Gość: karol IP: *.chello.pl 25.05.08, 01:10 proszę mieszkańców o rade interesuje mnie mieszkanie ok 50m2 w cenie okolo 5500-6500 i waham sie miedzy białołęką a konstancinem... jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hhh Re: konstancin czy białołęka? IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 08:49 Korki rano podobne, jak jeździsz samochodem to utkniesz tu i tu. Jak na Bialolece wybierzesz Tarchomin, chociaz w tej cenie bedzie jeszcze ciezko, chociaz nie niemozliwie to do metra autobusem dojezdzasz w 15 minut. I tutaj wybor jest jak dla mnie prosty. Z calym szacunkiem dla Konstancina jest on po prosu dalej polozony jezeli zalezy Ci na dojezdzie do Centrum miasta - praca? rozrywka - teatr, restauracja, klub? Odleglosc pomiedzy konstancinem a miastem jest duzo wieksza niz bialoleka a cywilizaja. Odpowiedz Link Zgłoś
winniepooh Re: konstancin czy białołęka? 25.05.08, 08:51 gdzie ty masz takie tanie mieszkanie w Konstancinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: konstancin czy białołęka? IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 09:02 6500 pod warszawa to tanio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: konstancin czy białołęka? IP: *.chello.pl 25.05.08, 12:25 www.domiporta.pl/details,30799,104994158.asp www.domiporta.pl/details,191,105114135.asp myslalem o tych inwestycjach na mapie wychodzi okolo 15 km do centrum zastanawiam sie czy nie jezdzic samochodem z konstancina do metro kabaty, ktos tak praktykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: konstancin czy białołęka? IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 13:49 Sprawdz tarchomin. Osiedle tulipany www.breevast.pl/index.php i coś przez włodarzewska budowane. www.wlodarzewska.pl/_p_sloneczne.html W gornej granicy tj. 6500 powinienes sie zmiescic, tak mysle. Bo po 7000-8000 ofertowe ceny sa na wtorym na tarchominie. I masz 15 ale do cetrum a nie do metra. Swoja droga to i tak strasznie drogo ale Twoj wybor. JWDestraction unikaj, sproboj dojechac nawet w weekend do tego Lewandowa to Ci kopara opadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: konstancin czy białołęka? IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 14:38 praktykuja, ale oficjlanie tam drogi nie ma (jezdzi sie przez lokalna), no i caly czas słysze, ze maja zagrodzic (niespejlanie sie dziwie tym, ktorym pod oknem smiga wilanow, jozefosław i dalsze okolice w drodze na kabaty). takze sprawa ryzykowna moim zdaniem. Poza tym na kabatach nie jest latwo zaprakowac (park&ride ma byc dopiero - obok tesco). W przszlosci sprawe rozwiaze dalsza czesc obwodnicy (tunel pod ursynowem pod płaskowicka i zobacz sobie na siskom jak bedzie szedl), ale to jest piesn przyszlosci (moze za 8- 10 lat?). Chyba jednka ta Bialoleka (pod warunkiem, ze okolice tarchomina, a nie skarbek z gor, lewandow itp). Maja buspass (wlasnym samochodem to mordega) i beda miec za ok. 2-3 lata most polnocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das wybór prosty IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 15:29 www.kastel.com.pl/www.ebb.pl www.janpul.pl www.hirny.pl www.edbud.pl www.longbridge.pl www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf 25 minut w centrum WKD lub 20 SKM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: wybór prosty IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 16:48 Jasne! Ja proponuje Białystok, 2h do Wwa pociągiem albo Ciechanów 1,5h pociagiem a ceny 3-4 tys za metr;) Jak idziemy tym tropem. Do Ciechanowa i Białegostoku nic nie mam, jakby co:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: wybór prosty IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 17:26 > Jasne! Ja proponuje Białystok, 2h do Wwa pociągiem albo Ciechanów > 1,5h pociagiem a ceny 3-4 tys za metr;) Jak idziemy tym tropem. > Do Ciechanowa i Białegostoku nic nie mam, jakby co:) Przecież to jest bliżej centrum niż Konstancin i szyciej niż z wielu miejsc Białołęki. Widziałeś kiedyś mapę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: wybór prosty IP: *.chello.pl 25.05.08, 17:34 Ale mnie interesuje dojazd samochodem, ewentualnie metrem z kabat, autobusem sie juz w zyciu najezdzilem i na razie mi wystarczy, dlatego tarchomin odpada z racji korkow na modlinskiej, a pruszkow bo dojazd dobry tylko kolejka. A co jest z tym lewandowem? bylem na osiedlu przy głębockiej i dojazd byl ok, lepszy niz na tarchomin z racji trasy torunskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: wybór prosty IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 17:59 Gość portalu: karol napisał(a): > Ale mnie interesuje dojazd samochodem, ewentualnie metrem z kabat, Jak uwazasz, ale dziwię się, bo kolejka z Pruszkowa jedzie raptem kilak minut dłużej do centrum niz metro z Kabat, a biorąc pod uwagę jakie są ceny mieszkań "przy metrze" to Cię na to po prostu nie stać. Komfort dojazdu znacznie się ostatnio poprawił, a to jeszcze nie koniec zmian. Dlatego Twoje myslenie jest nieco dziwne. Uważam, że powinieneś po prostu sam sprawdzić, bo z tego co piszesz wynika, że opierasz się na błędnych stereotypach (być może podszeptach naciągaczy od markietyngu). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: wybór prosty IP: *.chello.pl 25.05.08, 18:17 tak, w przypadku pruszkowa opieram sie na tym co slyszalem, podobno kolejka jest zatloczona i jeździ zdecydowanie rzadziej niz metro, a po za tym komunikacja miejska czy podmiejska ma byc dla mnie okazyjnym srodkiem transportu, glownie chce dojezdzac samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: wybór prosty IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 18:28 Znów coś nielogicznego: skoro bez zmróżenia oka stać cię na benzynę po 5,5 i więcej pln/l (koniecznie chcesz jeździć samochodem), to nie stać Cię również na mieszkanko "przy metrze" na Kabatach? slyszalem, podobno kolejka jes > t > zatloczona i jeździ zdecydowanie rzadziej niz metro, Czy podjąłeś samodzielną refleksję z tą informacją i zastanowiłeś się, że może przy znacznie mniejszej liczbie pasażerów to jedna WKD- ka na dziesięc minut w godzinach szczytu jest wystarczająco? Co do ścisku to bez przesady. Nie ma specjalnej różnicy z metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: wybór prosty IP: *.chello.pl 25.05.08, 18:38 myslalem, ze uda sie przeprowadzic merytoryczną dyskusje i taka byla do tej pory, a tu... > Znów coś nielogicznego: skoro bez zmróżenia oka stać cię na benzynę > po 5,5 i więcej pln/l (koniecznie chcesz jeździć samochodem), to nie > stać Cię również na mieszkanko "przy metrze" na Kabatach? haha smieszny jestes uwazasz, ze wszyscy posiadacze samochodow muszą mieszkac w najlepszych dzielnicach? idąc tym tropem na lubelszczyznie nie powinno byc samochodow... ;) nie no zart z tą lubelszczyzną rożnica w cenie mieszkania miedzy konstancinem a takim samym na kabatach to 250tys zl, wiec to duza kwota, starczy na przejechanie 700000km (siedemset tysiecy kilometrow) a jak ktos ma auto na gaz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: wybór prosty IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 20:09 > haha > smieszny jestes uwazasz, ze wszyscy posiadacze samochodow muszą mieszkac w > najlepszych dzielnicach? To Ty masz problem ze zrozumieniem, że chodzi mi o Twoje podejście. No ale to już teoria ewolucji i może skoro mnie obrażasz to nie warto sobie Tobą głowy zawracać: kupuj, kupuj! i najlepiej z kardiologiem gdzieś w pobliżu (tzw. dobra lokalizacja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia kolejka jest przepełniona, wukadka za krótko jeźdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 18:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia a do której jeżdżą pociągi i wukadka, Misiaczku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 18:44 cały czas? a jak wracasz z imprezy? Taksóweczką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das N-85 nocny do Pruszkowa IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 20:03 Gość portalu: misia napisał(a): > cały czas? a jak wracasz z imprezy? Taksóweczką? zależy gdzie impreza, znajomi -często na piechotę, :-) ...a z centrum nocynym autobusem numer N-85 :-))) No cóż, skoro trzeba szukać mieszkania blisko miejsc, gdzie są imprezy, to trzeba sobie zdac sprawę, że takie kryterium ma jedną wadę: imprezy mogą zmieniać miejsce odbywania się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: N-85 nocny do Pruszkowa IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 20:06 ..i tak to właśnie przyjezdne ciule przepłacają grubą kasę, bo myślą, że nic juz nie ma za tablicą z napisem stolyca. Niestety na geografi tego nie nauczą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Po co okłamujesz ludzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 19:35 Dojazd z Pruszkowa do centrum Warszawy lub z powrotem w godzinach szczytu to okolo 1.5 godziny w każdą stronę, a będzie jeszcze gorzej bo przybywa nowych inwestycji. W perspektywie Aleje Jerozolimskie rozkopane i w 99% nieprzejezdne przez nastepne 5 lat. Developerzy ci płacą za te kłamstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: Po co okłamujesz ludzi ? IP: *.ptim.net.pl 25.05.08, 19:59 > Dojazd z Pruszkowa do centrum Warszawy lub z powrotem w godzinach > szczytu to okolo 1.5 godziny w każdą stronę samochodem ok. 50 minut, a SKM ok. 20 - te 1,5 h WYMYŚLIŁEŚ SOBIE > będzie jeszcze gorzej W perspektywie Aleje Jerozolimskie > rozkopane i w 99% nieprzejezdne przez nastepne 5 lat. to czytaj: www.rp.pl/artykul/123411.html > Developerzy ci płacą za te kłamstwa ? Pewnie Rzepie też płacą? Ty masz z pewnością większy autorytet. I KTO TU KŁAMIE?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek rzepa klamie -zyje z ogloszen dewelopero i agencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 20:29 agencji nieruchomosci wzdluz planowanej A2 (juz 2 lata opoznienia) trwa wykup dzialek i budowa domow i blokow - chetnych do korzystania z A2 coraz wiecej a A2 nie jest z gumy zanim zbuduja te A2 - to juz bedzie to za malo i za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po.co.Kłamiesz Developerzy z Pruszkowa uaktywnili się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 21:09 Po Prostu siadła im sprzedaż Nie dajcie się nabrać, tak jak ja. W 50 minut to dojedziesz jak masz samochód terenowy i zapylasz na skróty gruntowymi drogami. SKM jedzie wprawdzie około 25 minut , ale najpierw musisz dojść do SKM (około 15m)bo na komunikacje autobusową w Pruszkowie nie masz co liczyć (jest zdecydowanie słabo i drogo), cisnąć się w potwornym tloku w SKM, a następnie w W-wie dojechać od stacji SKM do pracy innym środkiem lokomocji (tramwaj ,autobus) następne 20 minut liczac z przesiadką. Każdego ewentualnie zainteresowanego Pruszkowem namawiam do uprzedniego osbistego sprawdzenia jak się przedstawia podróż z/do Pruszkowa w godzinach szczytu ( chyba warto poświecić dzień wolny przed podjeciem takiej decyzji). I namawiam, nie sugerujcię reklamową ściemą developerów jakoby Pruszków stanowił prawie że część centrum W-wy. PS. Mam dość. Szukam mieszkania i przeprowadzam się z powrotem do W-wy. A miało być tak fajnie. Gość portalu: das napisał(a): > samochodem ok. 50 minut, a SKM ok. 20 - te 1,5 h WYMYŚLIŁEŚ SOBIE Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Developerzy z Pruszkowa uaktywnili się na for 26.05.08, 17:58 No właśnie radzę sprawdzić. W okolice Galerii Mokotów dojeżdżam prawie codzinnie autem w około 40 - 45 min. WKD + sutobus zajmuje około 55 min. No chyba, że wypadek. Oprócz SKM są też KM, które są mniej zatłoczone. Porównując ze znajomymi z Białołęki czy też Piaseczna to wychodzi tak samo lub zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das ale kłamie! IP: *.ptim.net.pl 26.05.08, 19:55 > SKM jedzie wprawdzie około 25 minut oo...! TO JUŻ NIE 1,5 GODZINY???!!!!!! a następnie w W-wie dojechać od stacji SKM do pracy > innym środkiem lokomocji (tramwaj ,autobus) następne 20 minut liczac > z przesiadką. Hheheheh!! nieno PRZESIADKA - koniec świata. Kup na Marinie , a pewnie wszędzie dojedziesz bez przesiadek w 25 minut! Typowe wsiowe uproszczenia. Uwierz mi, że 20 minut BEZ PRZESIADEK na dworzec centralny niezaleznie od pory roku to może nie luksus, ale wiele dużo droższych lokalizacji moze tylko o tym pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubelec Oszukańcz developerska reklama. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 08:43 Jakoś dziwnie zapaminiałeś o tym że do co napisałem że i w Pruszkowie trzeba do SKM czy kolejki jakoś dotrzeć. Tak więc czas podróży SKM czy kolejką jest licząć łącznie jest w porównywalny z czasem podróży samochodem, z tą różnicą że się moknie i jedzie w upadlającym tłoku. Te sławne "25 minut dojazdu" to totalna ściema lansowana w reklamach pruszkowskich developerów. Co do wyzywania od "wsioków" to moge ci arystoksrato odpowiedzieć ze conajmniej polowa warszawiaków ma kozenie na wsi. Ja akurat przeprowadziłem się kilka lat temuz W-wy do Pruszkowa bo potrzebowałem większego mieszkania. Teraz z powrotem rozglądam się za czymś w W-wie. Pruszków to wprawdzie w miare ładne i barzdo sympatyczne miasto, ale dojazdy na dłuższą metę są zabójcze. Po prostu szkoda życia . Ps. Jak ktoś jest zainteresowany Pruszkowem to warunki dojazdu w godzinach szczytu proponuje sprawdzić osobiście i tyle. A z panem "das" i jego developeidalną propagandą nie będe dalej dyskutować, choć muszą przyznać że jego przekręcanie postu widocznego linijke wyżej i wmawianie że czarne jest biale jest mistrzostwem w kłamstwie i bezczelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Oszukańcz developerska reklama. 27.05.08, 14:15 Cóż jak masz mieszkanie daleko od stacji w Pruszkowie to współczuję, ale wiele miejsc jest oddalony jedynie 5 - 7 min od stacji i nie jest to zabójcze nawet w deszczu. Co do blikości stacji to nie każdy mieszka tuż przy metrze i musi dojść. Tłok też porównywalny z SKM, KM czy WKD. Jasne, że reklamy deweloporów kłamią. Ale one nie mówią o 25 min a o 15 do centrum W-wy zapominając dodać, że te 15 min to helikopterem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak czesto jezdza pociagi, a jak czesto metro ??? IP: *.dsl.sil.at 27.05.08, 22:43 tak samo z predkoscia ... jakie to porownanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubelec Re: Oszukańcz developerska reklama. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 23:34 Pruszków jest sporym miastem. Mieszka w nim około 60 tys miszkańców, tak więc tylko nieliczni i dośc specyficzni ludzie mieszkają w przedwojennych czynszowych kamienicach w promieniu 5 minut od stacji (stary Pruszków - Daszyńskiego itd). Zapomnialem jeszcze dodać ze już tadycją jest coroczny remont torów przez 2 miesiące wakacji, i wtedy pociagi kursują wahadlowo po jednym torze, kończą kurs na Zachodniej itd. Przez 2 miesiące wakacji na komunikacje SKM i PKP nie ma co liczyć. Pozostaje tylko kursująca do Ochoty WKD do ktorej praktycznie w tym czasie nie da się wsiąść z powodu przepełnienia (oczywiście o tym żeby urzędasy wpadły na pomysł żeby zwiekszyć częstotliwość kursowania WKD w tym czasie nie ma co liczyć). marweg25 napisała: > Cóż jak masz mieszkanie daleko od stacji w Pruszkowie to współczuję, > ale wiele miejsc jest oddalony jedynie 5 - 7 min od stacji i nie > jest to zabójcze nawet w deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozdwojenie jazni rozdwojenie jazni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 09:14 czy was posralo....kolega wyraznie sie pyta - konstancin czy bialoleka!!!a ty dyskusja o zadupiu zwanym pruszkow.przypomina mi sie pytanie zadane przez kogos jakis czas temu - legionowo czy piaseczno.oprocz kilku odpowiedzi reszta to byla namowa na pruszkow.dajcie spokoj, nie osmieszajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Oszukańcz developerska reklama. 28.05.08, 10:44 Zapominasz o WKD - W Pruszkowie są dwie niezależne linie kolejowe. Tam wcale nie ma wokół stacji czynszowych budynków. Jest sporo nowych bloków i sporo się też buduje. Poza tym i tuz przy PKP w tej chwili jest budowane duże jak na Pruszków osiedle ( koło fabryki ołówków). Jak ktoś się decyduje na zakup mieszkania np. w Żbikowie czy na Gąsinie czy na końcu osiedla Staszica to chyba wie co go czeka Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma Re: konstancin czy białołęka? 25.05.08, 19:30 Olej Konstancin - wieczne korki, nawet w weekend. Autobusy dwa (tak dwa) na godzinę w normalne dni, a jeden w wolne. Do każdego większego sklepu daleko, jedynie Tesco na Kabatach jest blisko (po dojeździe drogą po której wg znaków jeździć nie wolno). Rano odcinek w samym Konstancinie od ul. Polnej do Klarysewa autobus potrafi 40 minut jechać. A to raptem ze 2km. A na Białołęce przynajmniej komunikacja jest częstsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek dobre - to w koncu kupilas - czy sprzedajesz ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 20:24 w jednym poscie kupilas mieskzanie na Bialolec po 8 tys za m kw (co za rozrzutnosc !!!!) a teraz namiawiasz do Bialoleki smierdzi na kilometr a przy okazji - kiedys do Konstancina jezdzila kolejka waskotorowa - do dzis zachowane sa budynki stacyjne oraz trasa kolejki - odbudowac mozna w kila miesiecy bez wykupow itp Odpowiedz Link Zgłoś
winniepooh Re: dobre - to w koncu kupilas - czy sprzedajesz 25.05.08, 20:34 Porównywanie Konstancina z Białołęką to jakieś nieporozumienie.... Konstanci to miejscowość uzdowiskowa o wyjątkowym mikroklimacie, zamieszkała w większości przez ludzi co najmniej zamożnych, okolica spokojna, żadnych dresów, bardzo mało prawdopodobe aby w tej okolicy powstały jakieś uciązliwe realizacje, typu autostrada, przetwórnia, czy coś w tym stylu. Białołęka jaka jest każdy widzi i nie wiadomo co tam jeszcze wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z komentarzem bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:46 winniepooh napisała: > Porównywanie Konstancina z Białołęką to jakieś nieporozumienie.... > > Konstanci to miejscowość uzdowiskowa o wyjątkowym mikroklimacie, > zamieszkała w większości przez ludzi co najmniej zamożnych, okolica > spokojna, żadnych dresów, bardzo mało prawdopodobe aby w tej okolicy > powstały jakieś uciązliwe realizacje, typu autostrada, przetwórnia, > czy coś w tym stylu. > > Białołęka jaka jest każdy widzi i nie wiadomo co tam jeszcze > wybudują. a kazdy widzi konstancin, ktory ze swojego dawne blasku ma tylko wspomnienia.wiem, bo moja rodzina mieszka tam od lat 60- tych...masakryczne korki!!!koszmar!!a, bym byl zapomnial? ASFLACIARNIA JUZ DZIALA?czy tez jeszcze konstancin moze sie jeszcze szczycic mianem uzdrowiska....?ciekawe co tam jeszcze wsadza...gratuluje umoczonym w tych inwestycjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: dobre - to w koncu kupilas - czy sprzedajesz IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 20:48 jacek, lecz sie. Jak kupila na Bialolece, to pewnie ze namawia innych, bo z jakis wzgledow uwaza, ze to dobry wybor. Ja kupilam na Zoliborzu :-) i tez jestem zdania, ze to debesciarski wybor. A teraz wynajmuje na Kabatach (i nie zachecam: cena-jakosc malo korzystna IMHO, ale wiem, ze jest ciagle wielu amatorow Kabat i Ursynowa w ogolnosci) i stad wiem, ze przejezdzanie z konstancina na kabaty jest niepewne (ciagle powraca temat zamkniecia drogi - chyba jest tam kawalek prywatnego terenu) Ludzie ktorzy maja zamiar/wlasnie kupili maja zamiar sprzdac itd interesuja sie nieruchomsociami i stad zaintereswoanie forum. Za Boga, nie wiem natomiast co ciebie trzyma na tym forum (a jestes tu od wielu, wielu miesiecy). Scigasz sie z tym porucznikiem colombo? Naganiasz (mowiac twoim jezykiem) na spadki? Masz kilka mieszkan do wynajecia i naganiasz klientele ("zeby byli sprytni" i wynajmowali latami)???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: dobre - to w koncu kupilas - czy sprzedajesz IP: *.aster.pl 25.05.08, 21:57 Niestety, forum zdominowała grupa 3-4 kmiotków zmieniających nicki (kiedyś: staedy..., zyski..., pies na bieliznę, dziś: leszek,znawca, jacek,arek, kensio) żyjąca z wynajmowania ludziom mieszkań i dlatego starająca się zniechęcić wszystkich do kupowania czegokolwiek i w jakiejkolwiek cenie (vide słynna podpucha autorstwa bodaj mgmg z kawalerką po 7100/m2 na górnym mokotowie i ich rady typu: nie kupować, za drogo, negocjować ceny). Stąd te orgie radości na forum gdy tylko pojawi się jakaś informacja o zmianie stóp procentowych, czy zaostrzeniach polityki kredytowej. Przy tym wszystkim to chyba jakieś pociotki maciarewicza, bo każdy kto ma inne zdanie to z pewnością wtyka developersko-agencyjna. No cóż można i tak myśleć, w końcu zboczenia są bardzo różne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek dobre - to w koncu kupilas - czy sprzedajesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:11 jesli stopa procentowa idzie w gore - to kazdy posiadacz mieszkan do wynajecia zaluje ze nie sprzedal na gorce i nie ulokowal w na depozycie kazdy pociotek Maciarewcza zna jego smutna historie lekarska i raczej smuci sie jego kolejnmi wybrykami niz podziela jego manie przesladowcza jacek - jest obecny na forum gazety od 2001 roku i nicka nie zmienil- w odroznieniu od przyjaciol dziadka wielbicieli wzrostow do nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek A mówiłem dziadek że nie sprzedasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:16 Nikt ci tej zapchlonej hawiry na Kabatach nie kupi. Nie naganiaj, idź lepiej spać. Tacy jak ty to mogą co najwyżej się zastanawiać czu lepsza dla nich jest nieruchomość na Bródnie czy na Wólce Węglowej, ale to nie o takie nieruchomości chodzi na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek biegunka slowna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:07 wegiel wez droga nino albo cos co tam reklamuja w TVPiS pomiedzy reklamami deweloperow i kredytow hipotecznych dla naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: biegunka slowna IP: *.jmdi.pl 25.05.08, 22:11 Jacuś, idź spać, jutro do szkoły!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek biegunka slowna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:12 i znowu spuszcze ci becki i zabiore kanapki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Prośba!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.05.08, 22:27 Panie i panowie mam prośbę, ten wątek został założony, żeby pomóc mi w wyborze między konstancinem, a białołeką, a wy sie klócicie kto nagania na spadki i co oznacza wzrost stopy procentowej :( Prosze o wypowiedzi zgodne z tematem wątku!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Prośba!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 22:36 A w którym punkcie warszawy pracujesz? Bo nie ma takiej uniwersalnej odpowiedzi. Konstancin jest chyba jednak gorszy komunikacyjnie niz Białołeka (z bialołeki tez wsiadasz w metro - na Marymoncie), a za dwa lata - młociny. Sasiedztwo - chyba podobne, malo menelskie, tu i tu masz duzo zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Prośba!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.05.08, 22:48 pracuje przy rondzie onz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Prośba!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 22:53 hmm, czyli w sumie w połowie drogi. Możesz sie kiedys przejechac na próbę i zobaczyc gdzie gorzej (bo nietsety to taka perspektywa). A Wolę/Bemowo rozważałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Prośba!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 22:57 aha, moze byc za drogo. Ale mozesz poszukac. Ludzie czasem sa sklonni sprzedac taniej (np. maja rate za budowany dom). Czasy teraz takie, ze mozna cos okazyjnego poszukac. A moda na Wole i Bemowo, jakby sie zmniejszyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edw Re: Prośba!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 25.05.08, 23:02 Nie wiem jak tam Białołęka, ale Konstancin jest przytkany. Przez jakiś czas pracowałem w aptece w Klarysewie. Korek w godzinach porannych to standart. Dopóki się nie wyjedzie z jednopasmówki w stronę Wilanowa za ciekawie nie jest. Dwa tygodnie temu odcinek pomiędzy rondem w Konstancinie, a tablicą miejską pokonałem w 35 (2 km ?)minut. Poza tym ciekaw jestem jak będzie sprawa wyglądać jak się cały Wilanów pobuduje... ----------------- e-deweloper.org deweloperzy pod lupą klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: biegunka slowna IP: 195.136.248.* 26.05.08, 10:08 rodzonego ojca chcesz bić, gnoju?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: biegunka slowna IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 22:24 i znowu te koprofilne klimaty... Rodzaj fiksacji wskazuje na bliskie pokrewienstwo psychiczne z ekspertami od "o, jezu, jak beda spadac". A jak tam jacku te dwa mieszkanka, ktore nabyles lezac na plazy (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=106&w=78589708&a=78636711)? Bardzom ciekawa. Wynajmujesz "sprytnie wyczekujacym", sprzedales jak ohydny spekulant czy "umoczyles" i teraz masz misję chronienia innych. Opowiedz cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek biegunka slowna IP: *.dsl.sil.at 27.05.08, 22:46 A tak - wydaje ci sie, ze jestes jasnie pania hrabia z ursusa, a w rzeczywsitosci realizujesz sie glownie z interncecie i szlag cie trafia skad ludzie maja pieniedze wieksze niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma Re: dobre - to w koncu kupilas - czy sprzedajesz 26.05.08, 07:22 Jacuś - a nie pomyślałeś (no nie pomyślałeś, bo to boli), że ktoś jak ja mógł się przeprowadzić z jednego końca miasta na drugi? Z Bielawskiej na Ceramiczną? Myśl matołku, zanim coś napiszesz, albo idź do szkoły, bo już po siódmej. Kłopoty z wydostaniem się z Konstancina znam dobrze - rano, żeby dojechać 710 do pracy na Ursynów na 9:30, muszę wyjść na kurs 7:47, gdzie w samym "kurorcie" autobus stoi czasami 20 minut do przejazdu kolejowego, kolejne 20 minut do Klarysewa. Więc jeśli mam poradzić co do lokalizacji - lepsza będzie Białołęka - przynajmniej leży w granicach W-wy i autobusy muszą tam jeździć częściej niż w strefie podmiejskiej. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek napisalas ze kupilas mieszkanie na Bialolece IP: *.dsl.sil.at 27.05.08, 18:23 po 8 k PLN to sie lecz - a nie pouczaj innych na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: konstancin czy białołęka? IP: *.jjs-isp.pl 26.05.08, 21:14 Białołęka to typowe blokowisko. Mieszka tam tysiące ludzi a do niektórych osiedli nie ma pożądnego dojazdu. Nie ma gdzie wyskoczyć do knajpy czy jakiejś klimatycznej kafejki, brakuje przedszkoli, szkół itp.... Konstancin to jednak zupełnie inna liga (imo). Nawet jeśli nie mieszkasz w tzw. strefie A, to masz "dwa kroki" do tężni, ogrodu botanicznego. Niewątpliwie przyjemniej spaceruje się wśród przepięknych, starych drzew i rezydencji niż betonu białołeki czy tarchomina. Ale decyzja należy do Ciebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: konstancin czy białołęka? IP: *.acn.waw.pl 26.05.08, 23:44 Chłopak napisał, że dojeżdża do pracy przy rondzie ONZ. To mu te teżnie i drzewa chyba tyle dadzą, że w weekend będzie mógł odchorować gehenne codziennej podróży do pracy;) Tarchomin - autobus + metro = 30-40 minut i jestes w pracy niezeleznie od korkow (buspass na Modlinskiej). Samochod - jezeli na 9 do pracy to godzinę musisz liczyć conajmniej. Jezeli na 10 to okolo 40 minut. Acha i nie masz racji z Lewandowem, Glebocka itp. Torunska stoi i stoi, glebocka masakra juz teraz a nowe osiedla przy carrefurze juz koncza... Niech Ci napisza ludzie ze Skarbka z Gor czy da sie z stamtad dojechac na 9 do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: konstancin czy białołęka? IP: *.acn.waw.pl 26.05.08, 23:47 A jak ktos napisal wyzej na tarchominie zieleni nie brakuje i nie zabraknie, chyba, ze ktoregos pieknego dnia Wisle zaleja betonem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: konstancin czy białołęka? IP: *.acn.waw.pl 26.05.08, 23:49 i jeszcze drugie "acha". Tarchomina nie chwale, ale jak juz podales dwie okreslone lokalizje to Bialoleka/tarchomin to mniejsze zlo po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Białołęka nie jest zła 27.05.08, 08:12 Ja się trzy miesiące temu przeprowadziłem na Białołękę. Byliśmy z żoną pełni obaw, bo do tej pory mieszkaliśmy na Starej Ochocie, a przedtem na bliskiej Woli i wszędzie mieliśmy blisko. Generalnie okazało się, że nie jest tak źle - tzn. oczywiście dojazdy zajmują czas, ale myśleliśmy, że będzie gorzej. Dojazd do pracy z okolicy Fortu Piontek do biurowca WTT zajmuje rano 35-40 minut, a powrót ok. 45-50 (ale nie przez Most Grota tylko Gdański). Czyli dojazdy zajmują ok. 1,5 godziny dziennie (niemało, ale spodziewałem się, że będzie gorzej). Z komunikacją miejską nie ma problemu. Autobusów jest zatrzęsienie. Mój znajomy robi taki myk, że samochodem dojeżdża na Marymont, zostawia auto na parkingu i przesiada się do metra (chyba lepsza opcja niż przebijać się z Konstancina na Kabaty). Z zakupami też jest OK. Auchan na Modlińskiej, Carreffour na Targówkuny i SellGross. No i słynny już most północny ma powstać. Obecnie miasto odebrało jego projekt i teraz będą rozpisywać przetarg na budowę. Bełkoczą coś o 2010, ale moim zdaniem w wariancie optymistycznym to 2011 i to raczej druga połowa. No i tramwaj na Winnicę. Zdaje się, że to jest na etapie rozpisywania przetargu na projekt, ale moim zdaniem ta linia tramwajowa nie powstanie przed 2013. Dodatkowo mają modernizować Modlińską i też coś tam móiwą o tramwaju na Żerań. Po zrealizowaniu tych inwestycji Białołęka powinna stać się w miarę znośną dzielnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Białołęka nie jest zła IP: *.acn.waw.pl 27.05.08, 08:37 a o ktorej rano sie przebijasz? Jak taki czas masz na 9 do WTT, to niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Re: Białołęka nie jest zła 27.05.08, 16:47 Gość portalu: hhh napisał(a): > a o ktorej rano sie przebijasz? Jak taki czas masz na 9 do WTT, to > niezle. To nie jest kwestia, o której wyjeżdżasz (chociaż warto zostawić sobie margines), ale w tym, żeby nie jechać Modlińską i zjechać z Trasy najpóźniej Powązkowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Białołęka nie jest zła IP: *.acn.waw.pl 27.05.08, 20:31 To widze ze kombinujesz ostro;) ale cóż co zrobić;) Szkoła przetrwania. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vyehoor Re: konstancin czy białołęka? IP: *.jmdi.pl 28.05.08, 19:38 Sprzedam udział 50.4m2 na Białołęce po 6000zł.za metr.Mój mail: sprzedamieszkanie@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś