Gość: ags22 IP: 217.8.191.* 03.09.03, 12:09 Co wiecie o "Ebejocie" ? Buduje w okolicach Ursusa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tycjan Re: EBEJOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 12:22 I to jak buduje. Polecam bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ags22 Re: EBEJOT IP: *.3.pl 03.09.03, 14:20 Czy wspólpracowałeś z nimi ? Nie stwarzają zadnych problów ? Czy korzystałeś z oferty ich banku - którego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EBEJOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 07:13 Ebejot to podobno jeden z lepszych developerów w Warszawie. Jedyny mankament to lokalizacja. Skorosze znajdują się w strefie Z-3 tzw. obszaru ograniczonego użytkowania, jest to związane z budową nowego terminalu lotniska Okęcie. Więcej na ten temat dowiesz się w Biurze Obsługi OOU[budynek Policji przy porcie lotniczym]. Odpowiedz Link Zgłoś
michal567 Re: EBEJOT 04.09.03, 13:41 Samoloty faktycznie latają, ale nie jest tak źle jak myślałem (mieszkam). Jeśli chodzi o sam Ebejot, to właściwie bez problemu. Ponadto polecam www.skorosze.pl Mozna się co nieco więcej dowiedzieć. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: EBEJOT IP: *.dyn.optonline.net 09.10.03, 03:16 Kuszaca inwestycja, jedyne co mnie przeraz to huk samolotow na glowa, badz trzesienie mieszkania, czy naprawde da sie to wytrzymac, czy nie warto zawracac sobie glowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: EBEJOT IP: 194.237.142.* 09.10.03, 09:40 Nie ma miejsca idealnego. Tak sie sklada, ze tez zdecydowalam sie na Ebejot (C5) i Ursus. Przed ta decyzja dobrze zorientowalam sie na rynku, wszystkie inwestycje maja swoje plusy i minusy. Mysle, ze z samolotami nie jest tam tak tragicznie. Jezeli chodzi o develpera to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mroovka3 Re: EBEJOT 19.01.04, 16:28 no proszę bardzo, to będziemy sąsiadkami, my (ja i mąż) też kupiliśmy mieszkanko w C5 :-)))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: EBEJOT IP: *.wise.edt.ericsson.se 19.01.04, 19:32 Bardzo milo mi poznac pierwsza sasiadke:-) Postepy na budowie sa imponujace, prawda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroovka3 Re: EBEJOT 20.01.04, 10:43 prawda, prawda, za niedługo będziemy chcieli pojechać na osiedle i zobaczyć nasze mieszkanko, co jest tam już zrobione, bo z zewnątrz widać że robotnicy się nie obijają.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszula Re: EBEJOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 21:18 witam i zapraszam na forum skorosze.pl tam znajdziecie wiele informacji o naszym osiedlu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroovka3 Re: EBEJOT 20.01.04, 10:39 dzięki za powitanie na forum skorosze.pl wchodzę tak samo często jak na gazetę.pl jestem tam już nawet zarejestrowana, chociaż liczba napisanych postów =0 :-)))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endi Re: EBEJOT IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.10.03, 10:26 Do samolotów można się przyzwyczaić. Po jakimś czasie już się ich nie słyszy. Lokalizacja jest całkiem sympatyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: EBEJOT IP: 62.233.197.* 15.02.04, 14:33 Gość portalu: Marta napisał(a): > Kuszaca inwestycja, jedyne co mnie przeraz to huk samolotow na glowa, badz > trzesienie mieszkania, czy naprawde da sie to wytrzymac, czy nie warto > zawracac sobie glowy? _________________________________________ DA sie przezyc wikaszy hałas dochodzi mnei z ulicy niż z powietrza, po kilku miesiącach nie bedziesz zwracała na to uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: EBEJOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 14:12 Co to jest biuro obsługi OOU. Co znaczy skrót OOU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: EBEJOT IP: 195.94.207.* 19.04.04, 14:19 OOU - Ograniczony Obszar Użytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: EBEJOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 15:22 wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: EBEJOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 15:25 A czy może znasz telefon do tego Biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: EBEJOT IP: 195.94.207.* 21.04.04, 13:04 Nie znam telefonu do biura OOU. Jeśli te sprawy bardzo Cię interesują to poczytaj www.naskraju.com.pl/ (dział Lotnisko ale inne też) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: EBEJOT IP: 62.233.197.* 15.02.04, 14:31 Gość portalu: ags22 napisał(a): > Czy wspólpracowałeś z nimi ? > Nie stwarzają zadnych problów ? > Czy korzystałeś z oferty ich banku - którego ? Solidna firma. Ma też bardzo dobra opinie wsrod banków ktore udzielaja kredytów, W banku jak powiedzialem ze kupuje w EBEJOT mieszkanie to nie robili mi wiekszych problemów ( formalności też były zalatwione b szybko) Moim skromnym zdaniem są najlepszym Developerem na Ursusie Serdecznie Polecam Pozdrawiam Bardzo Zadowolony Mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EBEJOT IP: 157.25.31.* 08.03.04, 17:04 Sz.P. Chciałbym z przykrością wszystkich Państwa poinformować, iż w ostatnim czasie byłem światkiem stosowania NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI przez pracowników firmy EBEJOT! Zostałem bowiem świadomie przez tych pracowników wprowadzony w błąd - wręcz oszukany (mam na to dowody)!!! Dziwi mnie, że firma o "takiej" niby renomie oszukuje swoich potencjalnych kupców. jak dla mnie wiarygodność tej firmy spadła do zera!!! Ostrzegam zatem wszystkich potencjalnych klieantów - mniejcie się na baczności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: EBEJOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 21:38 Proponuję, żebyś dał już sobie spokój z sianiem zamętu. Przynajmniej zmień adres IP, jak chcesz uprawiać taką propagandę Krzysztofie, Andrzeju, DS, teraz Gościu, a może tak naprawdę zdesperowany marketingowcu "Na skraju miasta" lub jakiejś innej konkurencji. Wszystkich zainteresowanych działalnością naszego gościa odsyłam do wątku "Na skraju miasta" posty z 05.03.2004. Porównajcie ton wypowiedzi, a przede wszystkim NUMERY IP: 157.25.31.*: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10595663&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: EBEJOT IP: 62.233.197.* 11.03.04, 12:14 Masz dowody akurat, nie bądz smieszyny - osukany - to bardzo mocne slowo, kazdy lekko naciaga prawde rzeczywistosc ale nie do takiego stopnie przykro mi ale jakos ci nie wirze. pokusze sie nawet o nazwanie cie Łgarzem, i kłamca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Re: EBEJOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 12:54 O jakiej nieuczciwej konkyrencji masz na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: EBEJOT IP: *.spray.net.pl 14.10.03, 16:50 Mieszkam juz prawie 2 lata w bloku zbudowanym przez ebejot. oddane terminowo, ustreki (nie wielkie) usuwane od reki, samolotow prawie nie slychac, chyba ze leci bombowiec albo jaka stara ruska maszyna, i nie wiem o jakim trzesieniu mówisz? na pewno samoloty nie wprawija bloku w wibracje:-)) Jestem bardzo zadowolona i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: EBEJOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 12:58 CZY KTOS, KUPIL MIESZKANIE OD EBJOT NA URSUSIE.JA PRZYMIERZAM SIE DO ZAKUPU MIESZKANKA NA SKOROSZACH VI, ALE NIE MOGE SIE ZDCYDOWAC. MOZE JEST KTOS KTO JUZ KUPIL LUB MA ZAMIAR KUPIC I ZECHCE PODZIELIC SIE ZE MNA SWOIMI SPOSTRZEZENIAMI! PODOBA MI SIE JESZCZE OFERTA MARVIPOLU PRZY AGORZE, LECZ OKOLICA PODOBNO NIE SLYNIE Z NAJLEPSZEJ REPUTACJI. MAM WIEC DYLEMAT Odpowiedz Link Zgłoś
artekartek Re: EBEJOT 19.01.04, 16:14 Gość portalu: EWA napisał(a): > KUPIL LUB MA ZAMIAR KUPIC I ZECHCE PODZIELIC SIE ZE MNA SWOIMI SPOSTRZEZENIAMI! tez bym z kims o tym porozmawial jesli chcesz to napisz do rafal0123@wytnij_tointeria.pl ("wytnij_to" usun to z maila i napisz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: EBEJOT IP: 195.94.207.* 21.01.04, 11:27 Ja się zdecydowałem na Skorosze VI bud. D1 (odbiór do 30.04.2005). A co konkretnie Cię interesuje? (adres tbq@wp.pl) Większość problemów mieszkańców osiedli Skorosze II,III,IV,V znajdziesz na www.skorosze.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: EBEJOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 12:47 hej z tego co sie zorientowalam to developer jest wiarygodny.podoba mi sie rozklad mieszanka do ktorego sie przymierzam.IV 2005 tez jest calkiem rozsadnym terminem odbioru biorac pod uwage szal zakupowy jaki jest na rynku. zatanawawiam sie natomiast czy podroz do pracy za rok czy dwa nie bedzie zajmowala dluzej niz z tarchomina, tudziez podwarszawskich miejscowosci. mowie oczywiscie o stanie drog na ursusie. ciekawa jestem jeszcze czy umowe przedwstepna popisales w formie aktu notarialnego i czy robiles jakies zmiany w umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: EBEJOT IP: 195.94.207.* 23.01.04, 12:46 Umowa wstępna nie jest aktem notarialnym. Planowana jest budowa trasy NOWOLAZUROWEJ, która pewnie rozwiązałaby niektóre problemy komunikacji samochodowej. Jakości dojazdu za kilka lat chyba nie można zagwarantować w większości miejsc obrzeży Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
artekartek Re: EBEJOT 26.01.04, 11:53 Umowa wstępna fakt nie jest aktem notarialnym, ale wydaje mi się ze można ja zawrzeć w formie aktu notarialnego przecież na dzień dobry wpłacasz kasę i zan ia kupujesz udział w gruncie. Wiem ze zwykła umowa nic nie daje gdy deweloper upadnie ale gdy się właśnie ma ta w formie aktu Notarialnego wtedy masz możliwość bycia w grupie upadłościowej. Czy ktoś wcześniej podpisywał z Ebejotem coś takiego ? Artek Odpowiedz Link Zgłoś
tbq Re: EBEJOT 26.01.04, 13:09 Pewnie wiązałoby się to z dodatkowymi kosztami (notariusz) .... Odpowiedz Link Zgłoś
artekartek Re: EBEJOT 26.01.04, 12:29 Czy moze ktoś mi powiedziec ile zajmuje dojazd ze skoroszy do centrum Autobusem 517 w godzinach 7 rano ? Artek Odpowiedz Link Zgłoś
tbq Re: EBEJOT 26.01.04, 12:56 artekartek napisał: > Czy moze ktoś mi powiedziec ile zajmuje dojazd ze skoroszy do centrum Autobusem > 517 w godzinach 7 rano ? 15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jado Re: EBEJOT IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.01.04, 13:38 15 minut to się jedzie ale samochodem w nocy kiedy ruch na ulicach jest minimalny. Dzisiaj odległość między Dzieci Warszawy/ryżowa do kleszczowej/Ryzowa pokonywało się przez 45 minut. 15 minut autobusem do centrum to prawie fizyczna niemozliwość. chyba, ze autobus nie zatrzymywałby się na przystankach i nie stał na światłach. Odpowiedz Link Zgłoś
artekartek Re: EBEJOT 26.01.04, 13:44 15 min !! cos nie chce mi sie w o wierzyc duzo slysze o korkach na ryzowej. Raz jechalem na skorosze ale to byla godzina "luzna i w sobote" bylo bez korka a i tak jechalo sie 25 min do zachodzniego a nie do centrum. WIec chyba te 15 min to wyssane z palca. Prosze o bardziej rozwiniete odpowiedzi. Arrtek Odpowiedz Link Zgłoś
tbq Re: EBEJOT 26.01.04, 14:13 No może trochę przesadziłem ... Samochodem 12-15 min. Autobusem 517 20-25min (wg rozkładu jazdy 19-30 min do Placu Zawiszy) Oczywiście dzisiaj był wypadek na trasie jazdy autobusu, więc było znacznie dłużej. Polecam do jazdy godziny ok 6-ej rano (samochód 10 min). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jado Re: EBEJOT IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.01.04, 14:50 10 minut pod warunkiem nie przestrzegania ograniczenia prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
tbq Re: EBEJOT 27.01.04, 07:04 Do Pl. Zawiszy jest 8km. Czyli 8min jazdy ze stałą prędkością 60km/h. Dodajmy 2min na ewentualne czerwone światełka i zakręty. Więc to chyba możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
artekartek Re: EBEJOT 26.01.04, 15:14 no nie wiem, o 6 rano to przesada nie bede siedzail pozniej w samochodzie godzine przed firma. Samochodu i tak nie mam wiec nie chodzi w gre. A tekie patrzenie na wg rozkladu mzk no to chyba tez nie realne. Mi chodzi raczej o realne stanie w autobusie np ze skoroszy do zawiszy, bo 25 min chyba sie zgodze ale w niedziele o 12stej. Wiec jak to jest naprawde prosze o opinie ludzi tych co naprade jezdza 517 do pracy. Artek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewas. Re: EBEJOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 10:33 z tego co zdarzylam sie zorientowac na forum skoroszy to w w okolicach 7 rano jedzie sie ok.godziny do centrum. w zasadzie nie ma reguly. raz sa straszne korki i godz raz 30 min. czy jest tu ktos kto juz podpisal umowe. robiliscie jakies zmiany. sprawdzaliscie w jakis sposob ebejot oprocz opinii ludzi ktrzy wczesniej zakupili mieszkanko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziku Re: EBEJOT IP: *.bonair.com.pl 11.03.04, 13:24 Witam Podpisywałem w Ebejocie wszystki trzy umowy: - przedwstępna (zzwykła cywilna) - zobowiązująca do wybudowania i do zakupu (notarialnie) - ostateczna - przeniesienie własności (notarialnie) Musze przyznac, iż dość dobrze się orientuje w tych tematach, korzystałem równiez z pomocy znajomego prawnika (który również byc ze mną podczas podpisywania u notariusza umowy przedwstępnej) i treść tych umów jest dobrze napisana. W moim przypadku (skorosze III) Ebejot nie zastosował żadnych kruczków. Umowe podpisałe w ciagu 3 m-cy od odebrania kluczy, a wypis z ksiegi wieczystej miałem po kolejnych 3 m-cy. Jak na Warszawę to było coś niesłychanego. Pozdrawiam Dziku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: return Re: EBEJOT IP: *.spray.net.pl 05.02.04, 12:26 Zajrzyj na stonę www.skorosze.pl tam znajdziesz wszystko i pochlebne i to zdecydowanie mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: EBEJOT IP: *.chello.pl 03.04.04, 22:03 chcialam u nich kupic bo moj brat cioteczny jest kierownikiem budowy jednego z etapów, sam tam sobie kupił. wiem ze buduja dobrze, przekretów nie ma, dla mnie jednak niestety za drogo ;-(no i dojazd do ursusa pozostawia wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: EBEJOT IP: *.energis.pl 06.04.04, 11:14 Przyznam, ze jestem bardzo zainteresowany inwestycja Skorosze VI, ale odstraszaja mnie 2 rzeczy: -plany rozbudowy lotniska - mielibysmy wtedy mieszkanka w strefie Z3, w ktorej nie wolno budowac budynkow przeznaczonych na szpitale, domy opieki oraz budynki, gdzie przez dluzszy czas ma przebywac mlodziez lub dzieci (wyjatkiem sa miejsca, gdzie pomiary natezenia dzwieku wypadna pomyslnie) -plany budowy oczyszczalni sciekow przez fabryke Oriflame. Inwestycja ciekawa, ale z drugiej strony mieszkanie w halasie samolotow i oparach z oczyszczalni nie jest miłe, dodatkowo moga w przyszlosci pojawic sie problemy ze sprzedaza takiego mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: EBEJOT IP: *.atman.pl / *.atman.pl 06.04.04, 15:39 Kurczę blade - w bloku obecnie budowanym na Skoroszach jest na piętrze 30 mieszkań.Blok ma zdaje się 6 pięter - to razem daje 210 mieszkań.Kurczę myslałem że to tylko Gomułka z Gierkiem tak budowali - a tu proszę stare wraca.I to k... w wielkim stylu. Wiem wiem zaraz pracownik ebejotu odpisze, że mam oczy w d..., albo coś ze mną nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: EBEJOT IP: *.chello.pl 06.04.04, 20:05 faktycznie bloki są spore i duzo mieszkań na pietrze ale tego sie nie odczuwa bo jest kilka klatek ktore nie sa ze soba połączone, brat mieszka na ostatnim i jest na pietrze w jego wejsciu kilka mieszkan okolo 4-6 poza tym wykonczenie jest super gresy ciche windy, dla mnie jednak za drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: EBEJOT IP: 62.233.197.* 19.04.04, 19:29 Ja miesszkam juz ponad rok na osiedlu askorosze V i jestem bardzo zadowolony.Nie znalazlemjak dotad niczego do czego mozna by sie bylo przyczepic.,nawet na poczatku balkony pomalowali ponownie bo byly zacieki .z komunikacja jest roznie czasami szybko i fajnie sie jedzie ,mowa o autobusach,jednak zdecydowanie czesciej nie jest to przyjemnosc.Ja do centralnego o 7 jade przewaznie 30 minut.choc bywa ze duzej,ale mozna tez do centrum pojechac 129 i przesiasc sie np w 125 lub 506 przy cieplowni wola i do kina femina czy innych onz-tow szybciej mozna dojechac.samolotow ja wogole nie slysze ,gorsze sa autobusy i samochody na Dzieci warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: EBEJOT IP: 195.116.28.* 21.04.04, 09:05 Mieszkam w skoroszach IV- deweloper uczciwy i nie jest konieczna nawet notarialna umowa przedwstepna. Nasz blok byl oddany nawet przed terminem. Jakosc tez jest ok- prawie zadnych usterek (drobne kazdemu sie zdarzaja) Wada moze jest sam Ursus- a mianowicie wyjazd do Jerozolimskich- mozna pokonac go w 15 minut a mozna i w 35 min. Samoloty problemem sa tylko latem, bo Ebejot, przynajmniej w naszym przypadku zalozyl szyby o wiekszej izolacji (czy jak to sie tam nazywa). Po zamknieciu okna jest b. cicho. Gorzej jest na kolorowej- bo tam jest b. duzy huk. Sa b. dobrze izolowane- w zimie mialam kaloryfery na 3- a bylo goraca jak w piekle. Jak pobuduja jeszcze Skorosze VI to zrobi sie ladne i nawet spore osiedle. Mam tylko nadzieje, ze polacza Skoroszewska i droge za Leroy. To by rozwiazalo dojazd do Jerozolimski. A tak swoja droga to na Ryzowej jest pas (chodnik + zielen) na rozszerzenie drogi- ale to jest juz science fiction :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: EBEJOT do mimmi IP: 57.66.193.* 22.04.04, 12:52 Mam pytanie-ile płacilas za metr mieszkania a ile za garaz i czy garaz byl obowiazkowy do kupienia? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
artekartek Re: EBEJOT do mimmi 14.06.04, 19:13 Gość portalu: anulka napisał(a): > Mam pytanie-ile płacilas za metr mieszkania a ile za garaz i czy garaz > byl obowiazkowy do kupienia? > > pozdrawiam, Zapraszam do rozmowy na Oficjalnej stronie SKOROSZE VI skorosze.fm.interia.plpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś