Dodaj do ulubionych

Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!!

IP: *.broadband.pl 13.12.07, 20:30
Uwaga ruszyła wczoraj sprzedaż Derby 13 - developera DD.

Developer nie chwali się informacją, że osiedle będzie korzystać z
drogi dojazdowej drugiego osiedla obok, która to droga nigdy nie
będzie ich współwłasnością!! Już teraz na tym tle są
nieporozumienia..

Wciśnięte w wąską jak kiszka działkę osiedle, na planach wygląda
iście imponującą, ale proponuję przyjechać na miejsce i spojrzeć jak
toto ma się tu zmieścić, dom obok domu! Masakra co też te firmy
wyprawiają!

Poza tym błoto, rozkopane od lat ulice, brak chodników, szkół,
parków. Betonowa pustynia gorsza niż ursynów. Polecam lekturze:

www.siskom.waw.pl/artykuly/071207-polska1.jpg
www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?news_cat_id=259&news_id=173494&layout=1&page=text&place=Lead01

Tragedia co tu się wyprawia. Szczerze odradzam!
Obserwuj wątek
    • ps.4 Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! 15.12.07, 18:25
      to co wyczynia ten developer na białołęce to na książke się nadaje.
      Mieszkańców traktuje jak pomiotło, cieżarówki parkują na środku ich
      prywatnej drogi, ludzie nie mają którędy chodzić bo wszystko zasrane
      błotem

masakra
      • Gość: Agnieszka-Derby6 Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 18:59
        Witam,
        Posiadam mieszkanie w osiedlu Derby 6 i jak dokonywałam zakupu to miałam wpisane w umowę, że na sąsiedniej działce będzie powstawało osiedle połączone z naszym wspólną drogą. Wiem, że teraz cześć osób z naszego osiedla z tym nie zgadza ale to nie powód by twierdzić, że nie byliśmy o tym informowani. Jeżeli natomiast chodzi o ul. Skarbka z Gór to faktycznie zdarza się, że parkują tam ciężarówki ale zgoła częściej problemem są nieprawidłowo zaparkowane samochody mieszkańców osiedli. Najciekawszy jest "problem" zlikwidowania dojścia do ul Głębockiej, które podobno było jedynym dojściem do przystanku autobusowego, a przecież najbliższy przystanek jest przy ul. Berensona. Reasumując: Ludzie wyluzujcie i zastanówcie się czy faktycznie zawsze trzeba narzekać.
        Agnieszka
        PS
        ....wiem, wiem, zaraz będzie że jestem z PR-owcem z DD:)
        • amoniak2 Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! 15.12.07, 20:53
          Dziewczyno weź i się rozejrzyj wokół siebie. A potem znowu.. i
          znowu... i nie pisz tych głupot bo naprawdę zaczynam myśleć, że
          Cię "znak najwyższej jakości" tu nasłał.

• Gość: sofix Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.broadband.pl 15.12.07, 21:01
            albo sama chce opilić chatynkę i wybiela sprawę ..
            • Gość: jpawlo Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.centertel.pl 16.12.07, 21:02
              Słuchajcie właśnie jestem w fazie podejmowania decyzji kupna mieszkania na
              DWRBY15 tak mnie wystraszyliście że jutro chyba zrezygnuję, bo jutro to ostatni
              dzień do podjęcia decyzji.
              Aż tak jest źle, nie ma jakichkolwiek optymistycznych wizji?
              Teraz już nie wiem sam co robić.

Pozdrawiam
              • Gość: sofix Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.broadband.pl 16.12.07, 21:12
                przyjedź tu, rozejrzyj się po okolicy i sam sie zastanów, czy warte
                tej ceny jest to co tu widać. Weź pod uwagę minusy:

- zagęszczony kołchoz, blok przy bloku, okno w okno
                - paraliż komunikacyjny, który ciągle narasta
                - planowana w pobliżu duża trasa przelotowa olszynki grochowskiej,
                polecam siskom.waw.pl
                - brak miejsc parkingowych , parkujący na dziko, brak miejsc dla
                gości
                - brak szkół, parków i innych miejsc rekreacji, po za tym co ci
                zafunduje developer (czyli piaskownica 2x2 metry na terenie osiedla)
                - brak boisk, placów zabaw -> problemy z dorastającą młodzieżą,
                która nie ma warunków, żeby zdrowo się wyszumieć, teraz to są
                głównie dzieci do 10 lat, ale co będzie za kilka lat? co ta młodzież
                będzie robić?

zalety:

- na pewno sama znasz, skoro chcesz tu mieszkać, za moich czasów to
                była cena
              • Gość: sofix Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.broadband.pl 16.12.07, 21:15
                www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?news_cat_id=259&news_id=173494&layout=1&page=text&place=Lead01

poczytaj komentarze pod artykułem co piszą mieszkańcy tych osiedli
                a nie ściemy developera

jak sie zdecydujesz to przynajmniej świadomie, nie bedziesz miała
                wyrzutow
                • Gość: jpawlo Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.centertel.pl 16.12.07, 21:39
                  Jestem mężczyzną tak na marginesie :)
                  ...to już wiem dlaczego są takie tanie te mieszkania, ale za 5 lat myślę że się
                  rozwinie Białołęka. Jak jeździłem do kuzynki to mi się podobało, daleko od
                  centru przyjemnie, a ta trasa to nie autostrada, którą mają zamiar wybudować
                  więc dużego natężenia ruchu raczej nie spodziewałbym się więc czad chyba nie grozi.
                  ...ale daliście mi teraz do myślenia...
                  • Gość: sofix Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.broadband.pl 16.12.07, 22:48
                    :))

www.siskom.waw.pl/tog.htm
                    "Trasa Olszynki Grochowskiej jest jednym z najważniejszych elementów
                    planowanego układu drogowo-ulicznego miasta Warszawy. Trasa ta od
                    wielu lat uwzględniana jest w kolejnych edycjach Miejscowych Planów
                    Ogólnych Zagospodarowania Przestrzennego oraz Studium Uwarunkowań i
                    Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego Miasta Warszawy. Warszawa -
                    miasto ponad 1,5 milionowe o dynamicznie rosnącym poziomie
                    motoryzacji i wykorzystaniu samochodu. przez wiele lat była
                    niedoinwestowana w zakresie sprawnych rozwiązań komunikacyjnych o
                    dużej przepustowości. Trudności komunikacyjne jakie przeżywa miasto
                    są tego następstwem. Obecna trudna sytuacja wymaga podjęcia
                    zdecydowanych działań w zakresie projektowania i realizacji tras
                    komunikacyjnych, które dałyby możliwość usprawnienia połączeń
                    miedzydzielnicowych, wyeliminowania ruchu niezwiązanego z centrum na
                    obrzeża miasta i stworzenia układu obwodnic. "
    • Gość: mitura Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:49
      mieszkańcy D6 na forum już się zmawiają , jak nikt nie będzie mógł
      zaparkować pod blokiem (ani mieszkańcy D13 ani ich goście) bo droga
      osiedlowa nie jest i nie będzie ich własnością, a tylko jest
      obciążona służebnością. De facto nie będą oni mogli nawet słowa
      powiedzieć cokolwiek by tamci z D6 nie robili, ale jazda się
      zapowiada :))
      • Gość: tomi Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 83.243.104.* 09.01.08, 10:12
        Ale co nie beda mogli wjechac na osiedle czy co ?
        Przeciez tam sa garaze.
        • Gość: voltaren Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 16:01
          wjechać niby będą mogli, ale tylko by wjechać do tego garażu, każde
          zostawienie na drodze może być "karane" nie wpuszczaniem na drugi
          raz i wtedy pozostaje tylko iść do sądu

co więcej, nie wiem gdzie będę parkować ci goście, bo przed tym
          osiedlem też nie ma miejsca, wszystko zabudowane albo zastawione
          doniczkami

niezłe getto
          • Gość: mieszkanka Derbów Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.aster.pl 12.07.08, 22:17
            Doniczkami po to, by autobus 204 mógl przejechac. Mieszkam tu i jestem
            zadowolona. may dwie przychodnie stomatologiczne, dwie apteki, lecznicę
            weterynaryjną na Berensona
      • tw.zecik Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! 11.02.08, 11:16
        Gdzie Ci mieszkańcy się zmawiają, na forum Derby 6 jest straszny marazm.
        • szczoter Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! 11.02.08, 14:54
          Ja bym się w Derby nie pakował (no chyba, że liczy się cena i nie masz wyboru).
          Ulica Skarbka z Gór to (biorąc pod uwagę liczbę bloków i mieszkańców wzdłuż
          niej) ścieżka, a nie ulica. A będzie gorzej, bo jeszcze chyba 5 osiedli zostanie
          zasiedlonych. Okolica powoli przypomina blokowisko, gdzie blok stoi na bloku i
          zaglądasz sąsiadom w okna.
          • tw.zecik Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! 12.02.08, 07:33
            szczoter napisał:

> Ja bym się w Derby nie pakował (no chyba, że liczy się cena i nie masz wyboru).
            > Ulica Skarbka z Gór to (biorąc pod uwagę liczbę bloków i >mieszkańców wzdłuż
            niej) ścieżka, a nie ulica. A będzie gorzej, bo >jeszcze chyba 5 osiedli
            zostanie zasiedlonych.

Będzie jeszcze gorzej, bo z pięć osiedli zostanie jeszcze wybudowanych.
            Kiepska komunikacja, chociaż i tak jest lepiej niż trzy lata temu.

>Okolica powoli przypomina blokowisko, gdzie blok stoi na bloku i
            > zaglądasz sąsiadom w okna.

Co najgorsze sąsiedzi zaglądają, też w twoje okna;)
        • Gość: obserwator Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.alcatel.fr 07.03.08, 12:59
          DD nieopatrznie zrobila kilka baboli w aktach tj:
          - wjazd na osiedle ma byc w miejscu gdzie stoi blok
          - nie ma przymusu likwidacji plotu pomiedzy D6 i D13
          - DD nie ustalilo nic z D6 odnosnie oplat za uzytkowanie drogi
          - DD nie ustalilo jak maja przejezdzac samochody przez szlaban na D6
          itd itd

Generalnie to co widze na budowie (z okien) to co wyprawia Henpol (podwykonawca
          DD) przechodzi wszelkie pojecie. A beto wylewa sie w grunt w ktory zapadaja sie
          ciezarowki go przywozace.
          Nie wspomne jak usuwa sie wode z fundamentow - sorry moze jak sie jej nie usuwa
          tylko zasypuje piachem

JK
          • Gość: Iza Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 81.15.170.* 08.04.08, 16:40
            Osoby kupijące na Derby 13 maja w umowie zawarta informacje, że
            droga nalezy do Derby 6, ale beda mogli z niej korztystac i będą
            partycypowac w kosztach utzrymania. Nie rozumiem w czym problem?
            • Gość: Rysiek Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.acn.waw.pl 08.04.08, 17:08
              A ta umowa to między kim a kim? Ja mogę ci napisać w umowie, że masz prawo
              korzystać z drogi mojego sąsiada.
              • Gość: Iza Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 81.15.170.* 09.04.08, 12:03
                mieszy klientem i DD, jak DD dogaduje sie z derby 6 w kwestii drogi
                to juz nie moja sprawa...
                • Gość: RR Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 21.04.08, 23:25
                  Powiem Ci ze sie nie dogaduje, owszem jest sluzebnosc w aktach mieszkancow D6,
                  ale o likwidacji plotu ani slowa, o partycypacji w kosztach ani slowa.

Moim zdaniem mieszkancy D13 beda mieli bardzo powazny problem z dostaniem sie na
                  swoja osiedlem, poniewaz byle prawnik moze niezle namieszac.

Ktos kto chcialby tu mieszkac niech przyjedzie w dzien powszdni od godz 7 do
                  8:30 praktycznie nie da rady wyjechac z Skarbka z Gor i Glebockiej - korek do
                  samego ronda Zaba. Srednie czasy z SzG do Ronda zaba to jakied 45min stania w
                  korku. A przeciez nie wszystkie osiedla sa zamieszkale gdzie D15, D17 Orco,
                  osiedla na Kobialce, Ostrodzkiej - juz dzis rano do autobusu nie mozna sie
                  wcisnac a na Dworcu Gdanskim w ok 17 gdy zajezdza 527 jest prawdziwa bitwa o to
                  aby wejsc do autobusu.

Teraz SzG kupila gmina postawila zakaz zatrzymywania - ok jest super mozna
                  przejsc po chodniku - ale za to masz dwa samochody zapomnij najblizszy parking
                  to kolo Carefour abo w okolicy D10.

STANOWCZO ODRADZAM!!!!!!!! Ja jak najszybciej chce sie z tad wyniesc po prostu
                  szkoda mojego czasu na wieczne stanie w korkach.

• Gość: Iza Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 81.15.170.* 22.04.08, 16:46
                    Juz kupiłam mieszkanie na Derby 13 więc, że tak powiem ... poszło...
                    ja mam w umowie, zapis, że będe uczestniczyć w kosztach utrzymania
                    tej drogi....ale dzięki za informację....pozdrawiam
                    • Gość: RR Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 24.04.08, 19:19
                      A smietniki - popatrz na plan osiedla widzisz tam jakies smietniki?

Ciekawe czy o kosztach przepompowni deszczowki rowniez DD nie wspomina??

CZy DD rowniez nie wspomina o tym ze plot nie bedzie likwidowany - dlaczego bo
                      DD tego z D6 nie uzgodnilo

Czy DD powiedzialo Ci ze dla gosci jest tylko 6 miejsc. Zastanow sie ilu ze 170
                      mieszkan mieszkancow bedzie posiadalo dwa samochody? Gwarantuje Ci ze te 6
                      miejsc to jest nic. A w okolo same zakazy parkowania. Dla przykladu na D6 na 140
                      mieszkan takich przypadkow jest dokladnie 17.
                      Sluzebnosc polega na przejezdzie ale o parkowaniu ani slowa.

Czy DD wspomina ze na D6 koło siatki parkuja samochody i DD tzn mieszkancy D13
                      odpowiedza za te likwidacje.

Moglbym wypisywac w nieskonczonosc - ale i tak wybralas te szambo wiec witam
                      sasiadke

A propos na D6 mozna kupic za 7000/m2 wykonczone mieszkanie po ile sa m2 na D13???
                      • Gość: Iza Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 81.15.170.* 28.04.08, 16:30
                        Witaj,
                        mnie miejsce parkingowe nie jest potrzebne, wiec ten problem mam z
                        głowy....co do płotu i innych rzeczy, to mam nnadzieje, ze wszytko
                        dobrze sie skończy...i będe mieć równie co Ty miłych sąsiadów...
                        pytasz o cene, ja kupiłam w stanie developerskim więc nie orientuję
                        sie ile kosztuje "pod klucz".....
                        pozdrawiam
                        Iza
                        • Gość: RR Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 08.05.08, 22:44
                          A moze chcesz sprzedac mi swoje miejsce w garazu? Jak tak prosze o kontakt
                          richb@o2.pl pozdrawiam
                          • Gość: jacek Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.aster.pl 08.05.08, 22:45
                            Krótki komentarz do całej rozmowy - żal mi was, obsrańcy
                            • Gość: jw Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 08.05.08, 22:52
                              a wytarles dzis dupe - bo masz jakies brazowe gatki - rano bedziesz mogl zapalki
                              odpalac - spadaj smierdzielu do mamusi na cyca
                        • Gość: też z d13 Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.spray.net.pl 22.05.08, 16:46
                          Witam przyszłą sąsiadkę ;-) Odwiedzałaś już może forum derb?
                          www.derby.waw.pl/forum/index.php?0
                          A te pogłoski o rzekomej niemożliwości połączenia osiedli to rozpowszechnia
                          chyba tylko jedna osoba i trudno brać to na serio.
                          • Gość: Iza Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 81.15.170.* 26.05.08, 15:07
                            Witaj.... miło mi sąsiedzie z d13..... w którym bloku masz
                            mieszkanie? Ja w B budynku...
                            pozdrawiam serdecznie Iza
                          • Gość: mieszkaniec D6 Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 13.06.08, 19:34
                            Tak sie dziwnie sklada ze mam mieszkanie na D6 i ma tez akt noratialny ktory
                            mowi o tym iz wspolnota D6 ma udostepnic wjazd na posesje gdzie jest D13. Ani
                            slowa o likwidacji plotu pomiedzy osiedlami, na dodatek udostepnic wjazd to wg
                            mnie udostepnic jeden wjazd do D13 a dalej niech sobie samochody jezdza po
                            swojej posesji. Jak ktos chce poczytac jakie sa zapisy w akcie to zapraszam na
                            D6 bede mogl pokazac. Co do owej osoby to jest w zarzadzie i z tego co wiem
                            raczej wie co robi.
                          • Gość: mieszkaniec D6 Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 13.06.08, 19:37
                            ogladajac z ciekawosci plany waszego osiedla zwrcilem uwage na to ze nie macie
                            smietnikow na osiedlu, oraz ostatni blok jest budowany nie zgodnie z polskim
                            prawem budowlanym (sciana z oknem min 4,5m od granicy dzialki, zreszta tam jest
                            parking dla gosci D6 wiez zycze powodzenia) ale za to macie piekne wizualizacje.
    • Gość: zyczliwy Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.chello.pl 23.05.08, 00:20
      Ludzie wy mieszkacie na zadupi a nie w Warszawie .Chyba jak
      kupowaliscie mieszkania to widzielscie te pola ! A teraz placzecie
      ze nie ma sklepow ,przedszkoli,kin,basenow itp. ,Powiem wam ze
      dlugo nie bedzie ,To osiedle to jeden wielki kolhoz a za piec lat
      slamsy jak nic!
      • Gość: loco ja ufam deweloperowi, to solidny fachowiec IP: *.bredband.comhem.se 23.05.08, 00:40
        mili panstwo, Ursynów tez mial problemy z poczatku, a ze troche
        blota na butach? wielu z betonowych blokowisk z Woli, Ochoty,
        Mokotowa, by sie z Wami zamienilo....
        macie unikalna mozliwosc stworzenia lokalnego samorzadu,
        bedziecie mieszkac blisko siebie, wszyscy beda w podobnej sytuacji,
        jak na wczasach, nowe znajomosci,ludzie otwarci na nowych sasiadów,
        dobrosasiedzka pomoc rozkwitnie, wiec te na pozór przeciwnosci
        stworza unikalny klimat do solidarnosci
        • Gość: plusk Re: ja ufam deweloperowi, to solidny fachowiec IP: *.jmdi.pl 25.05.08, 11:43
          dokładnie, szkoda tylko, że wspólnych kibli na piętrze nie
          wykombinowali.. to by się działo
          • Gość: plum Da się zrobić. Cierpliwości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 14:01
            Gość portalu: plusk napisał(a):
            > dokładnie, szkoda tylko, że wspólnych kibli na piętrze nie
            > wykombinowali.. to by się działo
      • Gość: iza Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 81.15.170.* 26.05.08, 15:02
        ja nie narzekam, bo nie mam na co, wiedziałam gdzie będzie stał
        budynek Derby 13, jak dla mnie co tam się znajduje jest
        wystarczające, nie mam dzieci, a nawet gdybym miała widziała dwa
        przedszkola, jest poczta bankomat sklep.... ja pracuję na
        grochowskiej więc w drodze do domu zawsze mogę odwiedzic carrefoura
        na wileńskim.... nie wymagam rzeczy niemozliwych, i wydaje mi się
        że najbardziej narzekają osoby, które uwierzyły w cuda DD i teraz
        marudzą....
        • Gość: Masakra Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacząłem IP: *.acn.waw.pl 13.06.08, 21:21
          uciekać w popłochu.

Wielki nasyp, błoto, bagno, krzaki, atakujące komary, barykady z
          samochodów. Uciekałem co sił, wdepnąłem gaz do podłogi, przejechałem
          trzy metry i... stanąłem w korku. Jezus Maria...

Do centrum jechałem 3,5 godziny.

Z Ełku dojechałem do Warszawy w 2,5h :O
          • Gość: dixi Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.derby.waw.pl 17.06.08, 12:27
            Stary to lepiej zostan w Ełku bo Cie miasto przeraza.
            • Gość: Masakra Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: 195.94.200.* 17.06.08, 15:59
              W okolice Elku jezdze spedzac urlopy :D
              • Gość: iza Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.acn.waw.pl 17.06.08, 23:03
                może byłeś na derbach 3 lata temu, bo ja byłam w niedzielę i błota
                nie widziałam... jest budowa bloki powstaja to trudno żeby było
                idealnie...jest droga chodnik przystanki autobusy więc zupełnie nie
                rozumiem tej nagonki na derby....jak komus sie nie podoba miejsce to
                mieszkania tam nie kupuje. mnie się podoba i okolica tak jest blok
                na bloku, ale płacąc 6500 za metr mój drogi.... nie możesz wymagać
                wilanowa....
                • Gość: Masakra Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.acn.waw.pl 17.06.08, 23:17
                  6500 ?

Cztery pierwsze lepsze przykłady:

- 7 tys. za m2 - Triton Park na Ochocie, 45 m2, oferta osoby, która
                  nie otrzymała kredytu, nie może płacić kolejnych transz - cesja

- 7,2 tys za m2 - Aura Park - Miasteczko Wilanów, stan deweloperski,
                  50m2 + 180m2 ogródka, 10 tys. miejsce garażowe

- Marvipol Platany, Ursus, od 5999 zł brutto m2 + garaż gratis

- Marvipol Melody Park, Mokotów, od 6700 zł brutto m2

A co Derb - bi.gazeta.pl/im/0/4981/z4981760X.jpg nawet Gazeta
                  Wybiórcza o tym pisała -
                  miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,4982371.html

Bloki powstają, ale miasto i deweloperzy zapomnieli o
                  infrastrukturze. Zapłaciłeś to fajnie, a o resztę "zadba" miasto.
                  • Gość: iza Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.acn.waw.pl 17.06.08, 23:34
                    tak masz rację, ale akurat ja oprócz ceny chciałam zostać po jednej
                    strony warszawy która jest mi bliska..teraz mieszkam na saskiej
                    kępie i tu metr kosztuje 12 tyś w nowym budownictwie, więc mnie
                    mokotów wilanów ursus nie interesował jako miejsce do zamieszkania
                    • Gość: Masakra Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: 195.94.200.* 18.06.08, 12:43
                      Owszem lokalizacja ma znaczenie, tak jestem przywiazany do swojej,
                      ze dalem te 10 tys. / m2. Drogo, ale coz poradzic.
                    • rarely Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz 29.06.08, 17:06
                      Gość portalu: iza napisał(a):

> tak masz rację, ale akurat ja oprócz ceny chciałam zostać po jednej
                      > strony warszawy która jest mi bliska..teraz mieszkam na saskiej
                      > kępie i tu metr kosztuje 12 tyś w nowym budownictwie, więc mnie
                      > mokotów wilanów ursus nie interesował jako miejsce do zamieszkania

faktycznie saska kepa ma ze skarba duzo wspolnego tak jak londyn z ladkiem zdrój
                  • Gość: mieszkanka Derbów Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.aster.pl 12.07.08, 23:28
                    Fragment z podanego wyżej linka do artykułu GW:
                    W okolicy nie kupimy kwiatów, ciastek czy wina.

A nieprawda, jest kwiaciarnia, jest wino i ciastka też:D
                • Gość: iza Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.acn.waw.pl 22.06.08, 20:47
                  mam dziwne wrażenie, że najbardziej na derby narzekają ci co tam nie
                  mieszkają.....cóż zazdrośnicy... jak ktoś pisze takie rzeczy musi
                  być mega zakompleksionym człowiekiem. pozdrawiam derby
                  • Gość: Masakra Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.acn.waw.pl 22.06.08, 21:03
                    Co kto lubi, albo kogo na co stać.
                    • Gość: yaania Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.glos.pl 07.07.08, 16:00
                      Czytam, czytam i oczom nie wierzę... Mieszkam na Derby 4 lata, od
                      tej pory dużo się zmieniło także na gorsze: zniknęły łąki i bażanty
                      nie podchodza mi już pod balkon. Ale na prawdę znam dużo gorsze
                      osiedla budowane np. przez JW a także ludzi, którzy zapłacili za
                      miekszanie i nie dostali niczego. Oczywiście nieco mi żal tych
                      obiecanych kortów i krytych basenów, ale na miłość Bożą mieszkając
                      wcześniej w Centrum wcale nie miałam więcej przestrzeni życiowej ani
                      miejsc parkingowych!!! I NIGDY - a poruszam się prawie wyłącznie
                      samochodem i pracuję po drugiej stronie Wisły - nie jechałam do
                      Centrum 3,5 h!!!
                      • monk7 Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz 07.07.08, 16:33
                        czytam czytam i nie wierze....

to nie wazne ze nie ma kortow basenow i innych obiecanych rzeczy,
                        nie wazne ze nie ma lak i bazantow, przeciez my placilismy tylko 7
                        tysiecy i mamy a inni placili po 8 i nie maja, ha!! to dopiero
                        problem, mamy syf ale przynajmniej mamy, ha!

Kiedys mieszkalem w centrum - to nie wazne ze to centrum, wszystko
                        jest i wszedzie blisko, wazne ze jak tam bylo malo miejsca i ciasno
                        to teraz tez tu moze byc, wiec to nie problem

I nigdy nie jechalem do pracy 3,5 h !!! Gora 3 !!!
                        Przeciez pol godziny na milosc Boza to kupa zaoszczedzonego szmalu!!
                        • Gość: yaania Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.glos.pl 29.07.08, 11:36
                          Gdybym uważała, że mieszkam w syfie - już by mnie nie było na
                          Derbach... Monk - dla Twojego zdrowia psychicznego - zmień
                          lokalizację. Polecam Dąbrówkę Wiślaną:))))) czy jakoś tak. To na
                          zasadzie dowcipu z ciasnym mieszkaniem i kozą... znasz?
                  • Gość: Marusia Re: Tylko raz byłem na Derbach, zobaczyłem i zacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:07
                    Mi sie tam podobało, jest caoraz ladniej, dojedza nowy autobus 204
                    do kolei mazowieckich i robi sie coraz bardziej cwyilizacyjnie, jak
                    na Warszawe przystało.
                    • Gość: iza derby IP: *.acn.waw.pl 23.06.08, 22:42
                      mnie też się podoba... i cieszę sie że juz za rok dołączę do
                      szczęśliwych derbiań...
                      • Gość: stg a jak wygląda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 16:15
                        sprawa z poranną komunikacją na tej drodze wewnątrz osiedla.
                        perzymierzam sie do kupna mieszkania na derbach albo 15,16,13,18...
                        • Gość: rkg Re: a jak wygląda IP: *.unused.derbynet.waw.pl 03.07.08, 01:14
                          jakies 30-40 min do ronda Zaby, 15-20 do Kondratowicza

Ostatnio korki zaczynaja sie juz przy D3/4 jak masz kupowac kupuj na koncu SzG
                          wtedy na pewno wjedziesz na SzG :-)
                        • Gość: Derbianka Re: a jak wygląda IP: *.unused.derbynet.waw.pl 20.07.08, 18:46
                          niestety ...istny koszmar - autobusów bardzo mało jak na taki ogrom
                          mieszkańców - w autobusach bardzo ciasno - brak miejsc stojących -
                          człowiek na człowieku - aż strach pomyśleć co się będzie działo jak
                          przybędzie mieszkańców :((
                      • steady_at_najx Re: derby 03.07.08, 09:57
                        > mnie też się podoba... i cieszę sie że juz za rok dołączę do
                        > szczęśliwych derbiań...

bedziesz sie do nich dolaczala codziennie, w korkach. Ciekawe czy
                        tak samo szczesliwa.
                      • Gość: Marcin Re: derby IP: *.aster.pl 21.08.08, 17:52
                        Witam.

Iza widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, nie rozumiem tych
                        wszystkich malkontentów, jak im wszystko przeszkadza i nie chcą mieć
                        korków to niech przeprowadzą sie do Grójca :) W tej cenie jest to
                        bardzo ciekawa propozycja, jak bym zarabiał 3 razy wiecej to bym
                        kupił mieszkanie na Zwycięzców II. A tak to w przyszłym roku
                        przenoszę sie z saskiej kępy na D13 (bloku B)...
                        • robpaine Re: derby 21.08.08, 18:13
                          Jak Ty to przeżyjesz. Pytam z ciekawości, zmiana z miasta na wieś, odważny jesteś.

pozdrawiam
                        • Gość: Iza Re: derby IP: 81.15.170.* 05.01.09, 16:28
                          No witam sąsiada....teraz z Saskiej Kępy, a niebawem na D13 :)
      • Gość: Goldtear Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 11:14
        Jak czytam te brednie które tu piszecie to aż zaciskam pięści. Ze
        tez ludzie takie brednie piszą. Mieszkam na derbach (obecnie 10
        wcześniej 3 a w przyszłosci 17) od pięciu lat. To co czytam to dla
        mnie czysta prowokacja i najazd pracowników innych firm
        konkurencyjnych. Realia tego zakątka znam doskonale. Pięć lat temy
        było dużo łąk, jeden autobus i trzy sklepy osiedlowe. Obecnie
        austobusów jest kilka i dojazd owszem długi ale bez problemu. Plusem
        tej lokalizacji jest spokój - nie pałętaja się pijaczki (może w
        tygodniu parę budowlańców ale najwyżej do 17.00), nie ma huliganów,
        cisza i spokój no i napewno lepsze powietrze niż bliżej centrym.
        Jest przychodnia, poczta, klika prywatnych przedszkoli, szkoła na
        Bersona a i nową buduja na Ostródzkiej. Wadami tej lokalizacji jest
        długi dojazd do centrum, często zapchany Grot, w godzinach 7-17 duzo
        cięzarówek budowlanych bo cały czas się rozbudowuja osiedla no i
        faktycznie stojące na poboczach samochodzy. Z tym że z samochodami
        jest coraz lepiej po wprowadzeniu znaku zakazu parkowania. Każde
        osiedle musi samo wygospodarować miejsce dla gości co jest możliwe
        bo tak zrobiono na 3 i bis.

Jeśli ktoś chce mieszkać w tej okolicy to niech nie patrzy na posty
        przeciwników w których jest troche prawdy ale jakieś 10-15%
        wyolbbrzymione przez chorą wyobraźnię.
        • Gość: nylon1 Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 07:45
          Witam,

Właśnie kupiłem mieszkanie na Derby 13 i mam nadzieję, że nie
          pożałuję:)
          • Gość: Aga Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 217.153.187.* 01.10.08, 12:13
            my też właśnie kupiliśmy mieszkanie na Derby 13. i nie możemy się
            doczekać odbioru :)
          • Gość: Aga Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: 217.153.187.* 03.10.08, 09:26
            witam przyszłego sąsiada :) postępy prac na budowie są naprawdę
            duże, myślę że można mieć nadzieję że będziemy sąsiadami wcześniej
            niż DD przewidział.. zresztą z doświadczenia innych osiedli DD widać
            że dość często zdarzają się przyśpieszenia oddania mieszkań.
            pozdrawiam :)
            • Gość: Koshy Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.171.95.110.crowley.pl 03.10.08, 09:58
              Porzućcie wszelkie nadzieje. Ostatnie osiedla DD oddaje "w terminie" lub "po
              terminie" jak są poprawki. Oni działają zgodnie z zasadami "zarządzania":
              oddanie wcześniej bez dodatkowego zysku jest ekonomicznie nieuzasadnione. Choćby
              blok miła stać i czekać.
              Pzdr
              Koshy
              • Gość: Aga Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.chello.pl 04.10.08, 10:37
                ja jednak nie porzucam wszelkich nadziei :) ostatnie osiedle DD
                oddaje 5 miesięcy przed terminem. poza tym jest to ekonomicznie
                uzasadnione - wcześniejsze oddanie to wczesniejsze zarabianie na
                mieszkańcach, poza tym sporo mieszkań jeszcze jest wolnych, wraz z
                coraz bliższym (a tym bardziej przyśpieszonym terminem) oddania
                wartośc znacznie wzrasta. termin oddania jaki jest, każdy widzi i
                nikt do nikogo nie będzie miał pretensji jak bedzie oddane w
                terminie i na to się większość nastawia, natomiast obserwując inne
                inwestycje DD można przypuszczać że nas pozytywnie zaskoczą ,
                pzdr
                • Gość: kowal Re: Derby 13 - uwaga!!! Nie dajcie się nabrać!! IP: *.centertel.pl 04.10.08, 12:53
                  Przestań już naganiać idio.ko.
    • ernest29 Re: Refleksje mieszkańca śródmieścia w-wy 03.07.08, 12:57
      To porażajace , co przeczytałam o osiedlach i mieszkaniach, za
      które płacicie kredyty przez 40 lat. Jako mieszkaniec starej
      kamienicy w śródmieściu zachciało mi się świeżego powietrza, na
      nowym podwarszawskim osiedlu.Chciałem sprzedac stare dwupokojowe i
      kupić np. 3 pokoje. Okazało się, że właśnie tutaj mam cicho( mała
      uliczka niedaleko Łazienek). Wszędzie blisko, pod oknami dwa
      przedszkola, ulica dalej dwie podstawówki, wszystkie sklepy.Nie
      wyprowadzam się na żadne nowoczesne osiedle. Wyjadę NA WIEŚ!!!!! A
      mieszkańcom Białołęki, Ząbek, Marek współczuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka