Dodaj do ulubionych

Osiedle Srebrna Góra - BMI

29.10.07, 13:17
Witam,
Poszukuje przyszlych mieszkancow tego osiedla. Sam zakupilem tam mieszkanie i
ciekaw jestem ile jeszcze osob przyciagnela ta "atrakcyjna" oferta :).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Daro Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.ivmx.pl 29.10.07, 14:18
      Rozważałem tę inwestycję, ale atrakcyjna cena w wysokości 8 tys./m2
      mnie skutecznie odstraszyła. Każdy ma inne preferencje, mi zależało
      na pełnej infrastrukturze typu: szkoły, przedszkola, komunikacja
      itp. i lokalizacje typu: Światowida, Mehoffera, Strumykowa są dla
      mnie bardziej atrakcyjne niż Sąsiedzka. Osiedle BMI wygląda ładnie i
      zapowiada się na kameralne. W pobliżu jest też szkoła na
      Podróżniczej. Mimo to, wydaje mi się, że 8tys./m2 na Białołęce to
      już przesada. Na rynku wtórnym można kupić za 5-7 tys. w centrum
      Tarchomina dwupoziomowe 100m2 i to nie wielką płytę tylko całkiem
      porządne mieszkania z wliczonym już miejscem parkingowym, piwnicą
      itp. Na razie czekam na spadki cen u deweloperów. Jak nie zmiękną to
      kupię na wtórnym. Nie dość, że deweloperzy budują za moją kasę to
      jeszcze wielu z nich waloryzuje cenę mieszkania i każe sobie słono
      płacić za miejsce parkingowe. I to wszystko za dziurę w ziemi i 2
      lata niepewności czy w ogóle i jak wybudują.
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 29.10.07, 14:44
        Rozpoczalem przygode z BMI juz w zeszlym roku, kiedy nie mieli jeszcze
        pozwolenia na budowe. Podpisane wtedy umowy na 4900/m2 zostaly rozwiazane w tym
        roku i oczywiscie cena sie zmienila, bo podobno zmienily sie koszty budowy :D no
        i mieli juz prawomocne pozwolenie. Ich wybieg to czysty bandytyzm ale takie byly
        jeszcze niedawno praktyki. To osiedle ma napewno wiele zalet jak i wad. Jak
        narazie najwieksza wada, choc mozna bylo sie tego spodziewac, to wysokosc
        miesiecznych zaliczek na koszty utrzymania. W tej chwili podpisuje sie juz umowy
        o zarzadzanie na 2 lata!! co tez jest lekko nagieciem prawa oraz regulamin
        osiedla, co akurat jest bardzo madrym posunieciem. Otoz misieczne zaliczki przy
        mieszkaniu 74m2 z podwojnym garazem to 782 PLN !! Niestety placi sie wysoka cene
        za posiadanie jedynie 50 sasiadow ... nam jedynie nadzieje, ze beda bardziej
        udani niz dotychczasowi :)
      • Gość: John Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 29.10.07, 19:41
        Na płocie przy ul. Mehoffera wisi ogłoszenie. Dwu poziomowe
        mieszkanie 112m kw. za 690tyś do urządzenia (garaż w cenie). Z
        metrów wychodzi 6160,00zł za metr. Druga ręka chyba. Ja też cos
        szukam do kupienia i mocno zastanawiam się czy nie kupić tam tego
        najmniejszego mieszkania 73 metry. Z jedenej strony wszystko na
        miejscu, bliski termin odbioru i ładne osiedle z drugiej wysoka
        cena. Ale taniej to chyba raczej nie będzie bo niby dlaczego??
        Napisz jaki czynsz tam jest za metr jak możesz kolego.
        • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 29.10.07, 20:10
          Tak jak juz wczesniej napisalem za 74 m2 + 2 garaze to ok. 750 PLN miesiecznie.
          Na tak wysokie oplaty ma wplyw mala liczba mieszkan, na calym osiedlu bedzie
          jedynie 50 mieszkan a co za tym idzie 50 potencjalnych "osob" to ponoszenia
          wszelkich kosztow utrzymania blokow jak i osiedla. Napewno moze sie to zmienic w
          chwili powstania wspolnot, do tej pory developerze zazwyczaj doja ile moga, np.
          za zarzadzanie i wykonywanie uslug na osiedlu. Na zbyt wiele bym nie liczyl. Jak
          zdarzyłem sie juz zorientowac, nalezy sie liczyc z przecietnymi kosztami na
          poziomie 8 moze 9 PLN za m2. Tak ksztaltuja sie ceny w podobnych blokach, na
          malych kameralnych osiedlach.
          • Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:31
            Chlopaki, nie dajcie sie loic...wizje pani Prezes D. sa juz znane na
            osiedlach administrowanych przez ta firme.Te kity o kosztach
            administrowania wstawia tez nam, ale sie przejedzie i to zdrowo.Ile
            macie placić za nowe mieszkanie - prawie 10 złm2!!!!
            ludzie...zastanowcie sie.zapraszam na forum mehoffera.pzdr
            • Gość: John Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 29.10.07, 22:43
              No teraz to ja już nie wiem o co chodzi Panie Marcinie z tym
              czynszem. Mieszkam na ul.Odkrytej i tu czynsz wynosi niezmiennie od
              1997 roku 6,25zł z funduszem. Tyle lat nie podnosili to i teraz nie
              podniosą. Trzeba tylko odpowidnio głosować w tych uchwałach.
              • Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:52
                Post dotyczy mieszkan na sasiedzkiej. Za co prawie 10 zł???za nowe
                osiedle?za remont..?czego?piszac to chcialem dac do myslenia
                potencjalnym zainteresowanym - po pierwsze -cene administrowania,
                po drugie...ktos napisal...8000zł/m2
        • Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:53
          A taniej napewno bedzie.poczekaj chwile.
        • Gość: Daro Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.jmdi.pl 29.10.07, 23:02
          W którym miejscu wisi to ogłoszenie o mieszkaniu 112m2? Może
          zapisałeś nr tel.?
          • Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 23:06
            Wisi na plocie przy osiedlu mehoffera.W strone Modlinskiej przed
            rondem po prawej stronie.obok rewelacyjnej oferty BMI.pzdr
            • Gość: Daro Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.jmdi.pl 30.10.07, 00:08
              ok, dzięki
          • Gość: john Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 29.10.07, 23:06
            Na płocie osiedla przy cmentarzu. Taka żółta płachta.
            • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 18:33
              Witaj sąsiad. Ja mam gniazdko w A1. A ty?
              • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 31.10.07, 10:49
                hehehe ... nie jest co to jest A1 ale ja mam mieszkanie w pierwszym budynku od
                modlinskiej, w tej chwili jedyny wytynkowany :) no ale milo ze wkoncu cos sie
                ruszylo w temacie i wypowiadaja sie przyszli mieszkancy :)
                • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 15:08
                  No to jest właśnie A1. Witaj więc bardzo bliski sąsiedzie.
              • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 16.11.07, 22:14
                Napewno będzie kameralne. Witam sąsiedzie. Z tego co się orientuje
                to wszyscy mieszkancy są z Białołęki i bliskich okolic.
                • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 17.11.07, 12:07
                  moze i cos w tym jest, na osiedlu ma byc zaledwie 50 mieszkan, trudno aby
                  wszyscy czytali to forum, tym bardziej, ze podobno sporo mieszkan wciaz nie jest
                  jeszcze sprzedane.

taka moja wstepna uwaga ... teoretycznie mamy zamieszkac za 4 miesiace a jak
                  obecnie zauwazylem obecnie skonczony jest raptem 1 budynek !! a reszta
                  rozgrzebana. jesli chodzi o szeregowce to jest podobna sytuacja :(
                • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 17.11.07, 17:52
                  Z tego co się dowiedziałam w biurze sprzedaży to narożny blok już
                  poszedł cały.Reszta po dwa mieszkania w każdym bloku. Powiem ci że
                  jakoś o termin się nie martwie bo moje mieszkanie jest skończone
                  chyba w 100proc.Okna są, podłogi, tynki,instalacje. Chyba wszystko
                  nie? Więc zostały klatki i tereny zielone. Ale to chyba na wiosne
                  zostanie tak mi się wydaje przynajmniej. Moja sugestia jest taka
                  małe osiedle-mało ludzi-łatwa integracja. Dlatego uderzam do BMI
                  żeby przeznaczyli miejsce na właśnie integracje. Niech znajdą na tym
                  dużym placu miejsce żeby grila zrobić przy sobocie.
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 16.11.07, 20:54
      albo to osiedle jest niepopularne, albo nikt tu nie zaglada :(
    • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 19.11.07, 22:00
      No jesteś tam? Piszesz że nikt nie zagląda a jak zagaduje to nie
      odpisujesz?
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 26.11.07, 12:22
        a o czym tu zagadywac, osiedle stoi doslownie i w przenosni, mam wrazenie ze
        jakos malo sie tam dzieje. zobaczymy co bedzie dalej ...
        • Gość: hetman Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 21:19
          Maja problemy z ludzmi do pracy.Zachlannosc pani prezes jest
          przerazajaca.Jeszcze troche to sama bedzie musiala zakasac rekawy i
          dzialac na dachu.pzdr, dla wszystkich, ktorzy tam kupili
        • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 26.11.07, 21:52
          Ano stoi osiedle całkiem już nieźle wygląda. Co mi się tam nie
          podoba w tej okolicy, to panujące tam zwłaszcza o tej porze roku
          ciemności. Ciemna zupałnie jest ulica Fleminga i słabo doswietlona
          Sąsiedzka. Może coś się zmieni jak się wprowadzą mieszkańcy. A
          pytanie do hetman. O co chodzi z tymi ludźmi? Bo na budowie to w
          soboty nawet robią.
          • Gość: hetman Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 19:14
            Oczywiscie, ze robia...i robia.a ilu ich tam jest?5 czy 7?jakie juz
            maja opoznienia?pzdr
            • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 27.11.07, 21:21
              jak narazie na przykladzie 1 bloku opoznien nie maja,skonczyli zgodnie z
              zapisami umowy, nie wiem jak sa zapisane terminy w innych blokach!! sam mam
              obawy czy wyrobia sie do konca I kwartalu 2008 roku, do tej pory BMI oddawalo
              zgodnie z planem i mam nadzieje, ze i tym razem tak bedzie ...
              • Gość: marcin_b Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:15
                Nio no nie strasz hetman co by się nie działo ja się wprowadzam
                31.III reszte mam w d...pozdro bracie
                • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 29.11.07, 12:37
                  no to widze, ze oprocz malolaty mamy tu kolejnego sasiada :) ... co do opoznien
                  niestety maja one miejsce w prawie kazdej inwestycji. Brak rak do pracy dotyka
                  prawie kazdego duzego inwestora, nawet mostostal, ktory buduje biurowiec przy
                  stadionie Polonii ma spore opoznienia.

Miejmy nadzieje, ze i ta inwestycja bedzie kolejnym sukcesem BMI na terenie
                  Bialoleki.
            • Gość: hetman Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:50
              a jak pisalem 27.11.07 ze bedzie opoznienie, to jakos kazdy dziwnie
              z was reagowal....oj...ludzie, ludzie..a ila tam placiliscie?...8
              kola/m2?hm?
              • Gość: A.K. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 07:39
                8 koła. Ale warto było bo się oko cieszy patząc na budynki i
                otoczenie.
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 30.11.07, 15:46
      dzis odwiedzilem nasz balc budowy i sie okazale, ze kolejny blok mamy prawie
      skonczony, jeszcze jeden i mamy I etap ukonczony :D
      • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 30.11.07, 17:12
        No mi też tak się wydaje, bo byliśmy w sobotę w mieszkaniu.Wszystko
        oprócz klatek i zieleni jest skończone. Drogi pewnie też na wiosnę
        zrobią jak błoto wyschnie. Przez to błoto to ledwo doszlismy. Z
        deski na deskę trzeba było skakać.
    • Gość: Stanisław Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:19
      No ja też byłem na budowie bo koleżanka prosiła mnie żebym spojrzał
      na postępy robót. To błoto mają po pachy. W krótkich butach się
      wybrałem i masakre zaliczyłem. Pozdrawiam majstra za pożyczkę
      gumowców!
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 03.12.07, 20:37
      zycze nam wszytskim aby bloto bylo naszym jedynym problemem :D
    • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 03.12.07, 23:02
      oby..
    • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 05.12.07, 21:37
      Wiecie może co z tymi ruinami będzie, które są na terenie budowy? W
      biurze budowy nic konkretnego sie nie dowiedziałam.
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 12:27
        Te ruiny to zabytek kultury :) i cale zamieszanie wokol pozwolenie o budowy
        spowodowane bylo tymi ruinami. I teraz "podobno" konserwator zarzadzal od BMI
        aby ten dworek zostal odbuowany zgodnie z starymi planami oraz parkiem !! jaki
        kiedys wokol niego istanial. Podobno BMI zmienilo plan budowy aby spelnic te
        wytyczne w celu otrzymania pozwolenia i podobno w centrum naszego osiedla ma
        powstac park o dosc duzych rozmiarach no i ten dworek ma zostac odbudowany przez
        BMI ale jak mowie to tylko podobno :)

jezeli te moje "podobno" okazalo by sie prawda to bysmy sporo zyskali majac
        takie cudo na "osiedlu". Pozstaje jedynie pytanie kto i jak by z tego korzystal
        w przypadku odbudowy ...

przejezdzalem ostatnio przez budowe i zobaczylem, ze biore sie za wykonczenie
        ostatniego bloku naszego etapu, no, no jak tak daje pojdzie to byc moze za 6
        miesiecy bedziemy sie bawic na naszym parapetowkach :)
    • Gość: lulek Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 11:21
      Zdecydowalem sie na srebrna gore, bo slyszalem bardzo duzego dobrego
      o developerze, ze niezwykle solidny, budujące szybko sprawnie, a do
      tego obsluga klienta wrecz fantastyczna. Mam nadzieje, ze w naszym
      przypadku bedzie tak samo.
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 12:35
        taki ten post chyba nieco sztuczny ;)

a ja sie zdecydowalem na to osiedla bo juz nie chce miec 50 sasiadow nad soba,
        pod soba, obok siebie, bo mam dosyc wystawianych butow przez drzwiami,
        smierdzacych smieci na klatce czekajacych na wyrzucenie, balaganu z samochodami,
        itp. mam jedynie nadzieje, ze tutaj bedzie zdecydowanie inaczej ...
        • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:58
          Ja tam w tym lasku obok dworu to oczyma wyobraźni widzę chatę do
          grilowania taką ze strzechą na ludowo. Mógłby tam sąsiąd z sąsiadką
          przypiwkować od czasu do czasu. Ale znając ludzi to zaraz znajdzie
          społeczny na osiedlu i cały misterny plan w piz...
          • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 14:32
            niestety w chwili obecnej ogolno przyjete zasady dobrego wychowania, kultury
            osobistej czy zasad wspolzycia spolecznego daleko odbiegaja od kiedys
            przyjetych norm. Na moim osiedlu niewielu potrafi odroznic chlew od bloku ...
        • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:59
          Ta lulek chyba przesadził trochę.hahahah
          • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 06.12.07, 14:37
            niestety w chwili obecnej ogolno przyjete zasady dobrego wychowania, kultury
            przyjetych norm. Na moim osiedlu niewielu potrafi odroznic chlew od bloku ...
            • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 07.12.07, 12:33
              niestety w chwili obecnej ogolno przyjete zasady dobrego wychowania,
              kultury
              przyjetych norm. Na moim osiedlu niewielu potrafi odroznic chlew od
              bloku ...

Ja też coś dodam od siebie. Na moim poprzednim osiedlu istniał
              problem parkowania samochodów. Parkowali i parkują gdzie popadnie.
              Chciałabym żeby tutaj niebyło czegoś takiego. Dodatkowo czworonogi
              srały również gdzie popadnie. Dobrze żeby administracja za wczasu
              wypleniła złe nawyki.
    • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 18:19
      A ja się jutro na budowe wybieram bo podobno zamontowali już
      wszystkie drzwi.Wewnętrzne i zewnętrzne, także będzie już widać
      chałpkę ze wszystkimi detalami architektonicznymi.
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 14.12.07, 19:23
        dzis przejezdzalem obok budowy i widac ze kolejny blok ma sie ku koncowi, musze
        sie osobiscie wybrac i zobaczyc nasz blok z bliska ... co do chalupek, to sie
        nie chwalac moja jest jak narazie inna niz wszystkie :)
    • Gość: j.w. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 22:18
      Wogóle osiedle będzie ładne.
    • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 16.12.07, 16:20
      No ładnie to wygląda. Strasznie długa przerwa będzie od 21.XII do
      2.I. Szkoda bo nie podgonią roboty
    • Gość: Bywalec forum Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:55
      Był ktoś na budowie ostatnio z Państwa. Co tam się dzieje? Jaki jest
      stan zaawansowania robót? Interesuje mnie zwłaszcza budynek od
      Fleminga.
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 20.12.07, 14:35
        jezeli chodzi o szeregowce, to o ile sie nie myle zostaly wybudowane, oprawione
        w okne ale bez tynkow zew i chyba wew., jezeli chodzi o budynek na rogu fleminga
        i kolacinskiej skonczony jest na "99%", kolejny jest zapakowany i sie tynkuje a
        trzeci wytynkowany i konczony w srodku. Tuz za nim widac juz kolejny blok,
        "dochodzi" do I pietra. Szeregowce wzdluz sasiedzkiej, patrzac z zewnatrz, mozna
        nazwac stan surowy zamkniety, otynkowany ...

co do dworku, nadal straszy, chodza sluchy, iz BMI czeka az sie sam zawali :)
        • Gość: xyz Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 20.12.07, 16:01
          Jest pałac czeka na królową.
          • Gość: białołęka.waw.pl Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:27
            Historia tego miejsca jest opisana na stronach urzędu gminy
            białołęka.Nazwa Wiśniewo pochodzi od hrabiny Wiśniewskiej. Naprawdę
            była tam jakaś hrabina przedwojenna.Dwrór z pałacem, parkiem,stawem
            i kilkoma istniejącymi budynkami (schoawanymi, nie widać z drogi)
            stanowił kompleks pałacowy. Po ogrodzie chodziły pawie, w stawie
            były ryby ozdobne. Historię znam też z opowiadań mieszkańców
            okolicznych.Jeszcze kilku pamięta wszystkie szczegóły. Ciekawe jak
            diabli. Będę dalej drążył temat.
            • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 21.12.07, 12:55
              z jednej strony wielka szkoda, ze tak ciekawy budynek (tez juz wielokrotnie slyszalem, iz ma ten teren ciekawa historie) jest w tak oplakanym stanie. zostaly tam zaledwie sciany przerosniete roslinnoscia w tym i drzewami oraz namiastka dachu.Tak juz niestety jest, ze nie potrafilismy uszanowac wielu rzeczy i musimy teraz patrzec na tego typu zgliszcza. Mam mala nadzieje, ze BMI stanie na wysokosci zadania i odbuduje palacyk wraz z parkiem. Przypuszczam, ze koszty beda olbrzymie, jednak zgodzili sie na to, gdyz byl to warunek otrzymania pozowelenia. Napewno wplynie to na atrakcyjnosc okolicy i na walory osiedla. Nie kazdy ma na osiedlu wiekowy i historyczny budynek.
              • Gość: A.K.K Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 13:55
                Był ktoś z sąsiadów na budowie ostatnio? Rusza tam się coś bo nie
                mam czasu podjechać. Najbardziej mnie interesuje czy drogi i
                chodniki zaczęli robić? Będe wdzięczny.
                • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 22.01.08, 15:00
                  niestety ale nic z drogami nie ruszyli, podobno maja problemy z firma
                  wykonywujaca infrastrukture woddno - kanalizacyjna oraz gazowa. Jak narazie
                  skupiaja wszytskie sily na wykonczenie szeregowcow i blokow juz wybudowanych.
                  • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 22.01.08, 15:34
                    No właśnie przydałyby się chodniki i jezdnie bo narazie wszystko
                    tonie w błocie.Ale na marzec chyba zdążą?
                    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 22.01.08, 16:40
                      jezeli wykonanja przylacza to tak ...
        • Gość: Stanisław Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 09:27
          Byłem w sobotę. Kładą płytki gresowe na tarasach i klatkach
          schodowych w budynku narożnym. Całkiem ładnie to wygląda jak
          narazie. Ale nie chwali się dewelopera przed zachodem słońca.
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 30.01.08, 12:11
      mam dobrą wiadomość rozpoczeli prace na woda, gazem i kanalizacja ...
      • Gość: Donovan Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:29
        Witam sąsiada. O termin oddania budynków bym się nie bał bo widać,
        że popychają robotę i raczej oddawali zawsze na czas. Natomiast już
        widać że będą wprowadzki będą po błocie.
        • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 30.01.08, 13:17
          bloto to jak najbardziej ... ostatnio jak mnie zapewniali to bloki i szerogowce
          ida zgodnie z planem ale teren zew. to maja ponad miesiac obsuniecia :(
    • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 17:09
      No kładą kładą m.i.n. u mnie na balkonie. Pocieszający jest fakt, że
      nie ma w tym roku zimy i roboty idą pełną parą. Do parapetówek coraz
      bliżej...
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 04.02.08, 19:18
        oby, oby ... podobno jestesmy "bezposrednimi" sasiadami wiec parapetowka jest
        wskazana :) a i intergracja mile widziana :)

Tak cos mi sie o uszy obilo, ze przesuneli termin na koniec IV'2008
        • Gość: Małolata i Małolat Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 19:31
          A nie wiem nic. Ale dlaczego niby?? Chyba odbiory mieszkań w
          terminie. Z chodnikami się raczej nie wyrobią ale to ich sprawa.
          I uważaj bo ja z mężem dużo pije, więc żebyś za ciężko nie miał.
          • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 04.02.08, 20:02
            w obecnym bloku ostro trenuje wiec dam rade, gorzej z moja wybranka ... 100%
            abstynent :D
          • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 04.02.08, 20:05
            ja tam czekam az beda ulice i chodniki, mam gdzie mieszkac, wiec poczekam do
            momentu cywilizowanej przeprowadzki ...
            • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 21:16
              Nie no my też. Myśleliśmy po wakacjach tak realnie. Akurat by się
              majstra wpuściło jakiegoś to by dłubał przez wakacje.
              • Gość: sta Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.flashnet.pl 10.02.08, 11:30
                A nie orientujecie się, czy jakies szeregowce jeszcze są tam do
                kupienia? Czy wszystko sprzedane?
                Pozdr.
                • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 10.02.08, 11:57
                  jeszcze niedawno byly jakies dwa wolne a czy sa nadal trzeba zadzwonic do BMI
                  • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 12.02.08, 18:25
                    Do mały-wiesio. Sąsiad mamy już balustrady od strony ulicy.Znaczy
                    przynajmniej ja mam, bo dwie zamontowane widziałam jadąc samochodem.
                    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 12.02.08, 18:46
                      dzis jedynie smignalem obok osiedla i powiem szczerze ze jakos nic takiego nie
                      wpadlo mi oczy ale jutro przejade wolniej to moze i zauwaze :)
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 23.02.08, 11:14
      dzis rano odwiedzilem pole budowy. Pierwszy blok jest juz "prawie" ukonczony,
      wylozyli gres na klatce (brakuje poreczy i ostatniego malowania, wykonczyli
      mieszkania (zostala kosmetyka, nawet w garazach widac juz bliski koniec. Jezeli
      mowimy o terenie zew. to podobno skonczyli juz kanalizacje i przyszlym tygodniu
      zaczynaja wode i gaz. Tak jak przypuszczalem realny termin zakonczenia I etepu
      to koniec IV.2008. Zauwazylem takze, ze pojawily sie nowe ceny na www BMI, cena
      mieszkania to juz 8000 netto ... szok!! A szeregowcow ponad 1 mln PLN !!
      • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 23.02.08, 16:33
        Z jednej strony trzeba się cieszyć bo się kupiło mieszkanie po
        starej cenie. Z drugiej strony zawsze gotowe do odbioru mieszkania
        kosztują więcej.Im bliżej końca tym drożej.
        A propos osiedla. Zaczyna miec to wszystko ręce i nogi. Miło będzie
        w końcu przejść suchą nogą do budynku.
      • Gość: Stanisław Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 08:15
        Sąsiedzi wiecie coś na jaki dzień kwietnia odbiory są planowane?
        • Gość: M.K. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 10:14
          Najprawdopodobniej na ostani dzień kwietnia ale to moja opinia
          tylko. Prace w środku lokali już są zakończone.Koncentrują się teraz
          na przyłączach i dojazdach do budynków.
          • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 09.03.08, 18:09
            Co raz bliżej coraz bliżej! do? do parapetów!
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 10.03.08, 12:15
      osobiscie obstawiam, ze klucze dostaniemy po dlugim weekendzie majowym. choc
      zycze wszytskim aby bylo wczesniej. niestety nie spotkamy sie na osiedlu
      wczesniej gdyz w kwietniu wyruszam motocyklem na mala wyprawe po europie :]
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 13.03.08, 10:51
      wczoraj "przelecialem" obok budowy i zauwazylem jakie mamy piekne szklane,
      modernistyczne daszki nad balkonami :D ... pelen wypas :)
    • joa21 zdjecia z budowy 14.03.08, 09:45

www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=400
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 20.03.08, 10:46
      Dzis udalo mi sie przejechac przez budowe i zauwazylem, ze rozpoczeli walke z
      chodnikami oraz wew drogami :)
    • Gość: Małolata Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 21.03.08, 17:37
      Robią drogi, chodniki wjazdy do garaży.Mają na to wszystko jeszcze
      miesiąc. Media wszystkie już są przyłączone.
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 08.04.08, 18:59
      dzis mnie poinformowano, ze protokularne przekazanie mieszkania nastapi 12 maja ...
      • Gość: m&m Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 08.04.08, 20:36
        Miałeś czutkę z tymi odbiorami. Ja jutro zadzwonie do bmi i się
        dowiem na kiedy nas wyznaczyli.
        • Gość: Przyszły mieszk Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 10.04.08, 16:25
          Normalnie perełka po tej stronie Wisły. I to na gotowo.
        • Gość: m&m Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 01.08.08, 18:45
          Wszystko ładnie pięknie tylko gdzie miesce do grilowania? Pytam bo
          widać po sąsiadach, że roboty wykończeniowe idą pełną parą. A
          zaproszenia na parapetówkę nikt na klatkach nie rozwieszał.
    • Gość: Zawsze białołęka Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:08
      Normalnie szok postawili osiedle w rok czasu. W tamtym roku jeszcze
      menele stali tam w lasku a teraz stoją tam nowe budynki.
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 11.04.08, 10:40
        i tak nie dotrzymali terminow !! ciekaw jestem jak podejda do kar umownych :)
        • Gość: Zaloguj sie Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 00:12
          Maja z czego placic te kary umowne.Upominajcie sie o swoje a to,ze
          bufetowa sie nie wyrobi to wiedzialem juz od roku.Nachapala sie nie
          zle na Waszej krwawicy wiec walczcie!
          • Gość: A.K. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 10:45
            Bufetowa to Hannna G.Waltz. Ale się uśmiałem! Ja też czekam na swój
            segment. Gotowy jest już w 100 procentach.Mógłem go już odebrać na
            koniec marca w odbiorze indywidualnym ale nie miałbym jak dojść,żeby
            nie utopić się w błocie po szyje. Na roboty zewnętrzne mają czas do
            końca czerwca. Skończą za 2-3tyg. Więc chyba jest wszystko w normie
            i terminie.
            • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 12.04.08, 22:24
              no w moim przypadku to tak nie dokonca, w umowie mialem ze skoncza do 26 marca,
              potem skorzystali z zapisu o 30 dniowym opoznionieniu nie powodujacym naliczania
              kar, czyli mieli zakonczyc na 26 kwietnia a oddac maja 12 maja ... szybka liczac
              kazdy dzien to 170 pln.
              • Gość: m&m Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.acn.waw.pl 13.04.08, 08:56
                Bez sensu, że tak późno robią odbiór bo już mieszkania i klatki są
                gotowe. Mogliby ustalic odbiory na po długim weeeekendzie. Bo
                faktycznie mają jeszcze trochę czasu na infrastrukturę.
                • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 13.04.08, 18:42
                  bez sensu ?? a jak zamierzasz dojezdzac do bloku ?? przez ta kaluze do mycia
                  ciezarowek!! nie odbiore mieszkania dopoki nie bedzie chodnikow, jezdni i
                  ogrodzenia ...
          • Gość: M. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:20
            Tydzień przed odbiorem kluczy byliśmy na placu budowy naszego
            segmentu. Nie wyglądało to za ciekawie. Wszedzie kurz, brud, resztki
            materiałów, butelki, pety. Brak trawników. Szczerze mówiąc odeszła
            ochota, żeby tam mieszkać. Jakież było nasze miłe oczarowanie, kiedy
            tydzień później przystąpiliśmy do procedury odbioru. Elewacja umyta,
            klinkier wypolerowany, trawniczki zarobione. No i zapach świeżości
            bezcenny.. Minus od nas za fatalny asfalt na Sąsiedzkiej.
            Gosia
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 23.04.08, 11:03
      Czy ktos moze widzial jakie nam piekne ogrodzenia szykuja?? Mam nadzieje, ze te
      slupki i ocynkowana kratka to jest forma przejsciowa :[ bo jak nie to lekka
      zalamka !!
      • Gość: Jozin z Bazin Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 08:04
        To są tzw. ogrodzenia systemowe. Stosuje się je obecnie powszechnie
        do grodzenia nowych osiedli. Zaletą jest trwałość i szybki montaż.
        • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 24.04.08, 10:22
          wszytsko sie zgadza, tyle ze, to osiedle zgodnie z zapowiedziami mialobyc o
          podwyzszonym standardzie a z tego co widac po ogrodzeniu i klatkach to
          reprezentuje gorszy poziom niz JWC w 2005 roku kiedy to u nich kupilem mieszkanie.

kwestia sporna pozostaje twierdzenie "podwyzszony standard" .. dla mnie
          osobiscie jest to standard standardow!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka