Dodaj do ulubionych

bud prof - Łamana

24.07.03, 09:44
Troche poczytałam wczesniejsze wpisy na temat tej firmy i ich inwestycji na
Łamanej we Włochach. Wiekszosć z nich jednak jest z zeszłego roku. Ponieważ
jestem zainteresowana kupnem mieszkania bardzo prosze osoby, które kupiły tam
mieszkania o ewentualne uwagi: czy już mieszkacie, jak z hipoteką,
wykończeniami, czy jestescie zadowoleni. Bardzo prosze!
Obserwuj wątek
    • Gość: maax Re: bud prof - Łamana IP: 62.29.248.* 24.07.03, 09:53
      Przyłączam się do prośby Lazanii. Również zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji i będę wdzięczny za info.
      Czy pociągi przejeżdzające nieopodal sa uciążliwe? Jak jest w nocy? Czy da się spać z otwartym oknem latem?
      Pozdrawiam
      Max
      • Gość: agi Re: bud prof - Łamana IP: *.ncr.com 24.07.03, 10:21
        Witam,
        Jestem mieszkanką jednego z blokow na Łamanej. Mieszkam juz od jakiegos czasu i
        musze stwierdzic, ze przejezdzajace pociagi nie są zbyt uciążliwe. Skłamałabym,
        że ich nie słysze, ale przy otwartym oknie śpie. Wydaje mi się, ze zalezne to
        jest od strony na którą wychodzą okna. Dla mnie narazie dużo bardziej uciążliwe
        są odgłosy budowy. Nie wszystkie bloki są wykonczone i niestety ranne hałasy
        nie należą do przyjemnych.
        Ja mam pare zastrzeżeń co do firmy. Długo trzeba było czekac na wykonczenie
        klatek schodowych - mimo, ze dawno juz mieszkania byly oddane. Także teren przy
        blokach pozostawia wiele do zyczenia.
        Podpisanie aktow notarialnych zaplnowane jest na wrzesien. Mam nadzieje, ze z
        tym terminem sie wyrobią (bylo troche terminowych przesuniec). Ale nie ma
        idealnych inwestycji.
        Pozdrawiam,
        Agi
        • lazania Re: bud prof - Łamana 24.07.03, 10:49
          Agi!
          Dzieki bardzo! Napisz mi jeszcze bardzo prosze cos o samej firmie BUD PROF: czy
          nie problemów z umowami, czy te terminy bardzo sie różniły (wynajmuje
          mieszkanie i bedę musiała w jakos sensownie wyprowadzić). Pisano na tym forum
          przed rokiem, ze prezes Bud profu miał jakieś afery jako prezes firmy "Na
          skraju miasta" czy to prawda - jak ich sprawdzic. Ja miałabym mieć mieszkanie w
          bloku, który bedzie oddany we wrześniu, ale w ciagu najbliższych dni musze sie
          zdecydowac, wiec prosze o pomoc!
          • Gość: Agi Re: bud prof - Łamana IP: *.ncr.com 25.07.03, 10:56
            Prezesem firmy jest p. Siwik ale to nie ten sam od afer z Fasolowej wiec tym
            nie musisz sie martwic. Co do terminow to ja niestety kupilam to mieszanie
            dawno - jako jedna z pierwszych - i trafilam na tzw. dolek budowlany
            (mieszkania sie nie sprzedawaly wiec i budowa szla b. wolno). Teraz jak patrze
            przez okno to wszystkie bloki sa juz wybudowane i tylko zostala wykonczeniowka
            i to chyba tylko w ostatnim bloku, ktory jak sie dowiadywalam to ma byc oddany
            we wrzesniu. I chyba sie z tym wyrobia bo robotnikow tlum i rano spac nie daja.
            Pozostale dwa bloki sa juz chyba oddane ale jak nie to pewnie na dniach beda.
            Troche mi krwi napsuli wiec chwalic ich nie bede ale wydaje mi sie, ze jest
            duzo lepiej niz bylo. Jak chcesz sie upewnic jak sa wykonczone bloki to zajrzyj
            pod 14 czy 12 i zobaczysz. Duzo jest jeszcze do zrobienia... a obiecuja zlote
            gory i to za dwa tygodnie...
            Pozdrawiam,
            Agi
      • Gość: marcin Re: bud prof - Łamana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 10:57
        Ja myślę, że ze spaniem w nocy przy otwartych oknach w tym miejscu nie jest
        dobrze. Mieszkam kilometr wcześniej - na osiedlu Chrobry, chociaż odległość od
        torów jest tam 4 razy większa, to pociągi - szczególonie latem, gdy jest ich
        więcej - są b. uciążliwe.
        • lazania Re: bud prof - Łamana 28.07.03, 09:34
          Mieszkania nie kupiłam, bo:
          1) w umowie teoretycznie zakładają, ze cena jest gwarantowana, czyli
          niezmienna, ale w nastepnym punkcie pisza, ze w przypadku zmiany ceny
          materiałów itp i wysokości podatków i innych opłat zastrzegają sobie mozliwośc
          zmiany ceny i wystaienia faktury, którą trzeba zapłacic w ciągu 14 dni -
          wystarczy że VAT na materiały skoczy z 7 do 22 % i do mieszkania wartego
          100.000 zł trzeba bedzie dopłacić 15.000 różnicy
          2) nikt z mieszkańców Łamanej nie ma aktu notarialnego na swoje mieszkanie,
          nawet jesli zapłacił całość, bo prezes Siwik zakłąda podpisywanie aktów
          notarialnych po zakończeniu całej inwestycji - nota bene mówił, ze zakończenie
          całej inwestycji (włącznie z wykończeniem ostatniego budynku, który jeszcze
          jest bez okien)wraz z lampami, zielenia, chodniczkami planują na wrzesień -
          chyba nie tego roku. Tak wiec podobnie jak Agi mozesz rok mieszkać w zapłaconym
          nieswoim mieszkaniu (dopiero akt notarialny jest aktem sprzedaży, nie zadne
          umowy cywilne realkizacji mieszkania)
          3)Prezes Siwik to straszny cham - na nasze uwagi odnośnie poszczególnych
          punktów umowy inteligentnie odpowiedział: ALBO PAN BIERZESZ ALBO NIE, BO JA NIE
          MAM CZASU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakbyśmy chcieli pietruszke na targu kupić! Cóz
          było robić z chamem, wstalismy i wyszlismy.
          Agi! Mam nadzieję, ze jednak wszystko sie dobrze uda i niedługo bedziesz miała
          akt notarialny i reszta bedzie tez OK. Absolutnie nie mam zamiaru jakoś drwić z
          Twojego wyboru, po prostu nie spodobał mi sie ten developer. Ja jednak chyba
          jestem za bardzo ostrozna i nie zdecydowłam sie. Ale dziekuje Ci za wszelkie
          informacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka