Dodaj do ulubionych

Yuniversal Podlaski - kto zna ?

20.03.08, 06:02

Czy ktoś może powiedzieć jakie ma/miał doświadczenia z tym developerem? Po przeczytaniu projektu umowy przedwstępnej nabrałem wątpliwości co do tej firmy. Czy Wam udało się coś wynegocjować? Czy realizacja inwestycji przebiegała zgodnie z obietnicami?
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: Yuniversal Podlaski - kto zna ? IP: *.futuro.pl 20.03.08, 13:03
      Tez szukam informacji na temat tego developera, ale nie znam nikogo, kto kupil juz u nich mieszkanie. Sprawdzilam jedynie w necie, ze nie sa czlonkami Polskiego Zwiazku Firm Deweloperskich. Jesli ktos ma jakies blizsze informacje z doswiadczen wlasnych, badz znajomych, piszcie!
    • trebor112 Re: Yuniversal Podlaski - kto zna ? 21.03.08, 20:35
      up :-)
    • Gość: gość Re: Yuniversal Podlaski - kto zna ? IP: *.189.72.18.e-plan.pl 24.03.08, 00:12
      Yuniversal to spółka jednego z prezesów (Piekuta)z Wersalu
      Podlaskiego. Na forum było zarówno o Yuniversalu jak i wiele wątków
      o Wersalu. Poczytajcie sobie. Generalnie budują w miarę ok, często z
      opóźnieniami nawet wielomiesięcznymi (jeśli chodzi o Wersal) ale
      oddają mieszkania i są one w dobrym standardzie. Ja mieszkam w bloku
      wybudowanym przez Wersal i jestem ogolnie zadowolona chociaz pewnie
      inni do wielu rzeczy by się czepneli. Nie wiem jak Yuniwersal umowy
      miał ok i wiele rzeczy można było negocjować
      • Gość: emka Re: Yuniversal Podlaski - kto zna ? IP: *.wib.org.pl 26.03.08, 12:08
        Dzieki za garsc informacji. Szczerze mowiac, nie moge sie polapac w tych spolkach matkach, corkach itp i zaleznosciach miedzy nimi (Yuniversal, Wersal), ale to moze nie jest najwazniejsze. Wazne, zeby bylo dobrze wybudowane i na czas.
    • Gość: Misiek Re: Yuniversal Podlaski - kto zna ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 00:11
      Firma jest ok, tak jak mówił ktoś jest to firma wywodząca się z Wersalu Podlaskiego. Generalnie dobry standard i raczej zgodnie z terminami. Strona to www.yuniversalpodlaski.pl
      • Gość: Ata Re: Yuniversal Podlaski - kto zna ? IP: *.compart.pl 02.04.08, 10:13
        Aż boję się pomyśleć co w takim razie jest wg ciebie nie-OK!
        "Zgodnie z terminami" to np. Grochowska oddana 1,5 roku po terminie!
        Standard może lepszy, za to wykonanie tragiczne!
    • Gość: życzliwa do autora watku IP: 195.47.201.* 02.04.08, 15:14
      a co chcesz u nich kupic, czyzbyś znał ceny i ofertę np. Augustówka.
      Podziel się inf :-)
      • trebor112 Re: do autora watku 05.04.08, 06:29
        Ceny na Augustówki nie są tajemnicą :)
        Chyba nadal nie ma ich na stronie www ale biuro sprzedaży puszcza już farbę. Najtańsze lokale zaczynają się od 8500. Yuniwersal przejął inwestycje od dewelopera, który wstrzymał budowę na poziomie pierwszego piętra. Yuniwersal zapłacił a teraz załatwia kwity.
        • Gość: piotr Re: do autora watku cesje umow IP: 83.238.162.* 21.04.08, 13:10
          "swietna" lokalizacja pogratulowac pieknych widokow na kominy siekierkowskie, a wogole pan prezes tez nie nalezy do ludzi ktorzy pomagaja innym, przyklad przepisywanie umow tzw.cesji..ma posrednika niejakiego pana Andrzeja zwanego "hiszpanem" i biora za to kase i to obraz prezesa, handlujacego swoimi mieszkaniami. Pogratulowac nowego biznesu....
          • Gość: posrednik Re: cesje umow-przewalka prezesa IP: *.chello.pl 29.04.08, 07:21
            To prawda, jestem posrdnikiem i mialem niewatpliwa "przyjemnosc" brac udzial w takej transakcji w ktorej wspomniany pan "hiszpan" -Andrzej powiedzial,iz musi byc dokonany wiekszy zadatek na cesje z umowy sprzedazy ,gdyz musi czesc z tej kasy oddac panu prezesowi Piekutowi za podpisanie umowy cesji. Niezly i dodatkowy interes wymyslil sobie pan prezes. Na margnesie wiem ze w.w pan zostawia sobie mieszkania i pozniej rowniez wspomniany posrednik nimi handluje,wiem gdyz mam takie oferty od tego pana. Na marginesie ,czemu takich "operacji" nie robi drugi z prezesow, pan Rogowski?
            • Gość: magda Re: cesje umow-przewalka prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 13:30
              Potwierdzam takie wydarzenia. Kupowalam mieszkanie na ken -bis, faktycznie posrenikiem byl wspomniany pan Andrzej i faktycznie w tym weszystkim bral udzial pan prezes. Jak sie okazalo wlascicielem tego mieszkania byl p. prezes, ale nie oznacza to ze mieszkanie jest w lepszym standarcie wykonczenia.
    • slodka.ola Re: Yuniversal Podlaski - kto zna ? 18.06.08, 13:24
      a inne ich inwestycje? ktoś widział jak wykończone są?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka