Dodaj do ulubionych

"Zielone Zacisze"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 15:53
Co sądzicie o "Zielonym zaciszu" na bródnie?? jak tam się mieszka, podobno
maja tam jeszcze mieszkania...
Obserwuj wątek
    • Gość: 2 Re: 'Zielone Zacisze' IP: 149.226.255.* 09.09.03, 14:38
      Proponuję forum osiedlowe na stronie
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10541
      • Gość: Gosć Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 23:08
        Dzis wyczytałem w G.W. ze na osiedlu ZZ znajduja się /w tej kolejnosci !/
        punkt policji,instalacja antynapadowa, fryzjer,fitnes club, kawiarnia, sklep...
        To wszystko jest.Smiać sie czy płakać?
        • Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 02.10.03, 09:26
          Płakać... ze śmiechu. Może napisali że w pobliżu co?
          Masz link do tego artykułu?
          • Gość: gość Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 20:52
            Linku do tego artykułu nie mam. Czytałem w tramwaju. Była to jakby wkładka
            o inwestycjach mieszkaniowych w Warszawie.Ale czytałem dokładnie i o pomyłce
            mowy nie ma. Mysle że to jeden z elementów drobnego /?/ łgarstwa starannie
            przemyślanego i konsekwentnie realizowanego od najbezpieczniejszego osiedla
            poczawszy. Sadze że ma w tym udzial ZZMetro.
            • Gość: boku Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 20:56
              To przynenta na leszcze. Od kazdego złowionego ZZmetro ma premię. Moze się
              ktos złapie. Aze sprzet wędkarza niedopuszczalny to nic wielkiego.Zaraz
              jakis wczesniej złowiony będzie udowadniał ze fryzjer jest niedaleko i nic
              sie nie dzieje.
              • marcin_robert Re: 'Zielone Zacisze' 03.10.03, 09:33
                W tej wkładce nie było napisane, że jest to na terenie osiedla tylko w pobliżu.
                Czujesz różnicę?
                • Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 03.10.03, 09:35
                  Czy tak jak pisałem na początku :)
                • Gość: GOŚC Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 21:45
                  jEŚLI mARCINIE rOBERCIE JESTES PEWIEN ZACYTUJ STOSOWNY FRAGMENT. pOCZUJESZ
                  WÓWCZAS RÓZNICĘ.
    • marta_marta2 Re: 'Zielone Zacisze' 09.09.03, 14:40
      polecam forum osiedlowe na stronie
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10541
    • Gość: baku Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 20:20
      Mieszka sie jak na Bródnie. Za to jaka satysfakcja z tego ze mieszkasz
      w,, amerykańskim osiedlu ,, A swoja droga kupując tu troche przepłacasz.
      Nie tylko z powodu dzielnicy ale głównie z powodu wykonania tych budynków.
      Za nizsze pieniadze możesz kupić cos ciekawego na Mokotowie. Wpadnij
      na ulicę ŁOWICKA.Zobacz jaki standard proponuje inwestor SBM Vistula.
      Jak zobaczysz podziel sie swoimi wrażeniami. Moze wówczas ZZMetro przestanie
      wciskac wszystlim że chwycili Pana Boga za kolana kupując na ZZ za małe
      pieniadze.
      • Gość: 2 Re: 'Zielone Zacisze' IP: 149.226.255.* 10.09.03, 08:54
        podpisuję się pod tym co napisał poprzednik.
        To co obecnie jest już standardem na wielu osiedlach
        ZZMetro traktuje jako wysoką jakość.
        • Gość: zzmetro Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.spray.net.pl 10.09.03, 11:16
          Drodzy Państwo ,

ZZMetro więcej niż dobrze zna chlubnie wyróżniający się standard SBM Vistula i
          oczywiście gratulując go lokatorom z ul. Łowickiej nie odczuwa [ jako
          sprzedawca Zielonego Zacisza ]w tej materii najmniejszych kompleksów.
          Najbardziej fundamentalna różnica między Zielonym Zaciszem a SBM Vistula
          jest niestety taka , że u nas mieszkania można po prostu kupić ...

SB
          • Gość: olo Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:20
            ZZmetro nie wiedziałem że najwazniejsza zaleta to że można produkt kupić.
            To dosc oryginalny marketingowo pogląd.Ale nie chwal sie tym szerzej.
        • zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' 10.09.03, 11:17
          A moim zdaniem przyjedź na osiedle i obejrzyj je. Nie słuchaj głosów
          zadowolonych i niezadowolonych bo każdy jest inny.
          Niektórym np. nie podoba się to, że ekipa remontowa przez 20 minut rozładowuje
          samochód na osiedlu (a nie powinna wjeżdżać na osiedle!!! tylko parkować
          poza!!!). Sorry ale to jest jakiś paranoiczny problem. Bywają chyba ważniejsze
          sprawy...

Mieszkam i dobrze mi się mieszka. Wady i zalety - jak wszędzie.

Pozdrawiam
          • Gość: ZZRobert Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.acn.waw.pl 10.09.03, 13:30
            hmmm a widziałeś parking podziemny?
            Albo już z grubej rury - jechałeś nim?
            Tego się nie da zapomnieć.

Tak wąskiego i niskiego nie widziałem jeszcze nigdzie.
            Za to miejsca parkingowe są typowe (dla malucha albo mini morrisa).
            Ogólnie fajne - na parkowanie roweru.
            • Gość: ..... Re: 'Zielone Zacisze' IP: 156.24.231.* 10.09.03, 13:46
              i te parkingi sprzedawali po 25 tys???????
              super....
              architektura ZZ jest ok...i mozesz zajrzec sasiadowi w okno co robi :)
              ale z zewnatrz wyglada ladnie
              • Gość: 2 Re: 'Zielone Zacisze' IP: 149.226.255.* 10.09.03, 13:59
                Parkingi rzeczywiście są wąskie. Może nie samo miejsce, jak wjazd i wyjazd.
                Koszt. ok.12 tyś.
                Są jeszcze węższe i droższe. Polecem "luksusowe osiedle" firma Viterra Ursus.
              • macius71 Re: 'Zielone Zacisze' 16.09.03, 00:38
                Nie no nie przeginaj z architektura i zagladaniem sasiadom do okien.
                Architektura ZZ jest interesująca, rozwiazania mieszkan szczegolnie w Etapie B
                nieszczególne (ale musze przyznac po obejrzeniu około 40 inwestycji w Warszawie
                ze jest to dosyc powszechny problem - generalnie trzeba zmieniac) Nie zgadzam
                sie natomiast co do układu budynków. Jest on optymalny i wewnetrzny dziedziniec
                mozna uznac za bardzo dobrze zaplanowany (oczywiscie jezeli go skoncza) Bloki
                ustawione sa pod katem i nie ma tzw. kontaktu bezposredniego. Obecnie wynajmuje
                mieszkanie na "osławionej" Włodarzewskiej i tutaj mozna dopiero mowic o
                kontakcie wzrokowym z sasiadem z uwzglednieniem rozpoznawalnosci szczegolow
                potraw podawanych na sniadanie. POrazka za olbrzymia cene i nawet obecnosc
                parku nie pomaga w negatywnej ocenie.

Nie znalazlem osiedli idealnych ale ZZ znjaduje sie powyzej kreski.

Pozdrawiam
            • Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 10.09.03, 14:46
              Nie wiem o co ci chodzi. Mieszkam w A. IV klatka. Wręcz zdziwilo mnie jak
              szerokie mam miejsce do parkowania (całkiem serio)- spodziewałem się węższego.
              Co do wysokości to ja jeżdże samochodem osobowym więc schylać się nie muszę.
              Wjazd na moje miejsce jest na przeciwko bramy wjazdowej więc n/t wąskości
              dojazdu się nie wypowiadam. W centrum widywałem ciaśniejsze garaże podziemne.
              To samo w budynku na rogu malborskiej i kondratowicza - mam tam kumpla i kiedyś
              wjechałem do garażu - tam jest naprawdę naprawdę tragicznie.
              • Gość: BAKU Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:34
                Chciałem , podając przykład Łowickiej wskazać, że mozna za mniejsze pieniądze
                zbudować budynek o standardzie o wiele wyzszym niz te na ZZ. To taki
                drobny przyczynek do skali zysku developera ZZ i w tym kontekscie róznych
                gadek o tym, że za te pieniądze nic więcej nie mozna oczekiwać. Zwracam
                takze uwagę na różnice projektów architektonicznych. Podyskutujmy który
                projekt jest z załozenia przyjazniejszy mieszkańcom. Podyskutujmy, jesli ktos
                zechce odwiedzić tamten budynek, ogladajac go chocby z zewnatrz. Tam cena
                jednego metra kw.to 3000 zł. I w tym jest zarobek developera, firm wykonawczych
                oraz , co istotne, cena gruntu - nieporównywalna z Targówkiem.
                • Gość: zzmetro Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.spray.net.pl 11.09.03, 09:11
                  A ja chciałem powiedzieć , że aktualne [wywoławcze] ceny mieszkań [naturalnie
                  z rynku "wtórnego"] budynku przy ul. Łowickiej oscylują między 6,200 - 5,200
                  PLN / mkw .

Oczywiście na rynku [?] funkcjonuje kilka b.ciekawych spółdzielni budujących
                  dla swoich członków b.interesujące mieszkania w b. interesujących miejscach za
                  b. interesujące pieniądze .
                  Oczywiście wypada gratulować każdemu z członków takiej spółdzielni - trudno
                  jednak chyba na takiej podstawie budować obraz rynku .
                  Ciekawych innych wypowiedzi nt. Łowickiej odsyłam do innych wątków na forum GW -
                  pewna pani chciała nawet "oddać dusze za członkostwo "...
                  Na marginesie - spółdzielnie mieszkaniowe nie są organizmami nastawionymi na
                  zysk - wszelkie ewentualne nadwyżki powstałe po rozliczeniu projektu
                  sprawiedliwie oddają swoim członkom [ i w tym samym trybie naliczają im dopłaty
                  powykonawcze ].
                  SB
              • beatka33 Re: 'Zielone Zacisze' 11.09.03, 13:07
                Gość portalu: zz_nowy napisał(a):

> Nie wiem o co ci chodzi. Mieszkam w A. IV klatka. Wręcz zdziwilo mnie jak
                > szerokie mam miejsce do parkowania (całkiem serio)- spodziewałem się
                węższego.
                > Co do wysokości to ja jeżdże samochodem osobowym więc schylać się nie muszę.
                > Wjazd na moje miejsce jest na przeciwko bramy wjazdowej więc n/t wąskości
                > dojazdu się nie wypowiadam. W centrum widywałem ciaśniejsze garaże podziemne.
                > To samo w budynku na rogu malborskiej i kondratowicza - mam tam kumpla i
                kiedyś
                >
                > wjechałem do garażu - tam jest naprawdę naprawdę tragicznie.

To idź do B przekonasz się sam.
            • beatka33 Re: 'Zielone Zacisze' 11.09.03, 13:06
              niestety to prawda trzeba nie lada zdolności aby wyjechać bez zarysowania.
              Pierwsze dni potrzebowałam ok 10 min na wyjazd z garażu. A już napewno nie mogę
              przytyć bo nie uda mi się wysiąść z samochodu.

Dbają poprostu o linię posiadaczy samochodów.
              :)
              • Gość: Przemek Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.net.external.hp.com 06.10.03, 09:27
                Nie bardzo rozumiem zarzuty... Miejsca są szerokie, naprawdę nie ma co narzekać. Jeżdżę typowym sedanem i miejsca z obu stron jest w bród. Zgodzić się mogę jedynie co do szerokości wyjazdów i korytarzy garażowych. Trzeba bardzo uważać, bo faktycznie są cholernie ciasne - 10 cm luzu po obu bokach samochodu to lekka przesada. Tylko patrzeć, aż ktoś przytrze o filary lub krawędzie bram...
          • beatka33 Re: 'Zielone Zacisze' 11.09.03, 13:02
            a ja uważam, że dobrze jest posłuchać jednej i drugiej strony a także
            dewelopera i samemu wyrobić sobie zdanie.
            Mnie też dobrze się mieszka jestem chyba najbardziej jak dotąd zadowoloną
            mieszkanką choć nie podoba mi się ostatnia nagonka . Poczytaj forum, obejrzyj
            osiedle i sam się zdecyduj.
            • Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 11.09.03, 15:43
              będąc w B na korytarzu miałem wrażenie, że jest węższy niż w A.. Może to fakt i
              garaże też są węższe...
            • Gość: boku Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 21:07
              Dlaczego nagonka ? Nikt czegos takiego nie czyni. Po prostu za mniejsze
              pieniadze mozna wybudować ciekawszy budynek, w lepszym miejscu i tyle.
              Taki budynek nie wymaga specjalnej promocji. A juz napewno watpliwych
              haseł ze najlepszy że jedyny tak /.../ze wreszcie hamerykańskie.
              To taki przyczynek o sprzedazy gównianych cukierków w złotku. Przyczynek
              bardziej do obyczajów biznesowych niż szerokości wjazdu do garazu podziemnego.
              A to ze ktos jest zadowolony i dobrze mu sie mieszka to OK. zwłaszcza
              jesli dotychczas o takich warunkach mógł tylko marzyć.
              • Gość: zzmetro Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.spray.net.pl 12.09.03, 08:48
                Szanowny boku ,

Przecież doskonale wiadomo , że budynek SBM Łowicka nie jest 'produktem
                rynkowym ' i nawet w założeniach nigdy nie miał byc sprzedawany - więc cała ta
                cenowa "analiza porownawcza" jest kompletnie bez sensu .

2.Garaże na Łowickiej ani nie są szersze ani bardziej komfortowe od tych na
                Zaciszu .

3. Ostatnia uwaga - jest dyskwalifikująca , sorry ...

SB
                • Gość: zz_nowy Re: 'Zielone Zacisze' IP: 193.178.143.* 12.09.03, 09:22
                  Ja nie wiem qurcze! Może boku zazdrości? Może o coś mu chodzi? Może dać mu
                  rabat na mieszkanko to sobie kupi? Panie ZZMETRO, co pan na to?
                  • zzdorka Re: 'Zielone Zacisze' 15.09.03, 16:20
                    A mi sie bardzo dobrze mieszka i generalnie polecam wszystkim znajomym bez
                    ewentualnych wyrzutów sumienia.

A parking podziemny! Bardzo sie ciesze, ze kupilam miejsce parkingowe na
                    zewnatrz. Po pierwsze jest pod stala kontrola ochroniarzy, (a z tego co
                    widzialam garaze nie). No i wasko jak diabli.

Ale generalnie na razie najlepiej ze wszystkich mieszkan w jakich mieszkalam.

pozdrowka.
                    • Gość: Przemek Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.net.external.hp.com 06.10.03, 09:37
                      > A parking podziemny! Bardzo sie ciesze, ze kupilam miejsce parkingowe na
                      > zewnatrz. Po pierwsze jest pod stala kontrola ochroniarzy, (a z tego co
                      > widzialam garaze nie). No i wasko jak diabli.

Proponuję przyjrzeć się nieco lepiej. Ochroniarze monitują osiedle i często zaglądają do wewnątrz garaży. A jeśli chodzi o porównanie garażu vs. miejsca postojowego na zewnątrz, to rozumiem, że miejsce postojowe wybiorą osoby, które... hmmm... niezbyt pewnie się czują podczas manewrowania. Bo faktycznie korytarze i bramy garażowe są upiornie wąskie. Ale garaż to garaż - nie ma zabawy w odśnieżanie, odmrażanie, deszcze i rozkładanie/składanie w nieskończoność tej upiornej blokady miejsca postojowego. Zwłaszcza - jeśli się nie mylę - za takie same pieniądze.
                      • Gość: ZZRobert Re: 'Zielone Zacisze' IP: *.acn.waw.pl 06.10.03, 13:44
                        Gość portalu: Przemek napisał(a):
                        > Proponuję przyjrzeć się nieco lepiej. Ochroniarze monitują osiedle i często
                        zag
                        > lądają do wewnątrz garaży. A jeśli chodzi o porównanie garażu vs. miejsca
                        posto
                        > jowego na zewnątrz, to rozumiem, że miejsce postojowe wybiorą osoby,
                        które... h
                        > mmm... niezbyt pewnie się czują podczas manewrowania. Bo faktycznie
                        korytarze i
                        > bramy garażowe są upiornie wąskie. Ale garaż to garaż - nie ma zabawy w
                        odśnie
                        > żanie, odmrażanie, deszcze i rozkładanie/składanie w nieskończoność tej
                        upiorne
                        > j blokady miejsca postojowego. Zwłaszcza - jeśli się nie mylę - za takie
                        same p
                        > ieniądze.

"Niestety" mylisz się cena była (bo nie ma miejsc na zewnątrz już od dawien
                        dawna) BARDZO różna.
    • marcin_robert Re: "Zielone Zacisze" 15.09.03, 10:03

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka