Dodaj do ulubionych

TERENIX - spotkanie IX

IP: incolnx* / 192.168.1.* 10.09.03, 08:29
Drodzy sąsiedzi,
ciągnąc temat spotkania 20.09.03 - proponuję godz. 10.00 ...
poprzedni wątek TERENIX'a jest już tak obszerny, że można się w nim
pogubić ... może więc rozpocznijmy korespondencję od nowego wątku ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigi Re: TERENIX - spotkanie IX IP: *.it.pl 10.09.03, 08:35
      Witam,
      Jestem za.Mysle ze godz.10 to odpowiednia pora. A wiec do zobaczenia 20.IX.
      Pozdrawiam
    • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - spotkanie IX IP: 212.160.130.* 10.09.03, 14:55
      Nam też pasuje, do zobaczenia.
      N&E
      • Gość: Blaszka Re: TERENIX - spotkanie IX IP: *.wa.pl.tetrapak.com / 195.163.136.* 11.09.03, 13:19
        Sąsiedzi z pod 3 ("wieża" od ulicy)zgłaszają swój udział w spotkaniu!
    • Gość: Daniel Re: TERENIX - spotkanie IX IP: *.u.mcnet.pl 11.09.03, 11:33
      Witam sąsiadów,
      cieszę się, że trafiłem na przyszłych mieszkańców osiedla Przy Lesie 2. My
      kupiliśmy mieszkanko w budynku A (w wieży). Bardzo chętnie poznamy sąsiadów,
      więc pojawimy się w sobotę.

Pozdrawiam
    • Gość: Zbigi Re: TERENIX - spotkanie IX IP: *.it.pl 15.09.03, 16:39
      Witam,
      Sadzac po ilosci postow w sobote nie nalezy spodziewac sie tlumow,a szkoda :-(
      W kazdym razie ja wraz ze swoja lepsza polowa ;-) planujemy sie pojawic i milo
      nam bedzie poznac wszystkich sasiadow ktorzy rowniez znajda chwile na to
      spotkanko.
      Pozdrawiam
    • dkor Re: TERENIX - spotkanie IX 16.09.03, 08:28
      My tez bedziemy. Pozdrawiam.
    • Gość: JOL Re: TERENIX - spotkanie IX IP: 2.4.STABLE* / 213.17.161.* 17.09.03, 12:34
      ... no kto jeszcze się pojawi? Czekam z niecierpliwością ...
    • Gość: Zbigi Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: *.it.pl 22.09.03, 08:33
      No i pierwsze spotkanie przyszlych mieszkancow os.Przy Lesie 2 przeszlo do
      historii.. ;-) Moje(Nasze) wrazenia jak najbardzie pozytywne...mniej pozytywne
      jesli jednak chodzi o mieszkanko..:-(
      generalnie wszystko jest ok,ale po zweryfikowaniu pomiarow jakie zrobilismy z
      planem to rece opadaja...ja rozumiem ze tynki etc etc..ale w
      lazience "zabraklo" nam prawie 0,5 mkw...z 4,16 zrobilo sie 3,7... :-( w kuchni
      podobna sytuacja....7,36 -> 7,00 ... nie mierzylismy powierzchni w pokojach,
      ale prawdopodobnie okaze sie ze sa wieksze wlasnie o wspomniany metraz..marna
      pociecha bo 0,5 mniej w pokoju 11mkw to zadna strata..natomiast w lazience to
      prawie 10%powierzchni mniej...A jak jest u Was?
      Pozdrawiamy
      Zbigi & Luiza
      • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: 212.160.130.* 22.09.03, 10:08
        Witamy,
        Niezle nas wystraszyles. Niestety nie zrobilismy pomiarow,
        wiec nie mamy pojecia jak z naszym metrazem. Jak myslicie -
        czy odchylka tej wielkosci jest podstawa do nieodebrania
        mieszkania z prosba o przesuniecie scianek dzialowych ?
        Pozdrawiamy ( poznanych i nie ) sasiadow.
        E&N
        • Gość: Zbigi Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: *.it.pl 22.09.03, 10:32
          Witam,
          Po pierwsze w umowie jest zapis ze dopuszczalny jest ok.5% odchylki ale dotyczy
          to metrazu mieszkania a nie pomieszczen( metraz mieszkania nie sadze zeby sie
          zmienil bo to wszystko jak pisalem jest efektem przesuniecia scianek dzialowych)

A po drugie to mysle ze powiedza ze "pomiar do planu nie obejmuje tynkow etc
          etc"..tak wiec nie wiem...kwestia tez czy sa to jedynie "sporadyczne" przypadki
          czy w calym bloku tak to wyglada..dlatego zapytalem jak jest u innych
          mieszkancow.
          Ann & Dkor -> Wy chyba mierzyliscie mieszkanko? tez pomniejszyli Wam lazienke?
          pozdr
          Zbigi
          • dkor Re: TERENIX - i po spotkaniu ... 22.09.03, 15:33
            Witam
            Jesli chodzi o spotkanie to wrazenia same pozytywne. Ale tymi wymiarami to
            jestesmy lekko wkurzeni. Szczegolnie w łazience. Teraz zeby wejsc do wanny bede
            musial przechodzic nad kiblem. Pare miesiecy temu zmierzylem wyrywkowo kilka
            odleglosci w lazience i kuchni (przed tynkami) i zgadzaly sie z planem. Teraz w
            lazience sytuacja wyglada tak ze dlugosc siany tej na wprost drzwi zmniejszyla
            sie o 10 cm. Nie miesci sie teraz nawet standardowa wanna o wymiarach 70x160
            (proponowana w projekcie). Dlaczego az o 10cm skoro tynki moga miec grubosc
            okokol 2, 3 cm na jedna sciane? Moze sciany byly tak krzywe ze musieli
            nadkladac tynkiem zeby wyjsc z pionem. Wizualnie to przed tynkowanie sciany
            wygladaly na pionowe choc poziomica nie mierzylem. Jeszcze bardziej wnerwilo
            nas zwiekszenie dlugosci obudowy kanalów wentylacyjnych i pionow instalacji. Aż
            o 14 cm. Wyglada na to ze dorzucili jeszcze jeden pion zbudowany z tzw.
            kominków. W ten sposób wnęka na kibel zmniejszyla sie do 60 cm (z 78). I tak u
            mnie sprawy wygladaja. A po za tym to jeszcze tez nie uwzglednili jednej
            poprawki na ktorej b. mi zalezy. Pozdrawiam
            • Gość: Zbigi Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: *.it.pl 22.09.03, 15:52
              Z tymi wnekami to ja juz nawet nie pisalem...u nas jest analogicznie..
              sciana na wprost drzwi wejsciowych "zmniejszyla sie" o 14 cm!!!
              tym samym w miejscu gdzie zgodnie z planem proponowana jest pralka(na prawo
              zaraz od wejscia) o standardowych wymiarach 60x60 jest 43cm :-( dobrze chociaz
              ze sa juz produkowane "plytkie" pralki o glebokosci ok 40cm...
              wneka na kibelek zmieniejszyla sie do 74 cm (mial byc ponad 80cm)
              Generalnie to zaprojektowanie lazienki z tzw. "glowa" to teraz nie lada
              wyzwanie..my zamiast wanny 70x160 pewnie zdecydujemy sie na wanne narozna (o
              wymiarach 100x140) albo kabine prysznicowa z polokraglym brodzikiem...
              Ciekawe co na to w terenixie..
              Pozdrawiam

• dkor Re: TERENIX - i po spotkaniu ... 22.09.03, 16:37
                Jesli chodzi o wanne to zastanawialismy sie powaznie nad narożna asymetryczną
                160x105. Teraz w sumie nie zostaje nic innego jezeli chce sie miec w miarę dużą
                wanne. Taka wanna zajmnie jednak ok. 40% powierzchni lazienki (prawie 2x wiecej
                niz wanna prostokątna 170x60). Najbardziej martwie sie WC. Właśnie szukam
                szerokości stelaży do podwieszania muszli i bardzo krótkiej muszli. Chyba nici
                z wygodnego czytania gazet na WC ;-)). Zaczne czytac w wannie. Pozdrawiam DK
                • Gość: Zbigi Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: *.it.pl 22.09.03, 16:46
                  Z WC tez mamy problem.Standardowe maja 680mm dlugosci..te ze stelazem
                  maja min 500mm + stelaz ale to tez nie bedzie mniej niz 150-200mm a wiec w
                  sumie i tak zbierze sie tego ok 70 cm..co oznacza ze w naszym przypadku kibelek
                  bedzie "wystawal" min 10 cm patrzac od drzwi..chyba trzeba sie bedzie
                  zaczac "oswajac" z taka mysla....

> Chyba nici z wygodnego czytania gazet na WC ;-)). Zaczne czytac w wannie.

Jest to jakies rozwiazanie ;-)
                  Pozdrawiam
                  Zbigi
      • Gość: JOL Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: 2.4.STABLE* / 213.17.161.* 22.09.03, 12:22
        My również nie dokonaliśmy pomiaru, ale wydaje mi się, że łazienka jest
        faktycznie mniejsza ... poza tym nie wpełni zastosowali się do mojego planu
        zmian w kwestii rozmieszczenia gniazdek telefonicznych i antenowych oraz nie
        rozebrali ścianki pomiędzy przedpokojem a pokojem dziennym ... Mam nadzieję, że
        to nadrobią ... nie widziałem również u siebie kabli do podłączenia oświetlenia
        sufitowego ( pokoje i kuchnia ) - nie znam się na tym, ale tynki już są
        położone ...
        Pozdrawiam
        Jacek
        • Gość: JOL Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: 2.4.STABLE* / 213.17.161.* 22.09.03, 12:25
          A może ktoś z Terenixa czyta nasze listy i mógłby się włączyć do dyskusji ...
          zapraszamy !
          Pozdrawiam
          Jacek
          • Gość: asterix terenix a i owszem, terenix czyta IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 22:28
            Jako wiodacemu warszawskiemu developerowi nie podobaja nam sie wypowiedzi
            odnosnie wielkosci kibli. Kible maja byc male zeby zmobilizowac mieszkancow
            osiedla "Przy Lesie" do spacerow po zielonej Bialolece i zalatwiania potrzeb
            fizjologicznych na wale przeciwpowodziowym co znaczaco wzmocni jego nadwatlona
            strukture.
            Poza tym zbyt dlugie rozmyslania na muszli prowadza do stanow depresyjnych, a
            nasi klienci zasluguja przeciez na to by byc szczesliwymi.
            • Gość: Zbigi Re: a i owszem, terenix czyta IP: *.it.pl 25.09.03, 11:40
              A moze wogole zlikwidowac indywidulane lazienki w mieszkaniach..i np. budowac
              jedna wspolna na klatke?!?!? napewno podniosl by sie wspolczynnik integracji
              mieszkancow....
              Nie sadze abys wogole reprezentowal stanowisko developera,
              ale forum jest po to aby ludzie sie wypowiadali..wiec mozna sie spodziewac
              rowniez takich bzdurnych wypowiedzi jak twoja...
              lepiej idz umacniac te waly...
      • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - i po spotkaniu ... IP: 212.160.130.* 09.10.03, 11:14
        Witamy,
        Wczoraj, tj. 8.X bylismy na budowie pomierzyc wlasne mieszkanie.
        I w naszym po dodaniu po 2 cm. na tynki, raczej wszystkie wymiary
        sa ok. No, moze oprocz scianki w kuchni, ktora jest krotsza o 7 cm.
        A ogolnie na budowie mamy juz droge z kostki, ocieplaja klatki,
        w naszej jest juz gres i montuja porecze na schodach, na czesci balkonow
        sa juz scianki z luksferow, caly blok jest juz ocieplony, ale wieze nie sa
        jeszcze pomalowane, widac jakies roboty w garazach i kotlowni, ogolnie jest ok.
        Widac spory ruch.
        Pozdrawiamy serdecznie
        E&N.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka