Dodaj do ulubionych

GALBEX - Łódź

25.09.03, 22:43
Witam!
Czy ktoś coś wie, kiedy spotkanie niedoszłych lokatorów z syndykiem???
A w ogóle co słychac w sprawie Galbeksu, oprócz tego, ze syndyk zamierza
dokończyć budowy?
Czy zgadzacie się Państwo, myslę tutaj o oszukanych, na propozycję syndyka?
Obserwuj wątek
    • sylvie79 Re: GALBEX - Łódź 26.09.03, 11:36
      witam, ja co prawda nie jestem na szczescie klientka Galbexu, ale z tego co
      wiem, to Galbex niestety padl i raczej budowy nie beda dokonczone. Ciekawa
      jestem jak teraz wyglada sprawa, bo o maly wlos dolaczylabym do
      grona "oszukanych". Tymczasem jestem szczesliwa prawie-posiadaczka mieszkania
      w Slonecznym Parku na Teofilowie, budowanego przez BRElocum. Inwestycja konczy
      sie IX.2004, dlatego mowie "prawie". No i mam nadzieje, ze nie bedzie
      klopotow. Pozdrawiam serdecznie!
      • juminka Re: GALBEX - Łódź 26.09.03, 14:15
        To, że Galbex upadł to sprawa oczywista, dlatego sąd ustanowił syndyka. Jedno
        spotkanie już było, na początku października miało być drugie. Syndyk chce
        dokończyc budowy na Okoniowej i Suchej. Pisała zresztą o tym "Gazeta Wyborcza".
        Jeśli chodzi o BRE locum, to przyznaję, że interesowałam się ich inwestycja na
        Teofilowie, ale układ mieszkań mi nie odpowiada. W ogóle w Łodzi wybór mieszkań
        jest bardzo ubogi. Zwykłe bloki mnie nie interesują, a tych o podwyższonym
        standardzie jak na lekarstwo.
        • sylvie79 Re: GALBEX - Łódź 29.09.03, 15:34
          naprawde? jestem zdziwiona, jestes pierwsza osoba, ktorej nie podoba sie uklad
          mieszkan na teofilowie. przeciez tam jest fantastyczna okolica, a kazde
          mieszkanie nie tylko mozna samemu zaaranzowac, ale jeszcze w dodatku polaczyc
          innym. Nie wspominajac o tym, ze to jedyna inwestycja w Lodzi, gdzie mozna
          kupic piekne apartamenty - jesli interesuja Cie mieszkania o podwyzszonym
          standardzie, to chyba nie z Galbexu - to byly najzwyklejsze w swiecie bloki w
          dodatku kiepskiej jakosci. Co innego budynek realizowany przez BRELocum,
          tarasy po 30 metrow, apartamenty na gorze maja grubo ponad 100m powierzchni,
          dojazd swietny, nowiutki kompleks basenowo - rekreacyjny i park za oknem. W
          dodatku orgodzone osiedle z garazami i podziemnym parkingiem.

Jesli interesuja Cie bloki o jakims wyraznie podwyzszonym standardzie (choc
          nie wiem za bardzo o co chodzi) to sprobuj zobaczyc Domy Pod Kasztanami Exbud
          Skanska (zostaly chyba 2 apartamenty) i nowa inwestycje Pekao Development -
          Apartamenty Monte Cassino bodajze. W jednym i drugim przypadku moim zdaniem
          jakosc niewspolmierna do ceny, ale niby jest to "podwyzszony standard" -
          cokolwiek to w Lodzi oznacza, procz idiotycznych cen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka