Dodaj do ulubionych

JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII

IP: 195.116.250.* 18.12.01, 12:53
Czy ktoś już ma jakieś konkretne informacje na temat budynku i mieszkań.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcyś Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: *.elka.pw.edu.pl 18.12.01, 23:07
      Gość portalu: Claude napisał(a):

> Czy ktoś już ma jakieś konkretne informacje na temat budynku i mieszkań.
      > Dzięki!

Ostatnio jak byle to prace trwaly, ale po za tym to nic ciekawego.
      Szczegółów niestety nie znam.

• Gość: Marcyś Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: *.elka.pw.edu.pl 06.01.02, 20:34
        Wznawiam pytanie:
        Czy ktoś ma jakieś informacje na temat prac dotyczących DW VII?
        • Gość: Klaudia Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: 213.25.161.* 14.01.02, 10:51
          Termin oddania mieszkań (w mojej umowie) był ustalony na 3 kwartał tego roku,
          ale ostatnio na stronie J.W. napisali o 4 kwartale a może nawet i I przyszłego
          roku. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na ten temat?
          • Gość: Wojtas Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: 195.136.21.* 14.01.02, 12:18
            Mysle sobie tak:
            JWC zaciagnelo dlug kiedy i jaki nie wiem.
            Wiem ze z jednej budowy, po duzym opoznieniu, udalo im sie pozbyc hipoteki i
            lokatorzy mogli nareszcie zaczac podpisywac akty notarialne.
            Co się stalo z hipoteką? Otorz pojawila sie na I-szym etapie DW.
            Stan surowy zamkniety dla banku wystarczy by obciażyc budowe hipoteka.
            Teraz zwlekaja z oddaniem mieszkań w DW - I etap, mimo ze mozna by sie tam
            wprowadzac i by opoznic podpisanie aktow notarialnych. Bo trzeba bedzie sie
            znowu pozbyc tej hipoteki. Gdy przyjdzie na to czas to ja przeniosa na DW etap
            II i znowu zaczna zciemniac z oddawaniem(nie bedzie im sie spieszyc).
            Pozdrawiam sąsiad z DWIII.
            • Gość: joanab Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: *.matrix.pl 14.01.02, 13:27
              Nie siejmy niepotrzebnego zamętu. Kredyty pod zastaw wśród developerów, czy
              spółdzielni to nic nowego. Pod każde osiedle budowane przez JWC i nie tylko,
              przez większość innych firm na rynku również, jest zaciągany kredyt. Poza tym
              II etapowi wiele nie brakuje do stanu surowego zamkniętego. Bądźmy optymistami.
              Już naprawdę niedaleko.
              Pozdrawiam
              Joana
              • Gość: kristi Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: *.man.polbox.pl 15.01.02, 17:13
                Powiedzcie proszę cos konkretnego, tak naprawdę, czytając wszystkie Wasze komunikaty, mam ogromnie
                mieszane uczucia. Tak naprawdę, to zamierzam wkrótce podpisać umowę wstępną z JW, sprawdziłam
                osobiscie
                wszystkie dokumenty (KW, pozwolenie na budowę, odpis z KRS, harmonogram prac) i musze powiedzieć, że
                narazie nie mam żadnych zastrzeżeń. Pani, która ze mną współpracuje, jest osoba niezwykle otwartą i chętnie
                udziela mi dokładnych informacji i przedłada dokumenty, które sobię życzę.

Czytajac te wszystkie niegatywne opinie, przechodzą mnie straszne obawy, że czegos być może nie
                dopatrzyłam. Czekam od Was na jakies info ...
                • joanab Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII 16.01.02, 10:30
                  > Czytajac te wszystkie niegatywne opinie, przechodzą mnie straszne obawy, że cze
                  > gos być może nie
                  > dopatrzyłam. Czekam od Was na jakies info ...

Powiem tak. Na JWC ludzie psioczyli i będą pioczyć, a wszystko przez pierwsze
                  feralne osiedle, które rzeczywiście spartaczyli. Ja jednak kupiłam od nich
                  mieszkanie i mam minimalne zastrzeżenia (do wymiany parapety i drzwi wewnętrzne -
                  jakośc kiepska). Mieszkania w innych firmach są droższe (w moim przypadku o
                  jakieś 20 tys). A tak naprawdę wszędzie jest tak samo. Wszystkie firmy budowlane
                  maja umowy skonstruowane w taki sposób, że bardziej chronią swój interes niż
                  klienta. Wybór należy do Ciebie.
                  Pozdrawiam
                  Joana

• Gość: Klaudia Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: 213.25.161.* 14.01.02, 13:36
              Co do hipoteki, to drugi etap budowy czyli DW V, DW VII są również obciążone
              hipoteką na 6,5 mln. Na spłacenie kredytu zaciągniętego pod te działki mają
              czas do stycznia 2003r. Więc nie sądzę, że hipotekę z pierwszego etapu mogą
              sobie przeżucić na kolejne etapy budowy.
    • Gość: kola Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: 10.3.17.* 14.01.02, 13:41
      proba
    • Gość: Klaudia Re: JWC- Dąbrówka Wiślana - DW VII IP: 213.25.161.* 24.01.02, 16:36
      Czy ktoś z was kupił mieszkanie na DWVII?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka