Dodaj do ulubionych

SMB Merkury_WANKOWICZA

IP: *.energis.pl 24.09.03, 00:29
Witam!
Czy ktos zamierza kupic tam mieszkanie lub juz to zrobil?
Jestem powaznie zainteresowany ta inwestycja.
Jutro zamirzam podpisac umowe.Jesli jest ktos kto moglby mi cos doradzic to
bardzo prosze?!
Jesli juz ktos podpisywal umowe przedwstepna-to czy cos zmienial?Czy mozna to
w ogole zrobic.
Z gory dziekuje za wszystkie sugestie.
Pozdrawiam

Michal
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.energis.pl 25.09.03, 08:39
      o kurcze,jaki ja bede samotny:(:)
      widac sam bede mieszkal na wankowicza
      nikt mi nie odpisuje-to znaczy ze nie bede mial sasiadow
      caly blok dla mnie- nie wiadomo czy sie smiac czy plakac...?-a jak bede musial
      zaplacic za calosc?:):)

Michal
      • Gość: AGA Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.crowley.pl 25.09.03, 12:04
        Nie bój żaby, lokalizacja jest dobra, spółdzielnia też. Czy tylko budynek nie
        stoi za blisko sąsiedneigo bloku ?? W którą stronę odwrócona jest ta litera L?
      • Gość: Buli Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.chello.pl 25.09.03, 12:48
        Cheę kupić niewielkie mieszkanie. Jestem na etapie wybierania.
        Wańkowicza to ciekawa lokalizacja. Proszę podaj namiary na SMB Merkury.
        Czy już zaczeli budowę, jaki przewidywany termin odania budynku, ile za metr
        mieszkania.
        Pozdrawiam.
        Buli
        • agatatsirbe Re: SMB Merkury_WANKOWICZA 26.09.03, 01:00
          Witam, też jestem zainteresowana bliższymi szczegółami, bo na stronie SBM
          Merkury nie ma nic o tej inwestycji
          Pozdrawiam
          • Gość: misiek Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 21:45
            Witam.
            Wprawdzie nikt mi nic konkretnego nie odpowiedzial odnosnie "Wankowicza",ale
            podaje kilka informacji jak by ktos chcial sie ta inwestycja zainteresowac:
            cena 3600/m2,termin oddania III kwartal 2005.Lokalizacja to 100m od stacji
            metra Kabaty.
            Pozdrawiam i mam nadzieje ze odpisze mi jakis sasiad:):)-bo narazie czuje sie
            samotnie:(
            • Gość: AGA Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.crowley.pl 30.09.03, 09:26
              Są jeszcze 2 meiszkania w lepszym miejscu w głebi Wańkowicza w SMB Oseidle
              Kabaty . Parter 60 i 100 m2 cena 3.500 + olbrzymi taras
            • Gość: aga1306 Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.idea.pl 08.10.03, 15:32
              nie bedziesz taki samotny w tym bloku, my (ja, małzonek plus nasz bejbik )dzis
              podpisalismy umowę przedwstępną ( mieszkanie nr 14). Wczesniej zasięgnelismy
              języka co do tej społdzielni i inwestycji, są wiarygodni i wszystko oddają w
              terminie a nawet ciut przed, v-ce prezes okazal się znajomym mojego męzą więc
              szczerze sobie porozmawiałi i "w maliny by nas nie wpuścił, poza tym syn owego
              v-ce prez. kupił sobie mieszkanie wybud. przez nich na Relaksowej (własnie
              oddany blok) i rózwniez polecał. Cena wydaje się rozsadna, ewent. przeróbki
              architekt. wg twojego planu masz w cenie no i czynsz ma byc rozsadny (ok. 6 zl
              z metra kwadr.). jakbys jeszcze cos chciał wiedziec to pisz do nas. lub tu na
              forum.

pozdrawiamy sasiada
              Aga i rodzinka
              • aga1306 Re: SMB Merkury_WANKOWICZA 08.10.03, 15:53
                i jeszcze: nie mozna negocjowac z nim ceny metra kw. ( spóldzielnie budują i
                sprzedają po kosztach)ale za to terminy wpłat transz tak, jeśli chodzi o ilośc
                podpisanych umów przedwst. to na dziś mają ok. 30 juz podpisanych, pozwolenie
                na budowe ma byc wydane na przełomie listopada/ grudnia br.

pozrd raz jeszcze
                Aga z rodzinka
                • Gość: misiek Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.isep.pw.edu.pl 08.10.03, 18:00
                  • Gość: misiek Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.isep.pw.edu.pl 08.10.03, 18:06
                    cos mi tekst wsiakl:)
                    wiec pisz jeszcze raz.

Niezmiernie sie ciesze ze w koncu odezwali sie jacys sasiedzi.
                    Ja tez juz podpisalem umowe i wplacielem pierwsza rate.
                    Jest wiec szansa ze bedziemy sie kiedys mijac na klatce:)
                    Ze swojej strony to ja juz zapraszam na parapetowke-trzeba dobrze zyc z
                    sasiadami:)

Czyli widzimy sie w 2005:)
                    Pozdrowienia dla sasiadki, sasiada i oczywiscie bejbika:)

• Gość: Margot Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.acn.pl 22.10.03, 12:47
                      Witajcie sasiedzi. W piatek podpisuje umowe na mieszkanie Wankowicza. Jesli ktokolwiek wie cos
                      niepokojacego , prosze o wiadomosc. Czytaam poprzednie WAsze listy i wyglada ze bedize
                      dobrze. Moja kobiecie intuicja mowi mi ze sie nie mylicie. Przemily czlowiek w spoldzielni, bardzo
                      konkretny.... Pozdrawiam... M
                      • aga1306 Re: SMB Merkury_WANKOWICZA 22.10.03, 15:21
                        hej Margot!,

witamy sasiadkę; pomalutku, ale nas przybywa..

Mieszkamy obecnie niedaleko Wankowicza, więc będziemy donosic, co będzie się
                        działo na placu budowy jak tylko ruszą..

pozdrowienia
                        Aga z rodzinką
                        • margotkaa Re: SMB Merkury_WANKOWICZA 23.10.03, 18:25
                          Ja tez mieszkam teraz blisko wiec jest nas wiecej. Ach te Kabaty! Trudno sie z nich wyniesc....
                          Jutro podpisuje umowe... Mam malego cykora... Dosc duzo chca jako pierwsza rate (1000zl za
                          metr) mimo iz to dopiero umowa przedwstepna.... Mam tez problem z miejscem parkingowym. Nie
                          mam samochodu i nie planuje go miec a musze nabyc miejsce parkingowe.... Jesli ktos by chcial 2
                          to chetnie swoje odsprzedam. Pozdrawiam
    • Gość: dprivate Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: 212.76.37.* 01.11.03, 20:34
      Hello,

Podpisuje umowe w przyszlym tygodniu - "Merkury" jest naprawde OK, mieszkam w
      ich budynku, potwierdzam - oddaja przed terminem, potem rowniez dbaja...

Niew wiem czy nie bedzie glosno - troche blisko KEN...Moze dostawiony budynek
      drugiej spoldzielni bedzie sciana dzwiekoszczelna...

do zobaczenia na podworku za dwa lata ;-)

Dave
      • Gość: Eddie Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.polkomtel.com.pl 04.11.03, 10:27
        Hej,
        ja od trzech miesięcy mieszkam dosłownie obok (osiedle Kasztanowa) więc z okien
        widze co sie dzieje w miejscu gdzie ma byc wasz blok - czasem moge coś napisać:)
        Pozdr.
        P.S. Ale zajebiście wreszcie mieszkać u siebie - ZOBACZYCIE!
        • Gość: zAJEB Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.crowley.pl 04.11.03, 11:03
          zAJEBIŚCIE MOŻNA TYKO KOGOŚ ZAJEBAĆ A NIE MIESZKAC
      • Gość: pytający Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.siedlce.leased.ids.pl 17.11.03, 11:26
        Czy ktoś coś wie na temat ostatecznego rozliczenia mieszkań wybudowanych
        wcześniej przez SMB Merkury (jak to się ma do ceny w umowie i czy wysokie
        dopłaty dotychczas były, czy w tych inwestycjach były zaciągane kredyty na
        budowę), jaki jest standard wykonania domów (co do jakości) i jak wygląda
        kwestia podpisywania aktów notarialnych przez nabywców mieszkań na własność.
        MOże są na forum jacyś meszkańcy oddanych niedawno mieszkań?
        • Gość: Jerzy Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: 195.205.229.* 17.11.03, 15:37
          Witam
          Odebrałem mieszkanie we wrześniu od Merkurego na Dembego

> Czy ktoś coś wie na temat ostatecznego rozliczenia mieszkań wybudowanych
          > wcześniej przez SMB Merkury (jak to się ma do ceny w umowie

ceny się nie zmieniły

i czy wysokie
          > dopłaty dotychczas były,

ja mam metraż mieszkania nawet mniejszy niż zakładano o parę cm i podobnie
          jeśli chodzi o loggie - czekam więc jeszcze na zwrot (obiecują, że już wkrótce
          to będzie miało miejsce)

czy w tych inwestycjach były zaciągane kredyty na
          > budowę),

kredyty oczywiście były zaciągane, część już spłacono (widziałem hipotekę),
          część jeszcze spłacają (ale spokojna głowa, to uczciwa firma)

jaki jest standard wykonania domów (co do jakości)

szczerze mówiąc, to nie znam się na tym, ale jak robili mi łazienkę, czy
          podłogi to mówili, że rzadko się zdarza, aby tak dobrze było wykończone
          mieszkanie
          używają dobrych materiałów (od włączników światła począwszy aż po drzwi
          wejściowe i okna),
          zaskoczyli mnie także, bo w momencie oddania już zagospodarowano podwórko
          (drzewka, lampiony, plac zabaw itp.) - gdzie indziej ludzie czekają czasem
          nawet latami na to

i jak wygląda
          > kwestia podpisywania aktów notarialnych przez nabywców mieszkań na własność

tego jeszcze nie wiem, bo podpisywanie ma odbyć się do końca roku

.
          > MOże są na forum jacyś meszkańcy oddanych niedawno mieszkań?

Dobry wybór
          Pozdrawiam
          • Gość: pytający Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.siedlce.leased.ids.pl 17.11.03, 17:22
            Bardzo dziękuję za informacje, chociaz trochę zaniepokoiła mnie informacja,z
            której wynika, że spółdzielnia nie spłaciła jeszcze kredytu od poprzedniej
            inwestycji, tym bardziej, ze z odpowiedzi wynika, że inwestycja jest już
            rozliczona i nie będzie dopłat z tytułu poniesionych kosztów budowy (?) - ile
            jeszcze (w %) mają do spłacenia?
            • Gość: Jerzy Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: 195.205.229.* 18.11.03, 08:44
              Z tego co mi się wydaje, to do końca roku 2003 mieli spłacić ten kredyt. Nie
              wiem ile to jest. A może faktycznie już go spłacili... Nie chcę wprowadzać w
              błąd. Przedzwoń lepiej do Spółdzielni i zapytaj.
              • Gość: Vat Re: SMB Merkury_WANKOWICZA IP: *.siedlce.leased.ids.pl 01.12.03, 11:56
                Czy ktoś z kupujących mieszkanie w tej inwestycji wywiedział się, czy przy
                kalkulacji kosztów budowy budynku uwzględniono już podwyżkę Vat? Ze mian w
                umowie przeddwstępnej wynika bowiem, ze nie. Wprowadzono bowiem zapis, ze cena
                jest "stała przy obecnym poziomie stawki Vat", a przy jej zmianie cena
                ulegnie "proporcjonalnej zmianie". A więc automatycznie wzrośnie o 15%. I to do
                tego nie ma juz kaluzuli, że kwoty wpłacone do końca kwietnia nie sa objęte tą
                klauzulą. Czy więc mamy się spodziewać, że przy ostatecznym rozliczeniu
                mieszkania od razu trzeba bedzie dopłacić owe 15%?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka