maly_wiesio 29.10.07, 13:17 Witam, Poszukuje przyszlych mieszkancow tego osiedla. Sam zakupilem tam mieszkanie i ciekaw jestem ile jeszcze osob przyciagnela ta "atrakcyjna" oferta :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daro Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.ivmx.pl 29.10.07, 14:18 Rozważałem tę inwestycję, ale atrakcyjna cena w wysokości 8 tys./m2 mnie skutecznie odstraszyła. Każdy ma inne preferencje, mi zależało na pełnej infrastrukturze typu: szkoły, przedszkola, komunikacja itp. i lokalizacje typu: Światowida, Mehoffera, Strumykowa są dla mnie bardziej atrakcyjne niż Sąsiedzka. Osiedle BMI wygląda ładnie i zapowiada się na kameralne. W pobliżu jest też szkoła na Podróżniczej. Mimo to, wydaje mi się, że 8tys./m2 na Białołęce to już przesada. Na rynku wtórnym można kupić za 5-7 tys. w centrum Tarchomina dwupoziomowe 100m2 i to nie wielką płytę tylko całkiem porządne mieszkania z wliczonym już miejscem parkingowym, piwnicą itp. Na razie czekam na spadki cen u deweloperów. Jak nie zmiękną to kupię na wtórnym. Nie dość, że deweloperzy budują za moją kasę to jeszcze wielu z nich waloryzuje cenę mieszkania i każe sobie słono płacić za miejsce parkingowe. I to wszystko za dziurę w ziemi i 2 lata niepewności czy w ogóle i jak wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 29.10.07, 14:44 Rozpoczalem przygode z BMI juz w zeszlym roku, kiedy nie mieli jeszcze pozwolenia na budowe. Podpisane wtedy umowy na 4900/m2 zostaly rozwiazane w tym roku i oczywiscie cena sie zmienila, bo podobno zmienily sie koszty budowy :D no i mieli juz prawomocne pozwolenie. Ich wybieg to czysty bandytyzm ale takie byly jeszcze niedawno praktyki. To osiedle ma napewno wiele zalet jak i wad. Jak narazie najwieksza wada, choc mozna bylo sie tego spodziewac, to wysokosc miesiecznych zaliczek na koszty utrzymania. W tej chwili podpisuje sie juz umowy o zarzadzanie na 2 lata!! co tez jest lekko nagieciem prawa oraz regulamin osiedla, co akurat jest bardzo madrym posunieciem. Otoz misieczne zaliczki przy mieszkaniu 74m2 z podwojnym garazem to 782 PLN !! Niestety placi sie wysoka cene za posiadanie jedynie 50 sasiadow ... nam jedynie nadzieje, ze beda bardziej udani niz dotychczasowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 29.10.07, 19:41 Na płocie przy ul. Mehoffera wisi ogłoszenie. Dwu poziomowe mieszkanie 112m kw. za 690tyś do urządzenia (garaż w cenie). Z metrów wychodzi 6160,00zł za metr. Druga ręka chyba. Ja też cos szukam do kupienia i mocno zastanawiam się czy nie kupić tam tego najmniejszego mieszkania 73 metry. Z jedenej strony wszystko na miejscu, bliski termin odbioru i ładne osiedle z drugiej wysoka cena. Ale taniej to chyba raczej nie będzie bo niby dlaczego?? Napisz jaki czynsz tam jest za metr jak możesz kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 29.10.07, 20:10 Tak jak juz wczesniej napisalem za 74 m2 + 2 garaze to ok. 750 PLN miesiecznie. Na tak wysokie oplaty ma wplyw mala liczba mieszkan, na calym osiedlu bedzie jedynie 50 mieszkan a co za tym idzie 50 potencjalnych "osob" to ponoszenia wszelkich kosztow utrzymania blokow jak i osiedla. Napewno moze sie to zmienic w chwili powstania wspolnot, do tej pory developerze zazwyczaj doja ile moga, np. za zarzadzanie i wykonywanie uslug na osiedlu. Na zbyt wiele bym nie liczyl. Jak zdarzyłem sie juz zorientowac, nalezy sie liczyc z przecietnymi kosztami na poziomie 8 moze 9 PLN za m2. Tak ksztaltuja sie ceny w podobnych blokach, na malych kameralnych osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:31 Chlopaki, nie dajcie sie loic...wizje pani Prezes D. sa juz znane na osiedlach administrowanych przez ta firme.Te kity o kosztach administrowania wstawia tez nam, ale sie przejedzie i to zdrowo.Ile macie placić za nowe mieszkanie - prawie 10 złm2!!!! ludzie...zastanowcie sie.zapraszam na forum mehoffera.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 29.10.07, 22:43 No teraz to ja już nie wiem o co chodzi Panie Marcinie z tym czynszem. Mieszkam na ul.Odkrytej i tu czynsz wynosi niezmiennie od 1997 roku 6,25zł z funduszem. Tyle lat nie podnosili to i teraz nie podniosą. Trzeba tylko odpowidnio głosować w tych uchwałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:52 Post dotyczy mieszkan na sasiedzkiej. Za co prawie 10 zł???za nowe osiedle?za remont..?czego?piszac to chcialem dac do myslenia potencjalnym zainteresowanym - po pierwsze -cene administrowania, po drugie...ktos napisal...8000zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:53 A taniej napewno bedzie.poczekaj chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.jmdi.pl 29.10.07, 23:02 W którym miejscu wisi to ogłoszenie o mieszkaniu 112m2? Może zapisałeś nr tel.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 23:06 Wisi na plocie przy osiedlu mehoffera.W strone Modlinskiej przed rondem po prawej stronie.obok rewelacyjnej oferty BMI.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.jmdi.pl 30.10.07, 00:08 ok, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 29.10.07, 23:06 Na płocie osiedla przy cmentarzu. Taka żółta płachta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 18:33 Witaj sąsiad. Ja mam gniazdko w A1. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 31.10.07, 10:49 hehehe ... nie jest co to jest A1 ale ja mam mieszkanie w pierwszym budynku od modlinskiej, w tej chwili jedyny wytynkowany :) no ale milo ze wkoncu cos sie ruszylo w temacie i wypowiadaja sie przyszli mieszkancy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 15:08 No to jest właśnie A1. Witaj więc bardzo bliski sąsiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 16.11.07, 22:14 Napewno będzie kameralne. Witam sąsiedzie. Z tego co się orientuje to wszyscy mieszkancy są z Białołęki i bliskich okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 17.11.07, 12:07 moze i cos w tym jest, na osiedlu ma byc zaledwie 50 mieszkan, trudno aby wszyscy czytali to forum, tym bardziej, ze podobno sporo mieszkan wciaz nie jest jeszcze sprzedane. taka moja wstepna uwaga ... teoretycznie mamy zamieszkac za 4 miesiace a jak obecnie zauwazylem obecnie skonczony jest raptem 1 budynek !! a reszta rozgrzebana. jesli chodzi o szeregowce to jest podobna sytuacja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 17.11.07, 17:52 Z tego co się dowiedziałam w biurze sprzedaży to narożny blok już poszedł cały.Reszta po dwa mieszkania w każdym bloku. Powiem ci że jakoś o termin się nie martwie bo moje mieszkanie jest skończone chyba w 100proc.Okna są, podłogi, tynki,instalacje. Chyba wszystko nie? Więc zostały klatki i tereny zielone. Ale to chyba na wiosne zostanie tak mi się wydaje przynajmniej. Moja sugestia jest taka małe osiedle-mało ludzi-łatwa integracja. Dlatego uderzam do BMI żeby przeznaczyli miejsce na właśnie integracje. Niech znajdą na tym dużym placu miejsce żeby grila zrobić przy sobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 16.11.07, 20:54 albo to osiedle jest niepopularne, albo nikt tu nie zaglada :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 19.11.07, 22:00 No jesteś tam? Piszesz że nikt nie zagląda a jak zagaduje to nie odpisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 26.11.07, 12:22 a o czym tu zagadywac, osiedle stoi doslownie i w przenosni, mam wrazenie ze jakos malo sie tam dzieje. zobaczymy co bedzie dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetman Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 21:19 Maja problemy z ludzmi do pracy.Zachlannosc pani prezes jest przerazajaca.Jeszcze troche to sama bedzie musiala zakasac rekawy i dzialac na dachu.pzdr, dla wszystkich, ktorzy tam kupili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 26.11.07, 21:52 Ano stoi osiedle całkiem już nieźle wygląda. Co mi się tam nie podoba w tej okolicy, to panujące tam zwłaszcza o tej porze roku ciemności. Ciemna zupałnie jest ulica Fleminga i słabo doswietlona Sąsiedzka. Może coś się zmieni jak się wprowadzą mieszkańcy. A pytanie do hetman. O co chodzi z tymi ludźmi? Bo na budowie to w soboty nawet robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetman Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 19:14 Oczywiscie, ze robia...i robia.a ilu ich tam jest?5 czy 7?jakie juz maja opoznienia?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 27.11.07, 21:21 jak narazie na przykladzie 1 bloku opoznien nie maja,skonczyli zgodnie z zapisami umowy, nie wiem jak sa zapisane terminy w innych blokach!! sam mam obawy czy wyrobia sie do konca I kwartalu 2008 roku, do tej pory BMI oddawalo zgodnie z planem i mam nadzieje, ze i tym razem tak bedzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:15 Nio no nie strasz hetman co by się nie działo ja się wprowadzam 31.III reszte mam w d...pozdro bracie Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 29.11.07, 12:37 no to widze, ze oprocz malolaty mamy tu kolejnego sasiada :) ... co do opoznien niestety maja one miejsce w prawie kazdej inwestycji. Brak rak do pracy dotyka prawie kazdego duzego inwestora, nawet mostostal, ktory buduje biurowiec przy stadionie Polonii ma spore opoznienia. Miejmy nadzieje, ze i ta inwestycja bedzie kolejnym sukcesem BMI na terenie Bialoleki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetman Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:50 a jak pisalem 27.11.07 ze bedzie opoznienie, to jakos kazdy dziwnie z was reagowal....oj...ludzie, ludzie..a ila tam placiliscie?...8 kola/m2?hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 07:39 8 koła. Ale warto było bo się oko cieszy patząc na budynki i otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 30.11.07, 15:46 dzis odwiedzilem nasz balc budowy i sie okazale, ze kolejny blok mamy prawie skonczony, jeszcze jeden i mamy I etap ukonczony :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 30.11.07, 17:12 No mi też tak się wydaje, bo byliśmy w sobotę w mieszkaniu.Wszystko oprócz klatek i zieleni jest skończone. Drogi pewnie też na wiosnę zrobią jak błoto wyschnie. Przez to błoto to ledwo doszlismy. Z deski na deskę trzeba było skakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:19 No ja też byłem na budowie bo koleżanka prosiła mnie żebym spojrzał na postępy robót. To błoto mają po pachy. W krótkich butach się wybrałem i masakre zaliczyłem. Pozdrawiam majstra za pożyczkę gumowców! Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 03.12.07, 20:37 zycze nam wszytskim aby bloto bylo naszym jedynym problemem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 03.12.07, 23:02 oby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 05.12.07, 21:37 Wiecie może co z tymi ruinami będzie, które są na terenie budowy? W biurze budowy nic konkretnego sie nie dowiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 12:27 Te ruiny to zabytek kultury :) i cale zamieszanie wokol pozwolenie o budowy spowodowane bylo tymi ruinami. I teraz "podobno" konserwator zarzadzal od BMI aby ten dworek zostal odbuowany zgodnie z starymi planami oraz parkiem !! jaki kiedys wokol niego istanial. Podobno BMI zmienilo plan budowy aby spelnic te wytyczne w celu otrzymania pozwolenia i podobno w centrum naszego osiedla ma powstac park o dosc duzych rozmiarach no i ten dworek ma zostac odbudowany przez BMI ale jak mowie to tylko podobno :) jezeli te moje "podobno" okazalo by sie prawda to bysmy sporo zyskali majac takie cudo na "osiedlu". Pozstaje jedynie pytanie kto i jak by z tego korzystal w przypadku odbudowy ... przejezdzalem ostatnio przez budowe i zobaczylem, ze biore sie za wykonczenie ostatniego bloku naszego etapu, no, no jak tak daje pojdzie to byc moze za 6 miesiecy bedziemy sie bawic na naszym parapetowkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 11:21 Zdecydowalem sie na srebrna gore, bo slyszalem bardzo duzego dobrego o developerze, ze niezwykle solidny, budujące szybko sprawnie, a do tego obsluga klienta wrecz fantastyczna. Mam nadzieje, ze w naszym przypadku bedzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 12:35 taki ten post chyba nieco sztuczny ;) a ja sie zdecydowalem na to osiedla bo juz nie chce miec 50 sasiadow nad soba, pod soba, obok siebie, bo mam dosyc wystawianych butow przez drzwiami, smierdzacych smieci na klatce czekajacych na wyrzucenie, balaganu z samochodami, itp. mam jedynie nadzieje, ze tutaj bedzie zdecydowanie inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:58 Ja tam w tym lasku obok dworu to oczyma wyobraźni widzę chatę do grilowania taką ze strzechą na ludowo. Mógłby tam sąsiąd z sąsiadką przypiwkować od czasu do czasu. Ale znając ludzi to zaraz znajdzie społeczny na osiedlu i cały misterny plan w piz... Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 14:32 niestety w chwili obecnej ogolno przyjete zasady dobrego wychowania, kultury osobistej czy zasad wspolzycia spolecznego daleko odbiegaja od kiedys przyjetych norm. Na moim osiedlu niewielu potrafi odroznic chlew od bloku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:59 Ta lulek chyba przesadził trochę.hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 14:37 niestety w chwili obecnej ogolno przyjete zasady dobrego wychowania, kultury osobistej czy zasad wspolzycia spolecznego daleko odbiegaja od kiedys przyjetych norm. Na moim osiedlu niewielu potrafi odroznic chlew od bloku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 07.12.07, 12:33 niestety w chwili obecnej ogolno przyjete zasady dobrego wychowania, kultury osobistej czy zasad wspolzycia spolecznego daleko odbiegaja od kiedys przyjetych norm. Na moim osiedlu niewielu potrafi odroznic chlew od bloku ... Ja też coś dodam od siebie. Na moim poprzednim osiedlu istniał problem parkowania samochodów. Parkowali i parkują gdzie popadnie. Chciałabym żeby tutaj niebyło czegoś takiego. Dodatkowo czworonogi srały również gdzie popadnie. Dobrze żeby administracja za wczasu wypleniła złe nawyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 18:19 A ja się jutro na budowe wybieram bo podobno zamontowali już wszystkie drzwi.Wewnętrzne i zewnętrzne, także będzie już widać chałpkę ze wszystkimi detalami architektonicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 14.12.07, 19:23 dzis przejezdzalem obok budowy i widac ze kolejny blok ma sie ku koncowi, musze sie osobiscie wybrac i zobaczyc nasz blok z bliska ... co do chalupek, to sie nie chwalac moja jest jak narazie inna niz wszystkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 22:18 Wogóle osiedle będzie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 16.12.07, 16:20 No ładnie to wygląda. Strasznie długa przerwa będzie od 21.XII do 2.I. Szkoda bo nie podgonią roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec forum Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:55 Był ktoś na budowie ostatnio z Państwa. Co tam się dzieje? Jaki jest stan zaawansowania robót? Interesuje mnie zwłaszcza budynek od Fleminga. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 20.12.07, 14:35 jezeli chodzi o szeregowce, to o ile sie nie myle zostaly wybudowane, oprawione w okne ale bez tynkow zew i chyba wew., jezeli chodzi o budynek na rogu fleminga i kolacinskiej skonczony jest na "99%", kolejny jest zapakowany i sie tynkuje a trzeci wytynkowany i konczony w srodku. Tuz za nim widac juz kolejny blok, "dochodzi" do I pietra. Szeregowce wzdluz sasiedzkiej, patrzac z zewnatrz, mozna nazwac stan surowy zamkniety, otynkowany ... co do dworku, nadal straszy, chodza sluchy, iz BMI czeka az sie sam zawali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 20.12.07, 16:01 Jest pałac czeka na królową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białołęka.waw.pl Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:27 Historia tego miejsca jest opisana na stronach urzędu gminy białołęka.Nazwa Wiśniewo pochodzi od hrabiny Wiśniewskiej. Naprawdę była tam jakaś hrabina przedwojenna.Dwrór z pałacem, parkiem,stawem i kilkoma istniejącymi budynkami (schoawanymi, nie widać z drogi) stanowił kompleks pałacowy. Po ogrodzie chodziły pawie, w stawie były ryby ozdobne. Historię znam też z opowiadań mieszkańców okolicznych.Jeszcze kilku pamięta wszystkie szczegóły. Ciekawe jak diabli. Będę dalej drążył temat. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 21.12.07, 12:55 z jednej strony wielka szkoda, ze tak ciekawy budynek (tez juz wielokrotnie slyszalem, iz ma ten teren ciekawa historie) jest w tak oplakanym stanie. zostaly tam zaledwie sciany przerosniete roslinnoscia w tym i drzewami oraz namiastka dachu.Tak juz niestety jest, ze nie potrafilismy uszanowac wielu rzeczy i musimy teraz patrzec na tego typu zgliszcza. Mam mala nadzieje, ze BMI stanie na wysokosci zadania i odbuduje palacyk wraz z parkiem. Przypuszczam, ze koszty beda olbrzymie, jednak zgodzili sie na to, gdyz byl to warunek otrzymania pozowelenia. Napewno wplynie to na atrakcyjnosc okolicy i na walory osiedla. Nie kazdy ma na osiedlu wiekowy i historyczny budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K.K Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 13:55 Był ktoś z sąsiadów na budowie ostatnio? Rusza tam się coś bo nie mam czasu podjechać. Najbardziej mnie interesuje czy drogi i chodniki zaczęli robić? Będe wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 22.01.08, 15:00 niestety ale nic z drogami nie ruszyli, podobno maja problemy z firma wykonywujaca infrastrukture woddno - kanalizacyjna oraz gazowa. Jak narazie skupiaja wszytskie sily na wykonczenie szeregowcow i blokow juz wybudowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 22.01.08, 15:34 No właśnie przydałyby się chodniki i jezdnie bo narazie wszystko tonie w błocie.Ale na marzec chyba zdążą? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 22.01.08, 16:40 jezeli wykonanja przylacza to tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 09:27 Byłem w sobotę. Kładą płytki gresowe na tarasach i klatkach schodowych w budynku narożnym. Całkiem ładnie to wygląda jak narazie. Ale nie chwali się dewelopera przed zachodem słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 30.01.08, 12:11 mam dobrą wiadomość rozpoczeli prace na woda, gazem i kanalizacja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donovan Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:29 Witam sąsiada. O termin oddania budynków bym się nie bał bo widać, że popychają robotę i raczej oddawali zawsze na czas. Natomiast już widać że będą wprowadzki będą po błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 30.01.08, 13:17 bloto to jak najbardziej ... ostatnio jak mnie zapewniali to bloki i szerogowce ida zgodnie z planem ale teren zew. to maja ponad miesiac obsuniecia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 17:09 No kładą kładą m.i.n. u mnie na balkonie. Pocieszający jest fakt, że nie ma w tym roku zimy i roboty idą pełną parą. Do parapetówek coraz bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 04.02.08, 19:18 oby, oby ... podobno jestesmy "bezposrednimi" sasiadami wiec parapetowka jest wskazana :) a i intergracja mile widziana :) Tak cos mi sie o uszy obilo, ze przesuneli termin na koniec IV'2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata i Małolat Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 19:31 A nie wiem nic. Ale dlaczego niby?? Chyba odbiory mieszkań w terminie. Z chodnikami się raczej nie wyrobią ale to ich sprawa. I uważaj bo ja z mężem dużo pije, więc żebyś za ciężko nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 04.02.08, 20:02 w obecnym bloku ostro trenuje wiec dam rade, gorzej z moja wybranka ... 100% abstynent :D Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 04.02.08, 20:05 ja tam czekam az beda ulice i chodniki, mam gdzie mieszkac, wiec poczekam do momentu cywilizowanej przeprowadzki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 21:16 Nie no my też. Myśleliśmy po wakacjach tak realnie. Akurat by się majstra wpuściło jakiegoś to by dłubał przez wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sta Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.flashnet.pl 10.02.08, 11:30 A nie orientujecie się, czy jakies szeregowce jeszcze są tam do kupienia? Czy wszystko sprzedane? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 10.02.08, 11:57 jeszcze niedawno byly jakies dwa wolne a czy sa nadal trzeba zadzwonic do BMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 12.02.08, 18:25 Do mały-wiesio. Sąsiad mamy już balustrady od strony ulicy.Znaczy przynajmniej ja mam, bo dwie zamontowane widziałam jadąc samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 12.02.08, 18:46 dzis jedynie smignalem obok osiedla i powiem szczerze ze jakos nic takiego nie wpadlo mi oczy ale jutro przejade wolniej to moze i zauwaze :) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 23.02.08, 11:14 dzis rano odwiedzilem pole budowy. Pierwszy blok jest juz "prawie" ukonczony, wylozyli gres na klatce (brakuje poreczy i ostatniego malowania, wykonczyli mieszkania (zostala kosmetyka, nawet w garazach widac juz bliski koniec. Jezeli mowimy o terenie zew. to podobno skonczyli juz kanalizacje i przyszlym tygodniu zaczynaja wode i gaz. Tak jak przypuszczalem realny termin zakonczenia I etepu to koniec IV.2008. Zauwazylem takze, ze pojawily sie nowe ceny na www BMI, cena mieszkania to juz 8000 netto ... szok!! A szeregowcow ponad 1 mln PLN !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 23.02.08, 16:33 Z jednej strony trzeba się cieszyć bo się kupiło mieszkanie po starej cenie. Z drugiej strony zawsze gotowe do odbioru mieszkania kosztują więcej.Im bliżej końca tym drożej. A propos osiedla. Zaczyna miec to wszystko ręce i nogi. Miło będzie w końcu przejść suchą nogą do budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 08:15 Sąsiedzi wiecie coś na jaki dzień kwietnia odbiory są planowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.K. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 10:14 Najprawdopodobniej na ostani dzień kwietnia ale to moja opinia tylko. Prace w środku lokali już są zakończone.Koncentrują się teraz na przyłączach i dojazdach do budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 09.03.08, 18:09 Co raz bliżej coraz bliżej! do? do parapetów! Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 10.03.08, 12:15 osobiscie obstawiam, ze klucze dostaniemy po dlugim weekendzie majowym. choc zycze wszytskim aby bylo wczesniej. niestety nie spotkamy sie na osiedlu wczesniej gdyz w kwietniu wyruszam motocyklem na mala wyprawe po europie :] Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 13.03.08, 10:51 wczoraj "przelecialem" obok budowy i zauwazylem jakie mamy piekne szklane, modernistyczne daszki nad balkonami :D ... pelen wypas :) Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 zdjecia z budowy 14.03.08, 09:45 www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=400 Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 20.03.08, 10:46 Dzis udalo mi sie przejechac przez budowe i zauwazylem, ze rozpoczeli walke z chodnikami oraz wew drogami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 21.03.08, 17:37 Robią drogi, chodniki wjazdy do garaży.Mają na to wszystko jeszcze miesiąc. Media wszystkie już są przyłączone. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 08.04.08, 18:59 dzis mnie poinformowano, ze protokularne przekazanie mieszkania nastapi 12 maja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 08.04.08, 20:36 Miałeś czutkę z tymi odbiorami. Ja jutro zadzwonie do bmi i się dowiem na kiedy nas wyznaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszły mieszk Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 10.04.08, 16:25 Normalnie perełka po tej stronie Wisły. I to na gotowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 01.08.08, 18:45 Wszystko ładnie pięknie tylko gdzie miesce do grilowania? Pytam bo widać po sąsiadach, że roboty wykończeniowe idą pełną parą. A zaproszenia na parapetówkę nikt na klatkach nie rozwieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawsze białołęka Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:08 Normalnie szok postawili osiedle w rok czasu. W tamtym roku jeszcze menele stali tam w lasku a teraz stoją tam nowe budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 11.04.08, 10:40 i tak nie dotrzymali terminow !! ciekaw jestem jak podejda do kar umownych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj sie Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 00:12 Maja z czego placic te kary umowne.Upominajcie sie o swoje a to,ze bufetowa sie nie wyrobi to wiedzialem juz od roku.Nachapala sie nie zle na Waszej krwawicy wiec walczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 10:45 Bufetowa to Hannna G.Waltz. Ale się uśmiałem! Ja też czekam na swój segment. Gotowy jest już w 100 procentach.Mógłem go już odebrać na koniec marca w odbiorze indywidualnym ale nie miałbym jak dojść,żeby nie utopić się w błocie po szyje. Na roboty zewnętrzne mają czas do końca czerwca. Skończą za 2-3tyg. Więc chyba jest wszystko w normie i terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 12.04.08, 22:24 no w moim przypadku to tak nie dokonca, w umowie mialem ze skoncza do 26 marca, potem skorzystali z zapisu o 30 dniowym opoznionieniu nie powodujacym naliczania kar, czyli mieli zakonczyc na 26 kwietnia a oddac maja 12 maja ... szybka liczac kazdy dzien to 170 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 13.04.08, 08:56 Bez sensu, że tak późno robią odbiór bo już mieszkania i klatki są gotowe. Mogliby ustalic odbiory na po długim weeeekendzie. Bo faktycznie mają jeszcze trochę czasu na infrastrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 13.04.08, 18:42 bez sensu ?? a jak zamierzasz dojezdzac do bloku ?? przez ta kaluze do mycia ciezarowek!! nie odbiore mieszkania dopoki nie bedzie chodnikow, jezdni i ogrodzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:20 Tydzień przed odbiorem kluczy byliśmy na placu budowy naszego segmentu. Nie wyglądało to za ciekawie. Wszedzie kurz, brud, resztki materiałów, butelki, pety. Brak trawników. Szczerze mówiąc odeszła ochota, żeby tam mieszkać. Jakież było nasze miłe oczarowanie, kiedy tydzień później przystąpiliśmy do procedury odbioru. Elewacja umyta, klinkier wypolerowany, trawniczki zarobione. No i zapach świeżości bezcenny.. Minus od nas za fatalny asfalt na Sąsiedzkiej. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 23.04.08, 11:03 Czy ktos moze widzial jakie nam piekne ogrodzenia szykuja?? Mam nadzieje, ze te slupki i ocynkowana kratka to jest forma przejsciowa :[ bo jak nie to lekka zalamka !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozin z Bazin Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 08:04 To są tzw. ogrodzenia systemowe. Stosuje się je obecnie powszechnie do grodzenia nowych osiedli. Zaletą jest trwałość i szybki montaż. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 24.04.08, 10:22 wszytsko sie zgadza, tyle ze, to osiedle zgodnie z zapowiedziami mialobyc o podwyzszonym standardzie a z tego co widac po ogrodzeniu i klatkach to reprezentuje gorszy poziom niz JWC w 2005 roku kiedy to u nich kupilem mieszkanie. kwestia sporna pozostaje twierdzenie "podwyzszony standard" .. dla mnie osobiscie jest to standard standardow!! Odpowiedz Link Zgłoś