Gość: cykor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 15:53 Co sądzicie o "Zielonym zaciszu" na bródnie?? jak tam się mieszka, podobno maja tam jeszcze mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 2 Re: 'Zielone Zacisze' IP: 149.226.255.* 09.09.03, 14:38 Proponuję forum osiedlowe na stronie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10541 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 23:08 Dzis wyczytałem w G.W. ze na osiedlu ZZ znajduja się /w tej kolejnosci !/ punkt policji,instalacja antynapadowa, fryzjer,fitnes club, kawiarnia, sklep... To wszystko jest.Smiać sie czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 02.10.03, 09:26 Płakać... ze śmiechu. Może napisali że w pobliżu co? Masz link do tego artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 20:52 Linku do tego artykułu nie mam. Czytałem w tramwaju. Była to jakby wkładka o inwestycjach mieszkaniowych w Warszawie.Ale czytałem dokładnie i o pomyłce mowy nie ma. Mysle że to jeden z elementów drobnego /?/ łgarstwa starannie przemyślanego i konsekwentnie realizowanego od najbezpieczniejszego osiedla poczawszy. Sadze że ma w tym udzial ZZMetro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boku Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 20:56 To przynenta na leszcze. Od kazdego złowionego ZZmetro ma premię. Moze się ktos złapie. Aze sprzet wędkarza niedopuszczalny to nic wielkiego.Zaraz jakis wczesniej złowiony będzie udowadniał ze fryzjer jest niedaleko i nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_robert Re: 'Zielone Zacisze' 03.10.03, 09:33 W tej wkładce nie było napisane, że jest to na terenie osiedla tylko w pobliżu. Czujesz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 03.10.03, 09:35 Czy tak jak pisałem na początku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚC Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 21:45 jEŚLI mARCINIE rOBERCIE JESTES PEWIEN ZACYTUJ STOSOWNY FRAGMENT. pOCZUJESZ WÓWCZAS RÓZNICĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_marta2 Re: 'Zielone Zacisze' 09.09.03, 14:40 polecam forum osiedlowe na stronie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10541 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baku Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 20:20 Mieszka sie jak na Bródnie. Za to jaka satysfakcja z tego ze mieszkasz w,, amerykańskim osiedlu ,, A swoja droga kupując tu troche przepłacasz. Nie tylko z powodu dzielnicy ale głównie z powodu wykonania tych budynków. Za nizsze pieniadze możesz kupić cos ciekawego na Mokotowie. Wpadnij na ulicę ŁOWICKA.Zobacz jaki standard proponuje inwestor SBM Vistula. Jak zobaczysz podziel sie swoimi wrażeniami. Moze wówczas ZZMetro przestanie wciskac wszystlim że chwycili Pana Boga za kolana kupując na ZZ za małe pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: 'Zielone Zacisze' IP: 149.226.255.* 10.09.03, 08:54 podpisuję się pod tym co napisał poprzednik. To co obecnie jest już standardem na wielu osiedlach ZZMetro traktuje jako wysoką jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.spray.net.pl 10.09.03, 11:16 Drodzy Państwo , ZZMetro więcej niż dobrze zna chlubnie wyróżniający się standard SBM Vistula i oczywiście gratulując go lokatorom z ul. Łowickiej nie odczuwa [ jako sprzedawca Zielonego Zacisza ]w tej materii najmniejszych kompleksów. Najbardziej fundamentalna różnica między Zielonym Zaciszem a SBM Vistula jest niestety taka , że u nas mieszkania można po prostu kupić ... SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:20 ZZmetro nie wiedziałem że najwazniejsza zaleta to że można produkt kupić. To dosc oryginalny marketingowo pogląd.Ale nie chwal sie tym szerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' 10.09.03, 11:17 A moim zdaniem przyjedź na osiedle i obejrzyj je. Nie słuchaj głosów zadowolonych i niezadowolonych bo każdy jest inny. Niektórym np. nie podoba się to, że ekipa remontowa przez 20 minut rozładowuje samochód na osiedlu (a nie powinna wjeżdżać na osiedle!!! tylko parkować poza!!!). Sorry ale to jest jakiś paranoiczny problem. Bywają chyba ważniejsze sprawy... Mieszkam i dobrze mi się mieszka. Wady i zalety - jak wszędzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZRobert Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.acn.waw.pl 10.09.03, 13:30 hmmm a widziałeś parking podziemny? Albo już z grubej rury - jechałeś nim? Tego się nie da zapomnieć. Tak wąskiego i niskiego nie widziałem jeszcze nigdzie. Za to miejsca parkingowe są typowe (dla malucha albo mini morrisa). Ogólnie fajne - na parkowanie roweru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: 'Zielone Zacisze' IP: 156.24.231.* 10.09.03, 13:46 i te parkingi sprzedawali po 25 tys??????? super.... architektura ZZ jest ok...i mozesz zajrzec sasiadowi w okno co robi :) ale z zewnatrz wyglada ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: 'Zielone Zacisze' IP: 149.226.255.* 10.09.03, 13:59 Parkingi rzeczywiście są wąskie. Może nie samo miejsce, jak wjazd i wyjazd. Koszt. ok.12 tyś. Są jeszcze węższe i droższe. Polecem "luksusowe osiedle" firma Viterra Ursus. Odpowiedz Link Zgłoś
macius71 Re: 'Zielone Zacisze' 16.09.03, 00:38 Nie no nie przeginaj z architektura i zagladaniem sasiadom do okien. Architektura ZZ jest interesująca, rozwiazania mieszkan szczegolnie w Etapie B nieszczególne (ale musze przyznac po obejrzeniu około 40 inwestycji w Warszawie ze jest to dosyc powszechny problem - generalnie trzeba zmieniac) Nie zgadzam sie natomiast co do układu budynków. Jest on optymalny i wewnetrzny dziedziniec mozna uznac za bardzo dobrze zaplanowany (oczywiscie jezeli go skoncza) Bloki ustawione sa pod katem i nie ma tzw. kontaktu bezposredniego. Obecnie wynajmuje mieszkanie na "osławionej" Włodarzewskiej i tutaj mozna dopiero mowic o kontakcie wzrokowym z sasiadem z uwzglednieniem rozpoznawalnosci szczegolow potraw podawanych na sniadanie. POrazka za olbrzymia cene i nawet obecnosc parku nie pomaga w negatywnej ocenie. Nie znalazlem osiedli idealnych ale ZZ znjaduje sie powyzej kreski. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 10.09.03, 14:46 Nie wiem o co ci chodzi. Mieszkam w A. IV klatka. Wręcz zdziwilo mnie jak szerokie mam miejsce do parkowania (całkiem serio)- spodziewałem się węższego. Co do wysokości to ja jeżdże samochodem osobowym więc schylać się nie muszę. Wjazd na moje miejsce jest na przeciwko bramy wjazdowej więc n/t wąskości dojazdu się nie wypowiadam. W centrum widywałem ciaśniejsze garaże podziemne. To samo w budynku na rogu malborskiej i kondratowicza - mam tam kumpla i kiedyś wjechałem do garażu - tam jest naprawdę naprawdę tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAKU Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:34 Chciałem , podając przykład Łowickiej wskazać, że mozna za mniejsze pieniądze zbudować budynek o standardzie o wiele wyzszym niz te na ZZ. To taki drobny przyczynek do skali zysku developera ZZ i w tym kontekscie róznych gadek o tym, że za te pieniądze nic więcej nie mozna oczekiwać. Zwracam takze uwagę na różnice projektów architektonicznych. Podyskutujmy który projekt jest z załozenia przyjazniejszy mieszkańcom. Podyskutujmy, jesli ktos zechce odwiedzić tamten budynek, ogladajac go chocby z zewnatrz. Tam cena jednego metra kw.to 3000 zł. I w tym jest zarobek developera, firm wykonawczych oraz , co istotne, cena gruntu - nieporównywalna z Targówkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.spray.net.pl 11.09.03, 09:11 A ja chciałem powiedzieć , że aktualne [wywoławcze] ceny mieszkań [naturalnie z rynku "wtórnego"] budynku przy ul. Łowickiej oscylują między 6,200 - 5,200 PLN / mkw . Oczywiście na rynku [?] funkcjonuje kilka b.ciekawych spółdzielni budujących dla swoich członków b.interesujące mieszkania w b. interesujących miejscach za b. interesujące pieniądze . Oczywiście wypada gratulować każdemu z członków takiej spółdzielni - trudno jednak chyba na takiej podstawie budować obraz rynku . Ciekawych innych wypowiedzi nt. Łowickiej odsyłam do innych wątków na forum GW - pewna pani chciała nawet "oddać dusze za członkostwo "... Na marginesie - spółdzielnie mieszkaniowe nie są organizmami nastawionymi na zysk - wszelkie ewentualne nadwyżki powstałe po rozliczeniu projektu sprawiedliwie oddają swoim członkom [ i w tym samym trybie naliczają im dopłaty powykonawcze ]. SB Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: 'Zielone Zacisze' 11.09.03, 13:07 Gość portalu: zz_nowy napisał(a): > Nie wiem o co ci chodzi. Mieszkam w A. IV klatka. Wręcz zdziwilo mnie jak > szerokie mam miejsce do parkowania (całkiem serio)- spodziewałem się węższego. > Co do wysokości to ja jeżdże samochodem osobowym więc schylać się nie muszę. > Wjazd na moje miejsce jest na przeciwko bramy wjazdowej więc n/t wąskości > dojazdu się nie wypowiadam. W centrum widywałem ciaśniejsze garaże podziemne. > To samo w budynku na rogu malborskiej i kondratowicza - mam tam kumpla i kiedyś > > wjechałem do garażu - tam jest naprawdę naprawdę tragicznie. To idź do B przekonasz się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: 'Zielone Zacisze' 11.09.03, 13:06 niestety to prawda trzeba nie lada zdolności aby wyjechać bez zarysowania. Pierwsze dni potrzebowałam ok 10 min na wyjazd z garażu. A już napewno nie mogę przytyć bo nie uda mi się wysiąść z samochodu. Dbają poprostu o linię posiadaczy samochodów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.net.external.hp.com 06.10.03, 09:27 Nie bardzo rozumiem zarzuty... Miejsca są szerokie, naprawdę nie ma co narzekać. Jeżdżę typowym sedanem i miejsca z obu stron jest w bród. Zgodzić się mogę jedynie co do szerokości wyjazdów i korytarzy garażowych. Trzeba bardzo uważać, bo faktycznie są cholernie ciasne - 10 cm luzu po obu bokach samochodu to lekka przesada. Tylko patrzeć, aż ktoś przytrze o filary lub krawędzie bram... Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: 'Zielone Zacisze' 11.09.03, 13:02 a ja uważam, że dobrze jest posłuchać jednej i drugiej strony a także dewelopera i samemu wyrobić sobie zdanie. Mnie też dobrze się mieszka jestem chyba najbardziej jak dotąd zadowoloną mieszkanką choć nie podoba mi się ostatnia nagonka . Poczytaj forum, obejrzyj osiedle i sam się zdecyduj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 11.09.03, 15:43 będąc w B na korytarzu miałem wrażenie, że jest węższy niż w A.. Może to fakt i garaże też są węższe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boku Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 21:07 Dlaczego nagonka ? Nikt czegos takiego nie czyni. Po prostu za mniejsze pieniadze mozna wybudować ciekawszy budynek, w lepszym miejscu i tyle. Taki budynek nie wymaga specjalnej promocji. A juz napewno watpliwych haseł ze najlepszy że jedyny tak /.../ze wreszcie hamerykańskie. To taki przyczynek o sprzedazy gównianych cukierków w złotku. Przyczynek bardziej do obyczajów biznesowych niż szerokości wjazdu do garazu podziemnego. A to ze ktos jest zadowolony i dobrze mu sie mieszka to OK. zwłaszcza jesli dotychczas o takich warunkach mógł tylko marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.spray.net.pl 12.09.03, 08:48 Szanowny boku , Przecież doskonale wiadomo , że budynek SBM Łowicka nie jest 'produktem rynkowym ' i nawet w założeniach nigdy nie miał byc sprzedawany - więc cała ta cenowa "analiza porownawcza" jest kompletnie bez sensu . 2.Garaże na Łowickiej ani nie są szersze ani bardziej komfortowe od tych na Zaciszu . 3. Ostatnia uwaga - jest dyskwalifikująca , sorry ... SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 12.09.03, 09:22 Ja nie wiem qurcze! Może boku zazdrości? Może o coś mu chodzi? Może dać mu rabat na mieszkanko to sobie kupi? Panie ZZMETRO, co pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
zzdorka Re: 'Zielone Zacisze' 15.09.03, 16:20 A mi sie bardzo dobrze mieszka i generalnie polecam wszystkim znajomym bez ewentualnych wyrzutów sumienia. A parking podziemny! Bardzo sie ciesze, ze kupilam miejsce parkingowe na zewnatrz. Po pierwsze jest pod stala kontrola ochroniarzy, (a z tego co widzialam garaze nie). No i wasko jak diabli. Ale generalnie na razie najlepiej ze wszystkich mieszkan w jakich mieszkalam. pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.net.external.hp.com 06.10.03, 09:37 > A parking podziemny! Bardzo sie ciesze, ze kupilam miejsce parkingowe na > zewnatrz. Po pierwsze jest pod stala kontrola ochroniarzy, (a z tego co > widzialam garaze nie). No i wasko jak diabli. Proponuję przyjrzeć się nieco lepiej. Ochroniarze monitują osiedle i często zaglądają do wewnątrz garaży. A jeśli chodzi o porównanie garażu vs. miejsca postojowego na zewnątrz, to rozumiem, że miejsce postojowe wybiorą osoby, które... hmmm... niezbyt pewnie się czują podczas manewrowania. Bo faktycznie korytarze i bramy garażowe są upiornie wąskie. Ale garaż to garaż - nie ma zabawy w odśnieżanie, odmrażanie, deszcze i rozkładanie/składanie w nieskończoność tej upiornej blokady miejsca postojowego. Zwłaszcza - jeśli się nie mylę - za takie same pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZRobert Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.acn.waw.pl 06.10.03, 13:44 Gość portalu: Przemek napisał(a): > Proponuję przyjrzeć się nieco lepiej. Ochroniarze monitują osiedle i często zag > lądają do wewnątrz garaży. A jeśli chodzi o porównanie garażu vs. miejsca posto > jowego na zewnątrz, to rozumiem, że miejsce postojowe wybiorą osoby, które... h > mmm... niezbyt pewnie się czują podczas manewrowania. Bo faktycznie korytarze i > bramy garażowe są upiornie wąskie. Ale garaż to garaż - nie ma zabawy w odśnie > żanie, odmrażanie, deszcze i rozkładanie/składanie w nieskończoność tej upiorne > j blokady miejsca postojowego. Zwłaszcza - jeśli się nie mylę - za takie same p > ieniądze. "Niestety" mylisz się cena była (bo nie ma miejsc na zewnątrz już od dawien dawna) BARDZO różna. Odpowiedz Link Zgłoś