Dodaj do ulubionych

Dom to, czy UFO?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 16:32
Tak sobie siedzę i szukam w necie jakiejś ciekawej oferty osiedla domów jednorodzinnych pod Warszawą i przypadkowo zawędrowałem na stronę firmy, sprzedającej "domy ekologiczne":

www.eko-bud.waw.pl/strony/energo.htm
Co o tym sądzicie? Dla mnie to lekko abstrakcyjny pomysł: dom napędzany energią słońca i wiatru, inteligentne instalacje, zbiorniki na wodę szarą, wykorzystywanie deszczówki... Brzmi intrygująco, ale na polskim rynku to chyba raczej piosenka dalekiej przyszłości?

Myślicie, że się przyjmie? I czy ktoś może widział już ten dom wzorcowy w Bobrowcu? Czy wygląda podobnie do tego z wizualizacji dostępnej pod wskazanym linkiem?

W każdym bądź razie cena jest dość atrakcyjna, bo 400 tys. to chyba tanio w porównaniu do cen mieszkań w bloku
Obserwuj wątek
    • Gość: Jac promuj dalej ;-> IP: *.chello.pl 28.06.08, 17:59
      "inteligentne", "intrygujące", "pieśń przyszłości", "przyjmie
      się", "dom wzorcowy", "cena dość atrakcyjna", "tanio"

promuj dalej, nieźle ci idzie :)))
    • Gość: w ja mam dom o takich założeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 00:40
      pewne instalacje kosztują, ale na ogrzewanie i CW średnio wydaję ok.
      5500pln/sezon. Polecam odzysk wody i zbieranie deszczówki do podlewania ogrodu,
      no i używanie wody "szarej" ponownie do spłukiwania toalet. Na 4 osobowej
      rodzinie widać różnicę.
      • Gość: Praktyczny Re: ja mam dom o takich założeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 01:18
        A brazową wodę z spłukiwania toalet można z powrotem odzyskiwać, filtrować i pić.
        Obieg zamknięty jak w jakimś statku kosmicznym czy innym UFO !!!
        Jest na tym forum kilku użytkowników, których ta opcja z pewnością zainteresuje.
        • mufffa Re: ja mam dom o takich założeniach 29.06.08, 09:21
          to by był krok dalej - ostatnio Hermaszewski wspominał, że klocki i
          uryna nie szły do odzysku lecz w kosmos... ale to i tak pomysł TYLKO
          dla ludzi niewykorzystujących ekstrementów w celach erotycznych, dla
          kenulka i jego świty odpada, a reszta userów już nie mieszka z matką

więc strzał w próżnie z tą reklamką panie deweloperze!
          • Gość: Chce mi się kupe mufffa rozdziawiaj paszcze bedzie grubo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 10:34
            • mufffa Re: mufffa rozdziawiaj paszcze bedzie grubo 29.06.08, 11:36
              drogi prezesie kenulku RE, tylko w sferze twych fekalicznych marzeń
              • Gość: pytanie Czy to ten sam eko-bud? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:23
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=61151851&a=76791381
                Czy to ten eko-bud, o którym jest ta opinia powyżej? Jest dużo firm
                o tej nazwie więc pytam czy to tensam eko-bud?
                • Gość: Spray Re: Czy to ten sam eko-bud? IP: *.chello.pl 16.07.08, 22:06
                  "Odblokuj się – zamień mieszkanie w bloku na dom".

www.eko-bud.waw.pl/strony/firma.htm
                • Gość: odpowiedź Re: Czy to ten sam eko-bud? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:18
                  Wystarczy spojrzeć na wypowiedzi fana gruch, mutanta mufffy i na
                  wątki pośredników i innych sprzedawców np.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=77737815
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka