Dodaj do ulubionych

Co to jest NOSPAM???

IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 17:52
Na pierwszy rzut oka wygląda ,jak nazwa jakiegoś leku,ale niektórzy z Was
mają to za loginem ,a przed końcówką gazeta.pl.Co to takiego???Ja rozumiem
agora.pl,ale Nospam...Ja w sprawach internetowo-komputerowych znawczynią
raczej nie jestem,więc nie dziwcie się,jaśli pytam o coś dla Was jasnego.
Ostatnio widziałam reklamę,że końcówka ma być bez poczty tzn cos-
tam@gazeta.pl i co?-rybka!
Obserwuj wątek
    • bla_bla_bla Re: Co to jest NOSPAM??? 21.07.02, 17:54
      U mnie jak sie zaloguję też jest,a nazwa konta jest rzekomo bez tego
      Nospam.Hmmmm...
      • Gość: m. Re: Co to jest NOSPAM??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 19:48
        chodzi o zablokowanie konta przed "spamem".
        m.
        • Gość: bla..bla Re: Co to jest NOSPAM??? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 11:12
          Hmmmmm....eeeeee...czyli?
          • servent Re: Co to jest NOSPAM??? 22.07.02, 14:33
            Chodzi o to, żebyś nie musiała brac Neospasminy
            albo Nospy po tym jak dostaniesz wiele maili od nieznajomych
            o róznej treści lub jak twój mail nierozpoznany będzie usuniety razem z tymi co
            ich tak dużo przez niezabezpieczone serwery jest przepychane.

lub inaczej mówiąc, jest sposób na znalezienie niezabezpieczonego serwera,
            który mozna wykorzystać do rozsyłania róznego rodzaju treści, w adresie nadawcy
            oczywiście widnieje adres i nazwa serwera, a właściciel nie wie o tym że
            rozsyła spam. Serwer taki nazywa sie spamowy ( jest prowadzona specjalna lista
            takich serewerów ) to co z niego wychodzi jest spamem i żeby odróżnic twoje
            maile od tego co jest spamem dla specjalnych filtrów wpisuje sie w adresie
            nadawcy NOSPAM czyli coś co nie jest spamem.
            Dobra bajka co?
            • Gość: bla..bla Re: Co to jest NOSPAM??? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 20:04
              Robicie mi breję z mózgu!!!!!!!!!!!!!!!!LITOŚCI!!!!!!!
            • Gość: bla..bla Re: Co to jest NOSPAM??? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.02, 17:14
              To jeszcze jedno pytanko-czy jeśli podaje komus mój tutejszy adres muszę prosić
              o wpisywanie tego NOSPAM,czy wystarczy tylko
              bla_bla_bla@gazeta.pl,czy .........@poczta.gazeta.pl
              A swoją drogą to nospa jest strasznie nieprzyjemną sprawą i kiepskie bajki mi
              servent wciskasz...
              • zeus Re: Co to jest NOSPAM??? 29.07.02, 00:21
                Wystarczy, ze podasz login@gazeta.pl lub login@poczta.gazeta.pl.
                NOSPAN jak zauwazylicie jest pisane WIELKIMI literami - generalnie w internecie
                wielkie i male litery sa rozrozniane (wyjatkiem sa e-maile gdzie nie ma
                znaczenia czy wpiszesz LOGIN@GAZETA.PL CZY tez login@gazeta.pl czy
                Login@Gazeta.pl). Jemak w tym przypadku wielkie litery maja znaczenie.
                Otoz jak doskonale ;-) wyjasnil servent - do sieci sa podlaczone takie wredne
                komputery, ktore staraja sie za wszelka cene nas szpiegowac i wykradac nasze
                adresy mailowe - taki komputer/robot poszukuje "@" w ciagu znakow. Gdy malpke
                (a wlasciwie ath'a) wreszcie znajdzie zapamietuje wszystko co jest zapisane
                jednym ciagiem przed i za malpka. Tak zdobyty mail jest nastepnie
                wykorzystywany do zasypywania nasz internetowymi smieciami.
                Teraz wracam do wielkich liter - otoz tem robocik wpisuje NOSPAN jako czesc
                naszego adresu. Jednak w rzeczywistosci taki adres nie istnieje!!! (tzn. dlugo
                by to wyjasniac - tam znajduje sie specjalny filtr) - dlatego wszystkie smieci
                nas omina.
                Jednak porzadane maile do nas dotra - poniewarz filtr go przekieruje. Wiekszosc
                internautow wie, Wy od teraz rowniez, ze wysylajac do kogos maila - i adres
                wyglada np tak login@NOSPAN.poczta.gazeta.pl nalezy pisane wielkimi literami
                fragmenty pominac - uzyskamy wiec prawidlowy adres" login@poczta.gazeta.pl -
                maszyna nie jest na razie w stnie tego automatycznie dokonac (bo ona jesli
                usuwa wielkie litery to juz wszystkie.

Uwaga adresy "zabezbieczone" moga byc rowniez pisane
                LOGIN@nospan.POCZTA.GAZETA.PL!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka