Dodaj do ulubionych

Zmniejszenie wydatków za energie i wodę

IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 17:35
Czy ktoś się zastanawia jak można oszczędać energie elektryczną w
domu.Czym się kierowac przy wyborze urządzń energooszczędnych.A co z
wodą czy da się przyoszczędić kupując tzw baterie oszczędzające
wode.Może to wszytko to chwyt reklamowy.
Dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: żenada Re: Zmniejszenie wydatków za energie i wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:48
      przeciez znasz ta jedyna i wlasciwa odpowiedz.przestan bredzic na
      tym forum....i naganiac na stronke internetowa
      • Gość: pawel Re: Zmniejszenie wydatków za energie i wodę IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 18:17
        Ja poprostu chce wam wiele spraw uświadomić, abyście potem nie
        żałowali że macie tak sałbe mieszkania.Jest takie słynne powiedzenie
        mądry polak po szkodzie.Wspomnicie moje słowa za parę lat.Ja wiem co
        mówię, bo zajmowałem się ta tematyka w niemczech i dani i wiem jak
        to tam działa.Jeśłi chcecie wydawać wszytkie swoje pieniądze nie
        wiedząc co tak naprawdę kupujecie to wam się dziwię.Developerzy
        wogle tej tematyki nie podejmuja bo jest to na ich szkode.
        • Gość: jacek wystarczy sie nie myc, chodzi za stdole itp IP: *.dsl.sil.at 29.04.08, 19:05
          jeszcze rozumiem ze mozna oszczedzic prad czy gaz - ale jak dom
          oszczedzi wode ????

mozna kupic lepsza pralke czy zmywarke - ale oszczedne baterie to
          smiech

niektore metody "oszczedzania" wody w Niemczech powoduja niewygode
          i zwiekszenie zuzycia wody

• kensio Re: wystarczy sie nie myc, chodzi za stdole itp 30.04.08, 07:32
            pawełek da nam super rade:

Kupic miernik elektroniczny zuzycia wody ze stoperem. Będziemy myć
            się na czas i jak najmniejszym stumieniem w najchłodniejszej
            mozliwie wodzie...

W ten sposób można oszczędzic na wszystkim... Na paliwie (jezdzic
            tylko tam gdze niezbedne - w innym przypadku fura na cegły),
            ogrzewaniu (ogrzewac tylko jedno pomieszczenie), oszczedzac proszek
            do prania (jedno pranie w miesiacu), fryzjerze (jedno strzyżenie na
            2 mies) i innych kosztotwórczych czynnościach...
            • Gość: pawel Re: wystarczy sie nie myc, chodzi za stdole itp IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 10:49
              Stary ty chyba nie wiesz o czyn nówisz.Ceny wody co roku idą w górę,
              bo wody zdatnej do picie w całym bilansie hydrogeologicznym ziemi
              jest tylko 5 %.Kraje bardziej rozwinięte od Polski na zurzycie wody
              patrzą zupełnie inaczej niż w Polasce.U nas niestety cały czas jest
              podejście z czasów komunistycznych.
              Jeśli chodzi o opłaty za ścieki to juz w niektórych gminach płaci
              się za deszczówkę wprowadzoną do ścieków.Opłaty są za metr dachu.To
              samo jest w austrii i w skandynawji.Ja ci radze zastanów się co
              piszesz, bo nie masz o tym zupełnie pojęcia.Ja ci radze popatrz na
              oferty firm sprzedających armaturę i powiedz mi dalczego w dużych
              centrach handlowych i ośrodkach sportowych wszędzie się montuje
              baterie z fotokomórką.Mam dla ciebie propozycje przeczytaj sobie co
              to jest mieszacz wodno powietrzny w baterii, a potem się wypowiadaj
              • lidek_syn_ubeka zużycie 30.04.08, 13:56
                na litosc boska,a nie "zurzycie"Analfabeta zachecajacy do nabycia
                ksiazki nie jest wiarygodny
                • Gość: pawel Re: zużycie IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 14:49
                  a jak ty napisałeś słowo Książki tak powinno być.Tobie takrze radze
                  nabyć troszkę się poduczyć.
                  Dla mnie to lepiej że polacy nie zdają sobie sprawy z tej
                  problematyki.Bedę miał poprostu dużo zajęcia .Jak nie wieżysz to
                  zapraszam na strone www.sprawdzdewelopera.com.Ja i tak wiem że mam
                  racje.Przekonacie się o tym za max dwa lata jak cena wody za m3
                  będzie w granicach 10 zł + 6 zł za odprowadzenie ścieków, to wtedy
                  zobaczycie.
                  • Gość: terion To wykopie studnie IP: 217.147.104.* 30.04.08, 15:16
                    Przy domu rodziców jest studnia (ok. 45 m głębokości), w studni pompa. Woda prawie za darmo.
                    • Gość: pawel Re: To wykopie studnie IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 15:39
                      Jak masz włąsny domek to jest to najlepsze rozwiązanie
                      Studni nie można sobie tak poprostu wykopać.Trzeba uzyskać
                      pozwolenie wodno prawne z gminy, oraz wodę przebadać.Na głębokości
                      45 m to jest to woda podskórna( na pewno będzie zawierać dużo
                      zwiąsków Fe i Mn, takie wody są zregóły w Polsce).To ci się wydaje
                      takie proste, ale jeśli masz włąsną studnię i odprowadzasz ścieki do
                      kanalizacji to i tak zapłącisz, a jeśłi masz szambo to tylko
                      szczelne.Wprowadzanie ścieków do gruntu powoduje zaniczyszczenie
                      cieków wodnych.Tzw woda i jak zatoczy koło.
                      • kensio Re: To wykopie studnie 30.04.08, 17:03
                        Pawełek:

Zajebiste nowości... po prosu szok... ze szmbo to nie to samo co
                        kanalizacja... ze mozesz mieszac wode z powietrzem w kąpieli i wtedy
                        super oszczednosc... jestem porazony jakie to cudowne rzeczy na
                        stronce muszą byc skoro takie posty produkuje Pawełek...

Czy mozesz pojsc sobie na inne fora? Tu masz ludzi
                        dokształconych/wykształconych zazwyczaj w dziedzinie re i to
                        ostro... błaźnisz sie ze swoimi postami...
                        • Gość: dr No Re: To wykopie studnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 19:14
                          Ja jednak uwazam ze Pawelek jest nam tutaj potrzebny.
                          Tak jak pan prezes jest ekspertem na miedzynarodowym rynku RE w dziedzinie
                          mierzenia szerokosci kreski kalowej w majtkach osranych mend z kliki
                          developersko-agencyjno-bankowej, tak jak pan muffa jest najlepszym w Polsce
                          liczmanem od strzepanych gruch przez frustratow wyczekujacych na spadki cen
                          nieruchomosci, tak pan Pawelek jest niezrownanym ekspertem w dziedzinie
                          ocieplania, nawadniania i wszelakich robot hydraulicznych ze szczegolnym
                          uwzglednieniem szambiarstwa przyzagrodowego.

Nie kazdy zna sie na wszystkim. Na szczescie to forum przyciaga cala plejade
                          ekspertow z roznych dziedzin i czlowiek moze sie dowiedziec calej fury
                          pozytecznych informacji.

Prosze, panie prezesie dr kensio, nie odmawiac jego miejsca pod sloncem panu
                          Pawelkowi z jego ideami, tak jak panu nikt nie zagradza miejsca przy brazowym
                          odbycie osranego dewelopera czy agenta, kiedy pan prezes robi pomiar szerokosci
                          szlaku kalowego.

Zyj i daj zyc innym.
                        • Gość: pawel Re: To wykopie studnie IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 21:08
                          Ty chyba nie zrozumiałeś co pisałem. Ty chyba się na niczym nie
                          znasz. Mówiłem o obiegu hydrogeologicznym wody. Kochany szambo to co
                          innego niż kanalizacja( grawitacyjna, ciśnieniowa i
                          podciśnieniowa).Polecam się douczyć się z prawa budowlanego i Prawa
                          wodnego. Tam są dokładnie definicje tego pojęcia. Jeśli chodzi o
                          mieszanie wody z powietrzem to radze się douczyć prawa Bernuliego z
                          mechaniki płynów to zrozumiesz jak to dział. Ty mówisz że jesteś
                          wykształcony. To powiece mi w jakiej dziedzinie, chyba tylko umiesz
                          dużo głupot wypisywać. Ja jakbym się nie znał to bym się nie
                          wypowiadał .Takimi tekstami i tak nic wskórasz.
              • Gość: jacek wystarczy sie nie myc, chodzi za stdole itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 09:12
                wrzucasz wszystko do jednego worka i wyciagasz wnioski jak kroliki z
                kapelusza

duza wieksza oszczednosc zuzycia wody niz z tzw baterii
                elektronicznych (niewygoda i marnotrawstwo wody) daje swiadome
                korzystanie z baterii z wajcha - taka porzadna kosztuje 200
                ale to tylko male mycie ... najwieksze zuzycie idzie nakapiel w
                wannie - a to ma tez inne cele - niz tak nie pomaga odprezyc sie jak
                babelki w wannie - niech to kosztuje ile chce - taniej bedzie niz
                masaz

a oszczedzanie wody w Polsce - nie zmienia sytuacji w Indiach i w
                Afryce

• Gość: akustyk Re: wystarczy sie nie myc, chodzi za stdole itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 10:33
                  Jeżeli się szczypiesz o szmal za wodę do kąpieli i tylko na bąbelki możesz sobie
                  pozwolić tutaj mała porada jak przyoszczedzić torchę kapusty i cieszyć się swoim
                  ulubionym sportem dużo częściej.
                  Otoż kupujesz w Biedronce dużą 2 KG puchę fasolki i paczkę bobu łuskanego. W
                  sumie dajesz jakieś 4 i pół zyla. Potem gotusz to sobie w garnku na małym ogniu.
                  Stosuj porady o zmniejszeniu zużycia energii czy gazu przy gotowaniu. Wtrążalasz
                  cały ładunek. Przygotowujesz kąpiel - woda może być lekko chłodna i tak się
                  zaraz zagrzeje.
                  Wchodzisz do wanny jakieś 15 minut po posiłku. Teraz jest najlepsze. Dajesz
                  czadu jak gejzery Islandzkie. Woda od razu się ogrzewa o minimum 5 do 10 stopni.
                  Sesja z bąbelkami trwa jakies 1/2 godziny.
                  Możesz powtarzac nawet 3-4 razy w tygodniu. Więcej nie bo ci zawór wydechowy się
                  wyrobi i nie będzie trzymać szczelności.
                  Powodzenia.
                  • kensio Re: wystarczy sie nie myc, chodzi za stdole itp 01.05.08, 11:10
                    akustyk:

Ostatnio kryzys w developerce daje mi w dupe... to świetna rada...
                    Dziekuję :D
    • Gość: raf Re: Zmniejszenie wydatków za energie i wodę IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 20:59
      - zarówki energooszczędne
      - wyłączanie "standby" - to trudne ale np mi "n" tak wyje że mnie to
      tak denerwuje, że wyłączam (polecam listwy - pstryk i wyłączone)
      - jak nie potrzebujesz wyłącz zamrażarkę
      - pierz tylko jak jest pełne i na 40 stopni
      - jak masz elektryczną płytę/piekarni to można 5-10 min wcześniej
      wyłączyć (gotować z przykrywką)

to co powyżej stosuje (bo oszczędzam na rachunku, bo środowisko i
      takie tam bzdety)

co do wody hmmm z tym mamy trudności choć można kąpać się razem(z
      żoną/mężem), używać zmywarki.
      • Gość: pawel Re: Zmniejszenie wydatków za energie i wodę IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 21:19
        Wreszcie jakiś sensowne informacje.
        Jeśli chodzi o kuchenkę elektryczna to ja stosuje indukcje .Naprawdę
        wszystko się szybciej gotuje. Ja zrobiłem taki eksperyment. Nalałem
        1 litr wody do czajnika o 2400 W i tyle Sano do garnka który
        postawiłem n kuchence. W garnku woda zagotowała się o 1 minutę
        szybciej. Wiem że jest to jeszcze droga sprawa w Polsce, ale za parę
        lat ceny na pewno spadną
        Rafał na stronie masz kalkulator zużycia energii elektrycznej.
        Możesz tam wprowadzić jakie urządzenia używasz i powie ci ile możesz
        przyoszczędzisz po zamontowaniu żarówek energooszczędnych i innych
        urządzeń. strona to www.sprawdzdewelopera.com
        • Gość: raf Re: Zmniejszenie wydatków za energie i wodę IP: *.aster.pl 01.05.08, 08:32
          też chyba mam ta "indukcje" ale jakoś powiem, że z wodą to jednak wydaje mi się,
          że w czajniku szybciej się gotuje i to o wiele szybciej. Tak czy siak 80
          zł/miesięcznie trza zabulić. BTW śmieszy mnie zawsze analiza abonamentów tele za
          20 zł jak w tym samym czasie bezwiednie na prąd buli się 4 razy tyle.
          • Gość: pawel Re: Zmniejszenie wydatków za energie i wodę IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.08, 10:15
            Widzę że jesteś narazi jedyną osobą która ma na uwadze oszczędzanie
            energii.To mnie bardzo cieszy.
            Indukcje można bardzo łatwo sprawdzić. Garnki powinny przyciągać
            magnes Wtedy wydzieli się pole elektromagnetyczne. Inne garnki na
            tej kuchence nie będą działać .Jeśli po załączeni kuchenki słyszysz
            lekkie brzęczenie to na pewno masz indukcje( tak pracuje cewka która
            wytwarza pole magnetyczne)A co sądzisz o wprowadzeniu paszportów
            energetycznych w budownictwie.
            • kensio Crucial... 01.05.08, 11:14
              Co do paszportu Pawełku to kup sobie wrescie jeden... wyemigruj do
              Bangladeszu i tam załóż stronkę z trywialnymi i oczywistymi
              informacyjkami... :D
              • Gość: dr No Re: Crucial... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 12:33
                A moze Pawelek by sobie zalozyl stronke na sympatii na onecie ? Tak jak pan
                prezes zalozyl. I po angielsku by napisal o tych szambach, ociepleniach i
                oszczedzaniu przy skapywaniu.

Moze by sie znalazl jakis chlopak ceniony dobra hydraulike Pawelka, dokladne
                dopasowanie ocieplen i innych rzeczy, oszczedne zuzycie i dobra wydajnosc
                maszynerii Pawelka i ten chlopak by Pawelkowi podal pomocna dlon i razem by
                poszli przez zycie.

Czy nie tak panie prezesie ? Przeciez sympatia onet pomaga odnalezc swoja
                bratnia dusze. Pan prezes tez dowoli moze puszczac tam oczek. Nawet tych
                kakaowych. A moze nawet szczegolnie tych kakaowych.
                • Gość: raf Re: Crucial... IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.08, 13:52
                  BTW Ja na sympatii poznałem żonę :)
                • Gość: pawel Re: Crucial... IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.08, 14:23
                  Ja i tak mam nad wami przewagę.Wy myślicie że w polsce nie sa już
                  wystawiane takie paszporty.Ja sam wykonałem już ich ze 20 dla dużych
                  developerów.Są osiedla które są wykonywane w nowoczesnych
                  technologiach , i nie mają na względzie tylko ile można zarobic na
                  nieświadomości ludzi.
                  • Gość: bat Wynieś się z tego forum... IP: *.centertel.pl 01.05.08, 16:41
                    IDIOTO.
                  • Gość: jacek a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debilnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 17:33
                    i pazernych deweloperow - ktorzy i tak wszystkie pozwolenia i
                    odbiory dostaja za lapowki ??

co taki bzdurny paszport zmieni - jesli deweloper oszukuje gdzie
                    tylko sie da - bo zawsze mu malo kasy ???

jesli mieszkam w domu 10 lat - to mam rachunki za ten czas - po co
                    jakis pieprzony paszport ????
                    • Gość: pawel Re: a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debil IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.08, 18:45
                      Klasy energetyczne urządzeń też uważasz za debilne .Jak tak to
                      gratuluję.
                      • Gość: jacek a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:58
                        jak ktos za lapowke dostaje pozwolenie na wybudowanie blokowca wsrod
                        domkow jednorodzinnych albo 20 pieter wsrod 3-4 pietrowcow - to kogo
                        moze obchodzic jakis pieprzony paszport energetyczny ???

jaka ma wartosc jeden z wielu papierkow kupionych przez dewelopera
                        ktory kazdy papier dostanie za lapowke ???

jak popatrzysz na odpadajace tynki i pordzewiale balkony - to
                        bedziesz sie pytal o jakis debilny paszport ???

• Gość: pawel Re: a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debil IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.08, 22:32
                          Jak niechżesz się pytać o paszporty to twoja sprawa. Tylko nie wiem
                          jak to jest że te dokumenty przyjęły się na całym świecie. My Polacy
                          stawiamy taki opór .Paszporty będą służyć Agencji Poszanowania
                          Energii i Ministerstwu Infrastruktury , aby mogła określać politykę
                          energetyczną kraju na następne lata .Ile nam będzie potrzeba gazy i
                          jak zmieniać wydobycie węgla. To wszyto ze sobą się zazębia. Dlatego
                          wymyślono ten dokument w europie.
                          • Gość: jacek a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debilnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 22:50
                            co sie k.... zazebia ????

kazdy dom ma udokumentowane zuzycie energii - moge to pokazac
                            potencjalnemu nabywcy - rachunki za gaz i prad za np. 10 lat
                            w tym czasie wystapily zimy takie jak 1999/2000 (temperatura do -25)
                            2005/6 - snieg 3 za 3 miesiace i takie jak ostanie 2, prawie bez
                            mrozu - wiec wahania ogromne

po co mam napychac kabze jakiemus urzedasowi ???

pogoda - to jest klucz do wydobycia i planowania - a nie jakies
                            bzdurne swistki

• kensio Re: a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debil 02.05.08, 10:50
                              No i stało sie...

Zajrzałem na stronkę Pawła... :D

Ogólnie nędza z biedą póki co.. Kilka artykulików przepie..ych z
                              innych gazetek i to wszystko... Wlasciwie to nie ma na co
                              naganiac...

Pawełku po co wogole ma byc ta stronka i na czym ty chcesz zarabiac
                              kaske? Na audtyach energetycznych domków jednorodzinnych czy chcesz
                              lizać dupkę developerom (złym i przebrzydłym ;)?
                              • Gość: pawel Re: a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debil IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 16:38
                                W tym co piszesz to nie jesteś wiarygodny .Ze statystyk które
                                posiadam nie wynika że zaglądałeś na stonkę. Po pierwsze to są to
                                dopiero wstępne informacje techniczne .Po drugie chce zwiększać
                                świadomość społeczeństwa związaną z oszczędzaniem energii. W wkrótce
                                będą artykuły o zagrożeniach środowiska jakie występują w
                                mieszkaniach. Badania mykotoksyn( jeśli wiesz co to są za związki),
                                bakterii legionella w wodzie ciepłej i wiele , zagrożenia związkami
                                PCB polochrolanbifenylowy( dioksyna), itp. O tym chyba nie słyszałeś
                                Czy Pan kensio wie ze w Polsce developerezy budują w twchnoligi
                                energooszczędnej.Np Firma ORCO GRUP.To oni na Osiedlu Klonowa Aleja
                                byli wstanie ograniczyć zużycie energi o 20 % rocznie.Co ty na to
                                • Gość: jacek a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debilnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 18:41
                                  20 % pct od czego ????

i dlaczego oczekuja 50 pct wyzsza cene - co sie przeklada na 200 lat
                                  zwrotu ...
                                  • Gość: kensiowski Re: a co nas obchodza bzdurne paszporty dla debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 12:36
                                    Paszporty wazna rzecz. trzeba podbijac :D
                                    • Gość: pawel zastanówcie sie co piszecie na forach IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 15:12
                                      Ten post jest skierowany do kensio i jego kompanów( lidek-syn-ubeka,
                                      drNo. Ci którzy nie liczą się ze słowami wypowiadanymi na forum mogą
                                      zostać pozwani z artykuł art 24 Kodeksu Cywilnego
                                      Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może
                                      żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W
                                      razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która
                                      dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do
                                      usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie
                                      odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach
                                      przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia
                                      pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel
                                      społeczny.
                                      § 2. Jeżeli wskutek naruszenia dobra osobistego została wyrządzona
                                      szkoda majątkowa, poszkodowany może żądać jej naprawienia na
                                      zasadach ogólnych.
                                      § 3. Przepisy powyższe nie uchybiają uprawnieniom przewidzianym w
                                      innych przepisach, w szczególności w prawie autorskim oraz w prawie
                                      wynalazczym.
                                      • Gość: jacek chcacemu nie dzieje sie krzywda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 15:19
                                        jesli promujesz swoj produkt na forum - nie dziw sie ze
                                        spotyka cie co nieco krytyki

powinienes podziekowac ze za darmo dostale wyniki focus group - i
                                        juz masz produkt szeroko i gleboko zweryfikowany

nie rycz - tylko podziekuj
                                        • Gość: pawel Re: chcacemu nie dzieje sie krzywda IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 15:25
                                          Ja krytyki się nie boję.Ale należy się zastanowić nad słownictwem?
                                          • Gość: jacek chcacemu nie dzieje sie krzywda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 15:28
                                            to po o straszysz ???
                                            • Gość: kensiowaty Re: chcacemu nie dzieje sie krzywda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 12:13
                                              wazna kwestia
                                      • Gość: kensiowaty pluszak Re: zastanówcie sie co piszecie na forach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 20:37
                                        No i Pawełek puścił po gaciach...

To pozwywaj śmieciu jak sobie chcesz... Próbujesz nas zastraszyć a sam sie zesrasz... masz jak w banku.

Jestes zwykłym śmierdzącym gnojem, tyle ci powiem... po co włazisz na fora jak nie masz zadnej wiedzy merytorycznej?

Liżesz tyłek developerowi to sobie liz, ale nie wymagaj żebyśmy skakali z tego powodu do góry.
                                        • Gość: kensiowaty bis Re: zastanówcie sie co piszecie na forach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 20:41
                                          FGI (focus group interview) to on ma chyba we śnie... Napędza jak zwykły chamski
                                          ćwok na gó..aną stronkę i potem beczy jak szczyl bo dostaje po słodkiej pupeczce..
                                        • Gość: pawel Re: zastanówcie sie co piszecie na forach IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 22:03
                                          Jak byś przeczytał czym chce się zajmować to byś takich głupot nie
                                          wypisywał. Ja akurat z tego nie żyje. Na codzień zajmuję się bardzie
                                          poważnymi sprawami i. badam zagrożenia środowiska i zanieczyszczenia
                                          w życiu codziennym( zagrożenia bakteriologiczne, chemiczne toksyczne
                                          i wiele innych .Aby wam ludziom krzywda się nie stała. Ja krytyki
                                          się nie boję. Więc nie mów mi że się na tym nie znam, bo ja wiem co
                                          piszę .To ty chyba promujesz developerów jak takie rzeczy wypisujesz
                                          • mufffa Re: zastanówcie sie co piszecie na forach 04.05.08, 22:17
                                            Pawełku złotko!

Fiknąłeś panu prezesiowi rynku RE i pan prezes kensio nieźle cię
                                            pojechał. Pan prezes co i raz jedzie tak różnych obsrańców z kliki
                                            developerskiej albo chciwe mendy z kliki agencyjno-bankowej, więc
                                            lepiej już zamilcz, żeby pan prezes nie pojechał cię na ostro, bo
                                            dopiero wtedy będziesz miał brązowe gacie, o czym pan prezes nie
                                            omieszka nie poinformować na tym forum (po wcześniejszym badaniu
                                            organoleptycznym). Pan prezes kensio ma takie znajomości, że twoje
                                            gacie mogłyby się nadawać do pomiaru na samą myśl o tym..
                                            • Gość: krzysiek Re: zastanówcie sie co piszecie na forach IP: *.aster.pl 04.05.08, 22:26
                                              A co myślicie o paszportach Polsatu?
                                              proszę o radę w tym temacie, warto się o taki paszport ubiegać?
                                            • Gość: Koperfiltz mufffa słodki balasku tęsknie za tobą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 22:27
                                              • Gość: parowa kensia Re: mufffa słodki balasku tęsknie za tobą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 01:35
                                                Jak bardzo ci osrancy sie boja prawdy gloszonej przez Pawelka. W majtkach maja
                                                grubo na dwa palce brazowego. Chcieliby sprzedac swoje domy z papieru i dykty z
                                                dziurami w scianach a sraja pod siebie ze strachu ze klient moze zapytac o
                                                paszport. Chca jakies rachunki pokazywac, osrancy sprzedawcy naganiacze.
                                                • kensio I am so fabulous... 05.05.08, 07:56
                                                  Ale sie stałem popularny... Widac ze "inwestorzy" nie wyjeżdzają (bo
                                                  i za co :), siedza w wawie i zieją jadem :D
                                                  • Gość: pawel Ja was ludzie nie rozumiem IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.08, 21:14
                                                    Ja was ludzie nie rozumiem .Czemu stawiacie taki opór tej tematyce W
                                                    przyszłości będą to naprawdę ważne sprawy. Ja piszę po to, aby przy
                                                    podejmowaniu decyzji o wyborze mieszkania nie decydował wyłącznie
                                                    lokalizacja cena infrastruktura, ale tarze warunki eksploatacyjne.
                                                    Taka tendencja jest w całej europie. Należy patrzeć w przyszłość.
                                                    Rynek budownictwa przez zmiany w normach budowlanych ulegnie dużym
                                                    zmianom Firmy po prostu będą lepiej budowały .Taka tendencja jest w
                                                    całej europie. Mieszkanie w Polsce przecież kupuje się nie na kilka
                                                    lat.
                                                    Wy tak oponujecie, a powiecie mi co sądzicie o badaniach
                                                    termowizyjnych, które przed odbiorem mieszkania dobrze wykonać.
                                                    Tutaj widać którędy ucieka ciepło. Tego badania nie lubią
                                                    inwestorzy. Wtedy wychodzą wszystkie niedoróbki .
                                                  • mufffa Re: I am so fabulous... 05.05.08, 23:23
                                                    gdyby nie wcześniejsze groźby prezesa dr kensiora (nie mylić z
                                                    gąsiorem) pojechania mnie przy pomocy prokuratora napisałbym, że pan
                                                    prezes stał się, ale penisem intelektualnym
                                                  • mufffa Re: I am so fabulous... 05.05.08, 23:25
                                                    mam też pytanie:

Czy prawdą jest, że pan prezes dr kensior (nie mylić z gąsiorem),
                                                    kononowicz rynku re, poprzez swoje rozliczne, często absurdalne, ale
                                                    zawsze prostackie wypowiedzi został okrzyknięty penisem
                                                    intelektualnym?
                                                  • Gość: jacek Re: I am so fabulous... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 09:09
                                                    swietna wiadomosc - diveloperzy wracaja do handlu sznurowkami
                                                  • kensio Muffa pawełek i mummy :p 04.08.08, 09:45
                                                    To sobie muffa z pawełkiem i mamusią muffy polecą na wakacje na nowe
                                                    paszporciki na wielką przygode... nie ma co...Zawsze zastanawia mnie
                                                    ambiwalentna postawa muffy do swojej mamy. Z jednej strony widać jak
                                                    wielki ma żal do niej za kontrolowanie funkcji wydalnieczych i
                                                    seksualnych a z drugiej wygląda na to że jednak nie może sie
                                                    wyzwolić spod wpływu zaborczej matki.
    • Gość: g4g4g Re: Zmniejszenie wydatków za energie i wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:11
      gt4rtg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka