Dodaj do ulubionych

Budimex - Olbrachta II

IP: *.gprs.plus.pl 13.02.08, 06:10
Witam, kupiłem mieszkanie na osiedlu OLBRACHTA II i dostałem teraz
od firmy Budimex propozycję zmian projektowych w cenach moim zdaniem
kosmicznych np. obowiazkowa opinia projektantów - 634zł (czyli
projektanci muszą się zastanowić czy mogę przesunąć gniazdo elektr.
lub kaloryfer w inne miejsce). Zmiana na jednym z 4 projektów
kosztuje kolejne 634zł(czyli kilka kresek projektanta). Jakby tego
było jeszcze mało to za każde przesunięte gniazdko lub wyłącznik
kolejne 15zł za robociznę (ciekawe jaką, skoro żadnych gniazdek
jeszcze nie zrobiono). Przed podpisaniem umowy firma Budimex nie
potrafiła podać warunków i cen tych zmian. Czy to jest uczciwe?
Proszę o informację czy Państwo zgadzacie się na takie ceny i jak
wyglądają Państwa rozmowy w tej sprawie z firmą Budimex. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 10.03.08, 11:08
      My równiez zakupilismy mieszkanie na osieldu Olbrachta II i przed podpisaniem
      umowy zapytałam czy ewentualne poprawki coś kosztują a jesli tak to ile. Pani
      wydrukowałam mi cennik...generalni rzeczywiści dziwnie wyglada, że za wyburzenie
      ściany trzeb płacić, choc oczywiście developer zaoszczędzi na materiałach:)))
      • mozdzins Re: Budimex - Olbrachta II 10.03.08, 12:12
        Po wyburzeniu ściany zapłacicie dodatkowo za powierzchnie która się powiekszy w
        ten magiczny sposób.
        Także gra nie warta świeczki.
    • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 10.03.08, 13:22
      My nie zamierzamy nic burzyc:)tylko tak profilaktycznie zapytałam o zmiany i ich
      ewentualne ceny...ale to z tą powierzchnia iwle wyjaśnia:))))))
      • damianbsc Re: Budimex - Olbrachta II 10.03.08, 13:37
        a nie lepiej wziasz co jest a pozniej przestawic??
    • Gość: gosc Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.aster.pl 10.03.08, 23:02
      większosc deweloperów nie bierze kasy za poprawki, wszystko zależy od konkurencji
    • eurofan74 Re: Budimex - Olbrachta II 10.03.08, 23:40
      Nam pani w Budimeksie wprost poradziła, żeby ewentualne zmiany
      wprowadzać już po odbiorze mieszkania - własnie dlatego, ze
      wyburzenie ścianki działowej spowoduje wzrost powierzchni mieszkania
      i wzrost jego ostatecznej ceny.
      • Gość: Jacek Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.centertel.pl 12.05.08, 22:57
        Czy potraficie mi powiedzieć jak będzie wyglądała ulica Krępowiecka?
        Czy będzie to ulica 4 jezdniowa?
        Co z ogródkami działkowymi ?
        Zastanawiam się nad zakupem tam mieszkania, powiedzcie jakie sa
        plusy i minusy tej inwestycji Budimexu.
        • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 21.05.08, 10:46
          Plusem niewątpliwie jest lokalizacja!Jeśli zamierzasz tam zatrzymać
          sie na dłużej to zapewne za jakieś 10 lat w pobliżu będzie biegła
          druga linnia matra:))Poza tym w okolicy jest kilka parków (do parku
          Sowińskiego 3 min). Nie wiem jak sprawa się rozwinie dalje ale na
          razie w poblizu jest parking...a zwazywszy na to, że developer nie
          przewidział dodatkowych miejsc parkingowych to plus.

Nie wiem dokładnie co z działkami ale podobno za kilka lat na
          miejscu zakładów PZL ma powstac apartamentowiec na kilkadziesiąt
          mieszkań...

No i wieczorem jest tam naprawdę cicho:)))
          • Gość: Grzegorz Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.gprs.plus.pl 28.05.08, 05:11
            Ja już tam kupiłem mieszkanie więc mogę powiedzieć obiektwnie.
            Mnie najbardziej podoba się osiedle i rozkład mieszkania, które
            kupiłem. Okolica domków jednorodzinnych także jest dla mnie bardzo
            atrakcyjna. Jednocześnie jest bardzo blisko do dwóch supermarketów.
            A teraz wady: samoloty odżutowe potrafią latać co 2 minuty, brak w
            pobliżu szkół, przedszkoli, parkingów samochodowych a nawet sklepów.
            Największa jednak wada to mająca powstać w niedługim czasie trasa
            szybkiego ruchu (300m od osiedla), mam nadzieję, że będzie dobrze
            ekranowana. Ulica Człuchowska ma być ulicą przelotową przez tory
            kolejowe i trasę szybkiego ruchu.
            • Gość: fsd Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 20:51
              Szczerze podziwiam i gratuluje zakupu !
            • Gość: mm Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.aster.pl 28.05.08, 21:31
              Skoro na Olbrachta przeszkadzają Ci samoloty (trochę dziwne, bo nie jest to ani
              linia lądowań, no może trochę słychać startujące z pasa rezerwowego) to co mają
              powiedzieć mieszkańcy osiedla Skorosze?
            • Gość: jamesblond Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.aster.pl 28.05.08, 22:08
              super logika - blisko do dwóch supermarketów ale brak sklepów; wbrew temu co
              piszesz w okolicy jest także szkoła, hala sportowa i basen; "odżutowce" hehe...
              znam parę bardziej popularnych miejsc (Ursus, Piaseczno, Józefosław) gdzie
              samoloty są znacznie bardziej uciążliwe;

prawdziwym minusem jest za to planowana trasa NS - dlatego osiedle dd wydaje mi
              się bardziej atrakcyjne bo jest odsunięte kolejne 300-400 m2; ale budimex ma
              wyższy standard... itd. itp.
              • Gość: Jacek Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.centertel.pl 29.05.08, 21:42
                Doszły mnie słuchy, że w okolicy mają powstać biurowce, czy to jest
                prawda?
    • Gość: Niezadowolony Re: Budimex - Olbrachta II IP: 213.17.175.* 31.07.08, 14:30
      Czy komuś udało się wynegocjować chociaż minimalny upust od
      Budimexu? Bo mi niestety nic się nie udało wytargować, nawet garażu
      gratis nie dali i za wszelkie zmiany musiałem dopłacić :(
      • Gość: Wsiowy_grajek Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.eranet.pl 08.08.08, 14:50
        Hej! A z ciekawości, kiedy kupowałeś mieszkanie? Myślałem, że teraz coś się
        udaje wynegocjować (mam na myśli tą kampanie w gazetach o taniejących
        mieszkaniach). Ja kupiłem tam mieszkanie w lutym i w ogóle o żadnych
        negocjacjach nie było mowy. Dzięki za info! Pzdr
        • Gość: Niezadowolony Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.gprs.plus.pl 17.08.08, 06:59
          Ja kupowałem w grudniu 2007 więc i tak zapłaciłem za takie samo
          mieszkanie o około 15000zł więcej niż w drugim etapie sprzedaży.
          A tak przy okazji, nie przeraża Was trasa NS mająca przebiegać 300m
          od naszego osiedla? Ja nigdy nie mieszkałem w pobliżu takie dużej
          ulicy i trochę się zaczynam obawiać dużego hałasu.
          • Gość: Tomek Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.centertel.pl 24.08.08, 22:57
            To jest powód rezygnacji z zakupu, tylko wschodnie mieszkania będą
            ewentualnie wytłumione, najładniejsze poł-zach będą bardzo głośne.
            Budimex nie proponuje technologi dźwiękochłonnej.
            • Gość: Michał Re: Budimex - Olbrachta II IP: 194.181.192.* 22.09.08, 16:24
              Ja kupiłem mieszkanie w Budimexie, z oknami płd-zach. Nie wydaje mi się, żeby było tak bardzo głośno, ponieważ do trasy będzie ok 350 m a z tego co się orientowałem ma biec w wykopie i być częściowo ekranowana od góry. Może nie będzie tak źle, jeżeli nie zmienią planów.
              • Gość: solo Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.aster.pl 22.09.08, 22:32
                Dają już jakieś rabaty, czy idą nadal w zaparte, że rabatów nie ma, a mieszkanie
                jest zarezerwowane, jest Pan/Pani na 3 pozycji :)
                • Gość: Gregor Re: Budimex - Olbrachta II IP: 213.17.175.* 23.09.08, 13:14
                  Właśnie się dowiedziałem, że w tych małych budynkach ( o dziwo, od
                  strony trasy NS) pozostało już tylko kilka mieszkań reszta sprzedana
                  praktycznie bez rabatów. W związku z tym chyba zrezygnuje z zamiaru
                  sprzedaży mojego mieszkania :)
                  • Gość: gosc Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.centertel.pl 28.09.08, 23:23
                    Jeśli nie będzie skrzyżowania z Człuchowską a będą ekrany to może
                    będzie okej, chociaż z trasą toruńską na Żoliborzu jest źle.
                  • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 29.09.08, 08:38
                    Według tabeli ofert zostało 114 mieszkań.
                    • Gość: Gregor Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 16:11
                      Czyli łatwiejszą połową Budimex ma z głowy.
                    • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 29.10.08, 12:57
                      Dwa miesiące później... Nadal 114 mieszkań w ofercie. Się nasprzedawali. A tak
                      na serio to są w czarnej d..., bo sprzedawali w sytemie 10/90. I jak tu teraz
                      obniżyć ceny o(powiedzmy) 15%?
                      • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 29.10.08, 17:04
                        Niestety już obniżyli!Jak na razie 10 tyś na mieszkaniu, przynajmniej takim jak
                        nasze! Zastanawiam się czy będzie jakaś możliwość renegocjacji ceny...ale pewnie
                        to tylko marzenia:)
                        • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 30.10.08, 11:56
                          No to marnie. Ile to jest? 3%,4%? Będą raczej spuszczać pod stołem bo upusty
                          powyżej 10% grożą masowym zrywaniem umów. A tak na marginesie... Czy te umowy
                          były spisywane w formie aktu notarialnego?
                          • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 30.10.08, 19:56
                            Nie, umowy nie były spisane w formie aktu notarialnego! No w tej sytuacji to
                            chyba dobrze bo przynajmniej można zerwać umowę, jeżeli ceny spadną o ok 15 -
                            20% i być może kupić coś tańszego jeżeli nie będą chcieli renegocjować:)
                            • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 31.10.08, 09:52
                              Dokładnie. IMO myślę, że już za jakiś czas będziecie mogli spokojnie
                              renegocjować te umowy. Radziłbym odszukać innych kupujących i negocjować za
                              pomocą pośrednika reprezentującego Was wszystkich. Jak sie nagle okaże, ze z 50%
                              sprzedanych lokali połowa może "się wrócić", to developerowi zmięknie rura :)
                              • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 31.10.08, 10:39
                                Też się nad tym zastanawiałam:) Mogą być tylko małe problemy z dotarciem do
                                wszystkich, którzy już kupili mieszkania...ale może się uda:))
                                • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 31.10.08, 10:50
                                  No i umyślnego można wysłać do biura sprzedaży. Żeby się wywiedział po ile teraz
                                  naprawdę będą sprzedawać te mieszkania. Jak już mówiłem - poważne obniżki
                                  mieszkań, które były sprzedawane w systemi 10/90 będą prawdopodobnie dogadywane
                                  pod stołem
                                • Gość: Gregor Re: Budimex - Olbrachta II IP: 213.17.175.* 31.10.08, 13:34
                                  Ja już napisałem do Budimex-u pismo z prośbą o wyrównanie ceny i
                                  dostałem odpowiedź odmowną a dokładnie, że ceny są ustalane
                                  indywidualnie dla każdego mieszkania. Jedno jest pewne, ja już nie
                                  kupię żadnego mieszkania w firmie Budimex. Gdyby nie wpłata 10
                                  procent to umowa leżałaby już w koszu na śmieci. Generalnie Budimex
                                  zachowuje się jakby robił łaskę, że w ogóle sprzedaje te mieszkania.
                                  Czy jakiś prawnik nie mógłby doradzić co można zrobić aby odzyskać
                                  wpłacone 10 procent?
                                  P.S. Pani Marto, w którym budynku będzie Pani mieszkać?
                                  • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 31.10.08, 17:17
                                    O! to już jest nas więcej:))to może rzeczywiści warto się zastanowić nad wspólną
                                    negocjacją:)))W końcu jak większość (przy pomyślnych wiatrach) osób zagrozi
                                    zerwaniem z nimi umowy to nie będą mogli nas olać!a my mamy mieszkanie w budynku B!
                                    • Gość: Gregor Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.gprs.plus.pl 01.11.08, 13:00
                                      My kupiliśmy w budynku C1. Pozdrowienia dla sąsiadki :) W takim
                                      razie czekamy na jeszcze kilku sąsiadów i sąsiadek i do ataku ... na
                                      Budimex :)
                                      • Gość: Człuch Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.gprs.plus.pl 01.11.08, 23:33
                                        Budynek C3 się dołącza :)
                                        • antypzl Re: Budimex - Olbrachta II 02.11.08, 23:46
                                          witam,

zasięgnąłem ostatnio języka u "tubylca" i dowiedziałem się, że dużą
                                          uciążliwością dla okolicy jest odlewnia PZL-WOLA, która po pierwsze wypuszcza w
                                          powietrze duże ilości rdzawego pyłu, a po drugie - i o tym można przekonać się
                                          samemu - emituje hałas w postaci jednostajnego wycia - uciążliwego szczególnie w
                                          godzinach nocnych..

czy ktoś może wie coś na temat przyszłości tej fabryczki? wygląda jkaby miało
                                          się to samo zawalić, a jednak stronkę mają całkiem rozwojową: www.pzl-wola.pl

pozdrawiam
                                          • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 03.11.08, 10:55
                                            1) O ile mi wiadomo to w najbliższym czasie na miejscu tych zakładów planowano
                                            budowę apartamentowca na kilkadziesiąt mieszkań...ale może to jakieś plotki?!

2) Po zaciągnięciu opinii od kilku osób doszliśmy z mężem do wniosku,że w tej
                                            chwili nie mam co negocjować z Budimexem bo jeszcze nie wiadomo jak będą
                                            wyglądały ceny nieruchomości za kilka miesięcy. Za renegocjacje najlepiej się
                                            zabrać pod koniec kwietnia na początku maja. Do tej pory dobrze byłoby
                                            skontaktować się z jak największą liczbą przyszłych sąsiadów:)) Ja ze swojej
                                            strony jedyna rzeczą jaką mogę zrobić to pisać na tym forum bo niestety nie znam
                                            nikogo kto tam kupił mieszkanie.
                                            • Gość: Gregor Re: Budimex - Olbrachta II IP: 213.17.175.* 04.11.08, 08:07
                                              Słusznie Pani Marto, tak trzeba zrobić. Jeżeli chodzi o okolicę to
                                              rzeczywiście PZL troszkę hałasuje, ale nie jest to nic bardzo
                                              uciążliwego, pyłu żadnego nie zauważyłem. Plan zagospodarowania
                                              przestrzennego pprzewiduje w miejscu PZL budownictwo mieszkaniowe i
                                              ulicę dochodzącą od Człuchowskiej do Połczyńskiej oraz tunel na
                                              ulicy Człuchowskiej pod trasą NS.
                                      • ania1985a Re: Budimex - Olbrachta II 06.11.08, 12:49
                                        Witam.
                                        Ja również kupiłam mieszkanie na Olbrachta II w budynku B3. Moje
                                        mieszkanko kosztowalo 7800 zł za metr i nie wiem czy w takiej
                                        sytuacji Budimex zechce negocjować. Ale generalnie gdyby była taka
                                        mozliwość to przyłączam się :)
                                        • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 06.11.08, 14:55
                                          ania1985a napisała:

> Witam.
                                          > Ja również kupiłam mieszkanie na Olbrachta II w budynku B3. Moje
                                          > mieszkanko kosztowalo 7800 zł za metr i nie wiem czy w takiej
                                          > sytuacji Budimex zechce negocjować. Ale generalnie gdyby była taka
                                          > mozliwość to przyłączam się :)

A taka cena to rozumiem, że po negocjacjach???A kiedy je kopiłaś bo do niedawna
                                          Budimex podobno nie chciała negocjować!
                                          • ania1985a Re: Budimex - Olbrachta II 10.11.08, 11:28
                                            Kupiałam juz kilka miesięcy temu, ale bez negocjacji. Cena nizsza,
                                            dlatego że mieszkanie na parterze, bez ogródka i nieatrakcyjny
                                            rozkład. cały czas maja w ofercie mieszkania od 7800.
                                            • realfatso Re: Budimex - Olbrachta II 12.11.08, 17:34
                                              A na jaki rozkład się zdecydowałaś? Ja piszę na razie jako potencjalny sąsiąd, ciągle się przyglądam, rozważama za i przeciw :) Okolica bardzo mi się podoba, a PZL bym nie demonizował...
                                              • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 12.11.08, 20:02
                                                jak już się zdecydujesz to daj znać czy coś spuścili z ceny:))
                                                a okolica rzeczywiści może być...tam wieczorem jest tak cicho, że słychać
                                                szczekające psy:)))Co w Warszawie nie jest takie oczywiste:)))
                                                • Gość: poli Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.subscribers.sferia.net 13.11.08, 02:46
                                                  czy ktoś mogłby doprecyzować, gdzie znajduje sie ta iwestycja?

Rozne zrodla podają ze na Czluchowskiej - po lewej stronie torów, od
                                                  strony Hali Wola, inne ze po prawej, przy Olbrachta, niedaleko
                                                  Znanej tj tam gdzie jezdzi 522.

pozdrawiam
                                                • realfatso Re: Budimex - Olbrachta II 13.11.08, 13:41
                                                  Wstępnie się na to nie zanosi, ale to i tak dość korzystna oferta uważam. Zresztą widać, że i potencjalni sąsiedzi sympatyczni :)
                                              • ania1985a Re: Budimex - Olbrachta II 13.11.08, 14:51
                                                Witam.
                                                Moje mieszkanko ma ciemną kuchnię i to jest główna wada. Ale
                                                generalnie jestem zadowolona. Być może są tańsze oferty na rynku,
                                                ale ja wole zapłacić trochę więcej i mieć pewność, że to mieszkanie
                                                zostanie wybudowane. A co do PZL to teren tych zakładów ma być
                                                sprzedany pod inwestycje mieszkaniowe. Na stronie mieli nawet termin
                                                przetargu.
                                                • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 14.11.08, 10:03
                                                  Osiedle jest spoko. Jedyny minus jaki widzę to sąsiedzi z okolicznych blokowisk.
                                                  Kupa menelstwa, dresiarstwa i niestety trochę prawdziwych bandytów. Ot, stara
                                                  Wola. Od niedawna mieszkam niedaleko, więc coś o tym wiem. Dodam jeszcze, że
                                                  przeprowadziłem się tam ze sławnego Gibalaka i... tam było jednak troszkę
                                                  spokojniej. Z tego względu uważam, ze cena mogłaby być ciut przystępniejsza.
                                                  Zwłaszcza teraz gdy ceny u konkurencji spadają z tygodnia na tydzień i cholera
                                                  wie gdzie się zatrzymają...

• Gość: Utter Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 15:15
                                                    E, spokojnie - wszystko się powoli cywilizuje, sąsiedzi też z czasem będą równać do góry. Kiedy porównam z kilkoma warszawskiemi osiedlami sprzed 10 lat, to teraz praktycznie wszedzie jest lepiej niż było.
                                                  • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 17.11.08, 18:57
                                                    Swego czasu próbowano wymieszkać inteligencje z menelstwem aby ucywilizować tych
                                                    ostatnich. Wyszedł z tego Targówek. Więc nie wiem kto kogo sprowadzi do swojego
                                                    poziomu. Pamiętaj że te warstwy dość ostro się reprodukują :)

Ja tam wychowałem sie na Ochocie, a od roku mieszkam na Woli i widzę dużą
                                                    róznicę na niekorzyść...
                                                  • Gość: Tomek Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.centertel.pl 18.11.08, 23:15
                                                    Wystarczy zapytać straż miejską (nie policję) gdzie mają najwięcej
                                                    interwencji. Też zamierzałem kupić tu mieszkanie, ale zostaję na
                                                    Ochocie. Tak na marginesie, rzetelność wymaga dotrzymywania umów.
                                                  • satorianus Re: Budimex - Olbrachta II 19.11.08, 17:20
                                                    Rzetelność rzetelnością, ale developerzy również zrywali umowy podczas boomu.
                                                  • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 20.11.08, 09:33
                                                    Dokładanie!!Zresztą chodzi o sensowne renegocjacje, tak aby wilk był syty i owca
                                                    cała...ale jak to będzie to się zobaczy!!
                                                  • Gość: klara Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.chello.pl 26.11.08, 20:05
                                                    tez zastanawiam sie powaznie nad zakupem mieszkania na Olbrachta II. Czy mozecie
                                                    mi powiedziec czy zawieraliscie umowy przedwstępne w zwyklej formie pisemnej czy
                                                    w formie aktu notarialnego? Akt notarialny troche kosztuje, ale z drugiej strony
                                                    ma sie pewność ze budimiex podpisze umowę sprzedaży i nie będzie mogl sie juz
                                                    wymigac. Napiszcie jak zrobiliście Wy, ktorzy juz kupiliscie tam mieszkania. Z
                                                    gory dziekuje.
                                                  • Gość: solo Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.eranet.pl 26.11.08, 23:19
                                                    Akt notarialny to teraz nie problem, teraz to Budimex N. powinien go opłacać jeśli chce mieć pewność, iż Klient nie zrezygnuje....

Inwestycja ciekawa, jednak ceny to niestety nadal DUŻE przegięcie.

BN ma problem bo sporo mieszkań sprzedał na zasadzie 10/90 i zapewne sporo oszołomów kredyciarzy popłynie, jak będzie musiało znaleźć owe 90 procent, a banki powiedzą "too late, poproszę wkładzik własny"

Jak spadki cen przyspieszą w pierwszej połowie 2009, to dotychczasowi "10%-owi zaliczkowcy" podrapią się w głowę i stwierdzą czy nie warto się wycofać z inwestycji i zakupić mieszkanie dużo taniej, ale to już kwestia polityki Budimex N. jak będzie chciał potraktować swoich klientów. Przypuszczam, że absolutnie nie będą chcieli iść na rękę Klientom - bo po co? A nuż głupki wezmą te absurdalne kredyty lub zapożyczą się u rodziny, aby tylko nie stracić wkładu i kupić w końcu to wymarzone mieszkanie.
                                            • marta_le Re: Budimex - Olbrachta II 30.03.09, 12:21
                                              Też kupiłam mieszkanie w cenie 7800/m2 bez zadnych negocjacji. Co do
                                              rozkładu też nie jest najgorzej, mieszkanie ustawne, jedyny minus to
                                              przedpokój w którym mieści się tylko niewielka szafa (ale do
                                              przerobienia). No i mieszkanie na parterze, trochę się tego boję.
                                              • beach_man Budimex - Olbrachta II 25.08.09, 14:23
                                                Witam,
                                                jest kogoś który kupił mieszkania na osiedle Olbrachta II, i
                                                dokładnie na rogu? (pow. 66,99 m2)bo chciałem pytać sie o liczniki
                                                na wodę.Czy u Was też są tak durnie zainstalowane?Po pierwsze po co
                                                są w mieszkaniach, zamiast przed wejściem w szachcie? I najgorsze:
                                                wszędzie są nad wanną? Przecież ciągle będzie zalewany ten szaacht
                                                przy każdym prysznicu, na każdym piętrze i ściana pod kaflami będzie
                                                cały czas mokra i.... grzyb. Pomijam już wzlędy estetyczne, że
                                                pierwsze, co widać po wejściu do łazienki, to ... skrzyneczka na
                                                środku ściany !!??!

Pozdrawiam
                                                Beach_man
                                                • Gość: antybudimex Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 18:07
                                                  Ale jaja!!!!
                                                  a mi zamiast obniżki zaproponowali żebym jeszcze dopłacił za
                                                  wykończenie. Pewnie ślicznie obudowali by skrzynkę z wodomierzem
                                                  rameczką z miniaturowych kafelków, bo teraz taka moda.
                                                  • Gość: Benek Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.chello.pl 04.09.09, 08:42
                                                    tutaj jest forum mieszkańców Tekst linka
                                                  • Gość: bazylia Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.146.broadband12.iol.cz 11.09.09, 15:02
                                                    czy ktos juz wie, jakie oplaty pobierane sa za garaz? Jest to 150zl miesięcznie,
                                                    czy to nie za wysoka oplata!!!!!
                                                  • kocica_ewela Re: Budimex - Olbrachta II 11.09.09, 15:10
                                                    Pewnie, ze wysoka, porownaj jaka masz powierznie tego miejsca postojowego:)
                                                    Zalozenie jest takie stac cie na mieszkanie i garaz to stac cie tez za to placic
                                                    - a ze mieszkania sprzedaja sie kiepsko to trzeba jeszcze docisnac kredyciarzy:)
                                                  • rumun_navigator Re: Budimex - Olbrachta II 11.09.09, 15:15
                                                    Czynsze w nowych mieszkaniach zawsze były dla mnie zagadką. 150zł za co? Co
                                                    miesiąc będą wymieniać bramę do garażu?
                                                  • Gość: abc Re: Budimex - Olbrachta II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 09:15
                                                    Czesc,
                                                    W naszej wspolnocie (tez Bemowo) powierzchnia garaży jest wliczana
                                                    do powierzchni użytkowej od której jest naliczana część opłat m.in.
                                                    największy składnik oplata za zarzadzanie nieruchomością, ktora
                                                    wynosi chyba 2 PLN (mała wspólnota), czyli w moim przypadku 58m2
                                                    mieszkanie + 17 m2 garaż = 75 m2. Za sam garaż wychodzi total opłat
                                                    około 40 PLN/msc. 150 PLN to lekka przesada. Jeśli Wasze miejsca
                                                    garażowe sa podobnej wielkości daje to około 8-10 PLN/m2. W momencie
                                                    zawiązania wspólnoty, pod warunkiem że 50%+ powierzchni będzie
                                                    sprzedane, zmienicie zarządcę i wrócicie do normalnych opłat.
                • Gość: prac. olbrachtaII Re: Budimex - Olbrachta II IP: 195.116.183.* 12.09.09, 17:18
                  nie ma czegos takiego ze jestes na 3 pozycji poniewaz nie sprzedali nawet 60%
                  mieszkan a co do rabatow.to zatrudnij inspektora ktory bedzie sie czepial
                  wszystkiego przy obiorach wtedy mozesz na cos liczyc.
              • Gość: osiol Re: Budimex - Olbrachta II IP: 212.160.172.* 14.05.10, 14:58
                nie no z tą głośnością to przesada. 300m to nawetjakby nie było
                ekranów to i tak byłoby w miarę cicho. teraz mieszkam 400 metrów od
                bitwy w-wskiej i tej ulicy w ogóle nie słychać, mimo, że jest niska
                zabudowa w około.
    • satorianus Budimex - Olbrachta II 27.11.08, 13:40
      Jak tam sytuacja? Opuszczają już pod stołem? Jakby zeszli do 5k/metr to bym się
      zdecydował :)
      • marta_s6 Re: Budimex - Olbrachta II 06.12.08, 12:51
        Oby spadły:))to wtedy i my darujemy sobie te 10%zaliczki i kupimy coś od
        nowa...i tak będziemy do przodu:))))
      • Gość: Gregor Re: Budimex - Olbrachta II IP: 213.17.175.* 08.12.08, 14:16
        Satorianus, najlepiej zadzwoń i sam się dowiedz. Ja osobiście
        wątpię, żeby dało się z nimi targować, mi się nigdy nie udało.
        Sam też jestem bardzo ciekaw czy jednak da się coś wywalczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka