Dodaj do ulubionych

Choszczówka - Miniwille

IP: *.orbis.pl 06.08.03, 13:03
Myślę o zakupie domu w Choszczówce. Będę wdzięczna za wszelkie informacje od
osób, które wybudowały tam dom na temat tego jak się tam mieszka. Czy
oczyszczalnia ścieków stanowi jakiś problem? Jak się mieszka w domkach
wybudowanych przez firmę Miniwille? Wyglądają na starannie i solidnie
wykonane, jak się spisują w trakcie eksploatacji? Z góry dziękuję za odzew i
wszelkie pomocne opinie. Serdecznie pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: OGA Re: Choszczówka - Miniwille IP: 194.200.70.* 06.08.03, 13:31
      Ja niestety nie mialam tyle szczescia zeby zameszkac w domku ale co do stanu
      wykonania robot budowlanych oraz wykonczenia to nie slyszalam zeby ktos mial
      zastrzezenia. Ale proponuje w wyszukiwarce wrzcic halo MINIWILLE i znajdziesz
      rosze opinii o ty osiedlu.
      Fak jes taki ze niestety deklaracje developera nie sa realizowane w kwestii
      rozwiazania sanu prawnego ziemi na ktirej budowane sa niektore domu, sprawa
      toczy sie juz 3 lata ja umowe rezerwacyjna podpisalam w listopadzie po
      informacji ze lada chwila wszysko juz bedzie zalatwione. A ze niestey nie stac
      mnie bylo na kupno domu za gotowke,( zreszta troche bym sie obawiala kupic dom
      stajacy na czyjejs ziemi) to developer zaproponowal rozwiazanie umowy bo ponoc
      sa chetni na dom mimo takiej sytuacji. Niesety nadal nie zobaczylam pieniedzy
      zainwestowanych w dom a developer sie tlumaczy ze czeka az dostanie pieniadze
      od nowego nabywcy........... tyle ze 'moj' zosal juz sprzedany nowemu nabywcy
      zanim rozwiazano umowe ze mna..Niezle co! Wiec troche trudno mi uwierzyc ze
      developer sprzedal dom za symboliczna sume.
      ALe wydaje mi sie ze jesli jeses w stanie zaplacic za dom gotowka i spokojnie
      czekac (moze nawet kolejnych kilka lat) na zakonczenie postepowania spadkowego
      w sadzie to mozesz by zadowolona .
      pozdrawiam i czekam na odzew tych ktorzy mieli badz maja problemy ze
      sciagnieciem wlasnych pieniedzy z MINIWILLI.
      • Gość: M Re: Choszczówka - Miniwille IP: *.orbis.pl 06.08.03, 13:40
        Dziękuję bardzo za informacje. Mam nadzieję, że Twoje problemy wkrótce się
        rozwiążą i odzyskasz pieniądze. Ja przymierzam się do kolejnego osiedla. Tam
        podobno z ziemią jest wszystko w porządku, ale trzeba to będzie oczywiście
        sprawdzić. Czy miałaś jakieś przykre doświadczenia / wrażenia związane z
        oczyszczalnią ścieków? Serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka