Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 06.08.08, 16:58 a mnie pan R. wczoraj powiedzial ze nasz upragniony blok A bedzie miał ukonczony pierwszy etap pod koniec września lepiej niech tak bedzie bo jak nie to ja sie zastanawiam nad rezygnacja, a juz drugiego naiwnego pewnie nie znajda Odpowiedz Link Zgłoś
michaszek1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 08.08.08, 10:23 Mam pytanie czy podpisaliście umowę w formie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:42 Wlasnie dobre pytanie czy powinnismy tak zrobic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 08.08.08, 12:11 www.rp.pl/artykul/84346,84199_Akt_notarialny_daje_wieksze_gwarancje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetka Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 194.250.98.* 08.08.08, 14:28 Ludzie nie kupujcie mieszkań od Attisu. Nie dość że mają kosmiczne opóżnienia, to przy ostatecznym rozliczeniu bezczelnie oszukują na metrażu (oczywiście kasę zwracają, ale nie po cenie kupna, tylko ich własnych wyliczeń)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 15:42 zetka a czym mozesz umnotywowac swoja wypowiedz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
michaszek1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 08.08.08, 17:13 Ludzie nie mogę już czytać tych porad typu nie kupujcie od Attisa itp...jesli nie chcecie kupowac to nie kupujcie sami i przestancie doradzac w ten sposob innym niczym nie podpierajac swoich wypowiedzi.To juz naprawde jest nudne...KONKRETY TO SIE LICZY!!No chyba ze reprezentujecie innego developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetka Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 194.250.98.* 09.08.08, 14:33 Moi znajomi kupili u nich mieszkanie w poprzedniej inwestycji. Balkony miały mieć ponad 6m, mają 3m. Mieszkania też sie skurczyły o 2-3m2. Kase zwracają, ale przeważnie za 1m2, bo pozostała różnica jest podobno dozwolona. Przy odbiorze technicznym robią problem z usunięciem drobnych usterek. Nie mówiac juz o tym ze odbiór był opozniony o dobre pol roku. A teraz jak byłam u nich na osiedlu, to na klatkach tynk odpada od scian, wiec wykończenie budynku pozostawia wiele do życzenia. No ale wybor nalezy do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 09.08.08, 16:20 Dziwię się tylko czemu Twoi znajomi się tu nie wypowiadają - chyba są bardziej zainteresowani tematem skoro ich mieszkanie pozostawia wiele do życzenia... W poprzedniej inwestycji Attisa byłam i nie widziałam żadnego odpadającego tynku, ani wychodzącej pleśni o której gdzieś wczesniej była mowa. Jedyne co się potwierdza to opóźnienie oddania mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
michaszek1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 09.08.08, 16:32 Jestem tego samego zdania, kilka dni temu byłam w Ogrodach Piastowskich i podoba mi się to jak zostało wykończone osiedle, teraz posadzili trawniki i ułożyli kostkę i wszystko wygląda naprawdę fajnie.Faktycznie opoźnienie jest, ale który developer go nie ma?Czesto to wina podwykonawców sama wiem bo pracowałam w firmie budowlanej.Uwazamm, że teraz idzie im całkiem niezle i chyba tez zalezy im zeby to skonczyc w terminie. Zresztą gdyby słuchać takich opinii to o każde firmie budowalanej są złe i dobre, więc wychodzi na to że najlepiej nie kupować wogole ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.jelonki.robbo.pl 10.08.08, 16:35 Widzę, że sporo osób jeździ na naszą budowę. Dla tych, którzy nie składają częstych wizyt mam porcję świeżych fotek. picasaweb.google.pl/ogrodypiasta/Budowa2 Postępy są. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:32 Moze i sa postepy ale co z budynkiem A czy ktows cos wie w tej sprawie ?? martwi mnie to bo serio pod A nic sie nie dzieje i aby czarny scenariusz sie nie sprawdzil tego goscia kierownika od wykonczenia calej sanitarki bo nie chce odebrac mieszkania na zime 2009 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:36 Czy wreszcie ktoś sprawdził KRS i zdobyl dane na czlonkow zarządu?? Po co gdybac qrde kiedy ja wam powiem co i jak jak bede mial te dane.... Mendy z branzy developersko-agencyjnej przegiely (nie mowie ze te akurat i ze ci sa wogole mendami) i wprowadzam program: Honesty 100% czyli maksimum szczerości :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.acn.waw.pl 27.08.08, 22:24 drogi panie, zamiast obrażać ludzi i podkręcać atmosferę należy wsadzić cztery litery do samochodu podjechać do krs na ostrobramską i sprawdzić samemu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simonii Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:41 hallo gdzie sie wszyscy podziali... nikt juz nie chodzi na budowe? nie sprawdza co i jak??? czy juz wszyscy zrezygnowali??? Odpowiedz Link Zgłoś
simonii_1 Re: Ogrody Piasta Attis Development 25.08.08, 22:42 hallo, gdzie sie wszyscy podziali? czy juz nikt nie ma zastrzezen do budowy?? czy wszyscy juz zrezygnowali??? Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 26.08.08, 09:05 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów, umowę podpisaliśmy 2 miesiące temu, a forum znalazłem dopiero teraz. To chyba dobrze, gdybym przeczytał wcześniej przez co niektórzy przechodzili mógłbym się nie zdecydować. Teraz pomimo opóźnienia, którego nie byliśmy świadomi, tempo prac wygląda przyzwoicie (2 miesięczne obserwacje). Wczoraj na budowie widać było przygotowania do zalewania stropu nad parterem w bud E, coraz więcej ścian parteru bud D, w bud C bez większych zmian, to samo B. pozdrowienia, Pioter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 26.08.08, 11:43 To fakt - tempo prac w końcu!!! nie jest najgorsze. Ciekawe ile uda im się zrobić do zimy?! Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 27.08.08, 20:15 Byliśmy dziś na budowie, nasze obserwacje: Budynek A z wykopu pod częścią zachodnią ubywa elementów konstrukcyjnych i widać, że tam jest wykop. Budynek B pojawiły się zbrojenia ściany garażu od strony wschodniej. Budynek C częściowo zalany strop nad garażem i zrobione szalunki słupów konstrukcyjnych parteru. Budynek D pojawiły się pierwsze ściany parteru z cegły. Budynek E, mam wrażenie że ściany parteru są wszystkie. Czy zdążą do zimy... dobre pytanie... tylko jaka będzie zima w tym roku i kiedy przyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.acn.waw.pl 27.08.08, 20:41 Witam, Byłem w niedziele 24/08 na budowie. Zamieściłem kilka zdjęc ze stanu faktycznego na forum ogrodów piasta ogrodypiasta.phorum.pl/ Macie racje, nareszcie widac jakies postepy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient ATTIS Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 192.193.245.* 18.11.08, 09:18 U mnie zmniejszyli balkon, miał być prostokątny ale zrobili półokrągły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 25.11.08, 10:45 Ktoś ma możliwość wstawienia nowych fotek??? z góry dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 27.11.08, 16:55 CZY KTOŚ MA JAKIEŚ NOWE WIEŚCI Z BUDOWY - NA JAKIM JESTEŚMY ETAPIE?? NIESTETY W LISTOPADZIE ANI W GRUDNIU NIE MAM MOŻLIWOŚĆI TAM PODJECHAĆ. Z GÓRY DZIĘKUJE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 21:24 Dziś pan z attis oswiadczyl mi ze wylany jest fundament pod bl A i postawione jakies slupki- czy ktos tam byl i to widzial?? bo ja sie nie chce denerwowac i mam obawy przed wizyta na placu boju, zapewnili mnie tez ze 1.etap bedzie w bl A zakonczony 15 września. A co zrobiliscie z tymi wezwaniami zaplaty podpisanymi przez pana X, przecież spólka ma wyznaczoną osobe do reprezentacji i to tylko ona chyba powinna podpisywac takie dokumenty jak sprawozdanie z dzialan na budowie itp??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:39 No ciekaw jestem czy tak rzeczywiscie jest ?? WOJTI WIELKA PROSBA PODJEDZ PROSZE NA BUDOWE I ZROB SWIERZE FOTO CZY SERIO JEST COS POD A BEDZIEMY BARDZO CI WDZIECZNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.pzh.gov.pl 12.08.08, 08:46 Byłam na budowie w niedzielę, postępy w budowie są szybkie, ale z całą pewnością nie dotyczą budynku A. Pod budynkiem A niestety nic nie było, rzadnych fundamentów... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 12:17 to kłamcy, jak mozna tak oszukiwac ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 12:52 Ala moze trzeba cos z tym zrobic ?? bo to juz staje sie zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 14:39 zrezygnować bo co innego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.jelonki.robbo.pl 13.08.08, 21:51 Niestety pod A, jak wspomniała Paula, nie widzieliśmy żadnego postępu. Sytuacja jest taka jak na poprzedniej sesji (w miejscu A leżą różne rzeczy np. podpórki pod wylewanie stropu itp). Nie wiem jak ktoś mógł wam powiedzieć że I etap pod A będzie w połowie września. Nawet ja nie jestem takim optymistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 14:16 kto!? błyskotliwy pan z attis, 3ba miec charakterek zeby tak klamac, chyba 3ba pofatygowac sie tam osobiscie, a mam pytanie odnosnie zmian w mieszkaniach, bo jeszcze tego nie uczynilam, czy wystarczy jedno spotkanie z ta pania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.pzh.gov.pl 14.08.08, 14:41 My spotkaliśmy się z "panią od zmian lokatorskich" ponad miesiąc temu. Spisała wszystkie nasze propozycje zmian, gdyż nie wiedziała, które są możliwe do zrealizowania. Nasze propozycje miała omówić z kierownikiem budowy i przygotować kosztorys ewentualnych zmian. Po zapoznaniu się z kosztorysem mamy podjąć ostateczną decyzje. Pani jeszcze nie zadzwoniła, więc czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 19.08.08, 17:40 czy ktoś był sprawdzić co się dzieje na budowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.jelonki.robbo.pl 19.08.08, 21:40 Postaram się wygospodarować nieco czasu w weekend i podjechać na plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 21.08.08, 17:17 byłam wczoraj na budowie, rzeczywiście coś się dzieje,panowie pracują już nawet parter sie pokazuje , coz z tego jak to dobre wrazenie psuje blok A, nic sie nie dzieje, pan na budowie powiedzial ze zaczną na początku września, a w attis klamia ze przeciez już się robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buldogg Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 18:21 Sluchajcie piszcie co tam nowego w naszej inwestycji bo jestem daleko i nie mam kontroli a kupilem tam mieszkania. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 01.09.08, 11:17 czyzby nowy spekulant!! mieszkania, czy to tylko przejezyczenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 03.09.08, 12:21 czy Wszyscy uruchomili już drugą transzę? czy może kotoś miał jakieś zastrzeżenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 14:27 Ja nie uruchomilem bo nie mam do czego bo pod moim blokiem nawet dolu nie ma :/ Jak tam reszta lokatorow z budynku A czy maja jakies nowosci lub zmiany w umowie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.pzh.gov.pl 03.09.08, 14:54 Ja 2-giej transzy jeszcze nie uruchomiłam, termin płatności mam do 22 września (blok C, klatka 2). Czy ktoś był ostatnio na budowie i wie co się tam dzieje? Czy w budynku C stawiają już parter? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 03.09.08, 22:17 Byłem dziś na budowie, w bloku C pojawiło się trochę ścian parteru, na moje niefachowe oko jedno mieszkanie od strony bloku E już stoi. W bloku B a raczej pod nim uzupełniono ścianę garażu (przy wejściu obok przenośnego WC), W blokach D i E nie widziałem dużych zmian od przedwczoraj parter raczej kompletny, najprawdopodobniej robione są ścianki działowe i przygotowania do zalewania stropu. Blok A ... przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&G Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 10:48 witaj sasiadko, ja również mam blok c klatka 2 byliśmy z mężem na budowie w tą niedziele tzn. 14/09 budowa nabrała tempa. Chyba nie nie wszyscy piszą ale lokatorów widać (jak przychodzą podziwiać soje m ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Postepy na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 11:42 Witam Powiem wam szczerze ze postepow u mnie w bloku A to jeszcze nie ma ale powiem wam ostatnia nowosc z biura Attisa ze A bedzie skonczony etap na polowe pazdziernika wiec zobaczymy bo jakos ciezko to widze a co do spraw budowlanych niech pogoda tylko bedzie ladna to bedzie super pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 04.09.08, 18:35 blok A :-( zmian w umowie brak, i chęci do pracy ze strony wykonawcy chyba też zapewniali nas w attis ze we wrześniu ruszy A, czekam... a cierpliwość sie konczy Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 04.09.08, 20:27 Mam chyba dobre wiadomości, dziś na budowie zobaczyłem prace przy budynku.... A! Wprawdzie są to dopiero przygotowania do wylewania fundamentów i słupów, ale jednak jest to jakieś światełko w tunelu. Panowie kopali dołki wbijali drewniane paliki i wykop wyglądał dziś zupełnie inaczej. Dotyczy to części od strony bloku D, od strony bloku B w miejscu gdzie w przyszłości będzie wykop wciąż znajduje się skład materiałów budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.jelonki.robbo.pl 07.09.08, 13:14 Byłem dziś na budowie i zrobiłem świeże fotki. picasaweb.google.pl/ogrodypiasta/Budowa07092008 Sytuacja jest taka jak opisał pioter-107. Pompa chodzi i wybiera wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 10.09.08, 08:50 Roboty idą nawet całkiem nieźle...nielicząc oczywiście nieszczęsnego "A"...czy ktoś ma może inf. czy damy rade uruchomić 3 transze przed zimą???? Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 10.09.08, 22:55 Mam wrażenie, że uruchomienie 3 transzy zależy od bloku. Dziś widziałem jak w E budują już pierwsze piętro, aż miło popatrzeć. Natomiast w B nie ma jeszcze stropu nad garażem, nie ma więc jeszcze transzy pierwszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.jelonki.robbo.pl 14.09.08, 14:44 świeże fotki: picasaweb.google.pl/ogrodypiasta/Budowa13092008 Faktycznie w E powstaje już I piętro. nasze osiedle zaczyna nabierać realnych kształtów. Pod A od strony D powstaje fundament, od strony B nic na razie nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 19:54 i co tam słychac na budowie, może ktos był?? ciekawe czy pogoda nie przeszkadza panom w budowie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 22.09.08, 20:37 Cos Wam tam buduja:) byłam tam dzisiaj. duzo błota, deszcz leje, ale pracuja:) Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 25.09.08, 22:02 Mam chyba dobre wieści z budowy. Blok A od strony bloku D stoją już słupy parkingu, a od strony bloku B wielka kopara wykopała dziś wykop, byłem około godziny 19-tej prace trwały. Blok B, mam wrażenie że wkrótce pojawi się strop nad garażem, widać było coś jakby zalążek szalunku i zbrojenia stropu. Blok C do połowy są już ściany I piętra! Blok D ściany parteru na całej długości. Blok E ma I piętro na całej długości. Oby tak dalej! Pozdrowienia dla Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaszek1 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 213.17.162.* 26.09.08, 11:40 Oby więcej takich wieści, dobrej pogody i może uda im się skończyć na czas;) Otrzymaliście potiwerdzenia wpłat transz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 26.09.08, 19:56 Na potwierdzenie wiadomości piotera wrzucam fotki żeby każdy zobaczył. Dziś je zrobiłem ok 14. Wielu Panów zasuwało że aż miło było popatrzeć. Szkoda że dookoła placu budowy takie błoto i nie mogłem zobaczyć z innych stron. picasaweb.google.pl/ogrodypiasta/Budowa02# Szanowny Michaszku1. Jeśli przejrzysz umowę to zobaczysz że po potwierdzenie transzy (faktura) musimy się osobiście fatygować do biura. Pozdrawiam Sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia_tommy Re: Ogrody Piasta Attis Development 03.10.08, 15:01 witajcie, kuplismy mieszkanie w budynku E i dzisiaj jedziemy na budowe sprawdzić zaawansowanie prac. i czy rzeczywiście powinniśmy wpłacać juz kolejną trzecią transzę skoro w umowie mamy podaną datę 20 grudnia..? przeczytałam to forum, trochę się przeraziłam waszych opinni na temat develpoera, kłamst, opóźnień.. musze to sprawdzic na własne oczy i dorwać kierownika budowy, żeby to wszystko przedstawił w realistycznych barwach..!! ale mimo wszystko stwierdzam, że w naszym przypadku do tej pory developer wywiązuje się ze wszystkich ustaleń w umowie, mamy pełen kontak z biurem, Panią architekt i na tę chwilę nie mamy opóźnień a wrecz wszystko dzieję się szybciej niż planowaliśmy... pozdrawiam, przyszłych sąsiadów miejmy głeboką nadzieję najlepszego osiedla w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lomzyk Re: Ogrody Piasta Attis Development 03.10.08, 15:25 Cze sąsiadom z E ! Transze wpłacamy dopiero po pisemnym potwierdzeniu przez Attis zaawansowania prac. Wysyłają go listownie. Dokument jest podpisany przez inspektora nadzoru i kier. budowy. I od dnia zakończenia danego etapu mamy 30 dni na wpłatę kolejnej transzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 13.10.08, 11:19 Czy ktoś może wie co słychac na naszym placu boju? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 14.10.08, 18:58 Oczywiście, że ktoś wie. Ktoś jest tam codziennie, bo lubi patrzeć jak praca wre. Dziś zalewano strop nad garażem połowy budynku B. Tak więc przyszli mieszkańcy tego budynku wkrótce dostaną zaproszenie do zrobienia przelewu. Pod A z jednej strony ściany garażu z drugiej pierwsze ławy fundamentowe, C,D i E wciąż rosną przybywa kolejnych ścian. W jednym miejscu na E robiono już zbrojenia stropu II piętra, więc wkrótce będzie tam ostatnie pięterko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 21:36 dzieki! Niektórzy mogą byc codziennie inni nie, ale dobrze sprawujcie ciagly nadzor nad ich praca, oby tak dalej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 10:56 Witam dobrze ze ktos jezdzi ja bede jutro porobie fotek i moge na maila powysylac tylko jak ktos chce niech poda maila lub kontakt na gg 129908 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 18.10.08, 19:49 witam bylem na budowie budynek E juz ost pietro sie buduje reszta tez w gore co do A ciezko to widze mysle ze dopiero jak skoncza calosc w surowym stanie dopiero bedzie budowane A takze cos pozostaje na czekac i zyczyc sobie delikatnej zimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.netia.pl 21.10.08, 13:52 Ja też ostatnio byłam na budowie naszej i kamień z serca mi spadł jak zobaczyłam te ściany...Jest zdecydowany postęp i mam nadzieję, że już nie zwolnią tempa. Łączę się w modlitwie....oby zima była łagodna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 14:19 OlaOla wlasnie rozmawialem z jakims panem z budowy potwierdzily sie moje przypuszczenia A bedzie szlo w gore tzn budowa parteu itd jak tylko beda mogly dzwigi wyjechac innej mozliwosci nie ma rzekl ów majster bo przeciez pustakow na 3 pietro nie beda nosic po sztuce:) takze niech szybko koncza tamto i biora sie za nasze pozdr lokatorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:37 czyli dopieli swego i A robią na końcu, mam nadzieje ze chociaż bedą mieli wiecej doswiadczenia i zrobią to porządnie ja wole tam nie jeździć i się nie wkurzać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 08:56 Oj powiem ci ze jak ja to uslyszalem to az mi sie nogi ugiely ale widzisz Jacus Wacus co pracowal w Attis zapewnial mnie ze osiedle idzie razem w gore nie osobno bloki tylko calosc jak bym wiedzial wzial bym E jak mialem na poczatku ale on zapewnial no i co tak zapewnia jak ten Pan Radek identyczni klamia w zywe oczy ja to juz poprostu jak tam jestem to prosto w oczy mu mowie ze klamca z niego i poprostu nie rozmawiam z nim tylko z Pania Ewą wporzadku babaka tylko widac ze boji sie cos powiedziec nie za wiele a ten te swoje gumowe uszy tylko nadstawia coz pozostalo to co pisalem wczesniej czekac i miec nadzieje na dobra jakosc wykoania co nie mozna pow o ogrodach piastwoskich po rozmowach z mieszkancami i na spokojna zime pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wavenet.pl 22.10.08, 16:15 kondzik nie siej fermentu jak ci cos nie pasuje to zrezygnuj z mieszkania a nie zachowuj sie jak obrazona panna i nie oczerniaj ludzi. ciekawa jestem jakie masz doświadczenie w budownictwie ze wszystkich tak krytykujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 22.10.08, 19:26 Kultura wymaga przedstawienia sie jakims nickiem ale coz.... nie znam sie i nie sieje fermentu trzeba troche chodzic po tej budowie i rozmawiac to po pierwsze a po drugie to jak sie czlowiek pyta to oczekuje szczerej odpowiedzi a nie klamstw za spora kase bo ja nie po to place kupe kasy, mecze sie z kredytem zeby mi ktos w oczy klamal jak sie nie chce cos powiedziec to sie mowi nie wiem i juz a nie plecie bzdury a jesli nie jestes z A i masz gotowke na wylozenie albo bogatych rodzicow to siedz spokojnie poczytaj sobie i nie denerwuj innych tak na marginesie bo to jest cos za co ja place i wymagam szczerosci efektow i prawdy a nie glupot ... pozdr cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 27.10.08, 14:00 czy ktoś może wie czy dach bud. d/e bedzie robiony razem??? bo jest dość duża różnica w etapach budowy tych 2 budynków a są one przecież połączone??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Budowniczy Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wavenet.pl 27.10.08, 15:28 Stropodachy tych budynków będą robione oddzielnie bo są one od siebie oddylatowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 15:34 witam czy ma ktos moze nowe zdjecia z budowy ?? bede bardzo wdzieczny za udostepnienie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.jelonki.robbo.pl 27.10.08, 18:28 Witam! Przestałem jeździć na budowę i cykać fotki bo nasz deweloper umieszcza zdjęcia na własnej stronie. Są one robione z ujęć nam często niedostępnych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.pzh.gov.pl 03.11.08, 14:22 Czy był ktoś może ostatnio na budowie i wie na jakim etapie jest budynek C? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 03.11.08, 19:30 Postępy prac przy budynku C przedstawiają się następująco: od strony budynku E są ściany 2 piętra w części od strony budynku A ściany parteru. Przyszli lokatorzy budynku E mogą oglądać nad stropem 3 piętra tzw. wiechę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wp.mil.pl 04.11.08, 11:27 Czy ktoś już może płacił drugą transzę z budynku A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 04.11.08, 19:48 my jescze nie placilismy 2 transzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.robbo.pl 08.11.08, 17:18 Z transzami za blok A to jeszcze trochę poczekacie bo nie ma jeszcze nigdzie stropu nad garażem pod tym budynkiem. Link do zdjęć z 8.11.2008 picasaweb.google.pl/ogrodypiasta/Budowa08112008# Pozdrawiam lokatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 12.11.08, 08:30 kurczę czemu oni skupili się tylko na bloku "E" - w pozostałych blokach prace niestety zbyt szybko się nie posuwają :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:45 Witam Prosze sobie przypomniec moja wypowiedz sprzed jakiegos czasu dot tego ze budynek A bedzie ostatnim budynkiem gdyz musza dzwigi wyjechac i bedzie budowany w zime, o ile bedzie lagodna i musza zalc strop nad calym garazem Wiec prosze uwazac na to co mowia w Attisie, a co do budowy to rozmawialem z kierownikiem twierdzi ze od polowy grudnia biora sie za budynek A i mysla go do konca marca skonczyc w stanie surowym, wiec mysle ze nasze transze za 2 etap budynku A pojda dopiero ok polowy stycznia Pozdrawiam lokatorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 13.11.08, 08:37 a co myślicie o kryzysie i wizji upadających deweloperów? myślicie że nas to ominie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 13:06 Ja proponuje podpisywac przedwstepne akty notarialne, pomimo zapewnien attis ze buduja z wlasniej kieszeni i wplat mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsmir11 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 14.11.08, 16:35 budują z własnej kieszenie i z wpłat??? ja dostałam od nich informacje ze ok miesiąca temu dostali kredyt na tę inwestycje w BRE Banku i dlatego uległ zmianie nr konta na które mają być dokonywane wpłaty transz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 13.11.08, 08:36 a co myślicie o kryzysie i wizjach upadających deweloperów? myślicie że nas ominie??? Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 15.11.08, 16:10 Wizja bankrutujących deweloperów jest oczywiście przerażająca. Ale popatrzmy na fakty. Attis ma na naszym osiedlu sprzedane 60% mieszkań, co oznacza przy średniej marży dewelopera wynoszącej 40%, że będą wszystkie pieniądze na dokończenie inwestycji. Każde następne sprzedane mieszkanie to ich zysk. Ponieważ płacimy za mieszkania w transzach potrzebne są środki własne lub kredyt w trakcie budowy, o środkach własnych nic powiedzieć nie mogę bo nie mam wiarygodnych informacji, o tyle mają zapewnione kredytowanie, jak wcześniej wspomniał/a alamir 11. Biorąc pod uwagę to wszystko jestem dobrej myśli. A i jeszcze jedno, w najgorszym wypadku gdy deweloper zalicza tzw padaczkę i ogłasza upadłość, sąd może wskazać innego wykonawcę w celu dokończenia budowy. Nie mówię że ta opcja nas nic nie będzie kosztowała, ale ryzyko oceniam na małe. Myślę że warto dla spokojnego snu skorzystać z propozycji Kondzika i podpisać akt notarialny, niestety kosztowny jak sam zakup mieszkania, ale samopoczucie lepsze. Na koniec coś miłego: w części budynku E są już wstawione okna. Nawet ładne plastiki białe od środka, na zewnątrz imitacjia drewna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 16.11.08, 21:35 czy moglby ktos wyjasnic co daje podpisanie aktu notarialnego a co jego brak i jaki jest jego koszt z gory dziekuje i pozdrawiam przyszlych mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.robbo.pl 17.11.08, 21:28 kilka przydatnych informacji jest w artykule pod linkiem www.rp.pl/artykul/84346,84199_Akt_notarialny_daje_wieksze_gwarancje.html kiedyś widziałem też poradnik dla osób kupujących mieszkanie, który był wydany przez UOKiK ale teraz nie mogłem go znaleźć. Opłaty u notariusza wynoszą kilka tysięcy, ale chyba warto wydać około 1% wartości mieszkania dla bezpieczeństwa. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Attis Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 192.193.245.* 18.11.08, 09:16 Cześć, uważajcie na ATTIS!!!! Poczytajcie na forum ogrodów piastowskich co oni wyprawiają po podpisaniu umowy. A ponadto dowiedziałem się, że w Ogrodach Piasta będą zakładać drzwi wejściowe sprowadzone z Chin - najtańsze jakie mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzioli Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: *.128.67.226.static.crowley.pl 18.11.08, 15:43 Rany boskie!!! Panika uciekajcie ludzie - drzwi chinskie!!! kryzys i upadek. Kolego jakieś szczegóły skąd masz takie informacje o tych drzwiach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 62.29.169.* 18.11.08, 15:46 znowu panike ktoś bezzasadnie sieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient ATTIS Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: *.chello.pl 18.11.08, 19:37 Skoro nie wierzycie to sami się przekonacie... a o drzwiach wiem od firmy która montuje drzwi w Attis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Klient Attis Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: *.gprs.plus.pl 18.11.08, 22:04 Panie Klient Attis, skads sie ty urwal cudaku jednen? Szkoda w ogole komentowac takich oszolomow. Jak chcesz kogos zniechecic to bys sie bardziej postaral :))) a tymczaem nie zasmiecaj forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Attis Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 192.193.245.* 21.11.08, 08:13 Widzę za to że firma Attis sie ujawniła na forum :))) Witam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 62.29.169.* 21.11.08, 08:50 Ja myślę, że część z forumowiczów (w tym ja) uważa, że na razie nie warto myśleć i zajmować się takimi drobiazgami jak drzwi. Trzymajmy na razie kciuki, aby deweloper wogóle wybudował to osiedle i oddał je mieszkańcom w jak najszybszym terminie. A na ewentualne problemy np. z drzwiami przyjdzie czas później!!! - a i tak nie mamy wpływu na fakt jakie deweloper zamówi drzwi. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 81.255.178.* 19.11.08, 15:53 o tych drzwiach tez slyszalem, podobno nie wytrzymaja okresu gwaranacji. a tak poza tym jak ktos nie ma ochoty tego czytac niech nie czyta i nie wpisuje glupich komentarzy. mysle ze niektorzy beda wdzieczni za te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 19:21 aż żal jak sobie pomysle ze takich sąsiadów mogłabym miec jak czytam niektóre komentarze...kto to pisze 13 latki? Ludzie piszcie jakies konkrety i nie zajmujcie sie pierdołami.Jak ktos chce to kupuje mieszkanie w Attisie jak mu sie nie podoba niech kupi JW za 8000 i da sobie spokoj z bzdetami typu jakie drzwi beda w mieszkaniu?Co was to obchodzi jak bede chciala to sobie snopek postawie i to moja sprawa...narazie...masakra jakaś to forum czasami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: *.heidelberg.com 20.11.08, 10:16 Jestem zainteresowany kupnem mieszkanka. Czy ktoś sprawdzał obciążenie księgi wieczystej, bo ostatnio Attis brało dodatkowy kredyt na inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Attis Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 192.193.245.* 21.11.08, 08:09 Powiem szczerze, że sam kupiłem mieszkanie w ATTIS, a to co piszę jest prawdą i ma Wam służyć tylko do zastanowienia się nad developerem. tak się składa że Attis zaczyna oszczędzać na czym się da w tym na drzwiach. Po prostu liczcie się z tym, że czeka Was wymiana drzwi po okresie gwarancji i tyle - dodajcie to sobie jako kolejny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: *.centertel.pl 22.11.08, 17:26 Może tak sie zadzrzyc ale w obecnej sytuacji nie mamy wpływu na to z jakich materiałów developer buduje mieszkania. Trzeba było sie nad tym wczesniej zastanowic, tzn. przed podpisaniem umowy oraz zaakceptowaniem zakresu robót i standardu wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
lomzyk Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi 22.11.08, 20:39 W pewnym stopniu mamy wpływ na materiały z jakich buduje Attis - muszą one być ZGODNE Z PROJEKTEM, posiadać odpowiednie atesty i dopuszczenia. Może ktoś sprawdzi w projekcie budowlanym jakie przewiduje się drzwi. Czasami jest tam tylko ogólny zapis w stylu drzwi stalowe antywłamaniowe, a czasami projektant precyzuje materiał. Wówczas można wyegzekwować zastosowanie danego materiału. W umowie jest nawet zapis o akceptacji rozwiązań zastosowanych w projekcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 81.210.87.* 25.11.08, 13:52 Drodzy Sąsiedzi, zanim zdecydujecie sie na zakup mieszkania od tego "developera", zajrzyjcie na forum ogrodów piastowskich, albo chociaż rzuccie okiem na zbudowane bloki, wejdzcie na dziedziniec, porozmawiajcie z ludzmi. Wnioski wypłyną szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development - drzwi IP: 62.29.169.* 25.11.08, 14:19 z tego co pamiętam jakiś czas temu wyrzuciliście nas ze swojego "wielce tajnego" forum Ogrodów Piastowskich - więc daruj sobie proszę rady żebyśmy poczytali forum i się czegoś dowiedzieli - bo jak szukaliśmy u Was odpowiedzi na naurtujące nas pytania i prosiliśmy o radę to jej nie daliście!!! mimo wszystko pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient ATTIS Ogrody Piasta Attis Development - UMOWA!!! IP: *.chello.pl 27.11.08, 19:13 Skoro myślicie, że wyegzekwujecie coś z ATTIS bo jest w umowie - to życzę powodzenia.. Oto przykłady wg umowy a stan faktyczny: 1.balkony ok 6m2 - są 4m2, nie wchodzą w metraż lokalu więc brak zwrotu za mniejszy metraż, 2.termin oddania sierpień 2008 - nadal nie oddane ATTIS nie płaci kar umownych pozostaje sąd 3.Zaliczki na media do rozliczenia - nie rozliczą bo podobno nie są w stanie policzyć - PARANOJA, czeka sprawa sądowa. 4.A droga miała być z polbruku - sami możecie zobaczyć z czego jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ogrody Piasta Attis Development - UMOWA!!! IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 20:59 co do pkt.2 to trzeba byc frajerem zeby myslec ze beda wyplacali te odsetki (zostaje tylko sad a tu znamy wszyscy polskie realia) ntomiast w sprawie punktu 3 to tez stara sprawa wielu developerow tak robi (mozna dorobic troche kasy dopuki nie zawiąze sie wspolnota mieszkaniowa bardzo czesto wyznaczaja jakis wygorowany ryczalt tak bylo w wawie u mojego kolegi) nie usprawiedliwiam ta wypowiezia tych nieuczciwosci tylko pisze jaki jest stan faktyczny w polskim budownictwie i pewnie jakbysmy kupili u kogo innego to tezby tak bylo. Tylko by moglo bardziej bolec jesli metr kosztowalby 10 000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient ATTIS Ogrody Piasta Attis Development - szybka budowa!!! IP: *.chello.pl 27.11.08, 19:16 A i na Waszym miejscu nie chciałbym, żeby ATTIS się spieszył... czeka Was cieknący dach, zalany parking podziemny... W Ogrodach Piastowskich takich problemów nie ma tylko osobny budynek, który był wcześniej wybudowany. Tam gdzie budowa ruszyła później i ATTIS się spieszył - no cóż... nadal są problemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.netia.pl 01.12.08, 16:57 Może ktoś wie dlaczego na dwóch tablicach informających o inwestycji"ogrody piasta" przy placu budowy a piastowie ktoś taśmami zakleił logo z nazwą dewelopera? Tylko ta informacja została umyślnie zasłonięta.... Conajmniej dziwne jest to uważam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.171.110.18.static.crowley.pl 03.12.08, 12:58 muszę powiedzieć że zdziwiłem się widząc ten wpis i pojechałem wieczorem na plac budowy. Nie widziałem zaklejonych taśmami nazw dewelopera. Jedyne co mogłoby być dziwne, o czym pisze olaola6, to plakaty reklamujące naszą inwestycję zostały wzmocnione (tak ja to oceniam) dechami drewnianymi, które są przytrzymują plakaty do słupków ogrodzenia (zasłaniają faktycznie napis "ceny już od 4990" i zasłonięte jest jedno z log attis. adres strony jest widoczny). Tablica żółta z informacjami o budowie jest w porządku, są nazwy zarówno inwestora jak i wykonawcy. Budowa postępuje, okna w E wstawiają, budynki pną się w górę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gguussiiaa Re: Ogrody Piasta Attis Development 02.12.08, 14:47 Czy ktoś był w ostatnim czasie na budowie? Kochani informujcie na bieżąco... Macie nowe zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukash Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.xdsl.centertel.pl 04.12.08, 11:20 Byliśmy z żoną jakiś tydzień temu. Wygląda na to, że jest nieźle. Trochę dziwnie budują, bo blok D od strony istniejącego osiedla już zaczynają ocieplać i wstawili już okna, a od drugiej strony dopiero będą kończyli 3 piętro. Ale ogólnie wygląda nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 07.12.08, 15:06 Świeże fotki z budowy. Nie widziałem ocieplania budynku D. Póki co jedynie E jest ocieplany (jedna ściana już skończona) i ma wstawione prawie wszystkie okna. Pozostałe budynki pną się w górę. picasaweb.google.pl/ogrodypiasta/Budowa07122008# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 09.12.08, 10:22 Wojti dzięki za nowe fotki!!!! Mam pytanie (może jest ono jeszcze za wcześnie zadane, ale mnie to nurtuje:D. Czy ktoś może wie jakie do mieszkań będzie podłączone napięcie??. W związku z tym że nie będzie gazu, zmuszeni jesteśmy do zakupy np.do kuchbni plyt elektrycznych, do części z nich potrzebna jest większa moc niż 230V. Nie bardzo się na tym znam i będe wdzięczny za odpowiedzi!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 09.12.08, 19:05 Bedzie podlaczenie silowe do kuchenek masz to w planie jak otrzymalas od attis rozmieszczenia rtv i elektrycznego A jak budynek A dzieje sie tam cos ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 88.220.126.* 03.12.08, 19:27 Mam pytanko, kto w ostatnim czasie sprawdzał ksiege wieczysta w sadzie w Pruszkowie, ciekawia mnie roszczenia na hipotece, jak ja sprawdzałam nic tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 12:07 no własnie co z A, bo zdjecia to pomijaja dobrze ze zima nas mija, wiec moze wyrobia sie z robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.robbo.pl 10.12.08, 18:22 Na około budowy było niezłe błoto a my niestety nie mieliśmy kaloszy;) także nie podeszliśmy wystarczająco blisko ogrodzenia by coś cyknąć. Widać że stawiają płyty betonowe i ładują w nie pręty (tak jak wcześniej robili to pod innymi budynkami). Postęp jest także nie przejmujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoda Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.chello.pl 10.12.08, 22:33 witajcie, zaczynamy się interesować tą inwestycją. Widzę na forum, że powsało ponad 300 postów. To spory materiał do przestudiowania:). Nie jestesmy jeszcze zobligowani zadna umowa stad mozemy napisac co wiemy :). Byliśmy na terenie budowy i widzieliśmy, że ludzie pracowali:). Zaczepiliśmy starsze osoby wychodzące z bloku ogrodów piastowskich. Spytaliśmy jak się spisywał developer, jak wyglądają mieszkania, czy są i czy były z czymś problemy(?). Pan odpowiedział, że "było lekkie opóźnienie, ale gdzie go nie ma." i dodał "To nie jest Panie to co kiedyś mieliśmy z wielkiej płyty. Wszystko teraz równe, wygładzone. Ścianki nam postawili jak chcieliśmy, nie narzekam". Idąc dalej, weszliśmy do garażu bo był akurat otwarty i przeszliśmy po klatce ogrodów piasowskich. Drzwi ktorymi wiekszosc tak sie przejmuje w inwestycji ogrodow piastowskich wygladaly na stabilne :). Nie wiem natomiast jakie tym razem użyją. Klatki tez byly wg mnie dobrze wykonczone, ładna terakota itd. W razie czego jak zdecyduje sie na ta inwestycje i byłbym Waszym sasiadem, to podzielę się kontaktem do firmy, ktora wykonuje drzwi z dwoma zamkami, tym jednym gerdy (z montazem 1200 zł):). W obecnym mieszkaniu w zeszłym roku takie zamowiliśmy i nie ma z niczym problemów :). Odnosnie drzwi, majac kontakt z developerem, spytalem troche z ciekawosci, jakie to drzwi maja zamiar zamontowac. Odpowiedzieli, ze jeszcze nie wiedza dokladnie bo jeszcze nie kupili. W sumie sie nie dziwie, bo pieniadze utopione i gdzie mieliby to teraz trzymac? Na razie jeszcze nie podjalem decyzji, pare rzeczy mnie martwi, ale zachowam je dla siebie bo nie sa jeszcze sprawdzone. Na biezaco bede sledził Wasze wypowiedzi, moze pomoga mi w podjeciu decyzji. Tymczasem pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola6 Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.netia.pl 11.12.08, 10:19 Jak dobrze się czyta spokojne i wyważone opinie bez zbędnych emocji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 06.01.09, 09:44 Czy ktoś ma możliwość podjechać i sprawdzić czy się coś dzieje na budowie??? Wiadomo że w związku z morozami część prac jest wstrzymanych. Ale coś może się chociaż dzieje w środku bud E??? Miejemy nadzieje że mróz lada chwila zelżeje i znów wezmą się do roboty pełną parą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowny Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 11:08 nic się nie dzieje totalna kicha :((( czekamy na lżejsze mrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 07.01.09, 15:34 Pytając mieszkańców pomyliłeś osiedla. Ci starsi ludzie napewno nie mieszkali w Ogrodach Piastowskich. Pozdrów pracodawcę i życzę ci szybkiej sprzedaży pozostałych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Zdjęcia 15-12-2008 IP: *.gprs.plus.pl 15.12.08, 19:03 Dzisiaj byliśmy na budowie (robota dość sprawnie idzie jak na pierwszy rzut oka) wszystkie budynki są na dość zawansowanym etapie oprócz budynku A gdzie są zrobione tylko parkingi choć coś tam robiła koparka (jak się można było się domyślić bedzie robiony ostatni bo muszą jakoś dowozić materiały) zrobiliśmy zdjęcia picasaweb.google.pl/aniski79/Budowa_15_12_2008# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Zdjęcia 15-12-2008 IP: *.aster.pl 18.12.08, 14:58 Czy na 3 pietrze są białe okna, czy tylko sa zabezpieczone? na wizualizacji są i takie i takie-ciekawe. A wiecie jaki kolor mają one od środka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Zdjęcia 15-12-2008 IP: *.chello.pl 18.12.08, 15:23 Wygląda na to, że na 3 piętrze są białe okna. Ja kupiłam mieszkanie na 3 piętrze i w umowie mam wpisane, że okna będą białe plastikowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 19:40 Na 3 piętrze są białe okna zeby kontrastowaly z wykonczeniem drewnopodobnym na 3 piętrze, zobaczcie wizualizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: okna IP: *.128.67.226.static.crowley.pl 19.12.08, 15:02 Czy wysokie okna (200 cm) w budynku który rośnie najszybciej będą zabezpieczone jakąś barierką z zewnątrz? Ktoś się może dowiadywał? Odpowiedz Link Zgłoś
kashpironline Re: okna 22.12.08, 18:14 Dowiedzieliśmy się u developera, że wszystkie wysokie okna z których nie ma wyjścia bezpośrednio na taras będą zabezpieczone barierką (również te na parterze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.acn.waw.pl 10.01.09, 13:30 Dla tych którzy nie otrzymali takiej informacji: "...Informujemy, że dnia 24 grudnia 2008 r. zostały wstrzymane prace na terenie budowy inwestycji "Ogrody Piasta", co zostało odnotowane w dzienniku budowy. Przyczyną są utrzymujące się minusowe temperatury. Jak tylko pogoda się poprawi prace będą kontynuowane...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:29 ciekawe jaka temperatura przyczyni sie do wszczęcia prac na nowo?? Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-107 Re: Ogrody Piasta Attis Development 15.01.09, 22:34 Temperatury przy jakiej można prowadzić prace nie znam, ale dla wszystkich zainteresowanych mam wiadomość, że od początku tego tygodnia prace ruszyły. Przy budynku A też się coś dzieje, układane są płyty stropu nad garażem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&Ł Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 62.29.169.* 16.01.09, 08:38 Dobra wiadomość :) miejmy nadzieje, że już więcej przestojów nie będzie. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Badowski Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wavenet.pl 20.01.09, 16:36 Od poniedziałku ruszają z powrotem tynki na budynku E. Odpowiedz Link Zgłoś
tbadowski_attis Re: Ogrody Piasta Attis Development 21.01.09, 11:45 najnowsze zdjecia picasaweb.google.com/attisdevelopment/190109# Odpowiedz Link Zgłoś
tbadowski_attis Re: Ogrody Piasta Attis Development 22.01.09, 08:15 A może przenieść dyskusję na drugie istniejące forum Ogrodów ?ogrodypiasta.phorum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loator Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.128.67.226.static.crowley.pl 22.01.09, 15:29 Popieram pomysł przeniesienia forum na stronę bardziej kompetentną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.centertel.pl 28.01.09, 20:59 Sa zdjecia budynku A na tym forum co ktos dal linka idzie w gore wkoncu od strony D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 193.59.127.* 30.01.09, 13:51 popieram, deweloper będzie pilnował porządku na forum i nie będzie nikt bzdur wypisywał o ogrodach piasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.gprs.plus.pl 04.02.09, 15:57 i bedzie mogl wplywac i edytowac na wszystkie negatywne posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.wavenet.pl 04.02.09, 16:08 nie developer założył to forum i nie może edytować bądź kasować postów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Forum Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.128.67.226.static.crowley.pl 06.02.09, 13:03 Witam, Jestem Administratorem forum ogrody piasta ogrodypiasta.phorum.pl/. Jedyne co mnie łączy z firmą Attis to to, że mam z tą firmą podpisaną umowę na zakup mieszkania. Jeżeli ktoś ma edytować posty to tylko ja. Ze swojej strony zapewniam że posty nie będą kasowane (z wyjątkiem wulgarnych i obraźliwych dla innych osób). Jeżeli komuś zostanie usunięty post proszę o wypowiedź na tym forum. :) Pozdrawiam Lokator & Administrator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naga_prawda Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development IP: 194.169.228.* 19.04.09, 22:11 UWAŻAJCIE NA TEGO PSEUDO-DEVELOPERA. Jako mieszkaniec sąsiedniej inwestycji "ogrodów piastowskich" chcielibyśmy podać trochę informacji, które jak najbardziej są do zweryfikowania. w wielkim skrócie: -celem firmy jest maksymalizacja zysków odbywającą się bezlitosnym cieciem kosztów - począwszy od pracowników budowlanych na materiałach kończąc. Ogrody Piastowskie to jedna wielka fuszerka. Podobne opinie usłyszycie rozmawiając z ludźmi z innych osiedli wybudowanych przez p. Dobrowolskiego i jego spółki(najczęściej powstaje nowa spółka dla nowej inwestycji)np. przy ulicy Fasolowej. Wykonanie ogrodów piastowskich to jedna z większych tandet jakie widziałem w życiu. -przeciekające sufity w mieszkaniach pod tarasami. -do wykonania sufitów użyto płyt z otworami wewnątrz(technologia ta przestała być stosowana w połowie lat 80'tych, wraz z budynkami z wielkiej płyty, a jest dużo tańsza od wylewek.) które to uginają się. skutkuje to licznymi pęknięciami na sufitach już w nowym mieszkaniu. -marnej jakości tynki - naciskając gołym palcem jestem w stanie zrobić wgniecenie w ścianie. dotknięcie ściany czymkolwiek skutkuje trwałym uszkodzeniem. -okna - krzywe i wypatrzone drzwi balkonowe ogólnie bardzo słabej jakości. parapety II kategorii z fabrycznymi pęknięciami -klatki - każdy większy deszcz powoduje zacieki na ścianach tuż przy oknach klatkowych -garaż - zamiast podłogi betonowej wyłożono kostkę, która już(po pól roku użytkowania) zapada się miejscami, a piasek wydobywający się z pomiędzy kostki powoduje powstawanie wielkiej ilości kurzu. - bardzo częste przecieki z instalacji wodnej do garażu, -dach - najtańsza konstrukcja - płyta OSB pokryta bitumicznymi łatkami(nie znam fachowej nazwy). -ogródki lokatorów - ogrodzone siatka z marketu bardzo tandetnie wykonanie. -plac zabaw - po deszczu robi się staw i jest nie do użycia. Powyższe t napisałem z głowy. Na Naszym forum jest dużo więcej opisów nierzetelności, braku kompetencji i fuszerki. ATTIS DEVELOPMENT - firma której nie polecił bym najgorszemu wrogowi. Niedługo powstanie strona z dokumentacją zdjęciowa powyższego i wypowiedziami innych użytkowników ogrodów piasta. UWAGA: jeśli DEVELOPER zechce zanegować któryś z powyższych pkt. jesteśmy w stanie zaprosić zainteresowane osoby na prezentację ogrodów piasta W PRUSZKOWIE* *- inwestycja reklamowana jako powstająca w PIASTOWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development IP: *.acn.waw.pl 24.04.09, 23:34 rozwinięcie wątku na forum ogrodów piasta ogrodypiasta.phorum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development IP: 81.210.87.* 06.05.09, 16:31 poczytałem sobie Wasze forum - dużo optymizmu tak jak na naszym forum Ogrodów Piastowskich zanim sie wprowadzilismy. Zaniepokoic powinny Was jednak powtarzające sie informacje o zaciekach na ostatnim pietrze. Nas też przekonywano i niestety przekonano, ze to pozostałości wody w otworach płyt. BZDURA. Wam też spartaczyli izolacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad2 Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development IP: *.128.67.226.static.crowley.pl 07.05.09, 16:04 czy takie przecieki sa w każdym mieszkaniu na ostatnim piętrze? Jeśli nie to jaki procent mieszkań ma z Tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSM Pytanie. IP: 193.46.186.* 22.06.09, 15:06 Czy ktoś się orientuja jeak jest z jakością wykonania tego osiedla? Ten deweloper jest pewny, czy jego rzetelność jest wątpliwa? Może jakieś wskazówki od osób, które już kupiły tam mieszkanie, lub zrezygnowały z jakichś powodów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Pytanie. IP: *.devs.futuro.pl 23.06.09, 09:50 Witaj MSM, na dzień w którym kupiliśmy mieszkanie, a było to 10 miesiecy temu - wszystkie papiery Develpoer miał OK. co do rzetelności to też jest pytanie dosyć szerokie... po dniu otwartym można osobiście ocenić sytuację. do tej pory nie spotkałam się z nie rzetelną informacja, a wrecz wszyscy w biurze jak i na budowie byli chetni do współpracy i rozmów. Nawet w kwestiach finansowych - poszli mi śiwetnie na rękę. Podobno sąsiednie osiedle które również budował Attis - miało komplikacje, ale każda z zapytanych przezemnie osób nie wyrarzala się mocno negatywnie. nawet jesli develpoer buduje z marmurów zawsze znajdą się osoby, którym coś nie bedzie pasowało. skontaktuj się z kierownikiem budowy - odpowie Ci na nurtujące Cię pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pytanie. IP: 81.210.87.* 24.06.09, 14:25 wymiotowac mi sie chce, jak czytam o chetnych do pomocy attisowcach i bezproblemowym osiedlu obok! A zaprowadził Was ktos z tych pomocnych ludzi do zalanego garażu sąsiedniego osiedla? Moze pokazał piwnice w błocie? Moze weszliscie do którejs z ociekających wodą klatek schodowych? Moze był ktos na patio po deszczu i widział wszystko pod wodą? A rozmawiał ktos z mieszkancami osiedla obok, czy tylko z mieszkającymi tam pracownikami attisa? A spytał ktos z Was moze na dniu otwartym, co oznacza tymczasowe zadaszenie z czarnej folii nad jednym z tarasów sąsiedniego osiedla? Mimo, ze jestem tylko w mniejszości, wkleję Wam zdjecia z mojego mieszkania, którego attis bez nakazu sądowego nie ma zamiaru naprawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pytanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:49 Coś tam jest na rzeczy... Na logikę: dlaczego osiedle nie jest do tej pory ogrodzone (nie podejrzewam, żeby mieszkańcy mieli w aktach notarialnych otwarte osiedle), a my co niedziela wchodzimy sobie na teren sąsiadów, żeby zobaczyć, jak idą prace na naszej inwestycji? (apropos kostka przy wjezdzie na osiedle się zapada)Widziałem, że wejścia z ulicy do tego bloku na kwadracie są non stop otwarte, a jak byłem jakiś czas temu, to drzwi do garażu nie działały (montował je attis, muszą być na gwarancji, a skoro nie robi tego nikt, to podejrzewam, że wspólnota nie może dogadać się z attisem). Na dniu otwartym 20.06.2009 przez jakiś czas widziałem transparent na jednym z balkonów- coś w stylu...zobacz sam, jak buduje attis. O co tu chodzi? Dla zaniepokojonych przyszłych sąsiadów proszę o więcej info. Czy ktoś może rozmaiwał z Panią Dominiką, co jest grane? Czy ktoś poza mną widział ten transparent? Zaczynam się niepokoić, czy ten attis to była dobra decyzja? Dlatego proszę, piszcie- NIE PRACOWNICY ATTISA CZY ICH RODZINY MIESZKAJACE NA OSIEDLU, ALE CI, KTÓRZY MIELI PROBLEMY Z TĄ FIRMĄ. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pytanie. IP: 81.210.87.* 26.06.09, 10:05 mam nadzieję, że ten krótki film pomoże Wam podjąć decyzję o zakupie mieszkania od Attis Development Sp. z o.o.-Sp.k. www.fotosik.pl/video/42c7ec9d96c6b505.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Pytanie. IP: *.devs.futuro.pl 26.06.09, 10:36 obejrzałam - daje do myślenia. Taka sytuacja jest niedopuszczalna. wniosek jest taki, że przy odbiorach technicznych mieszakń na nowym osiedlu - trzeba wszystko skrupulatnie oglądać. w ta sobote jest dyzur na budowie - przy takich deszczach jesli jest cos nie tak - bedzie mozna co nieco skontrolować. na którym pietrze mieszkasz ze masz takie przecieki..?? czy oprócz Ciebie inni lokatorzy tego osiedla mają tkie problemy? Ci co juz kupili mieszkania i chcą uniknąc takich scen - musza trzymać się rzaem i nie pozwolic na to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pytanie. IP: 81.210.87.* 26.06.09, 10:48 jesli ktos w sobote zechce obejrzec standardy Attis, zapraszam! Na moim balkonie jest widoczny banner z zaproszeniem i nr lokalu. Chetnie pokaże mieszkanie, piwnicę, garaż, klatki schodowe. Resztę każdy moze obejrzec bez mojej pomocy. Drzwi otwarte od 10.00 do 14.00 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszli Sasiedzi Re: Pytanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 13:40 dzieki baner nie wystarcza, jak dzwoniliśmy nikt nas nie wpuscil do tego zalanego mieszkania!!! taka wspólpraca miedzy sasiadami, dobrze nie bedzie. I po co wypisac na forum jakies glupoty. Jak juz zamieszkamy to wpadniemy po pieniazki za paliwo. Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pytanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:15 Byliśmy od 10 do 14tej mieliśmy kilku gości, który widzieli, jak katastrofalnie prezentuje się standard attisa... Jeden z odwiedzających pracuje w TVP INFO, więc niebawem podeślemy link do materiału tvp info. Nie chcemy Was straszyć, ale napiętnować partacza!!! W dzisiejszych czasach wizerunek developera to jego najmocniejsza karata przetargowa- niebawem cd (także w sądzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: Pytanie. IP: 62.29.169.* 28.07.09, 14:18 czy sąsiedzi mają zamiar napisać nam jaki jest cd dalszy historii??? z chęcią dowiemy się co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Pytanie. IP: *.robbo.pl 28.06.09, 20:17 Kiepska sprawa. współczuję kłopotu. Na szczęście w mieszkaniach, które oglądałem w bloku D "ogrodów piasta" podczas dnia otwartego nic takiego nie było. To jest zawsze kwestia podwykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reno Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 14:11 oglądałem inwestycję i nie dopatrzyłem się opisywanych niedociągnięć, ten wpis to jakaś lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development IP: *.ptim.net.pl 30.03.10, 21:55 Nie oglądaj folderków dewelopera tylko powstałe osiedle w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaliseczek Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development 07.02.11, 23:23 Szanowni właściciele, dyrektorzy, pracownicy Attis Development !!! Postawmy sprawę jasno i spójrzmy prawdzie w oczy… W imieniu wszystkich, którzy popełnili ten błąd i zaufali waszej f-mie. Zwracam się do was z apelem i prośbą ! Zaprzestańcie działalności polegającej na budowaniu mieszkań. Z bardzo prostej i trywialnej przyczyny – NIE POTRAFICIE TEGO ROBIĆ. Jest tyle innych dziedzin gospodarki rynkowej (ogrodnictwo, fermy drobiu), które być może nie przerosną waszych możliwości i umiejętności a przyniosą wam równie okazałe profity. Rodacy !! Zrobicie wielka przysługę społeczeństwu, przyszłym i obecnym pokoleniom zaprzestając działalności developerskiej !! Sceptyków i niedowiarków zapraszam do obejrzenia poprzednich dokonań tego pseudo developera przy ul. Marii Skłodowskiej-Curie Pistów/Pruszków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re:UWAGA!!!!! Ogrody Piasta Attis Development IP: 193.164.157.* 28.03.11, 14:09 Ja proponuje dwa razy się zastanowić przed kupieniem lokalu od tego dewelopera. Ja drugi raz bym się nie zdecydował. Szkoda nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: 87.204.242.* 24.08.09, 10:45 Radzę unikać go jak ognia. Niekompetenty nie wywiązuje sie z umowy. jakość wykoniana żałosna - wiem co mówię bo mieszkam Na osiedlu wybudowanym przez tego psedudevelopera. O 3 letniej rękojmi zapomnijcie - niczego się nie da od nich wyegzekwowac ;(. A ogrodzenie osiedla phi to jakiś żart - wystarczy popatrzeć na Ogrody Piastowskie nieopodal obecnie realizowanej inwestycji Ogrody Piasta. Nie wspome już o zalanych garażach podziemnych (brak odpowiedniego odwodnienia najprawdopodobniej) a co za tym idzie zamoknięte fundamenty (aż widoczne jest to na scianach klatki schodowej). Teraz tylko czekać na grzyb . Naprawdę ostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrere Re: Ogrody Piasta Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 20:31 yref Odpowiedz Link Zgłoś