Dodaj do ulubionych

Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex

IP: 195.94.206.* 07.09.03, 12:35
Skurwysyny zostawiły ludzi bez dokończonych mieszkań , sprzedali inwestycje
sobie na wzajem a innym dali za darmo (Mofet Media - Paweł Gołecki - obecnie
mieszkający w Radomiu dostał od wujka Bergtolda instalację intenetową,
telewizyjną i telefoniczną nieodpłatnie w posiadanie a potem poszedł ją
sprzedać. Dostał ją 17/04/2002 czyli miesiąc przed wezwaniem do podpisywania
aktów notarialnych).
Obserwuj wątek
    • Gość: andy Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 08.09.03, 12:13
      tak, tak squrwywsyny i nic mniej
      • Gość: anatol Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 194.149.231.* 09.09.03, 01:13
        To są skurwysyny, nie przeczę.
        Ale nie zmienia to faktu, że my wszyscy, którzy wpłacilismy im pieniądze
        jesteśmy bandą frajerów.
        • Gość: WanetaGruba Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 09.09.03, 07:21
          Po stokroć powtórzę SKURWYSYNY,
          co do bandy frajerów to też prawda.
          ale jeszcze gorzej ze sie ciagle dajemy dymać Telce i Saramie i Bergtoldowi i
          całej bandzie. Dlaczego brak wam ludzie siły zeby z tym zrobic porządek ??
          • Gość: . Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 10.09.03, 07:14
            Tam wszyscy kradna
            • Gość: Aneta Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 11.09.03, 10:07
              Wypadało podać kilka nazwisk tych co nabrali ludzi
              • Gość: . Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 12.09.03, 13:24
                Aneto, dobrze wiesz że to przyjaciele S. i Telki wiec nie mozna o nich pisac bo
                zlinczuja.
              • Gość: Rob Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 11:06
                Telka ma teraz ksige wieczysta i postanowienie o umorzeniu postepowania
                komorniaka co do dzialki na ktorej stoi F6. chce tam kupic mieszkanie. dla
                mnie wszystko jest w porzadku. czy o czyms nie wiem? ludzie juz tam
                mieszkaja...
    • Gość: bestJA Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.sgib.com 15.09.03, 16:04
      Czy inwestycja na Fasolowej juz jest zakonczona?
      Z powyzszych wypowiedzi wnioskuje, ze byly male problemy z deweloperem... (?)
      Prosze o wiecej informacji, bo 'Idealne Mieszkanie' rozpoczelo nowa inwestycje
      i bedzie najprawdopodobniej bedzie ja prowadzilo w tym samym stylu co
      dotychczas. Nie jestem pewien czy wchodzic w ten interes...
      • Gość: xxx Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.magneti.net / *.gazeta.pl 15.09.03, 19:04
        Co do Telki nie zgadzam się, firma przejeła część iwestycji za długi a i tak na
        tym dużo straciła, co do Saramy - to złodziej, który okradł klientów i
        wykonawców.
        • Gość: anatol Telka IP: *.ci.uw.edu.pl 15.09.03, 21:35
          Rzeczywiście, o Telce jeszcze nic złego nie mogę powiedzieć. Ale jak widzę nazwę
          IM to bym tych sk*** za***
          @#%%^&%#^%$!!@$#%^&%*$#W$%#! %$#@^%#T%F#@!$#!%R#.

Telce trzeba oddać, że gdy przejęli inwestycję to budowa ruszyła z kopyta.
          Ale wszystko się jeszcze okaże. Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.
          • Gość: F23 Re: Telka IP: 195.94.206.* 16.09.03, 07:49
            Cze,
            inwestycja ruszyła ale nie tam gdzie poszły pieniadze klientów IM.
            (Mieszkanie 52 m2 (powierzchnia niezgodna z podaną w umowie /czytaj mniejsza/ +
            doplata 107zł z m2 /do powierzchni jak w umowie/ + pozyczka 4 tys dla IM na
            dokonczenie ))= (brak windy + brak trawnika + brak ochrony + siec TV i interbet
            przekazana dla Gołeckiego bezplatni /gołecki to facet z Mofetmedia chyba
            siostrzeniec bergtolda/ + splata dlugow IM w elektrowni + nieoddane do
            zasiedlenia bloki + sprzedana czesc inwestycji gdzie byly mieszkania dla
            administracji z naszych doplat + dzialka skurczyla sie z 3,5tys m2 do 0,9tys m2
            + droga dalej w posiadaniu IM a miejsca parkingowe za 3tys $ oddane klientom w
            dierzawe )
            A AndrzejD. powie ze trzeba w mieszkaniach gdzie sa dzieci posciagac liczniki z
            pradem bo nie dali na datki dla IM.
    • Gość: 23 Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.fornet.waw.pl 17.09.03, 11:22
      Idealne mieszkanie - Sarama, Bergtold, Bartosiak, Przybylowska - od razu do
      wiezienia za poswiadczanie nieprawdy i wprowadzanie w blad,
      Telka - za podpisywanie umowy - w zlej wierze
      Mofet media + Idealne mieszkanie - za podpisywanie umowy - w zlej wierze
      Zarzady Wspolnot - za tumiwisizm i powiewizm
      Lokatorzy - za naiwonsc, a niektorzy za celowe szkodzenie interesom Wspolnot
      • Gość: bestJA Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 207.45.248.* 17.09.03, 14:11
        Ciagle nie rozumiem dlaczego lokatorzy nie zebrali sie w grupe i nie walcza o
        swoje prawa. Koszty sprawy sadowej podzielone na wszystkich oszukanych nie
        bylyby bardzo duze i w efekcie zwrocilyby sie z nawiazka po wygranej sprawie.
        Odzyskalibyscie starcone pieniadze, oszusci siedzieliby za kratami i wszystko
        byloby OK. Czy opisany przeze mnie scenariusz jest zbyt idealny? Wydaje mi sie
        ze jest do zrealizowania. Nie dajmy sie tym BYDLAKOM!
        Zapamietajmy ich nazwiska:
        SARAMA
        BERGTOLD
        BARTOSIAK
        PRZYBYLOWSKA
        Ludzie miejcie sie na bacznosci, to nie sa groszowe oszustwa, tu wchodza w gre
        setki tysiecy zlotych, dla wielu osob sa to oszczednosci calego zycia. Nie
        badzmy frajerami!
        • Gość: Jaroslaw Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.pekao.com.pl 24.09.03, 16:16
          Jaki jest stan na dzis, czy kupienie mieszkania na osiedlu FASOLOWA,
          które ma być oddane na wrzesień/październik tego roku 2003 jest tam bezpieczne?
          • Gość: gość Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 07:21
            Nie jest bezpieczne. Przekonasz się jeśli poprosisz w Telce o wyciąg z księgi
            wieczystej.
            • Gość: to znowu ja Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 25.09.03, 15:41
              Jest w ogóle mało prawdopodobne że Telka pokaże jakis wypis.Wiem ze akt
              notarialny został zaskarżony przez jedną z osób naciętych przez Sarame i
              Bergtolda. Sad kazał mu przedstawic wypis z xiag, dlugo trwalo zanim to
              dostał , gdyż saedzia jest wiecznie nieobecny a pracownicy boją sie wydawac
              cokolwiek pod jego nieobecność. Sa duże luki w xiegach tzn. bardzo wiele spraw
              wniesionych o wpis na grunt nie zostały rozpoznane przed podpisaniem aktu przez
              Telke i Solex. Dlatego tez ksiegi po prostu dla żednego z bloków nie ma.
              • Gość: gość Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 07:17
                Właśnie o to mi chodziło. Nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi takiego
                mieszkania.
    • Gość: ZZZ Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.itpp.pl 26.09.03, 15:50
      Po co ktos podszywa sie pod nazwisko SB? Podobno człowiek tam już nie pracuje.
      • Gość: WanetaCoMeczyKreta Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 29.09.03, 10:41
        Pewnie poszedł w slady Kawczaka ;-)...

przypomina mi sie kawał ;
        przychodzi baba do lekarza i wrzeszczy - HEIL !!!
        Na to lekarz , - prosze przestać , czasy sie zmieniły!
        A baba czasy tak ale nie Pan doktorze Menglel ...

Kawał może i zosatnie uznany za obrazliwy ale ja widziałem Pana Bartosiaka
        odwiedzającego mieszkanko na Fasolowej w budynku F6 (ten Telki) , Waneta tez
        pewnie nie pracuje bo teraz jest na papierze właścicielm IM.
        I po co ktoś pisze że biedny SB juz tam nie pracuje skoro nie kocha IM.
        • Gość: MY Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.itpp.pl 30.09.03, 15:29
          Dowcip słaby. Wcale nie twierdze że SB biedny i nie rozczulam sięnad nim.
          Zastanów się kto tak naprawde jest winien calej tej sytuacji. Pan SB to zwykły
          CZARNUCH. Ciekawe co Ty robisz w swojej pracy? Ja sam musze wypełniać polecenia
          moich bossów, z którymi nie zawsze się zgadzam, a jak nie to wyjazd z roboty.
          Pieprzone czasy nic więcej. A złość do IM chyba już mi przechodzi. Ręce mi
          opadają na to wszystko. Mam ich gdzieś. Dobrze im nie życze ale szkoda zdrowia
          na nich.
          • Gość: My Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 01.10.03, 09:00
            Człowieku, jak chcesz żeby odpuścic IM to zamilcz.
            • Gość: ************** Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 02.10.03, 23:27
              Piszę , żeby Pamięć o Radosławie Bergtoldzie-kurduplu w tanich butach ,
              Krzysztofowi Saramie- zwykłemu gnojowi ,Wanecie Przybyłowskiej grubej
              mendzie , Sebastianowi Bartosiakowi - pełnił w tej firmie rolę stręczyciela ,
              Klimkowi osobiście dupka żołędnego nigdy nie widziałem,Grzegorzowi Kawczakowi-
              a to swołocz wyjątkowo beszczelna- dalej robi u Saramy i innych ludzi kiwa oraz
              reszcie bandy nie zanikła.
              • Gość: Ofiara Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 212.160.130.* 07.10.03, 16:08
                Racja, niech żyją. Niech im gwiazdka pomyslności...
                Do pudła z draniami....
                I wytrwałości dla tych co się nie dali.
                • Gość: Remilka Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.acn.pl / *.acn.pl 07.10.03, 18:23
                  Ciekawa jestem czy to Osiedle o którym piszecie to to samo które widzę ze
                  swojego okna - mieszkam od niedawna na Batalionu Włochy i mam dwa bloki innej
                  spółdzielni w odległości jakiś kilku metrów od okna . Jeśli tak to będę wam
                  zaglądać w okna (nie da się nie zagladać) ze współczuciem... tak czy inaczej
                  pozdrawiam.
                • Gość: rafi Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: *.core.hp.com 09.10.03, 15:27
                  Witam wszystkich poszkodowanych,

Swego czasu tez sie szykowalem na te inwestycje, ale bank ktory sobie
                  upatrzylem na kredyt odmowil przyznania bo papiery nie byly w porzadku (costam
                  z wlasnoscia, infrastruktura, czy cos...)

Na poczatku sie zdenerwowalem, oczywiscie opcja to zmiana banku na taki ktory
                  bedzie mniej restrykcyjny ale skoro COKOLWIEK nie jest tak to postawilem na
                  innego developera.

Oczywiscie nie pisze zeby Was zdenerwowac, ale tak sie zastanawiam czy Wam
                  banki nie robily problemu (to znaczy czy nie mieliscie jakichkolwiek
                  niepokojacych sygnalow z ich strony). W koncu przed przyznaniem kredytow
                  podobno "w tle" sprawdzaja sobie wiele rzeczy...

Pozdrawiam i zycze wytrwalosci
                  Rafi
                  • Gość: przechodzący Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 212.160.130.* 11.10.03, 21:20
                    Patrze się i patrze na ten wątek i nadziwić się nie mogę że jeszcze nie
                    uprzątnięto wam tego śmietnika.Przechodzę codziennie koło waszego ogrodzenia i
                    cieszę się ze skończyły sie upały bo nie trzeba wąchać smrodu uryny spod
                    parkanu. Ludzie jak Wy mozecie to znosic.Podziwiam i trzymam kciuki za tych co
                    sie nie dali. /trzymam kciuki bo moja siostra padla tez ofiarą Saramy przy
                    okazji budowania przez niego bloków dla spółdzielni na ursusie/.
                    • Gość: SebastianB Re: Fasolowa -/Idealne Mieszkanie/Telka/Solex IP: 195.94.206.* 15.10.03, 09:27
                      O wiedze ze komus również nie odpowiada gnicie w kupie ..... . No cóz mam tylko
                      prośbę , prosze nie myśleć że wszystkim nam to odpowiada. Niestety wszechmocny
                      Krzysztof Sarama i Radosław Berdtold (jego pomagier) zdecydowali ze bedzie
                      smierdzialo uryna i juz. Koledzy z Telki mu w ty, pomagaja brudzac jak swinki
                      na calej posesji.
                      • Gość: Ja Upadłośc PiB Idealne Mieszkanie Sp z o.o. IP: 195.94.206.* 21.10.03, 08:35
                        Do sadu gopodarczego wniosek o upadlosc IM zlozyly nastepujace firm i
                        osoby :-Dornar,-Behaton,-Dom Slowa Polskiego,-ZPK Promex (albo cos takiego, i
                        dwie osoby fizyczne.
                        W dniu 10/10/03 IM nie stanowilo sie na rozprawie , czyli albo juz maja w d...
                        bo wyprowadzili co mogli albo boja sie pokazac co maja w papierach bo
                        oznaczaloby to wyprowadzanie majatku i/albo przedstawianie nieprawdziwych
                        informacji w sprawozdaniach finansowych spolki.
                        W zwiazku z brakiem pozwanego sad ustanowil tymczasowego nadzorce
                        sadowego : JAN LESZEK HINCZ.
                        Sygn akt : XVII U 324/03

• Gość: Jacek Re: Upadłośc PiB Idealne Mieszkanie Sp z o.o. IP: 217.153.29.* 21.10.03, 17:46
                          Chciałem spytać czy Ktoś wie jak wniosek o upadłóść Idealne mieszkanie
                          przekłada sie na formę Solex i Terrafirma. Firmy te to investorzy na osiedlu w
                          Wilanowie - osiedlu na ul. Syta
                          • Gość: Ja Re: Upadłośc PiB Idealne Mieszkanie Sp z o.o. IP: 195.94.206.* 22.10.03, 09:03
                            Dzwoniłem do Solexu do Złotoryi. adres :
                            Solex. Sp. z o.o. ,Złotoryja, ul. Basztowa 12, tel. 8787988 nie ma takiego
                            numeru telefonu.
                            Sama firma zmieniła juz dwukrotnie nazwe na : Holiko i Sandex , za każdym razem
                            zmieniał się również zarząd.
                            Jako prezes i członek zarządu występowało dwóch figurantów z Wwy.

• Gość: rob Re: Upadłośc PiB Idealne Mieszkanie Sp z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 11:07
                              Telka ma teraz ksige wieczysta i postanowienie o umorzeniu postepowania
                              komorniaka co do dzialki na ktorej stoi F6. chce tam kupic mieszkanie. dla
                              mnie wszystko jest w porzadku. czy o czyms nie wiem? ludzie juz tam
                              mieszkaja...
                              • Gość: Art Re: Upadłośc PiB Idealne Mieszkanie Sp z o.o. IP: *.pekao.com.pl 27.10.03, 16:13
                                Ciekawe ilu ludzi tam mieszka ? Budynek nie jest oddany do użytku a idzie
                                zima...
                                • Gość: anatol Re: Upadłośc PiB Idealne Mieszkanie Sp z o.o. IP: *.mimuw.edu.pl 28.10.03, 12:21
                                  Gość portalu: Art napisał(a):

> Ciekawe ilu ludzi tam mieszka ? Budynek nie jest oddany do użytku a idzie
                                  > zima...

Jest już prąd, ogrzewanie, ciepła woda. Można spokojnie przezimować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka