Gość: michal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:58 witam chetnie wyjechal bym do egiptu do pracy. byBem tam 3 razy zjezdzilem kraj. w polsce jestem przewodnikiem. jak ktos wie gdzie szukac punktu zaczepienia bede wdzieczny, pozdrawiam michal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ccaroll Re: praca w egipcie IP: 196.201.240.* 27.11.05, 20:00 Witam. Nie ma co szukac punktu zaczepienia w Polsce tylko pakowac walizki,zabrac oszczednosci-tak by starczylo na pierwszy miesiac i przyjezdzac. Jesli znasz dobrze angielski,niemiecki a przede wszystkim rosyjski problemu z praca nie bedzie,przynajmniej ja takich nie mam,trzeba tylko zaryzykowac. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: praca w egipcie IP: *.interpc.pl 27.11.05, 20:24 Ccaroll a gdzie Ty pracujesz jesli mozna spytac??I jak znalazlas ta prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ccaroll Re: praca w egipcie IP: 196.201.240.* 28.11.05, 19:22 Pracuje w hotelu jako guest relation,a prace zalatwil mi moj maz przez swojego kolege. Odpowiedz Link Zgłoś
scorp32 Re: praca w egipcie 29.11.05, 00:01 Bylam wiele razy w Egipcie. Co prawda obstawiam jedno miejsce. Polecam prace w bazach nurkowych. Codziennie nowi ludzie z calego globu. Jezeli nie masz uprawnien nurkowych a znasz jezyki to pracujesz jako organizator nurkowania czyli zalatwiasz transport, wypozyczas sprzet, opiekujesz sie nurkami. Najlepiej w necie znalezc polskie/czeskie bazy nurkowe i napisac maila. Sprobuj polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariarella Re: praca w egipcie 29.11.05, 11:25 znalezienie pracy tam na miejscu nie jest jakimś wielkim problemem - tylko pamiętaj,że musisz przstawić się na tamte warunki życia. przyjąć je takim jakim jest...z dnia na dzień :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: praca w egipcie IP: *.such.nat.hnet.pl 04.12.05, 16:22 skoro jestes przewodnikiem,i lubisz to robic to poczytaj troche o historii egiptu i moze tam zostan przewodnikiem.Najlepiej udaj sie w Polsce do polskich biur podrozy.BIUR NIE AGENTOW!Niektore biura szkola przyszlych pracownikow,inne wymagaja szkolen.Do sezonu letniego,czyli polowy kwietnia masz troche czasu,ale trzeba by juz zaczac dzialac.Biuro podrozy,ktore Cie wysle,oplaci Ci przelot,mieszkanie.Jedziesz zawsze na jakis czas,przewaznie sezon i pracujesz jako rezydent i przewodnik.Zycze szczescia Odpowiedz Link Zgłoś