Dodaj do ulubionych

Osiedle Srebrna Góra - BMI

• Gość: Autor Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 06:31
      No to może zostań na osiedlu JWC. Bo z takim podejściem na początek
      to nie będzie ci się dobrze mieszkało na tym kameralnym osiedlu. Dla
      mnie osobiście powyższonym standardem jest to, że zamieszka docelowo
      czterdziestu ośmiu mieszkańców, rozłożonych na 6 bloczków. Obecnie
      mieszkam w bloku gdzie są 72 mieszkania. Wszyscy na kupie dzieci,
      psy, plac zabaw, śmieci,pety, buty wystawione na klatce.
      • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 25.04.08, 19:42
        na osiedlu nie mieszka JWC ani kameralnosc. Na osiedlu mieszkaja ludzie! I wcale
        nie ma pewnosci, ze w tych 46 mieszkaniach nie znajdzie sie taki co caly dzien
        siedzi na balkonie i rzuca na pety na trawnik badz na balkon na parterze, ze nie
        znajdzie sie taki co pozwala sie zesrac psu na trawnik pod sąsiada balkonem i
        udac, ze sie nic nie stalo ...

Jezeli BMI pisze w umowie, ze klatka ma miec podwyzszony stanard to ja jako
        klient mam prawo tego wymagac i nie mam zadnych skrupolow o tym pisac bo po
        pierwsze porecz wyglada jak z PRL-owkiego kibla i BMI nie mialo skrupolow zerwac
        ze mna umowy i za miesiac podpisac ja ponownie tyle podnoszac dwukrotnie cene m2

P.S. Zycze sobie oraz Panu aby nasi nowi sasiedzi wiedzieli ze korytarz to nie
        miejsce na buty oraz na worek ze smieciami ... bo z takim podejsciem napewno
        bedzie nam sie kiepsko mieszkac ...
        • Gość: Autor Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.aster.pl 26.04.08, 07:31
          Dzieki i ze wzajemnością.
        • Gość: A.K. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 15:02
          No już co raz bliżej końca. Panowie na budowie uwijają się jak w
          ukropie. Chyba zasieją trawę w tym tygodniu??:)
          • Gość: jacek Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.aster.pl 09.05.08, 19:58
            Chyba się zgodzicie z tym że jesteście denni. Dławcie się tymi
            swoimi klitkami, zawistne polaczki.. Żal mi was
          • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 09.05.08, 22:19
            mam nieco mieszne uczucia, wlasnie wrocilem z terenu budowy. na 3 dni przed
            odbiorem kluczy nie dokonczyli drog dojazdowych, ogrodzenie w fazie planow, brak
            bramy oraz furtki ... a gdzie jest jakas budka ochrony ??
        • Gość: Stanisław Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.aster.pl 15.05.08, 21:35
          Uff w końcu odebraliśmy chałpę. W sumie nawet wszystko im podpisałem
          przy odbiorze w protokole. W czasie odbioru Panowie majstrzy
          dokonywali jeszcze ostatnich poprawek i dokańczali roboty ziemne.
          Moja ocena w sumie na 4 z małym minusem.
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 20.05.08, 06:48
      wczoraj pierwszy raz zawitalem do bloku, Pana ocena jest jak najbardziej
      sluszna, no moze, ze minus powinien byc mniejszy ... jest sporo mankamentow w
      bloku, mnie osobiscie drazni, ze BMI przekazuje mieszkanie w srodku budowy ...
      zastanawia mnie jeszcze gdzie sa latarnie ????????
    • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 02.06.08, 10:54
      a gdzie to sie moi sasiedzi pochowali ?? :)
    • Gość: Przyszły mieszk. Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:12
      Do pełnego szczęścia już nie dużo.. Do piątku mają uporządkować
      teren do końca, założyć trawniki. Latarnie nie wiem kiedy zamontują
      ale by się przydały już.
      • Gość: go-go Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.aster.pl 09.06.08, 17:26
        Cześć sąsiedzi nie wiecie przypadkiem kiedy miasto skończy tą
        kopaninę na ulicy Fleminga? Pytam bo już dosyć mam jeżdzenia na
        około. Poza tym jak się mieszka? albo może raczej właściwszym
        pytaniem jest jak wam idą remonty? PS. Ciężko teraz o brygadę
        remontową?
        • Gość: Przyszły mieszk Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:34
          Mieli skończyć do świąt Bożego Ciała. Ale miejskie roboty mają to do
          siebie że w dupie mają wszystko a zwłaszcza terminy. Ja na razie się
          nie wprowadzam. Odbiór zrobiłem ale z robotami czekam na sierpień.
          PS. Jak u was sąsiedzi przebiegły odbiory segmentów? Ciekawy jestem
          czy mamy takie same spostrzeżenia. Ja na razie ze współpracy z bmi
          jestem w miare zadowolny.
          • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 13.06.08, 20:23
            u mnie ekipy walcza juz od tygodnia ... mysle ze wciagu 2 - 3 miesiecy sie
            wprowadze :)
          • Gość: go-go Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.aster.pl 16.06.08, 17:11
            Somsiad pytałeś kiedy zamontują oświetlenie. Chyba niedługo się
            doczekasz bo dzisiaj słupy wkopywali.
            • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 24.06.08, 14:32
              zapraszam na zalozone forum ... srebrnagora.p2a.pl
          • Gość: Przyszły mieszk Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 09:50
            Co tam sąsiedzi i sąsiadki? Dlaczego nic nie piszecie? Jakie macie
            uwagi do swoich mieszkań? Ogólnie jak wam się podoba osiedle,
            otoczenie , okolica? Dziki widzieli może państwo? Widziałem je
            ostatnio na naszym osiedlu.
            • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 20.06.08, 19:31
              osiedle jak osiedle, spodziewalem sie nieco wiecej :( jak narazie dla mnie to
              wciaz budowa i niezakonczona inwestycja, mam nadzieje, ze wciagu kliku tygodni
              zakonczona nasz etap ... zapowiedzi jak zwykle sa szumne ale jak to bedzie to
              czas pokaze ...

w moim bloku cisza i spokoj, jako jedyny cos tam dlubie, jedna ekipa skonczyla
              czekam na druga ... juz 3 tydzien :D
              • maly_wiesio Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI 24.06.08, 14:34
                zapraszam na zalozone forum ...
                srebrnagora.p2a.pl
                • Gość: Jan Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.180.187.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.13, 14:18
                  Witam,
                  wstępnie jestem zainteresowany zakupem segmentu na Osiedlu Srebrna Góra.
                  Mam prośbę o info czy ktoś wie jakie są losy planowanej budowy centrum handlowego w sąsiedztwie w/w inwestycji
                  • Gość: ul. sąsiedzka Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.centertel.pl 19.11.13, 16:44
                    Chyba nic z tego nie będzie. Po tym wnoszę bo na modlińskiej wisi baner, że teren do sprzedaży. Co nie wyklucza, że inny inwestor w przyszłości będzie się starał coś tutaj pobudować.
                    • Gość: Jan Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 08:42
                      Właśnie tego się obawiam.
                      Teren kupi ktoś w dużą sila przebicia i pod oknami wyrośnie centrum handlowe.
                      • Gość: Jan Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 08:43
                        Bo nie kupi poto żeby zrobic okolicznym mieszkańcom park do spacerów
    • Gość: ul. sąsiedzka Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.centertel.pl 20.11.13, 14:10
      Jak zbudują coś to na pewno nie będzie to moloch typu jak okoliczny selgros czy promenada. Raczej coś kameralnego. A wracając do tematu to sama firma i jej budowy jest w porządku.
      • Gość: Jan Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.158.216.178.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.13, 18:05
        Dziękuję za informację i pozdrawiam pracowników Bmi :)
        • Gość: ul. sąsiedzka Re: Osiedle Srebrna Góra - BMI IP: *.centertel.pl 20.11.13, 18:53
          Nie ma za co..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka