Dodaj do ulubionych

WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 13:59
Jest to kolejne formum na temat głośnego ostatnio osiedla DERBY budowanego
przez Dom Development & Budimex.

Tym razem jest to forum tylko dla tych, którzy już podpisali umowę i wierzą w
to, że wszystko bedzie OK. Biorąc pod uwagę wszystkie wypowiedzi z poprzednich
dyskusji (...przeczytałem wszystkie wypowiedzi do dnia 4 stycznia 2002) wynika,
że:

1. DD otrzymał pozwolenie na budowę obu osiedli Derby (z tego co ja się
dowiedziałem u wiarygodnych źródeł nie związanych z DD, to niepotrzebie wszyscy
się denerwowali, ponieważ otrzymanie pozwolenia na budowę jest tylko
formalnością, na którą w Polskich Urzędach trzeba czekać. Fakt, że została
zniesiona duża ulga budowlana na przełomie roku 2001/2002, nie oznaczał, że
ludzie którzy podpisali umowę do 31 grudnia 2001 z developerem i otrzymali
fakturę z tą datą, nie mogliby skorzystać z tej ulgi - liczy się wyłącznie data
podpisania umowy oraz wystawienia faktury[!] - nawet jeżeli DD dostałby
pozwolenie na budowę w styczniu czy w lutym 2002)

2. Jeżeli DD spuźni się z oddaniem lokali, to w Umowach jest napisane, że
dopuszczalne opóźnienie, na skutek którego DD nie ponosi żadnych konsekwencji,
wynosi 30 dni. Po tym terminie DD będzie musiał płacić ogromne odsetki swoim
klientom - średnio około 100 złotych polskich od każdego mieszkania za każdy
dzień zwłoki! To się im nie kalkuluje, więc raczej będzie wszystko w terminie
(mieszkańcy wiekszości poprzednich osiedli budowanych przez DD mówią, że lokale
były oddawane kilkadziesiąt dni przed terminem... cieszycie się?)

3. Uwaga! Ci którzy podpisywali Umowy z terminem oddania do 31 stycznia i nie
zmienili w Umowie jednego z paragrafów, mówiącego o biegu terminów dotyczących
naliczania odsetek dla DD w przypadku nie terminowości od 30 dnia
kalendarzowego nastepnego miesiąca (czyli lutego, he, he, he, który nie ma 30
dnia), będą mieli naliczane odsetki dopiero po spóźnieniu sie developera o
około 60 dni (a nie 30)... Oczywiście jezeli DD odda wszystko w terminie, ten
paragraf nie obowiązuje - więc nie ma się czym martwić :)

--------------------------
WIRTUALNE OSIEDLE DERBY!!!
--------------------------
Teraz zachęcamy tych wszystkich, którzy się nie wstydzą, że podpisali Umowę na
zakup lokalu miszkalnego na Osiedlu Derby, a właściwie się z tego cieszą :)
oraz mają ochotę poznać swoich przyszłych sąsiadów (około 1000 lokali na obu
osiedlach), aby się wypowiadali poniżej (np. w którym budynku będą mieszkać, ,
na którym osiedlu, ile mają lat, co robią, kim są, jakie mieli problemy lub czy
może ich w ogóle nie mieli przed podpisaniem Umowy, czy wierzą, że mimo kryzysu
finansowego w kraju, są jeszcze firmy developerskie, które nie mają
zamiaru "wykiwać" swoich klientów, a Osiedle Derby będzie tego przykładem...
itd. itp.)

Mamy nadzieję, żę pomysł stworzenia WIRTUALNEGO OSIEDLA DERBY spodobał się Wam -
przyszłym mieszkańcom - i że bedziecie Tu często zaglądać :) ...ale będzie
miło potem poznać się osobiście :)))

Pozdrawiamy wszystkich!!!
Piotr (28 lat) & Kasia (26 lat)
DerbyI/B-22
Obserwuj wątek
    • Gość: aska Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.136.95.* 04.01.02, 14:48
      Witamy i pozdrawiamy przyszłych sąsiadów.
      Również należymy do optymistów i wierzymy że juz niedługo zamieszkamy na Derby.
      Pomysł wirtualnego osiedla jest świetny... Do zobaczenia w rzeczywistej
      rzeczywistości... z pewnością w lecie wielu z nas będzie zjawiać sie na ul.
      Skarbka z Gór aby śledzić postępy budowy.
      No i niech ten śniego topnieje i mróz odpuszcza...
      Aśka (28) i Rafał (27)
      Derby H53
      • Gość: Krzys Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 10.4.9.* 04.01.02, 16:47
        Witam,

Pozdrawiam milych sasiadow (na razie wirtualnych) :-) Dobrze, ze powstal nowy
        watek. Niesety internet pelen jest frustratow, ktorzy nie maja nic
        merytorycznie do powiedzenia sieja zamet, obrazaja innych uczestnikow forum,
        rozpowszechniajac plotki i opowiesci dziwnej tresci (vide: ktos wiedzial z
        dobrze poinformowanych zrodel, ze DERBY nigdy nie dostanie pozwolenia na budowe)

Krzys (30) DerbyI - H27
        • Gość: Pio Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 17:33
          Gość portalu: Krzys napisał(a):

> Witam,
          >
          > Pozdrawiam milych sasiadow (na razie wirtualnych) :-) Dobrze, ze powstal nowy
          > watek. Niesety internet pelen jest frustratow, ktorzy nie maja nic
          > merytorycznie do powiedzenia sieja zamet, obrazaja innych uczestnikow forum,
          > rozpowszechniajac plotki i opowiesci dziwnej tresci (vide: ktos wiedzial z
          > dobrze poinformowanych zrodel, ze DERBY nigdy nie dostanie pozwolenia na budowe
          > )
          >
          > Krzys (30) DerbyI - H27

Witam "KRZYS"... po przeczytaniu wszystkich dyskusji dotyczących DD i Derby w
          innych wątkach miałem dosyć "wariatów"... dlatego wpadłem na pomysł stworzenia
          WIRTUALNEGO DERBY :) ...aby było miło...
          Pozdrawiam,
          Pio
          • Gość: Pio NASZE FORUM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 19:17
            Forum tylko mieszkańców DERBY znajdziecie na stronie forum.eom.pl.
            Zapraszamy do duskusji przyszłych sąsiadów z OS. DERBY
          • Gość: h-7"CC SuperSport Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistó IP: *.marketscore.com / 10.103.1.* 30.09.02, 14:58
            Yo Yo Yo @ll sonsiad i sasiadki ;)(szczegolnie) w niedziele to jest 29 09 bylem
            na wspanialym zebraniu (pierwszy raz).Zawiodlem sie tylko brakiem wyborow do
            rady osiedla i na skarbnika osiedla mam nadzieje ze 6 10 nie zabraknie takiej
            inicjatywy . Bylbym dodatkowo usatysfakcjonowany gdyby ktos sprawdzil liste
            obecnosci.Uwazam ze nieobecni powinni byc karani . A i biorac pod uwage ze
            dzien 6 miesiaca pazdziernika jest dla mnie dniem szczegolnym (sa to moje
            imieniny )proponuje aby Glowny Przewoedniczacy zainicjowal wystepy artystyczne
            gwiazd lodoiwych regjonu w ktorym , bedziemy mieszkac . Pozdrawiam wszystkich i
            do zobaczenie 06 10 ad 2002
    • Gość: waldek Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 15:02
      Ja coprawda kupilem mieszkanie na Akacjach VI a nie na Derbach, ale mam dla was
      pomysł, moze jak znajdziecie kogos kto sie na tym zna to załozycie sobie strone
      www, my juz taka mamy.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia
      • Gość: Pio WIRTUALNE DERBY - własna strona WWW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 16:55
        Gość portalu: waldek napisał(a):

> Ja coprawda kupilem mieszkanie na Akacjach VI a nie na Derbach, ale mam dla was
        >
        > pomysł, moze jak znajdziecie kogos kto sie na tym zna to załozycie sobie strone
        >
        > www, my juz taka mamy.
        > Pozdrawiam i zycze powodzenia
        ===============================

Świetny pomysł!!! Tak się składa, że prowadzę małą firmę, która zajmuje się
        poligrafią i internetem.

OGŁASZAM ZATEM, ŻE POWSTAŁA WŁASNIE OFICJALNA STRONA OSIEDLA DERBY
        derby.eom.pl

------
        PS. DO WALDKA Z OSIEDLA AKACJE:
        jaki adres jest Waszej strony? Mój brat kupił mieszkanie na Akacjach VIII... czy
        strona dotyczy własnie tego osiedla?

• Gość: Yaw Re: WIRTUALNE DERBY - własna strona WWW IP: *.stacje.agora.pl 05.01.02, 13:02
          Genialny pomysl, nareszcie nikt nie bedzie nam plul w twarz, cieszmy sie naszym
          wlasnym szczesciem, a dla wlascicieli na naszej stronce mogloby byc wlasne
          forum, na ktorym moglibysmy wymieniac wszelkie mysli dobre i zle. Pozostajac
          optymista - Pozdrawiam przyszlych sasiadow.

DerbyI/F-18
          • Gość: anetazw Re: WIRTUALNE DERBY - własna strona WWW IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.04.02, 11:39
            Witaj Yaw!!
            ja derby f -14
            więc jesteśmy sąsiadami!!

hurra
            wiecie to jest świetne!!
        • Gość: Małgosia Re: WIRTUALNE DERBY - własna strona WWW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 11:55
          Strona www.akacje.prv.pl to strona Akacji VI, ale zapraszamy do jej odwiedzania
          wszystkich sąsiadów z innych akacji i, oczywiście, przyszłych mieszkańców
          osiedla derby. Póki co chyba nie mamy wiekszych zastrzeżeń do naszego
          developera, mamy nadzieję, że tak zostanie :)))

Strona pomogła nam sie zintegrować, mimo że nadal czekamy na klucze do naszych
          wymarzonych mieszkań (termin oddania marzec i czerwiec 2002).

Pozdrawiam,
          Małgosia (28), Akacje VI
    • Gość: Marta Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.01.02, 16:25
      Witajcie
      Jestem jedną z tych osób które są szczęśliwe, że już za rok będę mieszkała w
      nowym mieszkanku,a nie wynajmowała jak teraz. Bardzo się denerwowała, zwłaszcza
      gdy przeczytałam wiele nie pozytywnych uwag na temat Osiedla Derby. Teraz się
      uspokoiłam. W zwiżaku z tym, e jest już pozwolenie na budowę będę w najbliższym
      czasie chciła rozliczyć książeczke mieszkaniową i czekam kiedy coś się ruszy na
      budowie.
      Fajnie, że powstało wirtualne Derby, dobrze miec bratnie dusze.

Derby B 15
      Marta i Marek
      • Gość: Edit Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.01.02, 17:07
        Witam wszystkich sąsiadów. Cieszę sie,że powstało wirtualne DERBY. Świetny
        pomysł!
        To prawda, że zakup mieszkania to bardzo poważna decyzja i myślę, że mogę nam
        wszystkim pogratulować, że dorośliśmy już na tyle, że takie właśnie decyzje
        nawet jeśli łączą się one z pewnym ryzykiem potrafimy podejmować.
        Wszystkich pesymistów, którzy mimo wieku, takich decyzji nie potrafią
        podejmować, proszę, żeby nie odzywali się na forum, a przynajmniej nie na
        temat DERBY i nie niszczyli naszego szczęścia ( większość z nas nie będzie już
        dłużej musiała płacic obcym ludziom za stare "4 ściany", inni nie będą już
        musieli "słuchać" rodziców czy teściów i.t.d).
        Pozdrawiam wszystkich optymistów.
        Edyta(25)Derby I ( C1)

• Gość: Marek Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 14:30
        Witajcie,
        To wspaniale, że jest miejsce gdzie będziemy mogli wymieniać spostrzeżenia na
        temat naszych osiedli i wspólnie pilnować jak nam rosną domki. Pozdrawiamy Ela
        i Marek(32)(33), DERBYII e13.
    • Gość: anula Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.01.02, 12:09
      Witamy,
      pozdrawiamy wszystkich, a w szczególności pomysłodawcę Wirtualnego Derby.
      Bardzo fajnie, że tyle młodych i optymistycznych ludzi będzie naszymi sąsiadami.
      Ania i Jarek (30)
      Derby F18
      • Gość: Marcin Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 23:21
        Z radością witamy wszystkich Derbowiczów.

Razem z Wami czekamy aż śniegi stopnieją i rozpocznie się budowa. Mamy termin
        na 31 stycznia ale już byliśmy na placu "budowy". Fajnie, że jest tyle
        optymistycznie nastawionych osób. My też ufamy, że wzystko się powiedzie i już
        niedługo zamieszkamy w nowym "M".
        Trzymajcie się cieplutko!
        Kaśka (28) i Marcin (30)
        DERBY E43
      • Gość: anetazw Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.04.02, 11:42
        Witaj Ania i Jarek!!
        Moje mieszkanko to F 14!!

sorry nsze - ja i mój mąż Arek!!
        Derby F 14
    • Gość: Rafikx Re: WIRTUALNE DERBY - GRUPA DYSKUSYJNA JUŻ DZIAŁA! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.01.02, 15:34
      Witam!

www.hydepark.pl/webapp/servlet/HydeParkServlet?z=ZWSGG&id_grupy=2759

Zapraszam serdecznie przyszłych sąsiadów do korzystania z grupy mailingowej.

Pozdrawia
      Rafał H-53
    • Gość: stworan Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 13:59
      Pozdrawiam wszysztkich przyszłych "derbowiczów" i mam nadzieję ż e naprawdę
      będzie to niezłe osiedle do mieszkania
      stworan (derby I A 43)
      • Gość: Robert Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 192.168.1.* 18.01.02, 14:43
        Witam wszystkich "derbowiczów" bardzo serdecznie.
        My również mamy nadzieję na terminowe oddanie budynku
        i na nowe znajomości.
        Pozdrawiamy serdecznie.
        Robert 26 & Gosia 24
        • Gość: Robert Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 192.168.1.* 18.01.02, 14:46
          Nie dopisałem nr budynku, więc robię to teraz.
          Derby I bud A 4.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ka Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 194.242.39.* 18.01.02, 14:59
            Witaj :)

zachecam do obejrzenia strony: derby@eom.pl
            zapiszcie sie tez na liste dyskusyjna DERBY w Hydeparku (zapisanie sie jest troche uciazliwe, ale moze sie uda :)

pozdrawiam,
            Ka
            Derby B22

Gość portalu: Robert napisał(a):
            > Nie dopisałem nr budynku, więc robię to teraz.
            > Derby I bud A 4.
            > Pozdrawiam

• Gość: rafikx Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.01.02, 19:01
              Może i uciążliwe, ale dlatego że każdy nowy zapisujący sie do naszej grupy
              człowiek wymaga mojej akceptacji - sorry ale nie chcemy aby grupa zamieniał się
              w zaspamowany śmietnik reklamowy :)

Pozdrawiam
              Rafał
    • Gość: Jurek Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 212.162.228.* 19.01.02, 20:44
      Poniewaz jestem zainteresowany ta inwestycja, chcialbym sie dowiedziec czy jest
      to wspolna inwestycja DD i Budimexu, czy tez DD jest inwestorem a Budimex
      wykonawca ?
      Pozdro
      • Gość: Marek Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 12:20
        DD jest developerem i investorem natomiast wykonawcą jest Budimex Unibud.
        Informacje dotyczące tych kontraktów możesz znaleźć na naszej stronie
        internetowej derby.eom.pl/derby

Pozdrawiam, Marek M DII (E13).
    • Gość: Piotr Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 18:13
      Kochani! Zauwazyliscie ze wszyscy tu jestesmy rowiesnikami?! Mysle ze to bedzie
      cholernie fajne, wesole osiedle. Juz sie ciesze na styczen'2003. Pozdrawiamy
      przyszlych sasiadow. Gosia(30) i Piotr(28) Derby 1 F17.
      • fuzel_fuzel Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 28.01.02, 09:06
        Jestem bardzo zainteresowany mieszkaniem na os. Derby i w w związku z tym mam
        pytanie do tych, którzy brali kredyt. W którym momencie zaczyna się spłatę i od
        którego momentu bank zaczyna przelewać kasę do DD. Czy dowiadywaliście się może
        o ewentualnych zmianach cen mieszkań, czy są one może stałe ?
        • Gość: Moozg Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.lot.pl 28.01.02, 10:16
          Kupując DERBY nie ma wielkiego wyboru, tzn DD współpracuje z BOŚ-iem, za to na
          dość korzystnych warunkach. Kredyt przelewany jest w transzach, z tego co
          wiem,od jednej do sześciu. Kredyt spłaca się od następnego miesiąca po
          podpisaniu umowy.
          • fuzel_fuzel Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 28.01.02, 11:13
            Gość portalu: Moozg napisał(a):

> Kupując DERBY nie ma wielkiego wyboru, tzn DD współpracuje z BOŚ-iem, za to na
            > dość korzystnych warunkach. Kredyt przelewany jest w transzach, z tego co
            > wiem,od jednej do sześciu. Kredyt spłaca się od następnego miesiąca po
            > podpisaniu umowy.

Dzięki za odpowiedź.
            Czy możesz mi powiedzieć, czy faktycznie raty są tak niskie, jak podaje DD ?
            Mam mało kasy i to głównie z tego powodu decyduję się na DD.
            • Gość: moozg Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.lot.pl 28.01.02, 11:31
              Ja wziąłem prawie 110 tys. zł w CHF na 25 lat i na dzień dzisiejszy rata wynosi
              ok. 700 zł.
              • fuzel_fuzel Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 28.01.02, 15:36
                Czy ktoś z Was załatwiał sprawy z panem T Szczepańskim ?
    • Gość: Tomasz Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.pay.com.pl 28.01.02, 13:32
      Bardzo miło, że powstała 'wirtualna społeczność' mieskzańców naszego osiedla.
      Skoro jest tyle osób korzystających z internetu to może da się założyć jakąś siec osiedlową z
      sensownym wyjściem na świat?

Tomasz (26), C23
      • dzordzo1 Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 28.01.02, 16:03
        Istnieje lista dyskusyjna mieszkańców DERBY:
        www.hydepark.pl/webapp/servlet/HydeParkServlet?z=ZWSGG&id_grupy=2759
        na której ten temat został delikatnie poruszony.
        Myślę, że większość mieszkańców powinna być za, ale chyba trochę za wcześnie na
        omawianie szczegółów...
    • Gość: Pio Re: WIRTUALNE DERBY - foto styczeń 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 21:45
      Jak wyglądało Osiedle Derby w styczniu 2002 roku???
      Odpowiedź znajdziesz na derby.eom.pl/derby/foto/
    • Gość: ye2bnik Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 212.160.156.* 12.02.02, 14:21
      Witam,
      jestem mile zaskoczony komentarzami nt. osiedla. Wraz ze swoją narzeczoną dziś
      składamy stosowne dokumenty w DD na mieszkanko w budynku F na Derby-Bis.
      • Gość: Pio & Ka Re: ye2bnik IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 12:20
        Gość portalu: ye2bnik napisał(a):

> Witam,
        > jestem mile zaskoczony komentarzami nt. osiedla. Wraz ze swoją narzeczoną dziś
        > składamy stosowne dokumenty w DD na mieszkanko w budynku F na Derby-Bis.

Tak się złożyło, że 12 lutego we wtorek, akurat spotkaliśmy Twoją narzeczoną pod
        budynkiem Intraco na Stawki :))))))) BARDZO NAM BYŁO MIŁO POZNAĆ KOGOŚ POZA
        INTERNETEM!!!
        • Gość: ye2bnik Re: ye2bnik IP: 212.160.156.* 20.02.02, 15:48
          Tak, wspominała mi coś o tym. Jest mi tym bardziej miło, że Wam jest miło. Bo w
          ogóle to jesteśmy bardzo mili :))
          Ye2bnik
          Dbis F5
          • Gość: ka Re: ye2bnik IP: 194.242.39.* 20.02.02, 16:03
            to nam już w ogóle MIŁO :)

pozdrowienia dla Ciebie i Sylwi

Ka (i Pio)
            D1 B22

Gość portalu: ye2bnik napisał(a):

> Tak, wspominała mi coś o tym. Jest mi tym bardziej miło, że Wam jest miło. Bo w
            >
            > ogóle to jesteśmy bardzo mili :))
            > Ye2bnik
            > Dbis F5

• Gość: Pio Re: ye2bnik IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 16:10
              Potwierdzam słowa "Ka"
              (Pio)
      • Gość: moozg Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.lot.pl 13.02.02, 12:43
        Miło poznać sąsiadów. Do tej pory w dyskusji brały udział osoby głównie z DERBY
        I. Zapraszamy na naszą stronę internetową i forum.

Marek M. DERBY-BIS E13
        • Gość: soowka Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 14:31
          Witam wszystkich Derbowiczów,
          Dziś wraz z mężem złożyliśmy dokumenty w DD na Derby Bis (D). Bardzo nam miło,
          że wraz z nami zamieszka tam tylu sympatycznych ludzi. Mam tylko jedno pytanie;
          czy ktoś sprawdzał hipotekę gruntów i wpisy oczekujące? W DD powiedziano mi, że
          hipoteka jest już odciążona. Czy jest to prawdą? Czy może ktoś sprawdzał plany
          zagospodarowania przstrzennego okolicy? Będę wdzięczna za każdą informację na
          ten temat. Pozdrawiam,
          Soowka (26) i Seba (29)
      • tworo111 Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 19.02.02, 17:00
        Witam pana ye2bnika. Szkoda że musimy się porozumiewać przez internet. Dla
        niewtajemniczonych: Siedze biurko w biurko z ye2bnikiem i bedziemy sasiadami w
        tym samym bloku F na Derby bis.
        • Gość: ye2bnik Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 212.160.156.* 20.02.02, 08:12
          Witam kolegę tworo. Miodzio, że się w końcu zdecydował na Derby.
    • Gość: monika Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.nettt.pl 14.02.02, 16:04
      Witam! Mam pytanie: czy ktoś wie jaki jest plan zagospodarowania przestrzeni
      wokół osiedla? Czy gmina Białołęka nie planuje jakieś "uciążliwej" inwestycji?
      • Gość: moozg Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 20:09
        DD coś przebąkuje o postawieniu paru "szeregowców za DERBY BIS. Wygląda to tak,
        jakby były to pozostałości pierwotnej koncepcji (cały teren obecnego DERBY bIS
        miał być osiedlem szeregowców")

Pozdrawiam Marek M.
        • Gość: jl Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 62.233.129.* 15.02.02, 09:47
          Plan zagospodarawnia jest na stronie gminy:
          www.bialoleka.waw.pl/gmina/mieszkania/index.htm

Jarek d1 I11
      • Gość: Pio Okolice osiedla Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 11:31
        Tereny w okolicach osiedla Derby są przeznaczone pod zabudowę mieszkaniową
        (napewno nie będzie tam żadnej spalarni śmieci czy fabryki z kominami;)) i w
        dodatku pod zabudowę niską, czyli domki jednorodzinne i wielorodzinne - takie
        jak np. nasze ;) ...napewno nie będzie tam drapaczy chmur ;)
        • Gość: sąsiad Re: Okolice osiedla Derby IP: 195.116.92.* 15.02.02, 12:29
          A nie wiecie przypadkiem jak przebiegać będzie Trasa Pólnocna i Olszynki
          Grochowskiej, a szczególnie ich skrzyzowanie (podobno ma to być duży węzeł).

Pozdrawiam
          • Gość: soowka Re: Okolice osiedla Derby IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 20:13
            Obok nas buduje się spółdzielnia i od ludzi z tamtąd dowiedziałam sie, że
            pomiędzy naszym a ich osiedlem ma przebiegać droga. Będzie to przedłużenie ul.
            Wincentego i będzie sie nazywać Nowowincentego. Nie wiedzą tylko, czy będzie to
            duża ulica (bo Wincentego jest spora), czy tylko dojazdowa. Ponoć w Zarządzie
            Dróg Miejskich wszystko powinni wiedzieć (mieszczą sie w PKiN). Kto zadzwoni???
            A plan zagospodarowania przestrzennego który tu mamy jest ważny DO 31.12.2001.
            Czyli nie ważny. Trzeba sprawdzić nowy. Może jest już zatwierdzony. Dzisiaj
            byłam na Derby. Nic sie nie dzieje. Pani powiedziała, że startują na początku
            marca. Pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: monika Re: Okolice osiedla Derby IP: *.nettt.pl 18.02.02, 12:22
              Mieszkanie na poddaszu - co o tym myślicie?
              • Gość: soowka Re: Okolice osiedla Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 17:26
                Super, tylko w wypadku Derby trochę za ciemno (jak dla mnie). Minus- nie ma
                windy, plus- większy metraż. Zależy czego oczekujesz. Ja dzisiaj dowiedziałam
                się, że zwolniło sie mieszkanie nade mną (II p.) i szybko przeniosłam się
                wyżej. Pozdrawiam ;-))
    • Gość: monika Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.nettt.pl 19.02.02, 10:45
      Właśnie handlowiec powiedział mi że od jutra wchodzi zmiana umowy z BOŚ - już
      nie będzie można wpłacać początkowych 5% -będą rządać 20%. DD tłumaczy to
      zmianą kierownictwa w BOŚ. !!!!!!!!!!!!!!!!!! 5% - tylko do dziś !!!!!!!!!!!
      • fuzel_fuzel Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 19.02.02, 12:05
        Uffffff...., ja zdążyłem załatwić wszystko w zeszłym tygodniu :)
      • Gość: ye2bnik Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 212.160.156.* 20.02.02, 08:15
        Poważnie? No to teraz wiem, czemu Pan z DD nalegał, abyśmy wszystko załatwili
        do 19. Swoją drogą - kredyt w Bosiu stał się nagle wyjątkowo mało atrakcyjny.
      • Gość: Pawelek Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.27.162.* 09.03.02, 18:42
        A Ja mam do ciebie pytanko:

Jak sie maja kwoty kredytu do miesiecznych rat. Czy te dane (na stronach) sa
        kompletne i czy przypadkiem nie dowiem sie o jakis innych skladnikach rat?

Pozdrawiam
        Pawelek_z_Niemiec
    • dudziks Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 19.02.02, 13:46
      Witam przyszłych sąsiadów :-)
      Czy ktoś z Was próbował już zmienić plany mieszkania na osedlu Derby?
      Przed chwilą telefonowałem do DD - pani powiedziała mi że w zasadzie
      to planów mieszkań nie można modyfikować, bo wykonawca się na to nie
      zgadza, ale jeśli są to małe przeróbki (niewybudowanie ścianki, lub
      przesunięcie) to można przyjść i pogadać.

Zastanawiam się czy ktoś z Was ma już taką zmianę planów za sobą. Jak mocno
      DD się opiera, jakich argumentów użyliście?

Pozdrawiam,
      Michał
      (B13)
      • fuzel_fuzel Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 19.02.02, 14:18
        Ja mam ich w d..., nie bedę płacił za przeprojektowanie itp. Trochę profili,
        płyty gips-karton i wszystko zrobię sobie sam, bez kombinowania i proszenia się
        kogokolwiek. Nie jest to skomplikowana sprawa, a ile radości, że zrobiło się
        samemu. Poza tym mam zamiar sam kończyć całe mieszkanko oprócz płytek.
        • dudziks Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 19.02.02, 16:25
          fuzel_fuzel napisał(a):

> Ja mam ich w d..., nie bedę płacił za przeprojektowanie itp.
          A ile zapłacisz za materiały? I Twoja praca też ma swoją cenę.
          > kogokolwiek. Nie jest to skomplikowana sprawa, a ile radości, że zrobiło się
          > samemu. Poza tym mam zamiar sam kończyć całe mieszkanko oprócz płytek.
          Ja nie znam sie na budowaniu ścianek działowych - i wolałbym na własnym mieszkaniu się nie uczyć ;-)
          Poza tym jeszcze i tak wystarczająco dużo pracy dla
          mnie zostanie z wykończeniem tego mieszkanka.
          Dlatego wolę żeby ścianki były już gotowe
          kiedy tam wejdę.

Pozdrawiam,
          Michał
          • Gość: soowka Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 16:43
            Zmiana planów będzie możliwa. Architekt na razie nie chce na ten temat
            rozmawiać, ponieważ teraz zajęty jest zatwierdzaniem planów na innych
            osiedlach. I tak, z tego co się dowiedziałam pierwsi będą mogli wprowadzić
            modyfikacje mieszkańcy Derby, a później dopiero mieszkańcy Derby Bis.
            Modyfikacje będą dotyczyły nie wybudowania lub przedłóżenia jakiejś ścianki
            (byle nie nośnej). Wiem to od handlowca z którym dosyć długo na ten temat
            rozmawiałam. Możemy z resztą potwierdzić to na stronie iner. Akacji. Oni
            powinni mieć już jakieś doświadczenie w tej sprawie. Inna sprawa to koszty
            zatwierdzenia naszych planów. Mam nadzieję, że DD zdaje sobie sprawę, że
            jeżeli "zaśpiwa" za dużo to nikt nie będzie prosił architekta, tylko zrobi
            wszystko po swojemu, po cichu.
          • fuzel_fuzel Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów 20.02.02, 07:32
            dudziks napisał(a):

> A ile zapłacisz za materiały? I Twoja praca też ma swoją cenę.
            W naszym 2 pok. mieszkanku chcę tylko przedłużyć ściankę garderoby i wejście do
            pokoju zrobić po skosie tak, żeby wnęka w dużym była trochę większa. Koszty nie
            powinny przekroczyć 250 - 300 PLN, a moja praca to sama przyjemność(kiedyś
            bawiłem się w takie rzeczy).

> Ja nie znam sie na budowaniu ścianek działowych - i wolałbym na własnym mieszka
            > niu się nie uczyć ;-)
            > Poza tym jeszcze i tak wystarczająco dużo pracy dla
            > mnie zostanie z wykończeniem tego mieszkanka.
            > Dlatego wolę żeby ścianki były już gotowe
            > kiedy tam wejdę.
            >
            > Pozdrawiam,
            > Michał

• Gość: Sylwia Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.205.176.* 20.02.02, 14:10
        Witam wszystkich!!!!

Co do zmian w lokalu, to mój kolega, który odbiera mieszkanie na Tarchominie,
        poinformował mnie, że z DD ciężko się współpracuje i pobierają za wszysko
        opłaty. Glazura jak i panele sa do bani!!!!!. Oczywiście kwestia gustu:)))).
        Wszystkie zmiany są płatne, a jeśli zrezygnujecie z glazury.....to nie
        doczekacie się zwrotu pieniędzy. Cała korespondencja z DD odbywać się powinna
        listownie...nic na ''buzię''. Oczywiście jeśli będziecie coś zmieniać w
        mieszkaniu (zmiana ścianki, grzejników) to oczywiście DD przyśle Wam fakturkę
        płatną w ciągu 7-14 dni. Panele na Tarchominie mieli do wyboru między 3, czy 4
        modelami, glazury z 5 typów. Aha, musimy liczyć się z tym, że te nasze e-maile
        czytane są przez zarząd DD:)))))).

Sylwia, druga połówka Ye2bnika, Derby BIS F-5
        • Gość: Tola Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.ipartners.pl 20.02.02, 15:28
          Pewnie,ze czytaja zdziwila bym sie jakby tego nie robili ale z moich
          sprawdzonych informacji na Akacjach VI nie ma paneli tylko klepka debowa.
          Czytajac masze wypowiedzi moze wyciagna jakies wnioski!
          • Gość: Sylwia Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.205.176.* 20.02.02, 15:51
            Tolu Kochanie skąd jesteś?

Aha, kumpel mówił mi o panelach....chyba wie co mu się kładzie na podłodze:)))))

Sylwia D2 F-5
        • Gość: ye2bnik Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 212.160.156.* 20.02.02, 15:46
          Moja kochana połówka jak zwykle uprawia czarnowidztwo :)) Naturalne jest, że
          jeśli firma kupuje spore ilości wyposażenia mieszkań to raczej nie należy się
          liczyć z tym, że będzie to towar najwyższej jakości. Trzeba po prostu ekipie
          patrzeć na ręce i interweniować. Bo zamiast Paradyża położą płytki Tubądzin, a
          zamiast drzwi Stolarki Wołomin byle jakie wierzeje.
          Grunt, że tych wzorów glazury, terakoty czy innych paneli jest kilka i mam
          nadzieję, że będzie jakiś rozsądny wybór.
          Ye2bnik
          Dbis F5
    • Gość: monika Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.nettt.pl 21.02.02, 13:07
      W poniedziałek idę podpisać umowę przedwstępną na mieszkanko które ma być
      oddane pod koniec stycznia. Czy ktoś z was wprowadził jakieś zmieny w umowie?
      Czy robiliście to w formie aktu notarialnego, a jeśli tak to jaki był koszt?
    • Gość: monika Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.nettt.pl 21.02.02, 13:15
      Na stronce derby.eom.pl jest link do czata dla mieszkańców os. Derby. papa
      • Gość: R Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.02.02, 11:14
    • Gość: doorway Kto będzie moim sąsiadem IP: 157.25.119.* 22.02.02, 15:38
      Szanowni grupowicze niesiony ciekawością, czy znajde tutaj swojego sąsiada
      odkrywam karty swojej osobowości jak rownież mieszkanka. Otóż, 31 letni boy
      (hihi brzmi jak anons)z szerokimi horyzontami muzycznymi i podróznik w jednym
      bedzie zamieszkiwał DBis - J 24. Jestem ciekaw któż to będzie moim sąsiadem (ze
      wskazaniem na J-23 - to mieszkanie pode mną):)
      • Gość: soowka Re: Kto będzie moim sąsiadem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 17:32
        Nie wiem KTO, ale musi to być jakiś "twardy gość". W DD krążą opowieści o
        bojach jakie stoczyły sie o mieszkanie J-23. Nie wiem tylko czy na Derby, czy
        też na Derby Bis. Pozdro
        • fuzel_fuzel Re: Kto będzie moim sąsiadem 25.02.02, 10:11
          Gość portalu: soowka napisał(a):

> Nie wiem KTO, ale musi to być jakiś "twardy gość". W DD krążą opowieści o
          > bojach jakie stoczyły sie o mieszkanie J-23. Nie wiem tylko czy na Derby, czy
          > też na Derby Bis. Pozdro

Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat ?

• Gość: Pio Re: Kto będzie moim sąsiadem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 18:49
        Dla tych ktorzy jeszcze nie wiedza, ze powstala lista sasiadow, podaje adres
        pod ktorym mozna sie zarejestrowac jako szczesliwy lokator mieszkanek przy ul.
        Skarbka z Gór na osiedlach Derby... wiele osob już to zrobilo, teraz kolej na
        Ciebie sasiedzie :) ...lista sasiadow dostepna jest tylko dla sasiadow :))))
        derby.eom.pl/derby/jak_haslo.htm
        Pozdrawiam,
        Pio D1/B22
        • Gość: soowak Re: Kto będzie moim sąsiadem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 11:04
          Próbowałam się zarejestrowć, ale cały czas pokazuje mi informację, że zapisałam
          złego maila i hasło.
          • Gość: Pio Re: DOSTĘP DO UKRYTYCH STRON IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 18:14
            Słuchajcie!!!
            W razie problemów z logowaniem, wypełbnieniem formularza, itp. nie piszczie na
            tym forum, tylko kontaktujcie się bezpośrednio na e-mail: derby@eom.pl
            Pozdrowionka,
            Pio_D1_B22
          • Gość: jagoda Re: Kto będzie moim sąsiadem IP: *.chello.pl 02.03.02, 10:27
            Ja mam podobny problem, cały czas czekam na hasło dostępu do ukrytych stron dla
            miezkańców osiedla Derby , dwa razy podawalam swoje dane , co zostało
            potwierdzone e-mailem zwrotnym i to wszystko. Hasła w dalszym ciągu nie mam.
            • Gość: Robert Re: Kto będzie moim sąsiadem IP: 192.168.1.* 08.03.02, 12:07
              Witam.
              Mam nadzieję, że poznam wielu przyszłych sąsiadów podczas spotkania sobotniego
              na placu budowy. Ogłoszenie o spotkaniu pojawiło się na stronie osiedla Derby.
              Planowane jest na 09.03.02 o godz. 12.00. Byłoby przyjemnie spotkać się i
              poznać już teraz.
              Pozdrawiam serdecznie.
              Robert i Gosia
              Derby I, A4
              • Gość: Robert Re: Kto będzie moim sąsiadem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.04.02, 09:08
                Już dawno po spotkaniu, a nie widzę żadnego odzewu, nasz wątek zniknął na
                kolejną stronę, dopisuję więc co nieco.
                Na budowie prace wreszcie ruszyły, co tydzień widać jakieś postępy, chociaż o
                godz. 18 nie ma już nikogo na budowie. Mam nadzieję, że zdążą na czas.
                Pzdr.
                Robert D1 A4
                • Gość: aska Re: Kto będzie moim sąsiadem IP: 195.136.95.* 03.04.02, 10:47
                  www.derby.eom.pl
                  tam się toczą nasze dyskusje...
                  Aśka D1 H53
    • Gość: anetazw Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.04.02, 11:37
      Fajnie!!
      Wieice jak ja się cieszę że znalazłam tę stronę..
      ja derby F -14 - oczywiście z mężem
      już teraz pisze że mój mąż bardzo głośno słucha muzyki techno i nie mam na to
      wpływu!!!

Pozdrawiam Sąsiadów
      • Gość: Mike Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.future-net.pl 15.04.02, 11:49
        Witam i pozdrawiam sąsiadów.

F-11, czyli Wy piętro wyżej i po drugiej stronie.
        W piątek podpisaliśmy umowę.
        (i nie słuchamy techno :-))
        Mike
        • Gość: Mag Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 192.168.12.* 15.04.02, 12:47
          Witam i zapraszam na stronę www.derby.eom.pl
          Sąsiadka
      • Gość: PioD1B22 Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 21:24
        Gość portalu: anetazw napisał(a):

> Fajnie!!
        > Wieice jak ja się cieszę że znalazłam tę stronę..
        > ja derby F -14 - oczywiście z mężem
        > już teraz pisze że mój mąż bardzo głośno słucha muzyki techno i nie mam na to
        > wpływu!!!
        >
        >
        > Pozdrawiam Sąsiadów

BARDZO się cieszę, że nasze grono się powiększa!!! Moge powiedzięć, że jest nas
        już prawie 100 osób (podkreślam "prawie ;) -
        • Gość: anetazw Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.04.02, 12:27
          Ja tylko przypominam Pio że czekam na hasełko!!

Derbowicze, musimy koniecznie zobaczyć postępy w budowie..
          rozmaiałam z p. Dalbą - mamy szansę na zwrot VAT za miejsce postojowe..
          czyli będzie na pifko z pianką!!
          • Gość: KA Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 16.04.02, 13:25
            Anetazw, czy to znaczy, że trzeba jakieś podanko wystosować do DD?
            jak to będziesz załatwiać?

KA

Gość portalu: anetazw napisał(a):

> Ja tylko przypominam Pio że czekam na hasełko!!
            >
            > Derbowicze, musimy koniecznie zobaczyć postępy w budowie..
            > rozmaiałam z p. Dalbą - mamy szansę na zwrot VAT za miejsce postojowe..
            > czyli będzie na pifko z pianką!!

• Gość: anetazw Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.04.02, 13:38
              Napisałam podanie o wskazanie mi podtsawy prawnej zastosowania podatku VAt w
              wysokości 22% w stosunku do zakupionego przeze mnioe miejscxa postojowego.
              Ponieważa takiej podstawy prwanej nie ma - ( między nami nie ma takiej ustay )
              Zadzwoniłam do p. Dalby z DD.
              Zgodnie z podpisanej z DD umowy przyżeczenia sprzedaży kupujemy mieszkanie
              (lokal mieszkalny ) i współudział w gruncie działki na której jest osiedle.
              Ponieważ do gruntu nie stosuje się podatku VAT - tylko opłatę skarbową w
              wysokości 2% - w związku z czym będą musieli mi wystawić korektę i zwrócić
              kaske...
              gdzieś tu na forum jest pod hasłem - dd czynsze.. właśnie o tym..
              ludziom z osiedla akacje też się udało...

Proponuję napisanie podania, w końcu to jest trochę kasy..
              • Gość: anetazw Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.04.02, 13:40
                Jak czytacie moje listy to nie stresujcie się tym że robię błędy i skracam
                słówka.
                pisze to udając że ciężko pracuję...

pozdrawiam

anetka
                • Gość: Sylwia Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.205.176.* 18.04.02, 09:50
                  Dzięki za cenną informację, szczerze powiedziawszy nie wpadłabym na to.
                  Mam jednak pewnien problem, a mianowicie, jak podpisywałam umowę mówiono mi o
                  ogrzewaniu podłogowym, a teraz mówią, że się przesłyszałam. Szukam osób takich
                  jak ja, które były pewne, że na Derby (I i II) będzie ogrzewanie podłogowe w
                  łazience i kuchni.

Pozdrawiam

Sylwia Ye2bnikowa
                  Derby II F5
                • Gość: Sylwia Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.205.176.* 18.04.02, 09:53
                  Aha, to jeszcze ja...
                  Moja siostra kupiła na Derby I w bloku G mieszkanie...mówiono jej , że wszelkie
                  przeróbki są możliwe, a teraz poinformowano, że to jest niemożliwe, że najwyżej
                  później oddadzą cały blok.
                  Jestem przerażona tym, żę taka firma jak DD pozwala sobie na takie manipulacje
                  i oszukiwanie klienta.

Ye2bnikowa
                  • Gość: Anetazw Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.04.02, 12:47
                    Jeżeli chodzi o ogrzewanie podłogowe to juz starałam się to jakoś wyjaśnic na
                    naszym forum...
                    po prostu będą szły rury w podłodze więc miejscami będzie ciepła podłoga - ale
                    nie znaczy to że cała kuchnia będzie ogrzewana podłogowo..
                    zmiany - sa moiżłiwe jak najbardziej i nie może to miec wpływu na termin
                    oddania mieszkań - to znaczy to że Ty robisz zmiany w sowim mieszkaniu nie może
                    miec wpływu na odbiór mojego mieszkania - i tak i tak będzie to robiono
                    etapami..
                    zmiany są mozliwe ale są dodatkowo płatne.
                    oczywiście moga postawić Ci ściankę dodatkową z karton gipsu ale co najwyżej
                    będziesz mogła tam lustro powiesić!!
                    Jeżeli zrezygnujesz ze ścian to nie oddadzą ci kasy ale tylko zostawia te
                    bloczki u ciebie w mieszkaniu..
                    nie będziesz mogła ich postawic w innym miejscu niż jest wskazane bp jak to
                    zrobisz to nie biora odpowiedziaslności na przykład zsa mieszkanie towjego
                    sąsaiada - u niego może pękac sufit!!

A tak na koniec to myślałam że jhest to strona dla optytmistów!!]
                    jakos sobie damy radę w razie czego będziemy razem w czuynie społecznym budowac
                    ściany...

pozdrawiam sąsiadkę!!

anetka
                    d1 - f14
                    • Gość: Sylwia Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.205.176.* 22.04.02, 15:51
                      Dzięki za info

Oczywiście ściany pękają, jeżeli się przesunie ścianę nośną, a nie kawałek
                      kuchennej. Z moim narzeczonym chcemy otworzyć powierzchnię na duży pokój, a
                      zamknąc korytarz i tym samym powiększyć sobie łazienkę. Myślę, że ktoś nie
                      pomyśłał o tym, że jak na mieszkanie 70 m to łazienka jest strasznie mała, to
                      tak jakby się postawiło z jednej strony wannę i pralkę a z drugiej zlew i
                      kibelek.

A co do rzetelności DD mam coraz większe wątpliwości. Wiem, że dużo osób
                      wykupiło z DD i BOŚia mieszkania, ale na pewno w tych pierwszych budynkach,
                      zobaczymy jak resztę będą traktować:)))))
                      SErdecznie pozdrawiam i czekam z niecierpliwościa na moje
                      mieszkanko....sierpień 2003

Ye2bnikowa
    • Gość: Derby Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: 195.94.214.* 16.05.02, 14:18
      Wirtualne derby dostepne na derby.eom.pl. Zapraszam.
    • Gość: monik DERBY IP: *.nettt.pl 19.06.02, 13:54
      Sąsiedzi przybywajcie na naszą stronkę : www.derby.eom.pl

PS. w kupie raźniej, cieplej, kupy nikt nie ruszy! ;P
    • Gość: Przem Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.06.02, 01:40
      Kochani !!!!!
      Dla wszystkich tych, którzy wierzą w uczciwość Dom
      Development przesyłam dwa linki. Niech lektura tekstów
      tam zamieszczonych będzie przeciwwagą dla tego bełkotu
      i wazeliniarstwa.
      www.akacje5.prv.pl
      www.akacje6.prv.pl
      • Gość: MONIK Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.nettt.pl 26.06.02, 10:35
        Przem w pewnym sensie masz rację. Moi sąsiedzi są niepoprawnymi optymistami ale
        właśnie w tym tkwi ich siła. Zamiast siedzieć i nurzać się w otchłaniach
        rozpaczy coś próbują robić (przede wszystkim patrzeć DD na ręce). Powiedzmy
        sobie szczerze Przem każdy jeden developer ma Cię gdzieś po podpisaniu umowy i
        po wpłaceniu kasy ale sam chyba wiesz, że im większy przepływ informacji tym
        mniejsza szansa na przekręt.
        pzdr, monik
        • Gość: derbowic Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 19:50
          I tak trzymac Monik! A ci którzy o tym zawczasu nie pomysleli niech teraz
          zgrzytaja zebami z zawisci.
          Pozdrawiam
      • Gość: Adamsky Re: WIRTUALNE DERBY - dla mieszkańców i optymistów IP: *.acn.waw.pl 30.06.02, 18:07
        > Dla wszystkich tych, którzy wierzą w uczciwość Dom
        > Development przesyłam dwa linki. Niech lektura tekstów
        > tam zamieszczonych będzie przeciwwagą dla tego bełkotu
        > i wazeliniarstwa.

Dodam od siebie www.akacje3.z.pl
        I niech ci, co myślą że jak mają w umowach zagwarantowny zwrot pieniędzy za
        opóźnienie to je dostaną za bardzo się nie łudzą. Po ponad 2 latach mieszkania
        nikt nie otrzymał zwrotu pieniędzy ani aktu własności lokalu.
        Radzę uważać na Dom Development

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka