Dodaj do ulubionych

Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7,5 !

IP: *.acn.waw.pl 31.01.08, 17:51
A jednak ceny spadają.
W Triton Parku developer chciał pierwotnie 11-13 tys/m2.
Teraz te mieszkania mają cenę oferowaną po 7,5 tys.
I to wcale nie w mieszkaniach o wielkim metrażu, a pięćdziesięcio kilu metrowych.
Ciekawe ile mniej da się wynegocjować.
tabelaofert.pl/szczegoly/mieszkanie,warszawa,ochota,oferta_116976
tabelaofert.pl/szczegoly/mieszkanie,warszawa,ochota,oferta_116964
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.08, 18:51
      troszkę więcej za m2 bo za loggie płacisz tyle co za mieszkanie, ale
      i tak jest nieźle
      • Gość: tgtgttg Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: 192.193.245.* 31.01.08, 18:55
        trzeba jeszcze ostroznie czekac..
      • Gość: ceny spadają Dobra lokalizacja, oddanie 2008, a mimo to spada IP: *.acn.waw.pl 31.01.08, 19:01
        Tak, wliczają loggie do metrażu. Nie pamiętam czy w pierwotnych ofertach, tych
        po 11-13 tys/m2, wliczana była loggia czy nie, więc ciężko idealnie porównać.
        Ale i tak spadek ogromy.
        Ochota, przy Grójeckiej/Włodarzewskiej, koło Szczęśliwic, więc spadki są też w
        dobrych lokalizacjach w nowym budownictwie (to będzie oddane w tym roku).

To są ceny oferowane. Ciekaw jestem po o ile mniej zostaną sprzedane te mieszkania.
        • Gość: obserwator Re: Dobra lokalizacja, oddanie 2008, a mimo to sp IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.08, 19:11
          ciekawe co na to anale (czyt. analitycy), prawili że wielka płyta
          spadnie a te niby lepsze ciągle w góre

fakt, faktem - po 6000 można brać
        • Gość: olivia Re: Dobra lokalizacja, oddanie 2008, a mimo to sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 21:48
          a skąd wiecie, że ceny spadają?
    • s_karol Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 31.01.08, 19:30
      Tylko zobacz te oferty,
      to są jakieś gnioty, z kuchnią w przedpokoju i jednym oknem,
      w dodatku to 1 wychodzi na Grójecką o ile się nie mylę.
      A ktoś wie, ile te mieszkania kosztowały pierwotnie.
      Nie dziwię się że chcą to puścić i za 6 pewnie mało kto by się
      zdecydował.
      • Gość: ceny spadają Czyli spuszczą jeszcze bardziej? IP: *.acn.waw.pl 31.01.08, 19:45
        Słusznie. Pewnie nikt się nie skusi po tej cenie i będą musieli spuścić jeszcze
        bardziej.
    • Gość: zadowolony no rzeczywiscie pieknie wygladają te 2 mieszkania, IP: *.eranet.pl 31.01.08, 19:55
      ale polecam przejrzenie ofert w tej inwestycji na tym samym portalu. jest
      jeszcze kilkadziesiat mieszkań i własciwie wszystkie (przejrzałem pobieznie)
      kosztuja 9,5 - 10,5 pln. ja za mieszkanie z widokiem na grójecką uprzjemie
      dziekuje nawet... za 5 tysiecy...
      • Gość: uch Re: no rzeczywiscie pieknie wygladają te 2 mieszk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.08, 08:37
        hehe ceny spadają "przeoczył" że dotyczy to 2 mieszkań hehe. Jego post jest tak
        napisany jakby dotyczyło generalnie wszystkich. A ty niedobry
        • Gość: ttdd Re: no rzeczywiscie pieknie wygladają te 2 mieszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:55
          Jedno ladnie oswietlone od polnocnego wschodu ;)
          Pisalem juz o tym - dla kazdego sie cos znajdzie... na parterze z widokiem na
          smietnik bedzie pewnie za 5k .... prawdziwy zer dla skner ;)
    • Gość: raf Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.08, 22:22
      ale rozkłady !!! nie wiem czy ktoś to kupował po 13 ale słowo daję
      za 3 bym nie kupił tego bo co ja bym z tym zrobił - sam bym nie
      zamieszkał a jelenia cięzko bedzie na to znalezc.
      • Gość: johnny Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.aster.pl 01.02.08, 08:59
        dokladnie, ttdd polecil by kupowanie tych po 10k, bo lepsze
        rozklady, no i teraz wybeirac do woli mozna. Poza tym ludzie sie
        zenia i tworza nieustanny nowy popyt na mieszkania, nie mowiac o tym
        jak sie rozmnazaja a potem rozwodza. Natomiast mieszkania tych co
        umieraja znikaja razem z nimi z tego padolu.
        • Gość: ttdd Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 09:07
          Kiedys szukalem fajnej dzialki .... mnostwo ziemi naokolo, starszy Pan, starsza
          Pani... i 4 dzieci, 12 wnukow...bla bla bla.

Slyszales cos takiego, jak przeprowadzenie postepowania spadkowego?
          Wiesz, ile to trwa?
          Wiesz, ile rodzin prowadzi ze soba wojny?
          Eh.... tlumaczyc.... mlodzi idealisci ;)
          • Gość: znawca Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: 198.36.87.* 01.02.08, 11:05
            Czlowieku ty chyba rozum zostawiles w domu! 7500 to i tak bardzo
            duzo za dwa miesiace bedziesz mial oferty po 6000.A wybierac mozna
            jak w ulegalkach.
          • Gość: mlody Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.net2u.pl 14.02.08, 15:59
            to było w Chinach tak ? bo my tu w Polsce mamy wskaznik dzietnosci
            1.1 a polowa ludzi po szkole przesiedla się do innych panstw UE
            bezpowrotnie.
      • Gość: docent Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.aster.pl 01.02.08, 12:33
        ty byś może i nie kupił - ale przecież to nikogo nie interesuje

mieszkania z przykładu powyżej są już z tego co dziś usłyszałem
        zarezerwowane
        • scott22 Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 01.02.08, 13:39
          ta lnwestycja to przykład jak nie powlnno prowadzić się interesów.
          nieważne, czy dotyczy to domów i mieszkań , czy czegoś innego.
          biznes to SZTUKA - tak , wszystkie litery pisane dużą czcionką. poz
        • Gość: ttdd Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 13:57
          Jest nadzieja, ze kupili to steady i zyski ;)
          • Gość: dziadek Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.171.92.97.crowley.pl 01.02.08, 14:25
            Jeśli to akurat oni kupili, to pewnie na wynajem.

Btw. ta kiszka zwana pokojem dziennym ma okna tylko z jednej strony.
            Pokój może i dzienny, ale ze światła dziennego się nie skorzysta.
            • Gość: arek Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: 213.193.148.* 01.02.08, 14:42
              Witam,
              To co jest na linkach to nie są mieszkania! To jakieś '.uj wie co'.
              Moje pytanie brzmi: ile lat dostał za to projektant? Ja rozumiem, że
              ziemia jest droga i trzeba uciskać tyle metrów mieszkań ile się da.
              Ale robić 50m mieszkanie z jednym oknem? I kuchnią w przedpokoju???
              • Gość: raf Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: 217.17.34.* 01.02.08, 15:23
                za kare architekta powinni tam zalogować a tego co kupił wysłać do czubków. jest
                to najgorszy rozkład jaki w życiu widziałem.
                • Gość: ? Te mieszkania niedawno były po 10tys./m2 IP: *.acn.waw.pl 01.02.08, 23:22
                  Oj, powinni.

Uważam jednak, że podane przykłady ofert świadczą o normalnieniu rynku i
                  znacznych przecenach przewartościowanych mieszkań.
                  Bo jeszcze niedawno takie klitki z jednym oknem i kuchnią w przedpokoju
                  próbowano sprzedać za 10 tys/m2:
                  tabelaofert.pl/szczegoly/mieszkanie,warszawa,ochota,oferta_89843
                  tabelaofert.pl/szczegoly/mieszkanie,warszawa,ochota,oferta_89827
                  tabelaofert.pl/szczegoly/mieszkanie,warszawa,ochota,oferta_89858
                  tabelaofert.pl/szczegoly/mieszkanie,warszawa,ochota,oferta_89838
    • Gość: Fazi Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.eranet.pl 01.02.08, 23:53
      Rozkład tych mieszkań to jest rzeczywiście jakaś totalna fuszerka.
      Triton daje do pieca. Coś takiego to kupiłbym może jakby rozdawali
      po 2,5 za m.

W nienajbrzydszym budynku budowanym przez Pirelli na ul. Banderii
      ceny, jak głosi strona inwestycji, od 7,5 (balkon chyba w cenie).
      Nie jestem pewien, ale chyba tam też ceny były przez chwilkę sporo
      wyższe. A mieszkań zostało, z tego co widać na stronie, niemało.
    • fido1979 Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 02.02.08, 08:48
      To mi przypomina inwestycję wrocławską przy Kukuczki. Mają większość
      sprzedanych, a jednego pionu nie kogą. Dlaczego? Odpowiedź w linku:
      www.milart.pl/modules.php?name=Mieszkania&id=182
      • scott22 Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 02.02.08, 14:41
        proszę, nie czepiajcie się architektów tego projektu. oni okazali
        się WSPANIAŁYMI BIZNESMENAMI. jak wiadomo, architekt bierze
        wynagrodzenie za m2 pumu. jeżeli więc napompuje trakty to wyjdzie
        jemu więcej metrów pumu. to inwestor powinien mieć pojęcie o tym co
        robi. w przeciwnym wypadku grozi jemu PADAKA. gdyż wyprodukuje
        mieszkania do d.... biznes to jest <SZTUKA>, wszystkie litery pisane
        dużą czcionką. poz
        • scott22 Re: Triton Park- dygresja 03.02.08, 18:57
          czy pamiętacie taki film, gdzie dwóch szulerów dyskutowało o przebiegu właśnie
          rozegranej przez nich partyjce - ty oszukiwałeś i ja oszukiwałem, ale ja
          oszukiwałem lepiej. poz
          • Gość: arek Re: Triton Park- dygresja IP: *.chello.pl 03.02.08, 21:32
            To wspaniały Jan Nowicki w 'Wielkim Szu'. To nawet nie jest kwestia
            oszustwa tylko nirmalnienia rynku. Pewnie rok temu chętni by byli. A
            tu popyt spada, podaż jednak jest. Nie ma jeszcze pełnej równowagi
            rynkowej, i może się zdarzyć, że nie będzie. Tym niemniej takiej
            kupy nie kupi nikt normalny...
      • Gość: dziadek Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.aster.pl 03.02.08, 21:17
        dobre, bo mocne
        ależ trzeba być kutafonem, aby za taki projekt zapłacić
        • scott22 Re: Triton Park - spójrzenie wstecz 04.02.08, 13:35
          tak, zmienił się rynek. ale nie wiem, czy wiesz ale takie same
          nadmuchane projekty sprzedał JEMS w realizacji M2. jak mówiłem ,
          BIZNES to sztuka, gdzie wszystkie litery pisane dużą czcionką.
          słyszałem, jak inwestor chciał przytanić na elewacji a Olgierd
          Jagiełło walnął ręką w stół i opuścił salę. inwestor widział tylko
          problem jeden - droga elewacja. nie widział miny, ale ją gładko
          połknął. czy pamiętacie, jak długo bujano się ze sprzedażą tej
          realizacji ? przeprojektowano gotowe mieszkania l z wielkim bólem
          nadziano zagraniczniaków, argumentując , że to dobra lokalizacja. poz
          • Gość: malami Re: Triton Park - spójrzenie wstecz IP: 81.255.25.* 04.02.08, 14:25
            Dostałam od właściciela gruntu całą dokumentację architektoniczną
            projektu do przejrzenia i zaopiniowania. Pierwszy rzut oka
            poinformował mnie, żeby nie brać się za ten projekt, bo to jest
            koszmar architektury a nie budynek. Fajne mieszkania są jedynie od
            Grójeckiej, chociaż określenie "fajne" nie jest odpowiednie do
            rozkładów pomieszczeń. Ale patrząc na te okropne półokrągłe coś z
            tylu, chce się naprawdę puścić pawia. Wszystkie mieszkania są
            jednostronne i długie. Nie wiem, czy architekt chciał stworzyć
            pseudo-lofty, czy jaki w zasadzie był jego zamiar.
            Na bryla.pl był nawet artykuł, który opisywał zalety Triton Park
            (sic!). Został on przeze mnie skomentowany z sugestią, że chyba była
            to reklama dewelopera i artykuł sponsorowany a nie obiektywny opis
            projektu mieszkaniowego. Bo jak, jak można napisać, że mieszkania w
            tym projekcie są rozkładowe i dobrze doświetlone? JAK?
            Po moim komentarzu, artykuł zniknął ze strony. Brawo dla gazety, po
            raz kolejny.
            • scott22 Re: Triton Park - spójrzenie na akcjonariuszy 05.02.08, 12:30
              bardzo mocno , ale to MOCNO, ta ostra przecena lokali mieszkalnych
              nadszarpnęła wizerunek spółki akcyjnej. jak ta spółka wytłumaczy
              swoim akcjonariuszą taką głęboką przecenę. czy mówiła swoim
              akcjonariuszą,że uczestniczą w cyrku ? niefajne!!! myślę, że wręcz
              OBRZYDLIWE, FEEEEE. poz
              • Gość: raf Re: Triton Park - spójrzenie na akcjonariuszy IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.08, 07:35
                tym wizerunkeim to się pewnie za bardzo nie przejmują bo mimo
                wielu "dziwnych" zdarzeń Triton ma się dobrze a ataka Toora co się
                właśnie zwija z biznesem daje zarobić i 20% w tydzień. Ciemny lud
                wszystko kupi ładnie opakowane np przez analityków.
                • scott22 Re: Triton Park - spójrzenie na akcjonariuszy 06.02.08, 13:21
                  w tym konkretnym przypadku trafne jest powiedzenie : GŁUPICH NIE
                  SIEJĄ, SAMI SIĘ RODZĄ. poz
    • Gość: Gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 06.02.08, 23:12
      Ty chyba jestes jakis gluchociemny. To sa mieszkania z rynku wtornego odsprzedawane juz przez kogos kot je wczesniej kupil. A developer nie obnizyl ceny a zostalo mu juz tylko 130 mieszkan. Wiec chyba troche przedwczesnie obwieszczasz wielkie wyprzedaze. Jak Cie nie stac na kupienie to juz nigdy Cie nie bedzie stac frajerze :-) A ja i tak uwazam ze Triton Park to ciekawa propozycja mieszkan i zdania nie zmienie.
      • Gość: joszemi48 Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.acn.waw.pl 06.02.08, 23:20
        Niestety jesteś jedyny, który twierdzi, że ta inwestycja to ciekawa propozycja.
        Poczytaj opinie innych powyżej.

I czytaj ze zrozumieniem. Nikt nie twierdził, że developer obniża ceny. Cena
        mieszkania mocno spadła, a czy jest ono sprzedawane przez developera czy przez
        osobę, która jest jego nieszczęsnym pierwszym właścicielem, to nie ma znaczenia
        dla kupującego. Cena spadła i tylko to się dla kupującego liczy.

Widzę, że jedyny Twój "argument", to próby aroganckiego odnoszenia sie do innych
        dyskutantów.
        • Gość: Tubylec To niemozliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 00:08
          To niemozliwe żeby takie mieszkanie istniało.
          Nikt by czegoś takiego nie wybudował.
          Ten "Triton Development" to jacyć performerzy ?
          • scott22 Re: różne wątki 07.02.08, 10:30
            tu i teraz pojawiają się i wzajemnie splatają dwa wątki. jeden to
            szeroko pojęte informacje o lepszej czy gorszej budowie t.p. oraz/i
            drugi to akcjonariusze. czy oni wiedzieli o tym, że budowa jest
            prowadzona z kredytu udzielonego przez pko.bp ? ocencie sami i
            napiszcie wasze komentarze. poz
            • Gość: Tubylec Re: różne wątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 10:55
              Ciekawe jaką kolejną branżą sie zajmą, po zakończenieniu chlubnej
              działalnosci na niwie dewelopmerskiej. Warto sledzić kolejne
              wcielenia tej firmy. Biorą się za to co jest akurat "na topie" z
              niezmiennym powodzeniem, i ludzie, a co ciekawe rownież instytucje
              finansowe, ochoczo kupują ich akcje finansujac kolejne ich
              poczynania.
              Ps.
              Spółki Giełdowe mają określone obowiązki informacyjne.
              Potencjalni akcjonariusze maja mozliwość dotarcia do tego typu
              informacji i wyciągniecia z nich wniosków.
        • Gość: Gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 07.02.08, 11:16
          Nie jestem arogancki ale tepie glupote. Bo takie "okazje" mozna na rynku zawsze trafic. Niedawno do sprzedania bylio mieszkanie w Domu na Skarpie za 8000 zl/m2 od TFI ktore na poczatku budowy kupilo mnostwo mieszkan po 6000 m2. Developer w tym czasie sprzedawal tam mieszkania za 11000m2. Czy to oznacza ze ceny mieszkan spadly? No nie rozmieszajcie mnie. Takich przykladow jest mnostwo gdzie mozna kupic mieszkanie taniej niz u developera, w szczegolnosci jezeli ktos je kupil na samym poczatku budowy i je odsprzedaje. Ja sam tak kupilem mieszkanie, ale to nie oznacza ze na rynku mieszkaniowym developerzy zaczeli opuszczac ceny. Tak samo bylo w Tritonie. Te mieszkanie sprzedaje ktos kto kupil je w pakiecie na samym poczatku inwestycji, kiedy kosztowaly 7000m2. Wiec najpierw warto pomyslec co sie pisze a pozniej pisac. A co do atrakcyjnosci osiedla to ni jestem odosobniony w swoim zdaniu. Tak jak ok 300 osob ktore kupily tam juz mieszkania. I nie wierze ze renomowana pracownia Spychala i Partnerzy pozwoliliby sobie na kompromitacje, bo kazdy projekt powinien swiadczyc o pracowni. Nadzor inwestycyjny ma firma renomowana firma MACE i to jest o wiele wazniejsze dla kupujacych niz to ze TRITON nie ma zadnego doswiadczenia w budowie mieszkan. Konstrukcje zelbetowa wykonuje firma Marbud ktora ma bardzo duze doswiadczenie w tego typu robotach. A to ze najwiekszy bank w Polsce finansuje calosc inwestycji to tylko swiadczy o tym, ze przeanalizowal dosc dobrze ta inwestycje i nie bal sie podjac ryzyka...bo nikt ot tak nie udziela ponad 100mln zl kredytu.
          • Gość: Tubylec Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 01:06
            Nie rozpisuj się tylko obejrzyj sobie plany mieszkań.
            Jeśli naprawde uważasz że są ok, to tepienie głuboty powinieneś
            zacząć od siebie.
            • Gość: Gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 08.02.08, 07:57
              Uwazam ze w budynku A plany mieszkan sa bardzo dobre. Nie wiem czym sie roznia od standardowych mieszkan...Co do budynkow B C D to sa ludzie ktorzy lubia nietypowe ksztalty mieszkan, lukowe itp a o gustach sie nie dyskutuje jak mowili Rzymianie. Wiec proponuje zebyscie zamiast krytykujac wszystko zajeli sie szukaniem sobie swojego wymarzonego mieszkania. A jak Was nie stac to nie zazdroscie ze innych stac...
          • Gość: raf Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:45
            Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Te mieszkanie sprzedaje ktos kto kupil je w pakiecie
            > na samym poczatku inwestycji, kiedy kosztowaly 7000m2.

Mieszkania w TritonParku zaczęły być sprzedawana w zeszłym roku i nigdy
            deweloper nie sprzedawał ich po 7000/m2!

W dodatku do niedawna chciano za te mieszkanie nieco ponad 10000/m2 - patrze
            linki podane przez kogoś we wcześniejszych postach.
            Ludzie próbowali sprzedawać te lub takie same mieszkanie po 10000, a teraz mają
            nadzieję już tylko na duzo mniejsze kwoty.

Wniosek - cena tego mieszkania bardzo spadła.
            Poczytaj, zrozum, zanim zaczniesz wypisywać niemądre rzeczy.
            • scott22 Re: Triton Park -prawda,półprawda i g... prawda 09.02.08, 00:03
              gość, świadomie mąci w głowie internautą. primo- pracownie architektoniczne,
              WSZYSTKIE !!! robią taki sam interes. a mianowicie, sprzedają m2 pumu. jak
              inwestor jest leszcz, to tych metrów sprzedają na maxa. drugie primo-wszyscy
              architekci realizują swoje marzenia za pieniądze inwestora. trzecie primo-
              architekci zwracają uwagę TYLKO na architekturę zewnętrzną budynku, rozkład
              mieszkań WCALE ich nie interesuje. to inwestor ma wiedzieć jakie klienci chcą
              kupować mieszkania! podsumowanie: żadna pracownia nie jest bez grzechu. drugi
              wątek- KASA. należy przypomnieć po co spółka idzie na parkiet. ano, po kasę.
              jeżeli chce uzyskać środki finansowe na konkretne przedsięwzięcie to wyrażnie
              opisuje w swoim prospekcie emisyjnym co ma zamiar zrobić z pozyskanymi
              pieniędzmi. jest to najtańsza forma pozyskania kasy. ale tu mamy także kredyt z
              pko.bp. czy akcjonariusze byli powiadomieni o takim ruchu? ja nic na temat
              kredytu nie widziałem. bank i tak nic nie straci. realia są takie, że bank
              wypłaca transze[płaci faktury], po zrealizowanym etapie, który potwierdza
              specjalny ekspert. kredytobiorca angażuje także swoje środki-10 lub20 proc. dla
              mnie to całe działanie pachnie wypompowaniem kasy zespółki. poz
              • Gość: Tubylec Re: Triton Park -prawda,półprawda i g... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 19:33
                scott22 napisał:
                > primo- pracownie architektoniczne,
                > WSZYSTKIE !!! robią taki sam interes. a mianowicie, sprzedają m2
                pumu. jak
                > inwestor jest leszcz, to tych metrów sprzedają na maxa.

W większości branż jest tak, że jak ktoś odstawi takiego babola
                to nie ma co liczyc na dalsze zamówienia. Myśle ze dotyczy to
                również pracowni architektonicznych.
                Branża architektoniczna jest stosunkowo mała, wszyscy w Warszawie
                znają i śledzą swoje dokonania. Przypuszczam że tutaj mamy do
                czynienia z sytuacją w której inwestor narzucił pracowni założenia
                projektowe nie do wykonania ( metraż mieszkań, ilość m2 na danej
                działce itd), przy których nie dało sie tego zrobić dobrze.
                PS.
                Na poczatku naprawde nie wierzyłem że coś takiego może powstać,
                myślałem że to jakiś hapening.
              • Gość: akcjonariusz Re: Triton Park -prawda,półprawda i g... prawda IP: *.bb.online.no 25.02.08, 20:36
                triton mial 12 mn akcji z czego 8-9 mln mieli duzi,oni objeli emisje
                po 8 zl,razem duzi maja kolo 18 mln akcji moze nawet i wiecej,jak
                wypompuja kase z spolki to kurs im spadnie na ryj,jezeli nie
                obejmowali by akcji to ja sprzedalbym je pierwszy ale oni maja
                wiecej do stracenia.Swoja droga piszecie ze GOSC jest od tritona i
                broni inwestycje itp ale z drugiej strony mozna uwazac ze scott22
                jak i inni to pracuja w konkurencji np JW Cons....,LC
                Corp...,Gant,itp
            • Gość: Gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 09.02.08, 14:14
              Moj drogi inwestor (chyba jakis TFI) kupil pakiet mieszkan w styczniu 2007 roku za cene niecale 7000 zl m2 (wiem bo widzialem umowe) i dlatego je teraz sprzedaje tak tanio. Wiec jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. ALMA kupila za 9mln zl pow handlowa wiec jakos nie bala sie wylozyc tyle kasy. Co do kredytow to wiekszosc developeroiw w ten sposob zabezpiecza inwestycje i finansuje. Nabywca w umowie sprzedazy przelewa wszystkie swoje wierzytelnosci na rzecz banku celem zabezpieczenia hipoteki kaucyjnej. Wiec i bank i akcjonariusze i inwestorzy sa bezpieczni. Umowa kredytu musiala byc publikowana i w raportach okresowych i w komunikatach spolki, wiec jak nie wiedziales o nim to znaczy z albo nie czytasz waznych informacji albo nie wiesz gdzie ich szukac. Jak na razie stoi na budowie 5 zurawi i prace ida pelna para. A jeszcze niedawno takie osoby ja wy wrozyliscie ze inwestycja padnie, ze developer zbankrutuje albo ze nie dotrzyma terminu. Pozdrawiam pesymistow
              • Gość: znawca Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 09.02.08, 14:29
                Kolego co bys nie pisal to inwestycja jest opozniona jakies 12
                miesiecy.W ty roku nie maja szans na jej ukonczenie.I tu pojawia sie
                problem ze sprzedaza mieszkan .Te 30 procent nie starczy na pokrycie
                kosztow budowy a nie wspomne o dzialce . Kredyt jest drozszy a
                mieszkania juz nie ida jak cieple buleczki.Z tego co pamiatem
                zakladali sobie ze zarobia 30 % na tej inwestycji ale w obecnych
                warunkach to jak wyjda na 0 bedzie dobrze.Dla nich pustostan to
                koniecznosc splacania wiekszej raty kredytowej ( wiekszych kosztow
                iwestycji)wiec beda w polowie roku sprzedawac z wiekszym rabatem
                mieszkaia..
      • Gość: Tomel Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: 77.79.228.* 01.09.08, 10:21
        A kogo tak naprawdę obchodzi twoje zdanie?
    • Gość: x Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 14:58
      brednie
      • Gość: gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 09.02.08, 17:23
        Dobrze to skwitowales. A co do terminu zakonczenia inwestycji to chlopie albo sie nie znasz albo nie wiem o co chodzi. Mieszkania maja byc oddane mieszkancom do konca marca 2009 roku. Chcesz mi powiedziec ze takie mieszkania buduje sie jak dlugo? Obecnie pracuje 5 dzwigow na budowie, pracuja do wieczora przy halogenach. MACE nadzoruje wszystko, zima jak na razie jest ciepla a ty mi mowisz ze w rok nie skoncza tego wszystkiego? No nie rozmieszaj mnie. Rozmawialem z budowlancami, ktorzy chyba sie znaja na tym co robia, i powiedzieli ze raczej zdarza ze wszystkim. W szczegolnosci ze w umowie jest zapis ze zagospodarowanie terenu, czyli patio plus wykonczenie czesci wspolnych moze developer dokonczyc po terminie oddania mieszkan do uzytku. Wiec nie wypisujcie ludzie naprawde takich bredni bo to az zalosc je czytac.
        • Gość: gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 09.02.08, 17:30
          Zapomnialem dodac ze:
          a) sprzedano juz ponad 60% mieszkan a nie 30 jak pisze "znawca"
          b)grunt zostal zaplacony za pieniadze z emisji akcji a nie z kredytu
          c) skoro developer wprowadzil promocje sprzedazy w systemie 10/90 to znaczy ze nie ma problemu aniz plynnoscia finansowa ani ze splata kredytu (nie wiem czy promocja jeszcze trwa)

Tej inwestycji juz przepowiadano, ze po wypowiedzeniu umowy Warbudowi,budowa nie ruszy z miejsca wczesniej niz w polowie 2008 (zaczela sie budowa po 1 miesiacu, bo w grudniu 2007) i prorokowano ze nikt nie bedzie chcial objac akcji z serii D i Developer nie bedzie mial pieniedzy (wszystkie akcje zostaly objete a spolka dostala ok 80 mln zl) wiec ludzie zanim zaczniecie prorokowac to moze zastanowcie sie czy rzeczywiscie macie do tego dar, bo "prorokow" w Polsce jest zbyt duzo a za malo ludzi ktorzy opieraja sie na faktach i potrafia jeszcze do tego myslec i uzywac rozumu.
          • Gość: znawca Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 09.02.08, 19:33
            Gosciu ,po co klamiesz ,wyraznie jest napisane ze pierwszy etap maja
            oddac w IV 2008r.Co na stopien zaawansowani robot oraz technologie
            nie jest mozliwe.Same dopuszczenie budynku do uzytkowania trwa ok.1-
            2 miesiecy.
            Nie wiem jak teraz stoja z kosztami ale zapewne sa wyzsze skoro
            robili dodatkowa emisje (Warbud sie wycofal bo dostawa za malo kasy
            i bal sie utraty plynnosci przez Tritona).
            • Gość: znawca Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 09.02.08, 19:38
              W tabelaofert masz dokladnie 136 ofert sprzedazy mieszkan z etapu I.
              Wiec chyba cos sie w twoich wyliczeniach nie zgadza.
              • Gość: gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 09.02.08, 20:01
                Ja nie wiem chlopie skad ty czerpiesz te informacje ale chyb z kosmosu a nie z Ziemi. PO pierwsze w umowach byl zawarty termin oddania mieszkan do konca lutego 2009 (obecnie w nowych umowach jest koniec marca 2009) i to jest wiazace dla kupujacych a nie to co napisza w tabelaofert.pl

Po drugie w tabeliofert jest 129 mieszkan (stan na 18 stycznia) a w calej inwestycji jest ok 550 mieszkan ale to sa dane z tabelaofert ktora nie jest wiazaca i w 100% pewna.

A seria akcji D byla wypuszczona chyba w pazdierniku i byla planowana od dawien dawna wiec nie wiesz chyba chlopie o czym mowisz.

Mam znajomego w Warbudzie i wiem od niego ze Warbud zaczal domagac sie wiecej pieniedzy niz mial to zapisane w umowie i dlatego Triton wypowiedzial umowe. Oficjalnie Warbud tego Ci nie powie. No i tyle na ten temat mam do powiedzenia "znawcy", ktory wiedze czerpie z forum a nie ze zrodla. Ja mam troche lepsze zrodlop, bo czytalem i widzialem podpisane umowy. rozmawialem i w MACE i z notariuszem i w ratuszu. Takze zanim ludzie beda cos pisali to niech pomysla skad brac wiedze o tym co pisza. Pozdrawieni dla wszystkich "znawcow".
                • Gość: anonimm Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 15:03
                  termin na oddanie mieszkań marzec 2009 jest kompletnie nierealny :)

patrząc jak marbud męczy się na tej budowie (jeszcze nawet parteru nie zamknęli,
                  a ile czasu chwieją im się na wietrze te szkielety zbrojeniowe słupów :) ), to
                  zamknięcie stanu surowego zajmie im jeszcze minimum z pół roku,

do tego wykończeniówka ok roku, jeśli znajdzie się jakiś doświadczony wykonawca,
                  (bo na razie inwestor znalazł tylko marbud na żelbet) - realny optymistyczny
                  termin to koniec 2009/początek 2010 roku
                  • Gość: Gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 14.02.08, 15:15
                    No to kolejny ekspert sie znalazl :D:D:D Ja widze ze tu sami eksperci na forum. Otoz MACE powoli konczy dobierac wykonawcow i to raczej beda doswiadczeni wykonawcy. Elewacje szklana ma ponoc robic Aluprof (dawny Metalplast). A jak zamkna juz 4 pietro to powoli bedzie mozna wykanczac dol, wiec jesli postep prac bedzie szedl tak jak idzie to rozmawialem z Marbudem i powinni zdazyc ze wszystkim. Gratuluje pesymistom (choc ponoc pesymizm jest cecha narodowa Polakow) I nie wiem skad zdanie ze marbud sie meczy na tej budowie. Z tego co wiem to pracuja pelna para do nocy, 5 dzwigow chodzi wiec facet nie wypowiadalbym sie jesli nie znam szczegolow. Pozdrowienia dla wszystkich pesymistow :D
                    • steady_at_najx Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 14.02.08, 15:21
                      Panie "Gosc" od dewelopera - przestan pan juz pieprzyc.

Bo zadzwonie do szefa i naskarze.

Chociaz moze nie - pewnie szef popiera spedzanie czasu na necie jesli uzywa sie go na reklame ynwestycji.
                      • Gość: Gosc Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.chello.pl 14.02.08, 16:00
                        Jasne w sumie pomysle nad zatrudnieniem u Developera :D:D:D Boshe co za ludzie :D Ale w sumie co sie dziwic...w koncu to forum Gazety Wybiorczej :D Nie bede zabieral wiecej glosu w dennych dyskusjach z niedouczonymi i bezmyslnymi ludzmi...
                    • Gość: anonimm Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 16:03
                      może i nie ekspert ale budowlaniec, i to czynny, czyli pracujący na budowie
                      codziennie jeżdżę grójecką i widzę jak powoli idzie marbudowi, a to że dźwigi
                      się kręcą w kółko wcale nie oznacza że robota idzie do przodu :)

i ciągle podtrzymuję że termin marzec 2009 na skończenie budynku (mury,
                      stolarka, wszystkie przyłącza i instalacje, posadzki, tynki) jest nierealny gdy
                      oni jeszcze nawet na dobre nie wyszli z ziemi
                      • scott22 triton park- g.... prawda 24.02.08, 18:29
                        sprawdziłem, szanowny GOŚĆu, ale jak mówiłem poprzednio- W ŻADNYM
                        PROSPEKCIE EMISYJNYM nie było wzmianki o tym ,że spółka ma zamiar
                        pobrać kredyt w pko.bp.czyli akcjonariusze nie uzyskali pełnej i
                        wiarygodnej informacji o przewidywanych ruchach spółki.
                        akcjonariusze/właściciele zwykle nie uczestniczą aktywnie w bieżącym
                        zarządzaniu spółki.podstawowym narzędziem ich wpływu na spółkę jest
                        rada nadzorcza. ta r.n. otrzymuje szerokie uprawnienia a do głównych
                        należą prawa: powoływanie i odwoływanie członków zarządu, ustalanie
                        ich wynagrodzenia oraz wyrażania zgody na dokonanie przez zarząd
                        istotnych czynności związanych z działalnością spółki, W
                        SZCZEGÓLNOŚCI DO USTALANIA ORAZ ZATWIERDZANIA STRAGEDII I ROCZNEGO
                        BUDŻETU. proszę więc powiedzieć, co to znaczy ? poz
                        • Gość: akcjonariusz Re: triton park- g.... prawda IP: *.bb.online.no 25.02.08, 20:27
                          czy ty czytales wogole prospekt chyba nie to ci wkleje wycinek a jak
                          chcesz to wysle ci na email bo bzdury piszesz ze nikt nie wiedzial o
                          kredycie

5. Umowa kredytu inwestorskiego NOWY DOM sprzedaż nr 2
                          W dniu 6 lipca 2006 r. pomiędzy Powszechna Kasą Oszczędności Bankiem
                          Polskim S.A. a Triton Development Sp. z o.o. została zawarta
                          u
                          mowa kredytu, zmieniona aneksem Nr 1 z dnia 11 grudnia 2006 r., na
                          mocy której PKO BP S.A. zobowiązał się do postawienia do dyspo-
                          zycji kwoty 100.000.000,00 zł (sto milionów złotych) z
                          przeznaczeniem na inansowanie inwestycji SALAMANCA PARK (obecnie
                          inwesty-
                          cja nosi nazwę „TRITON PARK”) w Warszawie przy ul. Grójeckiej 194
                          składającej się z dwóch budynków apartamentowo-usługowych.
                          Wypłata kredytu nastąpi w transzach do dnia 31 grudnia 2007 r.
                          Oprocentowanie kredytu liczone według zmiennej stopy procentowej
                          liczone według stawki WIBOR – oznaczające stopę procentową dla
                          międzybankowych depozytów jednomiesięcznych, zostało ozna-
                          czone jako suma stawki i stałej marzy w wysokości ,8000 punktów
                          procentowych. W dniu zawarcia umowy oprocentowanie kredytu
                          wynosiło 5,92% w stosunku rocznym.
                          Zabezpieczeniem kredytu jest:
                          -
                          Hipoteka kaucyjna łączna umowna na prawie wieczystego użytkowania
                          nieruchomości położonej w Warszawie przy ul. Grójeckiej
                          opisanej w księgach wieczystych o numerach KW WAM/0027680/8 i KW
                          Wa1M/0052269/7 prowadzonych przez Sąd Rejonowy
                          dla Warszawy Mokotowa VI Wydział Ksiąg Wieczystych do kwoty
                          122.000.000,00 zł,
                          - Weksel własny in blanco wystawiony przez kredytobiorcę przez
                          udziałowców spółki – Aurelię Kuran Puszkarską i Andrzeja Szma-
                          galskiego – przy czym poręczenie udziałowców obowiązuje do chwili
                          osiągnięcia poziomu sprzedaży 350 lokali mieszkalnych,
                          - Klauzula potrącania wierzytelności z rachunków kredytobiorcy:
                          bieżącego oraz rachunku wyodrębnionych wpływów prowadzo-
                          nych przez PKO BP S.A.,
                          - Przelew na rzecz PKO BP S.A. wierzytelności przyszłych z tytułu
                          zawieranych umów sprzedaży lokali mieszkalnych, użytkowych
                          i miejsc parkingowych pod budynkami,
                          -
                          Przelew na rzecz PKO BP S.A. wierzytelności pieniężnych z umowy
                          ubezpieczenia budowy posiadanej przez wykonawcę, a po jej
                          zakończeniu z umowy ubezpieczenia gotowych budynków zawartej przez
                          kredytobiorcę z towarzystwem ubezpieczeniowym,

140 • Prospekt Emisyjny Triton Development Spółka Akcyjna

Dokument Rejestracyjny
                          akceptowanym przez PKO BP S.A., na kwotę nie niższą niż kwota
                          zaangażowania z tytułu kredytu,
                          - Zastaw rejestrowy na udziałach wspólników w spółce Triton
                          Development Sp. z o.o.
                          Spłata kredytu nastąpi w terminie do dnia 31 grudnia 2008 r.
                    • Gość: akcjonariusz Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.bb.online.no 25.02.08, 20:53
                      gosc oni to chyba sa analfabeci wtorni,w necie jest
                      prospekt,komunikaty,umowy,terminy,kary,powazna kasa itp ale oni
                      truja tylko ze to lipa,ehhh co za ludzie
                  • Gość: akcjonariusz Re: Triton Park - było po 11-13 tys/m2, jest po 7 IP: *.bb.online.no 25.02.08, 20:49
                    Raport bieżący 60/2007

Emitent informuje, iż spółka zależna Triton Development Sp. z o.o.
                    dnia 26 listopada 2007 roku zawarła umowę z F.U.H. MAR-BUD na
                    wykonie konstrukcji obiektu TRITON PARK w Warszawie przy ul.
                    Grójeckiej 194. Zgodnie z umową roboty budowlane będą prowadzone od
                    1 grudnia 2007 roku. Planowany termin zakończenia prac objętych
                    umową to 30 września 2008 roku.

Wynagrodzenie dla wykonawcy obliczone zostanie według tabeli cen
                    jednostkowych oraz faktycznie wykonanych prac, szacowana wartość
                    kontraktu wynosi ok. 56 mln PLN netto. Umowa przewiduje zapłatę
                    wynagrodzenia w transzach adekwatnych do postępu prac. Na podstawie
                    ww. umowy Triton Development Sp. z o.o. zobowiązany jest do zapłaty
                    na rzecz wykonawcy zaliczki w wysokości 5 mln PLN po otrzymaniu od
                    wykonawcy gwarancji bankowej zwrotu tej zaliczki. Umowa przewiduje
                    możliwość dochodzenia przez Triton Development Sp. z o.o. zapłaty
                    kary umownej w maksymalnej wysokości 10% wynagrodzenia w przypadku
                    niewykonania przez wykonawcę zobowiązań umownych oraz dochodzenia
                    odszkodowania uzupełniającego przewyższającego karę umowną na
                    zasadach ogólnych. Umowa została zawarta na warunkach powszechnie
                    stosowanych przy tego typu umowach.

Zawarta umowa jest umową znaczącą, gdyż jej wartość przewyższa 10%
                    kapitałów własnych Emitenta.

przeczytaj sobie dokladnie komunikat spolki,jak sie marbud spozni do
                    30 wrzesnia to triton znowu bedzie sie domagac kary,umowe podpisali
                    w 26 listopada gdy nikt nie spodziewal sie ze zima bedzie tak
                    łagodna,uwazam nawet ze bedzie chyba najcieplejsza w tym wieku :))
            • Gość: akcjonariusz warbud IP: *.bb.online.no 25.02.08, 20:45
              WARBUD trzesie gaciami teraz,12 mln ma kary do zaplacenia,za
              zerwanie umowy.Warbud złozyl dwa wnioski do sadu,jeden do
              arbitrazowego gdzie chce sie dogadac do zerwanej umowy,proponuje
              rozwiazanie umow bez kar na co Triton chyba sie nie godzi,sprawa
              dalej jest w sadzie.Drugi wniosek w sadzie o wstrzymanie wyplaty
              kary umownej Tritonowi 12 mln z konta Fortis Bank.Jak warbud przegra
              w sadzie to 2 wniosek bedzie juz nie aktualnu.Warbud sie wycofal bo
              dostal za malo kasy a kogo to obchodzi,podpisali umowe to niestety
              musza sie wywiozac a jak nie to placic kare,warbud dla mnie od tego
              momentu stal sie spolka typu gosc od budki z piwem,nie wiedza co
              podpisuja
              • Gość: człowiek Re: warbud IP: *.aster.pl 25.02.08, 21:05
                te "akcjonariusz" lobbysta tritona pożal sie boże - dokształć się
                lepiej
                • Gość: akcjonariusz Re: warbud IP: *.bb.online.no 25.02.08, 21:18
                  o co ci chodzi.Jestem akcjonariuszem a wiec wlascicielem spolki a
                  lobbysta to mozesz byc ty skoro nie masz akcji spolki a chcialbys
                  lobowac na rzecz tritona :))
                  • januszzawadka Re: warbud 25.02.08, 21:33
                    Gleboka wiara ponoc przenosi gory, dzieki takiej wierze akcje spadaja tak nie wiele. Ja bym jednak ze zwiekszaniem portfela o akcje Triton poczekal do wyroku lub do cichego porozumienia pomiedzy stronami.

Janusz
                    • Gość: akcjonariusz Re: warbud IP: *.bb.online.no 25.02.08, 21:36
                      ja juz mam akcje,niestety kupione drozej,jakby dostali kase to kurs
                      powinien wzrosnac o ile ameryka nie dupnie.Po drugie 29 lutego jest
                      raport za 4 kw moze dowiemy sie czegos nowego i kurs wreszcie
                      zacznie rosnac
                      • januszzawadka Re: warbud 26.02.08, 09:46
                        nie spodziewalbym sie, za duzo obiecywali (brak zmiany kwoty, terminu). W najlepszym wypadku moga ukrywac prawde ale na ryzyko niepowodzenia sprawy z Warbud powinni zrobic rezerwe. Umowa z Mace rowniez pewnie nie jest taka rozowa jak z Warbud. A jesli chodzi o Warbud i budke z piwem - to oni bardziej dbaja o swoich akcjonariuszy ;) - zakladajac ze masz racje ze chodzi o pieniadza a nie np o to ze projekt budynku ma wady prawne ktore moga uniemozliwic jego odbior (a takie informacje juz byly - zerknij na ten wykres i domysl sie kiedy :D - gielda.onet.pl/0,506,365,spolki.html )

Janusz
                  • Gość: człowiek Re: warbud IP: *.aster.pl 25.02.08, 21:37
                    od kiedy ktoś kto próbuje przekonać do swoich interesów będąc ich
                    właścicielem nie może być lobbystą? A skoro jesteś właścicielem to
                    podjąłeś złą decyzje bo do 30.09 jest mało prawdopodobne żeby
                    konstrukcja powstała a cała inwestycja napewno nie powstanie do
                    marca 2009 :) jak to właściciela ogłaszaja próbując mamić
                    potencjalnych klientów.
              • Gość: akcjonariusz no i jest ugoda :) )) IP: *.bb.online.no 25.07.08, 19:37
                TRITON DEVELOPMENT SA zawarcie ugody z Warbud SA
                (2008-07-24 18:13:00)

TRITON DEVELOPMENT SA zawarcie ugody z Warbud SA

Raport bieżący 29/2008
                Emitent informuje, że dnia 24 lipca 2008r. spółka zależna Triton
                Development Sp. z o.o. zawarła
                ugodę z Warbud SA w sprawie postępowania toczącego się przed Sądem
                Arbitrażowym przy Krajowej Izbie
                Gospodarczej w Warszawie w związku z rozwiązaniem umowy z dnia 13
                listopada 2006r. na budowę zespołu
                mieszkalno usługowego Triton Park w Warszawie przy ul. Grójeckiej
                194 (raport bieżący nr 53/2007 z
                dnia 03.10.2007r.)

Na mocy w/w ugody strony zrzekają się wzajemnie wszelkich roszczeń
                wynikających z dotychczasowych
                stosunków prawnych związanych z budową zespołu Triton Park, a Triton
                Development Sp. z o.o. zatrzyma
                środki pieniężne uzyskane wcześniej od Warbud SA z gwarancji
                bankowej tytułem kary umownej w łącznej
                wysokości 12.442.263,10 zł.

Ponadto Warbud SA zapłaci Triton Development Sp. z o.o. kwotę
                4.250.000 zł tytułem dodatkowej kary
                umownej za opóźnienie w realizacji inwestycji Triton Park oraz
                Warbud SA dokona korekty wystawionej
                wcześniej na Triton Development Sp. z o.o. faktury opiewającej na
                kwotę 890.940,87 zł do kwoty 0,0
                zł.

Ugoda wymaga zatwierdzenia przez Sąd Arbitrażowy w formie wyroku.
                Warunkiem zawieszającym zrzeczenia
                się w/w roszczeń jest zapłata przez Warbud SA kwoty 4.250.000 zł w
                terminie 7 dni od daty
                zatwierdzenia w/w ugody przez Sąd Arbitrażowy. Data rozprawy
                wyznaczona została na dzień 28 lipca
                2008r.

Łączna wartość ugody wynosi 17,6 mln zł, co przekracza 10% kapitałów
                własnych Emitenta, w związku z
                czym w/w ugoda jest znaczącą umową w rozumieniu §2 ust. 51 pkt a)
                Rozp. Min. Fin. w sprawie
                informacji bieżących i okresowych.

kom espi mln/
    • Gość: Sue Re: 0603659230 Kompleksowe wykańczanie wnętrz IP: *.acn.waw.pl 25.02.08, 21:57
      Koles, masz do dupy strone...jesli jakosc wykonczen jest taka jak jakosc twojej
      strony, TO CHLOPIE!!! JA PODZIEKUJE!!!
      • scott22 Re:prospekt emisyjny 28.02.08, 16:21
        prospekt emisyjny jest to informacja skierowana do przyszłego
        klienta, który po kupnie akcji staje się współwłaścicielem spółki.
        dlatego, powinna być jasna i przejrzysta. wg. mnie tak nie było.
        póżniejsze informacje są o.k., ale..... spółka ma działać etycznie,
        gdyż działanie nieprawidłowe może doprowadzić do tego, że może spaść
        z parkietu. przy okazji przypomnę, że afera WATERGATE, której
        rozpracowanie doprowadziło do dymisji prezydenta usa , była
        rozgryziona po tropie pieniędzy. poz
        • scott22 i co dalej? 29.02.08, 19:23
          jak już wiadomo, warbud, który był generalnym wykonawcą zszedł z budowy. obecnie
          na placu jest firma TYLKO DO PRAC żELBETOWYCH. wykończeniówkę mają prowadzić
          różne, przeróżne firmy specjalistyczne. brawo, ale czy ludzie z władz spółki,
          którzy o deweloperce i budowlance nic nie wiedzieli wcześniej - DADZą SOBIE Z
          TAKIM WYZWANIEM Rr Aa Dd Ęę . poz
          • januszzawadka Re: i co dalej? 29.02.08, 20:08
            Hmm swiadomosc developera to filozoficzny problem. Ja bym sie zastanowil nad:
            1. Zabezpieczeniem terminu realizacji w umowach z nabywcami - i kosztem dla spolki
            w przypadku roszczen z ich strony
            2. Mozliwoscia zakonczenia projektowania i skompletowania papierow dla uzyskania
            papierow do odbioru budynku przez urzedy przy braku wspolpracy ze strony Warbud'u

Jesli chodzi o termin realizacji i koszt to prawdziwych wypowiedzi spodziewalbym sie
            po swietach. Praktyka wskazuje ze 6 miesiecy to minimum opoznienia, choc budynek
            obok moze swiadczyc, ze to wyklete przez Boga miejsce

JZ

scott22 napisał:

> jak już wiadomo, warbud, który był generalnym wykonawcą zszedł z budowy. obecni
            > e
            > na placu jest firma TYLKO DO PRAC żELBETOWYCH. wykończeniówkę mają prowadzić
            > różne, przeróżne firmy specjalistyczne. brawo, ale czy ludzie z władz spółki,
            > którzy o deweloperce i budowlance nic nie wiedzieli wcześniej - DADZą SOBIE Z
            > TAKIM WYZWANIEM Rr Aa Dd Ęę . poz
          • Gość: gość Re: i co dalej? IP: *.aster.pl 29.02.08, 20:23
            dalej to będzie lipa :( konstrukcje jakoś ulepią ale wykończeniówka
            to jest zabawa. MACE nigdy nie zajmował się realizacją tylko
            nadzorem i liczeniem kasy. Mury, elewacje, tynki, posadzki, okna,
            instalacje idt itd. Tam jest 550 mieszkań, to jest ptęzny kołchoz a
            to wszystko trzeba skoordynowac. Takze opowieści inwestora o
            zakończeniu budowy do 03.2009r. to mozna między bajki włozyc.
            Ostatnio dowiedziałem sie ze nie maja pozwolenia na zrzut deszczówki
            bo potok Służewiecki jest przepełniony. I tak to jest jak diler
            samochodowy zajmuje sie budownictwem.
            • Gość: mietek Re: i co dalej? IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 22:38
              > I tak to jest jak diler
              > samochodowy zajmuje sie budownictwem.

przecież nie o to chodziło, żeby coś budować. Była hossa i z tego skorzystali:
              emisja akcji >> ubieraje jeleni >> zebranie kapuchy >> kupno działki >>
              załatwienie kredytów z PKO BP pod hipotekę tej działki >> sprzedanie paru
              mieszkań kolejnym jeleniom na samej górce >> wyprowadzenie ze spółki paru baniek
              >> sprzedaż własnych akcji >> przepisanie majątku zarządu na "niepowiązane"
              osoby >> ogłoszenie upadłości lub przebranżowienie na handel złotem >> koniec

bilans: 15 baniek dla zarządu i głównych akcjonariuszy, akcjonariusze drobni z
              GPW i fundusze 150 baniek w plecy, PKO BP 80 baniek w plecy bo działka jest
              warta 40 mln, a mieszkania nie powstaną z winy RPP, subprime w USA i głupiej
              koniunktury :)

Na koniec Triton zmienia nazwę tym razem na GOLD MNGT i robi emisję akcji na
              poszukiwanie złota w Sulejówku.
              • Gość: akcjonariusz Re: i co dalej? IP: *.bb.online.no 02.03.08, 10:24
                Wiesz czym zajmowała sie Nokia zanim weszla w biznes z telefonami
                • Gość: znawca Re: i co dalej? IP: *.chello.pl 02.03.08, 11:27
                  Elektronika ! A nie porno -biznesem!
                • Gość: znawca Re: i co dalej? IP: *.chello.pl 02.03.08, 11:27
                  Elektronika ! A nie porno -biznesem!
                  • scott22 Re: i co dalej? 03.03.08, 11:21
                    z pewnością można powiedzieć,że spółka weszła na parkiet, gdy
                    podejście giełdy do emitentów było bardzo LIBERALNE.jest nawet teraz
                    w stosunku do wszystkich spółek O WĄTPLIWEJ REPUTACJI I SŁABEJ
                    KONDYCJI FINANSOWEJ.jest to tym bardziej dziwne gdyż zarząd giełdy
                    ma dbać o bezpieczeństwo obrotu i interes jego uczestników
                    [akcjonariuszy]. poz
                    • scott22 Re: i co dalej? 04.03.08, 12:03
                      obecnie, aby zaistnieć na rynku publicznym, należy odpowiedzieć na
                      długą listę bardzo szczegółowych pytań. szkoda, że kiedyś tam, w
                      odległej przeszłości Komisja Nadzoru Finansowego nie była TAK
                      rygorystyczna. słuszne jest obecne stanowisko giełdy, że lepiej jest
                      stosować ostre kryteria przy kwalifikowaniu kandydatów na parkiet,
                      niż potem bronić poszkodowanych inwestorów. poz
                      • scott22 Re: i co dalej? 05.03.08, 14:28
                        firma deweloperska, która spadła z parkietu to była pia.piasecki.
                        najpierw pokazali w raporcie dług 125 mln, który po ponownej
                        weryfikacji został pomnożony przez dwa i ostatecznie wyniósł 250mln.
                        pytanie : co pokaze ta spółka akcyjna ? proszę o prognozy. poz
                        • Gość: Rudy Re: i co dalej? IP: *.aster.pl 05.03.08, 14:52
                          O inwestorów nie martwię się. Muszą zawodowo potrafić pilnować
                          swojej kasy. Problem będzie dotyczył naiwnych przyszłych właścicieli
                          mieszkań. Jak ktoś tutaj zauważył nad colloseum ciąży fatum, sąsiad
                          zachodni - arlet house - masakra lokalizacyjna. O tritonie będzie
                          głośno.
                          • Gość: tomo Re: i co dalej? IP: *.aster.pl 05.03.08, 22:08
                            oj będzie głśno. a już mało sie nie nabrałem.
                            • Gość: gosc Re: i co dalej? IP: *.wpia.uw.edu.pl 06.03.08, 12:31
                              Ale z jakiego powodu ma byc glosno bo chyba nie bardzo rozumiem?
                              Lokalizacja moim zdaniem jest w miare dobra, spolka pieniadze ma,
                              nadzor ma dobra firma MACE to nie wiem o co wam ludzie chodzi...
                              • Gość: Justa Re: i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:29
                                A bo chyba niektórzy forumowicze by się wtedy tak strasznie
                                ucieszyli - po prostu i szczerze. Pewnie Ty nie ekscytujesz się
                                myślą, że jakiś deweloper mógłby ogłosić upadłość ...
                                • scott22 Re: i co dalej? 07.03.08, 14:13
                                  w chwili obecnej, kiedy spółka zdecydowała się na budowanie za
                                  pomocą firm specjalistycznych, może być bardzo ciekawie. betoniarze
                                  robią swoją robotę, ale czeka ich jeszcze odbiór techniczny. a po
                                  cóż mamy COSTCUTTERów. ano po to, aby obcinali zapłatę dla
                                  wykonawców. teraz spółka będzie mogła wydy.... wykonawcę. a nie
                                  mogłaby tego zrobić z Generalnym Wykonawcą. wraca stare. to, panowie
                                  cwaniacy z zarządu spółki, już było. myślę, że uda wam się złapać
                                  paru małych wykonawców w sieci. ale jest to zagrywka na raz.
                                  rozumiem, że jest to ostatnia przygoda spółki z deweloperką, przy
                                  założeniu ,że dotrwacie do końca realizacji- w co serdecznie wątpię.
                                  jakie są wasze opinie, proszę o komentarz. poz
                                  • scott22 Re: i co dalej? 10.03.08, 11:33
                                    widzę, że mało jest osób, które są gotowe do merytorycznej dyskusji.
                                    tak, fachowcy, chyba wyjechali. ale, ten przykład możemy traktować
                                    jako akademicki. więc, internauto, ucz się. spółka miała wysoką
                                    cene, która umorzliwiała robienie różnych zabiegów, bez szkody dla
                                    jakości finalnej. zastżegam, że nie widziałem projektów
                                    wykonawczych. lanie płyty stropowej z kilkoma, głównymi otworami
                                    technicznymi pomagało inwestorowi modyfikować kształt mieszkań, pod
                                    konkretne widzimisie klienta-ale jest to drogo, gdyż wymaga
                                    dozbrojenia płyty, tak ,aby było możliwe wycinanie dziur wiertnicami
                                    w dowolnym miejscu. teraz, gdy cena sprzedaży jest niska,
                                    podejrzewam, że dozbrojenia brak, więc modyfikacja i zmniejszanie
                                    mieszkań jest raczej niemożliwe. słóka ma więc związane ręce. chyba,
                                    że wiercimy dziury bez zgody konstruktora i fundujemy kupującym
                                    katastrofe. poz
                                    • Gość: gosc Re: i co dalej? IP: 193.0.101.* 10.03.08, 16:29
                                      Wiec moze ja Ci odpowiem dlaczego wiele osob nie zamierza zabierac sie do
                                      dyskusji z osobami takimi jak ty. Po pierwsze z tlumanami dyskutowac sie nie da
                                      ( najpierw kolego poczytaj cos o gieldzie a najlepiej to naucz sie polskiej
                                      ortografii). Po drugie niektorzy ludzie tacy chyba jak ty to nie maja co robic
                                      tylko pisac na forach bo nic lepszego nie maja do roboty. A teraz wystarczy juz
                                      personalnie a zaczne merytorycznie. Na budownictwie sie nie znam wiec sie
                                      wypowiadac nie bede. Ale na gieldzie sie znam i co za glupoty koles wypisujesz,
                                      ze najpierw miala spolka wysoka cene i ich bylo stac na zbrojenie a teraz cena
                                      akcji spadla i juz nie maja kasy zeby zbroic. To najwieksza bzdura jaka
                                      czytalem. To po ile jest teraz akcja nie ma zadnego wplywu na to iloma
                                      pieniedzmi spolka dysponuje. Pozyskali ok 80 mln zl za akcje serii D i tyle
                                      maja. Maja 100 mln kredytu czy nawet wiecej. Blagam cie czlowieku nie wypowiadaj
                                      sie jak zupelnie nie znasdz podstaw gieldy. Albo pracujesz (choc nie wiem kto by
                                      cie zatrudnil0 u konkurencji np w Arlet House i probujesz zniechecic ludzi do
                                      Tritona albo jestes zgorzknialym, pesymistycznym i biednym facetem, ktory o
                                      mieszkaniu za taka kase moze tylko pomarzyc. Wiec radze ci jedno. Zanim bedziesz
                                      gotowy do merytorycznej dyskusji na jakis temat, to sie do niej przygotuj a nie
                                      rzucaj jakis plotek czy niesprawdzonych i wyssanych z palca informacji.
                                      • Gość: znawca Re: i co dalej? IP: 198.36.87.* 10.03.08, 16:39
                                        Kolego i wlasnie widzisz ze te 100mil. kredytu moze byc bardza
                                        duzym ciezarem dla tej inwestycj przy spadajacych cenach
                                        nieruchomosci i braku na nie popytu.To co sobie zakladali w trakcie
                                        hossy na mieszkania teraz sie nie sprawdzi.Beda sprzedawac i to z
                                        duzymi rabatami by wyjsc na 0.
                                        • Gość: gosc Re: i co dalej? IP: *.chello.pl 10.03.08, 20:51
                                          Drogi kolego. Mysle ze przy tym kiedy zakladali zysk z inwestycji na poziomie 80 mln zlotych, to nawet jesli obniza ceny mieszkan o 10% (w co watpie, bo standard inwestycji jest wyzszy niz niektorych obok, poza tym ze wzgledu na dobra moim zdaniem lokalizacje ceny tam nie spadna a przez kolejny rok sprzedadza pozostale 150 mieszkan) to beda mieli zysk na poziomie 60 mln zlotych. Natomiast nie lubie jak ludzie wypowiadaja sie na forum a nie maja pojecia o czym pisza (to nie do Ciebie)
                                          • Gość: znawca Re: i co dalej? IP: *.chello.pl 10.03.08, 22:20
                                            Witam,
                                            Ja tu jeszcze jeden problem;
                                            -koszt inwestycji : kontrakt z warbudem je zamykal ,natomiast
                                            robienie tego przez inwestora zastepczego moze doprowadzic do ich
                                            wzrostu a to jest w budownictwie najwazniesza sprawa ( ich
                                            zamkniecie).Teraz bedzie im trudniej przerzucic na klientow.ie nie
                                            wierze w firmy typ.Triton ktore bez doswiadczenia ida na glęboką
                                            wode!
                                            • Gość: gosc Re: i co dalej? IP: *.chello.pl 10.03.08, 22:41
                                              A ja tam wierze w MACE :)
                                              • scott22 Re: i co dalej? 11.03.08, 11:20
                                                odp. dla gość - nie biorę udziału w konkursie ortograficznym. ale,
                                                wysoka cena nie dotyczyła ceny akcji, ale CENY SPRZEDAŻY. BIZNES SIĘ
                                                KRĘCI JAK SĄ ZYSKI. A SPÓŁKA MA GENEROWĄĆ ZYSKI ZE SWOJEJ
                                                DZIAŁALNOŚCI STATUTOWEJ, CZYLI DEWELOPERKI. nie nudzi mi się, ale
                                                pokazuje lipę, która dzieje się na oczach wszystkich. wiara nie ma
                                                tu nic z biznesem. ale jak będziesz się modlił ze swoim rabinem to
                                                poproś o więcej. poz
                                                • scott22 Re: i co dalej? 14.03.08, 14:56
                                                  trochę przypomnienia- obok tej inwestycji jest inwestycja COLLOSEUM.
                                                  było pobudowane przez UNIKAT DEVELOPMENT, firma prowadzona przez
                                                  właścicieli UNIKAT.czy pamiętacie aferę podczas oddawania lokali
                                                  nowym właścicielą. standard wykończenia i jakość oraz gehennę jaka
                                                  temu towarzyszyła. wszystko było opisywane min.przez gazetę oraz na
                                                  WOT TVP 3. tak się kończą inwestycje budowlane, które prowadzą
                                                  ludzie bez doświadczenia deweloperskiego. a propos, czy dali byście
                                                  się operować komuś, kto nie jest chirurgiem ? poz
                                                  • Gość: julka Re: i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 19:52
                                                    A Ty masz jakiś interes w tym, żeby do nich zniechęcać? Czy tak
                                                    zupełnie bezinteresownie? Oglądałam mieszkania u nich (jak i u
                                                    innych - Eko Park, Dom Development na Bruna - pomarudziłam działom
                                                    sprzedaży) i na razie na żadne się nie zdecydowałam, ale nie żałuję
                                                    innym ludziom - niech im się dobrze mieszka.
                                                  • Gość: gosc Re: i co dalej? IP: *.chello.pl 15.03.08, 10:23
                                                    hoho tutaj wielu frustratow pisze tak od siebie bo w zyciu nic lepszego do robienia nie maja tylko zazdroscic ludziom potrafia i zniechecac wszystkich :)A porownanie developera do chorurga to juz po prostu mnie rozwalilo :) Moze kolega scot chcial pokazac ze nie jest tak niedoedukowany, ze wie co to jest porownanie, ale mimo wszystko nie wiem co ma developer wspolnego z chirurgiem :D
                                                    do chirurga to ja bym bardziej porownal architekta a nie developera, ktory tylko daje pieniadze na to wszystko i szuka firm, ktore wszystko za niego zrobia :D
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 17.03.08, 12:51
                                                    chirurg i ktoś, kto chce być deweloperem powinien mieć -
                                                    DOŚWIADCZENIE. co do edukacji to skończyłem Wydział MEiL na
                                                    politechnice warszawskiej. zdałem egzamin państwowy z angielskiego,
                                                    ukończyłem kurs maklerski[ nie zdałem egzaminu końcowego do którego
                                                    podszedłem tylko jeden raz], biegle władam francuskim, ale nie w
                                                    pismie[obecnie, raz w tygodniu mam konwersacje za pieniądze] oraz
                                                    rosyjskim. w biznesie dobre chęci nie wystarczą, tylko wiedza i
                                                    praktyka. poz
                                                  • Gość: gosc Re: i co dalej? IP: *.wpia.uw.edu.pl 17.03.08, 15:33
                                                    Widze ze ktos tu sie niezle wkurzyl hehe... a mi wcale nie chodzi o
                                                    to zebys wypisywal co to nie pokonczyles bo i tak tego nie
                                                    sprawdzimy. Po polsku piszesz z bledami ortograficznymi, wypowiadasz
                                                    sie na temat gieldy tak jakbys nie mial podstawowego o niej pojecia
                                                    i to mnie interesuje :) A do tego za kazdym razem chcesz kogos
                                                    przekonac ze ta inwestycja na pewno upadnie, jest beznadziejna itp.
                                                    Szanuje Twoje zdanie, ale wystarczy ze napiszesz je raz i wystarczy.
                                                    Kazdy czlowiek podejmuje decyzje samodzielnie i nie musisz
                                                    byc "aniolem strozem" ktory chce uchronic ludzi przed zakupem
                                                    beznadziejnego mieszkania :) Skup sie na sobie i swoich problemach.
                                                    Moze zamiast spedzac tyle czasu na forach, poucz sie troche na temat
                                                    gieldy i moze wtedy zdasz ten egzamin koncowy :) pzdr
                                                  • Gość: sebi Re: i co dalej? IP: *.eranet.pl 19.03.08, 00:45
                                                    Scott22 nie przejmuj się. Pan ,,gosc,, zwany
                                                    również ,,szgalkowskim,, to człowiek , który kupił mieszkanie w
                                                    Tritonie. Do niego nie przemawiają żadne argumenty. Jak mówił jeden
                                                    z bliźniaków -,,... I nic nie przekona nas, że czarne jest czarne a
                                                    białe jest białe...,,
                                                    Po co dyskutować z człowiekiem, który jest najmądrzejszy a inni to
                                                    głuchociemni, frustraci, frajerzy, tumani. Widać , że te określenia
                                                    są mu bardzo bliskie.
                                                    ..A może on też nie wychowywał się na podwórku.
                                                  • Gość: gosc Re: i co dalej? IP: *.chello.pl 19.03.08, 10:48
                                                    Nie bardzo wiem o co chodzi z tym przypisanym mi nickiem ale ja sie caly czas podpisuje tak samo. A jezeli jest jeszcze ktos kto ma podobne do mnie poglady to coz...Wasz problem ze nie wszyscy widza to tak jak wy. Nie uwazam sie za najmadrzejszego i wszechwiedzacego, ale wytykam slabosc argumentow innych, ktorzy nie maja chyba argumentowa a pisza byleby pisac. Ale jak widac nie ma co z takimi osobami nawet dyskutowac, bo nie bede znizal sie jednak do poziomu Waszej dyskusji. Kazdy niech pozotanie przy swoim zdaniu i dziekuje za niemerytoryczna dyskusje :D
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 20.03.08, 15:55
                                                    do gość- problem jest taki, że ja nie kłamię. jeżeli jest coś na
                                                    czym się nie znam to po prostu MILCZĘ. proszę mi wskazać, w moich
                                                    wypowiedziach rzekome braki merytoryczne. wtedy, gdy uczęszczałem na
                                                    kurs maklerski, był to nowy rynek. braki specjalistów spowodowały
                                                    ta, że wykładowcami byli min. Jacek Socha i Lesław Paga a egzamin
                                                    odbył się w pkin. w polsce najwięcej zainwestowali francuzi i fajnie
                                                    wygląda, gdy ja, nie umiejący pisac po francusku swobodnie rormawiam
                                                    z francuzami a większość usiłuje dogadać się z nimi po ... no
                                                    właśnie, francuzi mówią tylko po francusku. nikt wtedy nie pyta się
                                                    mnie czy znam ortografie. liczy się sukces. poz
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 21.03.08, 23:57
                                                    jak uczęszczałem na kurs maklerski to komisja papierów wartościowych i giełda
                                                    stanowiły jedno ciało. panie z kpw mawiały Nam, potencjalnym kolegom po fachu,
                                                    że rachunkowość to SZTUKA [wszystkie litery duże]. od tego jak zrobimy zapisy na
                                                    kontach to uzyskamy różne rzeczy. proponuje przypomnieć sobie fuzje mercedes i
                                                    chrisler. obie te firmy miały różne zapisy i ciekawostka, wg. standardów
                                                    amerykańskich bogata w kasę firma mercedes była prawie bankrutem. szkoda, że
                                                    spółka nie przygotowała się merytorycznie do deweloperki. poz
                                                  • Gość: MANIEK Re: i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 12:43
                                                    Człowieku, podziwiam Cię! Tak mi jest kalafiorem, co się stanie z
                                                    Tritonem, jak pewnie reszcie forumowiczów (nie licząc Ciebie, of
                                                    course, i tych, co sobie tam coś kupili). Podobnie, jak z resztą
                                                    deweloperów, choć trzeba przyznać, że jakby np. JW Construction
                                                    ogłosiło upadłość to od razu forum by się ożywiło ;-)
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 22.03.08, 13:07
                                                    d.d. oraz j.w.c. to spółki, które mają doświadczenie w deweloperce. weszli na
                                                    parkiet, aby pozyskać tanią kasę i im się udało. natomiast inny deweloper już
                                                    takiego szczęścia nie zaznał, aby wejść na parkiet i pozyskać tanią kasę. mowa o
                                                    EDBUD. NIESZCZęśNICY KUPILI DZIAłKę NA URSYNOWIE I SFINANSOWALI TO
                                                    KILKUDZIESIęCIO- MILIONOWYM KREDYTEM. ale, lipa wyszła, gdy okazało się, że tam
                                                    nic nie można wybudować. dlatego nie zostali przepustki na parkiet. zadziałały
                                                    mechanizmy kontroli bezpieczeństwa i łapiduchów nie wpuścili. poz
                                                  • Gość: akcjonariusz Re: i co dalej? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.03.08, 10:32
                                                    scott22 na 100% jestem pewny ze pracujesz w firmie zwiazanej z
                                                    dewoloperka,powstala konkurencja dla ciebie twojej firmy w ktorej
                                                    pracuejsz to psiaczycz tu caly czas.Moge sie załozyc ze Triton Park
                                                    wybuduja i wszystkie mieszkania sprzedadza i ze zarobia na
                                                    tym.Wesolych Swiat Wielkanocnych.
                                                  • Gość: MANIEK Re: i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 18:28
                                                    A ja myślę, że on to robi zupełnie bezinteresownie. Taka mentalność.
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 24.03.08, 00:55
                                                    w 2007 roku, gdy była gorączka słyszałem o dwóch oszołomach- FILOZOF I LEKARZ,
                                                    którzy też postanowili być deweloperami. ale sobie odpuścili. brawo im za zdrowy
                                                    pomyślunek i właściwą decyzję. nie zrobią krzywdy sobie i innym. chciwość to
                                                    grzech. wystarczyło, aby spółka zaczęła sprzedaż w cenie od dołu i wyprzedała
                                                    się w bańce. mniejsze koszty obsługi kredytu i piękne oblicze dla akcjonariuszy.
                                                    a tak co ? niepewna przeszłość w powodzeniu biznesowym. BIZNES to sztuka a
                                                    <RYNEK> i tak wszystko uporządkuje, to tylko kwestia czasu. poz
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 29.08.08, 12:23
                                                    ciekawe, co obecnie powie prezes odnośnie terminu przekazania lokali
                                                    mieszkalnych ?
                                                    czy już ustalił winnych , którzy odpowiadają za obecną sytuacje ? poz
                                                • Gość: jacor82 Re: i co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 11:13
                                                  scott22, zacznij brać tabletki, bo jak Triton Park zostanie ukończony to
                                                  będziesz rwał włosy z głowy. Już teraz masz konwulsje- rzygać się chce czytając
                                                  twoje mądrości. Nie masz nic wspólnego z obiektywizmem, siejesz propagandę w
                                                  swoim stylu "głupi głupiego zawsze posłucha". Zajmij się tymi blokami, których
                                                  budowa rzeczywiście stoi- jest ich trochę, zacznij od ul. Górczewskiej albo od
                                                  Bieguna Południowego "odkrywco".
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 03.09.08, 13:48
                                                    do jakor82- mogę rwać swoje włosy z mojej głowy jak ta inwestycja
                                                    zostanie zakończona. tylko, że mowa była o terminie oddania lokali
                                                    mieszkalnych na koniec tego roku. a może zakończenie w tym terminie
                                                    dotyczy tylko jakiegoś jednego lokalu i oddaniu kluczy jednemu
                                                    klientowi. ja mówię, że termin oddania wszystkich lokali
                                                    mieszkalnych -PEŁNOWARTOŚCIOWYCH- w tym terminie jest nierealny.
                                                    oceniam stan obecny toczącej się budowy a nie wierzę w gołosłowne
                                                    obietnice. poz
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 04.09.08, 17:23
                                                    jacor82- hallo, hallo, wciąz nic od ciebie nie słyszę. poz
                                                  • scott22 Re: i co dalej? 05.09.08, 14:13
                                                    jacor82-coś nic nie piszesz o ogromnych inwestycjach twoich
                                                    pracodawców. czy mam rozumieć, że posłałeś tzw.bałach ? poz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka