
            co do wykopu. Klopoty sa w Gminie gdzie prawdopodobnie ktos z sasiadow probuje wstrzymac budowe. Skad
            pewnosc, ze nie bedzie pozwolenia? Licze, ze dostana je wkrotce (mam na mysli czerwiec).
            • Gość: Pawel Re: z War Inwest coś nie tak IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 19:06
              no coz gratuluje dobrego samopoczucia !
              Skoro na takim Brodnie (Kondratowicza) uzyskanie
              pozwolenia przeciaga sie juz z rok to na Bartoka sie
              nie przeciagnie ? proponuje przeczytac posty na forum-
              dom o firmie.
              pozdrawiam
              Pawel
              • Gość: Zygmunt Re: z War Inwest coś nie tak IP: *.edipresse.pl 11.05.01, 11:48
                Mialem straszny apetyt na inwestycje na brodnie przy lesie, dopoki nie zaczalem
                kontaktowac sie z firma warinwest. Najpierw mieli miec pozwolenie na jesieni 00. W lutym
                01 mowili, ze najpozniej do marca. I o ile sie orientuje nie maja do tej pory.
                Tak mi jednak zalezalo, ze zaplacilem prawnikowi za obejrzenie i korekte umowy. I uwaga:
                po pierwsze w umowie byly razace bledy w konstrukcji, po drugie prawnik powiedzial, ze to
                moja kasa, ale bede nienormalny jak w ogole cokolwiek z nimi podpisze. Po czym przyslal
                trzy strony maczkiem poprawek. Wyslalem je do warinwestu i oczywiscie okazalo sie, ze nie
                moga wprowadzic zadnej.
                I na koniec anegdota: - A jak to bylo z poprzednimi panstwa inwestycjami. Jakies
                opoznienia, obsuwki.
                - Alez nie, oczywiscie ze nie. Raz tylko musielismy w trakcie budowy obnizyc budynek o
                dwa pietra.
                Osiedle przy lesie ciagle mi sie podoba, ale kupie tam cos dopiero wtedy, jak odsuna
                rusztowania od scian.
                Pozdrawiam,
                Z.
                zygmunt_m@poczta.onet.pl
          • Gość: Anetka Re: z War Inwest coś nie tak IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.05.01, 16:08
            Zastanawiam się poważnie nad podpisaniem umowy z WarInwestem na kupno
            mieszkania na ulicy Rembelińskiej. Na razie wszystko wygląda dobrze, bo widać
            że budowa twa, pozwolenie także mają. Jednak czytając Państwa opinnie o tej
            firmie mam wątpliwości. Czy ktoś wie coś więcej na temat tej inwestycji?
            Przewidywany termin oddania jest na III kwartał przyszłego roku.
            Będę wdzięczna za informacje
            • Gość: Basia Re: z War Inwest coś nie tak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 15:37
              Z firmą Warinwest należy bardzo uważać. Stoi za nimi bardzo cwana kancelaria
              prawna Interarti. Umowy mają przygotowane perfekcyjnie. Tylko podpisywać,
              płacić i płakać.
              • Gość: beata Re: z War Inwest coś nie tak IP: 194.204.172.* 17.05.01, 17:43
                Bardzo interesuje mnie to powiązanie firm War Inwest i Interarti Kancelaria
                Prawnicza lub też Interarti SA. Przyznam szczerze, że Interarti planuje
                inwestycję, którą jestem zainteresowana, ale czytałam już niezbyt pochlebne
                wypowiedzi na forum, więc jestem ostrożna. Dostałam wzór umowy od tej firmy,
                zaznaczyłam sobie co prawda kilka miejsc czerwonym flamastrem, ale ogólnie nie
                wygląda to aż tak źle, np. chcą zawrzeć umowę przedwstępną i umowę sprzedaży
                lokalu w formie aktu notarialnego. Gwarantują też stałą cenę w zł, niezbyt
                wygórowaną. Czy ktoś już coś kupił od Interarti albo zetknął się z nimi przy
                okazji kontaktów z War Inwest???
                • Gość: Przemek Re: z War Inwest coś nie tak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 11:28
                  Cześć !!!

Nie wiem czy masz odpowiednie doświadczenie ale np. w mojej umowie paragraf 4
                  punkt 2 "...Wykonawca nie ponosi odpowiedzialności ...za: ...... decyzje
                  urzędów..."
                  War Inwest może np. nie przedstawić kompletnego planu do zatwierdzenia w odp.
                  urzędzie i już samo to powoduje opóźnienie inwestycji z powodu
                  odmownej "decyzji urzędu", a kase trzeba bulić.

Ciekawy jestem czy ktoś może wybrał drugi sposób płatności uzależniony od cyklu
                  inwestycji ?
                  Mnie konkretnie interesuje "Osiedle przy lasku Bródnowskim" - narazie rosną tam
                  krzaki.

Pozdrawiam
                  • Gość: Przemo Re: z War Inwest coś nie tak IP: 213.76.110.* 28.05.01, 13:44
                    U mnie paragraf 4 ust. 2 wywołuje śmiech konwulsyjny. Podpisałem taką umowę i
                    mam pretensję tylko do mojej rodziny, że mnie nie ubezwłasnowolniła. Ludzie,
                    takie zapisy to kpina z klienta !
        • Gość: Magda Re: z War Inwest coś nie tak IP: *.netia.pl 03.08.01, 14:20
          Jestem bardzo zaniepokojona tym, co tu czytam. Dokonałam wpłat na inwestycje
          przy ul. Kondratowicza i jak do tej pory nie miałam żadnych problemów z firma
          Warinwest. Niedawno podpisałam z nimi aneks do umowy, zmieniając mieszkanie, na
          które wpłacam, na większe. Poczatkowych próbowali postapić niezgodnie z
          warunkami pierwotnej umowy - usiłowali wymóc dopłate za zmianę na "niska
          zabudowę" , ale mój mąż udał się na rozmowę z ich prawnikiem i prawnik wycofał
          się z tego żądania, zamienili bez żadnych dopłat. Przy okazji udało się
          wynegocjowac zapis w aneksie, że w przypadku nierozpoczęcia budowy w rok po
          wyznaczonym terminie mamy prawo do zwrotu wpłat z ustawowymi odsetkami.
          Tymniemniej jestem zaniepokojona brakiem jakichkolwiek prac w związku z
          inwestycja przy Lasku Bródnowskim.
          czy ktos jeszcze zainwestował w to przedsięwzięcie?
    • Gość: greg Re: War Inwest IP: *.matrix.pl 29.05.01, 17:48
      Dziwi mnie, że ktokolwiek chce zawierać umowy z tą firmą. Interesuje się nią od
      ok. roku, kiedy to zacząłem szukać dla siebie mieszkania. Wtedy (rok temu)
      bardzo zainteresowała mnie oferta przy Bartoka. Niestety (jak się okazuje na
      szczęście) poinformowano mnie, że wszystkie mieszkania o wielkości mnie
      interesującej zostały już sprzedane. Bardzo więc się zdziwiłem, gdy zobaczyłem
      ponownie ogłoszenie o tej inwestycji kilka tygodni temu.
      Wiosną tego roku zainteresowałem się jeszcze inwestycjami przy Rembielińskiej i
      przy Lasku Bródnowskim. Miałem już nawet zarezerwowane mieszkanie z widokiem na
      las, piękna sprawa.
      Wtedy zacząłem sprawdzać firmę. Okazało się, że do tej pory wybudowali tylko
      trzy budynki na Bródnie, nieporównywalnie mniejsze od obecnych inwestycji (tym
      się chwalili na swoich stronach). Pojechałem w to miejsce i zobaczyłem
      niedokończone jeszcze bloki. Skontaktowałem się z właścicielką jednego z
      mieszkań, od której usłyszałem, że opóźnili się z budową o 1,5 roku.
      Biorąc pod uwagę skalę inwestycji (zarówno tych zrealizowanych i tych obecnych)
      mam poważne obawy, czy firma ta jest przygotowana do tak dużych zadań.
      Poza tym odnoszę wrażenie, że firma ta z pieniędzy wpłacanych przez nowych
      klientów finansuje obecne inwestycje, co biorąc pod uwagę sytuację na rynku
      mieszkaniowym w Warszawie może zakończyć się w niedługim czasie bankructwem tej
      firmy.
      • Gość: medek Re: War Inwest IP: *.pkobp.pl 04.06.01, 15:16
        ja niestety jestem jedną z wielu osób które podpisały umowę z tą firmą.
        Czy ktoś może posiada jakieś wiadomości związane z bardziej poważniejszymi
        problemami niż przedłużający się czas rozpoczęcia budowy?
        • Gość: Alicja Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 22:54
          A jakiem masz inne problemy poza przedluzajacym sie czasem budowy?
          • Gość: medek Re: War Inwest IP: *.pkobp.pl 05.06.01, 08:28
            nie chcę rozpowszechniać plotek - mam nadzieję że wszystko będzie ok!
            Czy masz już jakieś doświadczenia z War Inwest? Napisz coś jak możesz.
            • Gość: Alicja Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 00:02
              W przypadku tej firmy wiekszosc plotek sprawdza sie. Nie krempuj sie, napisz jakie masz
              doswiadczenia nawet jezeli sa to przypuszczenia.
              Moja opinia bazuje na ogolnych refleksjach nad dzialalnoscia spolki oraz inwestycji przy Beli Bartoka.
              Nieterminowosc przy kazdym zobowiazaniu odnosnie uzyskania pozwolen, rozpoczecia budowy, jej
              realizacji i ukonczenia (ponoc sa tez powazne zastrzeznia co do jakosci budowanych lokali).
              • Gość: Mariusz Re: War Inwest IP: 195.134.192.* 06.06.01, 14:46
                Czy ktos usilowal juz od nich wyciagnac pieniadze? Czy uzywal prawnika? Jakie
                sa szanse na zamiane inwestycji przy Bartoka na inna? Jakie sa ostatnie wiesci
                z gminy-podobno nie bedzie problemu po zmianie projektu, ale War Inwest jeszcze
                nie zlozyl prosby ponownie?
                • Gość: a&o Re: War Inwest IP: *.pl 06.06.01, 18:31
                  wyciagnac to mi sie nie udalo ale chociaz przenioslem sie
                  pod koniec 2000 z Beli Bartoka na Rembelinska - tam
                  chociaz bawia sie koparkami od 2 lat.
                  Co ciekawsze udalo mi sie w sama pore bo moj urzad skarbowy
                  w tym roku zrobil sie bardzo podejrzliwy i musialem uodowadniac
                  pare razy ze nie jestem wielbladem (a moze jestem bo podpisalem
                  taka chaniebna umowe!) - chcieli m.in. pozwolenie na budowe, faktury,
                  dowodu przelewow itp.
                  Ciekawe jak sie wytlumaczyli ci co odpisywali na Beli Bartoka?

wicej na priv
                  olenka78@poczta.onet.pl
                  • Gość: jacek Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: 157.25.88.* 07.06.01, 12:37
                    Co do Beli Bartoka to gmina twierdzi, że sie nie pofatygowali. Mnie wodzili za
                    nos długo. Najpierw pozwolenie maiło byc w maju. razem z żoną poszliśmy do
                    banku po kredyt na uzupełnienie wkładów i ......wyszliśmy na idiotów. Facet
                    zbanku zadzwonił na Mokotowską i jego też przerobili z majem. Potem
                    dowiedizałem się, że co prawda mają decuzję o warunkach zabudowy, ale tyle
                    tylko to znaczy, że mogą postawić blok. Muszą mieć drugą decyzję o
                    infrastrukturze. W dniu dzisiejszym dowiedziałem się,że podanie o pozwolenie
                    złożą w sierpniu a budowę chcą zacząć najdalej UWAGA!!! w październiku.
                    Pozwoliłem sobie powiedzieć co myślę.Dzięki za info o urzędzie skarbowym.
                    Jacek
                    • Gość: Olek Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: *.army.mil.pl 03.07.01, 11:25
                      Jednym słowem banda krętaczy i oszustów, którzy co innego mówią i co innego
                      robią. Myślę, że wszyscy zainteresowani powinni się zebrać, wciągnąć w to
                      dziennikarzy i zrobić im taka reklamę na jaką zasługują. Prezynajmniej
                      potencjalni klienci mogliby zostać ostrzeżeni przed grożącym niebezpieczeństwem.
                      jeden z wykorzystanych Olek
                      • Gość: Sędzia Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: 10.0.0.* / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 16:25
                        Cześć Olek, próbuję aktualnie walczyć z tym konowałem z War Inwestu. Zbieram
                        ludzi, chcę nagłośnić sprawę i mam już wstępny plan. Napisz rjarmula@poland.com
                    • Gość: ada Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: *.cu.com.pl 28.08.01, 17:54
                      Witam wszystkich naiwnych! Najnowsze wieści że dokumenty dot pozwolenia na
                      budowę zostaną złożone w październiku.

czy nie zna ktoś jakiś wścipskich dziennikarzy , którzy zajęliby się tą
                      sprawą.???
                      • Gość: jacek Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: 157.25.88.* 29.08.01, 10:06
                        Witam
                        Ada skąd masz tą wiadmość? Co do dziennikarza to owszem zanm takowego nawet z
                        GW. jacek
                        • Gość: ada Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: *.cu.com.pl 30.08.01, 08:28
                          cześć
                          dzwoniłam parę dni temu do War Inwestu i jakaś pani - jak zwykle mało
                          zorientowana we wszystkim - podala mi informacje że dokumentacja złozona
                          będzie w październiku. Dzwoniąc w czerwcu dowiedziałam się że mają złożyć w
                          sierpniu. Najwyraźniej robią nas w bambuko niestety.
                          Bardzo grzecznie spytałam co jest powodem takich opóźnień, a pani na to że
                          dział obsługi klienta nie ma takich informacji.
                          Zastanawiam się nad zaangażowaniem dziennikarza tylko dlatego aby ukochany
                          prezes mógł się wypowidzieć na temat swoich działań
                          Czy ty masz jakieś inne informacje ???
                          ada
                          • Gość: jacek Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: 157.25.88.* 30.08.01, 11:38
                            cześć,
                            Chyba niewiele więcej. Dzwoniłem do kanelarii Głównego architekta gminy
                            Ursynów. 21.08 nie mieli od nich dokumentacji i nie wiedzieli nic na temat
                            terminu jej przekazania. Co do dziennikarza to jest to moj stary przyjaciel z
                            Nieruchmości GW zresztą. Ale można zainteresować sprawą Katarzynę Klukowską z
                            dodatku DOM - ona lubi takich sympatycznych prezesów. Nie chcę tego robić ,
                            przynajmniej na razie, osobiście gdyż zupełenie niedawno zawracałem jej głowę w
                            zupełnie innej sprawie. Te panie z War Inwestu to są faktycznie nieprzytomne.
                            Jedna, która ma być zorientowana nazywa się bodaj Malesa, ale trzeba do niej z
                            góry bo inaczej jest przynajmniej niegrzeczna.
                            Podzwonię jeszcze do gminy, bo z War Inwestem to przez telefon niewiele można
                            zdziałać. Z całego serca polecam to samo, potem wiesz kiedy kłamią.
                            pozdrawiam
                            jacek
                            P.S.
                            Będę wdzięczny za nowiny.
                            • Gość: Olek Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: *.army.mil.pl 11.09.01, 07:40
                              pozwolenie na budowę na początku następnego roku
                              planowany termin zakończenia, który na pewno się przesunie II kw 2003
                              • Gość: jacek Re: War Inwest - Beli Bartoka. IP: 157.25.88.* 11.09.01, 10:29
                                Czesc,
                                To bardzo wazne informacje! Czy uzyskales je tylko w War Invescie czy tez udało
                                ci sie to gdzies potwierdzic? Nie jestem pewien, ale jezeli opoznienie
                                przekracza rok to podobno powinni podpisac nowa umowa.
                                Pozdrawiam
                                jacek
                  • Gość: Salomon Re: War Inwest IP: 212.191.166.* 11.09.01, 11:07
                    Mnie tez zalatwili i nie chca oddac kasy.
                    Pomysl z dziennikarzami jest dobry ale nam chyba chodzi o to aby zaczeli
                    budowac lub wydobyc od nich pieniadze.
                    Z tego co slyszalem to najlepsi do tych rzeczy sa Ukraincy. Pan prezes chyba
                    nie zdaje sobie sprawy z tego ile pieniedzy jest nam winien i iloe kosztuje
                    Ukrainiec nie mowiac juz o ''niezapomnianych przezyciach''.
                    Jak sie jeszcze troche pod..wie to zbieram datki.

• Gość: mna Re: War Inwest IP: 217.8.161.* 08.06.01, 17:06
        Mam dokładnie te same doświadczenia z ta firmą. Podobnie jak ty sprawdziłam ją
        i doszłam do tych samych wniosków. Wiem ponadto, że niektórzy już w ubiegłym
        roku wiosną chcieli sprzedać udział przy Rembielińskiej w 100% opłacony czyli
        musieli wejść w tę inwestyję gdzieś na początku 99r. Inwestycja ta zakończy się
        najwcześniej pod koniec przyszłego roku jeśli oczywiście sprzedadzą inw. przy
        Lasku Bródnowskim i tymi pieniędzmi sfinansują jej dokończenie. Zważając na
        osłabiony popyt moze być z tym różnie. Inwestujący mają sznsę załapać się na
        22% VAT od 2002 r. W tej sytuacji przy Lasku Bródnowskim będzie mozna
        zamieszkać pod koniec tej dekady jeśli co prawdopodobne fima sie nie zwinie.
        • Gość: Alicja Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.01, 15:13
          Kolejne, ponad roczne, przygotowywanie pozwolenia na budowe jest bardzo podejrzane. Czy ktos wie
          jak wyglada sytuacja finansowa War Inwestu?
      • Gość: Pawka War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:41
        Informujemy, że najbliższe spotkanie grupy inwestycji Rembielińska odbędzie się
        w dniu: 19.10.2001(piątek), godz. 18-ta Aula Główna , Wydział Inżynierii
        Materiałowej Politechniki Warszawskiej , ul. Wołoska 141

Stowarzyszenie na Rzecz Ochrony Praw Inwestorów Grupy Kapitałowej War Inwest
        email: rembielinska@poczta.onet.pl
    • Gość: AK Re: War Inwest IP: 195.94.222.* 11.06.01, 10:32
      Ja również się troszkę martwię o budowę przy ulicy Rembielińskiej, ale jestem
      pozytywnie nastawiona, ponieważ widzę, że budowa ruszyła i na dzień dzisiejszy
      nie pracuje tam 5 robotników a 40, także coś robią. Jestem w trakcie
      załatwiania kupna udziału w tym budynku, ale bez balkonu, jeżeli ktoś już
      dłużej nie chce czekać i myśli o odsprzedaniu swojego udziału z balkonem (mały
      metraż) z wielką przyjemnością odkupię.
      • Gość: BaS Re: War Inwest - Rembielińska IP: 195.205.34.* 11.06.01, 12:13
        Ja też liczę, że mimo wszystko inwestycja przy ul. Rembielińskiej zakończy się
        w jakimś sensownym terminie. Piszę sensowny, bo sam już nie wiem, czy termin
        (koniec III kwartału 2002) zostanie dochowany. Nadmienić muszę, iż pod budynek
        w którym nabyłem z żoną udział, jest właśnie robiony wykop. Radziłem się
        budowlańca i ten oznajmił, że w ciągu 1,5 roku - rzecz jasna przy założeniu, iż
        ciągłość prac zostanie utrzymana - nie jest niczym niezwykłym wybudowanie IX-
        piętrowego budynku.
        Jeszcze jedno. Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę na jeszcze jeden dosyć niejasny
        zapis w umowie, którą przedstawia War Inwest. Otóż chodzi o paragraf mówiący o
        administrowaniu budynkiem (skądinąd to nadal mglista perspektywa). Mianowicie
        mowa w nim, że sprawy związane z zarządzaniem budynkiem zostaną przekazane
        firmie War Inwest. Wydaje mi się, że warto zastanowić się nad tym już teraz, bo
        przecież jeśli bydunek w końcu będzie oddany do użytku (to ten wariant
        optymistyczny), to i tak będzie to debiut tej firmy na tym obszarze
        działalności. A opinia wyrażana o tej fimie na łamach tego forum każe
        spodziewać się najgorszego!
        Czy może ktoś się orientuje jak od strony prawnej wygląda założenie wspólnoty
        mieszkaniowej? Ilu właścicieli mieszkań musi zglosić taką chęć, czy musi to być
        cały budynek, itepe?
        pzdr

podaje priv
        strus123@go2.pl
        • Gość: jacek Re: War Inwest - Rembielińska IP: 157.25.88.* 11.06.01, 13:33
          Z tego co wiem do założenia wspólnoty potrzeba pieciu mieszkań.
          Jacek
          • Gość: Adam Re: War Inwest - Rembielińska IP: 10.128.195.* / *.acn.pl 12.06.01, 10:13
            War Inwest wysyla ankesy do umowy w ktorej przesuwa termin
            oddania inwestycji na Rembelinskiej o pol roku. Ich tlumaczenia sa co najmniej
            niepowazne. Ciekawy jestem czy ktos naiwnie i dobrowonie je podpisal?

• Gość: BaS Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.siltec.com.pl 12.06.01, 10:43
              O zniesieniu ulgi i powrocie do podstawowej stawki VATu (22%) na materiały
              budowlane słyszy się od dawna. Więc może to jest przyczyną celowego?!
              przesunięcia terminu ukończenia i oddania do eksploatacji budynków na
              Rembielińskiej. Wtedy przecież War Inwest będzie mógł podnieść cenę jednego m2 -
              bo np. w mojej umowie jest taki zapis.
              Ciekaw jestem, czy VAT pozostanie bez zmian, czy może posłowie przegłosują
              zniesienie niższej stawki. Miejmy nadzieje, ze wsrod poslow ostatecznie
              zwyciezy rozsadek....
              • Gość: Pawel Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 18:32
                wydaje mi sie ze jesli zostanie wprowadzony vat przypuscmy 22 % to o tyle
                podniesiona cena m2 mieszkania i jak znam zycie to te 22% skasuje skarb panstwa
                a nie firma chyba ze podniosa cena o wiecej niz vat tak wiec chyba z tej strony
                zagrozen nie widac (jesli pominac te ze firma dziala na szkode inwestora
                przedluzajac czas rozpoczecia budowy/ przedluzajac budowe) ciekawi mnie czy
                mozna za to podac ich do sadu i jakie sa gwarancje na wygranie sprawy biorac
                pod uwage zapisy w umowie (po 2 latach przy braku lokalu zwrot 130%wplaconych
                kwot) chyba niewielkie.
                • Gość: BaS Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.siltec.com.pl 18.06.01, 11:42
                  No tak, VAT zabiera sobie państwo, tym niemniej wykonawca raczej na pewno
                  podniesie cenę 1 m2 w przypadku, gdy wzrośnie stawka podatku. A to już
                  bezpośrednio uderza w ostatecznego nabywcę.
                  Jeśli chodzi o jakieś ewentualne procesowanie się z developerem z tytułu
                  opóźnień w realizacji umowy, to myślę że najpierw należałoby udowodnić straty,
                  jakie wyniknęły z faktu opóźnienia w realizacji umowy. Przed sądem trzeba
                  będzie udowodnić tzw. utracone korzyści. Idealnym dowodem byłyby jakieś
                  rachunki, dowody opłaty wystawiane przez wynajmującego. Na myśl przychodzi mi
                  sytuacja, kiedy ktoś zmuszony jest wynajmować mieszkanie, płaci za to sowicie,
                  bo przecież jego - już dawno spłacone mieszkanie - nie jest jeszcze oddane do
                  użytku!
                  Ja prawnikiem nie jestem, a chyba należy taką kwestię ostatecznie z tym
                  ostatnim przedyskutować...
            • Gość: Beata Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 16:25
              Ja nie dostalam informacji o opoznieniu budowy. To bylo widac golym okiem.
              Ostatnio ogladalam swoje mieszkanie przy Rembielinskiej (budynek niemal
              skonczony). Panie w War Inwescie twierdza, ze na pewno oddadza do konca
              sierpnia, ale nie wiedza jakie prace zostaly wykonane i co jeszcze trzeba
              zrobic. Jakas pani inzynier z budowy zapewnia, ze najpozniej do konca wrzesnia
              bedzie mozna odbierac klucze. Prawda lezy oczywiscie w finansach. Pracownicy
              budowy mowia, ze firma nie ma pieniedzy i zwalnia podwykonawcow (dlatego na
              budowie pracuje za malo ludzi). Ta firma jest w stanie wybudowac budynek, ale
              nie cale osiedle. Teraz tez rozkopali cale osiedle naraz i dzieki temu wszyscy
              bedziemy otrzymywac mieszkania z duzym opoznieniem (oby nie zbankrutowali).
              Niestety w walce z developerm niewiele mozna zrobic by duzo nie stracic. Ja
              jeszcze poczekam te kilka miesiecy. Jesli chca przetrwac na rynku cos w koncu
              musza oddac jako pokazowke. No.... chyba, ze Pan Prezes zakupi sobie jeszcze
              lepszy samochod (tak bylo po pierwszych wplatach na Rembielinskiej).
              Pozdrawiam
              Beata
              • Gość: klient Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: *.acn.waw.pl 29.06.01, 22:53
                mysle, ze nie ma co wpadac w panike,
                sprawa wyglada chyba lepiej - War Inwest wlasnie konczy "swój" biurowiec
                na Wiktorskiej - zbudowany za pieniadze pochodzace zapewne od tych co
                czekaja na mieszknie.
                Po prostu prezes jest cwany ze aż hej. Pewnie przeczytal Marketing Philpa
                Kotlera - tylko że na wspak i po polsku. Dobrze sklecil umowy z prawnikami, dal
                sporo oglozen, aktakcyjne warunki cenowe i czekal ...
                w kazdym dniu rodzi sie frajer - jak powiadaja agenci. Umowy sa tak
                skonstruowane, ze pieniedzy tak latwo nie wyciagniesz
                czli płać,płacz i uzbrój się w hinduską cierpliwość. Nawet jak uda ci sie
                odzyskac pieniadze to utracisz sporo - ok. 10% wartosci umowy.
                • Gość: Micha Re: Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: 213.76.108.* 02.07.01, 07:56
                  Tak a propos jakim samochodem jeżdzi prezes War Inwestu?
                  • Gość: Mariusz Re: Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: 195.134.192.* 02.07.01, 11:12
                    ....a mozna poznac numer rejestracyjny i trasy, ktorymi jezdzi???
                    • Gość: kris Re: Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: 192.168.101.* / *.protest.com.pl 02.07.01, 11:20
                      jeździ zielonym Porsche, numerów niestety nie znam.
                      • Gość: Maggie Re: Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: *.proszynski.pl 02.07.01, 12:17
                        No prosze jakiego ladnego samochodu dorobil sie pan prezes za nasze pieniadze:(
                        • Gość: pawel Re: Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 17:55
                          ja slyszalem od osoby ktora pracowala w pewnej firmie kiedys wspolpracujacej z
                          warinwestem ze prezes to: basenik w mariottcie, kolejne panienki i
                          nowe jaguary :-( nigdy go na oczy nie widzialem i podobno ma 20 kilka lat
                          fajnie prwda ?
                        • Gość: Sędzia Re: Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: *.chello.pl 05.07.01, 15:14
                          A wiecie dlaczego kupił porsche? Żeby szybko uciekać przed takimi jak MY.
                          Oszukanymi klientami "największego dewelopera na Bródnie". Co za pajac : )
                      • Gość: MIcha Re: Co ma War Inwest z marketingiem wspolnego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 08:59
                        O rany zielone Porsche! To już całkowite bezguście. Jak można wybrać taki kolor
                        do takiego samochodu. Teraz o prezesie będą tak samo pisać źle jak o jego
                        firmie. Niech żyje czarne Porsche.
        • Gość: Marek Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.man.polbox.pl 02.07.01, 12:39
          Ja tez dołączam do grona oszukiwanych przez WarInwest. Czekam na mieszkanie
          przy Rembielińskiej - budynek A. Umowę podpisałem w maju 1999 r., mieszkanie
          już spłaciłem i nic nie mam poza czekaniem i nerwami. Może zbierzemy się w
          jakąś grupę i wspólnymi siłami coś wskóramy, wywrzemy jakąś presje.
          Dla zainteresowanych podaję e-mail: mgalazka@polbox.pl
          Pozdrawiam,
          Marek
          • Gość: Mariusz Re: War Inwest - Rembielińska IP: 195.134.192.* 03.07.01, 10:53
            Moj kolega prawnik przygotowuje wlasnie w naszym imieniu doniesienie do
            prokuratury. Kto sie chce podpisac? Moj e-mail mag@h-s.com
            • Gość: ania Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 14:54
              Chętnie się podpiszę pod takim pisemkiem. Mam tylko nadzieję, że koszty
              związane z obroną War Inwestu przed naszymi wnioskami ( teksty sponsorowane,
              prawnicy, bo moze mamuśka Prezesa nie da rady i trzeba bedzie nając
              innego "jajogłowego" ) nie będą pokryte z naszych wpłat na mieszkania.
              ania99poczta.arena.pl
            • Gość: lukasz Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 17:53
              Jeżeli zawiązała się jakaś grupa OSZUKANYCH z Rembielińskiej to chętnie się
              dopisze bo żal już czasu na głupoty i czekanie, mój prawnik ma coś wiedzieć w
              ciągu najbliższych tygodni, chętnie się tym podzielę. Może wasze informacje
              pomogą sprawę ruszyć.Pozdrawiam :-)
              priv:
              borkowski.lukasz@wp.pl
              • Gość: mike Re: War Inwest - Rembielińska IP: 195.116.92.* 25.09.01, 10:40
                Taka grupa tp rzeczywiście dobra rzecz. Powodzenia w walce. Nie dajcie się!!
              • Gość: mike Re: War Inwest - Rembielińska IP: 195.116.92.* 25.09.01, 10:42
              • Gość: mike Re: War Inwest - Rembielińska IP: 195.116.92.* 25.09.01, 10:43
            • Gość: ania Re: War Inwest - Rembielińska IP: 217.17.43.* 03.10.01, 14:53
              Czy napisaliscie juz ten list, a może podejmujecie jakies działania. Chętnie
              się przyłączę.
              Ania
              • Gość: Pawka Re: War Inwest - UWAGA IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 21:12
                Witam wszystkich!

• Gość: kroko Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 01:10
        Gość portalu: AK napisał(a):

> Ja również się troszkę martwię o budowę przy ulicy Rembielińskiej, ale jestem
        > pozytywnie nastawiona, ponieważ widzę, że budowa ruszyła i na dzień dzisiejszy
        > nie pracuje tam 5 robotników a 40, także coś robią. Jestem w trakcie
        > załatwiania kupna udziału w tym budynku, ale bez balkonu, jeżeli ktoś już
        > dłużej nie chce czekać i myśli o odsprzedaniu swojego udziału z balkonem (mały
        > metraż) z wielką przyjemnością odkupię.

chetnie odsprzedam male mieszkanie wlasnie w tej inwestycji z balkonem na park.
        kontakt: konto@wp.pl
        • Gość: Guru Re: War Inwest Beli Bartoka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 00:04
          Mam udział na Beli Bartoka i z tego co wiem budowa ma już niedługo ruszyć.
          Złożyli ostatecznie uzgodniony z Gminą projekt planu zagospodarowania terenu na
          który dostać mają zgodę za jakiś miesiąc potem zostaje im jeszcze uzgodnienie
          ZUD ok 3 tygodni przed złożeniem wniosku o wydanie pozwolenia na budowę.Projekt
          budynku wielokrotnie był dopasowywany do życzeń Gminy Ursynów z tego wynika
          opóżnienie w rozpoczęciu jak mówia pracownicy. Zobaczę co będzie z samą budową -
          deklarują, że poprowadzi ją duża renomowana firma budowlana. Czekam ....
          • Gość: jacek Re: War Inwest Beli Bartoka IP: 157.25.88.* 05.09.01, 10:52
            Witam
            Jak rozumiem na samo wydanie pozwolenia na budowe poczekamy jeszcze prawie dwa
            miesiace. Czy te informacje uzyskales tylko za posrednictwem War - Inwestu?
            Pozdrawiam
            jacek
      • Gość: Basia Re: War Inwest IP: 194.92.38.* 13.08.01, 11:39
        Czesc wlasnie wrocilam z urlopu i przeczytalam, ze "jeżeli ktoś już
        > dłużej nie chce czekać i myśli o odsprzedaniu swojego udziału z balkonem
        (mały metraż) z wielką przyjemnością odkupię."
        Jesli nadal jestes zainteresowana kupieniem malego metrazu-ok.35 m2, z tarasem-
        w sumie fajny uklad mieszkania, daj znac, moje namiary:
        bfialkow@macrosoft.pl
        Pozdrawiam Basia

• Gość: Monk Sterzezcie sie WAR INWESTU!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 22:42
      Nie wiem jak przedstawia sie sytuacja z innymi deweloperami ale WAR INWEST to najgorsza firma jak zdarzylo mi sie spotakac w zyciu. Nie dosc ze w momencie wycofania sie z umowy potracili mi 10% wartosci calej inwestycji ktora nie miala szans realizacji (czyli ponad 10 tysiecy przy raczej niewielkim metrazu) to podejrzewam ze rat ktore juz wplacilem nie ujrze juz nigdy. Wszyscy oszukani przez ta firme zrobmy cos zeby juz nikt sie nie nabral na ogloszenia ktorych jest tyle w codziennej prasie.
      • Gość: pawel Re: Sterzezcie sie WAR INWESTU!!! IP: 212.244.84.* 05.07.01, 13:51
        dlaczego masz nie ujrzec ? ile trwa wycofanie reszty wplaconych srodkow ? czy
        trzeba czekac na kolejnego klienta na twoje mieszkanie ?
        • Gość: pawel Dom Inwest IP: 212.244.84.* 17.08.01, 13:39
          wlasnie zatrudnili podwykonawce (z nazwy wnoiskuje ze firma zalezna) i kaza
          wplacac pieniadze na jej rachunek. dlaczego nie rozliczaja sie bezposrednio?
          czuje w tym jakie przekret.....oby nie.......
          czy zna ktos szczegoly?
          • Gość: pawel Re: Dom Inwest - Bud Inwest IP: 212.244.84.* 17.08.01, 13:41
            przepraszam nastapila pomylka w nazwie
            • Gość: grzegorz Re: Dom Inwest - Bud Inwest - NOWY TERMIN IP: *.nationale.com.pl 20.08.01, 08:51
              Z tego co przeczytalem na ich stronie to BUD INVEST S.A.
              jest w ich grupie kapitalowej (i sprzedaje jakies zurawie budowlane)

Ja tez dostalem taki list.
              Mysle ze takie pisemko jest nic nie warte, bo powinno byc ono aneksem do umowy
              podpisanym przez obie strony (przeciez w umowie jest nazwa wykonawcy i numer
              konta - na WAR Inwest)
              Poza tym w tym moim liscie nie bylo napisane ktorej inwestycji dot. ten list.
              (moze wszystkich )?

Mysle ze trzeba by bylo sie poradzic jakiegos prawnika w tej sprawie.

<Poza tym w ostatnim ogloszeniu dot. inwestycji na Kondratowicza widnieje nowy
              termin realizacji II kw. 2003r>

• Gość: Krzysiek Re: Dom Inwest - Bud Inwest - NOWY TERMIN IP: 62.233.138.* 11.09.01, 12:59
                Radze nie wpłacać na konto BUD INWESTU. Takie zmiany powinny być
                regulowane aneksem do umowy (w umowie jest konto War Inwestu.
                Ja inwestuję na Bródnie przy lasku i też dostałem takie pismo,
                ale się do niego nie stosuję.
              • Gość: Krzysiek Re: Dom Inwest - Bud Inwest - NOWY TERMIN IP: 62.233.138.* 11.09.01, 13:04
                P.S.
                Terminy dotyczące osiedla przy lasku na Bródnie też się przesuwają.
                Budowę mają zacząć w marcu 2002.
                Będę się przyglądał forum. Podaję swój kontakt:
                piasek09@wp.pl
                • Gość: kris Re: Dom Inwest - Bud Inwest - NOWY TERMIN IP: *.bellona.pl 12.09.01, 09:42
                  ja równiez dostalem takie pismo, ale jakies dwa
                  tygodnie temu podpisalem aneks do umowy i zmienilem
                  harmonogram wplat na zalezny od cyklu inwestycji. w
                  aneksie mam tez zaznaczone, ze kolejne wplaty mam
                  dokonywac na konto BUDINWESTu. z tego co mówila pani u
                  której podpisywalem aneks wynikalo ze do wszystkich
                  osób które podpisaly umowy beda wysylac do podpisu
                  aneksy ze zmiana konta (oprócz tych pisemek które
                  przyszly listami poleconymi)- czy moze ktos juz dostal
                  taki aneks?
                  nic natomiast nie wiedziala o terminie rozpoczecia
                  budowy. od kogo masz takie informacje?
                  a moze wiesz cos o przewidywanym terminie uzyskania
                  pozwolenia na budowe, ostatnio slyszalem ze ma byc we
                  wrzesniu, a prawie pól miesiaca juz minelo i cisza.
                  z góry dzieki z info.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Krzysiek Re: Dom Inwest - Bud Inwest - NOWY TERMIN IP: 62.233.138.* 17.09.01, 09:25
                    Wiadomość o nowym terminie rozpoczęcia inwestycji przy
                    lasku na Bródnie uzyskałem od Joanny Malesy - pracownika
                    działu handlowego. Aneksu jeszcze nie otrzymałem,
                    tylko samo pismo. Czy zmiana harmonogramu zależna od
                    postępu prac budowy wiązała się w Twoim przypadku ze
                    zmianą ceny za 1 m kw.?
                    • Gość: kris Re: Dom Inwest - Bud Inwest - NOWY TERMIN IP: *.bellona.pl 17.09.01, 15:23
                      co do ceny za m2 to niestety place teraz 2700 co z
                      drugiej strony nie jest wcale takim zlym rozwiazaniem
                      bo jest to cena stala.
                      w umowie przy cenie indeksowanej wskaznikiem GUS jest
                      zawarty enigamatyczny jek dla mnie zapis, ze indeksacja
                      bedzie naliczana przez okres realizacji umowy czy jakos
                      tak. teraz trzeba by sie zapytac dobrego prawnika czy
                      ten okres to okres przez ktory wplacasz raty czy tez
                      termin kiedy laskawie firma zechce oddac ci klucze do
                      mieszkania lub notarialnie przeniesc wlasnosc. jesli to
                      ten drugi przypadek to jesli budowa opozni sie o rok
                      lub dwa lata to rowniez za ten okres bedziesz placic
                      indeksacje GUS.
                      zrobilem male rozeznanie wsrod znajomych (niestety
                      troche za pozno ;-( ) i okazalo sie ze znajomy znajomej
                      kupowal mieszkanie przy boleslawickiej i placil
                      wskaznik GUS az do konca trwania budowy.
                      Na moje pytanie o to sformulowanie pani w biurze
                      warinwestu powiedziala zeby nie interesowal sie tym co
                      mieli w umowach inni tylko patrzyl na to co mam ja.
                      wolalem nie ryzykowac. na moj gust budowa przy
                      kondratowicza juz jest opozniona conajmniej dwa lata.
                      jesli nawet cena za m2 jest obecnie sporo wyzsza to
                      zamina harmonogramu i tak sie oplaca.
                      pozdrawiam
                      kris
                      • Gość: grzegorz Re: Dom Inwest - Bud Inwest - dot. Kondratowicza IP: *.nationale.com.pl 18.09.01, 13:46
                        ....dot. inwestycji na Kondratowicza
                        Ostatnio przeszedlem z wplat kwartalnych na wplaty uzalez. od cyklu inwestycji.
                        Cena jest w tym momencie wyzsza, ale
                        ...z czego sie bardzo ucieszylem ...
                        wykreslili mi z umowy zapis ze cena bedzie indeksowana wg GUS.
                        Dodatkowo zawarli w aneksie zawpis o nowym koncie bankowym - BUD INWEST.

przypuszczam ze jezeli WAR-INWEST "zechce" ruszyc z budowa to
                        najprawdopodobniej pozwolenie na budowe dostanie dopiero na wiosne 2002
                        roku ...bo po co im wczesniej
                        ..a my sobie do tego czasu poczekamy :-(

• Gość: Pawka War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:42

• Gość: Kasiat Re: War Inwest IP: 195.94.201.* 17.08.01, 17:22
      Czy ktoś ma jakieś równie przykre jak te wcześniej opisane doświadczenia z War
      Investem odnośnie budowy przy Bolesławickiej na Bródnie. Ta budowa jest w
      zasadzie ukończona ale budynek z niewiedamych powodów nie jest jeszcze odebrany
      oficjalnie a termin podpisywania przez lokatorów umów notarialnych dotyczącychc
      przeniesienia własności jest przekroczony wielokrotnie w stosunku do wcześniej
      ustalonego. Wpłaciłam na 100 metrowe mieszkanie naprawdę wszystko co miałam i
      teraz muszę sprzedać poprzednie niewielkie mieszkanie aby mięc kasę na
      urządzenie aktualnie zakupionego. Boję się jednak bez podpisania umowy
      notarialnej z War Investem pozbawiać swojego aktualnego dachu nad głową.
      Ostatnio pracownik War Investu poinformował mnie że wszyskie papiery w Gminie
      Targówek potrzebne do podpisania takich umów zostały złożone a w Gminie
      dowiedziałam się ze nic jeszcze nie złożyli. Czy ktoś może wie o co tu może
      chodzić? Wiem że w stsunku do osób które wpłaciły pieniądze a mieszkania nie ma
      jestem i tak w komfortowej sytuacji bo moje w stanie surowym już jest ale i tak
      się boję co dalej...
    • Gość: Adam Re: War Inwest IP: 212.45.245.* 21.08.01, 15:39
      Jestem "szczęściarzem", który czeka od 99r. na mieszkanie przy Rembielińskiej w
      budynku "G". Z pewnych źródeł mam informacje, że wszystkie siły (dwie ekipy Bud
      Inwestu) pracują teraz (08.2001) na Wiktorskiej i kończą tam budynek, bo całą
      powierzchnię biurową wykupił bank. Ma to im jeszcze zająć kilka tygodni. Po
      skończeniu Wiktorskiej te dwie ekipy mają wrócić na Rembielińską i kończyć
      budynek "G" bez biurowca (zostało podłączenie do kanalizacji w Rembielińskiej,
      tynki wewnątrz na dwóch ostatnich kondygnacjach, poziomy, elewacja). Obecnie na
      Rembielińskiej pracuje ekipa z Kielc (pewnie najtańsi w Polsce), ale prawie
      wszyscy mają dwie lewe ręce i idzie im powoli.
      Poza tym to ciarki mnie przechodzą jak czytam o Beli Bartoka, współczuje
      wszystkim naciągniętym.
      Pozdrawiam,
      Adam
      • Gość: Ilona Re: War Inwest IP: 195.94.211.* 22.08.01, 13:49
        Ja też jestem "szczęściarą" oczekującą na mieszkanie w budynku "G" przy
        Rembielińskiej. "Szczesciarą" bo ten budynek już stoi a do wykończenia zostało
        już naprawdę niewiele (byłam już nawet w swoim mieszkaniu w środku i
        oglądałam). Niestety, ciągnie się to w nieskończoność! Od maja regularnie
        odwiedzam (bądź dzwonię)na budowę (bo od WarInwestu juz w ogóle żadnych
        informacji nie można otrzymać) i postępy są bardzo nikłe. W sumie nie zmienia
        się prawie nic oprócz informacji o coraz to dalszym terminie oddania budynku.
        Miał to być kolejno: czerwiec, wrzesień teraz jest już koniec roku a ostatnio
        usłyszałam: "że jeżeli to tak dalej pójdzie to i na koniec roku są marne
        szanse". O tym,że przeżucili ekipę na Wiktorską też słyszałam i nawet tam
        jeździłam - pocieszające, że na Wiktorskiej zostało już naprawdę mało do
        zrobienia - może potem naprawdę coś się ruszy na Rembielińskiej. Jeśli ktoś ma
        jakieś nowe informacje o budynku "G" i "postępach" w pracach niech się proszę
        odezwie. Ja ostatnio zostałam poinformowana, że tynki są już skończone została
        jeszcze szlichta na podłodze, rozprowadzenie podłączy z klatek do mieszkań,
        elewacja itd. Słyszałam też, że część biurowa ma być oddana osobno (później)co
        oznacza, że część mieszkalna ma być oddana w pierwszej kolejności (na biura nie
        mają ponoć chętnych) ale nie wiem czy to jest możliwe skoro tworzy to
        całość.

• Gość: ams Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 18:07
          Jestem zainteresowana kontaktem z osobami ktore postanowiły zerwac umowę z
          developerem. Czy rzeczywiście zostały im zwrócone pieniądze i w jakim trybie?
          Mam mieszkanie w budynku A i jestem załamana brakiem postępów w budowie i
          zamierzam zerwać umowę
          • Gość: Anka Re: War Inwest bankrutem? IP: *.acn.waw.pl 28.08.01, 14:21
            Ja równiez zamierzam rozwiązać umowe z War Inwestem. Wynajełam już nawet
            prawnika niestety jestem całkowicie lekceważona przez pana prezesa.
            Prawdopodobnie firmie tej grozi bankructwo i obawiam sie że pieniądze są nie do
            odzyskania.
            • Gość: grzegorz Re: War Inwest bankrutem? IP: *.nationale.com.pl 28.08.01, 16:02
              skad wiesz ze bankrutuje ?
              czy w przypadku bankructwa pieniadze sa nie do odzyskania?

ile bierze prawnik za prowadzenie takiej sprawy ?

• Gość: Justyna Re: War Inwest bankrutem? IP: *.cofund.org.pl 29.08.01, 13:08
              Aniu, podziel się swoimi doświadczeniami i opinią prawnika w tej sprawie. Czy
              są szanse odzyskania pieniędzy w całości? Czy zgodny z prawem jest zapis,że
              dopiero po znalezieniu kolejnego chętnego można liczyć na cokolwiek? Ja też
              chętnie wycofałabym się z tego interesu.
            • Gość: piotr Re: War Inwest bankrutem - War Iwest II IP: 217.8.160.* 29.08.01, 14:02
              Nie wiem czy to ma znaczenie ale z tego co wiem jest sobie spółka War Inwest II
              z siedzibą w Warszawie na ulicy MOKOTOWSKIEJ 5. Została założona w 1998 Kapitał
              zakładowy wynosi 100,000.00.
              Zbieżność nazwy firmy chyba nie jest przypadkowa?
              Nie zaważyłem żeby firma informowała o takiej firmie w grupę kapitałowej.
              Nie wiem co o tym sądzić ?
              Czy nie jest trochę dziwne?
            • Gość: dorota Re: War Inwest bankrutem? IP: 217.153.88.* 20.09.01, 14:45
              Gość portalu: Anka napisał(a):

> Ja równiez zamierzam rozwiązać umowe z War Inwestem. Wynajełam już nawet
              > prawnika niestety jestem całkowicie lekceważona przez pana prezesa.
              > Prawdopodobnie firmie tej grozi bankructwo i obawiam sie że pieniądze są nie do
              >
              > odzyskania.

Aniu czy jest jakakolwiek mozliwosc, aby wycofac sie z umowy i odzyskac
              pieniadze?? Czy prawnik moze pomoc przy tak dobrze przygotowanej umowie??
        • Gość: paweł Re: War Inwest IP: 195.116.5.* 24.08.01, 14:16
          ilonko I kwartał 2002
          • Gość: ilona Re: War Inwest IP: 195.94.211.* 28.08.01, 13:00
            Gość portalu: paweł napisał(a):

> ilonko I kwartał 2002

Bardzo dziekuje za info, a czy to wiadomosc uzyskana bezposrednio z budowy,
            Warinwestu badz z jakiegos innego zrodla, jesli moge wiedziec oczywiscie.
            • Gość: paweł Re: War Inwest IP: 195.116.5.* 30.08.01, 08:29
              stworzyliśmy grupę 30 osobową. wynajeliśmy prawnika. podpisaliśmy akty
              notarialne z radziszewskim. dotychczasowe umowy są nic nie warte. można się
              załamać. pracownicy na budowie to jedna wielka fikcja.
              • Gość: Marek Re: War Inwest IP: *.man.polbox.pl 30.08.01, 08:50
                > stworzyliśmy grupę 30 osobową. wynajeliśmy prawnika. podpisaliśmy akty
                > notarialne z radziszewskim. dotychczasowe umowy są nic nie warte. można się
                > załamać. pracownicy na budowie to jedna wielka fikcja.

Mam prośbę, też czekam na mieszkanie przy Rembielińskiej bud.A, w jaki sposób
                można dołączyć do waszej grupy?

Marek
                • Gość: ilona Re: War Inwest IP: 195.94.211.* 30.08.01, 10:07
                  Gość portalu: Marek napisał(a):

> > stworzyliśmy grupę 30 osobową. wynajeliśmy prawnika. podpisaliśmy akty
                  > > notarialne z radziszewskim. dotychczasowe umowy są nic nie warte. można si
                  > ę
                  > > załamać. pracownicy na budowie to jedna wielka fikcja.
                  >
                  > Mam prośbę, też czekam na mieszkanie przy Rembielińskiej bud.A, w jaki sposób

Też jestem bardzo zainteresowana dołączeniem do grupy, Pawle czekamy na
                  odpowiedż, Ilona
                  > można dołączyć do waszej grupy?
                  >
                  > Marek

• Gość: Marek Re: War Inwest IP: *.man.polbox.pl 30.08.01, 14:46
                  > Mam prośbę, też czekam na mieszkanie przy Rembielińskiej bud.A, w jaki sposób
                  > można dołączyć do waszej grupy?
                  >
                  > Marek

Jeszcze moje dane:
                  mgalazka@polbox.pl
                  0607 360 171

• Gość: ilona Re: War Inwest IP: 195.94.211.* 30.08.01, 11:04
                Gość portalu: paweł napisał(a):

> stworzyliśmy grupę 30 osobową. wynajeliśmy prawnika. podpisaliśmy akty
                > notarialne z radziszewskim. dotychczasowe umowy są nic nie warte. można się
                > załamać. pracownicy na budowie to jedna wielka fikcja.

Pawle, byłabym wdzięczna gdybyś znalazł chwilę i skontaktował się ze mną. bardzo
                chciałabym dołączyć się do waszej grupy, mój nr 0604 64 37 96, Dzięki, Ilona

• Gość: aneta Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 13:23
                  Pani Ilono proszę o kontakt w sprawie zamiany mieszkań. Pozdrawiam Aneta
                • Gość: maro Re: War Inwest IP: 195.205.151.* 10.09.01, 14:34
                  Pawle, jezeli jest jeszcze szansa dolaczenia do grupy prosze daj znac. Moje
                  namiary marcino@bauma.com.pl, tel:0 608 601 919

z gory dziekuje
                  marcin
              • Gość: aneta Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 21:24
                Poszukuję pilnie kontaktu z osobami, które podpisały te "nowe" akty notarialne,
                szczególnie interesują mnie osoby z budynku A, bo chciałabym się czegoś więcej
                dowiedzieć o nowych terminach oddania budynków.
                anetka@sote.com.pl
                • Gość: Ania Re: War Inwest IP: 10.1.2.* / *.pwpw.com.pl 11.09.01, 07:29
                  II kwartał 2003r.
        • anna.m1 Re: War Inwest - Rembielińska 30.08.01, 08:26
          Ilonko!- "aktualny" termin oddania budynku G przy ul. Rembielińskiej - to
          rzeczywiście 31.03.2002rok.
          W najbliższy piątek ma nastąpić odbiór inwestycji przy ul. Wiktorskiej- jest to
          dla nas pozytywna informacja, poza tym niemożliwe jest oddanie części biurowej
          bud. G oddzielnie, odbiór budynku może nastąpić tylko w całości.
          Czy jesteś w trakcie lub może już podpisałaś "Umowę przedwstępną ustanowienia
          odrębnej własności lokalu i jego sprzedaży"?
          Proszę Cię o kontakt i pozostałe osoby z bud. G.
          Więcej informacji: anna.m1@poczta.gazeta.pl
          • Gość: Mariusz Re: War Inwest - Rembielińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 10:52
            Anno

Mam mieszkanie w budunku sekcja G. Z ostatnich informacji /14 wrzesień
            2001 rozmawiałem z dyrektorem budów War Inwestu panem Bąkiem/ podobno od 23
            września /niedziela ?!/ ma wejść firma na elewację i ma wszystko ruszyć.
            Zapytałem jaka jest szansa /wchodzą tak już od maja 2001 bo wtedy jak wiesz
            wszystko na budynku G stanęło/ iż faktycznie wejdą na budowę 23 września -
            odpowiedział iż wejdą gdyż umowy są podpisane, a wszystko zatrzymywała kwestia
            pieniędzy / których "kochany Prezes" nie daje/. Od 20 września mają mieć
            otwartą linię kredytową /War Inwest/. Zobaczymy czy kłamią znowu jak z nut czy
            nie.

Obecnie na budowie coś grzebią w ziemi od strony Rembielińskiej /na
            wysokości naszych okien/.

Pan Prezes jest ciężko dostępny /mam jego 5 numerów telefonów komórkowych +
            firmowe, wszystkie już niektualne, ale drąże dalej/, ale przy dużej nachalności
            i rozróby w obu budynkach na Mokotowskiej da się z nim spotkać.!!!!!

Już z nim rozmawiałem jak przed rozpoczęciem budowy zmieniałem budynek "A"
            na "G"/ jak wyszło na jaw w jakiej kolejności będą je oddawać/, tak więc jest
            osobą fizyczną z krwi i kości.

Myślę iż warto połączyć siły i jako przyszli właściciele bydynku "G" i sąsiedzi
            naciskać War Inwest, nękać prezesa, dyrektora budowy i szukać pomysłów w jaki
            sposób zmusić go /oficjalnymi/ metodami do przyspieszenia i oddania NAM
            mieszkań.

Jestem też zainteresowany umową przedstepną na ustanowienie odrębnj własności
            lokalu.

Podaję namiary E-MAIL mcarius@kki.net.pl
            Osobą zainteresowanym podam też namiary telefoniczne

Mariusz
    • Gość: anetka Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 20:59
      Jeśli kyoś chciałby odsprzedać swoje udziały przy ulicy Rembielińskiej w
      budynku G lub którymś już stojącym, to bardzo chętnie je odkupię. Jestem
      zainteresowana mieszkaniem dwupokojowym. Chętnie również odsprzedam swoje
      udziały w tej inwestycji- budynek A. Moje namiary anetka@sote.com.pl
    • Gość: A. Re: War Inwest IP: 131.102.244.* 23.08.01, 09:10
      Wprawdzie nie jestem inwestorem u ww.dewelopera, ale mam zblizone
      doswiadczenia. Wplacilam cala kwote do spoldzielni, gdy mieszkanie bylo w
      stanie surowym zamknietym (watek Wroblewo 2 -MSM Tarchomin). Nie moglam w
      koncu zniesc ciaglych zapewnien prezesa, ze mieszkania beda oddane za miesiac.
      Doszlam do wniosku, ze mniej finansowo i psychiczne strace, jesli sie wycofam,
      niz pozostane. Co wszystkim optymistycznie podchodzacym do zapewnien War
      Inwestu polecam. Mieszkam juz gdzie indziej (watek Faelbet Invest,
      Grzymalitow). A w spoldzielni obecnie 8 mies. opoznienia.
    • Gość: Mila Re: War Inwest IP: 131.102.244.* 23.08.01, 09:19
      W Nieruchomościach w Wyborczej z 22.08 na str. 42 i 47 są ogłoszenia firmy War
      Inwest o Osiedlu przy Lasku Bródnowskim. Wytęż wzrok i znajdź różnice.
      Zapatrzonym w firmę podpowiadam: zwróć uwagę na termin realizacji i ceny.
    • Gość: Bartas Re: War Inwest - do grupy nieformalnej IP: *.ae.poznan.pl 31.08.01, 08:11
      Czy czlonkowie nieformalnej grupy, ktora powstala na skutek takich a nie innych poczynan, moga sie podzielic posiadanymi informacjami? Ja z kolei nabylem udzialy w budynku A, jeszcze pozostalo mi troche do splacenia i zastanawiam sie czy jest sens dalej brnac w to bagno...
      Pozdrawiam w oczekiwaniu na jakies info
      bstrugacz@hoga.pl
      • Gość: Bartas Re: War Inwest - do grupy nieformalnej IP: *.ae.poznan.pl 31.08.01, 08:15
        Sprostowanie: Chodzi mi oczywiscie o poczynania War Inwestu!
        Pozdrowienia
        • Gość: Paweł War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:42

• Gość: AS Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 17:06
      Poszukuję kontaktu z osobami, które zrexygnowały z usług Warinwestu. Chodzi mi
      o czas odzyskania pieniędzy i czy one do odzyskania. Mój adres:
      anetka_malycha@poczta.wp.pl
      • Gość: tom Re: War Inwest IP: 192.168.0.* / 157.25.128.* 22.09.01, 18:14
        Gość portalu: AS napisał(a):

> Poszukuję kontaktu z osobami, które zrexygnowały z usług Warinwestu. Chodzi mi
        > o czas odzyskania pieniędzy i czy one do odzyskania. Mój adres:
        > anetka_malycha@poczta.wp.pl

Jest mozliwość odzyskania pieniędzy. Ja odzyskałem 100% wpłaconej kwoty i to w
        miarę szybko.
        • Gość: top Re: War Inwest IP: 212.244.84.* 22.09.01, 18:34
          w jaki sposob?
          jaki jest do ciebie kontakt ?
        • Gość: AS Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 19:02
          Gość portalu: tom napisał(a):

> Gość portalu: AS napisał(a):
          >
          > > Poszukuję kontaktu z osobami, które zrexygnowały z usług Warinwestu. Chodz
          > i mi
          > > o czas odzyskania pieniędzy i czy one do odzyskania. Mój adres:
          > > anetka_malycha@poczta.wp.pl
          >
          > Jest mozliwość odzyskania pieniędzy. Ja odzyskałem 100% wpłaconej kwoty i to w
          > miarę szybko.

Tom!
          Proszę o kontakt!
          anetka_malycha@poczta.wp.pl
        • Gość: ola Re: War Inwest IP: *.acn.waw.pl 22.09.01, 19:57
          > Jest mozliwość odzyskania pieniędzy. Ja odzyskałem 100% wpłaconej kwoty i to w
          > miarę szybko.

tom! daj do siebie kontakt
          olenka78@poczta.onet.pl
        • Gość: jacek Re: War Inwest IP: 157.25.88.* 24.09.01, 10:44

> Gość portalu: AS napisał(a):
          >
          > > Poszukuję kontaktu z osobami, które zrexygnowały z usług Warinwestu. Chodz
          > i mi
          > > o czas odzyskania pieniędzy i czy one do odzyskania. Mój adres:
          > > anetka_malycha@poczta.wp.pl

Również proszę o kontakt w tej sprawie.
          jacek
          jacek@prontomail.com
          >
          > miarę szybko.

• Gość: paweł Re: War Inwest IP: 195.116.5.* 24.09.01, 11:18
          tom bardzo proszę o kontakt jestem załamany war inwestem
          janisiow@post.pl
        • Gość: PP Re: War Inwest IP: 212.191.166.* 24.09.01, 15:45

> miarę szybko.

tom ja tez chce odzyskac pieniadze od nich
          odezwij sie
          priv: ppruchnik@poczta.onet.pl
          • Gość: INKA POMOCY IP: 193.0.117.* 24.09.01, 15:52
            JAK ODZYSKAĆ FORSĘ ????
            ODEZWIJ SIĘ TEŻ DO MNIE
            isabell@mercury.ci.uw.edu.pl
          • Gość: monter Re: War Inwest IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 03.10.01, 17:27
            pomocy. jak odzyskac szmal; wrzucilem 100% na bud E na Rembielinskiej

napiszcie, Maciek

mc@sisesianet.pl
            • Gość: monter Re: War Inwest IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 03.10.01, 17:45
              sorry,

blad w adresie - poprawny to - mc.silesianet.pl
        • Gość: grzegorz Re: War Inwest IP: *.nationale.com.pl 25.09.01, 08:18
          ja tez prosze o rade jak wycofac pieniadze (w calosci)

dzieki.
          Grzegorz

(grzegorzm2@poczta.onet.pl)
        • Gość: darek Re: War Inwest IP: 217.8.164.* 26.09.01, 13:08
          Tom!
          Skontaktuj się ze mną.
          Dzięki.
          darekm12@wp.pl
          • Gość: Mariusz Re: War Inwest IP: 195.134.192.* 27.09.01, 09:52
            Czy ten Tom w ogole istnieje czy tez jest to zwykla podpucha, zebysmy mysleli,
            ze z War-Inwestem idzie rozmawiac? moj e-mail: mag@h-s.com
    • Gość: Adam Rembielińska bud.G - sprzedam IP: 62.233.138.* 12.09.01, 12:12
      Jeśli kogoś interesuje mieszkanie w budynku G (38m2) to jestem chętny
      odsprzedać - adam@netis.pl
    • Gość: adam War Inwest w radiu Erewań IP: *.acn.waw.pl 16.09.01, 17:04
      Pytanie słuchacza radia Erewań:
      - Czy to prawda, że War Inwest buduje za własne pieniądze mieszkania
      dla warszawiaków na Bródnie?

- Nie całkiem. Co prawda buduje ale ...
      nie mieszkania tylko biurowiec,
      nie za własne tylko za pieniądze naiwnych klientów,
      nie na Bródnie tylko na Mokotowie,
      nie dla warszawiaków tylko dla siebie...

• Gość: klient Re: War Inwest w radiu Erewań IP: *.acn.waw.pl 01.10.01, 19:26
        nowe pytanie słuchacza Radia Erewań
        - Czy to prawda ze War Inwest mial w zeszłym roku zysk netto 30 mln złotych?
        - No nie całkiem. Nie 30 a 50. Nie zysk a dług. Pozdrawiamy nabranych 1000
        inwestorów.
    • Gość: ewa Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 16:43
      Wzystkich przeklinających firmę Warinwest odsyłam do dzisiejszej gazety
      wyborczej strona 57 (gazeta nieruchomości). Okazuje się że nie tylko nas
      oszukano ale także sprzedano za naszymi plecami!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: grzegorz Re: War Inwest IP: *.nationale.com.pl 27.09.01, 07:42
        niestety nie posiagam tego egzemplarza GW.
        czy mozesz cos napisac wiecej ?

dzieki
        grzegorz
        • Gość: Mariusz Re: War Inwest IP: 195.134.192.* 27.09.01, 10:02
          Jezeli ktos jest zainteresowany podpisaniem doniesienia do prokuratury to
          prosze o kontakt ze mna: mag@h-s.com lub 0604 296 144. Mariusz
          PS.Tylko prosze nie tracic mojego czasu bezsensownymi wahaniami. Zostalismy
          oszukani i tylko prokuratura moze zapobiec dalszemu defraudowaniu naszych
          pieniedzy, wiec nie mam ochoty rozmawiac z ludzmi, ktorzy dalej snia, ze War-
          Inwest cos zbuduje!
          • Gość: ania Re: War Inwest IP: 217.17.43.* 03.10.01, 14:57
            Chętnie się przyłączę
            andzius@wp.pl
        • Gość: adam Re: kto sprzedaje 7ha na Kondratowicza oraz 1,9 na Rembelinskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 10:35

> niestety nie posiagam tego egzemplarza GW.
          > czy mozesz cos napisac wiecej ?

na stronie 57 mozesz przeczytac ze ktos sprzedaje grunt
          pod zabudowe mieszkaniowa 7Ha na Kondratowicza oraz 1,9h na Rembelinskiej

proponuje zaglosowac kto to!
          podpowiedz - numer jest z kierunkowym 58

• Gość: ewa Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 11:17
          A więc jest tam ogłoszenie mostostalu mówiące o tym że chca sprzedać ziemię na
          Rembielińskiej i na KOndratowicza, której są właścicelami! To oni udzielili
          hipoteki pod zastaw WI I oni nie wywiązują się z umowy i nie spłacają im długu
          i oni na własną rękę postanowili działać!
          • Gość: zeusjoan Re: War Inwest IP: *.eranet.pl 27.09.01, 13:14
            Gość portalu: ewa napisał(a):

> A więc jest tam ogłoszenie mostostalu mówiące o tym że chca sprzedać ziemię na
            > Rembielińskiej i na KOndratowicza, której są właścicelami! To oni udzielili
            > hipoteki pod zastaw WI I oni nie wywiązują się z umowy i nie spłacają im długu
            > i oni na własną rękę postanowili działać!

Sorki Ewa ale nie kumam jacy Oni.
            Kto to chce sprzedac WarInwest czy Mostostal Gdansk ?
            • Gość: ewa Re: War Inwest IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 22:08
              Ci oni to Mostostal i jak się okazało to właśnie udzielili Wi tej ziemi pod
              zastaw a że WI Nie spłaca zaciągniętej pożyczki to oni chcą odzyskać pieniąze
              właśnie w ten sposób
              • Gość: zeusjoan Re: War Inwest IP: *.eranet.pl 28.09.01, 10:40
                Pod zastaw czego ?
    • Gość: Adam Budynek G IP: 62.233.138.* 28.09.01, 11:57
      Wszyscy wiemy na jakim etapie staneła praca przy budynku G. Jeśli weszłaby tam
      normalna ekipa to w miesiąc wykończyłaby go spokojnie. Nie ma co deliberować
      nad wpłaconymi pieniędzmi, bo szansa odzyskania jest chyba żadna, a wpłacaliśmy
      je bo cena była niska. Inwestycja okazała się przeszacowana i teraz nie ma kasy
      na dokończenie. Osobiście uważam, że mieszkańcy budynku G powinni się zebrać,
      utworzyć grupę, dogadać się z Radziszewskim, podpisać odpowiednie papiery i
      wynająć firmę budowlaną z zewnątrz. Jeśli każdy z mieszkańców budynku G (ok. 60
      osób) dopłaciłby teraz do tego interesu 5000-10000 zł, to podejżewam, że
      wystarczyłoby to na dokończenie naszych mieszkań i to w szybkim tempie. Co o
      tym sądzicie?
      Pozdrawiam,
      Adam (adam@netis.pl)
      • Gość: Marek Rozprawa - 26 września IP: *.man.polbox.pl 28.09.01, 15:13
        Czy ktoś ma jakieś informacje o rozprawie w dniu 26 września - ponoć
        upadłościowej - z udziałem Warinwestu?

Pozdr.
        Marek
      • Gość: Marek Re: Budynek G IP: *.man.polbox.pl 28.09.01, 15:21
        Osobiście uważam, że mieszkańcy budynku G powinni się zebrać,
        > utworzyć grupę, dogadać się z Radziszewskim, podpisać odpowiednie papiery i
        > wynająć firmę budowlaną z zewnątrz. Jeśli każdy z mieszkańców budynku G (ok. 60

Adam, nie zapomnij wcześniej stać się właścicielem gruntu i budynku, a potem
        wystarczy tylko spłacić hipotekę i już.

Pozdr.
        Marek
        • Gość: Dario Re: Budynek G IP: 193.150.166.* 28.09.01, 16:24
          Czesc,
          Nie dziw sie czlowiekowi, on chce dobrze, tylko zapomnial o aspektach prawnych.
          Ale ja w innej sprawie, ciekawi mnie temat ktory poruszyles - rozprawa upadlowsiowa WarInvestu, moja dobra
          znajoma "zainwestowala" w te firme i chcialbym jej powiedziec cos wiecej zanim jeszcze bardziej wtopi.
          Prosze o wiecej informacji.
          Pozdrawiam
          • Gość: Marek Re: Budynek G IP: *.man.polbox.pl 02.10.01, 08:01
            > znajoma "zainwestowala" w te firme i chcialbym jej powiedziec cos wiecej zanim
            > jeszcze bardziej wtopi.
            > Prosze o wiecej informacji.

W środę 3 października w Gazecie Wyborczej będzie więcej na ten temat.

Marek
            • Gość: Mariusz DONIESIENIE DO PROKURATURY IP: 195.134.192.* 02.10.01, 09:31
              Jeszcze mozna podpisac doniesienie do prokuratury. Jest gotowe i czeka na
              nastepne podpisy. Czesc zostala juz wyslana.
              Mariusz
              mag@h-s.com
              • Gość: wp1 Re: DONIESIENIE DO PROKURATURY IP: *.tnet.pl 03.10.01, 11:30
                jaką mam pewność, że osoba podająca się za oszukanego przez WARInwest nie jest
                z firmy?
              • Gość: Jolka Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: *.tnt.com 03.10.01, 12:21
                Te wszystkie puste słowa, te rozprawy, rozmyślania na nic sie wam zdadzą,
                umoczyliście kasę i już, teraz jest juz za późno na rozpacz. Daliście sie
                wyrolować jak dzieci, trzeba było sie zastanowić przed wpłaceniem kasy,
                przeczytać dokładnie umowę, sprawdzić ją z prawnikiem, a nie w ciemno
                podpisawać papiery !!! Oddać komuś oszczędności całego życia, bo pewnie w wielu
                przypadkach tak było, i nawet nie zastanowić chwilkę na tym co jest zapisane w
                umowie, nie sprawdzić pozwoleń i zaufać panią sprzedającym mieszkania, które
                same niewiele wiedzą na temat prowadzonych inwestycji to już jest szczyt
                głupoty i rozrzutności.
                Mogę wszystkim chętnym podać numer swojego konta, może i mnie przelejecie parę
                złotych w zamian za jakieś płonne obietnice ...
                Ja negocjowałam swoją umowę i teraz całość wpłaconych pienieniedzy mam
                spowrotem, bez specjalnych ceregieli, wycierania kanapy pod gabinetami.
                Życzę szczęścia wszystkim naiwnym, a dla dobicia was juz kompletnie dodam że
                nawet jeśli stanie sie tak że sąd uzna winę, zapadną jakieś wyroki, to tak
                naprawdę w waszej sytuacji nic sie nie zmieni, no może poza jedną rzeczą ...
                bedziecie musieli harować dalej żeby zbierać na nowe mieszkanko, bo i tak nie
                odzyskacie już kasy, którą umoczyliście ...
                Myślałam że stare przysłowie "Mądry Polak po szkodzie" już dawno sie wytarło i
                że zawłaszcza w dzisiejszych czasach, każdy zastanowi sie dwa razy zanim
                podpisze jakiś dokument, albo coś kupi, ale po ilości tych listów widzę żę
                naiwniaków w naszym kraju nadal nie brakuje.
                Wiecie takie są zasady rynku, ktoś chce coś kupić - ktoś chce coś sprzedać, a
                wychodząc z założenia że wszyscy są uczciwi daleko sie nie zajedzie.
                Nawet księdza, który chodzi po kolędzie i chce wyrwać parę złotych na tacę
                trzeba bacznie oserwować jak się go już wpuści do domu ... no tak ale was to
                narazie nie dotyczy, bo przecież wy nie macie domu, wiec spokojna głowa jeśli
                sie rozchodzi o księdza to możecie czuć sie bezpieczni :o))))

Pozdrawiam wszystkich rozczarowanych,
                nie martwcie się jutro napewno ukradną wam samochód, bo przecież nieszczęscia
                chodzą parami, a pewnie nie jest ubezpieczony bo cała kasa poszła na
                mieszkanie ...
                • Gość: Paweł Re: Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: 195.116.5.* 03.10.01, 12:56
                  Jolka uważaj życie płata różne figle.
                  Jesteś bezpośrednia, nie owijasz w bawełnę. Dobijasz konającego a to k...
                  zemści się na tobie.
                • Gość: Marek Re: Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: *.man.polbox.pl 03.10.01, 13:52
                  Aż miło poczytać. Do sejmu, to mądrala nie kandydowała może? Za takie rady, to
                  forsę radzę brać. No i te narodowościowe spostrzeżenia. Brakuje tylko wątku
                  semickiego.

No nie pozdrawiam,
                  Marek
                  • Gość: rav Re: Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 15:17
                    moze jej pomnik wystawic, ze była taka madra i przewidujaca? załosne!
                • Gość: Joanna Re: Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: 10.10.11.* / 213.76.128.* 03.10.01, 15:27
                  Żal mi Twojego faceta, pewnie idąc do kibla zastanawia się czy dobrze robi, czy
                  Jola nie będzie miała nic przeciwko i czy dokładnie to
                  przemyślał.Biedak.Zakładając oczywiście,że ty wogóle masz faceta.
                • Gość: Dario Re: Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: 193.150.166.* 03.10.01, 16:01
                  Nasuwa sie tylko jedno stwierdzenie, stare polskie przyslowie:
                  "Nie smiej sie bratku z czyjegos przypadku......."
                  Sam mam znajoma ktora zainwestowala w ta firme troche pieniedzy i wiem ze byl to efekt kilkuletnich
                  oszczednosci i nadzieji na mieszkanie w przyszlym roku.
                  A wszystkim naciagnietym przez WarInwest, skladam wyrazy wspolczucia, trzymajcie sie w walce z oszustami.
                • Gość: KIKI Re: Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 22:12

Część Złotko

Trochę za długo siedziałaś "Jolu" na chacie i cię ( celowo z małej litery - dla
                  mnie jesteś już ścierwem ) namierzyłem....
                  tak więć uważaj, bo jestem dobry, a takich jak ty uwielbiam na śniadanie... to
                  dla mnie tak jakby trening. Preferuję wygadanych, elokwentnych oraz zaradnych,
                  to dla mnie zaszczyt.

cha, cha, myślisz, że tacy jak ja nie siedzą w Necie ???

naiwna , durna "Jolu"
                  Do zobaczenia w następnym wcieleniu
                  A gdy już odrodzisz się w następnym wcieleniu, to pozdrów Papałę... na pewno
                  się ucieszy..
                  Baj

• Gość: Magdula Re: Głupich nie sieją, sami sie rodzą !!! IP: *.netia.pl 26.10.01, 09:40
                  Gratuluję zwrotu pieniędzy. Współczuję z powodu nastawienia do życia i
                  nieskończenia podstawówki (wnioskując z gramatyki i ortografii). Widocznie w
                  zyciu nie można mieć wszystkiego...
              • Gość: joanna Re: DONIESIENIE DO PROKURATURY IP: 149.226.255.* 04.10.01, 08:53
                jestem jedna z naciagnietych klientek p........ WAR-INWESTU. gdzie nalezy sie
                udac, zeby podpisac to doniesienie.
                prosze o kontakt: joanna.czaplicka@bshg.com
                • Gość: Pawka Re: War Inwest - UWAGA IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 21:14
                  Witam wszystkich!

• Gość: kri Re: Budynek G IP: *.bellona.pl 03.10.01, 12:54
              przejrzalem gazete i jakos nic nie znalazlem, o jakie
              szczegoly chodzi???
              • Gość: Paweł Re: Budynek G IP: 195.116.5.* 03.10.01, 13:01
                Gazeta Wyborcza dodatek Dom
              • Gość: Dario Re: Budynek G IP: 193.150.166.* 03.10.01, 13:05
                Jezeli nie mozesz poradzic sobie z gazeta, zparaszam do netu:

https://www.gazeta.pl/alfa/artykul.jsp?xx=459219&dzial=020487

Bardzo ciekawe, szkoda mi ludzi.
                Pozdrawiam
    • Gość: rav Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 11:42
      w gminie Targowek twierdza, ze warinwest nigdy nie wystapił do nich o
      pozwolenie na budowe na Kondratowicza.
      • Gość: Ania K. Re: War Inwest IP: 212.33.91.* 03.10.01, 14:39
        Musze przyznac ze mam taki metlik w glowie. Najgorsze jet to ze wszystko dzieje
        sie rzeczywiscie. Cholera. Czy jest jakas szansa na wyrwanie kasy? Sporo jest
        ludzi ktorzy tam zainwestowali tak ostatnie pieniadze. Zanam kilku osobiscie. NIc
        nie mowilam rodzicom, wiedza co nieco , ale jeszcze nie dokonca.
      • Gość: grzegorz Re: War Inwest IP: *.nationale.com.pl 03.10.01, 14:44
        W dzisiejszej gazecie napisali,
        ze w najblizszy piatek SAD GOSPORDACZY wyda decyzje na temat WI.
        Mysle ze musimy poczekac i dowiedziec sie jaka bedzie decyzja w tej sprawie
        .....ale zapewne nie bedzie to nic dobrego dla nas.

Moj znajomy ma kolezanke w SADZIE GOSPORDACZYM,
        postaram sie czegos dowiedziec.

Pozdrawiam.
        Grzegorz.
        • Gość: Lucky Re: War Inwest IP: *.man.polbox.pl 03.10.01, 15:57
          Jestem prawdziwym szczęściarzem bo mieszkam od 1,5 roku w budynku przy
          Bolesławickiej.W dzisiejszej Gazecie prezes War Inwestu twierdzi, że mają
          referencje potwierdzone notarialnie. Odbywało się to tak, że tuż przed
          podpisaniem aktu notarialnego przedstawicielka War Inwestu podsuwała do podpisu
          te "referencje". Była to tzw. propozycja nie do odrzucenia.
          Twierdzenia "Krzysia" że War Inwest fundował klientom zwolnienie z opłat u
          notariusza jako rekompensatę za opóźnienia przyjmuję z dużym zdziwieniem.
          Pierwsze słyszę. Przeciwnie. Klientom War Inwest samowolnie zwiększał metraż
          (nawet o 20%) i kazał dopłacać. Wszystkim życzę szczęścia.
        • Gość: Mirka Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 21:17
          JESTEM TEŻ PECHOWĄ KLIENTKA WAR INVESTU, NIESTETY !
          MIAŁAM TEN KRETYŃSKI POMYSŁ PODPISAĆ UMOWĘ NA OSIEDLA NA KONDRATOWICZA !!
          DZIŚ JUZ WIEM, ŻE TO STRACONA SPRAWA.
          Prawnicy twierdzą, że umowa ma powazne wady prawne ( paragraf 385 kodeksu
          cywilnego) i można podważyć jej ważność!
          Tylko z kim tu gadać, skoro Dariusz Radziszewski jest zwyczajnym gówniarzem ????
          • Gość: Marek Re: War Inwest IP: *.man.polbox.pl 04.10.01, 07:28

> Tylko z kim tu gadać, skoro Dariusz Radziszewski jest zwyczajnym gówniarzem ???

I to w dodatku zmęczonym "budowaniem i klientami" - cytat z Wyborczej.

Marek
            • Gość: on Re: War Inwest IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 08:29
              to moze by w wiezieniu odpoczal ?
              • Gość: zyczliwy Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 09:34
                albo w szpitalu w czasie dlugiej rekonwalescencji? w koncu z przestrzelonymi
                kolanami ciezko mu sie bedzie poruszac. a cos czuje, że ktos sie w koncu
                zdenerwuje i wynajmie paru ukraincow
                • Gość: Marek Re: War Inwest IP: *.man.polbox.pl 04.10.01, 09:50
                  > albo w szpitalu w czasie dlugiej rekonwalescencji? w koncu z przestrzelonymi
                  > kolanami ciezko mu sie bedzie poruszac. a cos czuje, że ktos sie w koncu
                  > zdenerwuje i wynajmie paru ukraincow

Ja z kolei ciekaw jestem, jak to gówno długo by fruwało po jakiejś wybuchowej
                  niespodziance.

Marek
              • Gość: Mariusz Re: War Inwest IP: 195.134.192.* 04.10.01, 09:43
                Zeby mu sie zbytnio nie nudzilo trzeba zaprosic tam rowniez jego przyjaciela-
                Sebastiana Slyka. Moze rowniez mamuske, zeby sie nim opiekowala?!
          • Gość: Pawka Re: War Inwest - UWAGA IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 21:15
            Witam wszystkich!

• Gość: Jan23 Re: War Inwest IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 11.10.01, 20:40
            Czy Możesz udzielić mi bliższych informacji na temat tych wad prawnych. Chcę
            się wycofać z inwestycji War Inwestu pod laskiem Brudnowskim ale tryb
            odstąpienia od umowy w niej zawarty jest nie do przyjęcia (zwrot forsy po 30
            dniach od momentu gdy na moje miejsce znajdzie się nowy naiwny.). Jeżeli
            udałoby się znaleźć jakieś wady prawne tej umowy to możnaby próbować ją
            rozwiązać w trybie dla mnie korzystnym.

Mój adres: jkamler@cyber.cs.net.pl

Pozdrawiam,

Jan
        • Gość: ania Re: War Inwest IP: 217.17.43.* 04.10.01, 11:58
          Grzegorz, cZy udało ci się coś dowiedzieć w Sądzie. Daj znać!!!!!!!! PLS.
          • Gość: klient Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 12:08
            Jezeli ktos jeszcze nie widzial prezesa na oczy i chcialby przeslac
            mu klika cieplych slow to moze miec "ostatnia szansze" - piątek godz. 11 w
            sądzie gospodaczym
            • Gość: karol Re: War Inwest IP: *.*.*.* 04.10.01, 12:18
              A jaki jest adres Sądu Gospodarczego? Czy jest szansa na spotkanie istniejących
              już kilku grup pokrzywdzonych w celu wymiany pomysłów co dalej z
              (p.Radziszewskim .... i chyba jego "die Mutter"?
              Karol
              • Gość: Jacek K. War Inwest - wyrok Sądu Gospodarczego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 04.10.01, 12:53
                Witam !
                Wyrok w sprawie upadłości WarInwestu zostanie ogłoszony w dn. 5.10.2001 r. w
                Sądzie Gospodarczym w W-wie, ul. Świętokrzyska 12, godz. 11.00 , sala 1010.
                Trzeba koniecznie przyjść !
                Pozdrawiam. (pesymista)
                • Gość: greg Re: War Inwest - wyrok Sądu Gospodarczego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.matrix.pl 04.10.01, 18:21
                  Obecna sytuacja była do przewidzenia już dawno. O możliwym bankurctwie pisałem
                  (pisała też mna) na przełomie maja i czerwca, kiedy zainteresowałem się tą
                  firmą.
                  W kwietniu miałem już nawet u nich zarezerwowane mieszkanie przy lasku
                  Bródnowskim. Na szczęście po krótkim rozpoznaniu zrezygnowałem z niego i dzięki
                  temu mieszkam już w swoim nowym mieszkanku w pobliżu planowanej inwestycji
                  Warinwestu.
                  • Gość: Kasia Re: War Inwest - wyrok Sądu Gospodarczego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 05.10.01, 10:13
                    Gość portalu: greg napisał(a):

> Obecna sytuacja była do przewidzenia już dawno. O możliwym bankurctwie pisałem
                    > (pisała też mna) na przełomie maja i czerwca, kiedy zainteresowałem się tą
                    > firmą.
                    > W kwietniu miałem już nawet u nich zarezerwowane mieszkanie przy lasku
                    > Bródnowskim. Na szczęście po krótkim rozpoznaniu zrezygnowałem z niego i dzięki
                    >
                    > temu mieszkam już w swoim nowym mieszkanku w pobliżu planowanej inwestycji
                    > Warinwestu.

Widzę że podobnie jak ty miałam ogrmone szczęscie też miałam u Nich zarezerwowane
                    mieszkanie w pobliżu Lasku Bródno i też mieszkam w swoim nowym mieszkanku w
                    pobliżu lasku.

Pozdrawiam,

• Gość: Mariusz WAR INWEST UPADL!!! IP: 195.134.192.* 05.10.01, 11:39
                      to jest najnowsza wiadomosc z sali sadowej!!! nic wiecej na razie nie wiem
                      • Gość: ANKA Re: WAR INWEST UPADL!!! IP: 217.97.133.* 05.10.01, 12:10
                        NAPISZ KONIECZNIE JAK BEDZIESZ WIEDZIAL COS WIECEJ
                        WIEKSZOSC Z ZAINTERESOWANYCH SIEDZI JAK NA SZPILKACH
                      • Gość: Sławek Re: WAR INWEST UPADL!!! IP: 10.1.3.* / 193.41.231.* 05.10.01, 12:57
                        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> to jest najnowsza wiadomosc z sali sadowej!!! nic wiecej na razie nie wiem

W ciągu 21 dni należy złożyć wniosek do syndyka (na adres sadu gospodarczego) z
                        roszczeniami. Wnioski w sekretariacie syndyka lub do ściągnięcia z WWW.
                        Kontakt z syndykiem:
                        Irena Buczynska
                        telefon tymczasowy do sekretariatu: 835 66 33 - później przeniesie się do
                        siedziby WarInwestu.
                        WWW i mail syndyka (za jakiś czas jak już się rozezna w sprawie):
                        buczynskai.portal-bankrut.pl (cos nie wchodzi, może źle spisałem albo jeszcze
                        nieaktywne)
                        buczynskai@portal-bankrut.pl
                        • Gość: kris Re: WAR INWEST UPADL!!! IP: *.bellona.pl 05.10.01, 13:19
                          wniosek jest na www.portal-bankrut.pl ukryty pod
                          symbolem dyskietki po lewo u gory.
                          • Gość: jacek UWAGA!!!!! - sprzed 15 minut IP: 157.25.88.* 05.10.01, 14:48
                            Dostalem wlasnie wiadomosc, ze w czwartek o 16.00 zlozono wniosek o cofniecie
                            tej upadlosci. Sprawa ma byc ponownie ropatrywana w poniedzialek. Informacja
                            jest nieoficjalna, czy ktos to moze sprawdzic?
                            jacek
                            • Gość: ada Re: UWAGA!!!!! - sprzed 15 minut IP: 217.99.9.* 07.10.01, 21:58
                              ja byłam w sądzie na rozprawie i Syndyk również nadmieniała, że jak to
                              powiedziała "chcą się odwoływać od decycji Sądu dot upadłości". Myślę że jeśli
                              ktokolwiek ma jakieś w miarę sprawdzone informacje w tej sprawie to wlaśnie ona.
                              Chyba że ty juz coś zdobyłeś w miarę pewnego to pochwal się. Ja spróbuje
                              skontaktować się jutro z Syndyk.
                              • Gość: jacek Re: UWAGA!!!!! - sprzed 15 minut IP: 157.25.88.* 08.10.01, 13:33
                                Dowiedizalem sie tylko, ze Radziszewski splacil lub dogadal sie z glownymi
                                wierzycielami czyli firmami. Nawet Technoinstal stanal podobno po jego stronie.
                                Czekam na nowe wiesci. Jezeli masz cos nowego to daj znac
                                jacek
                          • Gość: artee Re: WAR INWEST UPADL!!! ( I co dalej ???) IP: *.sobieski.com.pl 06.10.01, 08:28
                            Czy ktos z Was zna dane sprawy w sadzie gospodarczym - imie i nazwisko sedziego
                            komisarza, sygnature akt itp; jesli tak to napiszcie na forum - te dane sa
                            potrzebne przy zglaszaniu wierzytelnosci do sadu i syndyka.Osobiscie uwazam ,ze
                            latwiej pojdzie odzyskanie chciaz czesci kasy od syndyka niz od szajki
                            zlodzieja radziszewskiego.
                    • Gość: greg Re: War Inwest - wyrok Sądu Gospodarczego ! - do Kasi IP: *.matrix.pl 05.10.01, 15:01
                      Może jesteśmy sąsiadami? Energomontaż?
                      • Gość: Kasia Re: War Inwest - wyrok Sądu Gospodarczego ! - do Kasi IP: *.centertel.pl 05.10.01, 15:13
                        Gość portalu: greg napisał(a):

> Może jesteśmy sąsiadami? Energomontaż?

Sąsiadami z naprzeciwka - kupiłam mieszkanie od Spółdzielni Ziemi Mazowieckiej.

I jak Ci sie mieszka na Bródnie - bo dla mnie to zupełnie nowa okolica?

Pozdrawiam sąsiada:)
                        KASIA

• Gość: greg Re: War Inwest - wyrok Sądu Gospodarczego ! - do Kasi IP: *.matrix.pl 11.10.01, 14:06
                          Na Bródnie mieszka mi się bardzo dobrze. Dla mnie nie jest to całkiem nowa
                          okolica, ponieważ bywałem tam regularnie już od dwóch lat.
                          Po przeprowadzce trochę zaskoczyła mnie dobra komunikacja do Centrum w
                          godzinach szczytu (własnym środkiem komunikacji). Najczęściej wystarcza 20-30
                          min.
                          Nie było też żadnych problemów z Energomontażem.
                          A czy sąsiadka też jest zadowolona z mieszkania na Bródnie?
                          Pozdrawiam
          • Gość: Pawka Re: War Inwest - UWAGA IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 21:11
            Witam wszystkich!

i osób z nią związanych, proszę o maila na: rembielinska@poczta.onet.pl.

Pawka
            • Gość: Pawel Jednego nie rozumie IP: *.bbnplanet.com 05.10.01, 15:04
              Od jakiegos czasu bylo wiadomo ze firma robi w balona klientow. I nie rozumie
              dlaczego ludzie wiedzac jaka jest sytuacja na wszystkich prowadzonych przez
              firme inwestycjach pakowala sie w nastepne uruchamiane. Czyzby byli az tak
              naiwni i wierzyli ze w nastepnej inwestycji nie bedzie zadnych problemow ?
              Moze mi ktos wytlumaczyc zachowanie tych ktorzy kupili mieszkania np. "Przy
              lasku brodnowskim" ? Czym sie kierowali ??
              • Gość: zizi Re: Jednego nie rozumie IP: *.sap-ag.de 05.10.01, 15:21
                Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Od jakiegos czasu bylo wiadomo ze firma robi w balona klientow. I nie rozumie
                > dlaczego ludzie wiedzac jaka jest sytuacja na wszystkich prowadzonych przez
                > firme inwestycjach pakowala sie w nastepne uruchamiane. Czyzby byli az tak
                > naiwni i wierzyli ze w nastepnej inwestycji nie bedzie zadnych problemow ?
                > Moze mi ktos wytlumaczyc zachowanie tych ktorzy kupili mieszkania np. "Przy
                > lasku brodnowskim" ? Czym sie kierowali ??

Bo jesli od kilku lat mieszkasz na walizkach, ciagle przeprowadzasz sie z miejsca
                na miejsce, ksiazki wozisz w kartonach, jestes Polakiem - nie chcesz ryzykowac
                biorac wiekszy kredyt na drozsza inwestycje, to decydujesz sie na .... wlasnie

Jeden wniosek dla nas wszystkich - lepiej wziac wiekszy kredyt a kupic z "pewnego
                zrodla" - czytak wybudowane, gotowe do odbioru.

• Gość: Pawel Re: Jednego nie rozumie IP: *.bbnplanet.com 05.10.01, 15:45
                  Wszystko rozumie. Tez zastanawialem sie na WAR-Investem, ale jesli dzwonie
                  przez pol roku i mowia mi ze nadal nie maja pozwolenia na budowe, ale to to
                  tylko formalnosc, to chyba swiadczy tylko o tym ze cos z taka firma jest nie
                  tak.
          • Gość: Paweł War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:43

• Gość: kris Re: War Inwest - UWAGA IP: *.bellona.pl 05.10.01, 16:06
      jest kilka linijek niżej - WarInwest (12).
    • Gość: ewa Re: War Inwest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 16:55
      Nie radzę, 900 rodzin już się zastanawia nad swoim losem, który związał z tą
      złodziejską firmą. Chyli sie ku upadkowi, w piątek ogłoszono upadłośc jednej z
      3-ch lub więcej spółek
      • Gość: top 17 wątków..... IP: 212.244.84.* 06.10.01, 18:41
        jest juz 17 watkow dotyczacych tych zlodziei...c
        iezko to wszystko ogarnac dlatego proponuje skupic
        sie wszystkim na jednym watku.
        • Gość: Jacek K. Re: 17 wątków..... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 19:58
          Witam !
          Wysłałem dziś po południu maila do webmastera forum gw z prośbą o założenie
          podforum tematycznego dotyczącego tylko Warinwest. Mail został przyjęty -
          zobaczymy co będzie dalej.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Mariusz Upadlosc cz.2 IP: 195.134.192.* 08.10.01, 16:41
            Czy ktos wie, czy Sedzia podtrzymal upadlosc War Inwestu w zwiazku z odwolaniem
            sie Radziszewskiego na dzisiejszej rozprawie o 16.00?
            • Gość: Anka Re: Upadlosc cz.2 IP: 212.33.91.* 09.10.01, 10:03
              Mariusz, nic nie wiem o tej rozprawie wczoraj o 16??? skad to wiesz. podaj
              wiecej szczegolow.
              • Gość: Mariusz Re: Upadlosc cz.2 IP: 195.134.192.* 09.10.01, 10:23
                W czwartek o 16.00 War Inwest zlozyl zazalenie na wniosek o upadlosc. Podobno
                dogadal sie z wiekszymi wierzycielami i "nagle" odzyskal plynnosc! (Czyzby cos
                sprzedali?) W efekcie wyznaczono nowa rozprawe na poniedzialek na 16.00. Ta
                jednak sie nie odbyla i nie wiem dlaczego! Czy jest mozliwosc, zeby sie cos
                dowiedziec?!
                • Gość: Anka Re: Upadlosc cz.2 IP: 212.33.91.* 09.10.01, 10:34
                  Mariusz, wiem o tym ze kilak osob chce cos zrobic silowo , moze to oni? ci
                  najwieksi wierzyciele. nie iwm ale to chyba wieksza afera a takie sa kryte,
                  trzeba skontaktowac sie z syndykiem, albo pojs do sadu pokoj 1055.
                  • Gość: Anka2 Re: Upadlosc cz.2 IP: 217.17.43.* 09.10.01, 12:13
                    W przypadku upadłości tracimy wszystko, nie łudźcie się, że coś zostanie dla 6
                    grupy w której jesteśmy. Pani Syndyk też sporo weźmie, dlatego jest tak bardzo
                    zainteresowana, żeby zacząć postępowanie upadłościowe. Jeżeli chcecie zacząć
                    coś robić zapiszcie się do Stowarzyszenia. Grupą na pewno więcej zdziałami, ale
                    wierzcie mi, w naszym interesie nie jest upadłość firmy. Skorzystają na tym
                    tylko w odpowiedniej kolejności:Syndk, ZUS, Urząd Skarbowy, Banki. Dla nas na
                    pewno nic nie zostanie. Musimy więc zawiązać duzą grupę, wtedy mamy szansę
                    walczyć choć o cząstkę naszych pieniędzy.
                    • Gość: Marek Stowarzyszenie IP: *.man.polbox.pl 09.10.01, 12:30
                      > Grupą na pewno więcej zdziałami, ale
                      > wierzcie mi, w naszym interesie nie jest upadłość firmy. Skorzystają na tym
                      > tylko w odpowiedniej kolejności:Syndk, ZUS, Urząd Skarbowy, Banki. Dla nas na
                      > pewno nic nie zostanie. Musimy więc zawiązać duzą grupę, wtedy mamy szansę
                      > walczyć choć o cząstkę naszych pieniędzy.

Niestety wątpię, aż takim optymistą, to bym nie był. Z pustego i zadłużonego
                      nawet syndyk nie naleje. A stowarzyszenie? Poczekamy, zobaczymy. Choć obawiam
                      się, że będzie miało jedynie wydźwięk medialny, to w grupie raźniej.

Pozdrawiam,
                      Marek

• Gość: Olga Re: Stowarzyszenie IP: *.warta-vita.com.pl 09.10.01, 13:58
                        Udało mi sie dodzwonic do sekretrariatu Pani syndyk I. Buczynskiej. Powiedziano
                        mi, ze Pani Buczyńska przeglada dokumenty na Mokotowskiej 4/6 i ze lada dzien
                        wyznaczy dni i godziny dla interesantów.

Olga
                      • Gość: Gosia Re: Stowarzyszenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 21:02
                        Czy zapadła jakaś decyzja co do utworzenia stowarzyszenia przeciwko Warinwest ?
                        Bardzo chętnie się włączymy, utopiliśmy tam kupę kasy i nie mamy zamiaru im
                        odpuścić. Prosimy o jakikolwiek kontakt, Gośka i Paweł, buldog69@wp.pl
                        • Gość: Paweł War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:46

• Gość: Jacek K. Re: Upadlosc cz.2 IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 09.10.01, 13:43
                      Wg informacji na stronie WI "Szacowana łączna ogólna wartość inwestycji ok. 200
                      milionów USD" - czyli ok. 800 mln zł. W "Gazecie" była informacja o długach w
                      wys. 52 mln. zł. Może jednak coś dla nas zostanie.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Olga Re: Upadlosc cz.2 IP: 217.17.43.* 09.10.01, 14:09
                        Tak, lecz jest to wartość inwestycji wybudowanych, których jak na razie nie ma.
                        To co jest na pewno nie jest tyle warte. Poza tym weźcie pod uwagę, że Syndyk
                        wystawi to na licytację i może sprzedać np za 30% wartości, jeżeli trafi się
                        klient, który tyle da. Weźcie pod uwagę , że jest kryzys na rynku
                        nieruchomości, a Syndyk zainteresowany jest żeby sprzedać a nie czekać na
                        lepsze czasy i lepszą ofertę.
                        • Gość: Realista Re: Upadlosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 21:08
                          Z tego co wiem to ich upadłość jest do podważenia i są tego realne przesłanki.
                          Lepiej dla nas wszystkich żeby "wstali" może ktoś "duży" ich kupi moją takie
                          b.dobre lokalizacje. Syndyk nie pociągnie inwestycji a sprzedaż działek w
                          kryzysie będzie za 20 % ich wartości tym "wskazanym." BEZ PANIKI
                          • Gość: A. Re: Upadlosc IP: 192.168.0.* / *.oltex.net 10.10.01, 09:49
                            Z tego co wiem to upadłość doszła do skutku. W 10-10-01 wyborcza jest wszystko
                            opisane. A co z tego ze nas ktos wykupi jesli to nie bedzie nasza wlasnosc.
                            Najwyżej jesli kogos by interesowala ta lokalizacja bedzie mogl od nowa wplacac
                            gotowke.
                            • Gość: Paweł Re: Upadlosc IP: *.servipol.com.pl 10.10.01, 10:35
                              Jest złożone zażalenie. W czwartek lub piątek Sędzia prowadząca sprawę ma
                              podjąć decyzje co dalej.
                              • emolska Re: Upadlosc 10.10.01, 23:19
                                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Jest złożone zażalenie. W czwartek lub piątek Sędzia prowadząca sprawę ma
                                > podjąć decyzje co dalej.

niestety!!! Przyczyną upadłości nie było spóźnienie wniosku o odwołanie upadłości
                                czy nb. sędziego. Sąd ogłosił upadłośc po oszacowaniu długów p. Radziszewskiego i
                                odmowieniu pożyczki przez bank BRE - w tym banku starał się o 10 mln. i ich nie
                                dostał. Nikt temu panu juz nie zaufa i to jest nasz ból.
                                Mądrzy ludzie mówią, ż e w każdej sytuacji można znaleźć coś pozytywnego - nawet
                                idąc w kondukcie żałobnym. Bo czy nie fajnie, że to nie nas niosą....a może
                                będzie dobra stypa? Niech mi ktoś podpowie co jest pozytywnego na dzień dzisiejsz
                                w sytuacji jakiej się znależliśmy?
                                pozdrawiam towarzyszy niedoli.
                                Ewa
                                • Gość: cru Re: Upadlosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 11:37
                                  hmm... moze to jest pozytywne, ze juz wiecej nie mozemy umoczyc?
                                  trzym sie
      • Gość: Paweł War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: *.natned.com.pl 18.10.01, 12:39

• Gość: opty Re: War Inwest - SPOTKANIE !!!!!!!!! IP: 195.115.130.* 24.10.01, 14:01
          Na 90% Radziszewski został zatrzymany przez prokuratora
        • Gość: Paweł do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 17:52
          Z artykułu:
          >> Jeśli uda się wytargować przyzwoitą cenę, ludzie mogą liczyć na zwrot części
          >> pieniędzy.

BRAWOOO DLA TEJ PANI.. przyzwoita cena?, zastanówmy się co znaczy przyzwoita
          cena. Otóż biorąc pod uwagę wielkość działki oraz naniesienia obecna wartość
          rynkowa jest nie wyższa niż 20 mln PLN, a syndyk sprzeda ją najprawdopodobniej
          za połowę tego czyli 10 mln. Dlaczego tak mało - jest recesja i syndyk
          sprzedaje grunt pierwszemu, który wyłoży gotówkę.

A jak to się ma do wierzytelności...?
          Inwestorzy prywatni wpłacili łącznie około 48 mln PLN, na działce są obciążenia
          w wysokości 12 mln (na rzecz Mostostalu) + 5,5 mln (na rzecz już upadłego
          Klif'u) + ok. 1 mln (na rzecz banku) i inne. Razem daje około 66 mln PLN
          wierzytelności do zaspokojenia - z czego? - z gruntu który Pani Dłużeska chce
          sprzedać.

Ile dostaniemy zwrotu, policzę to na swoim przykładzie.
          Wpłaciłem do WI 80 tyś PLN, :
          moją wierzytelność/ wszystkie wierzytelności = 0.08 mln/66 mln = 0,1212%
          czyli przypadnie mi 0,1212% udziału w kwocie uzyskanej ze sprzedaży działki
          Teraz od tej kwoty odejmuję podatek który muszę zwrócić do US, bo przecież w
          wyniku działalności P. Dłużeskiej zostało zaspokojone moje roszczenie i nie mam
          prawa do żadnego lokalu (nawet wirtualnego) - łącznie otrzymałem zwrot z
          podatku za wpłaty na poczet lokalu mieszkalnego, w wysokości 15000 pln.
          Wynika z tego że będę musiał do upadłości DOPŁACIĆ JESZCZE 3000 pln !!!!! – o
          ile Urząd Skarbowy w swojej łaskawości nie dożuci karnych odsetek.

EXTARA POMYSŁ - PANI DŁUŻEWSKA.

Osobiście wolę dopłacić i mieszkać niż zadowolić się zwrotem wysokości 15%
          wpłaconej przeze mnie kwoty do której jeszcze będę musiał dołożyć prawie dwa
          razy tyle aby (nie)zapomnień o sprawie.

I gdzie tu tzw. sprawiedliwość społeczna - w końcu prawo służy ukaraniu winnych
          i zadość uczynieniu poszkodowanym <no chyba że w Polsce jest trochę na odwrót>.

Trzeba pamiętać o jeszcze jednym - Pani syndyk dostaje 15000 pln pensji
          miesięcznie (z naszych podatków), a ten grunt będzie dłłłługoooo czekał na
          kupca...

PS.
          Pani Syndyk – przypominam jej bujną działalność przy FRI kiedy to skutecznie
          przeszkadzała ludziom w budowaniu przez nich własnych mieszkań ( sytuacja
          podobna do naszej). Jej „etyka inaczej” dała też o sobie znać gdy broniła
          Ciastonia, współwinnego morderstwa Ks. Popieuszki.
          • Gość: SC Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 21:40
            Pawle jeszcze nie znalazłem linku do tego artykułu - widać masz lepsze dojście
            do jeszcze nie opublikowanych artykułów.
            Generalnie się z tobą zgadzam poza jedną małą nieścisłością w twoim
            rozumowaniu - wierzyciele wpisani na hipotekę są zaspokajani w kolejności
            wpisów, a więc nie dostaniesz nic bo jesteś na końcu !!! HEY
            • Gość: klient Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: 195.212.51.* 20.03.02, 08:04
              dla poszukujących arytkuł jest na stronie
              www2.gazeta.pl/dom/1,22117,747085.html

Podoba mi sie retortyka Pani Syndyk. Ciekawie
              argumentuje. Taka dobra dla ludzi i wogole. Bede
              pieniadze dla klientow itp. Co za wierutne bzdury.
              Że też dała zwieść Klukowska. Wydawała sie taka pożądna kobieta.
              Pobonie kiedys czerwoni mowil "Ależ my tylko chcemy waszego
              dobra". Tylko my im tego dobra dać nie chcielismy.
              Spytajcie klientow FRI ile dostali. Starczy na 1m2 na osobe i flaszkę wódki.
              Od razu widac ze chodzi o kaske dla
              syndyczki i znajomych królika a nie dla inwestorow. Nie chce byc czarnowidzca
              ale inwestorzy nic nie dostana. Mam nadzieje
              ze stowarzyszenie sie odwoła i wykopie hienę
              z budowy.
          • Gość: SC Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: *.centrala.kbsa / 10.1.3.* 20.03.02, 07:59
            Już przeczytałem ten artykuł i wynika z niego że jest kiepsko.
            A co do upadłości hipotek wraz z upadłością spółki to nic o tym nie wiedziałem,
            ale nie znam aż tak szczegółowo zawiłości prawa.
            • Gość: Mariusz Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: 195.134.192.* 20.03.02, 09:10
              To, co chcieli zrobic ludzie z Pasazu Brodnowskiego (czlonkowie RN) to z lekka
              nieczyste zagranie. Mysle jednak, ze w naszej sytuacji dozwolona jest gra
              odbiegajaca nieco od czystej. Jakos nie potrafie wspolczuc Urzedowi Skarbowemu,
              ZUSowi czy firma (tym duzym). Oni i tak przezyja. Ten numer mogl natomiast
              pomoc ludziom choc troche uratowac. Do konca nie jestem jednak pewien, co o tym
              myslec, a Wy?
              Mariusz
              • Gość: karol Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: *.pw.edu.pl 20.03.02, 10:02
                Mariuszu, spółka Inwestycja Rembielińska nie mogła się niestety odciąć od
                zobowiązań w stosunku do ZUS'u itp. Spółka te zobowiązania niestety musiała
                również przejąć.
                Pozdrawiam
                • Gość: Paweł Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 10:18
                  Inwestycja Rembielinska przejęła grunt i zobowiązania więc zupełnie nie etyczne
                  i pozbawione jakiegokolwiek sensu (oprócz dążenia do własnych korzyści
                  majątkowych) jest postępowanie Pani Syndyk.
                  A jeżeli chodzi o P. redaktor to dawno temu już jej ktoś wyprał mózg bo od
                  około pół roku wypisuje rzeczy które NIE wychodzą na przeciw naprawdę
                  poszkodowanym inwestorom indywidualnym.
            • Gość: karol Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: *.pw.edu.pl 20.03.02, 09:29
              Pani Klukowska należy do "pereł" dziennikarstwa GW (choć przyznam, że GW czytam
              niemalże codziennie - i z zainteresowaniem). Czemu tak sądzę? Otóż nie
              próbowała spojrzeć na fakty ze strony nas - Inwestorów. Gdzie w artykule
              informacja, że spółka Inwestycja Rembielińska, której udziały objęli niedoszli
              Inwestorzy przejęła również wszystkie zobowiązania wynikające z realizacji
              obiektów przy Rembielińskiej (długi, wpisy hipoteczne!). Ziemia z naniesieniami
              w stanie w jakim jest (np. masywne fundamentowania wymagające w przypadku
              zmiany koncepcji realizacyjnej olbrzymich nakładów na rozbiórkę) powodują, że
              zainteresowanie kupnem za godziwą cenę jest fikcją. Wartość zbliżoną do tego co
              zostało rzeczywiście zamrożone w ziemi i naniesieniach Inwestycja przedstawia
              tylko dla nas, czyli tych którzy gotowi by byli ponieść dodatkowe wpłaty w celu
              jej dokończenia. Czy aspekt ten znalazł odzwierciedlenie w artykule
              K.Klukowskiej? Czytając artykuł odnoszę wrażenie jakby p.Syndyk i KK
              maszerowały w jednym kierunku (sobie świetnie znanym) rozbiegającym się z
              celami Inwestorów. Chyba p. KK nie zauważa, że dodatek DOM wychodzi dla ludzi
              zainteresowanych budowaniem swego domu lub mieszkania i powinien reprezentować
              również ich argumenty i poglądy.
              Pozdrawiam, informując jednocześnie, że badane jest umocowanie prawne
              pozwalające wg. artykułu KK w GW dysponować syndykowi działką przy
              Rembielińskiej.
              karol
              • Gość: klient Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: 195.212.51.* 20.03.02, 10:29
                Ja mam nieodparta ochotę powalczyć z syndykiem,
                komu ona właściwie służy, to całe przedstawienie
                wyglada jak Proces Fraztza Kafki. Z tym, że
                Józek K. to klienci z WI.
                Wszyscy na tym zyskają oprócz klientów.
                Na dodatek w takim przypadku będą musieli
                wrócić kaskę do US.
                • Gość: BMA Re: do artykułu z GW Dom z dnia 20-03-02 IP: *.chello.pl 24.03.02, 16:50
                  Mam pytanie:
                  Czy Pani redaktor K. spotkała się kiedykolwiek z Zarządem Stowarzyszenia
                  Poszkodowanych Inwestorów?
                  Mam wrażenie, że obie strony robiły dużo aby się nie spotkać. Może to był błąd?
                  Proszę tego nie traktować jako zarzut, niestety wiem za mało aby komukolwiek
                  coś zarzucać. Jest to tylko pytanie do Zarządu i red. K.
                  PS. Nie sądze abym otrzymał odpowiedź.
    • Gość: PS Re: Upadlosc IP: *.servipol.com.pl 11.10.01, 13:02
      Upadłość została cofnięta !! Sędzia umorzyła postępowanie.
      Paweł
    • Gość: opty Sąd cofnał upadłość IP: 195.115.130.* 11.10.01, 13:04
      Na dzisiejszej rozprawie sąd cofnał upadłość Warinwestu SA. Nie wiem czy to dobrze czy źle?
      • Gość: SC Re: Sąd cofnał upadłość IP: 10.1.3.* / 193.41.231.* 11.10.01, 16:05
        To, że sąd cofnął upadłość nie zmienia faktu, że na firmie nadal ciążą
        olbrzymie zobowiązania i że oba grunty (Rembielińska i Lasek Bródnowski) nadal
        mają obciążone hipoteki.
        Dało to trochę czasu do działania ale nie cieszmy się za wcześnie.
        • Gość: artee Re: Sąd cofnał upadłość IP: *.sobieski.com.pl 17.10.01, 11:21
          Czy ktoś z nas - poszkodowanych przez War Inwest
          rozważał lub skorzystał z usługi firmy odzyskującej
          długi ??? - oczywiście legalnie, firmy takie podobno za
          20 % prowizją potrafią odzyskać pieniądze w ciagu 2
          tygodni. Jeśli macie jakieś doświadczenie w tym temacie
          napiszcie na forum.

Na temat spotkań poszkodowanych klientów zobaczcie
          koniecznie post - Beli Bartoka - kontakt.
          • Gość: Darek Re: Sąd cofnał upadłość IP: 217.8.164.* 17.10.01, 11:50
            dług można ściągnąć jak jest z czego a jak wszyscy wiedzą żadnych pieniędzy w
            kasie firmy nie ma
    • Gość: Mariusz Re: Artykul w Pulsie Biznesu IP: 195.134.192.* 05.12.01, 09:58
      Mala poprawka:
      Wiadomosc, ze Slyk sie ukrywa mialem od policjanta, ktoremu skladalem zeznania.
      Teraz dowiedzialem sie jednak, ze wcale tak nie jest, bo Slyk ma nadzor
      policyjny (ze wzgledu na stan zdrowia?) i wspolpracuje z Syndykiem.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka