Gość: antibrugge IP: *.wroclaw.mm.pl 02.02.08, 15:21 ... wykupującym mieszkania po niższych cenach dzięki znajomościom w spółdzielniach/u deweloperów, a następnie robiącym przekręty przy aktach notarialnych życzymy serdecznie CH..A W DUPĘ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: spekulantom... IP: *.centertel.pl 02.02.08, 15:54 I odwiedzin urzędu skarbowego, bo wszyscy chcą dostać swoją dolę pod stołem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upr Re: spekulantom... IP: *.centertel.pl 02.02.08, 18:54 Spekulanci to byli za PRL-U Czytam ten idiotyczny post zaczęty przez komuszka antybrugge i się tylko śmieję z jego frustracji i głupoty. Co zazdrościsz tym co umieją zarabiać pieniądze? hehehh i ci mają więcej od ciebie kasy przeszkadza ci to polaczku? Jeżeli nawet kupują po znajomości to co z tego developer jak chce może im nawet za 1zł+Vat sprzedać mieszkanie i NIC CI DO TEGO KOMUNISTO...Jeżeli chcesz żeby wszyscy mieli równo to SPIER... na KUBĘ póki Fidel jeszcze żyje wtedy skorzystasz z dobrodziejstw komuny i będziesz się czuł jak u siebie!! Komunistom dziękujemy upr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski_czolg Re: spekulantom... IP: *.chello.pl 02.02.08, 19:14 Chciałem w podobnym sensie, tylko nieco łagodniej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antibrugge Re: spekulantom... IP: *.wroclaw.mm.pl 03.02.08, 16:40 Odezwał się wielki liberał i kapitalista z Koziej Wólki. Nie dociera do Ciebie głąbie, że jeśli wartość na akcie jest zaniżona, to nie ma szans dostać kredyt z banku w określonej wysokości? Poza tym, skoro mam bulić PCC i jeszcze haracz dla agentury, to dlaczego spekulant miałby unikać płacenia podatku? No tak, ale przecież zapomniałem, że kredyt na 100% potrzebują tylko nieudacznicy i lenie, prawdziwi pracowici kapitaliści i wolnościowcy z UPR mają całą sumę na koncie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: spekulantom... IP: *.merinet.pl 02.02.08, 19:01 Dzięki za życzenia. Nie skorzystam. Mam najwyraźniej inne upodobania niż ty. Różnica między nami jest taka, że ja mam mieszkania, a ty gołą dupę i co miesiąc becalujesz takim jak ja 1500 - 2000 za wynajem. A jak mi się zachce wycofać kasę to jeszcze mi zapłacisz kilkaset tysięcy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upr Re: spekulantom... IP: *.centertel.pl 02.02.08, 19:42 Kilkaset tysięcy? Tiaaa, a swistak śiedzi i zawija je w te sreberka heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: spekulantom... IP: *.merinet.pl 02.02.08, 19:48 Fakt, zapomniałem że bańka pęka i najdalej za 6 miesięcy będę szczęśliwy jeżeli sprzedając dwa pokoje na Żoliborzu wezmę za nie 50tys. PLN (tak circa 1000/m2) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upr Re: spekulantom... IP: *.centertel.pl 02.02.08, 23:28 Przecież w tym wątku chodziło o cesję. A za to za chiny ludowe nei weźmiesz kilkuset tysiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
heheheheh Misiu 02.02.08, 20:58 Różnica między Tobą a ludźmi którzy chcą spadków jest taka że jesteś 5-10 lat starszy. Wszystko wtedy było łatwiejsze, łatwiej o wysokie stanowisko i szybką karierę i inwestowanie kasy w tanie jak barszcz wtedy nieruchomości. Więc nie dziw się młodym że chcą tańszych mieszkań - każdy chce żyć jak człowiek. Tyle tylko że sposób w jaki to napisałeś świadczy że chyba tego nie rozumiesz bogaty rentierze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MłodyBogatyRentier to ja tu jestem Bogatym Rentierem..!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 21:09 a nie on!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: to ja tu jestem Bogatym Rentierem..!!!! IP: *.merinet.pl 02.02.08, 23:14 Gość portalu: MłodyBogatyRentier napisał(a): Re: to ja tu jestem Bogatym Rentierem..!!!! > a nie on!!! Do głowy by mi nie przyszło podszywać się pod takie coś... Pozdr, Tomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: to ja tu jestem Bogatym Rentierem..!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 22:07 primo - nie widzisz pozycji swojego posta w "drzewku", więc nie wiem, dlaczego odpowiedziałeś na ten post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Misiu IP: *.merinet.pl 02.02.08, 23:02 Nie dziwi mnie fakt, że ktoś chce mieć mieszkanie. Dziwi mnie jedynie zaklinanie rzeczywistości i myślenie, że "musi spaść, bo mnie nie stać". Otóż nie każdego musi być stać. Na całym świecie są tacy co mają swoje, mają w kredycie i wynajmują. Mówisz, że skorzystałem na tanich jak barszcz nieruchomościach. Tak i nie. Tak, bo istotnie były tańsze niż obecnie. Nie, ponieważ niezależnie od cen równie trudno było zarobić na każdy m2. Różnica między mną i kolegami ze studiów (którzy dziś stanowią całkiem sporą część grupy zaklinającej spadki ;-) polegała na tym, że ja na trzecim roku studiów już pracowałem za takie sobie pieniądze, na czwartym te pieniądze były już bardzo zacne, a w wieku 25 lat miałem pierwszą kawalerkę. Oni w tym czasie woleli pić i wierzyli, że tytuł mgr przed nazwisiem spowoduje, że świat padnie im do stóp. A tu d..., płacz i zgrzytanie zębami... P.S. Mam 32 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
heheheheh Re: Misiu 02.02.08, 23:14 No cóż czy było równie trudno zarobić to śmiem wątpić. W firmie której pracuję absolwent 6 lat temu dostawał na początek 3 tys PLN brutto teraz dostaje 4.5 tys PLN, m2 w Warszawie zdrożał ostrożnie licząc ponad 3 razy. Wiem jak było w połowie lat 90tych - np z SGH do pracy brali każdego kto umiał tylko angielski bo tak brakowało ludzi - i nie ważne czy byłeś pilnym studentem czy wolałeś piwko co wieczór. Sam potwierdzasz to swoim wpisem - gdy startowałeś o wiele łatwiej było zrobić będąc studentem - teraz to znów się zmienia. Jasne że na całym świeci są tacy którzy mają i tacy którzy wynajmują (podane przykłady cen w innych krajach świadczą raczej o tym że tak jest wygodniej a nie dlatego że ich nie stać). Mnie od zaklinania spadków bardziej dziwi zaklinanie mediów i developerów że będzie tylko drożej. PS. Mam 27 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Misiu IP: *.merinet.pl 02.02.08, 23:25 Tylko że ja nie zaklinam, że będzie drożej. Realnie patrząc niewiele się zmieni. Gdzieś spadnie o 5%, gdzieś wzrośnie o 3, bądź odwrotnie. Normalnie jak to na rynku. Jedyne co mnie bawi to fakt, że niektórzy naprawdę próbują zaczarować rzeczywistość patrząc na rynek za oceanem, czy porównując ceny w Warszawie do Berlina zamieniającego się w kebabowo, w którym rodowici Niemcy nie chcą mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
heheheheh Re: Misiu 02.02.08, 23:52 > Realnie patrząc niewiele się zmieni. Jednak się zmienia Panie w biurach developerów jakieś bardziej uprzejmie. Jakiś czas temu zastanawiałem się czy nie kupić jakiegoś mieszkania ale odpuściłem, tydzień temu dzwonił do mnie agent bo zachował mój numer i pytał czy bym nie był zainteresowany bo ma dwie fajne oferty. > Normalnie jak to na rynku. Wybacz ale na tym rynku od kliku lat nie jest normalnie... > Jedyne co mnie bawi to fakt, że niektórzy naprawdę próbują > zaczarować rzeczywistość patrząc na rynek za oceanem, czy porównując > ceny w Warszawie do Berlina zamieniającego się w kebabowo, w którym > rodowici Niemcy nie chcą mieszkać. A nie bawił Cie fakt że wszyscy zaczarowali rynek patrząc na to co działo się w Hiszpanii czy Irlandii po wejściu do EU. Sytuacja w US ma takie znaczenie że dużo mieszkań nałykały się fundusze zagraniczne, no a w dobie globalnej recesji chyba nie będą ich trzymać ? Poza tym polecam ocenić liczbę pustostanów w nowych inwestycjach Jakbym miał obstawiać będzie taniej, będą promocje, darmowe garaże i tak dalej...Dużej zwały nie będzie dopóki się nie okaże że są problemy ze spłatą długów ale to dopiero jak PLN osłabnie lub stopy gwałtownie wzrosną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha myslalem, ze chodzi o sbm augustowka wawa IP: 217.153.40.* 02.02.08, 20:52 czlonkowie spoldzielni mowili o tym, ze prezio zarzadu i znajomki kupili m2 za polowe ceny. dopiero jak zgloszono min. ten zarzut do prokuratury po cichu doplacili a by prokurator nie zobaczyl 'znamion' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: myslalem, ze chodzi o sbm augustowka wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 21:11 a gdzie widzisz znamiona? tylko jesli w akcie była cena inna niż w rzeczywistości. A deweloper może sprzedawać, po ile chce i komu chce. Radzę poczytać KH, KPK i KC jesli cokolwiek komukolwiek chcesz zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski_czolg Re: myslalem, ze chodzi o sbm augustowka wawa IP: *.chello.pl 02.02.08, 22:24 między deweloperem, a spółdzielnią jest delikatna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij Re: myslalem, ze chodzi o sbm augustowka wawa IP: *.eranet.pl 03.02.08, 13:26 chłopak prawo spóldzielcze będzie miał dopiero na następnym roku... ... i to dopiero jak zaliczy KH (wydawało mi się, że to już nie obowiązuje, ale może on historyk prawa jest..) KC i kpk. pzdr dla najmundrzejszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 21:15 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyski na papierze Re: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! IP: *.aster.pl 03.02.08, 14:23 Ja tam cierpliwie czekam na pierwsze doniesienia o fali samobójstw wśród spekulantów. Chcieli dorobić sie na ludzkiej krzywdzie, wyzysku, krwi łzach i pocie bliźniego, więc nie powiem żebym specjalnie ich żałował. Przeglądam media i wyszukuję codziennie negatywne informacje z rynku nieruchomości - mam już sporą kolekcje artykułów.. wracam do niej przed snem i myślę sobie że prędzej czy później cholernych spekulantów musi spotkać to co im się należy. Nadchodzi czas mojej zemsty - oni się śmiali przez ostatnie 3 lata, teraz śmiać będę się ja. I będzie to śmiech straszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyski na papierze Re: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! IP: *.aster.pl 03.02.08, 16:23 Przyszedł mi do głowy dobry pomysł.. Możnaby nieźle napsuć krwi spekulanckim mendom. Proponuję dzwonić do ludzi wystawiających ogłoszenia o 'cesji' 'ekspektatywie' (sic! takie zakłamanie..trudne słowo, żeby ludzie nie zrozumieli że się ich zwyczajnie okrada!) czy 'udziale' i udawać zainteresowanie! Umawiać się na spotkanie w możliwie niedogodnym dla spekulanckiej mendy czasie i miejscu, i oczywiście nie przychodzić! Ewentualnie zadzwonić jeszcze o umówionej porze i gorąco przeprosić za spóźnienie i poprosić o 20minut cierpliwości... A spekulancka zawiedziona menda będzie w tym czasie stać na mrozie aż jej dupa odmarznie! Hahaha. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyski na papierze Re: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! IP: *.aster.pl 03.02.08, 17:21 I wiedzcie że NIGDY NIE KUPIĘ OD WAS MIESZKANIA. NIGDY. Choćbyście mieli nóź na gardle i oferowali mieszkanie za grosze - nie obchodzi mnie wasz los. Udławcie sie swoimi ofertami. Chcieliście zarobić, to teraz bankrutujcie. Na bruk, parchy! Do śmietników jedzenia szukać, marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! IP: 212.76.37.* 03.02.08, 18:16 Marna wypowiedz marnego prowokatora. Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa Re: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! 04.02.08, 00:17 jakże marna? prześmieszna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa Re: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! 04.02.08, 00:18 zwłaszcza akt drugi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghr Re: parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! IP: *.189.72.18.e-plan.pl 05.02.08, 11:37 oj alez fun tu odchodzi a przeciez spadki są (no jak to gdzie w garwolinie za po 4000 i garaz w cenie :) ) Odpowiedz Link Zgłoś