Gość: anialuk IP: *.stansat.pl 25.06.08, 21:48 Czy ktoś wie coś na temat tego developera i inwestycji Kamieniczka na Polnej w Pruszkowie? Jestem w fazie kupowania mieszkania tam, chciałbym się czegoś dowiedzieć. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wunderknabenhorn Re: Hirny BD IP: *.ptim.net.pl 25.06.08, 22:55 moim skromnym zdaniem to w tej chwili najlepsza lokalizcja z nowych inwestycji: kameralnie, a nie jakiś pekin, na granicy z Ostoją i Komorowem, wśród domów jednorodzinnych, można spokojnie korzystać z WKD (7-8 minut na piechotę) oraz SKM (13-14 min na piechotę). Prawie cała już sprzedana co mnie nie dziwi przy cenie ok. 6tyś/m2. Za ta lokalizację i w kameralnym standardzie (głównie duże mieszkania) gdybym dziś miał kupować to właśnie na to bym się zdecydował. Mieszkam tu wiele lat, więc uwierz, ze wiem co mówię. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunder.... Re: Hirny BD IP: *.ptim.net.pl 25.06.08, 23:02 a i oczywiście to prawie centrum więc cała infrastruktura miejska w zasięgu 5-10 minut piechotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trucker Re: Hirny BD IP: *.gprs.plus.pl 26.06.08, 08:59 Jaka kameralna??? Przecież ta kamieniczka jest położona w centrum Pruszkowa przy samym osiedlu!!! Na około wciąż powstają nowe budynki, no i ten widok na całodobowy parking strzeżony bezcenny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anialuk Re: Hirny BD IP: *.polkomtel.com.pl 26.06.08, 09:04 Nie jest tak do końca. Dookoła nie ma się już gdzie budować:) Widok na parking jest znacznie lepszy niż widok na ścianę sąsiedniego bloku (większość nowych osiedli). Pozatym jest pewność że nigdy nie będzie tak blokowiska jak na Tarchominie. A co sądzicie o samym developerze? Ktoś coś słyszał na jego temat? Jest obszerna wymiana zdań na tym forum, ale brakuje konkretów. Jak się sprawdził? jak wyglądał odbiór? Czy robił jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunderknab. Re: Hirny BD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 09:56 > Jaka kameralna??? 20 mieszkań jak na centrum miasta i obecne standardy to jak najbardziej kameralna inwestycja (średnia wielkość mieszkania oscyluje wokół 80 m2) - na oko. Przecież ta kamieniczka jest położona w centrum > Pruszkowa przy samym osiedlu!!! Noi co że w centrum, to atut przecież, co to ma wspólnego z kameralnością. Przy JAKIM osiedlu?! Ostoja? Na około wciąż powstają nowe > budynki Na pewno nie "na około" bo 50% sąsiedztwa to budownictwo jednorodzinne. To chyba dobrze, że wokoło nowe budynki (zresztą niektóre o podwyższonym standardzie). >no i ten widok na całodobowy parking strzeżony bezcenny.... tylko z jednej strony. Poza tym z regułu pod budynkami są parkingi dla samochodów, pewnie że mniejsze, ale co ty byś, przepraszam chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Hirny BD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:16 Otoczenie tej inwestycji to nie żadna Ostoja, ktora jest po drugiej stronie torów kolejki WKD, tylko od strony ulic Przeskok, Zakątnej i Komorowskiej walące sie rudery zamieszkałe przez najbardziej zatwardziałe pruszkowskie menelstwo i menty najgorszego autoramentu. Kameralnie jak na gangsterskim filmie. A jeśli chodzi o opinie o firmie Hirny BD polecam poszukanie na tym forum opinii o inwestycjach tego developera w Otwocku. Na przykład forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=67523938&a=67523938 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunderknab Re: Hirny BD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:22 Bzudy piszesz, jakie rudery i jakie menelstwo? Osiedle Przy Pałacu, osiedle Ceglana? Owszem jest parę starych budynków w dalszej odlegości, ale zaledwie kilka przy Komorowskiej i nie w bezpośrednim sasiedztwie. Kamienica stoi przy ulicy Polnej, powiedz ile ruder widziałeś przy tej ulicy, a ile domów jednorodzinnych? Myśle, ze tak najłatwiej sprawdzimy, kto pisze prawdę. Otwock? To napisz też ile czasu jedzie się do centrum z Otwocka i czym się jedzie i jak się jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunderknab Re: Hirny BD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:24 > Otoczenie tej inwestycji to nie żadna Ostoja, ktora jest po drugiej stronie > torów kolejki WKD, To ciekawe, czemu nowo budowane osiedle po tej samej stronie torów nazywa się "lipowa ostoja"? Poza tym, sąsidztwo Komorowa, czy Ostoi - jak wolisz - dla mnie nie ma różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek reklama dźwignią handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:38 Ostoja ma obecnie w Pruszkowie bardzo dobrą opinie. Ceny za domki sa tam wyzsze niż w innych dzielnicach. Deweloper Lipowej Ostoi ( Kastel bodajże) chce się po prostu podłączyć ze swoim blokowiskiem pod image osiedla domków jednorodzinnych, a budowane osiedle " Lipowa Ostoja" jest raczej blizej Komorowa niż centrum Pruszkowa. Po prostu zostaw samochod i zwiedź okolicę inwestycji na piechotę (raczej za dnia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunderknab. Re: reklama dźwignią handlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:45 Po prostu > zostaw samochod i zwiedź okolicę inwestycji na piechotę (raczej za dnia). Dokładnie, zrób tak jak mówi przedmówca i dodatkowo zwróć uwagę ile się wokół buduje i już nabudowało nowoczesnych inwestycji (pewnie dla menelstwa). I zadaj sobie pytanie , czemu akurat w tym miejscu się tyle buduje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Buduje sie tam gdzie sa wolne dzialki pd budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 11:01 I uda się tak czy inaczej uzyskać pozwolenie na budowę. A sugestię zwiedzenia okolicy ( zwłaszcza od strony ulicy Komorowskiej) i samodzielnego wyrobienia sobie poglądu jak najbardzej podtrzymuje. To co mnie zdecydowanie zraża, ktos inny może uznać za nieistotne okoliczności. Zyczę powodzenia i trafnego wyboru. A co do wątpliwości odnośnie dzielnic Pruszkowa to polecam na przyklad: www.pruszkow.com.pl/przewodnik0/przewodnikint.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunder Re: Buduje sie tam gdzie sa wolne dzialki pd budo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 12:08 > A sugestię zwiedzenia okolicy ( zwłaszcza od strony ulicy Komorowskiej) Wiesz, patrząc w ten sposób to rzeczywiście w każdą lokalizację można uznać za złą, jak się WYBIERZE JEDNĄ ULICĘ (bynajmniej nie najbliżej zlokalizoawaną). Jak widać zatem pozostałe okolice nie budzą zastrzeżeń. Całkiem nieźle. Proponuję rozmówcy - celem uniknięcia równie "obiektywnego" argumentowania - pokazanie leszej inwestycji w Pruszkowie pod względem lokalizacji. Nawet niekoniecznie w Pruszkowie. Proszę się teraz wykazać! (choć coś czuję, że teraz nasza rozmowa szybko się skończy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Kim jesteś panie wunderknab ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 23:19 Piszesz z domeny operatora internetu bezprzewodowego w Pruszkowie a walisz bzdury że inwestycja jest na granicy Komorowa i Ostoi jakbyś nigdy w życiu w Pruszkowie nie był, i nie mial zielonego pojęcia o jego topologii. Jak radzę ewntualnie zainteresowanym, że każdy może dowiedzieć się więcej o developerze na podstawie opinii na tym forum o jego wczesniejszych inwstycjach w Otwocku , udajesz idiotę pisząc że do Otwocka dłużej się dojeżdża. 6tys za m2 za 80m2 mieszkanie w Pruszkowie ( we średno zaawansowanej fazie budowy) reklamujesz jako super atrakcyjną cenę, podczas gdy w tych okolicach cenowych można już kupic mieszkanie o tym metrażu w Warszawie ( na przykład Marvipol na Mokotowie od 6,5 tys za m2). Wydaje mie się że ty nie jestes klientem tylko sprzedajesz. Bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunderknab Nie twój interes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 08:53 podczas gdy w tych okolicach > cenowych można już kupic mieszkanie o tym metrażu w Warszawie ( na przykład > Marvipol na Mokotowie od 6,5 tys za m2). forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=78486863&v=2&s=0 granicy Komorowa i Ostoi jakbyś nigdy w życiu w > Pruszkowie nie był, i nie mial zielonego pojęcia o jego topologii. Jest na granicy z terenami zabudowy jednorodzinnej które rozciągają się od granic Pruszkowa na Komorów. Dojście do komorowa na piechotę zajmie ci 10-15 minut, na Ostoję podobnie, więc nie opowiadaj banialuk, że jest jakaś róznica między tą cześcią Pruszkowa, a Komorowem czy Ostoją. Ten sam charakter i bliskość. Nie wiem co ty chcesz w ogóle udowodnić? podczas gdy w tych okolicach > cenowych można już kupic mieszkanie o tym metrażu w Warszawie ( na przykład > Marvipol na Mokotowie od 6,5 tys za m2). Widzę, że po długim namyśle wreszcie wydusiłeś przykład - na Mokotowie (najdroższa poza centrum dzielnica). Hehe, no to nieźle, że sam taki dajesz punkt odniesienia. Myślałem już , że zbłaźnisz się jakąś Białołęką w sąsiedztwie spalarni. Lokalizacja, którą podałeś jest nawet o tyle fajna, że żadnej autostrady nie wybudują chyba pod oknami. .........Tyle, że ja wolę dojechać kawałek dalej i mieć wieczorem spokój, a nie Puławską pod oknami nawet w super dzielnicy, za super cenę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=78486863&v=2&s=0 No cóż jeżeli TAKIE lokalizacje preferujesz to nie złapiemy porozumienia. Taka lokalizacja jest dobra ale na BIURO, a ja większość życia spędzam poza biurem. > Otwocku , udajesz idiotę pisząc że do Otwocka dłużej się dojeżdża. Ja ci zadałem tylko pytanie ile i jak się dojeżdża, więc mnie , ćwoku , nie obrażaj tylko odpowiedz. > budowy) reklamujesz jako super atrakcyjną cenę Jak na Pruszków. Nadal nie podałeś lepszej lokalizacji w Pruszkowie (mimo ze wybór inwestycji ogromny). Czekam! > Wydaje mie się że ty nie jestes klientem tylko sprzedajesz. "Wydaje się", że dzielnie walczysz o podwyżkę w Marvipolu, młody człowieku. :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Nie twój interes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 09:40 Jak rozumiem twój interes naganiaczu i mam go nie psuć ? To po kolei: 15 minut na piechotę to ponad kilometr głąbie. Raz piszesz że inwestycja jest na Ostoi, później że na granicy Komorowa i Ostoi, a teraz że ponad kilometr dalej. Trzy wersje z ktorych dwie są ewidentnymi kłamstwami. Marvipol akurat podałem jak przykład i mołbym znależć wiele innych przykladów cenowych w Warszawie , że developer chce za to cuś w Pruszkowie o wiele za duze pieniądze. A ty przy tym twierdzisz że to wyjatkowa okazja. Ceny w Pruszkowie zawsze były na poziomie 2/3 warszawskich ( z wyjątkiem Białołeki,Tarchomina itd.), i nie widzę powodu żeby tutaj było inaczej. Szaleństwo na rynku nieruchomosci z lat 2006-2007 kiedy ludzie kupowali za każdą cenę dziury w ziemi ze "słowem harcerza" od developera że coś ewentualnie wybuduje za dwa lata już się skończyło. Tekst o czasie dojazdu do Otwocka pierwsza klasa. Hirny ostro dał tam d.py i jak proponuje żeby ludzie zainteresowali się zakończonymi (wreszcie) inwestycjami Hirnego w Otwocku i opiniamii o nich na forum aby wyrobić sobie zdanie o developerze , próbujesz odwrócić uwagę piszac pierdy o czasie dojazdu do Otwocka Jak widać idioty nie udajesz tylko po prostu nim jesteś. I jeśli myślisz że twoi potencjalni Klienci na forum nie zorientują się w twoich krętactwach to się głęboko mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wunder Re: Nie twój interes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 11:55 > 15 minut na piechotę to ponad kilometr głąbie. masz jakiś problem z takimi "dystansami"? > Raz piszesz że inwestycja jest na Ostoi, później że na granicy > Komorowa i Ostoi, a teraz że ponad kilometr dalej. Trzy wersje z > ktorych dwie są ewidentnymi kłamstwami. Bo to nie ma ŻADNEGO znaczenia. Chodziło ci, oszołomie, o to czy jest kameralnie, czy nie. To ci piszę, że jest bo jest to na granicy zabudowy typowo śródmiejskiej z zabudową jednorodzinną. A ty masz problem, czy zabudowa ta nazywa się Ostoja, czy Komorów, czy Pruszków (ostoja to też Pruszków, a Komorów to tez powiat Pruszkowski), ale ty masz jakiś problem. Kłamstwami? To przepraszam, a Z CZYM (z jakimi osieldami) graniczy wg Ciebie teren, na którym położona jest nieruchomość, ze Żbikowem, Tworkami, osiedlem Staszica, a może Wyględówkiem?!??????? > Marvipol akurat podałem jak przykład i mołbym znależć wiele innych > przykladów cenowych w Warszawie , że developer chce za to cuś w > Pruszkowie o wiele za duze pieniądze. A ty przy tym twierdzisz że to > wyjatkowa okazja. Ceny w Pruszkowie zawsze były na poziomie 2/3 > warszawskich ( z wyjątkiem Białołeki,Tarchomina itd.), i nie widzę > powodu żeby tutaj było inaczej. Przecież cena średnia w Warszawie to ponad 9tyś/m2, więc o czym Ty piszesz w ogóle?! Ta lokalizacja musi mieć jakiś feler (i są nim okna na Puławską) pytanie, co jeszcze... > Hirny ostro dał tam d.py i jak proponuje żeby ludzie zainteresowali > się zakończonymi (wreszcie) inwestycjami Hirnego w Otwocku i > opiniamii o nich na forum aby wyrobić sobie zdanie o developerze , > próbujesz odwrócić uwagę piszac pierdy o czasie dojazdu do Otwocka > To piszemy na inne tematy. Jak dał d. w Otwocku to ch. mu w d. Ale akurat mojego poglądu na jakość tej lokalizacji to nie zmienia. ZNASZ JAKĄŚ LEPSZĄ LOKALIZACJĘ W PRUSZKU? Odpowiedz Link Zgłoś