Dodaj do ulubionych

Mostostal Development - Odkryta

IP: *.csioz.gov.pl 08.08.03, 15:04
Mam pytanko, czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym developerem?? Chce tam
kupic dwa pokoje ok 42 m bez gazu. Jak negocjowac i na czym mozna urwac pare
zlotych. No i najwazniejsze z jakiego pulapu startowac do negocjacji? Czy ma
to byc 3% czy 10% (co jest bardziej realne i nie spowoduje, ze wyjde na
oszoloma ;). Bede wdzieczny za wszelkie Info o siedlu na ulicy Odkrytej.
Obserwuj wątek
    • Gość: 789 halas i widok z okna IP: *.acn.waw.pl 09.08.03, 11:19
      Gość portalu: Adm napisał(a):

> Mam pytanko, czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym developerem?? Chce tam
      > kupic dwa pokoje ok 42 m bez gazu. Jak negocjowac i na czym mozna urwac pare
      > zlotych. No i najwazniejsze z jakiego pulapu startowac do negocjacji? Czy ma
      > to byc 3% czy 10% (co jest bardziej realne i nie spowoduje, ze wyjde na
      > oszoloma ;). Bede wdzieczny za wszelkie Info o siedlu na ulicy Odkrytej.

Urwiesz nie wiecej niz 1000 pln. Prawda jest taka ze Mostostal Eksport wycofuje
      sie z dzialalnosci deweloperskiej i koncentruje sie na Wschodzie (kazachstan,
      ropa, gaz) gdzie ma lepsza rentownosc. Dlatego nie zalezy im na klientach w
      Wawie. Jakosc maja przyzwoita ale 6-kondygnacyjny blok na Odkrytej przy petli
      autobusowej to nie jest za dobry wybor. Halas na razie niewielki ale juz
      przedeluzaja Swiatowida (najruchliwsza na Tarchominie) i bedzie znacznie
      glosniej. Chyba ze kupujesz jakies resztowki w nizszej czesci osiedla. Tez sie
      zastanow - wyjrzyj przez okno i zadaj sobie uczciwie pytanie: czy chcesz miec
      taki widok z okna przez najblizsze pare lat? Przy malym mieszkaniu to dosc
      istotne. Ja akurat zrezygnowalem i kupilem na wtornym. Tanio nie bylo, ale nie
      zaluje - widok na las (ktorego nie wytna, sprawdzalem) jest tego wart.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ???? Re: Mostostal Development - Odkryta IP: *.saint 11.08.03, 17:24
      Witam, ja na twoim miejscu sprawdziłbym dokładnie sytuację finansową firmy.
      Wydaję mi się że jest ona bardzo, bardzo kiepska. Wcześniej jest chyba nawet
      forum na ten temat.Pozdrawiam.
      • Gość: G Re: Mostostal Development - Odkryta IP: *.era.pl 12.08.03, 08:15
        hi, hi,
        bez garażu.
        proponuję przyjechać około 20.00 i zobaczyć jak jeden wjeżdża drugiemu w...
        Ciasno jak diabli bo każdy chce bez garażu a wielu ma samochód.
        Garaże za 30tys. to też porażka.
        Pozdrawiam,
        • Gość: rex faktycznie ciasno IP: *.mst.gov.pl 12.08.03, 08:35
          Gość portalu: G napisał(a):

> hi, hi,
          > bez garażu.
          > proponuję przyjechać około 20.00 i zobaczyć jak jeden wjeżdża drugiemu w...
          > Ciasno jak diabli bo każdy chce bez garażu a wielu ma samochód.
          > Garaże za 30tys. to też porażka.
          > Pozdrawiam,

Bardzo ciasna zabudowa plus mnóstwo samochodów przed blokami - mieszkać to tam
          się za bardzo nie da. Nawet jak wywalisz kupę szmalu na garaż to oszczędni lub
          mniej zasobni sąsiedzi zastawia ci podwórko. Ale architektura mi się podobała...
    • Gość: Mariusz Re: Mostostal Development - Odkryta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 13:02
      Cześć! Kupiłem mieszkanie u tego developera na tym osiedlu 2 m-ce temu, nie mam
      zastrzeżeń do obsługi, umowy, itp.. Zastrzeżenia mam do usuwania usterek, otóż
      od 2 m-cy są nie usunięte i nikt nawet się nie odezwie w tej sprawie, a Pan do
      ktorego obowiązków to nalezy odysła mnie do kolejnych wykonaców, bo on nie ma
      na to wpływu i nic nie zmieni, i cytuję "...tak to wygląda". Problem w tym, że
      chodzi tu o okna, które są źle wmonotwane i wiatr wieje po mieszkaniu(a robi
      się zimno), a w zasadzie może szczęście ze tylko okna, bo jest jedna
      ekipa "fachowców" i tylko tej jednej muszę się doprosić. Wychodzi na to, że
      protokół odbioru mieszkania to forma wyłącznie umowna w tym sensie, że taki
      protokół musi być spisany, natomiast żaden termin tam wpisany nie jest
      dotrzymany. Proponuję, więc zastrzegać, że ostatnie 10% wartości mieszkania
      wpłacone będzie po usunięciu usterek, może to zmieni działania firmy w tym
      zakresie, bo inaczej podtrzymywana będzie stara zasada - dopóki płynie kasa
      jest wszystko fajnie i sprawnie.
      Poza tym co powyżej i czym dziś jestem szczególnie zirytowany mieszka mi się
      bardzo dobrze, mam mieszkanko od strony oiedla (nie na ulicę Swiatowida), więc
      jest bardzo cichutko, metraż jest ten sam co u Ciebie, też bez garażu, a z ceny
      stargowałem 5 tys. zł..
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!
      • parr Re: Mostostal Development - Odkryta 03.09.03, 13:42
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Cześć! Kupiłem mieszkanie u tego developera na tym osiedlu 2 m-ce temu, nie
        mam
        >
        > zastrzeżeń do obsługi, umowy, itp.. Zastrzeżenia mam do usuwania usterek,
        otóż
        > od 2 m-cy są nie usunięte i nikt nawet się nie odezwie w tej sprawie, a Pan
        do
        > ktorego obowiązków to nalezy odysła mnie do kolejnych wykonaców, bo on nie ma
        > na to wpływu i nic nie zmieni, i cytuję "...tak to wygląda". Problem w tym,
        że
        >
        > chodzi tu o okna, które są źle wmonotwane i wiatr wieje po mieszkaniu(a robi
        > się zimno), a w zasadzie może szczęście ze tylko okna, bo jest jedna
        > ekipa "fachowców" i tylko tej jednej muszę się doprosić. Wychodzi na to, że
        > protokół odbioru mieszkania to forma wyłącznie umowna w tym sensie, że taki
        > protokół musi być spisany, natomiast żaden termin tam wpisany nie jest
        > dotrzymany. Proponuję, więc zastrzegać, że ostatnie 10% wartości mieszkania
        > wpłacone będzie po usunięciu usterek, może to zmieni działania firmy w tym
        > zakresie, bo inaczej podtrzymywana będzie stara zasada - dopóki płynie kasa
        > jest wszystko fajnie i sprawnie.
        > Poza tym co powyżej i czym dziś jestem szczególnie zirytowany mieszka mi się
        > bardzo dobrze, mam mieszkanko od strony oiedla (nie na ulicę Swiatowida),
        więc
        > jest bardzo cichutko, metraż jest ten sam co u Ciebie, też bez garażu, a z
        ceny
        >
        > stargowałem 5 tys. zł..
        > Pozdrawiam i życzę powodzenia!

W którym bloku kupiłeś?

pzdr
        • Gość: marcin Kilka po\ytan o osiedle IP: *.crowley.pl 11.09.03, 08:35
          re:) kupilem tam mieszkanko 42 m. na co mam uwazac ??? jak sie mieszka??? jaki
          jest dostep telefonu, kablowki i internetu... aha no i najwazniejsze jak
          spisuje sie firma administrujaca osiedlem wybrana przez Mostostal i jak sie
          nazywa... Z gory dzieki za odpowiedz
          • parr Re: Kilka po\ytan o osiedle 12.09.03, 08:46
            Gość portalu: marcin napisał(a):

> re:) kupilem tam mieszkanko 42 m. na co mam uwazac ??? jak sie mieszka???
            jaki
            > jest dostep telefonu, kablowki i internetu... aha no i najwazniejsze jak
            > spisuje sie firma administrujaca osiedlem wybrana przez Mostostal i jak sie
            > nazywa... Z gory dzieki za odpowiedz

Witam sąsiada!!!!

Forum mieszkańców:

mak.linux-solutions.pl/odkryta56/archive/odkryta56/
            W której klatce kupiłeś?Ile wytargowałeś z ceny?Napisz na priva

pzdr
    • Gość: Marta Re: Mostostal Development - Odkryta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 14:21
      Ja mam takie pytanie - czy ktoś z was, kto kupil mieszkanie na tym osiedlu
      zawarl umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego i ile to kosztowalo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka