Dodaj do ulubionych

Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.01.02, 23:02
poszukuje muzyki typu H.M. GÓRECKIEGO, J.TAVENERA, jeśli znacie coś w tym stylu
to prosze o podpowiedź
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: moler Re: Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA IP: 193.150.166.* 28.01.02, 10:07
      znam Góreckiego, ale możesz sprecyzować o co Ci chodzi? Czego konkretnie szukasz?...informacji czy nagrań?
      • Gość: grzegorz Re: Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.01.02, 21:01
        Gość portalu: moler napisał(a):

> znam Góreckiego, ale możesz sprecyzować o co Ci chodzi? Czego konkretnie szukas
        > z?...informacji czy nagrań?

ja Goreckiego tez znam, pisalem ze szukam MUZYKI, czyli cos w stylu H.M.
        Goreckiego, moze byc tez w stylu Tavenera.. a dokladniej nazwa kompozytora,
        tytuly utworow...

• Gość: gzre Re: Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.03.02, 22:55
      zapomniany wątek, moze teraz ktos cosik dopisze...
    • Gość: joana Re: Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 23:06
      Moze zacznij od 'klasyki wspolczesnosci':
      Strawinski - Swieto Wiosny
      Prokofiew - Symfonia D-dur Klasyczna
      Schonberg - Ksiezycowy Pierrot

a potem
      Lutoslawski - III Symfonia, Lancuch I, II i III?

Proponuje obejrzec strony Warszawskiej Jesieni - moze tam znajdziesz jakies
      interesujace utwory?
    • sceptyk Re: Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA 25.03.02, 23:09
      Kupuj wszystko co leci (nieomalze) wydane na wytworni ECM.
      • Gość: grzegorz Re: Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.03.02, 17:35
        okej, dzienks fenkssmile)
    • Gość: jacek2 Re: Muzyka KLASYCZNA-WSPÓŁCZESNA IP: *.abo.wanadoo.fr 26.03.02, 18:19
      Dla mnie jedynym kompozytorem wspolczesnym, ktorego muzyka do mnie dociera
      jest D.Szostakowicz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka