marseille30 08.01.02, 16:17 zajrzyjcie na warszawskie forum, a potem na dział Mokotów, Ursynów.. i w końcu wątek "Gratulacje dla Eeli.." Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marseille30 Re: Piaseczno- wazne 08.01.02, 16:52 Nikt tam nie mieszka?? odezwijcie się, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Piaseczno- wazne IP: *.stat.gov.pl 09.01.02, 09:36 marseille30 napisał(a): > Nikt tam nie mieszka?? odezwijcie się, proszę... A jak wejść na to Forum???? Jaki adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Piaseczno- wazne IP: *.wm.net 09.01.02, 10:58 A mozna prosic o cos blizej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Piaseczno- wazne IP: 10.104.4.* 09.01.02, 11:22 Witam, Odnosnie autobusow ZTM - dowiedzialem sie, ze wkrotce nastapia zmiany rozkladow linii 709 i 727. Na trasy wyjedzie wiecej autobusow, co nie koniecznie oznacza, ze autobusy beda jezdzily czesciej:( Pozyjemy, zobaczymy. Chyba to jeszcze nie sa te zmiany zwiazane z remontem wiaduktu i zmianami tras, ale nareszcie cos sie zmienia. Jak bede wiedzial wiecej, to napisze. Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Piaseczno- wazne IP: *.wm.net 09.01.02, 13:41 Gość portalu: FGK napisał(a): Dzieki za informacje. Pozdrawiam > Witam, > > Odnosnie autobusow ZTM - dowiedzialem sie, ze wkrotce nastapia zmiany > rozkladow linii 709 i 727. Na trasy wyjedzie wiecej autobusow, co nie > koniecznie oznacza, ze autobusy beda jezdzily czesciej:( > Pozyjemy, zobaczymy. > Chyba to jeszcze nie sa te zmiany zwiazane z remontem wiaduktu i zmianami tras, > ale nareszcie cos sie zmienia. > Jak bede wiedzial wiecej, to napisze. > > Pzdr. > FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Piaseczno- wazne IP: *.stat.gov.pl 10.01.02, 10:20 a jak teraz będą jeździły 709 i 727, nowymi trasami tzn.jakimi??pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Piaseczno- wazne IP: 10.104.4.* 10.01.02, 13:18 Gość portalu: debowska napisał(a): > a jak teraz będą jeździły 709 i 727, nowymi trasami tzn.jakimi??pzdr Teraz bedzie dokonana tylko korekta czasu jazdy, zeby zapobiec opoznieniom i braku punktualnosci autobusow. Korekta polegac bedzie prawdopodobnie na: 1. wyrownianie porannych i wieczornych czasow przejazdow dla DP i DS, 2. zmianie czasu jazdy dla: a) linii 727 na odc. Szkolna - Gloskow (wydluzenie); b) dla obu linii na odc. Metro Wilanowska - Lamina, tylko w kierunku Piaseczna - w DP w godz 7-13 wydluzenie, w godz. 18-21 skrocenie; c) zroznicowanie czasow przejazdu w DS w zaleznosci od pory dnia 3. poprawie cyklicznosci kursowania na wspolnym odcinku MW - Lamina, Bedzie to mozliwe dzieki temu, ze od 07.01.02 na linie 709 wyjechaly 3 dodatkowe autobusy, tzw. wtyczki, kursujace miezy kursami rozkladowymi w godzinach szczytu. Po zmianie rozkladu te trzy wozy beda uwzglednione w rozkladzie. Co do zmian dotyczacych Piaseczna, to od 07.01.02 ulegl zmianie takze rozklad linii 710 : Piaseczno (Polkolor) - Konstancin Jeziorna - Wilanow - Metro Wilanowska - teraz kursuje w godz. szczytu co 15 minut. A wracajac do Twojego pytania - trasy linii 709 i 727 teraz nie ulegna zmianie. Zmiana ta (jeszcze blizej nieokreslona) czeka nas z chwila zamkniecia ruchu na ulicy prowadzacej do Zalesia Dolnego, Golkowa, Gloskowa, Tarczyna i Grojca z powodu remontu wiaduktu. Wowczas caly ruch skierowany bedzie na trasy objazdowe, a 727 byc moze nawet ulegnie zawieszeniu. Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Piaseczno- wazne IP: 10.104.4.* 10.01.02, 13:21 I jeszcze legenda: DP - rozklad dla dnia powszedniego DS - rozklad dla soboty i dnia swiatecznego Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Piaseczno - njusy autobusy:) IP: 10.104.4.* 11.01.02, 11:55 Gość portalu: debowska napisał(a): > a jak teraz będą jeździły 709 i 727, nowymi trasami tzn.jakimi??pzdr I oto swiezutkie info od ZTM_Info z grupy dyskusyjnej ztm.news: Zmiana będzie kompleksowa. MZA (R-7) przedstawiło już swoje propozycje (dość znaczne wydłużenie czasów jazdy przez cały dzień). PS. 1. Wkrótce to raczej wiosna (powód: koordynację rozkładów jazdy linii międzypowiatowych od tego roku będzie prowadził Urząd Marszałka Województwa Mazowieckiego - zresztą zgodnie z Ustawą (ostatnie 2 lata robiła to PIGTSiS w imieniu Marszałka). Jak się dowiadujemy, najwcześniej w połowie lutego zostanie wydane zarządzenie Marszałka w tej sprawie (w tym cennik), a potem zobaczymy jak to zafunkcjonuje. Nam w każdym razie zależy na jak najszybszej korekcie. W przypadku linii 727 jest jeszcze jedna niewiadowma - to termin remontu wiaduktu za Piasecznem. 2. Trzy wtyczki to aż nadto do kompensacji wydłużeń czasu jazdy, więc może będzie nieco lepiej? (Dmuchajmy na zimne, bo do końca jeszcze nie wiadomo co będzie dalej z kasą miasta). Tyle cytatu Pozdrawiam FGK Odpowiedz Link Zgłoś
marseille30 Re: Do FGK 11.01.02, 16:24 Proszę, wyslij mi ten nowy rozkład na skrzynke mailową- mój komputerek nie może sobie poradzić z otwarciem odsyłacza. Czy zmiany dotyczyć będą tylko i wyłącznie czestotliwośći kursów? Bo ja nie na ilość ale na jakość narzekam.. Mam ponad kilometr do przystanku, no i tak w skrytośći serca liczyłam że wreszcie i o Multihekka jakiś autobus by zahaczał...Jak na razie jesteśmy trzecią kategorią w Piasecznie... jezeli chodzi o komunikację ze światem. Będe wdzięczna za to info z newsami, Pozdrawiam serdecznie , Marsylka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Do FGK IP: 10.104.4.* 14.01.02, 10:04 marseille30 napisał(a): > Proszę, wyslij mi ten nowy rozkład na skrzynke mailową- mój komputerek nie może > > sobie poradzić z otwarciem odsyłacza. Bo to nie byl odsylacz...:) Jak tylko nowy rozklad sie pojawi, chetnie rozesle. > Czy zmiany dotyczyć będą tylko i > wyłącznie czestotliwośći kursów? Bo ja nie na ilość ale na jakość narzekam.. > Mam ponad kilometr do przystanku, no i tak w skrytośći serca liczyłam że > wreszcie i o Multihekka jakiś autobus by zahaczał...Jak na razie jesteśmy > trzecią kategorią w Piasecznie... jezeli chodzi o komunikację ze światem. Z tego, co sie dowiedzialem, prawdopodobnie beda 2 zmiany: Pierwsza - dorazna - poprawa czestotliwosci, bez korekty trasy (az dziwne, ze sie udalo, bo w budzecie Wawy ponoc brakuje kasy na komunikacje wewnatrz miasta, a co dopiero na poprawe komunikacji z Piasecznem, ktore nic nie placi) Druga - zwiazana z remontem wiaduktu nad torami w Piasecznie. Niepewny jest los 727: albo pojedzie trasa objazdowa (na odc. Metro Wil. - Lamina bedzie bez zmian), albo zostanie zawieszona, a w zamian za to bedzie wzmocnione 709 + byc moze jakas linia zastepcza dla mnieszkancow Zalesia, Golkowa, Gloskowa. Tutaj mozemy tylko gdybac, bo zmiany te istnieja na razie tylko w formie planow. > Będe wdzięczna za to info z newsami, Na to zawsze mozesz liczyc:) > Pozdrawiam serdecznie , > Marsylka Pozdrawiam takze FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Do FGK IP: 10.104.4.* 14.01.02, 10:16 > Mam ponad kilometr do przystanku, no i tak w skrytośći serca liczyłam że > wreszcie i o Multihekka jakiś autobus by zahaczał...Jak na razie jesteśmy > trzecią kategorią w Piasecznie... jezeli chodzi o komunikację ze światem. He, he, w takim razie witam w Klubie Dochodzacych Do Przystanku:)) Pzdr. FGK (Albatrosow 20) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk 727 nie zamieni sie w express IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.01.02, 18:44 Witam, Przeczytałem dziś w darmowej gazecie "Nad Wisłą" (z 10 stycznia 2002), że niejaki Mikołaj Tarchalski (lat 17) z Głoskowa mocno walczył o to aby zmienić linię 727 na ekspresową. Zebrał ok. tysiąca podpisów wystosował pisma do wszystkich urzędów w tym ZTM. I nic z tego. ZTM uprzejmnie odpowiedziało, że linia pozostanie nie zmieniona i autobusy będą się zatrzymywać na wszystkich przystankach na ul.Puławskiej. Powód? Gmina ursynów dopłaca do linii a Piaseczno nie. Podobno Mikołaj ma walczyć dalej. Ja życzę mu powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: 727 nie zamieni sie w express IP: 10.104.4.* 14.01.02, 10:11 Gość portalu: azk napisał(a): > Witam, > > Przeczytałem dziś w darmowej gazecie "Nad Wisłą" (z 10 stycznia 2002), że > niejaki Mikołaj Tarchalski (lat 17) z Głoskowa mocno walczył o to aby zmienić > linię 727 na ekspresową. Zebrał ok. tysiąca podpisów wystosował pisma do > wszystkich urzędów w tym ZTM. I nic z tego. ZTM uprzejmnie odpowiedziało, że > linia pozostanie nie zmieniona i autobusy będą się zatrzymywać na wszystkich > przystankach na ul.Puławskiej. Powód? Gmina ursynów dopłaca do linii a > Piaseczno nie. > Podobno Mikołaj ma walczyć dalej. Ja życzę mu powodzenia. Nie dziwie sie odmowie ZTMu. Linia 727 nie moze byc expressem, bo jako jedyna obsluguje rejon Zalesia Dolnego, Golkowa, Gloskowa, Antoninowa, Wladyslawowa etc. Co to za linia ekspresowa, ktora sila rzeczy bedzie sie zatrzymywala na kazdym przystanku?? Problem lezy gdzie indziej - chodzi o linie ekspresowa na odc. Piaseczno - Warszawa. I tu Mikolaj poszedl na latwizne, bowiem projekt taki byl juz zgloszony ponad 2 lata temu przez Piota Figla, ktory zebral ok. 3 tysiecy podpisow. Projekt dotyczyl slawetnej linii 809. ZTM go przyjelo, przystosowalo do swoich zalozen i... Piotr wycofal sie z wniosku. Dlaczego? Bo po przystosowaniu projektu do zalozen ZTM, linia stracila swoje najwieksze atuty: pomijanie mniej uczeszczanych przystankow i korzystny czas przejazdu. W razie czego moge sie postarac o ten projekt i Wam przeslac - Piotr trafil w samo sedno potrzeb mieszkancow Piaseczna. Nic dodac, nic ujac. Pzdr.FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Piaseczno- wazne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 19:55 Informacja w sprawie rozkładu jazdy autobusów - pod www.ztm.waw.pl/Rozkłady.htm Pozdrawiam, edwj@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Piaseczno- wazne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 19:55 Informacja w sprawie rozkładu jazdy autobusów - pod www.ztm.waw.pl/Rozkłady.htm Pozdrawiam, edwj@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Piaseczno- wazne IP: 10.104.4.* 14.01.02, 10:12 Gość portalu: Ed napisał(a): > Informacja w sprawie rozkładu jazdy autobusów - pod > www.ztm.waw.pl/Rozkłady.htm No, ale sa tam tylko rozklady aktualne:) Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Piaseczno- wazne IP: *.stat.gov.pl 14.01.02, 11:55 ciekawe dlaczego Gmina jest ślepa i głucha na to że Osiedle Słowicza jest jednym z największych w Piasecznie, a za nami buduje jeszcze drugi Dewelopper ( a propos, czy ktoś wie jaki??)a nie ma komunikacji - trzeba zasuwać taki kawał drogi, chyba tą ulicą Powstańców mogłoby coś jeździć. Czy ktoś wie pod jaki adres pisać pismo z tym zapytaniem i czy ktoś próbował. Przecież CORAZ WIĘCEJ LUDZI SIĘ wprowadza i jeszcze budują to wielkie "G" na środku osiedla. Nie wyobrażam sobie co się będzie działo?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
marseille30 Re: Debowska 14.01.02, 16:25 Widzisz sama, z całej tej gawiedzi tylko my dwie i FGK krzyczymy, że nam tego przystanku brakuje. Widocznie cała reszta towarzystwa jest albo zmotoryzowana, albo nigdzie się rano nie śpieszy, albo...tyle ma problemów z MultiHekkiem ,ze z nich wszystkich problem dojazdów jest najmniejszy! Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, M. Odpowiedz Link Zgłoś
petras Re: Debowska 14.01.02, 17:04 Problek dotyczy wszystkich, Nawet zmotoryzowani mają swoich niezmotoryzowanych gości... Zawalczymyo przystanek, gdy ruszy strona wwww. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONA Re: Piaseczno- wazne IP: *.wm.net 15.01.02, 08:30 Gość portalu: debowska napisał(a): Za osiedlem Slowicza buduje m.in. Spoldzielnia JEDNOSC > ciekawe dlaczego Gmina jest ślepa i głucha na to że Osiedle Słowicza jest > jednym z największych w Piasecznie, a za nami buduje jeszcze drugi Dewelopper ( > > a propos, czy ktoś wie jaki??)a nie ma komunikacji - trzeba zasuwać taki kawał > drogi, chyba tą ulicą Powstańców mogłoby coś jeździć. Czy ktoś wie pod jaki > adres pisać pismo z tym zapytaniem i czy ktoś próbował. Przecież CORAZ WIĘCEJ > LUDZI SIĘ wprowadza i jeszcze budują to wielkie "G" na środku osiedla. Nie > wyobrażam sobie co się będzie działo?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: Piaseczno- wazne 15.01.02, 09:56 cześć to ja Debowska Asia zmieniona na dasię,pozdrawiam cię Marseille i innych też. Niezależnie od tego czy jeździmy samochodem czy autobusem komunikacja jest fatalna nie mówiąc już o dojściu do przystanku.Poza tym czy wierzycie że uda się zatrzymać budowę tego wstrętnegokolosa ???Napisałam pismo zgodnie z sugestią Petrasa ( jeśli pomyliłam LOgin to sorki ) Cieszę się z naszej stronki może to trochę utrze nosa tym ..... z MH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONA Re: Piaseczno- wazne IP: *.wm.net 15.01.02, 14:20 dasia1 napisał(a): A o jaka strone chodzi > cześć to ja Debowska Asia zmieniona na dasię,pozdrawiam cię Marseille i innych > też. Niezależnie od tego czy jeździmy samochodem czy autobusem komunikacja jest > > fatalna nie mówiąc już o dojściu do przystanku.Poza tym czy wierzycie że uda > się zatrzymać budowę tego wstrętnegokolosa ???Napisałam pismo zgodnie z > sugestią Petrasa ( jeśli pomyliłam LOgin to sorki ) Cieszę się z naszej stronki > > może to trochę utrze nosa tym ..... z MH. Odpowiedz Link Zgłoś