Dodaj do ulubionych

"SALWATOR" Spółka Mieszkaniowa

IP: *.radiotel.com.pl / 192.168.171.* 29.08.03, 08:12
Cześć,
Czy mieliście do czynienia ze Spółką Mieszkaniową "SALWATOR" w Krakowie? Zamierzam zakupić u nich mieszkanie, które ma zostać oddane dopiero na przełomie 2004/2005 i jest lekko zaniepokojona.

Jeśli ktoś z Was ma z nimi jakieś doświadczenia - proszę o komentarz.
pozdrawiam
mary
Obserwuj wątek
    • Gość: katinka91 Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 08:38
      zobacz stare watki forum-o Salwatorze bylo duzo, takze pod haslami o
      nieuczciwych deweloperach,lepiej sie dobrze zastanow, pozdrawiam,k, aha- na
      kuznicy kollatajowskiej buduja tanie mieszkania i 60 z nich ma wykupic miasto
      na mieszkania socjalne-tak wiec te lokalizacje chyba nalezy odradzic, z tego
      wiem z takimi sasiadami sa czesto problemy.
      • Gość: mary Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.radiotel.com.pl / 192.168.171.* 31.08.03, 23:35
        hej,

Przyznam, ze twoja wiadomosc powaznie mnie zaniepokoila! Skąd wiesz, że gmina ma wykupić mieszkania na lokale socjalne? Czy to pewne?
        Pozostałe 10 bloków, które Salwator wybudował na Kuźnicy wygląda całkiem przyzwoicie, nie spodziewałam się, że może tam być jakiś numer....
        pozdrawiam - mary
        • Gość: aneta Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.kki.krakow.pl / 192.168.0.* 01.09.03, 09:32
          Ludzie, nie straszcie!
          My mieszkamy w enklawie C II na Kuźnicy i jak dotąd było super. Wprawdzie
          mieszkanie odebraliśmy dopiero miesiąc temu, ale jak na razie wrażenia mamy
          ekstra. Ze spółką nie mieliśmy żadnych problemów. Umowę przedwstępną dało się
          negocjować. W naszym wypadku wyglądało to tak, że zastrzegliśmy sobie ,że
          ostatnią ratę wpłacamy po odebraniu mieszkania.
          Nie wiem jak wygląda sprawa z umieszczeniem " SALWATORA " na "czarnej liście"
          developerów, ale ok. półtory roku temu kiedy my zdobywaliśmy wiadomości na
          temat tej spółki okazało się, że jest jeszcze Spółdzielnia mieszkaniowa
          "Salwator". Spółdzielnia ta budowała ponoć m. in. w Krakowie i Warszawie i
          miała faktycznie spore kłopoty, natomiast spółka mieszkaniowa nie. pozdrowienia
        • Gość: aneta Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.kki.krakow.pl / 192.168.0.* 01.09.03, 09:36
          Ludzie, nie straszcie!
          Te mieszkania socjalne nie brzmią ciekawie........... To sprawdzona informacja?
          My mieszkamy w enklawie C II na Kuźnicy i jak dotąd było super. Wprawdzie
          mieszkanie odebraliśmy dopiero miesiąc temu, ale jak na razie wrażenia mamy
          ekstra. Ze spółką nie mieliśmy żadnych problemów. Umowę przedwstępną dało się
          negocjować. W naszym wypadku wyglądało to tak, że zastrzegliśmy sobie ,że
          ostatnią ratę wpłacamy po odebraniu mieszkania.
          Nie wiem jak wygląda sprawa z umieszczeniem " SALWATORA " na "czarnej liście"
          developerów, ale ok. półtory roku temu kiedy my zdobywaliśmy wiadomości na
          temat tej spółki okazało się, że jest jeszcze Spółdzielnia mieszkaniowa
          "Salwator". Spółdzielnia ta budowała ponoć m. in. w Krakowie i Warszawie i
          miała faktycznie spore kłopoty, natomiast spółka mieszkaniowa nie.
          pozdrowienia
    • Gość: bb Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 14:20
      up
      • Gość: bb Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.radiotel.com.pl / 192.168.171.* 02.09.03, 20:50
        up
    • Gość: mary Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.radiotel.com.pl / 192.168.171.* 03.09.03, 19:06
      Hej,
      Czyżby nikt już nic nie wiedział o tym developerze??
      pozdrowienia
      mary
      • Gość: chrisk Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.dom.fenert.net / 192.168.5.* 03.09.03, 23:14
        Niewiele mogę powiedzieć na ich temat ale sam kiedyś przymierzałem się do
        mieszkania na Kuźnicy i niestety z wyjątkiem dość dobrze sporządzonej umowy
        przedwstępnej odstraszył mnie brak ostatecznego pozwolenia na budowę (kwiecień
        br.), ale najbardziej odstraszył mnie "olewający" sposób prezentacji oferty
        przez Pana z którym się umówiłem w siedzibie przy ul.Siewnej zostałem
        potraktowany jak intruz (ostatnio kolega też był u nich i ma te same
        doświadczenia więc może warto się przejść?) i odechciało mi się dalej sprawdzać
        i kupować u nich poszedłem do konkurencji...
        Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.
        chrisk
    • Gość: iii Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: 195.205.210.* 05.09.03, 12:08
      up
    • Gość: wessal@interia.pl Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.tele2.pl 05.09.03, 17:08
      A ja moge Ci powiedziec tylko tyle, ze "kupilem" u nich mieszkanie-na razie
      tylko na papierze... w enklawie A. Moge sie zgodzic z tym,ze obsluga klienta
      jest na-delikatnie mowiac-niskim poziomie, do tego wciskaja ludziom kredyt w
      jednym z drozszych bankow-Nordei. Jednak co do tego wykupienia mieszkan przez
      miasto,to raczej nie chce mi sie wierzyc.Jesli by tak mialo byc, to pewnie
      wykupiliby na parterze-bo sa najtransze,a tak sie sklada, ze zarowno ja jak i
      moi znajomi kupilismy na parterze wlasnie.
      Oczywiscie przed podpisaniem umowy bylem "na wywiadzie" na osiedlu i poza
      narzekaniami na beznadziejny w tej chwili dojazd, nie uslyszalem innych
      negatywnych opinii-wszystko "cacy". Poza tym odradzali mi wszyscy kupno garazu
      (ktory i tak nie mialem zamiaru kupowac) pod budynkiem.Podobno one sie kiepsko
      sprzedaja,przez co firma schodzi w dol z cena.
      Wg mnie jest to w tej chwili najatrakcyjniejsza oferta w Krakowie, w ostatniej
      chwili zrezygnowalem z os.Zlocien na rzecz Kuznicy :-)
      pzdr
      • Gość: Olka Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.ha3.agh.edu.pl 07.09.03, 20:01
        Witajcie
        Na temat wykupu 60 mieszkań socjalnych w salwatorze przez miast pisała Gazeta
        Krakowska w kwietniu. Poza tym buduja w enklawie B trzy budynki 1-3 w których
        nie sprzedawali mieszkań. Z enklawy B to tylko mieszkania w B4 ogłaszali do
        sprzedazy.
        • Gość: mary Re: 'SALWATOR' Spółka Mieszkaniowa IP: *.radiotel.com.pl / 192.168.171.* 07.09.03, 20:37
          Słuchajcie, już wszystko wiem. Faktycznie Salwator sprzedał gminie
          kilkadziesiąt mieszkań, ale znajdują się one w trzech budynkach (nie wiem,
          która to enklawa, może C), a w każdym razie jest ścisły rozdział między
          mieszkaniami komunalnymi i tymi, które na rynku pierwotnym kupują zwykli
          ludzie. Możemy zatem oczekiwać, że w enklawie A nie będziemy mieć sąsiadów z
          przydziału komunalnego.
          Z kolei w Wydziale Mieszkalnictwa dowiedziałam się, że mieszkania te nie będą
          przeznaczane na lokale socjalne, a na zamienne. Krótko mówiąc powinny w nich
          zamieszkać porządne rodziny, tyle że o skromnych dochodach.
          Przestałam się więc zamartwiać i sfinalizowałam transakcję :-)
          pozdrawiam wszystkich
          mary
    • mufffa prawie 10 lat ale pamiętamy :) 10.05.13, 04:34
      szczególnie profesjonalna i zadowalająca klientów była ich inwestycja na Mehoffera
      sztandarowa, wzorcowa! bo dev się pokazywał pierwszy raz w Stolicy hue hie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka