Gość: Macmac Forum dyskusyjne Teklinek 2000 IP: 81.219.8.* 02.12.04, 23:37 Witam sąsiadów osiedla Teklinek 2000 korzystających z forum.gazeta.pl. Chciałbym poinformować, że na stronach www.teklinek.pl dostępne jest autoryzowane forum naszego osiedla, na którym po wcześniejszym zarejestrowaniu się będziecie wszyscy mile widziani. Na terenie naszego osiedla funkcjonuje sieć osiedlowa z dostępem do internetu obejmująca swym zasięgiem budynki A,B,C,D i od ostatniego weekendu również budynek E. Zainteresowanych bardziej szczegółowymi informacjami proszę o kontakt telefoniczny: 600946424, 509398350. Serdecznie pozdrawiam, Maciej Maciejonek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Najnowsze wieści z budowy. IP: 195.117.230.* 03.12.04, 08:54 Hej ludziska. Byłem wczoraj z żonką w naszym bloku, po godzinie 18. Sprawa wygląda tak, że montowane są już drzwi od wind, więc całkiem możliwe, że niedługo faktycznie ruszy przynajmniej jedna z nich. Również wczoraj robili rozruch prądu, tzn. puścili prąd na cały budynek, wszystkie jażeniówki na korytarzach zapłonęły światłem. Nie wiem czy był prąd w gniazdkach, bo mam wyłączone bezpieczniki w głónym punkcie, a do niego nie mam kluczy. Spotkałem również prawą rękę pana kier. budowy i potwierdził, że prąd, ogrzewanie i nawet windy mają ruszyć do wtorku 7/12. Patrząc na to co się wczoraj dział, to jestem skłonny w to uwierzyć. Aha, otworzyli już klatkę, tak że można przez nią wchodzić, wiszą tam również nasze skrzynki pocztowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Najnowsze wieści z budowy. IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 03.12.04, 09:29 czesc.mowisz po 18 byl prad w gniazdkach? hmm szkoda ze nie sprawdzilem bo tez mam korki wyłaczone i wisze na zasilaniu awaryjnym;)Windy faktycznie, przybywa ich w oczach, wieczorem zauwazylem tez jakas ekipe ciagajaca kable telewizyjne, chyba do anteny zbiorczej. a i pojawily sie jakies tajemnicze lampki na klatkach z boku wind, ciekawe co to? A z tymi zapewnieniami kierownika, poczekamy zobaczymy:.dobrze ze wspomniales o skrzynkach pocztowych bo wlasnie zorientowalem sie ze nie dostalem kluczyka do nich.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Najnowsze wieści z budowy. 03.12.04, 10:24 witam, wczoraj bylismy w AMA - umawialismy sie na odbior i uzyskac informacje co z CO i pradem. Jak nam powiedziano wszystko ma być do wtorku 07.12 (najpóźniej dzień pozniej). Ponadto widzielismy umowe ze stoenem na podlaczenie bloku do sieci energetycznej. i to co zobaczylismy to nas kompletnie zaskoczylo. stoen wymaga od deweloperow podpisania ewidentnie niekorzystnych umow - AMA podpisal z nimi na poczatku 2003, a podlaczenie moze nastapic nawet w polowie roku 2005. to sie nazywa monopolista. podpisujesz albo dowidzenia. to sie nazywa podejscie pro klienckie ;( pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio_pl Kluczyki do skrzynek IP: 212.160.138.* 03.12.04, 13:56 Jeśli chodzi o skrzynki pocztowe to z umową zakupu lokalu jedziecie na pocztę niedaleko Championa i tam sa do odbioru kluczyki za symboliczna opłatą. Tak było przynajmniej w tamtym roku. Pzdr radek Odpowiedz Link Zgłoś
adam697 Re: Kluczyki do skrzynek 03.12.04, 14:15 Witam,kluczyki do skrzynek odbiera się w Ama-Bud. /właśnie dzisiaj odebraliśmy tam swoje kluczyki/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Kluczyki do skrzynek 03.12.04, 14:29 witam, ja jeszcze nie odebralem mieszkania, a jakies 2 tygodnie temu odebralem wkladke gerdy oraz klucze do skrzynki pocztowej, wszytsko w AMA pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agade Re: Forum dyskusyjne Teklinek 2000 IP: 193.201.167.* 03.12.04, 10:41 Cześć, na forum mieszkańców próbuję się dostać od 5.10. I co? I nic. Konto nadal nieaktywowane, nie wiedzieć dlaczego. A o ile przedtem byłam potencjalnym właścicielem mieszkania, to teraz jestem już właścicelem. A zatem jak to jest z tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Forum dyskusyjne Teklinek 2000 IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:06 ja rowniz mialem problemy, nigdy sie nie zalogowalem i juz dawno zrezygnowalem pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agade Re: Forum dyskusyjne Teklinek 2000 IP: 193.201.167.* 03.12.04, 13:46 no to brawo dla administratora strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Forum dyskusyjne Teklinek 2000 IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 03.12.04, 14:00 ja dzis rejestrowalem sie i bylo ok, tylko trzeba maila do admina wyslac, wczesniej tez rejestrowalem sie bez tego maila i czekalem i czekalem, a tak od reki zarejestrowano mnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macmac Re: Forum dyskusyjne Teklinek 2000 IP: *.intergraph.nl 03.12.04, 15:02 Administratorem forum Teklinek 2000 jest Hovard z budynku 48A. Adres e-mail: mariusz@kaczory.pl Pozdrawiam Mac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek pytanie o wkladke do gerdy IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 07.12.04, 10:18 Witam.Wie ktos moze czy wymiana wkladki musi byc dokonana przez firme p.Michalczyk? Zalezy mi na czasie, a termin proponowany przez ta pania mnie powala, za tydzien.Pomyslalem ze chyba moze zrobic to inny autoryzowany serwis, ktory ma czas dla klienta, tym bardziej ze chce zamowic jeszcze prog i wizjer Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: pytanie o wkladke do gerdy 07.12.04, 16:47 czesc! no własnie! my mielismy identyczny problem: Pani Michalska podała nam termin 2, a nawet 3 tygodnie! Prosilismy ja o wcześniejszą wizyte, a ona miała to w nosie, bo jej sie nie opłaca! Zgosilismy ten problem do Pana Czajkowskiego z Ama i powiedział, ze spróbuje wpłynąć na tą Panią. Tez radze Wam tak zrobić, bo Pani Michalska ma nas w głebokim powazaniu, bo to praca "gratis" i płacą jej jako podwykonawcy, a nie jak indywidulane zlecenie. Zapewne jak poprosisz o odpłatna wizyte - przyleci pędem. Polecam nasze wcześniejsze info o zamkach gerdy - pisałam o tym ok. połowy listopada. pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Windy i ogrzewanie IP: *.aster.pl 07.12.04, 22:23 Hey ludziska. Jestem z BisU. Czy już macie w końcu windę, ogrzewanie, prąd. Mieszkam bardzo blisko i w 8-9 oknach zawsze pali się światło. No właśnie jak u Was jest z tym prądem. Czekam na info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Windy i ogrzewanie IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 08.12.04, 08:23 witam.wieczorami po pracy staram sie wykonczyc swoje mieszkanie, podobnie jak grupa sasiadow stad te swiatla w oknach:),prad mamy przesylany za pomoca kabelka z tablicy rozdzielczej, ogrzewania narazie nie ma, wind tez.co do pradu to wczoraj widzialem gosci zakladajacych liczniki, z gazowni tez byli wiec kto wie moze cos włącza:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: pytanie o wkladke do gerdy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 08.12.04, 08:25 witam. no wlasnie chcialem zamowic prog i wizjer dodatkowo ale pani z uporem maniaka odmawia wczesniejszej wizyty bo montezy sa z Grodziska i maja za daleko, ponekam ja jeszcze moze sie uda dogadac a jak nie to chyba skusze sie na inny serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: pytanie o wkladke do gerdy 08.12.04, 08:44 HEJ, wczoraj bylismy w Ama Bud i dowiedzielismy sie, ze wymiana wkładki i ustwienie drzwi Pani Miachalska robi gratis jako, ze jest podwykonawca inwestycji.Pozostałe rzeczy juz sa płatne i mozna je zamówic w jakimkolwiek serwisie Gerdy. Inna sprawa, ze nie życzyłabym sobie więcej tak niechętnie nastawionych podwykonawców..... My akurat wkładke mamy wymieniona, w zestawie, który otrzymalismy jest juz podbita karta gwarancyjna wiec na wyregulowanie drzwi, nowy zamek, wizjer i próg - za ktore juz trzeba zapłacic planujemy zatrudnic inny serwis, który przyjedzie w jeden dzień i nie robi nam łaski. Bylismy też wczoraj w mieszkaniu i faktycznie widzielismy montowanie licznikow gazu. Ponoc dzisiaj przychodzi fachman od ustawienia elektroniki kotłowni i ruszją z grzaniem. pozdrawiammy Agnieszka i Leszek, 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Postępy prac w mieszkaniach. IP: 195.117.230.* 08.12.04, 09:36 Witam drogich sądiadów. Ja z żoną, jak zresztą wielu z was, bardzo często (tak naprawdę to codziennie) bywamy w naszym nowym mieszkanku. Mimo trudności (nie trzeba ich wymieniać, bo każdy wie o jakie mi chodzi) powoli nasze nowe lokum zaczyna przypominać mieszaknie. Jestem ciekaw w jakim stopniu zaawansowania, są u was prace. U nas położone zostały wszystkie kafelki (glazura, terakota i gres), oraz mamy już zamontowaną telewizję i internet, a także działającą ubikację. A u was, jak to wygląda? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Postępy prac w mieszkaniach. IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 08.12.04, 10:27 u mnie male mieszkanie to i prac mniej, łazienka zrobiona, przedpokoj tez, panele polozone, sciany wymalowane na kolory teczy;)), w czwartek goscie przychodza montowac szafe w przedpokoju, pozostaje tylko czekac na ogrzewanie i wtedy wyjda wszystkie niedoroby na scianach bo jak narazie to sa mokre i nic nie widac, pewnie jak wyschna to trzeba bedzie malowac jeszcze raz na wiosne. W zasadzie najdluzej zeszly poprawki po tych "najlepszych fachowcach" w wawce ;)), oj co oni nawyprawiali;)),a i łazienka i przerabianie rurek tez sporo pracy kosztowaly, dopiero podczas prac wykanczajacych wyszlo. Tv i internetu nie mam jeszcze bo sam nie wiem czy warto z aster brac, chodzi mi o internet, troszke drogo w komplecie z tv. W przyszlym tygodniu konczy mi sie umowa wynajmu i wprowadzam sie, ciekawe czy zdaza z mediami:(.narazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Postępy prac w mieszkaniach. IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 08.12.04, 12:44 Macie może jakieś wiadomości na temat podłączenia telefonów w naszym bloku?? W poprzednich budynkach operatorem jest Elnet, czyli Netia, a w naszym zdaje się , że instalacji telefonicznej brak. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Postępy prac w mieszkaniach. IP: 195.117.230.* 08.12.04, 13:08 Serio Netia??? Jak do nich dzwoniłem w sprawie telefonów, to mi pani powiedziała że nasza ulica nie jest przez nich obsługiwana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Postępy prac w mieszkaniach. IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 08.12.04, 13:20 Wczoraj rozmawiałiśmy z człowiekien z AMA i powiedział, że Teklinek obsługiwany jest przez Elnet, czyli teraz to jest grupa Netia. A w Elnecie poinformowano mnie, że nie mają instalcji telenonicznej w naszym budynku. Elnet to jest wydzielona działka Aster zajmująca się telefonami i sprzedana Netii. Aster proponuje nam obecnie TV i internet, a od lutego będzie jeszcze możliwość rozmów głosowych przez internet, czyli telefonia. Coś mi się wydaje, że szykuje nam się monopolista usług telefonicznych, żeby posiadać telefon musisz mieć internet z Aster. Chyba , że wprowadzimy innego operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Postępy prac w mieszkaniach. 08.12.04, 14:12 witam, nasze gratulacje, ze prace ida wam dosc sprawnie - my caly cdzas czekamy na odbior mieszkania. mam nadzieje ze nastapi to w najblizsza sobote. pozdrawiamy graza & krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Postępy prac w mieszkaniach. IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 08.12.04, 14:26 zycze jak najmniej usterek przy odbiorze, choc z doswiadczenia wiem ze pewno beda;)), no i zeby ten prad byl i cala reszta.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Postępy prac w mieszkaniach. 08.12.04, 14:37 usterki - powiem w ten sposób najprawdopodobniej bede mial do wymiany wszystkie szyby w oknach - sa bardzo mocno porysowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
bsosnows Re: Teklinek bud. B1 bis 09.12.04, 20:38 Gość portalu: anka napisał(a): > witam , > poszukuję osób, które kupiły mieszkanie w bloku, który jest budowany na os. > Teklinek (B1 Bis). Sama zamierzam, więc chętnie poznam kogoś, któ już się > zdecydował. > Pozdrawiam > Anka Odpowiedz Link Zgłoś
beees Re: Teklinek bud. B1 bis 09.12.04, 20:57 A ja natenprzykład kupiłem wespół z żoną moją w bisieU i jesteśmy tera na etapie przestawiania ścianek w naszym mieszkanku. Jak na razie je ok ale schody zaczna się pewnikiem w okolicach czerwca. Z tego co ludziska łopowiają to deweloper jest good i nie robi świństw ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa ciag dalszy 10.12.04, 03:05 cze, faktycznie grzeja choc chyba przesada jest ze tak mocno, pradu do dzis nie ma choc codzien to juz sprawdzam z uwagi na znoszenie roznych gratow do remontu. Szkoda ze na windy nie chodza i trzeba bedzie jeszcze tak dlugo czekac wiec bedzie mnie czekala jeszcze nie jedna kanionanda dzwigania po schodach... Co do telefonu to szkoda ze nasz blok nie jest okablowany przez zadnego operatora choc ja z przyczyn obiektywnych nie interesuje sie netia, elnetem itp. i musze ten temat troche lepiej "sprawdzic". Ostatnio zauwazylem mocno reklamujacych sie sasiadow z oferta dostepu do netu i jestem ciekaw opinii aktualnych uzytkownikow na temat jakosci oferty i porownania do netu oferowanego przez aster. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ciag dalszy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 10.12.04, 08:24 Witam, czy dzis jest 10.12? Bo chyba na jednym ogloszeniu pisalo ze prad bedzie dzis;))). A sprawa internetu na osiedlu tez mnie interesuje bo łacze z Aster troszke drogie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: ciag dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:14 witam, maja plombowac liczniki dzisiaj, wiec powinni dzisiaj ruszyć.... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek jest prad IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 10.12.04, 11:30 przed chwila mialem telefon z mieszkania ze wlaczono prad:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: jest prad IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:46 suuuuuper i nareszcie dzieki za info PS. Teraz czekamy na windy... pozdr, r. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: ciag dalszy 20.12.04, 16:38 Czesc Krzysku Napisze odnosnie internetu. Ja juz w zasadzie przetestowale wszystkie lacza jakie natura zrodzial, jedynym jakiego nie testowalem to lacze przez kabel tv (i wlasnie mam ochote przetestowac, najwyzej po skonczeniu umowy zrezygnuje). Poprostu wychodzi niemal tak samo lub taniej w pakiecie z TV kablowa, bo jest prawie 70 kanalow, w tym najwazniejsze dla mnie discovery :), i wtedy internet wychodzi z tv za 127 zeta/miech. Opcja kablowka bez internetu - 54 zeta (nie mam pewnosci ile kosztuje pakiet z discovery) + 59/ miech internet (nie wiem ile zalozenie), wiec niewielka roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ciag dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:29 z tego co sie orientowalem to w promocji cena instalacji 19 zl TV i 19 zl NET. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ciag dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:31 z tego co sie orientowalem to instalacja w promocji 19 zl za TV i 19 zl za NET pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ciag dalszy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 21.12.04, 08:40 witam.ja narazie zainstalowalem kablowke, zaplacilem 14 pln za instalacje i przez rok mam obnizony abonament, pare zloty ale zawsze cos, promocja dla naszego budynku pod nazwa "23c". Instaluja na nastepny dzien po podpisaniu umowy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek piloty i liczniki IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 23.12.04, 08:52 Witam Wczoraj pojawilo sie ogloszenie o odbieraniu pilotow do bram garazowych oraz o licznikach a konkretnie odczycie ich stanu.Czy ktos orientuje sie czy stan licznikow po zamontowaniu byl przez kogos spisywany? U mnie bylo juz na liczniku pradu jakies wskazanie i ciekaw jestem czy odejma to od obecnego stanu czy i za to bede musial zaplacic?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: piloty i liczniki 27.12.04, 15:07 Witam Odebralem pilota, ale mam klopoty z brama wyjazdowa. Nie otwiera mi jej ten pilot. Bylem wymienic, i niestyt ten wymieniony rowniez mi jej nie otwiera. Czy Wy rowniez macie ten problem. Oczywiscie brama wjazdowa jest otwierana przez pilota. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: piloty i liczniki IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 27.12.04, 16:58 witam.a baterie wlozyl sasiad?:PPPPPPPP.jeszcze nie odebralem ale jutro sie wybieram wiec dam znac czy dzialaja.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: piloty i liczniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 16:24 witam, u mnie pilot chodzi bez zarzutow pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: piloty i liczniki IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 29.12.04, 08:22 witam.przynajmniej wiadomo dlaczego czesc pilotow nie dziala, wczoraj chcialem odebrac swoj i dowiedzialem sie ze zostaly zle zaprogramowane w zwiazku z tym musze poczekac:)), ot pomylka instalatora i juz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:07 cze, ile wychodzi wam srednio za metr/miesiac. u mnie wyliczylem ponad 7,2 zl, wiec jestem zaskoczony bo zapewnienia byly do wysokosci 6,5 za m2 do max 7. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: czynsz IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 29.12.04, 12:16 dostalem ten kwitek, faktycznie dosc sporawo wychodzi ten czynsz,za 36 metrow mam wyliczone 289 zloty razem z garazem, zastanowil mnie koszt ochrony, jak na tak spore osiedle to strasznie drogo 45pln plus 8 za garaz.Niewiem ile placa w pozostalych blokach ale jezeli dochodzi teraz nasz blok to chyba powinna ochrona wyjsc taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: czynsz 30.12.04, 09:05 Witam Mi za 46 m2, czynsz wyszedl okolo 333 zeta z garazem (box). Wydaje mi sie ze ochrona miala kosztowac max 35 zeta, a jest drozej. Dziwne, im wiecej lokatorow tym koszt powinien byc mniejszy bo sie rozlozy na wszystkie budynki po rowno. Jaka sdziwna polityka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu WYŁACZYLI OGRZEWANIE?! 30.12.04, 11:15 uprzejmie donoszę, ze od wczorajszego popołudnia nie ma ogrzewnia na parterze. Ciekawam jak na innych piętrach.....? pozdr., Agnieszka 001 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu uwaga lokatorzy pięter 1-6 30.12.04, 11:21 zwracam sie do Was w imieniu mieszkańców parteru z wielka prośbę o nie wyrzucanie przez okna i balkony śmieci, a przede wszystkim niedopałków papierosów. Mieszkamy od około 2 tygodni i z przykroscią znajdujemy często wyrzucane pety od papierosow na naszych balkonach i tarasach. Bylibysmy wdzieczni za uszanowanie miejsca, w ktorym mieszkamy jak Wy. dzieki pozdrawiam, Agnieszka i Leszek 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WYŁACZYLI OGRZEWANIE?! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 30.12.04, 11:30 witam.moze wylaczyli dlatego ze temperatura troche dodatnia? nawet nie zauwazylem prawde mowiac braku ogrzewania.przynajmniej narazie:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: WYŁACZYLI OGRZEWANIE?! IP: 195.117.230.* 30.12.04, 11:58 Witam. Ogrzewanie zostało wyłączona tylko w pionie. Na pewno obejmuje mieszkania xx1. Czy ktoś dzwonił do Ama by im o tym powiedzieć? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WYŁACZYLI OGRZEWANIE?! 30.12.04, 13:10 sorki, ale rownież nie ma ogrzewania w pionie XX4 i chyba pozostałych. Ama Bud twierdzi, ze automatyka pieca wyłaczyła ogrzewanie w całym budynku 48E, a pozostawiła tylko ciepłą wodę. Ma przyjechac Pan, który to ustawi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WYŁACZYLI OGRZEWANIE?! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 30.12.04, 13:33 tez dzwonilem, o 15 ma byc fachura od automatyki:) i naprawic.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu ;-/ 03.01.05, 07:39 Jaki uroczy śmietnik jest wokoło budynku 48 E po Sylwestrze! Jak to miło, że tak ciekawie nasz blok oddróznił sie zaraz po jego oddaniu wśród pozostałych na ul. Odkrytej 48. Mozemy sobie pogatulować kulturki! pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ;-/ IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 03.01.05, 08:19 witam. ja bym jeszcze dodal do tego bajzlu winde w ktorej juz ktos zaczal zrywac zabezpieczenia przed uszkodzeniami mechanicznymi, nie lepiej zaczekac z ta ciekawoscia? Tylko patrzec jak bedzie cala porysowana, nawet nie wiem czy juz nie jest bo ktos wyreczyl sie kluczem chyba zeby zobaczyc jak wyglada sciana windy po zdrapaniu foli.gratuluje pomyslu.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ;-/ 03.01.05, 09:16 witam wszystkich sasiadow w Nowym Roku ;-) Jak zobzyczylem pozrywane te zabezpieczenia to az sie chcialo siarczyscie zaklac. Niektorzy ludzie to idiocie - krotko mowiac. musza zobaczyc co jest pod kartonem. podejrzewam ze mogli to byc tez majstry od wykonczenia mieszkan, juz widzialem kilku kompletnie zalanych jak szli wykanczac komus mieszkanie, najbardziej rozwaliol mnie gosc jak jezdzil sobie rowerem po korytarzu - rece mi opadly A tak na marginesie - moje mieszkanko jest juz wykonczone ;-) czekamy teraz tylko na kuchnie i sie przeprowadzamy, a ze nie bedzie innych mebli to juz detal ;-) pozdrawiamy Graza & Krzysiek 302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ;-/ IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 03.01.05, 09:40 taa tez sie zastanawialem widzac ta procentowa ekipe remontowa komu oni beda wykanczac mieszkanie hehe, a ten rowerzysta to u nas na pietrze? Ech zebym widzial:[, juz by nie pojezdzil. Meblami niech sie sasiad nie przejmuje, ja z mebli mam tylko wneke zabudowana i stol na dwoch pustakach;))).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ;-/ 03.01.05, 09:54 widzialem go jak jechal od wejscia do windy przy skrzykach pocztowych Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: ;-/ 03.01.05, 10:11 czesc rowniez dostrzeglem fakt zerwania zabezpieczenia w windzie. W tej malej jest oderwane zabezpieczenie na lustrze, wiec pewnie jakas panienka, co chciala sie przejrzec, albo jakas ciota :) (jedno nie wyklucza drugiego). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ;-/ 03.01.05, 10:34 tez mie wkurza blokowanie windy, raz sie zdarzylo ze byly zatrzymane obie bo ktos cos robil, rozumiem, ze sa pewne rzeczy do wniesienia, ale sa pewne granice - niech to bedzie pare minut a nie pol godziny zobaczymy co dalej bedzie - mam nadzieje, ze bylo to maksymalne ekscesy Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ;-/ 03.01.05, 10:37 Ambush, bylem w AMA i powiedzieli mi, ze jest to czynsz za styczen, rozliczenia za liczniki beda po 3 miesiacach, wyrownanie (doplata, zwrot) to zrobi sie to w nastepnym miesiacu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: ;-/ 03.01.05, 15:50 tak czy siak fajnie, by było nie dewastowac tak od razu całego domu. W końcu za kilka, kilkanaście miesięcy bedziemy mieli wspólnotę i trzeba bedzie za naprawianie tego wszystkiego płacić z własnej kieszeni. Dobrze by było, gdyby dudynek dotrwał w dobrym stanie do tego czasu a poza tym: czym skorupka za młodu nasiąknie tym..... a ja nie mam zamiaru ciągle płacić za to, ze ktoś porysował sobie windę dla fantazji, albo wyrzucił swoj kosz na śmiecie przez okno, sorki.... pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ;-/ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.05, 15:53 cze, a ja z innej beczki... mam chyba najwezsze miejsce postojowe w kolo siebie i jeszcze na nie wchodzi mi slup nosny... jestem z tego powodu nie tylko zly... Co do wind to niechcialbym by do wiosny byly obdrapane i poniszczone, wiec po co zrywac te zabezpieczenia skoro sluza one teraz przewaznie do ochrony przed naszymi gratami ktore ciagle wwozimy na gore pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: ;-/ 05.01.05, 13:49 witam Czyli i tak trzeba zaplacic do 10 stycznie i tak co miesiac ta kwote co nam podali. Po kazdych 3 miesiacach beda czytac liczniki i bedzie robiona korekta. Dziwni mnie jedynie to ze nie dostalismy jakiejs ksiazeczki mieszkaniowej lub czegos w tym stylu. Dzieki za info, ja z nimi gadalem osobiscie. Dostalem rowniez nowego pilota i teraz bramy sie juz otwieraja, jest to moj 3 pilot. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ;-/ IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 05.01.05, 14:36 Witam.a kiedy dostales pilota? bo ja swojego nie dostalem wlasnie dlatee nie dzialaly, mialo byc info na dole o tym ze mozna odbierac ale widze ze zapomnieli poinformowac ze wszystko juz gra.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ;-/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:56 cze, ja pilota odebralem juz wczesniej i dzialal, teraz stwierdzam ze sa z tym problemy, otwieram recznie wiec i ja sie zglosze po wymiane do ama i inne takie... r. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: ;-/ 05.01.05, 14:57 czesc Tak jak napisalem lacznie mialem 3 piloty. pierwsze dwa to juz sprawa nieistotna, ale wczoraj bylem okolo godziny 14 i dostalem wlasnie 3 pilota. Powiedzieli mi ze te wczesniejsze piloty czyli wydawane do piatku 7.01.2005 byly blednie zaprogramowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. ;) IP: 195.117.230.* 05.01.05, 15:54 Ha, szkoda że nie mogłeś i mi wziąść. ;) Ostatnio okrutnie nie mam czasu. Ale dobrze że już działają. Macie już szafy? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:21 szafy... ja jeszcze nie mieszkam, baaaaaaaardzo powoli mi robia mieszkanko... oj bardzo. Tez musze wymienic znaczy sie pilota. Sprawdzaliscie szerokosc swoich miejsc parkingowych, sa napewno rozne, a juz napewno moje jedno z wezszych... pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ;) IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 06.01.05, 08:25 witam. bylo przyspieszyc fachmanow skoro maja tempo nie odpowiednie;)), wogole od 2 tygodni ktos boruje nad moim mieszkaniem, nie wiem moze budowlancy zalali portfel majstra w posadzce czy co;))) no bo co mozna tyle wykuwac:). nie wiem czy macie kogos od szaf juz, ale ja robilem w firmie znajdujacej sie na osiedlu jwc tuz za laskiem, polecam, dosc sprawnie im poszlo, 4 dni od zamowienia.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 12:12 a jak ceny i jakosc pozdr r. PS. Patrzac na tepo prac u mnie to napewno nie u mnie te kucie :))) moze wiosna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ;) IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 06.01.05, 14:54 do wiosny to ci spece od wiercenia i kucia przebija sie do parteru chyba ;))).co do szafy to powiem tak, mnie sie wykonanie podoba i to bardzo, obserwowalem jak robili i zlego slowa nie moge powiedziec, za zabudowe takiej wneki jak w przedpokoju mieszkania jednopokojowego zaplacilem 2300(wariant mozno ekonomiczny hehe, na poczatku jak zaszalalem przy ustalaniu projektu wyszlo 3800,stopniowo schodzilem z kosztow:)) ). cena zalezy od indywidualnych zachcianek klienta.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! 13.12.04, 09:11 witam wszystkich, nareszcie nastapil ten dlugo oczekiwany dzien - w sobote odebralismy mieszkanie usterki jakie wpisalismy to: - porysowane szyby i do wymiany (8 na 9) - wysokosc drzwi - 2,2m (doipero za jakiś czas będziemy wstawiać drzwi w innych pokojach i muszą to już teraz zrobić) - grubosć otworu drzwiowego w jednym pokoju - z jednej strony jest 14,5cm a z drugiej 16cm- i to jest największy problem, gdyż oscieznice regulowane nie pokryja roznicy 1,5cm, nie mozna tez nadrzucic tynku z jednej stony bo bedzie krzywo, moze sie okazac ze beda mi zrywac tynki z sciany cieplo jest, prad jest, ale wind nie ma jeszcze ;( wiec wczoraj targalismy wszystkie materialy na plecach na 3 pietro (doliczyc 2 poziomy garazy i wychodzi 5), nawet nie chce myslec jak osoby na 6 pietrze nosily te rzeczy pozdrawiamy Graza & Krzysiek 302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: 195.117.230.* 13.12.04, 09:23 Witajcie. To pewnie was mijaliśmy na schodach, jak odpoczywaliście przy wnoszeniu płytek Cersanitu? :) Ania, moja żona w duchu wam nie zazdrościła. Myśmy musieli wnieśc ponad tonę materiałów na 5. Ale dla pocieszenia dodam, że (co prawda to nie jest 100% pewna informacja) być może już w czwartek będzie czynna winda. :) Poczekamy, zobaczymy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! 13.12.04, 09:47 witam, to byliśmy my - pomagał nam szwagier, jak wczoraj policzylismy to wyszlo tego prawie 1300kg, najgorsze byo plytki do kuchnii - mamy tam gres polerowany o wymiarach 500 x 500 mm, karton waży jakies 30-35 kg, teraz juz mam nadzieje zostana drobiazgi pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 13.12.04, 10:47 witam.heh widze sasiad doswiadczyl tego co ja 2 tygodnie temu, tez na 3 p poginalem z materialem, tyle ze ja zorganizowalem grupe kolegow i jakos wtargalismy wszystko:))), ale jak sie spalo po takim treningu hehe. O wysokosci otworow drzwiowych juz mowilem, nawet popyskowalem sobie z inspektorem nadzoru na ten temat bo usilowal mi wmowic ze gdybym dopilnowal to byloby dobrze, znaczy on tam od czego jest? Ale bylo minelo, nadbudowalem to nadproze.A ma ktos moze podobnie jak ja zapowietrzony grzejnik? Reguluja to hydraulicy z Ama czy musze to zrobic sam, grzeja mi od polowy jakos.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! 13.12.04, 11:25 cze, ja rowniez od kilku dni po trochu targam ciezary na 3 (czytaj 5) pietro i najgorzej jak na razie bylo z parapetami. Dzis czeka mnie wnoszenie paneli i dzis lub jutro z 50 m plytek... chyba musze jakas armie zorganizowac bo nie te ciezary sa nawet najgorsze a te schody... Czy u was kaloryfery tez tak slabo grzeja (mozna spokojnie je dotknac, nie parzy) i czy w lazience macie plastikowa zaslepke od wentylacji (kratke). Dzis z Gerdy zmienili mi zamek i mocno sie z nimi scielem, gdyz powiedzieli mi ze za druga wizyte tzn regulacje drzwi bede juz placil, ale niech wiedza... nie zaplace i kropka... a regulacje zgodnie z umowa i tak mi musza zrobic... a prog, zamek i wizjer zrobi mi inna firma, inny przedstawicel gerda szanujacy Klienta... jest konkurencjia a ja takich gosci to.......... inni zrobia moze taniej a juz napewno grzeczniej i bez chamstwa. Wymiana wkladki zajela 5/10 min, regulacja pewnie trwa jeszcze krocej, firma i tak przyjerzdza na budowe wiec by zyskac klienta powinni malo gadac glupot, wiecej robic a i kasa pewnie wieksza by im sie trafila z dodatkowych prac. Ale jak ktos tego nie rozumie to zginie na rynku... nawet wtedy jak sobie "zalatwi" nie jedna budowe pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! 13.12.04, 11:59 u nas transport byl na wszywstko - od paneli, przez plytki bo sysfon do umywalki targania bylo na 4,5 godziny - dzis ledwo chodze - faktycznie spalemn jak zabity u nas tez sa zapowietrzone kaloryfery - mysle, że sami je odpowietrzymy, bo jesli bede musial czekac na hydraulika tydzien to szkoda czasu kratek nigdzie nie ma i mysle, ze nalezy samemu kupic - to juz jest opcja dodatkowa do mieszkania. ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 13.12.04, 12:34 uu widze kolejny "zadowolony" klient przedstawiciela firmy Gerda;))), z ich podejsciem do biznesu to raczej dlugo nie pociagna, skoro "monterzy sa z Grodziska i nie beda przyjezdzac na kazde zawołanie klienta.."-mnie tak powiedziano przez telefon:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambush elektryk 14.12.04, 11:24 Witam Macie jakiegos speca elektryka z uprawnieniami do podlaczenie kuchenki elektrycznej? Jesli tak to zapodajcie namiar. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 11:52 cze, podobno windy juz jezdza w gore i w dol od piatku wieczow :)))))) pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:12 dokladnie, przetestowalem nawet, troche dziwna, wedlug mnie jest numeracja pięter, ale....... pozdro mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:56 cze, tez w koncu testowalem, ale ta numeracja... mieszkam na 3 pietrze a musze jezdzic na 4, jak nie przeprogramuja tych wind albo nie zmienia klawiszy to sporo osob, gosci bedzie sie mylic. ale dobrze ze juz wogole jezdzi pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 20.12.04, 08:43 witam.Ja z rozpedu biegalem po schodach i dopiero w sobote zauwazylem ze windy dzialaja:)).zawsze myslalem ze poziom zero to ten do wyjscia na zewnatrz budynku, a tu sie okazuje ze u nas -1 :))) numeracja faktycznie dziwna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: HURRRRRAAAAA !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:15 mysle ze wystarczy zmienic przyciski w windzie i zniknie zamieszanie tzn od -2, -1 garaze (-2 wyjscie), 0-6 pietra pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Teklinek bud. B1 bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 09:22 Niech te Swięta i wieczor Wigilii uplyna w radosnej atmosferze, przy serdecznych zyczeniach i zapachu gałazki swierkowej. A Nowy Rok niech przyniesie moc sukcesow i pomyslnosci. Ze swiątecznymi zyczeniami Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 24.12.04, 13:35 wesolych swiat zycze sasiadom:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Kolor ścian w korytarzach IP: 195.117.230.* 07.01.05, 09:30 Witajcie drodzy sąsiedzi. :) Jak się wam podoba kolorek, jaki zafundowała nam Ama w korytarzach? Bo mi bardzo. Wczoraj jak wracałem z pracy, to przez chwilę myślałem że pomyliłem piętra. Bardzo Ładnie to wygląda. Może niedługo wreszcie skończą wykańczanie w środku naszego bloku? Jakby kto nie wiedział, to kolor jaki mamy na ścianach korytarzy to taki żółty z domieszką pomarańczy. Całkiem, całkiem. A i czy zauważyliście że mamy już wstawiony domofon? Co prawda narazie nie podłączony, ale pewnie na dniach się to zmieni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kolor ścian w korytarzach IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 07.01.05, 09:43 czesc. a to te plamy zolte to probki nowego koloru?;))), heh fajne, a tak apropo konczenia wykanczania bloku w srodku, na moj gust to jeszcze nie zaczeli nawet;)). I taka mala obserwacja po ostatniej nocy, slaba sprawa z akustyka, wczoraj pietro wyzej chyba jakas parapetowka byla w nocy bo do 4 nad ranem czulem sie jakbym byl zaproszony;)) wszystko slychac.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Kolor ścian w korytarzach 10.01.05, 08:44 kolorek jest super na scianach, tez mi sie bardzo podoba, u nas w kuchni jest bardzo podobny, tak sie ostatnio smialismy, ze moglismy nie kupowac farby a dfogadac sie z majstrami i po klopocie ;-) my jeszcze sie nie przeprowadzilismy wiec trudno powiedziec o akustyce, pozyjemy zobaczynmy. wracajac do wind - czy zauwazyliscie, ze ta mniejsza winda zachowuje sie conajmiej dziwenie, czasami trzeba 3 razy otwierac i zamykac drzwi do windy zeby wogole ruszyla, ostatnio to pobila sama siebie, w windzie byly 4 osoby i nie chiala ruszyc, jak wyszlismy to zaraz pojechala, kompletna porazka, no i komus ciagle sie nudzi bo ciagle widze jak coraz wiecej zabezpieczen znika z wind, ostatnio znika ta folia zabezpieczajaca, i tak sie zastanawiam kto jest tak intelegentny ze musi to zrywac, to jakis ped zaspokojenia swojej ciekawosci? pozdrawiam krzysiek & Graza 302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kolor ścian w korytarzach IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 10.01.05, 09:02 witam. ta winda to masakra, nawet juz zaczalem podejrzewac ze to tylko na naszym pietrze, juz chyba ze 4 razy zdazylo mi sie zasuwac na piechote, no bo ile mozna czekac az winda sie odblokuje, nie ruszalem watku bo myslalem ze to tylko mnie sie zdarza;)).A wracajac do zabezpieczen windy, niedlugo bedziemy chyba miec na scianach w klatkach garfitti jak na sluzewieckim murze sadzac po malunkach w windzie, podejrzewam ze gdyby nie te resztki zabezpieczen to malowali by flamastrami po sciankach, a i slady buta zauwazylem.Nie chce piekielka rozpetac ale pojawilo sie to po imprezce na 4p w zeszlym tygodniu. Pozno w nocy wracalem i winda wygladala normalnie, rano po dosc glosnej nocy pojawily sie bazgroly wiec apeluje do tej sasiadki(tak slyszalem) zeby troszke poinstruowala gosci jak sie maja zachowywac w przyszlosci;)).pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Sobotnia impreza IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 10.01.05, 09:35 A jak się bawiliście w sobotnią noc ?? Muzyczka była niezła, i Lambada, i Desperado, lubię taką latynowskie rytmy. Przede wszystkim było głośno, no chyba cały blok się bawił. Mieszkamy kilka pięter niżej a i tak nieżle było słychać. Szkoda tylko, że drinków nie donieśli :( Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Sobotnia impreza 10.01.05, 11:07 no to niezla impreza nas ominela :) ale mysle, ze bedzie wiecej takich imp [rez ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Sobotnia impreza IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:42 ja mysle ze imprezy byly sa i beda i ja osobiscie nie mam za zle, choc wkurza mnie niszczenie i niedopilnowanie swoich gosci. Niedobrze jak niszczone sa nasze wspolne tereny. A co do donoszenia drinkow to jestem za wprowadzeniem tego zwyczaju, moze byc ciekawie :))) pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sobotnia impreza IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 10.01.05, 15:04 mozna by peszelem wode ognista lac tylko gdzie to trafi?? chyba do skrzynki na klatce, czyli trzeba by tam kielonki podstawiac;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Sobotnia impreza 10.01.05, 15:52 że są imprezy - to normalne - racja, ale, że biesiadnicy demolują miejsce zabawy - tym bardziej, że nie jest to ich własność - to wkurza. poza tym bywała kiedys taka dobra świecka tradycja w narodzie, ze informowało sie najblizszych sąsiadów o planowanej imprze, by ich nie zaskoczyć hukiem i wrzaskiem do rana - w końcu po 22,00 jest tzw. cisza nocna i bez opędzlowania sie, jak ktos tego nie przestrzega, moża wezwać policję.....no i po co to? powtarzam, ja nie mam zamiaru płacić za szkody wyrzadzone przez wariatów niszczących windy, korytarze i rzucających śmiecie, gdzie popadnie. myśle też, że zainstalowanie kamer komputerkowych na terenie budynku i podłaczenie naszego budynku do systemu monitorowania osiedla bedzie duzo tańsze i spowoduje, ze wyjaśni się, kto tak radośnie psuje co nie tylko jego ;-/ pozdrawiam, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sobotnia impreza IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 10.01.05, 16:02 no niby zgadzam sie z Toba Agnieszka ze powinno sie informowac sasiadow o imprezie, ta impreza, a zwlaszcza halas mnie nie ruszyly za bardzo bo jakos tak mam ze potrafie zasnac w kazdych warunkach, takie przyzwyczajenie:) ale to co sie pojawilo w windzie juz mnie wpienilo:((.tylko patrzec jak na scianach zaczna mazac, chodzilo mi wlasnie o zdyscyplinowanie gosci. Monitoring raczej odpada, bo raz ze dos kosztowna to sprawa a dwa ze istniejacy system monitoringu obejmuje chyba tylko wejscia do klatek, przynajmniej tak zauwazylem, w perzeciwnym wypadku gdyby objac takim monitoringiem cale osiedle wlacznie z srodkiem budynkow to musieliby zwiekszyc obsluge na budce ochrony.A tak przy okazji zauwazyliscie naklejke ochrony na drzwiach, czujecie sie bezpieczniej;))).Zycze Ci mniej smieci na balkonie, bo to chyba Twoja kartka wisi w windzie?:)) Ja mam alibi nie pale a smieci wynosze codziennie:)).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Sobotnia impreza 11.01.05, 08:59 informowanie o imprezie to calkiem dobry pomysl - mysle ze warto go stosowac i miec pozniej swiety spokoj wczoraj na mieszkaniu i jak jechalismy windom to bylo wymalowane super grafiti - KOCHAM SWOJEGO MISIA Inteligencja tej osoby jest na poziomie czlowieka z ery kamienia lupanego, ktory oberwal w glowe zbyt wiele razy mam nadzieje ze wkoncu sie skonczy taka glupota ludzka bo rece opadaja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sobotnia impreza IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 11.01.05, 09:07 no wlasnie obok tego wyznania milosnego;) byl odbity but na scianach windy, zastanawiajace ze ktos celowo podnoscil noge zeby tylko odbic buta, debil? czy gimnastyk;)), chyba to pierwsze.a tak przy okazji windy znowu dzis bieglem na dol bo na 3p sie zaciela:(. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Sobotnia impreza 11.01.05, 10:34 ta winda to jakies wielkie nieporozumienie, znowu wsiadly 4 osoby i nic, ciagle zamykala i otwierala drzwi, wysiedlismy wszyscy i pojechala paranoja no i pojechalismy towarowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sobotnia impreza IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 11.01.05, 11:44 czy towarowa to ta druga? bo czesto mi sie zdarza ze drzwi sie zamykaja otwieraja i tak ciagle, wisza wtedy obie.chyba cos zle zaprogramowano, tak jak i te piloty:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Sobotnia impreza IP: 194.246.107.* 11.01.05, 12:33 Zgłaszaliście ten problem z windami do AMA ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek winda IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 11.01.05, 13:54 tak problem zostal zgloszony, czekamy na poprawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: winda IP: 195.117.230.* 11.01.05, 14:31 Witam. A czy zwracacie uwagę jak się stoi w windzie? Chodzi mi o to, że może jak jest was więcej, to osoba stojąca blisko drzwi, blokuje czujniki, a wtedy taki właśnie jest efekt. Jak mi kiedyś winda zrobiła taki numer, to po prostu wcisnąłem się głębiej i po kłopocie. Pozdrawiam. PS. Ja pilot miałem wymieniany 2 razy, czyli mam teraz nr 3, ale działa wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: winda 11.01.05, 16:04 tez przerabialismy ze ktos zakrywqa czujnik, ja wysiadalem tak aby byly 3 osoby i nic Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa domofony 12.01.05, 08:45 wczoraj bylem w Ama i dostalem kod do domofonu, widzialem fajna kartke, ze 20 zostana odpalone domofony, klatki wygladaja zolciej, zolciej i zolciej - super kolorek, mamy prawie identyczny w kuchni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa domofony 12.01.05, 08:51 witam odebralismy kody do domofonu - ponadto 20tego zostana odpolane juz wszyskie domofony i bedziemy sie czuyc bezpiecznie !!!!!!!! ;-) sciany klatki sa zolte , zolte i zolte - super to wyglada, kolorek jest swietny, mamy podobny w kuchni winda - jak rozmawialem wczoraj w Ama to powiedzieli, ze problem zostal zgloszony do pogotowia dzwigowego kone, wiec mysle ze bedzie ok, ale fakt faktem, ze ludzie przewoza kupe rzeczy ta mala winda i wszystko moze sie rozregulowac, no i zabezpieczania sa systematycznie niszczone w windach, bazgroly na kartonach, zastanawiam sie czy jak te kartony zostana zdjete to czy nie znajdzie sie jakis glab co nie wyryje jakiegos inteligentnego napisu - wstylu jaki widzialem w malej windzie - ELO LUDZIE pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: domofony IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 12.01.05, 09:08 witam. wlasnie wczoraj zglaszalem problem windy bo w Ama nic nie wiedzieli, czy moglo sie rozregulowac, hmm pewnie masz racje bo przerob narazie windy maja dosc spory:) a o napisach juz nawet nie chce mi sie mowic, dzisiaj nawet kartke z prosba o nie zasmiecanie mieszkan na parterze pomazali, znaczy powiem wulgarnie -trzode gdzies mamy w bloku:[[. Kolor mi sie podoba, tez mam podobny w mieszkaniu:)), choc wolalbym zielony, ale jakos tak go lubie :)).Domofon musze podpiac bo przesuwalem go na inna sciane, ciekawe cvzy mi sie uda dobrze podpiac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: domofony 12.01.05, 09:50 ja tez przesuwalem domofon, ale na etapie kiedy dopiero zaczynali klasc wszystkie kable i mam to zglowy a teraz z innej beczki - ze sciany wystaje mi cienki kabel (a raczej z peszla) i tak sie zastanawiam co to za kabel - domofon czy telefon. czy orientujecie sie jaki jest operator? czy netia bedzie podlaczac telefony, czy mamy do wyboru miedzy aster a aster? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: domofony IP: 194.246.107.* 12.01.05, 10:03 O operatorze telefonii stacjonarnej już pisałem. Być może coś się zmieniło, choć nie sądzę :( • Re: Postępy prac w mieszkaniach. IP: *.datacomsa.pl / *.246.106.* Gość: Leszek 08.12.2004 13:20 + odpowiedz Wczoraj rozmawiałiśmy z człowiekien z AMA i powiedział, że Teklinek obsługiwany jest przez Elnet, czyli teraz to jest grupa Netia. A w Elnecie poinformowano mnie, że nie mają instalcji telenonicznej w naszym budynku. Elnet to jest wydzielona działka Aster zajmująca się telefonami i sprzedana Netii. Aster proponuje nam obecnie TV i internet, a od lutego będzie jeszcze możliwość rozmów głosowych przez internet, czyli telefonia. Coś mi się wydaje, że szykuje nam się monopolista usług telefonicznych, żeby posiadać telefon musisz mieć internet z Aster. Chyba , że wprowadzimy innego operatora. Nie wiem w którym miejscu wystają Ci te kabelki, ale stawiam na instalację telefoniczną i kabłówkę od Aster. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: domofony 12.01.05, 10:06 kablowke mam gdzie indziej - a jeszcze nawet jej nie mam :) wiec raczej sa to kable telefoniczne, bo jak mniemam domofon jest juz podpiety do jakiegos kabla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: domofony IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 12.01.05, 11:15 to co wystaje to 100% telefoniczny przewod, wystarczy sie przyjrzec:) Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: domofony 12.01.05, 12:44 Czesc Krzysiek Ja rowniez mam na jednej ze scian wyjscie jakiegos bialego kabelka, i nie wiem do czego to jest. Domofon mam zawieszony na jednej scianie a ten kabelek wystaje sobie na drugiej scianie. Domyslam sie wiec ze jest to telefon. Kabel do telefonu niczym sie nie rozni od kabla do domofonu, to taka informacja, bo podobno ktos z Was napisal ze to widac. Odnosnie niszczenia windy, to brak slow, ktos slusznie zauwazyl ze jakies bydlo sie pojawilo na B1/BIS, szkoda, bo myslalem ze bedziemy wsrod ludzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: domofony IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 12.01.05, 13:09 a czy myslisz ze dali dwa wyjscia na domofon, to tak odnosnie tego kabla, skoro domofony byly juz to wniosek jest jeden to jest telefoniczny:)), nie pisalem ze kable sa inne chodzilo o sposob umiejscowienia tego gniazdka i kabla.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: domofony IP: 194.246.107.* 12.01.05, 14:58 Panowie , a może macie plany instalacji ?? AMA takowe rozdawał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: domofony IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:11 cze, ten kabelek to napewno kabel telefoniczny. Co do operatora to raczej bedzie monopol astera. Z informacji (niepotwierdzone tzn zaslyszane) Elnet dostal teraz jakas 1000 nr, choc elnet juz nie ma i jest to Netia. Telefony chodzace w poprzednich blokach bylu uruchomione testowo i nie wiem czy beda sie rozszezac na inne klatki. Co do tp to na dzien dzisiejszy nie ma zadnych mozliwosci by zainstalowac telefon analogowy, ISDN czy nawet radioliniiie - wiadomosc sprawdzona. Ale mozna by bylo zalozyc jakas firme ktora bedzie swiadczyc uslugi telefoniczne tak jak to ma miejsce w przypadku naszej sieci wewnetrznej Teklinek2000 z dostepem do internetu. PS. Co do bydla w naszym bloku... niech tylko wpadna w moje rece jak niszcza... pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: domofony IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 12.01.05, 15:12 komu rozdawal ama plan instalacji, bo ja takowego nie posiadam i jakis czas temu zastanawialem sie wlasnie czy powinienem go miec, wiec chyba zajrze do ama po to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agade Re: domofony IP: 193.201.167.* 12.01.05, 15:17 cześć, nie wiem jak to jest w przypadku mieszkańców bisu1, ja kupiłam mieszkanie w bis1/u i na pytanie o ewentualne plany instalacji, dostałam odpowiedź, że najlepiej jest sobie przyjść przed tynkowaniem i porobić zdjęcia, albo samemu pomierzyć i zrobić takie plany, bo oni takowych nie dają. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: domofony IP: 194.246.107.* 12.01.05, 15:29 Dostałem plany instalacji przy podpisywaniu umowy. Mam architekturę z wymiarami, plany inst: wod-kan, CO, elektrykę, TV, domofon, kablówka i nawet plany parkingów (poz. 0 i +1) Wszystko dostałem w AMA. AGADE - Przed tynkowaniem, faktycznie dobrze jest zrobić sobie kilka fotek, na planach nie ma wymiarów pionowych. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: domofony 14.01.05, 13:40 te plany tez mam, ale po zmianach zdadza sie psu na bude, mam tylko te gdzie odrecznie im rysowalem gdzie maja co poprzenosic Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa brudne korytarze 17.01.05, 08:26 od jakiegos czasu nie widac osob, ktore sprzatają budynek, widzialem tylko jak byl sprzatany sam doł - kolo skrzynek. a co z reszta? wszedzie jest pelno pylu - po weekendzie trzeba latac z mopem bo wszystko sie wnosi do mieszkania, wydaje mi sie ze mozna by bylo przynajmniej zamiesc korytarze przy mieszkaniach, z innej beczki - nareszcie mieszkamy juz w na swoim, super uczucie, ale przeprowadzka to jest niezla bieganina, dobrzez ze mielismy blisko z wynajetego miszkania kolejna dobra rzecz to doczekalem sie kobiety z gerdy, ma dzisiaj przyjechac o 19 i wymienic wkladke, wyregulowac, z tego co slyszalem to maja czasami problemy z regulacja kasety przy niskich progach. jestem ciekawy jak to u mnie bedzie - moj prog ledwo od ziemi odstaje (ok 1,5cm to max) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: brudne korytarze IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 17.01.05, 08:33 witam no wlasnie tez zauwazylem ze dol jest sprzatany tylko, w mieszkaniu to chyba pylicy sie nabawie, nie nadazam zamaitac i scierac:(. widze ze "pani z Gerdy" zyskala kolejnego zadowolonego klienta hehe, tez swoje odczekalem:)) a z regulacja nie bylo problemu u mnie, wszystko poszlo gladko. A zauwazyliscie kartke o ciszy nocnej? Na szczescie swoje roboty juz zakonczylem ale tez bez przesady ze az tak wszystkim przeszkadzaja te halasy, to kiedy maja ludzie konczyc te mieszkania? im szybciej wszyscy skoncza tym krocej bedzie halas. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: brudne korytarze 17.01.05, 08:51 z pania od gerdy to umawialismy sie 2 tygodnie - no i cud ze sie zgodzila przyjechac o godzinie 19. jakie dodatkowe zamki zakladaliscie i jakie oferuja? jak widzialem te progi ktore ta pani montuje to troche slabo mi sie zrobilo - jakies strasznie wysokie mam nadzieje, ze wkrotce korytarze tez beda sprzatane, mam zamiar sie spytac te osoby ktore to wykonuja kiedy maja zamiar sprzatac wyzsze pietra, bo nie usmiecha mi sie latac z mopem i szmata za kazdym razem gdy wejde do mieszkania a taka ciekawosta, jak macie podlaczona plyte grzejna i piekarnik i czy mozecie zdradzic jaki sprzet wybraliscie? u mnie jest to narazie podlaczone w ten sposob: sila: plyta 230V: piekarnik (ale elektryk ma to zmienic) my wybralismy soprzet gorenje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: brudne korytarze IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 17.01.05, 09:55 zamek gorny mam tez gerdy, klasy c, oczywiscie zakladany przez inna firme;), nie moglem dojsc do porozumienia z ta pania to zrobil to ktos inny. prog mozesz zamontowac jaki Ci sie podoba, te ktore oni montuja sa gerdowskie, w sumie ja tez mam z gerdy prog, nie przeszkadza mi jego wysokosc. co do plyty i piekarnika narazie o tym nie mysle, wczoraj dopiero mi sofe i fotel przywiezli wiec tryb ekono zalaczam;)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: brudne korytarze IP: 195.117.230.* 17.01.05, 11:13 To ja miałem szczęście z panią od Gerdy, bo czekałem raptem niecały tydzień. Jeżeli chodzi o sprzątanie, to najdorsze jest, że robotnicy (nie wiem czy ci co wykańczają ludziom mieszkania, czy nasi, co wykańczają jeszcze blok) wszędzie żucają pety!!! Co dziennie muszę sprzątać takie niespodzianki albo z mojego bosku garażowego, albo spod drzwi. A sprzęt mamy cały Amici: - piekarnik podłączony pod normalne gniazdko 230V - płyta pod siłę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: brudne korytarze 17.01.05, 20:14 Wojtku, jesli chodzi o informacje o ciszy nocnej to uważam, że jest to bardzo słuszna uwaga. Nie wiem jak Ty, ale ja mam przyjemność dosyć cięzko pracować i mieszkając tu od miesiąca (w SWOIM domu) liczę choc na chwile spokoju po pracy, w nocy i chociaż jedenego dnia w tygodniu - w niedziele i nie uważam, żeby była to przesada, ani wielkie wymaganie. Robiąc remont włanego mieszkania miałam na wzgledzie to, że może tu ktos juz mnieszka i nasz remont trwał od poniedziałku do soboty od 8 rano do 20,00 i też zdążylismy. Myślę, ze ten drobny, acz grzeczny, gest w stronę przyszłych sąsiadów jest niezwykle cenny cenny i uprzejmy. Mam własnie zamiar na tego typu gestach budować przyszłe nasze kontakty. pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: brudne korytarze 18.01.05, 08:00 u nas byl wczoraj bardzo fajny dzionek ;-) - pojawili sie panowie od gerdy i szybko zalozyli to co mieli i nie bylo zadnych problemow - byl pan od domofonow (ciekawostka jest to ze mozna zamontowac sobie w domu video-domofon, poniewaz w klawiaturze na dole jest kamera, taki modul do domu podobno kosztuje okolo 600 netto - bagatelka) ale jak ktos chce ;-) - i nasz majster, ktory sprawdzal swiatlo bo mielismy mala awarie a na korytarzach brud i brud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: brudne korytarze IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 18.01.05, 10:45 Specow od Gerdy u sasiada widzialem, chyba nawet ci sami co u mnie:), taki videofon na wolumenie okolo 350pln, ale po co? A z pradem faktycznie mieli problem bo cos mowili o spadkach napiec, a i miernik widzialem uzywali ostro. Przyznaje racje, na korytarzach syf, chyba jedna z pozycji w czynszu zbedna;)), smietnik zreszta tez pelen. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: mieszkanie 18.01.05, 10:53 Witam Sasiadow Ja rowniez mieszkam juz na stale w mieszkanku. Stalo sie to w niedziele, wiec dzis jestem juz 2 dzien na wlasnym. Ogolnie zaczely mi sie pojawiac male problemy o ktorych wczesniej nie mialem pojecia. Wczoraj podlaczam lodowke i nie mam w niej swiatla :), okazalo sie ze panowie co mi robili kuchnie przez przypadek, odlaczyli, albo sie samo odlaczylo, co jest bardziej prawdopodobne, kabelki elektryczne z puszki. Swoja droga jakosc polaczen w puszkach pozostawia niezatarte wrazenie prowizorki. U mnie w puszkach wszystkie polaczenia byly robione za pomoca tasmy izolacyjnej, nie wiem czy u was rowniez?. Teraz wiec mnie czeka demontaz kuchni aby sie dostac do owej nieszczesnej puszki, tragedia. Z innych wkurzajacych rzeczy to moglbym wymienic podjazdy i zjazdy z parkingu, kostka jest tak polozona, ze zawieszenie w gablotach trzeba bedzie robic duzo czesciej. Nie wiem czy to na warunki zimowe taka kostka, rowniez tragedia. Nastepna sprawa to windy o ktorych juz pisalismy, wiec nie bede pisal. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: mieszkanie 18.01.05, 12:33 cale szczescie, ze u nas nie bedzie takich problemow z podlaczeniami, jesli bede chcial odiac lodowke, pikarnik czy tez plyte to wystarczy wyjac jedna szuflade i wlozyc reke :) co do puszek to nie widzialem jak u mnie jest - i moze lepiej nie wiedziec - chyba :) ten pan co latal z miernikiem to nie byl odemnie, u mnie padl transformtor w lazience w podwieszanym suficie od gerdy to zrabali mi troche tynku w przedpokoju, poniewaz jak wykuwali dziure na jezyki zamka tynk mi pekl i czesciowo odpadl, powiedzieli ze byl zle polozony - ciekawe czy to prawda czy poprostu mieli ciezki dzien i im nie wyszlo, no ale nic, jest gips rozrobic i naniesc, i nie bedzie sladu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: mieszkanie IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 18.01.05, 13:19 o tynkach juz nic nie powiem bo odebralem mieszkanie i sam sobie jestem winny, sciany sa pelne nierownosci, w niektorych miejscach po wyschnieciu scian dopiero teraz wychodza plamy rozne spod farby! Na suficie pojawilo sie cos co wyglada jak "oparzenie" jakies.ciekawe ile jeszcze takich kwiatkow wyjdzie, w sumie i tak bylem nastawiony ze dopiero po wyschnieciu scian bedzie mozna zobaczyc co poprawic i pomalowac raz jeszcze. a puszki tzn. polaczenia mam wykonane ok, wczoraj nawet podlaczalem oswietlenie i nie zauwazylem zadnej tasmy izolacyjnej czy cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: brudne korytarze IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 18.01.05, 10:44 Agnieszko tez mam taki rodzaj pracy ze zdaza sie ze wychodze nawet w nocy a spie etapami;) , troche to meczace ale potrafie byc wyrozumialy dla tych ktorzy jeszcze nie uporali sie z urzadzeniem, im szybciej skoncza tym lepiej, zreszta od tygodnia tego halasu juz jest tak malo ze nie ma nad czym sie rozwodzic, bardziej mnie denerwuje kolejna fala malunkow w windzie, narazie jest papier ale potem juz nie bedzie wiec pewno beda mazac po scianach, trzoda nic poza tym:[[.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: brudne korytarze 18.01.05, 15:35 Wojtku, w pełni sie z Toba zgadzam! Trzeba byc wyrozumiałym i powinno działać to w obie strony i myślę, że burczenia, stukania, walenia i borowania do 22,00 codziennie wystarczy aż nadto. Ponadto nie spodziewam sie żeby odgłosy te szybko umilkły, bo z tego co wiem niektórzy dopiero zaczynają, albo skończyli jeden z wielu etapów, a kolejne za jakis czas - więc, jak widzisz nie widac końca.... Odnośnie zaniedbanych klatek słyszłam, ze nalezy to zgłoscić w AMA BUDzie i zamierzam zadzwonic i zapytać. Co do wandali to chyba nie mam na razie pomysłu i trzebaby podpytać inne budynki jak sobie z tym radzą. pozdr., agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: brudne korytarze 18.01.05, 16:55 Podobno mają byc w nieodległej przyszłości monitorowane windy (tzn będą tam zamontowane kamery). Niestety czeka nas "permanentna inwigilacja", jak niesforne dzieci w przedszkolu - ale coś z coś - jeśli checemy mieć zadbane klatki, a niektórzy mają to gdzieś to trzeba się z tym pogodzić. Pozdr. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: brudne korytarze 19.01.05, 10:29 tworczosc windziarzy rosnie z nia na dzien, jakie sa juz glupoty powypisywane to glowa boli, jak mozna byc taki kretynem i pewnie ten ktos przezyl orgazm intelektualny ja glosuje rekami i nogami za kamery w windach, bo jeszcze troche a bedzie totalny syf w tych windach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: brudne korytarze IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 19.01.05, 11:46 a to info o kamerach w windach to skąd? bo jakos mi sie nie chce wierzyc, w biurowcach sie nie instaluje cctv a co dopiero w blokach mieszkalnych.a tak przy okazji takie info o kamerach w windach ja biore za oznake tego ze jest to problem nie tylko naszego bloku Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: brudne korytarze 19.01.05, 13:34 Jakis czas temu mówili coś takiego w Am`ie. Najpierw mieli zamontować kamery na drodze dojazdowej - co już zrobili - a potem(?) mieli zabrać sie za budynki. A wyszło to przy okazji rozmowy o porządku w budynku - i okazało się że idioci w windach to nie tylko nasz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Sprzątanie korytarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 14:48 Witajcie. Pragnę donieść że w tej chwili, właśnie sprzątany jest korytarz na piątym piętrze. Widać, wreszcie wzięli się za robotę, tylko zastanawiam się czy nie jest to powiązane z tym, że jutro mają włączyć domofony? Z innej beczki. Nie wie ktoś, co za schowki jakiś czas temu wykuwała Ama w naszym bloku? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sprzątanie korytarzy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 19.01.05, 15:27 tak sobie pomyslalem ze pewnie dlatego ze pomalowano korytarze zaczeli sprzatac, no bo przed malowaniem nie mialo to sensu, ot dopiero skojarzylem;), a o schowkach pojecia nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Sprzątanie korytarzy 20.01.05, 09:24 witam, to miales szczescie ze sprzataniem korytarza na twoim pietrze, 3 nadal brudne : ( moze dzis, bo juz mam serdecznie dosc biegania w kurzu i brudzie, wszystko wnosi sie do mieszkania czy juz macie klucze do drzwi wejsciowych w bloku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sprzątanie korytarzy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 20.01.05, 09:52 witam.o sprzataniu napisalem po czyims poscie ze zaczeli sprzatac, wiem ze u nas brudno, jestesmy sasiadami w koncu:))).wrocilem wczoraj wieczorem i zauwazylem ze nic sie nie poprawilo, moze dzis zaczna.o kluczach w Ama powiedzieli mi ze beda wydawane troche pozniej, bo tez sie zastanawialem co bedzie jak domofony padna.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Sprzątanie korytarzy 20.01.05, 10:37 wojtek, czy to ty dzisiaj grzebales cos w skrzynce (chyba od ciepla) okolo 7 (lub kilka minut przed) ?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Sprzątanie korytarzy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 20.01.05, 10:54 taa wylaczalem sobie ciepla wode bo przychodza goscie zamontowac mi szafke pod umywalke i musialem kran wykrecic, alez sasiad czujny:)).pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu OCHRONA 25.01.05, 16:26 Moi Drodzy, chciałabym zapodac nowy temat, ktory mnie bardzo nurtuje, i kóry wg mnie jest tematem ważnym. Zapewne nie mam rozeznania co do działalnosci ochrony na terenie naszego osiedla jednak zastanawia mnie dlaczego pewne zasady nie są surowiej przestrzegane, jak np.: 1. wjazd WYŁĄCZNIE za okazaniem przepustki lub goscia, gdy lokator zaanonsuje go w u ochrony (wtedy nie pętały, by sie jakies obce osoby miedzy domami) 2. Kazdy lokator ma klucz lub kod wejscia do furtki przy wjeździe na osiedle i nie czeka, aż pan z ochrony łaskawie mu otworzy - przynaje, że ciut drażni mnie to "wpuszczanie" mnie przez ochronę. Poza tym ochrona w żaden szczególny sposób nie sprawdza kto i po co wchodzi - wystarczy stanąć obok furtki - i cyk! otworzą. Wydaje mi sie, ze opłata 50 zeta za podnoszenie szlabanu i naciskanie guziczka otwierającego furtke jak leci, to przesada - rownie dobrze moge robic to sama i nie płacić 50 zł. Od ochrony oczekuje ochrony i wydaje mi sie, ze rowniez my jako lokatorzy winnismy zaproponowac konkretne rozwiązania i ich przestrzegać. Uprzejmie proszę o Wasze opinię na ten temat bo noszę sie z zamiarem wystosowania do Ama Budu pisma odnośnie działania, a raczej nie-działania ochrony - podobnie jak to zrobiła juz Wspólnota B/C. Mam wrażenie, że bedąc nowymi lokatorami jesteśmy troche na marginesie wydarzeń i informacji. pozdr., Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: OCHRONA 25.01.05, 17:09 tu sie zgadzam z Toba, na osiedle wchodzi kazdy kto chce, mam nadzieje ze zmieni sie to troche po zalozeniu domofonu przy furtce, jesli ktos bedzie chcial kogos odwiedzic to niech dzwoni przez domofon, jak nikogo nie ma to nie wejdzie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu ZAPRASZAM NA FORUM TEKLINEK - WSPÓLNOTA DE 26.01.05, 08:34 W zwiazku z tym, że jeszcze długo nie bedziemy tworzyc radosnej Wspolnoty Mieszkańców i póki co jesteśmy uzaleznieni od decyzji i działania AMA BUDu chciałabym bysmy na tym forum tworzyli listę spraw, które nas wszystkich nurtują, ktore sa dla nas problemem - zapraszam na forum Teklinek Wspólnoty DE. teklinek2000.org/forum/index.php?sid=43621f56c4a362b2fe473e36d80e973f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: OCHRONA IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 26.01.05, 08:52 witam o ochronie juz wypowiadalem sie na forum Teklinka, to nie jest ochrona ale "cieciówa" za 50pln! po co mi droznik przy szlabanie za taka kase, widzialem juz ze dwa razy jakies elementy u nas w bloku, przeglad pieter robili, gdy zaczalem sie przygladac to wyszli z budyunku.mysle ze juz niedlugo domofony troche pomoga, bo z tego co slyszalem szyfrator ma byc tez przy furtce, tylko ze patrzac na tempo tych panow instalatorow to pewnie rok im zejdzie, u mnie usuwaja usterke od poniedzialku a jest to glupia sprawa, zamienienie kodow bo mam zamienione moje z 109. Wlasnie tym konkretnym rozwiazaniem beda domofony, moze nie idealnym ale dobrym. chcialbym tez choc raz zobaczyc jak pan ochroniarz wychodzi do samochodu pod szlaban, bo jak narazie nie widzialem takiego zjawiska. zreszta nie ma co sie produkowac, napiszmy oficjalny dokument i zobaczmy co to zmieni, bo jak narazie placimy za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush telefon 31.01.05, 12:26 Witam Czy ktos z Was sie orientuje jaki operator telefoniczny sie u nas zadomowil na budynku. Czy istnieje jakas opcja wyboru operatora, czy musi byc to co jest w tej chwili? Dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: telefon 31.01.05, 14:01 witam, telefon to tylko ASTER :-( jak się dowiadywałem w NETII to oni wykupili elnet, który jest operatorem na wczesniejszych budynkach. i to niebyloby problemu gdyby nie fakt, ze NETIA wykopila tylko klientow biznesowych, natomiast indywidualni zostali sprzedani do ASTER. niech zyje monopolista aster ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: telefon 03.02.05, 11:17 był u Was pan z Aster i proponowała załozenie telefonu? instalujecie? podobno pierwsze telefony maja byc juz 5/02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: telefon IP: 195.117.230.* 03.02.05, 11:47 Witaj. Ja wraz z żoną zamówiliśmy telefon w Aster i będziemy go już mieli 4 lutego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Sprzątanie korytarzy 02.02.05, 09:05 Witajcie, jeszcze raz wracam do tego tematu. Ama Bud czaka na nasze uwagi. Jesli sie nie odzywamy oznacza to, ze wszystko jest w porzadku. Ja juz napisałam do nich w sprawie brudu na klatce schodowej. Jest możliwość wysłania pisma mailem: sprzedaz@ama-bud.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: Sprzątanie korytarzy 02.02.05, 14:28 Witam W sprawie brudnych korytarzy rozmawiałam juz kilkakrotnie z pracownikami AmaBudu z całej rozmowy wynikało tylko tyle, że teraz sprzątać za bardzo się nie opłaca bo i tak sa remonty i będzie brudno !!!, rozmawiałam też z Panią, która sprząta nasz blok i dowiedziałam się, że w umowie mają mycie klatek raz w tygodniu ( chociaż mówiła, że robią to częściej) a od AmaBudu miałam inf. że będą myte codziennie!!!!, chociaż zdrowy rozsądek podpowiada, że raczej nie będzie tak dobrze. Zauważyłam też że Panowie, którzy malują nasze klatki schodowe maja sobie za nic czystość, bo po takim malowaniu pełno jest wszędzie petów, fragmentów foli itp. rzeczy, których nie opłacało się po sobie zabrać. Mam nadzieję, że jak będziemy w tej sprawie interweniować to będzie czyściej na korytarzach. pozdr. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Klucze do wejścia do bloku IP: 195.117.230.* 01.02.05, 14:42 Witam. Właśnie byłem w Ama i okazało się że można już odbierać klucze do wejścia do naszego bloku. Niestety dają tylko po jednym kluczu. Wejście do naszego bloku jest już zablokowane, tzn. że wejść można tylko albo wpisując kod, albo używając klucza, albo przez garaż. ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Klucze do wejścia do bloku IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 01.02.05, 15:27 czesc. faktycznie jakies ogloszenie wisi o tym ze mozna klucze u nich dostac, ja jak pojde to zapytam sie gdzie to sprzatanie bloku i okolicy za ktore place, dwa dni temu widzialem jak gosc od domofonow wywinal orla na chodniku, taki byl oblodzony.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 03.02.05, 12:08 nie wiem jak u was ale mnie to ten pan nachodzi, ze 3 razy jednego wieczoru byl i ciagle oferuje telefon i internet, moze teraz wyluzuje jak widzial ze zalozylem siec osiedlowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz windy IP: 217.153.60.* 03.02.05, 12:46 witam wszystkich w ten tłusty dzień a czy ktoś z was zwracał uwagę do AMA na źle oznaczone piętra w windzie, bo według mnie to skoro mieszkam na parterze to 0 a nie 1 piętro, cały czas mam pomyłki, nawet lodówkę chcieli zostawić piętro wyżej, na moje szczęście sąsiada nie było...:))) poza tym po malowaniu klatki wychodzą "dziwne" rzeczy, niedokładność, cokoliki są do mycia itp... mam nadzieję że jeszcze tego nie skończyli... pozdrawiam mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: windy 03.02.05, 15:58 no coz raz na ruski raz sprzatane - dzis ide do Ama i popytam sie dlaczego jest tak brudno telefon z aster to porazka - voip i takie ceny to jakies nieporozumienia straszne ceny ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: windy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 16:44 fakt, brud jest dosc wielki i najgorsze ze chyba nikt nie sprzata albo robi to zle i za zadko. Co do nazewnictwa pieter to juz dawno pisalem ze sa nie do przyjecia, mieszkam na 3 to wydaje mi sie ze i winda powinienem jezdzic na 3 i do dzis sie jakos przestawic nie moge :) pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: windy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 04.02.05, 09:56 a ja wczoraj mialem dosc humorystyczna sytuacje z windami, dostawca piccy zasuwal na 3p piechota bo widzial folie na windach i myslal ze nie dzialaja:DD. no i tez musze stwierdzic ze jest syf na klatkach, po malowaniu juz chyba a cokoliki nadal brudne a i slady farby miejscami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Promocja ASTER IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 04.02.05, 14:55 Czy może mi ktoś wyjaśnić, na czy miała polegać promocja kablówki Aster, o której tyle opowiadał Nasz szanowny akwizytor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Promocja ASTER IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 04.02.05, 15:38 abonament nizszy o iles tam pln ale nie pamietam ile, w kazdym razie bez szalenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wojtka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 16:46 wojtek, i jak dziala siec osiedlowa? moze podzielisz sie wrazeniami - moze jakies porownanie pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 04.02.05, 09:54 o sieci osiedlowej za duzo narazie nie moge powiedziec bo jak narazie nie mialem czasu przetestowac:) jak narazie moge tylko powiedziec o dosc sporych zasobach lokalnych:).co do samego dzialania to nie mierzylem faktycznych transferow a porownywac nie mam z czym bo w poprzednim mieszkaniu wisialem na modemie czyli tego sie nie da porownywac:D. napewno podoba mi sie ze nie trzeba podpisywac umowy na rok tak jak w przypadku aster no i ze w razie problemow z siecia fachowcy sa na wyciagniecie reki, zreszta bardzo sympatyczni goscie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa siec osiedlowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 08:28 Napiszcie kilka slow jak sie sprawuje siec osiedlowa, chce zdecydowac sie na nasza siec a nie na dostep w aster, wystarczy ze TV beda mi obslugiwac a to musza bo nie ma ani konkurencji ani dobrego sygnalu w eterze nawet przez antene ze wzmacniaczem... pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: siec osiedlowa IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 08.02.05, 08:55 Witam Korzystam z sieci osiedlowej już kilka tygodni i jestem naprawdę zadowolony. Prędkość przy ściąganiu plików > 150 KB/s a z serwera osiedlowego > 1000 KB/s. Nie wiem jakie ceny ma Aster dla opcji netu z taką prędkością. Poza tym, tu na osiedlu zawsze są fachowcy i służą pomocą, a niech Ci padnie net i czekaj na fachowca z Aster, ja dziękuję bardzo. Dostałem też pismo, że wzrost vatu nasza sieć osiedlowa bierze na siebie i nie podnoszą w związku z tym ceny. Nie sądzę żeby Aster było stać na taki gest. Tylko sieć osiedlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: siec osiedlowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.05, 16:31 dzieki, bylem przekonany juz do tego wariantu a dzieki twojemu info postawiles kropke nad i... Jak tylko sie uporam z innymi sprawami od razu dzwonie do chlopakow. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: siec osiedlowa 16.02.05, 09:46 witam, mam pytanie czy ktos rozlicza sie za 2004 rok z ulgi odestkowej? Moze ktos zna odpowiedzi na takie pyatnia: - czy orientujecie sie czy nadal obowiązuje 3 lata od rozpoczecia do zakonczenia inwestycji? - jaka jest data zakończenia inwestycji i jakim dokumentem nalezy sie przedstawiac w skarbowce - czy orientujecie sie czy moze to byc protokol zdawczo-odbiorczy mieszkania, pozwolenie na uzytkowanie czy tez ostateczny akt notarialny - czy mozna odliczyc materialy budowlane i czy ewentualnie w przyszlym roku skorzystac z odsetkowej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa ULGA ODSETKOWA 16.02.05, 09:47 witam, mam pytanie czy ktos rozlicza sie za 2004 rok z ulgi odestkowej? Moze ktos zna odpowiedzi na takie pyatnia: - czy orientujecie sie czy nadal obowiązuje 3 lata od rozpoczecia do zakonczenia inwestycji? - jaka jest data zakończenia inwestycji i jakim dokumentem nalezy sie przedstawiac w skarbowce - czy orientujecie sie czy moze to byc protokol zdawczo-odbiorczy mieszkania, pozwolenie na uzytkowanie czy tez ostateczny akt notarialny - czy mozna odliczyc materialy budowlane i czy ewentualnie w przyszlym roku skorzystac z odsetkowej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa ULGA ODSETKOWA 16.02.05, 09:50 witam, mam pytanie czy ktos rozlicza sie za 2004 rok z ulgi odestkowej? Moze ktos zna odpowiedzi na takie pyatnia: - czy orientujecie sie czy nadal obowiązuje 3 lata od rozpoczecia do zakonczenia inwestycji? - jaka jest data zakończenia inwestycji i jakim dokumentem nalezy sie przedstawiac w skarbowce - czy orientujecie sie czy moze to byc protokol zdawczo-odbiorczy mieszkania, pozwolenie na uzytkowanie czy tez ostateczny akt notarialny - czy mozna odliczyc materialy budowlane i czy ewentualnie w przyszlym roku skorzystac z odsetkowej pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 16.02.05, 10:29 Witam Z tego co się orientuję to jużnie obowiązuje 3 letni okres do zakończenia inwestycji. Odsetki od kredytu można odliczać, ale materiałów budowlanych raczej nie radzę. Dopiero jak budynek będzie przyjęty przez gminę będzie można na podstawie umowy i protokołu (nie potrzena aktu natarialnego) odliczać materiały budowlane. Narazie formalnie budynku "nie ma" i US nie pozwala odliczać materiałów na budynek który jest placem budowy. POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ULGA ODSETKOWA 16.02.05, 10:34 a na jakiej podstawie twierdzisz ze mozna odliczyc odsetki, jesli wezwie skarbowka to czym udokumentujes jestes wlascicielelm mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 16.02.05, 10:40 Masz umowę kupna i protokół przekazania lokalu, i to wystarczy. Brałeś kredyt konkretnie na zakup mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 10:43 ale te materialy budowlane chyba mozna odliczyc jesli faktury mam wystawione na adres meldunkowy a tam blok stoi juz wiele lat, chyba ze sie myle bo tez jestem w trakcie doksztalcania sie z ulg "budowlanych" pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 16.02.05, 10:59 Możesz odliczyć materiały które brałeś na adres zameldowania, musisz tylko podpisać "umowę użyczenia" na jakiś pokoik, albo kuchnię z właścicielem lokalu. Najlepiej to zadzwonić do Urzędu w którym się rozliczasz i zapytać. Nasze prawo jest tak skonstruowane że co urzędnik to inaczej interpretuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 16.02.05, 11:20 Polecam lekturę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=656&w=18306593&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 16.02.05, 13:25 obawiam sięjednak, że możemy odliczać cokolwiek dopiero po formalnym zakończeniu inwestycji. Dotyczy to materiałów budowlanych jak i odsetek :( "Uwaga! Z ulgi można skorzystać dopiero po zakończeniu inwestycji. Oznacza to, że podatnik dokona odliczenia dopiero w pierwszym rocznym zeznaniu podatkowym składanym po uzyskaniu prawa do ulgi, czyli - inaczej mówiąc - w pierwszym zeznaniu składanym po zakończeniu inwestycji. Oczywiście w zeznaniu tym odliczeniu będą podlegały także odsetki zapłacone w czasie trwania inwestycji, czyli te naliczone i zapłacone w okresie od 1 stycznia 2002 r. do ukończenia inwestycji." gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,52445,1882783.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 16:42 jesli chodzi o meldunek to po co mi umowa najmu skoro formalnie tam mieszkam i jestem meldowany ? mieszkanie jest wlasnosciowe Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ULGA ODSETKOWA 16.02.05, 17:42 witam, po owocnym dniu spedzonym w skarbowce okazuje sie, że - odsetek z ulgi odsetkowej nie mozemy odliczyc za 2004 gdyz nie mamy prawa do lokalu czyli brakuje nam aktu notarialnego (tego ostatecznego), jednak jak sie dowiedzielismy to w picie za 2005 odliczymy odsetki za dwa lata tj. 2004 i 2005 - materiały budowlane - oficjalnie na ten lokal w odkrytej 48E nie mozemy odliczyc, ale mozemy odliczyc te materialy w formie "umowy uzyczenia" na stalym adresie zameldowania - to co leszek pisal wyzej pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: ULGA ODSETKOWA IP: 81.219.8.* 16.02.05, 20:05 Gość portalu: robert.wawa napisał(a): > jesli chodzi o meldunek to po co mi umowa najmu skoro formalnie tam mieszkam i > jestem meldowany ? mieszkanie jest wlasnosciowe Re: ULGA ODSETKOWA IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* Gość: Leszek 16.02.2005 10:59 + odpowiedz Możesz odliczyć materiały które brałeś na adres zameldowania, musisz tylko podpisać "umowę użyczenia" na jakiś pokoik, albo kuchnię z właścicielem lokalu. Robercie.........a gdzie ty wyczytałeś o umowie najmu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa OCHRONA & SPRZATANIE 25.02.05, 09:20 witam, wczoraj przeczytalem pismo, ktore wisi na klatce - nareszcie wzieli sie za ochrone, mam nadzieje ze poprawi sie standard ochrony, z tego co juz zaobserwowalem to juz jest lepiej - teraz to wiem za co sie placi ale tak sie zastanawiam nad nasza ekipa sprzatajaca - dzis wyszedlem do pracy i widze ze pelno sniegu przed blokiem, nic nie posypane, a przy nastepnej wspolnocie pelny porzadek, posypane piachem tez nie widac nikogo kto by sprzatal korytarze (a moze poprostu ja ich nie widze bo jestem w pracy), ale tez efektow sprzatania nie widac korytarze sa znowu brudne - a moze sie czepiam a teraz z innej beczki - widzialem ze juz pozrywano kartony z wind, wygladaja super, fajny kolorek, i mam nadzieje ze zostana tak zadbane pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: OCHRONA & SPRZATANIE IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 25.02.05, 11:02 Krzychu, zapraszam na stronę osiedlową teklinek2000.org/forum/index.php Teraz tam dyskutujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejos30 Re: Teklinek bud. B1 bis 07.07.16, 19:35 Ania polecam elektrycy-wroclaw.pl/kontakt/ Odpowiedz Link Zgłoś