Gość: anka IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.10.03, 10:14 witam , poszukuję osób, które kupiły mieszkanie w bloku, który jest budowany na os. Teklinek (B1 Bis). Sama zamierzam, więc chętnie poznam kogoś, któ już się zdecydował. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiek Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.energis.pl 03.10.03, 13:38 kupuję tu mieszkanko w poprzednich budynkach mieszkają znajomi i polecili mi tą inwestycję podobno nie robią wiekszych problemów kazali też uważać na niejakiego Pagacza (pracuje w biurze) podobno kompletny matoł i homoseksualista tak więc jak masz męża lub chłopaka to musisz uważać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.10.03, 15:40 mam męża , powiedz więcej który to facet-czyżby taki młody ciemne lekko kręcone włosy? Jeśli to ten to chyba nie stanowi dla mnie zagrożenia- widocznie mój mąż nie jest w jego typie. jakie mieszkanko chcesz kupić i na którym piętrze? Ja mam 2 pokoje na 5 piętrze. w poniedziałek ewentualnie we wtorek podpiszę umowę. pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
kahori Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 14:01 Współczuje poziomu kultury osobistej. Żarty z osoby, ktora widzieliście moze raz w zyciu i wystawiacie jej opinie na publicznym forum, w dodatku podając jej nazwisko. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 18.02.04, 16:31 Witam Ja sie zdecydowalem za zakupienie mieszkanka w B1BIS i teraz juz tylko czekam na oddanie. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
ala011 Re: Teklinek bud. B1 bis 18.02.04, 16:41 My zmezem mieszkamy juz w bloku oddany pod loniec 2003r.Bardzo nam sie dobrze mieszka,nie narzekamy.Co dziennie sa sprzatane klatki schodowe.A co do tego pracownika to pierwszy raz slysze.A teraz wlasnie nam maluja klatki schodowe.Mily kolor,pomarancz jasny i na samej gurze pasek ciemnego.W sobote popoludniu jak chcesz zobaczyc jak to wyglada napisz mi na poczcie gazety podam ci nr.bloku i mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mani Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:46 witam ja też kupuję w b1bis (mieszkanie przy windzie) i mam związku z tym pytanka, jeśli mozecie to opdiszcie... czy "ruch" wind jest słyszalny, czyt. przeszkadza we śnie, czy ścianki wew. budynku, jeśli przesuwaliście, to robiliście to sami czy Ama-Bud to wam robił... za odp. serdecznie dziękuję... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.04, 19:55 Nad wszystkim czuwa gospodarz domu on nie da krzywdy zrobić nikomu. Z poważaniem Stanisław Anioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.04, 19:57 Rewelacja, na wsi tak nie było !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 19.02.04, 09:29 Witam. Ja także kupiłem mieszkanie w tym bloku, a teraz czekam tylko na oddanie. W sprawie pana Pagacza, to chyba wiem o kogo chodzi. Miałem z nim niemiłą przygodę. Oszukał mnie w pewnej sprawie, ale na szczęście wytknąłem mu kłamstow przy samym prezesie. Od tamtego czasu jak jestem w Ama-Budzie to go nie widuję. Tak apropos, to na którym piętrze masz mieć mieszkanko? Bo ja wraz z żonką na 5. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 23.02.04, 13:35 witam przyszłych sąsiadów - ja również czekam już na odbiór mieszkanka - 3 piętro pozdrawiam wszystkich Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 25.03.04, 13:54 WItam Ciekawe jak to bedzie z cena , czy ulegnie zmianie, w koncu w maju wzrasta Vat na materialy wykonczeniowe itp. Czy ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 26.03.04, 08:47 Witam. W sprawie zmiany cen po 1 maja dowiadywałem się już w chwili zakupu. Ama Bud zaręczał mnie, że cena mieszkania nie zmiani się (logiczne, gdyż pewnie mają wszystkie materiały już zakupione), natomiast może zmienić się cena udziału w gruncie. W moim przypadku, przy 63 m2 będę musiał dopłacić jakieś 1000 złotych. W sumie budynek już prawie cały postawiony, stawiają także ściany z otworami okiennymi, a reszta, czyli okablowanie, rury i inny sprzęt, być może zakupili już wcześniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:46 to bedziemy sasiadami, wlasnie jestem w trakcie kupna M na 3 pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 26.03.04, 15:42 Robert, jaki lokal sobie zaklepałeś? Ja mam 302. CO do ceny mieszkania po 1 maja to Ama-Bud zapewniał mnie, że nie nie wpłynie to na cene mieszkania. Byłoby inaczej gdyby zmienił się VAT na sprzedaż mieszkania z 7 do 22%. A ten jednak będzie jeszcze w obecnej stawce. pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 26.03.04, 17:59 Wiatm Mam nadzieje ze z cenami bedzie tak jak mowicie, jeszcze mam pytanie czy podpisanie aktu notarialnego nalezy przeprowadzic przy udziale notariusza z ama- budu, czy mozna wziac swojego. Odnosnie scianek to mozna na planach rozrysowac swoje koncepcje i dac do zatwierdzenia, ostatnio wlasnie tak zrobilem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 28.03.04, 15:28 Ja mam 303 a mialem miec... Cena nie powinna wzrosnac, taka i ja mam informacje. Zastanawiam sie jeszcze nad miejscem parkingowym i umowa (lub aktem) ale i tak w pon. lub wt. podpisuje umowe Wlasnie jestem na etapie rysowania zmian w sciankach dzialowych pozdr RoberT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 12:00 Przychylam sie do pytania o winde. Macie juz pomysly na wprowadzanie zmian w sciankach dzialowych m2/podobno okolo swiat beda je juz stawiac/ Widzialem ze na osiedlu swiadczony jest net za 59 zl, moze obecni sasiedzi mogliby cos wiecej napisac Wprowadzaliscie jakies zmiany w umowie i cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 26.03.04, 15:49 w naszym mieszkanku robimy trochę zmian w ustawieniu ścian działowych - teraz musimy usiąść i dokładnie spisać wszelkie zmiany na papierze i zanieść do ama- budu. co do internetu - to się zgadza, jest mozliwość wykupienia stałego łącza i podzielenia go na kilka osób ;-) my nie robilismy zadnych zmian w umowie pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 00:26 Bedziemy sasiadami przez sciane a i pifkiem bedziemy sie mogli stuknac przez balkon :) moj brat ma takie M jak Ty, mialem tez takie kupic ale juz nie bylo takich na wyzszych pietrach, a niestety tez przeliczylem + i - i niestety nie wybralem tego 66m. Rozrysowalem 2 rozne warianty scianek ale pewnie jeszcze wyrysuje z 10... zanim sie na jakis zdecydujemy. pozdrawiam RoberT PS. Mozemy juz wyrabiac sasiedzkie kontakty :) - do mnie mail to: rg@x.wp.pl GG: 1350751 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 08:59 z tym piwkiem to calkiem dobry pomysl ;-) cale szczescie, ze mamy juz wizje scian jak maja byc ustawione, teraz musimy naniesc je na plan, podac wymiary i do Ama-Budu. Teraz biegamy za lazienka - jak najlepiej ja urzadzic - spotkalismy sie juz z 3 architektami (sa to porady darmowe ;-) ) wiec juz mniejwiecej jest to tez z glowy (ludzi ci rysuja jak ma lazienka wygladac, podpowiadaja jak ustawic oswietlenie itp) pozdrawiam Krzysztof mój email to: krzysztof_wawa@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 10:59 Dobry pomysl z tymi poradami /w dodatku za darmo :) / sam na to jeszcze nie wpadlem. Podeslij jak mozesz jakies namiary moze i ja skorzystam /mozna z innymi pomieszczeniami rowniez sie udac?/ pozdrawiam RoberT Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 11:50 Z ostatnich informacji wiem ze wlasnie pisana jest dla mnie umowa bo prezesi ida na urlop, podpisze pewnie dzis lub jutro, szkoda tylko ze nie wiem czy warto nanosic jakies poprawki czy nie. Widzialem inne umowy D i tam nasuwaly mi sie one od razu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 11:58 ja nie robilem zadnych zmian w umowie, równiez korzystałem z ich notariusza, podpisalem umowe w formie aktu notarialnego napisz do mnie na bezposrednio na poczte PS. jaki jest dokladny twoj email (rg@x.wp.pl) - tam jest ten x czy tez nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 12:32 jest tam "x" rg@x.wp.pl Ile wiecej kosztowala cie umowa w formie aktu notarialnego, ile potem sie doplaca 1/2? Miejsce w garazu wybrales box czy inne, korde ja sie moge zdecydowac nad m-cem 74 a innym Na jaki mail pisac do Ciebie,. ten z gazety Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 12:35 Czyli doszedles do wniosku ze umowa jest OK Udalo Ci sie cos wynegocjowac /mail/ Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 12:53 Cos dyskusja przymiera, tylko nas dwoch ostatnio pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 13:24 faktycznie cos ucichlo ostatnio co do aktu notarialnego to na email, później cena ostatecznego aktu notarialnego jest pomniejszana o tę kwotę, ja mam miejsce parkingowe nr 95 (bo nie mam samochodu wiec box nie jest mi potrzebny) prawnik oglądał tę umowę i powiedział, że jest OK i nie trzeba nioc zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wena Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 29.03.04, 13:22 Ile procent ceny mieszkania zawiera cena gruntu ? Też podpisuję umowę z Ama Bud ale na Piaskową ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 13:26 za tego co pamiętam to cena gruntu wynosi 100zł za mkw Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 13:35 dokladnie, tez slyszalem o cenie 100zl/m Wlasciwie tez nie znalazlem niczego do czego moglbym sie w umowie przyczepic ale jest to moje zdanie a nie jestem prawnikiem tylko wyciagam wnioski metoda porownawcza z innymi umowami Devel... Co do garazu to tez niestety kupie miejsce ktore bedzie pewnie dluuuuugo jeszcze puste... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 16:07 czy ktos z forum nabyl jeszcze 2 pokojowe M? pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.03.04, 18:01 Z info jakie dzis uzyskałem plany elektryki itd. Będą dostępne po swietach, a co do projektu scianek to trzeba je nanieść do swiat, bo po swietach wchodza już je stawiac. Można tez będzie po godzinach pracy robotnikow lub w sobote, niedziele oglądać srodek budowy wiec będzie można przyjrzec się już z bliska na wlasne M. NIKT PROCZ MNIE NIE NA FORUM NIE KUPIL 46,3M? Czy po prostu ruch na forum zamarl? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 30.03.04, 08:15 ja bym się niestety skłaniał do tego ostatniego ;-( ale może później pojawią się jeszcze inne osoby i to forum rozkwitnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl od mieszkancow osiedla do (przyszlych) sasiadow IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 30.03.04, 08:23 Panowie, Kilka tematow nizej jest watek juz mieszkajacych (badz zaraz sie wprowadzajacych) i moze stad na waszym watku jest jeszcze maly ruch. Poza tym niewiele osob wie ze na tym Forum sa prowadzone dyskusje przyszlych mieszkancow. Moze byscie powiesili jakies info w bloku, albo w siedzibie Ama-Bud ??? Pozdrawiam i zycze beztroskiego oczekiwania na mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 31.03.04, 16:28 robert.wawa napisał: > czy ktos z forum nabyl jeszcze 2 pokojowe M? > pozdr > robert Czesc Ja sobie wzialem 2 pokoje na 5 pietrze. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 01:42 czesc Rafale, zmieniales cos w projekcie mieszkania? ja zamiezam troche zmienic. Masz okna od wschodu czy zachodu? pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 08:04 Robert, Jak tam Twoje poprawki??? ja już swoje naniosłem i teraz będę szedł z nimi do Ama po akceptacje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 04.04.04, 13:42 Czesc Robert mam mieszanie od zachodu. Pozmienialem lekko w srodku. Jesli chodzi o duzy pokuj to zamurowalem drzwi wejsciowe do niego i maxymalnie przesunalem drzwi kuchenne do sciany od duzego pokoju (nie wiem czy jest to zrozumiale :) W zasadzie wiecej nie zmienialem, jeszce tylko w laziece przestawilem muszle klozetowa w inne miejsce tak aby po wejsciu nie widziec owej muszli. Teraz w zasadzie mysle jaka kuchenke zastosowac. Sa 2 opcje: 1. plyta elektryczna 2. plyta elektryczna + gazowa (2 pola elektryczne + 2 pola gazowe)- oczywiscie na butle, wszak u nas nie ma gazu. Slyszalem ze niektorzy tak zrobili. Chcialbym sie dowiedziec jak sie takie rozwiazanie sprawuje. pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 31.03.04, 14:42 Powiedzcie mi proszę jakie będziecie mieć windy i czy ktoś z was kupił obok niej mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 08:03 w poprzednich blokach są duże windy - "towarówki" można powiedzieć, ale to bardzo dobrze bo nie będzie problemu w niesieniem do domu większych mebli itp. nie znam nikogo kto mieszka obok windy, ale wydają się dość ciche pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 217.17.33.* 01.04.04, 10:00 Cześć Mieszkam w bloku wybudowanym obok was i ściana dzieli mnie od windy ale jest cichutko i nic nie słychać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.03.04, 20:53 cze , ja kupuje mieszkanie w budynku 1 bis/u czyli w tym ostatnim ktore bedzie oddane w czerwcu 2005,boje sie jka cholera, zaczelam wplacac juz pieniadze ale mam cykora czy nie bedzie zadnych przekretów, jestem sam z dzieckiem i nie chcialabym za rok wyladowac bez kasy pod mostem ;-).....napiszcie czy mam sie dalej bac i nie spac po nocach czy wziąć na luz. wprawdzie sprawdzalam firme od kazdej strony ale zawsze moze byc ich ten pierwszy numerek.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 08:01 witam, mam znajomych, którzy mieszkają na tym osiedlu chyba ze 2 lata, do tej pory nie mieli żadnych problemów - odpukać, widać, że Ama ma kasę na nowe inwestycje bo jeszcze nie skończyli bloku b1bis a już fundamenty następnego wystają z ziemii, codziennie przechodzę obok budowy i nie widać żeby były przestoje, blok rośnie w oczach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepes Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 193.109.127.* 01.04.04, 08:35 My mieszkamy w ostatnim oddanym budynku. Rzeczywiscie do tej pory wszystko bylo ok. Z jednym "malym" ale...Obecnie jest juz kilkumiesieczne opoznienie w podpsisywaniu aktow notarialnych i konca nie widac. Prezes potrafi z usmiechem na ustach powiedziec ze moze beda za tydzien, moze za miesiac a moze za 2 lata. I ze jak chcemy mozemy isc do sadu...Podczas rozmow z Ama Budem mozecie zaakcentowac ze macie spora wiedze na ten temat i spytajcie co oni na to. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 09:51 Agnieszko, mysle ze na razie nie powinnas sie martwic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepes Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 193.109.127.* 01.04.04, 10:18 Agnieszko niestety w tych czasach kupujac nowe mieszkanie zawsze sie ryzykuje. Tego nie unikniesz. Tak jak pisalem kawaleczek dalej, z Ama Budem zadnych problemow nie bylo. Jesli chodzi o akty w zasadzie na poprzednich budynkach tez bylo ok. Teraz niestety nie jest i zaczynamy sie niepokoic tym bardziej ze maja nas gdzies. Moze nie nalezy jeszcze panikowac ale trzeba pamietac ze mimo iz zaplacilismy cala kase nie jestesmy nadal wlascicielami tych lokali... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 11:57 poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy opóźnienia w podpisaniu ostatecznych aktów notarialnych nie są spowodowane tym, że "papiery" utknęły w urzędzie miasta lub gminy (chyba chodzi o odbiór budynku przez gminę). jakiś czas temu rozmawiałem z prezesem i dowiedziałem, że urzędy są zawalone papierami i całkowicie niewydolne (jak to w Polsce !!!!!) a bez tego nie można działać dalej (podpisać aktów itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepes Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 193.109.127.* 01.04.04, 12:06 Rzeczywiscie taka przyczyne podaja. Ale byl taki moment ze mowili ze to przez urzednikow a okazalo sie ze czegos jeszcze nie dopelnili. Poza tym zawsze istnieje ryzyko ze podczas tej opieszalosci urzedasow cos sie wydarzy i zostaniemy na lodzie. Osobiscie wierze ze tak sie nie stanie. W zasadzie sie o to modle:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 01.04.04, 12:30 miejmy nadzieję, że w przypadku bloku b1bis nie bedzie takich duzych opoznien ;- ) i wszyscy staniemy sie "wkrotce" szczesliwymi posiadaczami wlasnego kata bedziemy zobowiazanie jesli dacie znac jesli rozpocznie sie akcja podpisywania waszych aktow, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 01.04.04, 19:30 mam pytanie, umowe zobowiązująca z ama-budem braliscie w formie aktu notaroalnego? ja tak, czytalam ze bezpieczniej ale przy opóźnieniach to faktycznie na co ona mi sie przyda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz_ Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.04.04, 08:09 > ja tak, czytalam ze bezpieczniej ale przy opóźnieniach to > faktycznie na co ona mi sie przyda? W zasadzie kazdy, kto podpisal taka umowe, w przypadku opoznienia przekraczajacego zapisy w umowie, moze pojsc do sadu i sad w imieniu AB podpisze z nim umowe. pegaz_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepes Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.04.04, 11:40 Tak naprawde daje to niewiele...Jedynie teoretycznie szybsza sciezke przy dochodzeniu swoich praw. Ale nie oszukujmy sie jak cos bedzie nie tak to przed takimi aktowcami bedzie jakis bank czy inny duzy wierzyciel. Wiec samo podpisywanie umowy w formie aktu to tylko zawracanie tylka... Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 02.04.04, 01:08 krzysztof_wawa napisał: > miejmy nadzieję, że w przypadku bloku b1bis nie bedzie takich duzych opoznien ; > - > ) i wszyscy staniemy sie "wkrotce" szczesliwymi posiadaczami wlasnego kata MUSI TAK BYC ! > > bedziemy zobowiazanie jesli dacie znac jesli rozpocznie sie akcja podpisywania > waszych aktow, > bedziemy, bedziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepes Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.04.04, 22:49 Jak tylko podpiszemy akty bedzie nas slychac na calym tarcho i nie tylko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.saint / 195.117.38.* 19.04.04, 15:01 Witam. Ja też kupiłem mieszkanko w tym budynku i mysle ze wszystko bedzie ok. (tez juz place). Teraz jestem na fazie przestawiania scian... Pozdrawiam przyszłych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Pracownik biura IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 01.04.04, 13:53 "Obsługiwal" nas facet ok 40 lekko szpakowaty, zachowywał się jak niezrównoważony psychicznie. Tylko my mieliśmy takie szczęście czy ktoś jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Pracownik biura 02.04.04, 01:06 Gość portalu: west napisał(a): > "Obsługiwal" nas facet ok 40 lekko szpakowaty, zachowywał się jak > niezrównoważony psychicznie. Tylko my mieliśmy takie szczęście czy ktoś > jeszcze ? ja narazie nie mialem takiego doswiadczenia :) moze mial zly dzien, albo kaca pozdr r Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Pracownik biura 04.04.04, 13:49 Witam jesli chodzi o Pana Marka "facet ok 40 lekko szpakowaty" to wydaje mi sie ze jest on bardzo konkretny. Do tej pory nie mialem z nim zadnych problemow, wszytko na czas itd. Sam mi doradzil jak sciany przestawic itp, wybral mi box garazowy - jestem zadowolony - na razie, mam nadzieje ze tak pozostanie. pozdrawiam forumowiczow i przyszlych mieszkancow. PS.Moze jako przyszli mieszkancy moglibysmy sie spotkac w jakims terminie w jakiejs knajpie i obgadac pare spraw juz w on-line? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Pracownik biura IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.04.04, 14:07 co do spotkania ja jestem jak najbardziej za :-) a co do pana marka to zawsze sie z nim kontaktuje jak mam jakies pytania i poki co (odpukac) wydaje sie ze jest oki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepes Re: Pracownik biura IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.04.04, 16:58 Ten Pan Marek to Pan Marek Lewandowski. Rzeczywiscie gosc bardzo konkretny i chetny do pomocy. Zlego slowa o nim powiedziec nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Pracownik biura IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.04.04, 17:26 zgadzam sie w zupelności mam pytania do mieszkancow teklinka lub do przyszlych mieszkancow dobrze zorientowanych w terenie. mam małego dzidziusia 14 m-cy i zapewne za jakis czas bedzie chcial brykac na dworku, jak wygląda w okolicach teklinka kwestia miejsc do zabawy dla dzieciaków , nie muszą to byc typowe place zabaw ale jakies miejscówki gdzie mozna z dzieckiem pospacerowac pojezdzic na rowerze etc etc, jak ktos cos na ten temat wie to bede wdzieczna za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepes Re: Pracownik biura IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.04.04, 21:54 My mieszkamy od niedawna wiec wiemy jedynie tyle ze na naszym osiedlu nie ma nic takiego:( Prezes twierdzi ze rozmawiaja z dom development zeby ta kupa ziemi ktora jest rozgrzebana przed naszym blokiem (kolo parkingow) zostala zazieleniona i wzbogacona o jakies lawki tudzien inne gadzety ale watpie zeby z tego cos wyszlo:( Twierdzi rowniez ze w planach jest cos na ksztalt placu zabaw przy ostatnim planowanym budynku ale nie wiem czy to prawda. A Wam co powiedzieli? Co do dalszej okolicy ciezko mi sie wypowiadac:( Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa plac zabaw 08.04.04, 08:07 witam wczoraj byłem zanieść plany z poprawkami w ustawieniu ścian działowych. Bez żadnego problemu zostały zaakceptowane :) murarze mieli wejść na dniach na pierwszą kondygnację, co do terenów zielonych, placu zabaw to również o to się zapytałem i dowiedziałem się, że wspólnota mieszkaniowa już postawionych budynków postarała się o wynajem terenu koło parkingu, między nami a mostostalem, i tam ma być podobno jakiś plac zabaw pzdr krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Pracownik biura 04.04.04, 19:48 P.Marek jest OKI, a co do spotkania on-line to jestem za ale najpierw musze zalatwic jedna sprawe do konca by moc powiedziec ze jestem sasiadem, a przyznam okazalo sie ze mam za....sty problem pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west To nie był Pan Marek ! IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 05.04.04, 09:49 Mi też wydawał się bardzo konkretny ale niestety był zajęty, miałam na myśli tego drugiego pracownika. Nie był w stanie odpowiedzieć na jakiekolwiek pytanie, my mówimy 10 tys a on pisze 10 procent i tak za kazdym razem . Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Pracownik biura 05.04.04, 07:54 witam wszystkich 1. spotkanie w knajpie to rewelacyjny pomysł ;-) moze warto pomysleć już o jakimś terminie - wydaje mi się, że najklepiej po świętach - po 18 2. z Panem Markiem Lewandowskim bardzo rzeczowo zawsze można pogadać, mi również wybrał całkiem fajne miejsce postojowe, w tym tygodniu idę do AMA z planem zmian w ustawieniu ścianek działowych. W jaki sposób je oznaczaliście, jak pisaliście tam wymiary - inne kolory itp.? pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Zmiany ścian w planie IP: 195.117.230.* 05.04.04, 08:48 Witam. "Krzysztof", ja już zaniosłem zmiany ustawienia ścian a zrobiłem to następująco. Zeskanowałem plan mieszkania, poprzestawiałem ściany tak jak chciałem, a potem w każdym pomieszczeniu w którym dokonałem jakiś zmian wrysowałem strzałki z zaznaczeniem długości ścian w centymetrach. W Ama-Budzie mój projekt pany Lewandowskiemu bardzo się spodobał. Jeżeli nie ma ktoś programu graficznego, to można narysować takie strzałki odręcznie, przynajmniej mnie tak zapewniano. Natomiast wcześniej jeden z forumowiczów napisał pytanie o tereny dla dzieci. Sam jestem takowym zainteresowanym, bo wraz z żoną, będziemy chcieli mieć z dwójkę jak się już wprowadzimy. Zauważyłem, że na lewo od Teklinka jest coś na kształt ogródków działkowych. Byłem tam i faktycznie jest kawałek lasu w którym można spacerować. Dalej bo jakiś kilometr od Teklinka zaczyna się już park krajobrazowy, a w nim na pewno można z maluchami spacerować. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów (pomysł ze spotkaniem to świetna sprawa) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Zmiany ścian w planie 05.04.04, 09:32 oki, dzieki za info - na starym planie narysowalem noiwy uklad scian i podalem wymiary, teraz pojde do Ama i zobzaczymy czy to zaakceptuja, ja mieszkam teraz kawqalek dalej (wynajmuje kawalerke) i potwierdzamn, ze jest tam duzo zieleni na spacery, mozna dojsc do samej Wisly, sa laski itp. aler jakis maly plac zabaw przy samym osiedlu tez jest potrzebny pzdr k Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Spotkanie 05.04.04, 09:32 Odnosnie spotkania to krzysztof_wawa zaproponowal po 18 kwietnia, mysle ze termin OK. Teraz jedynie trzeba znalesc odpowiedni lokal na tak liczbe forumowiczow :). Fajna jest knajpa na mariensztacie Barylka - troszke daleko od naszego przyszlego miejsca zamieszkania ale w centrum... pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 05.04.04, 18:28 tia knajpa fajna ale z miejscem tam moze byc cienko, zawsze na studiach tam lazilismy i zawsze full ludziska ;-) a to byla bardzo niedawno hehe ja za spotkaniem jak najbardziej za bede sledzila propozycje i sie postaram dostosowac (dzidziusia do babci sprzedam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Spotkanie 07.04.04, 09:04 Witam No tak Barylka nie jest wielka, ale robi sie coraz cieplej, wiec zawsze mozna na zewnatrz. I tak nie przyjdzie nas tam duzo, zawsze tak jest cos komus w ostatniej chwili wypada. Jak bedzie 6 osob to max. Czyli termin 18 kwiecien. Musimy go potwierdzic :) Kto jest za 18 kwietnia? ja jestem za pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.04.04, 09:12 18 kwietnia niedziela !!!! kurde mam chrzciny w rodzinie ;-(, ale jakby byla godzina popoludniowa pozniejsza np od 16 w gore to bede na pewno ;-)poznac przyszlych sasiadów nawet w yak marnej ilosci sztuk kilka to niezla perspektywa :-) czekam na info odnosnie godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.04.04, 09:15 bedziemy sie rozpoznawac poprzez transparent pt teklinek? hihi jak beda koncowe ustalenia dot godz daj znac a.dorosz@konto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Spotkanie 07.04.04, 09:41 18-go pasuje, co do godziny to moze miedzy okolo 18 ?? A ja myslalem , ze kazdy z nas zrobi sobie papierowa czapeczke z napisem Teklinek ;-)))) a tak na serio - to czy jest możliwe aby zarezerwować stolik w tej knajpie?? zawsze przeciez bedzie mozna sie spytac barmanow/ki, który to jest stolik pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Spotkanie 07.04.04, 09:59 Witam Godzina moze byc i nawe 19, lub 20 , wiadomo kazdy ma cos do roboty do poludnia. Z rezerwacja stolika to nie ma problemu, tylko trzeba wiedzic na ile osob. Ja osobiscie moge byc juz nawet okolo 18. Nie wiem czy kazdy akceptuje knajpe Barylke. Jesli tak to teraz jest to kwestia godziny. Ja moge zadzwonic do barylki i spytac sie ile kosztuje rezerwacja. Dajcie znac czy godzina 18 - 19 Wam odpowiada oczywiscie 18 kwietnia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Spotkanie 07.04.04, 10:21 pasuje !!! a teraz pytanie - jak tam dojechac z Nowodworów lub z od centralnego?? k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.04.04, 11:20 dla mnie godz 18 albo pozniejsza jest ok, z rezerwacja moze byc problem bo nie wiadomo ile sztuk dojedzie, ja proponuje nie rezerwoac tylko spotkac sie w barylce a w razie braku miejsca mozna przejsc gdzie indziej, z knajpami poki co to nie ma zadnego problemu. jako znak rozpoznawczy proponuje czerwony goździk hihi ( ... to oczywiscie zart hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Spotkanie 07.04.04, 11:34 Witam W zasadzie dojazd nie jest skopmlikowany, nalezy dojechac do placu zamkowego i zejsc po schodkach (najlepiej po tych schodach przy kosciele, tam jest taka wysoka wieża widokowa) i dojsc na rynek mariensztatu. Inna opcja jest pojechanie tramwajem np. z placu bankowego doslownie 1 przystanek w kierunku oczywiscie pragi, i jak sie przejedzie juz tunelem trasy WZ to nalezy chodnikiem dojsc na rynek mariensztatu. Barylka jest na rogu kamienicy, nie trudno ja zauwazyc. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Spotkanie 09.04.04, 08:40 ok, dzięki za wskazówki, wiec stanelo na godzinie 18 ?? jestem ciekawy jak bedzie wygladal ten plac zabaw / skwer kolo naszego bloku ;-) plany instalacji kanalizacyjnej oraz elektryki beda dostepne po swietach pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Spotkanie 13.04.04, 19:24 Byl ktos z Was ostatnio na budowie, idzie do pszodu? pozdr r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.04.04, 20:02 jesli ktos bedzie sie wybierał to prosze tez zerknąć na b1 bis/u czyli na moj dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Spotkanie 15.04.04, 09:17 witam, bylem wczoraj na budowie i widac ze prace ida bardzo dobrze. widzialem, ze murarze postawili juz sciany dzialowe na parterze. Jak bylem ostatnio w Ama to powiedfzieli mi, że mozna juz isc na budowe i obejrzec swoje mieszkanie. Ja jak wroce z urlopu to sie wybieram (w przyszlym tygodniu) ;-) Bedzie plac zabaw obok parkingu - tego sie dowiuedzialem ostatnio. Co powiecie aby pojsc na budowe w wiekszym gronie?? w nastepna sobote tj. 24.04 ?? ktos wie do kogo nalezy parking od strony odkrytej - zostala odgrodzony identyczna siatka jaka jest przy naszuym bloku, teren nalezy do Ama?? Co z tym spotkaniem - bedzie czy tez nie??? Bo nie wiem czy mam wrocic do wawy w sobote czy tez w niedziele ;-) pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Budowa i jej zwiedzanie IP: 195.117.230.* 15.04.04, 10:56 Witam. Ten parking obok Teklinka należy do Dom Development. Ktoś już o nim pisał i zdaje się że wybudowali za mało parkingów na swoim osiedlu, dlatego te postawili tam gdzie mieli przestrzeń. Śmieszne jest to, że z tych parkingów i tak korzystają w głównej mierze mieszkańcy "naszych" bloków. Apropos odiwedzin na budowie, to jak to wygląda? Ktoś wie? Gdzie trzeba się udać by zwiedzić swoje przyszłe mieszkanko, czy do Ama-Budu, czy do kierownika budowy na budowie? Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Budowa i jej zwiedzanie 15.04.04, 13:33 nalezy isc do kierownika budowy ale mozna zwiedzac najlepiej po godzinach pracy lub sobota,niedziela, chodzi glownie aby nikt nie lazil jak ludzie tam pracuja i moze cos komus spasc na glowe :) wiec ja sie wybieram w sobote w godzina popoludniowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 15.04.04, 17:45 sama jestem ciekawa czy bedzie ja sobie zaklepalam wieczór 18 kwietnia i sie wkurze jak nic nie wypali...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Spotkanie 16.04.04, 10:37 Ja rowniez przyjde na spotkanie 18 kwietnia. Bede tam sobie siedzial juz od powiedzmy 18.30. Jak nikt nie przyjdzie to sie piwka napije posiedze do 20 i spadam. Teraz trzeba ustalic jak sie rozpoznamy :)Ja zapewne bede siedzial na zewnatrz, no chyba ze bedzie deszcz ... podam maila do siebie w razie co: ambush@fubar.pl pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Spotkanie IP: 195.117.230.* 16.04.04, 15:16 Witam. Czyli jak rozumiem, spotkanie ma być w Baryłce na Mariensztacie gdzieś tak w godz. 18-19? Jeżeli się uda to spróbuję wpaść z żonką. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 16.04.04, 18:18 ja tez przyjade miedzy 18-19 bez "mężusia" bo ktos musi pilnowac dzidziusia...ale jak sie mamy rozpoznac? ja od razu napisze mam okulary na nochalku czarne włosy i bede ubrana na czarno (tak dla odmiany...) jakby co to mnie wyglądajcie i wołajcie bo szczerze mowiac mam słabe szkła w pinglach i moge nikogo nie dojrzec a tym bardzie j ze nie mam pojecia jak was rozpoznac...zróbcie transparent pt teklinek hehe Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Spotkanie 16.04.04, 20:27 ok, my tez bedziemy po 18 w barylce, my tez mamy okularki na noskach ;-) szatyn i szatynka ;-) bedziemy na zewnatrz knajpy :) wiec proponuje aby umowic sie przed knajpa :) krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 17.04.04, 13:34 oki to przed baryłką spotkanie pinglarzy hihi Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Spotkanie 17.04.04, 19:08 Witam Ja rowniez przybede na spotkanie z drogo polowa :). Spotkmay sie wiec na zewnatrz, troszke sie jednak pogoda popsula wiec jesli bedziemy zmuszeni na srodek knajpy to bedziemy mieli ze soba teczke z teklinka lub biala kartke :) Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Po Spotkaniu 19.04.04, 09:47 Witam Spotkanie bylo udane, choc w mniej licznym gronie, niz sie zapowiadalo. Mnie sie podobalo. Czekalismy do 20 od 18. Po 20.20 zakonczyl sie pierwszy oficjalny zlot "teklinek 2004". Napewno beda nastepne :) Pozdrawiam. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Po Spotkaniu 19.04.04, 09:52 faktycznie bylo fajnie, mam nadzieje ze nastepnym razem spotkanie odbedzioe sie w wiekszym gronie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Po Spotkaniu IP: 195.117.230.* 19.04.04, 12:29 Mam pytanie, czy może to wy siedzieliście na zewnątrz baru pod baryłką w liczbie 4 osób, oraz mieliście połorzoną żółtą teczkę z Ama-Bud-u? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Po Spotkaniu 19.04.04, 13:28 to bylismy my ;-) pozniej okolo 19 przenieslismy sie do srodka lokalu. Jesli nas widzialem to czemu nie podeszles??? krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Po Spotkaniu IP: 195.117.230.* 19.04.04, 14:58 To głupie, ale zmylił nas (mnie i moją żonę, była w pomarańczowej kurtce) kolor waszej teczki. Takie teczki mają ludzie którzy kupują mieszkania w Park Piaskowa. Ostatnie wątki na formu przeczytałem dopiero dziś, inaczej bym wiedział by wypatrywać dziatwy w okularach. Ale myśmy się też nie kryli, przeszliśmy nawet całą baryłkę z teczką Teklinka w ręce i nic. Może myśleli że to prowokacja (a oni tylko poukładali krzesła i poszli sobie ;) ). W każdym razie wiem już jak wyglądacie i jak będzie następne spotkanie to napewno się ujawnimy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Dynamika wzrostu naszego budynku. IP: 195.117.230.* 19.04.04, 15:09 Wiecie co, przeanalizowałem tępo wzrostu naszego budynku od 15 sierpnia aż do wczoraj. Dlaczego 15 sierpnia, bo od tego czasu robię regularnie (w miarę) zdjęcia budynku. No więc przeanalizowałem jak nam rośnie budynek i doszedłem do ciekawych pytań. Na początku, tj. właśnie owej daty, na budowie wystawały tylko pręty pod 1 pozom garaży. Robotnikom aż 2 miesiące zabrało zbudowanie tego pierwszego poziomu, aczkolwiek z drugim uwineli się już w miesiąc. Dalej jest jeszcze ciekawiej. Niecały miesiąc im zabrało zbudowanie parteru i zaczęli wylewać ściany na 1 piętrze. Potem szło im różnie aż do okresu 18 lutty - 18 marca, gdzie w miesiąc postawili całe 3 i 4 piętro i wyprowadzili pręty pod 5 piętro. Teraz po miesiącu, zbudowali tylko 5 piętro i zaczęli wylewać ściany na 6. Jakby utrzymali dynamikę z okresu luty - marzec, to na pewno do końca kwietnia zakończyli by II etap budowy. Natomiast teraz się zastanawiam ile im to zajmie. Pewnie gdzieś tak do połowy maja. W każdym razie moje pytanie brzmi dlaczego pracują tak nie równomiernie? Rozumiem zimę, ale jesienią i na wiosnę, mogli by chłopaki zakasać rękawy i budować, budować i jeszcze raz budować. ;) Zastanawiam się czy nam oddadzą mieszkanie na czas czy z opuźnieniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz_ Re: Dynamika wzrostu naszego budynku. IP: *.zapora / 212.160.172.* 20.04.04, 08:46 Wyjasnienie jest proste: w sierpniu ub.r. czesc robotnikow pracowala jeszcze przy poprzednim budynku, a obecnie czesc sil zostala rzucona na nastepny. Poza tym obecnie zaczely sie tez prace wewnatrz (scianki dzialowe). BTW. Raczej oddadza z opoznieniem - inaczej bylby precedens ;) pegaz_ Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Dynamika wzrostu naszego budynku. 20.04.04, 10:51 dokladnie tak teraz juz postepuja prace innego typu - murarze stawiaja scianki dzialowe, za jakis czas elektryka i kanaliza, jesli zaczniesz robic fotki co jakis czas ale wewnatrz budynku okaze sie ze dynamika jest porownywalna - scianki na parterze juz sa, byc moze niedlugo zaczna sie prace na 1 pietrze (lub juz sie zaczely) z zewnetrznej konstrukcji zostalo niewiele do zrobienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziula Re: Pracownik biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 22:20 Miałam z nim do czynienia jest to niejaki Arek Pagacz (podobno) i jest po prostu "inny" jak go określili w A-B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Nowe fotki bloku B1 Bis IP: 195.117.230.* 19.04.04, 09:41 Witam. Właśnie zamieściłem nowe fotki bloku B1 Bis oraz B1 Bis U. Chętnych zapraszam na stronę www.rabidurbian.republika.pl Miałem okazję być w środku budynku, chociaż chyba nielegalnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martian77 Re: Teklinek bud. B1 bis 20.04.04, 16:55 CZY KTOS WIE ILE MAMBUD POBIERA ZA ADMINISTRACJĘ W PIERWSZYM ROKU? Obiło mi się ouszy, że trochę zdzierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 20.04.04, 17:25 pojecia nie mam ale na pewno za dużo ;-) ja dzisiaj bylam na budowie w godzinach rannych praca wre i nawet nie widzialam scen z alternatyw typu piwko na dobry początek hihi pojecia nie mam czy beda miec opoznienia bo generalni mnie interesuje najbardziej budynek bis/u ktorego w zasadzie nie widac...hehe bylam dzis w banku skladac papiery o kredyt i mam nadzieje ze mi nie zrobia niemilej niespodzianki ... bo wtedy zegnajcie sąsiedzi ;-( ciesze sie ze spotkanie sie udało , mi sie nie udalo dejechac bo te ch...chrzciny sie przedłużyły, wscieklam bylam jak cholera, mam nadzieje ze jakies jeszcze dojdzie do sakutku bo na pewno juz chrzcin nie bede miala bo sie wyczerpal w rodzine zapas malych dzidziusiów ;-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 20.04.04, 18:17 Witam sasiadow, szkoda ze nie bylo nas /mnie i mojej drugiej polowy/ na spotkaniu ale razem uzgodnilismy ze nie bedziemy zapeszac do czasu zakonczenia naszych problemow z kredytem. Jak narazie problemy sa ale co najwazniejsze sprawa dalej sie ciagnie wiec jestesmy dobrej mysli. Bylem w poniedzialek kolo budowy i widac ze powoli stawiaja ostatnie pietro. pozdrawiam robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 20.04.04, 21:06 a mozesz powiedziec cos wiecej o tych problemach? ja dzisiaj bylam w banku i skladalam wniosek i mam cykora jak cholera zeby mnie w konia nie zrobili? wasze problemy sa 'standardowe" czy nie? oczywiscie jak nie macie ochoty napisac to nie bede nalegac ;-) boje sie ze mi moga tez rzucac klody mimo ze wczesniej jak sprawdzalam to twierdzili ze nie powinno byc problemów. dwie transze swoich srodków juz puscilam mam jeszcze dwie do zaplaty i nie chce potem miec kary za wycofanie srodkoow ale jesli bank mi nie da kredytu to tym sie to skoczy...;-( Odpowiedz Link Zgłoś
martian77 Re: Teklinek bud. B1 bis 20.04.04, 23:07 No to mnie tez interesuje ten budynek, ktorego jeszcze nie ma. A co do kredytu, to wpłacałaś swoje pieniądze przed jego oficjalnym uzyskaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 21.04.04, 16:52 ;-) tak , bo z babka w banku z ktora wszystko klepalam wyliczalam ze problemow nie bedzie bo mam zdolnosc i sporą rezerwa oprocz tego u nich w banku konto i lokaty no i spory wklad własny postawilam wsio na jedna karte hehe i mam nadzieje ze nie bede zalowala w najgorszym wypadku bede 8 patoli w plecy w pośrednim wypadku znajde nabywce i bede w plecy tylko za notariusza a w najlepszym wypadku wsio pojdzie ok.... trzy mozliwości ale jeden stres ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 20.04.04, 23:40 mysle ze moj problem z kredytem napewno nie ujawni sie w Twoim przypadku, jestes kobieta a to wyklucza te mozliwosc przy uzyskaniu kredytu :) Mysle ze jak wczesniej przy sprawdzaniu mialas info ze kredyt uzyskasz to powinnas go uzyskac, choc bywa roznie... mnie cala ta sytuacja nauczyla tego ze cofajac czas to przed podpisaniem umowy napewno wystapilbym teraz o promese... ale mam nadzieje ze nie bede mial tego drugiego podejscia by naprawic ten blad i uda sie sprawe zamknac za pierwszym podejsciem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Kredyt IP: 195.117.230.* 21.04.04, 09:25 Witajcie. Myślę że z waszymi kredytami nie będzie źle. Co prawda nie wiem na jaką kwotę go bierzecie, oraz jakie macie dochody, ale ja jak brałem kredyt, to nie miałem uregulowanej sytuacji z wojskiem (wiek przed 28 rokiem życia a służba nie odbyta - studia), a moja pensja jest niewiele większa od średniej krajowej. Kredyt dostałem i już nawet bank puścił pierwszą transzę od siebie. Wymagali tylko odemnie poręczyciela oraz zabezpieczenia finansowego. Fakt że dużego, ale kredyt biorę na kwotę 100000 złotych, a nie na całość. Głowa do góry i pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Kredyt IP: *.zapora / 212.160.172.* 21.04.04, 16:47 CZe, wlasnie, pewnie i moim przypadku by nie bylo problemu /mam identyczna prawie sytuacje z wojskiem/ gdyby moj zyrant spelniam wymagania /ja spelniam/ no i dochodzi do tego to ze ja biore 100 % kredyt a zabezpieczenie finansowe jakie wymagaja do tego jest nie do przyjecia. W jakim banku brales kredyt, moze wymienimy spostrzezenia pozdr r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Kredyt IP: *.chello.pl 21.04.04, 16:59 ja sobie wyliczylam ze musze dostac kredyt dokladnie na 96000 reszte wplacam sama , musze miec wklad własny powyzej 40% a mam dokladnie 40,5% wiec juz mam nizsze oprocentowanie hehe, wiec jak mi nie dadza to pojde gdzie indziej tyle ze tam wiecej papierkowej roboty a tu w zasadzie dalam tylko akt notarialny, zaswiadczenie od inwestora, zaswiadczenie o zarobkach i koniec, nic wiecej mi nie kazali dowozic. wiec poczekam w pierwszych dniach maja (najpozniej) mam miec decyzje. MAM JEDNAK NADZIEJE ZE BEDZIEMY SĄSIADAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 21.04.04, 16:55 jesssu a dlaczego facet ma miec problem z kredytem a baba nie? ja nie wiedzialam ze banki miewaja tegp typu skłonności hehe ;-) a tak na serio to płeć chyba nie robi dla banku różnicy, czy moze mieżczyzni są bardziej ryzykownym klinetem? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 22.04.04, 08:39 Aga, Faceci majaq niekiedy gorzej niz kobiety - bo w wielu systuacjach (kredyt, praca) wszyscy zadaja magiczne pytanie: JAKI MASZ STOSUNEK DO WOJSKA - UREGULOWANY (REZERWA) CZY NIE. Jesli ten drugi to zaczyna sie droga przez meki ;-( Jak narazie darmowy urlop w wojsku kobietom nie grozi ;-) chyba ze na ochotnika na zawodowego krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 22.04.04, 13:57 ojej boshe broń ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 25.04.04, 16:43 Czesc, Byl juz ktos z was ogladac mieszkanie od srodka? Umawialiscie sie jakos specjalnie? pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 26.04.04, 08:27 Witaj. Ja wraz z żoną oglądaliśmy nasze mieszkanie od środka. Co prawda zrobiliśmy to nie legalnie :), ale drzwi w płocie były otwarte, a robotnika ani widać ani słychać :), więc na co mieliśmy czekać. ;) W każdym razie przedzwoń do Ama Budu, a oni powinni ci powiedzieć do kogo masz się zgłosić. Słyszałem że należy się udać do kierownika budowy. W każdym razie życzę szczęścia i napisz jak uda ci się zwiedzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 26.04.04, 08:31 Robert, sasiedzie zza sciany ;-) my tez sie wybieramy w najblizszym czasie obejrzec mieszkanko, daj znac kiedy dokladnie chcielibyscie to zrobic to zapewne tez sie wtedy pojawimy jak slyszalem w ama to faktycznie, nalezy zglosic sie do kierownika budowy, a jesli go nie ma to z kims kto akurat przebywa na budowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 26.04.04, 17:55 a jak nikogo nie bedzie to samemu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 29.04.04, 07:55 Czesc, wczoraj udalo mi sie obejrzec mieszkanko. robert Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 04.05.04, 08:03 witam wszystkich po dlugim weekendzie Robert, jak to zrobiles? rozmawiales z kims z budowy?? krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 04.05.04, 11:40 WItam Czy robicie jakies zmiany w elektryce w mieszkanku. Kiedy to trzeba ewentualnie robic itd. Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 04.05.04, 11:45 ja mam zamiar zmienić elektrykę (podejrzewam, że całkiem spore będą to zmiany), jutro chciałbym pojechać do nich po plany elektryki. co do terminu - to jeszcze jest sporo czasu, dopiero postawili ścianki wewnętrzne na parterze, wiec jeszcze jest sporo czasu krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 04.05.04, 12:18 Wiecie, na parterze w bloku B1 Bis już kładą okablowanie do elektryki, więc pośpieszcie się, bo może być zapuźno. Mi panowie w Ama-Budzie mówili, że zmiany przyjmiją do połowy Kwietnia, więc ja moje zmiany zaniosłem im jeszcze w marcu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 04.05.04, 14:34 dzis dzwonili do mnie z Ama i powiedzieli, ze wchodza teraz na 2 pietro i beda murowac sciany, najpozniej za dwa tygodnier musze zlozyc plany elektryki Łukasz, w jaki sposób naniosles zmiany elektryki, podawales im jakies wymiary (np na jakiej wysokosci ma byc wysokosc gniazdek, odleglosc od sciany itp) czy masz moze jeszcze swoj plan elektryki i ewentualnie moglbys go urzyczyc? krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 04.05.04, 15:35 Wiesz dostałem plan elektryki z mieszkań z budynku A1 Bis, to ten który był oddany w sierpniu 2003 r. Moje zmiany naniosłem metodą chałupniczą. :) Tzn. narysowałem gdzie chcę mieć oświetlenie sufitowe, gdzie kinkiety itp. dorysowałem gdzie włączniki i porobiłem strzałki co za co ma odpowiadać. ;) W Ama poradzili mi bym, jak będą już ścianki działowe, sam przyszedł z kredą i pozaznaczał gdzie chcę mieć kontakty, włączniki, oświetlenie, kibel i umywalki i takie tam. ;) Pocieszające jest to, że chłopcy już stawiają ścianki działowe na 2 piętrze, a kier. budowy oznajmił iż do 5 piętra dojdą najpuźniej w czerwcu. :) Byłem dziś na budowie i popatrzyłem sobie jak nasz piękny blok wygląda w środku. Balkony są w...ście wielkie. :) Początkowo wydawały mi się malutkie, ale już zmieniłem zdanie. Spokojnie można na nich poustawiać stoli i 4 krzesła, i nie będzie kłopoty by przechodzić wokół nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 04.05.04, 17:29 zgadazam sie balkony sa rewelacyjne juz sobie po nich chodzila w niedziele, nic tylko zrobic soebie swoj prywatny ogródek piwny...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 05.05.04, 08:09 my tez bylismy wczoraj na budowie - biegalismy przez prawei godzine po pietrach i patrzylismy jak to wyglada, elektryka na parterze juz jest, podoba mi sie tempo prac - chlopaki teraz pojada ze scianami kolejne pietra, takze za 2-3 tyg bede mogl wposcic architekta do kuchni faktycznie balkony sa rewelacyjne, spokojnie zmieszcza sie kzeselka, jakis stolik i gril ;-) (niewspominajac o beczolce zlocistego trunku) a jaki znich widok, faktycznie daja plany elektryki z poprzednich blokow, co do sieci elektrycznej to jestem mile zaskoczony poniewaz przewidzieli gniazdka tam gdzie ja bym chcial miec, i co najwazniejsze nie sa skapi, jest ich duzo, oczywiscie bedziemy przerabiali elektryke raczej tylko w kuchni, lazience, garderobie (byle wc) no i korytarz, teraz jeszcze pytanie - czy nanosiliscie gdzie maja byc gniazdka RTV ??? krzysiek PS. Jest maj - cieplutko - moze by tak wymienic sie spostrzezeniami o budowie w wiekszym gronie przy kufelku zimnego z pianka ???? Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 05.05.04, 13:18 odnosnie piwka popieram. Ino kiedy i gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 05.05.04, 13:41 moze barylka ;-) i pewnie jakis weekend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 05.05.04, 20:53 a co powiecie na pola mokotowskie np lolek? tam duzo miejsca i fajnie zrobione? co wy na to? wiecie, obmyslam knajpe pod kątem ewentualnej wyprawy z wózkiem i karolkiem w srodku. dojazd metrem nie jest zły... co wy na taką lokalizację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 05.05.04, 20:51 ja tez popieram teraz juz zadne chrzciny w rodzinie mi nie grożą wiec tez chce na pifffko oj bardzo che ;-) ładna pogoda wiec pod parasole bo nawet jesli by sie okazalo ze nie mam komu sprzedac dzidziusia to bym go po prostu ze soba zabrala, nie raz juz przerabial parasole i mamine piffko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 06.05.04, 08:05 pola mokotowskie - tez jest dobra lokalizacja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 06.05.04, 10:17 W lolku bija, i za duzo dresow, ja tam nie ide :). Barylka jest OK - przynajmniej dla mnie. Piwko 6 zeta. Tylko kiedy? - niedziela 18.30?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 212.160.235.* 06.05.04, 12:53 Prosze o info dot ceny czy mozna negocjowac. Ja wyjezdzam naukwo niestety nie zarobkowo ;) i musze zaplacic gotówka wiec tez musze troche ponegocjowac. Z gory dzieki za info. A mozn sie przylaczyc do piwoszy? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 06.05.04, 13:19 przylaczyc sie zawsze mozna - w kupie zawsze razniej, co do negocjacji to schodza z ceny za garaz lub miejsce postojowe, natomiast co do ceny za mkw nie sadze by chcieli zejsc z ceny, (ja o tym nie slyszalem) chcesz kupic w budynku b1bis czu b1u ? krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 212.160.235.* 06.05.04, 14:05 Do Krzyska. Dzieki za odpowiedz. jestem zainteresowany BIS U. Chocby z tego względu, ze tam sa dwupokojowe. Jak oceniasz tego developera. Ogolnie z tego co czytam to sa ok. Wacham sie miedzy nimi a Wardomem. Ktory jest tanszy 2700 ale coz tam inwestycja dopiero sie zaczyna i pewnie potrwa gdzies do 2007 (trzy bloki w planach). A co do browarka to mozna w piatek. Ach jeszcze jedno pytanie? Co z tymi aktami sie dzieje? Pozdrawiam Tomel Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 06.05.04, 14:35 co do aktow - to w Ama powiedzieli, ze urzadnicy zawinili bo sa zawalenii robota i sie nie wyrabiaja - tylko tyle wiem co do developera to nie mam zadnych zastrzezen - pozwalaja na wlasna aranzacje wnetrz, bez zadnych oplat (chyba ze sciany by juz staly), nie robia problemow przy modyfikacji wielkosci rat i terminowosci (mozna z nimi sie dogadac aby przesunac rate o np tydzien) piwko w piatek to nie jest dobry pomysl jak dla mnie - nie wyrobie sie by dojechac do domu i gdzies jeszcze pojechac o sensownej porze, a umawiac sie o 21 to tez mija sie z celem, lepszym rozwiazaniem jest weekend - nawet 16-17 ;-) krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc- Tomel Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 212.160.235.* 06.05.04, 15:39 Witam, szkoda ze termin nie pasuje ja na wekend wyjezdzam. Moze na tygodniu? W sobote rano jestem umowiony w Ama-Budzie. Ciekawe czy umowa mi sie spodoba? Zobaczymy, napisze. Tomel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 06.05.04, 18:10 sąsiedzi co powiecie na sobote albo niedziele godzina 17? ja bym obstawiala te pola mokotowskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 06.05.04, 18:06 pomyliło ci sie chyba z bolkiem skarbie ;-) lolek jest ok i dresa nigdy tam nie widzialam (lolek to ta knajpka w srodku pol za tym bajorem a nie to cos co sie zwie lolek przy ulicy - nie mylic tez z zielona gesia) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 07.05.04, 15:21 wiec niedziela, godzina 17 - teraz pytanie gdzie ?? baryłka czy lolek ?????????? gdzie mamy się stawic krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 212.160.235.* 07.05.04, 15:58 Chyba nie wyjezdzam na weekend. Na 90% bede w lolku o 18.00. A jak sie poznamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 07.05.04, 16:42 no to lolek, ja wezme zółtą teczke teklinka.. (oklepane ale pomocne) mam okulary jak juz kiedys pisalam , moze po prostu kazdy kto przyjdzie u barmana na zewnatrz tam gdzie robia kilbaski powie ze spotkanie ludzi z teklinka pokaze gdzie bedzie siedzial a kazdy nastepny pytajac przy kielbaskachj bedzie juz wiedzial ktora ława>>? co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Teklinek bud. B1 bis 08.05.04, 19:27 Cze Byc moze mi sie dygnelo (lolek - bolek nazwy podobne :)). Mam nadzieje ze mi sie rowniez uda, wiecie obiady niedzielne u starszych :). Jesli bede to okolo 18. My z Krzysztof_wawa juz sie znamy, wiec z rozpoznaniem nie bedzie problemu :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.chello.pl 07.05.04, 16:39 ja chce lolkaaaaaaaa blagam lolek lolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka SPOTKANIE IP: *.chello.pl 08.05.04, 20:54 to jak sąsiedzi, wypali w niedziele jakies spotkanie? ja spokojnie moge byc kiela 17 w lolku, bede sama bo moj "mąż nie mąż" w pracy ;-( wiec fajnie by bylo jakby ktos sie pojawil bo samotne siedzenie jest z lekka przygnebiające... napiszcie kto sie pojawi i jak rozpoznam was pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: SPOTKANIE 09.05.04, 11:34 my się pojawimy w lolku (postaramy sie go znalezc) bedziemy ok 17 bedziemy szukac zoltej teczki i jej wlascicielki w okularach, (my tez mamy okulary) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 09.05.04, 15:55 ok to do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka po spotkaniu IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.05.04, 20:26 miło bylo was poznac , fajnie wiedziec ze obok beda mieszkac sympatyczni ludzie, hmmm... mam tylko nadzieje ze sie nie przeraziliście moim gadaniem ... nie każdy jest w stanie wytrzymać moeje bla bla bla... ;-)poza tym dwa piffffka w moim wydaniu robią swoje hihi (tak na marginesie to musze powiedziec ze w nocy wstawalam bo chcialo mi sie pić) ;-D, szkoda tylko ze reszty sąsziadów nie było ale mam nadzieje ze następnym razem (oby był nastepny raz) bedą rowniez pozostali.... wtedy nie będziecie skazani na moje gadólstwo ;-) serdecznie was pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: po spotkaniu 11.05.04, 08:14 nam tez bylo milo poznac sympatyczna osobe, milo spredzilismy czas ;-) oby nastepnym razem frekwencja dopisala i pojawili sie wszyscy forumowicze ;-) masz jakiegos maila prywatnego ?? pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: po spotkaniu IP: *.chello.pl 11.05.04, 17:50 ano mam jakbyscie mieli ochote na powtórke to piszcie a.dorosz@konto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: po spotkaniu 12.05.04, 09:32 Nie dalem rady :(, przybyc na spotkanie teklinek II, moze nastepnym razem. POZDRAWIAM Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
aniaigreg Re: po spotkaniu 12.05.04, 17:23 mam pytanko do forumowiczów, czy ktoś wie dlaczego niesprzedają się mieszkania 36,1m? w bloku b1bis są jeszcze wolne właśnie te, czy coś z nimi nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: po spotkaniu IP: *.chello.pl 12.05.04, 20:56 xz tego co wiem to takie miszkanka powstały z podzialu duzych (tak mowil pan marek), jest to na maxa typowa kawalerka wiec po prostu malo atrakcyjna....kawał pokoju z czyms a'la kuchnia malo ciekawe....wiec pewnie dlatego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Wolne lokale IP: 195.117.230.* 13.05.04, 09:52 Wiecie, jak zacząłem cały cyrk z kupnem mieszkania na osiedlu Teklinek, to w budynku A2 Bis były właśnie wolne jedynie kawalerki. Jak napisała przed chwilą Agnieszka, są po prostu mało atrakcyjne. Wczoraj policzyłem i wyszło mi że w naszym blodu jest 14 wolnych lokali, czyli jakieś 20% kilka procent. ;) Uważam że to niezły wynik. Jak mam kogoś znajomego kto szuka mieszkania, to zawsze go namawiam by zajrzał na Odkrytą. ;) Myślę że w końcu i one pójdą. Pozatym należy wziąść pod uwagę, żę mogą być złożone rezerwacje na te lokale i dlatego nie widnieją one jako sprzedane. Pozdraiwam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaigreg Re: Wolne lokale 13.05.04, 13:32 ja jestem zainteresowana własnie takim małym lokalem (oczywiście z braku środków:()i z moich dotychczasowych poszukiwań na wielu nowych inwestycjach, małe mieszkania schodzą najszybciej, tak naprawdę z dostępnych mi informacji jedynie Teklinek oferuje małe mieszkanko po przystępnej cenie, zwłaszcza po tym buumie z wejściem do Unii. W weekend wybierzamy się z mężem oglądać budowę może nasunie się nam jakaś myśl. Pozdrawiam być może przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Wolne lokale 14.05.04, 08:47 macie jakies preferencje co do mieszkanka ?? jakie pietro?? itp. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaigreg Re: Wolne lokale 14.05.04, 10:07 z tego co zorientowaliśmy sie ze zdjęć rabiduriana, to piętro jak najwyższe bo do mieszkań 36 metrowych skierowanych oknami na zachód trudno dochodzi słońce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Wolne lokale IP: *.chello.pl 14.05.04, 16:43 dokladnie, dlatego ja wzielam sobie na 5 pietrze no i mam ładną strone słoneczną południowo-zach ;-) jak sprawdzalam zaden budynek nie bedzie mi zasłaniał slonca Odpowiedz Link Zgłoś
aniaigreg Re: Wolne lokale 14.05.04, 17:34 Jeśli się zdecydujemy to Twój duży pokój będzie zasłaniał nam słonko:)Bedziemy sąsiadami, bo napewno nie ma juz wolnych na 6 piętrze, więc najwyższe to piąte. Ale zaraz czy Ty nie kupujesz czasem B1bis U? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Wolne lokale IP: *.chello.pl 14.05.04, 21:30 no ja dokladnie w bis u wiec nie zaslonie wam slonka ale bede miala duzy balkon na ktorym sie bedziemy sie mogli piffka napic ...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Wolne lokale 14.05.04, 23:47 tak się zastanawiajac nad tymi balkonami to dochodze do wniosku, ze one sa poto by zaciesniac znajomosci miedzysadzkie przy zimnym piffffku ;-) zrobic jakas imprezke itp. ;-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaigreg wysokość czynszu 17.05.04, 11:00 Czy ktoś może się orientuje jaki wysoki czynsz jest w teklinku? Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: wysokość czynszu 17.05.04, 12:30 Witam Podobno (dowiadywalem sie u osob w poprzednim oddanym bloku) to koszty sa: okolo 35 zeta ochrona czynsz okolo 330 zl z powierzchni 46.5 m2 prad i woda, ogrzewanie to juz jak kto sobie wykreci. Prad wychodzi przy max uzyciu okolo 300 zeta na 3 miechy. Woda i ogrzewanie nie wiem. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaigreg Re: wysokość czynszu 17.05.04, 13:01 330 bez wody, ogrzewania i ochrony???/ To za co? Hmm, to chyba niemożliwe. W TBS czynsz to jakieś 8-10 zł od metra bez mediów a tutaj jednak mieszkanie własne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: wysokość czynszu IP: *.acn.waw.pl 17.05.04, 15:16 mieszkam w A2-bis za mieszkanie (51,5m2) place 402,93 w tym jest: - centralne ogrzewanie, - centralne ogrzewanie - koszty stałe, - podgrzanie wody, - woda i ścieki, - śmieci, - energia elektryczna ogólnego użytku, - sprzątanie (budynek i teren), - ubezpieczenie budynku, - konserwacja, - koszty administracji, - ochrona budynku, - koszty eksploatacji garażu, - ochrona garażu. Z tym że mam dwa miejsca garażowe. To nie jest dużo jak na Warszawę, pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: wysokość czynszu IP: *.chello.pl 17.05.04, 18:25 czyli masz taki metraz jaki ja bede miala... mieszkasz sam czy z rodzina? bo od ilosci osob tez zalezy czynsz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: wysokość czynszu IP: *.chello.pl 17.05.04, 18:24 zadzwoncie do amabudu oni wam powiedza jakie sa srednie czynsze na okreslony metraz i co wchodzi w ten czynsz, w nowych osiedlach dochodza koszty ochrony i garazow i za to placi sie w czynszu nie mowiac o funduszach remontoych smieciach sprzataniu etc, liczniki czyli woda prąd ogrzewanie tyle ile sobie wykorzystasz, za gaz nie placisz bo tam nie ma gazu , przyp. kuchenki sa tylko elektryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Następne spotkanie IP: 195.94.200.* 18.05.04, 12:36 Witam wszystkich. Kupiłem niedawno mieszkanko w B1BIS, więc gdybyście jeszcze organizowali spotkanie (o poprzednim trochę za późno się dowiedziałem) to ja jestem bardzo chętny. Z przyjemnością poznam nowych sąsiadów. Gdybyście byli chętni piszcie na mario232@poczta.onet.pl. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Nastepne spotkanie IP: 195.94.200.* 18.05.04, 12:40 Witam wszystkich. Kupiłem niedawno mieszkanko w B1BIS, więc gdybyście jeszcze organizowali spotkanie (o poprzednim trochę za późno się dowiedziałem) to ja jestem bardzo chętny. Z przyjemnością poznam nowych sąsiadów. Gdybyście byli chętni piszcie na mario232@poczta.onet.pl. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Nastepne spotkanie 19.05.04, 09:31 Mariusz, Jakie mieszkanko kupiłeś - piętro, numer lokalu itp. jak ostatnio widziałem to powstają już scianki działowe na moim pietrze - 3. Bedziemy musieli znowu się wybrać na budowe i sciagnac architekta do kuchni pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Nastepne spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:27 witam, na parterze, więc już mam elektrykę i ścianki, ja tez sie wybieram na budowę, może w ten weekend... pozdrawiam mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
basia579 Re: wysokość czynszu 19.05.04, 15:21 fundusz remontowy to ok 8 zł za 50 m mieszkanie - więc niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: wysokość czynszu IP: 212.186.80.* 02.06.04, 19:09 kiedy beda jakies nowe fotki z budowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Nowe fotki bloku B1 Bis IP: 195.117.230.* 18.05.04, 12:55 Witam. Właśnie na mojej stronie zamieściłem nowe fotki naszego bloku. Okazało się że kier. budowy nie był zbyt chętny mnie wpuścić, jak się dowiedział o zdjęciach. Ale mój urok osobisty zadziałał i wykonałem co chciałem. ;) Fotki z wnętrza budynku dotyczą w głównej mierze piętra 5 i lokalu 501 (moje przyszłe mieszkanie), są również garaże a także zrobiłem ujęcia jak prezentuje się widok z każej strony bloku. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. P.S. Oto link, jak ktoś by chciał zobaczyć fotki, ale nie był wcześniej www.rabidurbian.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa uff... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:16 Czesc, Ktos z Was byl ostatnio na budowie, duzo mieszkan ma juz sciany na 3 pietrze? PS. uff... problemy mam juz za soba i wielkie DZIEKI ama za cierpliwosc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Nowe fotki bloku B1 Bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 23:17 witam, powiem krótko, dzięki za zdjęcia, tego mi brakowało i mam nadzieję że nadal będziesz kontynuował comiesięczne fotografowanie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa budowa 20.05.04, 09:09 witam wczoraj pobiegalismy sobie po budowie i jak sie dowiedzielismy scainy na 3 pietrze powstana wciagu dwoch tygodni - maksimum nanieslismy poprawke na plany - moze uda sie jeszcze wygospodarowac klika cm ;) dostalem dzis telefon od kierownika budowy, ze na planie cos jest nie tak i czy mozemy sie spotkac zeby to wyjasnic to mi sie bardzo podoba - widac ze developer i wykonawca to ludzie z ktorymi mozna sie swietnie dogadac i wyjasnic wszelkie watpliwosci teraz musimy zrobic projekt kuchni, zaniesc plany elektryki i zmienic usytuowanie kaloryfera - i zakonczy sie projektowanie mieszkania jak dobrze wszystko pojdzie to zakonczymy wszystko w przyszlym tygodniu czy na planach pokazywaliscie gdzie ma byc gniazdko RTV, telefonu ???? pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: budowa IP: 195.94.200.* 20.05.04, 14:36 Witam, jesli chodzi o gniazdko RTV to ja kontaktowałem się główny elektrykiem i jemu przekazałem gdzie ma być, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: budowa IP: 81.210.22.* 21.05.04, 15:33 z okna widze wasz blok i zauwazylam ze na parterze zaczynaja wstawiac okna scianki sa juz do 3-go pietra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: budowa IP: 195.117.230.* 21.05.04, 15:52 To pewnie do tych mieszkań, które miały już jakiś czas folie w otworach okiennych. Fajnie :) Teściowie jak jutro zobaczą bloczek, to i z oknami. Wiecie, właśnie obliczałem sobie ile mnie będzie kosztował akt notarialny i powiem szczerze, nie nastraja to optymistycznie. Nie moge zrozumieć dlaczego fiskus sobie życzy aż 2% od wartości lokalu. Tyle to niech biorą od kupna samochodu czy coś, a nie od przedmiotu któty naprawdę dużo kosztuje. Dobrze że mają się zmienić przepisy od czerwca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: budowa 31.05.04, 14:24 witam wszystkich, oj cos umilklo forum dzisiaj zanieslismy wszystkie plany - elektryka, hydraulika. I co sie okazalo, ze dali nam zle plany elektryki ;( jest to pierwsza wpadka ze strony ama - niby nic ale wprowadza maly stres musze pojechac do ama po wlasciwe plany i usiasc nad nimi i naniesc poprawki, jest niezla jazda, jeden ekstra punkt gniazdka kosztuje 30 zl cale szczescie ze udalo sie nam przeniesc kaloryfer i hydraulika zostala zaakceptowana pozdrawiam krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a okna IP: *.acn.waw.pl 04.06.04, 22:27 co do tych okien to mi sie pomylilo widzialam ktoregos dnia ciezarowke z oknami pod budowa a potem zerknelam na wasz blok i jak zobaczylam te folie katem oka to pomyslslam ze juz je wstawiaja a jednak nie ale widzilam na 100% ze juz na parterze sa gdzieniegdzie otynkowane sciany scianki dzialowe juz chyba sa wszedzie chociaz ostatnich pieter nie moge zobaczyc to na razie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: okna IP: *.zapora / 212.160.172.* 07.06.04, 10:15 czesc, bylem wczoaj na budowie i jak na razie procz foli nie ma okien. Z daleka widzialem ze scianki dzialowe sa do 3 pietra. Niestety nie da sie zwiedzac budowy w weekend gdyz nikt wtedy tam nie urzeduje, jedynie w tygodniu do 18 godz - szkoda bo w tygodniu jest mniej czasu przez prace, choc do srody zaplanowalem wybrac sie na teklinek i zbadac wszystko z bliska. pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Odwiedziny na budowie.:) IP: 195.117.230.* 07.06.04, 15:07 Witajcie. To dziwne co wypisujesz Robert, bo byłem na budowie w sobotę wraz z żoną i udało nam się bezproblemowo wejść na teren. Panowie byli tak mili że nas wpuścili. :) Generalnie wygląda to tak, że tynki położone są na parterze i pierwszym piętrze, drugie jest już przygotowane pod tynkowanie. Ściany działowe dochodzą do 3 piętra, na 4 jeszcze ich nie ma. Na parterze i 1 piętrze kładzione są instalacje wodne, tzn. rurki od ciepłej i zimnej wody, oraz rurki do kaloryferów. Tak naprawdę, to mieszkania z parteru, gdyby im wstawić okna i drzwi, oraz wylać szlichtę, to można by już oddawać do użytku. :) Jest fajnie, chociaż moja żona znowu, jak weszliśmy do naszego przyszłego mieszkania, powiedziała "co ono takie małe" (63 metry!!! ) Mam nadzieję że zmieni zdanie jak będą już tam ściany działowe. Panowie budowlańcy pozdejmowali także stempki blokujące szyby wind. Być może oznacza to że będą montować szyny dla przyszłych wind? (a może nie?? ) Garaże są i nic się nie zmieniły od ostatniej mojej wizyty, tj. 18 maja, natomiast zauważyłem, że robotnicy sprzątali pow. mieszkań, stały miotły i były ślady zamiatania. Nasz budynek został ochrzszczony przez robotników. W jednym z lokali znaleźliśmy pustą butelkę wódki.;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Odwiedziny na budowie.:) 07.06.04, 16:13 moze miales wiecej szczescia niz ja /a moze dlatego ze sobota/, ja bedac w niedziele nie widzialem na budowie nikogo...ale co tam, jade dzis. moze ktorys z sasiadow zrobil juz pierwsza parapetowke :) pozdr r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: okna IP: 212.186.80.* 07.06.04, 16:33 ja bylam kiedys w niedziele jak nikogo nie bylo, przecisnelam sie pod furtką i ziedzalam do woli....;-)nikt mnie nie przegonil wiec luzik ..polecam zwiedzanie budowy wlasnie w niedziele pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka VAT PCC??? IP: 212.186.80.* 08.06.04, 17:26 czesc w zwiazku ze zmiana przepsiów dot VAT jak sie ma sprawa z vatem od udzialu w gruncie??? no i jak to wszystko sie ma do podatku od czynnosci cywolnoprawnych.? mi jakos wyszlo ze podatku placic nie bede bo place vat??? jak to jest do ch... bo juz sie generalnie pogubilam ;-(, moze ktos z was sie na tym zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:40 Czy możecie mi napisać jaka jest cena 1m w inwestycji B1 BIS, będę wdzięczna za informację, chodzi mi o to osiedle gdzie są jeszcze wolne mieszkania. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 09.06.04, 08:56 Witaj. Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja podpisywałem umowę, to cena była dla mieszkań pow. chyba 60 m2 2800 brutto za m2 z udziałem w gruncie, a dla mniejszych 2900 brutto z udziałem w gruncie. Miejsce parkingowe było za 15 tys. złotych, a boks garażowy (taki parking w parkingu ;) ) za 20 tys. złotych. Balkony są wliczone w cenę mieszkania. U mnie na fakturach widnieje cena za mieszkanie z udziałem w gruncie razy 7% VAT. Wnioskuję z tego że nic dopłacać nie będę, gdyż wcześniej VAT na grunty był 0%, a ja i tak im płaciłem 7%. Jeżeli chodzi o akty notarialne, to faktycznie dziwna sprawa, ale we wcześniejszych blokach nie było takich problemów, więc wnioskuję że tutaj nie oni zawinili, tylko urzędy. Zresztą dla mnie to i tak bez różnicy. Jeszcze nie odebrałem mieszkania. ;) Budowa idzie zgodnie z harmonogramem, no dokładnie to mieli 2 tygodnie opuźnienia co do punktu mówiącego, że do końca kwietnia budynek będzie zamknięty, ale teraz idą ostro, więc wygląda na to że się wyrobią. Rozmawiałem w tej sprawie z kier. budowy, oraz z robotnikami. I jedni i drudzy potwierdzają, że bud. powinien zostać oddany w czasie. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 212.186.80.* 10.06.04, 10:13 ja mam mieszkanie 52,9 i place 2900 brutto za metr. za garaz tzn miejsce w parkingu podziemnym zaplaculam 8 tys. na teklinku maja wolne mieszkania ale z tegoco wiem to mieszkanie takie jak moje sa juz w calosci zarezerwowane a czesc sprzedana. ale trzeba sie dowiadywac, nie wiem jak sie ma sprawa z innymi metrażami... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 16.06.04, 08:25 ja mam lokal niecale 64mkw i metr kosztowal mnie 2900 z udzialem w gruncie, miejsce postojowe kosztowalo mnie 12000 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa ELEKTRYKA 18.06.04, 08:06 witam, mozecie powiedziec jak wycenil was elektryk za zmiany w planach instalacji elektrycznej? ile dodatkowych punktów dochodzi w waszych mieszkankach ?? Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. ELEKTRYKA i Akty notarialne IP: 195.117.230.* 18.06.04, 12:20 Witam. Rozmawiałem dziś z elektrykiem z Ama-Bud-u i wycena wygląda tak, że każdy nadmiarowy kontakt to koszt 30 złotych. Mają także swoje normy wykorzystania kabli, więć jeżeli ktoś ciągnie gdzieś dłużej niż wynosi norma to także płaci, tylko że nie wiem ile. Natomiast dowiedziałem się dziś że podpisywane są akty notarialne budynku A2 Bis. Więc spoko, jak ktoś węszył jakiś przekręt.:) A skąd o tym wiem? Ano byłem w siedzibie Ama-Budu i przymnie pan Marek umawiał się (a raczej potwierdzał już umówione spotkanie) z lokatorami w ww. sprawie. Kwoty także nie powinny być straszne. Tzn. w necie jakiś przelicznik wykazał mi 8500 złotych dla 63 m2. Kwota ma podobno nie przekraczać 5000. :) Ze ściankami działowymi doszli już na 4 piętro, na 5 wejdą do końca czerwca, a może nawet wcześniej. Ogólnie wygląda wszystko całkiem nieźle, aby tak trzymali. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne 18.06.04, 12:51 kwota ta moze tyle siegnac takiej sumy w przypadku kiedy nie podpisalo sie umowy wstepnej w formie aktu notarialnego ja wlasnie w ten sposob zrobilem i rozmawiajac z notariuszem dowiedzialem sie, ze ostateczna kwota za akt bedzie pomniejszona o ten sume ktora zaplacilem, kobieta wstepnie policzyla mi, ze bede musial zaplacic jakies 4500-5000 za ostateczny akt. Mam nadzieje, ze nic w tej sferze sie nie zmieni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne IP: 212.186.80.* 18.06.04, 19:33 nie ma znaczenia czy umowa wstepna w formie aktu czy umowa cywilnoprawna w przypadku umowy w formie aktu koszty są wieksze ale tylko o wypisy od aktu i wniosek do sądu (30 zł) za wypisy 7 zł z hakiem w tym vat za jeden...w kancearii wspolpracującej z ama0budem za umowe w formie aktu pobierala notariuszka polowe taksy a druga polowa przy akcie przenoszącym własnosc. przed 1 maja koszt dodatkowy zakupu mieszkania mojego czyli 53 m kw tez wyliczalam w kancelarii i wynosił prawie 7 tys wiec metraz ponad 60 m troche wiecej ale taka cena uzalezniona byla od tego ze oprocz kosztów notarialnych i innych zwiazanych ze sprawami wieczystoksiegowymi odprowadzalo sie 2% podatek od czynnosci cywilnoprawnych do urzedu skarbowego. teraz czyki po 1 maja tego podatku juz nie ma w związku ze zmiana przepisów o podatku vat. w związku z tym zaplacimy 7% podatek od gruntu czyli w przypadku mojego mieszkania bedzie to niecale 400 zł . reasumując koszty są niższe bo odpada PCC (2% wartości mieszkania). tutaj musze zaznaczyć ze w zasadzie wszytkie kalkulatory na necie nie zostały zaktualizowane i caly czas biorą pod uwage PCC wiec nie ma co sie nimi sugerować.ja sie ciesze ze kaske która mam odłożoną na PCC czyli 3500 bede mogła przeznaczyc na cos innego ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne IP: 212.186.80.* 18.06.04, 19:34 i jeszcze jedno , tak ci notariusz wyliczyla ale to bylo zapewne przed 1 maja bo u notariusza oplaca sie te wszelkie dodatkowe koszty o których pislam czyli m in PCC ktory nam juz odpada na szczescie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne IP: 212.186.80.* 18.06.04, 17:03 no tak bo w necie kalkulatory braly pod uwage tez PCC ktory teraz nam odpadnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne 21.06.04, 07:59 Aga, Super - dzięki za wyjasnienia - w te klocki to nie jestem dobry :( mam pytanie mozesz mi powiedziac dokladnie jak policzyc ile wyniesie mnie akt notarialny prz moim metrazu 64mkw - tak "pi razy oko"? :) Jakie elementy wchodza w sklad tej ceny itp. Mozesz wysłac mi odpowiedz na maila ????? moj email to krzysztof_wawa@plusnet.pl z gory serdecznie dziekuje za info pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne IP: *.acn.waw.pl 21.06.04, 17:45 dzwonilem do swojego notariusza i dowiedzialem sie ze zaplace dokladnie tyle co przed 1 maja bo nic sie nie zmienilo jesli masz dokladne dane o przepisie, ktory to zmienia to prosze przynajmniej o nr Dz.U. dzieki m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne IP: 212.186.80.* 21.06.04, 19:46 co do przepisów to wejdz na forum na ktorym odpowiada pani bebiak ona ci poda co i jak z przepisami forum pt mieszkanie i notariusz czy jaks tak pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
yogulek Re: ELEKTRYKA i Akty notarialne 21.06.04, 19:58 dom.gazeta.pl/dom/0,50844.html sprawdzialam ten kalkulator i na szczescie jest on zaktualizowany, nie bierze pod uwage podatku do urzedu skarbowego o ktorym wczesniej pislam , zajrzyj tam obliczysz sobie co i jak no i poczytaj zasady oblicznia kosztów, co do twojej pani notariusz to racja jeszcze sie nic nie zmienilo w taksie notarialnej poniewaz rozporzdzenie wchodzi w zycie od lipca 2004 roku...tylko szkoda ze ona nie wie o tym ze odpadł PCC w przypadku mieszkan na rynku pierwotnym... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ambush garaz 18.06.04, 17:49 czesc ja za garaz zaplacilem 20000 zl. Widze ze ceny odbiegaja od tej co ja musialem zaplacic, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: garaz IP: 212.186.80.* 18.06.04, 17:53 z tego co wiem to do wyboru są garaze sztuk kilka na kazdym z poziomow i miejsca postojowe ktorych ceny tez sa rózne bo są miejsca gorsze i lepsze ...mozna postojowe i za 6000 kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka fotki z budowy IP: 212.186.80.* 27.06.04, 20:01 czesc, kiedy beda jakies aktualne zdjecia z budowy???? czekam z niecierpliwoscia bo bardzo chce pokazac znajomym ;-) serdecznie pozdrawiam "naszego" fotografa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: fotki z budowy IP: 195.117.230.* 28.06.04, 09:05 Witaj. Tak się składa że mam nowe fotki z 22.06, ale moja stona www jest na serwerze onetu, a oni wszystko poblokowali. Muszę załorzyć nową stronę, albo podaj mi swojego maila to prześlę ci fotki. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: fotki z budowy 28.06.04, 09:32 ja takze poprosze zdjecia z 22 czerwca moj adres to: mrowka5@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: fotki z budowy IP: 212.186.80.* 28.06.04, 20:57 bardzo niecierpliwie czekam ;-) a.dorosz@konto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: fotki z budowy 30.06.04, 12:07 .........ja ciaaaagle niecierpliwie czekam na zdjecia. Chcialam je wyslac mojej rodzince, jednakze do teraz ich na koncie nie mam. Przykro mi z tego powodu. Mam nadzieje,ze Lukasz chociaz je Tobie wyslal i moglas sie nimi nacieszyc... Pozdrawiam m. ps. szkoda, ze zdjecia nie sa powszechnie dostepne.... Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: fotki z budowy 30.06.04, 15:22 Witajcie, juz mam zdjęcia!!! Wysyłam je teraz w Polske. Dziękuje Łukaszowi serdecznie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katia11 Re: Teklinek bud. B1 bis 29.06.04, 12:00 Witam,mieszkańców Teklinka B1bis,kupiliśmy mieszkanie na czwartym piętrze lokal numer 403.Miło mi będzie poznać przyszłych sąsiadów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 29.06.04, 12:06 Witam serdecznie nowych mieszkańców. Powoli mieszkanka nam się zapełniają. Sąsiad z 501. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 213.76.146.* 29.06.04, 14:24 na co wychodzą Ci balkony? masz widne mieszkanie? pozdrawiam być może przyszły sąsiad :)) PS. sprawdziłeś wszystkie papierki AMA-BUD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek bud. B1 bis IP: 195.117.230.* 29.06.04, 15:15 Witam. Balkony wychodzą mi na pętlę autobusową na ul. Światowida (będze częściowo zasłonięta przez sąsiedni blok, teraz budowany), oraz na niskie bloki sąsiedzkie (te niskie kwadraciki) :). Jak podpisywałem umowę, to Ama-Bud był wporządku. Jakiś czas temu jedna forumowiczka dysponowała świerzymi dokumentami na temat Ama-Budu i też było ok., więc mniemam że nadal jest. Mieszkanie jest całkiem widne, chociaż dokładnie to będę wiedział dopiero jak zobaczę je w środku ze ścianami działowymi. Wygląda to tak, że po południu będę miał słońce w sypialni i pokoju gościnnym, natomiast rano chyba w jadalnym :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Zmiany w budynku IP: 195.117.230.* 06.07.04, 15:27 Witam. Byłem dziś na budowie w godzinach porannych. Nasz budyneczek pięknieje z każdym dniem. W tej chwili ściany działowe są na 100% do 5 piętra, ale wydaje mi się że postawili także i na 6-tym. Oprócz tego, tynkują już 4 piętro, więc lada chwila zaczną piąte. Stoją już wszędzie obramowania na drzwi w korytarzach poszczególnych pięter (dokładnie to postawili taką ścianę oddzielającą windy od korytarza). Widziałem że wewnątrz budynku stoją już sterty steropianu, więc można się domyślać, że będą lada dzień ocieplać budynek. W pionach kanalizacyjnych są już wszystkie rury, a do mieszkań doprowadzona jest rura odpływowa wc-tu. Coraz więcej ludzi kręci się po budowie, nie będących robotnikami :)) Może przyszli sąsiedzi? Widziałem jak kier. budowy oprowadzał dziś jakąś panią po 2 piętrze. Dowiedzialem się dzisiaj także, że na ściany nie nałożą nam jak mieli zaprawy cementowo wapiennej, tylko gipsową. Jest to o tyle lepsze, że po drobnym retuszu mamy gładziutką ścianę i nie trzeba będzie traktować ich gładzią. :)) Acha, dźwig stoi cały czas na dawnym miejscu, ale zato kończą już zamykanie garaży, tzn. stawiają już ścianę na 2 poziomie. W garażach pojawiły się także rury odpływowe (czy jak się tam one nazywają ;) ) Nasz budyneczek dorobił się także czerwonych daszków. To chyba na tyle. Jak ktoś ma ochotę to zapraszam na moją stronkę, są tam fotki z 22 czerwca, a jak życzy sobie nowsze z 3.07 to proszę o mail-a. ( www.rabidurbian.republika.pl ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: Zmiany w budynku 06.07.04, 16:40 Cześć witam przyszłych sąsiadów, kupiliśmy z żoną mieszkanie 311 w b1bis, ale do niedawna nie chcieliśmy zapeszać - i dopiero jak załatwiliśmy wszystko z bankiem to postanowiłem "uaktywnić" się na waszym forum. Mam nadzieje, że odbędą się jakieś kolejne spotkania integracyjne. Poproszę o zdjęcia -> xetra@gazeta.pl Pozdr. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Internet 07.07.04, 13:11 Czesc Czy ktos sie z Was orientuje czy bedzie w naszym pieknym bloku cos takiego jak stale lacze oczywiscie do internetu - i nie chodzi mi o tel. kablowa z ich oferta na internet. Popieram inicjatywe nastepnego spotkania TEKLINEK III, co Wy na to? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: Internet 07.07.04, 16:49 Myślę, że stałe łącze to musimy sami sobie załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: Internet 07.07.04, 17:20 Znalazłem ta ofertę na forum dotyczacym sąsiedniego budynku A2bis: OFERTA DOSTĘPU DO SIECI INTERNETOWEJ CEBIT WIRELESS- 2048kb/s* Szanowni Państwo! Pragniemy Państwu zaproponować dostęp do Naszej sieci Internetowej CEBIT WIRELESS o przepustowości do 2048 kb/s za jedyne 107zł brutto (jeden komputer) miesięcznie jednocześnie gwarantując że opłata ta może się zmienić jedynie w przypadku podniesienia stawki VAT na dostęp do Internetu. Koszt całkowity podłączenia 1 lokalu wyniesie następująco : o Od 1- 10 lokali cena podłączenia : 100zł (netto) o Od 11 - lokali cena podłączenia : 1zł (netto) Abonenci Cebit Wireless uzyskują: • stały, nielimitowany czasowo dostęp do Internetu o przepustowości do 2048 kb/s • możliwość korzystania z wszystkich usług internetowych • nielimitowany transfer danych • uczestnictwo w sieci lokalnej (np. możliwość grania z innymi uczestnikami sieci lub wymiana danych) • własne konto poczty elektronicznej (opcjonalnie ). • możliwość utworzenia witryny WWW w domenie cebit.com.pl lub własnego serwera wirtualnego (opcjonalnie ). Nasza firma posiada niezbędne zezwolenia na prowadzenie działalności Telekomunikacyjnej które dotyczą: 3) ŚWIADCZENIA USŁUGI ZAPEWNIANIA DOSTĘPU DO SIECI INTERNET (ZA POMOCĄ SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW) 4) ŚWIADCZENIA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH ZA POMOCĄ(SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW. WSZYSTKIE ZAINTERESOWANE OSOBY PROSIMY O KONTAKT POD NR TEL 612-09-96 lub e-mail: internet@cebit.com.pl CEBIT WIRELESS JEST NIEZALEŻNE OD TELEFONU!!!!! SERFUJESZ NIE ZAJMUJĄC LINII TELEFONICZNEJ!!!!! Myślę że jest całkiem sensowna. Jak się już wprowadzimy to można się z nimi skontaktowac może przy hurtowych ilościach użytkowników zbijemy trochę ceny! Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Internet 08.07.04, 09:05 Czesc Dokladnie, jak sie zdecyduje wiecej osob bedziemy w stanie zbic ceny. Ja jestem zdecydowany na 100% - pozyjemy zobaczymy - najpierw trzeba odebrac mieszkanko :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Internet IP: *.acn.waw.pl 08.07.04, 23:03 Czy może ktoś wie co się stanie z terenem od strony zachodniej? (pomiędzy Naszym budynkiem, a tymi małymi) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa wspolnota bi bis 09.07.04, 14:50 witam wszystkich lokatorow :) widze ze nasz grodka systematycznie sie powieksza co bardzo cieszy - nie ma nic gorszego jak przechodzenie obok siebie bez slowa choc mieszkamy obok siebie ;) tak sie ostatnio zastanawialem czy jest mozliwe aby kiedys (w jakas nadchodzaca sobote) wszystcy sasiedzi spotkali sie na budowie?? mozna urzadzic wspolna wycieczke "krajoznawcza" i poznac sie blizej co sadzicie o takim pomysle?? A teraz z innej beczki ostatnio bylismy na budowie i biegalismy po naszym mieszkanku - tynki sa juz u nas polozone, i tutaj mnie panowie bardzo mile zaskoczyli - tynki rowne i baaaardzo gladkie az milo dotyka sie sciany, rowniez zrobili nam elektryke dokladnie tak jak chcielismy, nie mamy zadnych zastrzezen co do scian - wszystko rowne i dokladnie na wymiar. to sa naprawde porzadnie robione bloki pozdrawiam Krzysiek lokator spod 302 Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: wspolnota bi bis 09.07.04, 16:02 Dobry pomysł, chętnie spotkamy przyszłych sąsiadów. Pozdr. Bartek spod 311 Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: wspolnota bi bis 13.07.04, 12:11 Witam sasiadow, potwierdzam, wczoraj bylem kolo budowy i widzialem czesc wstawionych okien, choc u mnie w 302 jeszcze nie wstawili. Co do jakosci roboty to rownbiez jestem milo zaskoczony bo tynki lepiej sie prezentuja niz 2 bloki wczesniej i sa o niebo gladsze. Elektryke i wszelkie zmiany wykonano mi jak chcialem i tez nie mam zastrzezen, oby tak dalej i oby troche waluta podskoczyla :) pozdr robert {lok.302} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: wspolnota bi bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:50 Czesc, Dzis bylem kolo budowy i coraz wiecej widac wstawionych okien pzdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: wspolnota bi bis 19.07.04, 15:40 czesc, u mnie polozono juz tynk, ale trzeba pilnowac by tak jak mnie nie zatynkowano w calosci kabli ktore powinny wystawac ze sciany, ale ogolnie jestem zadowolony. Na pierwszym pietrze kladzina tj wylana jest juz pologa. Ciekawe czy roboty skoncza sie i zdaza do 30 pazdziernika... pzdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: wspolnota bi bis 22.07.04, 18:52 Witam, cos ucichlo przy tym watku... pozdrawiam sasiadow robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: wspolnota bi bis IP: *.chello.pl 22.07.04, 20:32 generalnie cos ten teklinek zamilkł..;-)w wątku bis1u tez spokojnie... pewnie ludzie urlopują albo z tej duchoty wyzioneli ducha ;-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: wspolnota bi bis 23.07.04, 08:35 Robert - ty tez jestes spod 302 czy spod 303?? !! :))))))) mam nadzieje, ze nie bedzie to systuacja jak w alternatywach 4 - 2 rodziny w jednym mieszkaniu, przedzielonym na pol (jakby co to my bierzemy lazienke ;) ) fakt troszke ucichlo - pewnie wszyscy mysla o urlopach - jeszcze tylko 3 dni do roboty i mam wolne :) kajpka tuz przy wale (5 min od naszego bloku)robi furore, w weekendy pelno jest ludzi, przynajmniej mozna wypic piwko w super wearunkach i moze nastepne spotkanie za jakis czas bedzie mozna tam zoorganoizowac pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: wspolnota bi bis 25.07.04, 20:49 Dziwne, pewnie sprzedano nam jedno te samo mieszkanie, ale jakos sie pogodzimy w tych trzech pokojach... :))) :) 303.... pomylilem sie, wiec nie ma strachu, mam nadzieje ze nie dzwoniliscie juz z reklamacja do ama :) Troche zazdroszcze Ci tego urlopu, my mamy dopiero pod koniec sierpnia. Co do sprawdzenia knajpki to jestesmy za. Ciekawy jestem czy prace na budowie posunely sie przez ostatni tydzien do przodu i czy wstawili wiecej okien, niestety w poprzednim tygodniu i w weekend nie bylismy na Tarchominie. pozdrawimamy robert i kasia {303} :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: wspolnota bi bis 26.07.04, 08:01 uffff .... odetchnalem z ulga :) jeszcze tylko 3 dni robocze - zaczynam odliczac z tego co widac z zewnatrz to jest coraz wiecej okien - wstawiaja juz balkonowe, tynkuja tez 2 pietro, natomiast nie wiem co sie dzieje powyzej 3 my juz tez dosc dawno bylismy na budowie - teraz pojdziemy chyba jak zaczna robic hydraulike na 3 pietrze pozdrawiam grazyna & krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: wspolnota bi bis 26.07.04, 09:39 witam wszsytkich Ja sie pofatygowalem w sobote na budowe, i ogolnie jestem zadowolony. Mieszkanie na 5 pietrze, wiec w porownaniu z kondygnacjami dolnymi to w zasadzie poczatki, ukadanie elektryki, ja widzialem juz u siebie rury doprowadzone do kuchni i do lazienki. Dogadalem sie rowniez z elektrykiem aby mi pociagnal kabelki inne niz elektryczne tam gdzie chce, nie ma oczywiscie zadnego problemu. Robi to idealnie bo kladzie rurki (peszle), wiec pozniej mozna wciagnac do nich co sie chce (trzeba doplacic, ale stosunkowo niewiele). Faktycznie okna juz sa w minimum 40% budynku, w zasadzie wiedzalem rowniez okna na 5 pietrze. Kiedy jakies piwo robimy (napisze wczesniej aby nie bylo ze nie chce sie integrowac - w ten weekend i nastepny u mnie odpada - wakacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: wspolnota bi bis 26.07.04, 10:47 my przebywamy na urlopie do 15 sierpnia - moze wiec tak cos zorganizowac 21-22 sierpnia ?? a widziales czy jest na 3 pietrze czy sa juz rury doprowadzajace wode do kaloryferow i/lub zlewu w kuchni i lazience? Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: wspolnota bi bis 26.07.04, 12:50 czesc wydaje mi sie ze sa juz poprowadzone, w kazdym razie widzialem na 3 ze jest duzo wiecej rur niz na wyzszych kondygancjach. 21-22 to bedzie rowniez dla mnie dobry termin na spotkanie. Ciekawe jak inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Dalszy postęp robót IP: 195.117.230.* 02.08.04, 12:29 Witam. Byłem na budowie 31 lipca i pozwiedzałem sobie troszkę nasze przyszłe domostwo. :) Wygląda to następująco: na piętrze garaży są już wylane wylewki, do 3 piętra mieszkalnego są tynki, rury, elektryka oraz wylewki. Pojawiły się także poręcze na klatce schodowej. Lada dzień powinni wylać wylewki w pomieszczeniach wejściowych. Przymierzają się także do dobudowania wejścia. Na piętrach powyżej 3 nie ma wylewek, ale są rury, kable oraz tynki, chociaż nie wszędzie. Np. w lokalu 502 wszystko jest otynkowane, a u mnie w 501 jeszcze nie. Są także wstawione okna na ścianie wschodniej budynku, północnej i południowej. Z jakiegoś powodu nie wszędzie są na ścianie zachodniej. Na balkonach zainstalowali już metalowe blaszki do naszych balustrad, więc teraz w słońcu blok pięknie się lśni. Grubość ścian bez tynku wynosi 11 cm. a z tynkiem ok 15 (wiem bo mierzyłem ;) ). Pocieszające jest to że widziałem pracujących robotników także w niedzielę 1 sierpnia. Panowie i panie, ten blok coraz bardziej pokazuje swoją urodę. :) Mam nadzieję że nie będzie żadnego opuźnienia, bo kolego u którego trzymam wyposażenie do mieszkania może stracić cierpliwość (całą komórka jest już zawalona) ;) Pozdrawiam. P.S. Może by tak częściej pisać, bo ci z Piaskowej i B1/Bis-u nas wyprzedają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Dalszy postęp robót 02.08.04, 12:40 Witam Czyli na 5 roboty postepuja, to bardzo dobrze. To bedziemy sasiadami przez sciane :). Byles w lokalu 504?, jak ja bylem ostatnio to nie bylo tynkow, tyle ze byly rury kanalizacyjne w lazience i w kuchni i elektryka, bez okien. Juz sie nie moge doczekac :) pozdrawiam RAFAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Dalszy postęp robót 03.08.04, 09:12 Czesc, Potwierdzam, wczoraj bylem na budowie i wylewaja juz podloge na 3 pietrze. Pytalem o okna to teraz beda lecieli juz od strony zachodniej /okna widac ze sa juz wszystkie od wschodu i jest ich coraz wiecej/. Na pytanie moje "czy zdaza" odpowiadaja ze planuja od 15 pazdziernika wprowadzac juz na blok lokatorow. Sa balustrady i blacha na balkonie. W B1Bis/U koncza II poziom garazu. pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Dalszy postęp robót 04.08.04, 01:09 witam sasiadow az milo sie czyta takie dobre wiadomosci o postepie prac :) my obecnie przebywamy poza warszawa i nie mozemy wyskoczyc na budowe, wiec mamy goraca prosbe cy ktos z sasiadów oientuje sie gdzie w lokalu 302 zrobili wyprowadzenie wody pod zlew oraz wyprowadzenie do kaloryfera w kuchni (dokladnie na jakiej scianie)? oraz ostatnia rzecz - czy jest wyprowadzenie wody i odplyw w malej wnece w lazience (pod pralke)? jesli ktos wie lub bedzie na budowie w najblizszym czasie to moze to sprawdzic? my wracamy z urlopu dopiero 15 sierpnia z gory serdecznie dziekuje za wszelkie informacje pozdrawiamy Graza & Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Dalszy postęp robót 09.08.04, 08:54 Witam, Sasiedzi byliscie w weekend na osiedlu, napiszcie jak posuwaja sie prace. W tygodniu bylo jeszcze wiecej okien i nareszcie zaczeto wstawiac je od strony zachodniej /od wschodu sa juz wszystkie/ pozdr. r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Dalszy postęp robót IP: 195.117.230.* 09.08.04, 09:27 Witam. Byłem wczoraj (niedziela) i zauważyłem że zaczęli stawiać rusztowania wokół bloku w celach ocieplania i tynkowania. Narazie stawiają jedynie na ścianie frontowej, ale myślę że obstawią budynek do końca tygodnia. :) Pozdrawiam. P.S. Jeżeli chodzi o okna to w zasadzie tylko na ścianie zachodniej trochę ich brakuje, ale może mieć to związek z tynkowanie mieszkań i ich wysuszaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Dalszy postęp robót 11.08.04, 12:31 Witam, Dzis przed urlopem przejazdem bylem kolo budowy zaobserwowac prace. Na scianie wschodniej staja juz rozlozone rusztowania wiec widac szykuja sie do polozenia elewacji. W calym budynku sa juz wszedzie okna procz malych wyjatkow po stronie zachodniej. Jakos mniej widac pracownikow na zewnatrz widac roboty skupily sie wewnatrz budynku /oby nie przez upal/. I to by bylo tyle z mojego krotkiego pobytu pod budowa przed urlopem. Mam nadzieje ze po moim przyjezdzie do wawa postep prac dalej sie posunie i to w jeszcze wiekszym tepie. pozdrawiam robert Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Dalszy postęp robót 23.08.04, 10:32 Witam po urlopie, wczoraj przejazdem kolo budowy zaobserwowalem ze sciana wschodnia jest juz ocieplana (3/4) a okna sa juz (chyba) wszedzie PS. Cos troszke na forum przycichlo, pewnie urlopy... pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Dalszy postęp robót IP: 195.117.230.* 23.08.04, 15:26 Witaj po urlopie. Przycichło, zato dużo się mówi na forum B1 Bis/U. Byłem w bloku w sobotę. Okazało się że czekają panowie robotnicy, na silosy. Jak je im już dostarczą, to otynkowywanie bloku powinno ruszyć pełną parą. (tynki zewnętrzne jak i wewnętrzne). Faktycznie okan są wszędzie, jeżeli chodzi o tynki wewnętrzne, to powinny być całkowicie do 5 piętra. Na piątym 3 lokale nie są otynkowane (501, 510 i 503-chyba). Natomiast mamy już wszystkie rury, te od wody i te od ogrzewania. Korytarze już w większości otynkowali, więc fajnie to wreszcie wygląda. Tak tam często bywam, że kierowik budowy oraz elektryk to znają mnie i moją żonę już z imienia. ;) Jak by ktoś chciał tel. do pana elektryka to mogę podać. Dowiedziałem się również, że być może, jak będziemy odbierali mieszkania, to robotnicy będą kończyli tynkowanie bloku. Wygląda na to, że różne rzeczy robią różne ekipy. (jak rozmawiałem z jednymi to nic nie wiedzieli o innych np. panowie od rur, nie mieli pojęcia o panach kładących tynki) To na razie tyle, fotek parę umieszczę za kilka dni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush glazurka itp 25.08.04, 13:19 Czesc Czy rozgladaliscie sie juz za fachowcami od remontow, chodzi glownie o podlogi (glazura, terakota, deski itp.) Jak sie ksztaltuje cena m2 za robocizne itd. Ja na razie nie znalazlem nigdzie taniej niz 35/m2 glazury i terakoty. Napiszcie jak u Was? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Dalszy postęp robót 26.08.04, 15:49 czesc, po stronie zachodniej juz na calej dlugosci i szerokosci polozony jest steropian pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeniorA Re: Internet IP: 62.233.236.* 01.09.04, 15:25 Witam Pozdrawiam sąsiadów. Kupiliśmy mieszkanie na parterze (z tarasem :-) i jak wszyscy tu obecni nie możemy doczekać się zakończenia prac i odebrania kluczy od własnego M. Co do tego terenu między Naszym bubynkiem a tymi małymi, to ponoć ma tam być plac zabaw dla dzieci (tak mówili w Ama-BUDZIE). Tyle tylko że to nie jest raczej strona zachodnia a północna z odchyleniem około 30st na zachód. Plac zabaw się przyda. Popieram inicjatywę społeczną :-) założenia slałego łącza i spotkania sąsiadów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:09 Witam sąsiada. Które konkretnie mieszkanko kupiłeś? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Internet 03.09.04, 08:34 Witaj Mariusz! z tego co czytałam wczęsniej kupiłeś mieszknie na parterze czyli jak my ;-)) nasze ma wdzięczny numer 001, a Twoje? pozdrawiam, awu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: parter IP: 195.94.200.* 03.09.04, 10:12 witam, dokładnie 004, więc miło mi poznać przyszłą sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Zmiany w budynku IP: *.chello.pl 09.07.04, 20:29 czesc ja poprosze fotki a.dorosz@konto.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka poprosze nowe fotki IP: *.chello.pl 10.07.04, 20:02 przeslij mi zdjecia lipcowe a.dorosz@konto.pl wielkie dzieki i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a juz sa okna wstawiane IP: *.acn.waw.pl 10.07.04, 21:10 jakos dziwnie i nie po kolei ale wstawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
yogulek Re: juz sa okna wstawiane 11.07.04, 19:43 czyli znaczy ze okna mają tyz dobrze hihi ;-) pozdr agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: juz sa okna wstawiane 12.07.04, 09:19 cze Ciekawe co sie dzieje teraz na 5 pietrze? Ostatnio bylem w sobote, ale z zewnatrz nic nie wiedac, nie wchodzilem na budowe. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: juz sa okna wstawiane IP: 195.117.230.* 12.07.04, 10:49 Witaj. Ambush, czy to ty może byłeś tą parką która kręciła się w sobotę pod budynkiem? Mam na myśli godziny tak 11-13:30. Jeżeli tak, to może zauważyłeś takiego kolesia w czerwonych krótkich spodniach, z białym odblaskowym paskiem po boku, i pomarańczowej krótkiej koszulce, to byłem ja. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: juz sa okna wstawiane 13.07.04, 08:54 witam, bylem wczoraj na budowie i faktycznie sa juz okna (w niektorych mieszkaniach - tam gdzie sa polozone tynki) w naszym 302 wstawili juz okna w kuchni oraz w balkonowe w malym pokoju pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: juz sa okna wstawiane 13.07.04, 10:07 Gość portalu: Łukasz B. napisał(a): > Witaj. > Ambush, czy to ty może byłeś tą parką która kręciła się w sobotę pod budynkiem? > > Mam na myśli godziny tak 11-13:30. Jeżeli tak, to może zauważyłeś takiego > kolesia w czerwonych krótkich spodniach, z białym odblaskowym paskiem po boku, > i pomarańczowej krótkiej koszulce, to byłem ja. :) > Pozdrawiam. Czesc Nie pamietam czy kogokolwiek widzialem, ale w sobote to rzeczywiscie bylem na budowie okolo godziny 11, tyle ze sam, zazwyczaj ogladam budynek z parkingu. Musimy sie spotkac na jakims browarku i pogadac o .... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Dalszy postęp robót IP: 195.117.230.* 27.08.04, 10:41 Witam. Teraz także po stronie wschodniej, na tym wysuniętym kawałku bloku położyli steropian. Tam idzie im znacznie szybciej. Jak powiedział pan kier. budowy, strona zachodnia jest o tyle trudna, bo występuje tutaj mnogość balkonów i robotnicy muszą za każdym razem dosztukowywać steropian. Jeżeli chodzi o postępy w środku, to wreszcie przywieźli na budowę silosy do tynków, co zaowocowało ruszeniem pracy w tynkowaniu na 5 piętrze. Dziś oglądałem jak tynkowali moje przyszłe m. W wielu mieszkaniach na tym samym piętrze jest już wylewka. Okazało się że wszystkie rury będą w podłodze (a nie jak się obawiałem, że rura odpływowa w kuchni będzie wystawać) Generalnie roboty posuwają się, i budyneczek pięknieje w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka zdjęcia IP: *.chello.pl 27.08.04, 17:05 a kiedy beda nowe zdjecia na stronie rabiduriana??? nie moge sie doczekac nowych fotek ;-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: zdjęcia IP: 195.117.230.* 30.08.04, 08:37 Witajcie. Fotki zamieściłem w piątek, ale czekam jak wreszcie mi otynkują mieszkanko, to wtedy będzie ich więcej. Planuję pojechać na Teklinek ponownie w sobotę 4 września. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: zdjęcia 30.08.04, 08:42 witam, my bylismy na budowie w sobote - wszystko pieknie wyglada, tynki, steropian, okna, juz nie mozemy sie doczekac odbioru mieszkania :) Łukasz, jesli nie bedzie tobie przeszkadzalo to moze wspolnie wybierzemy sie na budowe? O ktorej bedziecie? Kto z sasiadow jeszcze przyjedzie?? Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: zdjęcia IP: 195.117.230.* 30.08.04, 11:37 Krzysiek, będę z żoną zapewne z rana, czyli w okolicach 9:30 do 11:30. Nie wiem jeszcze na pewno o której. Ale faktycznie, można by się umówić i razem pozwiedzać ;) Jak będę wiedział o której pasuje mojej drugiej połówce, to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: zdjęcia 30.08.04, 13:00 witam, rowniez pisze sie na sobote, a godzina jak na razie nie sprawia problemow. Pewnie jednak nie wytrzymam i wybiore sie rowniez w tygodniu gdyz M nie widzialem ze 1,5 m-ca i nie wiem jak tam okna, podloga itd pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: zdjęcia 30.08.04, 14:07 robert u ciebie jest wszystko juz na miejscu :) sprawdzilem w sobote :) tylko nie wiem czy jest prawidłowo zrobione umnie panowie skopali hydraulike - walneli sie w wymiarze o 50cm - ide dzis na budowe wyjasniac cala sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Stan prac 31.08.04, 08:56 witam Krzysztofie, Ciekawy jestem czy poprawili okablowanie i wyciagneli je ze sciany /pospieszyli sie i zatynkowali/ itd... o ktorej planujesz byc na budowie, moze i ja podjade jak wygospadaruje chwile wolna to razem poogladamy dzielo ama pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Stan prac 31.08.04, 09:35 my mozemy sie dopasowac - o ktorej wy bedziecie?? moze miedzy 10 a 11? powiedz kiedy dokladnie bedziecie a my sie zjawimy wczoraj rozmawialismy z hydraulikiem - powiedzial ze juz dzisiaj nam poprawia to co bylo zle zrobione a u ciebie na scianie jest duze rozprucie przy jednym kablu krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Stan prac 31.08.04, 09:52 Te rozprucie jest pewnie wynikiem szukania zakonczenia kabla ktore zamurowali :( i ciekawe czy tak zalataja ze nie bedzie znaku rozprucia... Mnie pewnie tak wczesnie nie uda sie dotrzec na budowe, mam spotkania biznesowe :) z klientami poumawiane ale moze sie uda w przedziale 14 - 18, musze tylko ustalic o ktorej Kasia konczy prace i czy moze sie wyrwac wczesniej. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Stan prac IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:55 Krzysztof, ok 13? r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Stan prac 31.08.04, 12:39 OK - ale sprecyzuj to do piatku, ewentualnie zadzwon w sobote jak juz bedziecie jechac na budowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Stan prac IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:45 ups, myslalem ze dzis rowniez bedziesz jechac... Ja dzis bylem sciane mam rozpruta bo szukali okablowania, zamurowana mam rowniez puszke od wl/wyl swiatla w malym pokoju, rysy na tynkach... reszta chyba oki, choc niewiele mialem czasu by poogladac. U Ciebie widac ze wszystko dobrze. Co do soboty to do godz wszystko jedno byle po 12. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Stan prac 01.09.04, 11:07 oki moze byc po 12 daj w piatek czy sobote znac kiedy dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Stan prac 01.09.04, 15:12 WITAJCIE, mam na imie Agnieszka. my tez kupujemy mieszkanie w tym bloku, na parterze. chcielibysmy przyłaczyc sie do rozmowy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Do Agnieszki IP: 195.117.230.* 01.09.04, 15:19 Witaj Agnieszka. W którym konkretnie bud. kupujecie? W B1 Bis, czy w B1 BisU. Na stronie Ama jest napisane, że w B1 Bis miejsc brak ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Do Agnieszki 01.09.04, 15:29 B1BIS ;-) mieszkanko mamy juz właściwie zrobione, tylko zdażyło nam sie znaleźć pewne niedociągnięcia - juz je naprawiają. poza tym czekamy na wykończenie, wtedy bedzimy postulować dalsze zmiany dostosowujące mieszkanie do naszych potrzeb pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Do Agnieszki 01.09.04, 15:37 to znowu ja ;-) mam pytanko czy możemy dołaczyc sie do spotkania 4 wrzesnia, około 12,00? chetnie Was poznamy Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Do Agnieszki 01.09.04, 15:40 witam, czy godzina 12:30 wszystkim pasuje ?? to pojdziemy ogladac nasze m :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Do Agnieszki 01.09.04, 15:46 cudnie! juz nie moge sie doczekać ;-) na pewno bedziemy. czy jest jakieś konkretne miejsce spotkania? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa ... 01.09.04, 16:09 Co do godziny spotkania to mysle ze jest OKI. Co do lacza stalego dla wszystkich sasiadow mysle ze moglbym pomoc... Witam nowa sasiadke z parteru pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa SPOTKANIE 02.09.04, 08:55 to może się spotkamy o 12:30 przy wejsciu na budowe od strony petli autobusowej - tak chyba bedzie najproscie krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka wu Re: SPOTKANIE IP: *.electrolux.pl / 62.233.238.* 02.09.04, 09:07 dzien dobry ;-) myśle, ze to dobre miejsce. czyli w sobote 4/09, g. 12,30 przy wejściu na budowę od strony pętli nowodwory? pozdrawiam awu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:02 Witam wszystkich, że tak się głupio spytam... Można się do was dołączyć, nie było mnie tam od długiego czasu, a widzę że Wy stali bywalce budowy :)) więc będzie raźniej ( przynajmniej mi ). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: ... 03.09.04, 09:11 Czesc A ja znowu nie dam rady sie spotkac z Wami, a tak bym chcial Was poznac. Musze cos wykombinowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: ... IP: 195.94.200.* 03.09.04, 10:13 Może Cię pocieszę moją informacją, wszystko się tak szybko zmienia, że mi też może się nie udać was poznać, ale.... trzeba coś wykombinować :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Po spotkaniu 06.09.04, 08:58 witam, spotkanie odbylo sie milym, kameralnym gronie :) oprocz nas byla jeszcze Aga, milo poznac kolejnych sasiadow coraz lepiej wyglada nasz budynek - zarowno od zewnatrz jak i od srodka. na zewnatrz sciana wschodnia jest pokrywana tynkiem, w srodku wstawiają drzwi, kladzona jest terakota na korytarzach, elektryka jest zakanczana kostkami, na 5 i 6 pietrze na balkonach powstaly scianki oslonowe teraz czekamy na odbior mieszkanka :) mieszkania sa juz pozamykane wiec raczej biedzie ciezko wejsc do swojego lokalu w weekend, moze najszybciej w srodku tygodnia jak bedzie kierownik budowy pozdrawiamy Graza & Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Po spotkaniu 06.09.04, 09:53 czesc ;-) dziekujemy za miłe spotkanie. Faktycznie jak napisał Krzysztof zaawansowanie prac w budynku i mieszkaniach cieszy. Śledząc poprzednie spotkania żałuje tylko, że ciągle nie mamy szansy poznać sie w wiekszym gronie. Moze jednak sprobujemy spotkać sie w jakiej knajpie? pozdrawiamy, Agnieszka i Leszek ps: my szczegolnie checielibysmy poznać Mariusza004 - naszego strategicznego sąsiada ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: Po spotkaniu IP: 195.94.200.* 06.09.04, 10:17 Witam, dziękuję za strategiczego sąsiada :-))) ja też żałuję że nie poznałem sąsiadów zza ściany :-)) niestety znowu mi coś wypadło ( trzeba było zarabiać pieniążki na mieszkanko ) ale gdybyście mieli chęć porozmawiać więcej to może na początku spróbujmy przez @.. mario232@poczta.onet.pl ... chętnie bym się dowiedział czegoś więcej od was, co na budynku. pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Po spotkaniu 06.09.04, 10:22 Czesc, Niestety nie moglem rowniez byc w sobote, piszac wczesniejsze wiadomosci zapomnialem o wyjezdzie sluzbowym w piatek + weekend na Mazury. PS. Dzieki za SMSa pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: do Agnieszki od Agnieszki 07.09.04, 08:55 Ago, Agnieszko ;-) Ty w BIS U, a my w B1 BIS. Jesteśmy juz dwie o jednakowym imieniu ;-))) Re: Do Agnieszki agnieszkawu 01.09.2004 15:29 odpowiedz na list B1BIS ;-) mieszkanko mamy juz właściwie zrobione, tylko zdażyło nam sie znaleźć pewne niedociągnięcia - juz je naprawiają. poza tym czekamy na wykończenie, wtedy bedzimy postulować dalsze zmiany dostosowujące mieszkanie do naszych potrzeb pozdro Pozdrawiamy Agnieszka i Leszek B1 BIS, 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: do Agnieszki od Agnieszki IP: 195.94.200.* 07.09.04, 09:18 Witam, Aga, mam pytanko (do Agnieszkiwu), kiedy wybieracie się następny raz? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu idziemy na budowe.... 08.09.04, 13:18 w czwartek, 9 wrzesnia, wybieramy sie malutką gromadka na budowę. jesteśmy umówieni o godz.17.15 przed wejsciem na budowę od strony pętli autobusowej, ul. światowida., zapraszamy ;-))) pozdro, Agnieszka i Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: idziemy na budowe.... 09.09.04, 08:40 A kto idzie w tej gromadce ???? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: idziemy na budowe.... 10.09.04, 10:45 i jak było na budowie??? ile osób sie pojawiło ??? jak tam tempo prac??? Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu bylismy na budowie ;-) 10.09.04, 11:53 po 1: powiem krótko: bedziemy mieli fajoskiego sąsiada i bardzo nas to cieszy ! po 2: oprócz parteru, na pozostałych piętrach jest juz połozona podłoga na klatce schodowej, we wszystkich mieszkaniach są drzwi wejsciowe, panowie zawzięcie ocieplają budynek i wykańczają w środku - ogolnie widac postęp ;-) obecnie, w końcowce prac planujemy tam częstsze wizyty, jak mówi staropolskie porzekadło: pańskie oko konia tuczy.... pozdro, Agnieszka i Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: bylismy na budowie ;-) IP: 195.94.200.* 10.09.04, 13:40 witam, wasz jak wasz, ale moi sąsiedzi są dopiero fajowscy :)) faktycznie prace idą do przodu, ale ten magazyn... kierownik budowy wytłumaczył mi, że gdzieś muszą trzymać sprzęt :((, ale za 2, 3 tygodnie będzie po wszystkim i wtedy ...:)).... jak mawia moja sąsiadka... pańskie oko konia tuczy... pozdrawiam wszystkich sąsiadów w parteru budynku B1BIS Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: bylismy na budowie ;-) 13.09.04, 07:54 witam no to musialo sie dziac na spotkaniu :) my niestety nie mozglismy sie pojawic na budowie - troche za wczesna pora - o 17:15 jeszcze jestem w autobusie a powiedzcie, moi mili, kto byl na bodowie - z jakich lokali :) pozdrawiamy Graża & Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Czy zdążą w terminie? IP: 195.117.230.* 14.09.04, 14:06 Wiecie, zastanawiam się czy oddadzą nam mieszkania w terminie. Byłem na budowie w sobotę i oglądałem wszystkie piętra, więc mam bardzo jasny obraz sytuacji. Na dzień 11 września, postęp prac wyglądał następująco: ściana wschodnia budynku była cała pokryta steropianem, siateczką i taką szarawą warstwą. Ściana zachodnia była do połowy otynkowana, druga połowa pokryta była styropianem. Ściana północna nie miała nic zrobione, a ściana południowa była w minimalnym stopniu pokryta styropianem. W garażach, na parterze nic się nie zmieniło, czyli dalej jest piach, a na 1 poziomie na lewej stronie były wylewki, a na prawej stronie wylewki na połowie powierzchni (wyciągi zamontowane). Wszystkie korytarze w bloku zostały już otynkowane, mieszkania tylko do 6 piętra. Na 6 są jeszcze takie co nie mają tynków. Na parterze i 1 piętrze na całej pow. korytarza leżą płytki, na 2 piętrze dopiero zaczynali kłaść. Parter i 1 piętro miało zamknięte mieszkana całkowicie, tzn. drzwi były owinięte taśmą i tekturą. Na 2 piętrze wiele mieszkań zamkniętych, na 3 w żadnym dżwi nie zauważyłem natomiast na 4 były w niektórych mieszkaniach. Na 5 każde mieszkanie ma framugi wstawione, 6 jak zwykle w lesie. Wylewki na korytażach wszędzie poza 5 piętrem. Nigdzie nie ma pomalowanych ścian w korytarzach, nigdzie nie zamontowano oświetlenia sufitowego, ani żadnych włączników. Windy nie zamontowane, schody nie wyłożone terakotą, poręcz nie pomalowana. Teren wokół bloku także w żaden spodób nie przypomina o zbliżającym się terminie oddania. Jak się dowiedziałem, to mają oddać robotnicy blok do końca września, a więc od 11 września zostaje im jeszcze 16 dni pracy. Tak się trochę obawiam czy dadzą radę. Wiem że garaże mają wykańczać jak my już zamieszkamy, tak robili wcześniej. Tak samo mogą kończyć tynkowanie jak się będziemy użądzać, ale co z resztą? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: Czy zdążą w terminie? 14.09.04, 19:43 wszystko wskazuje, że bedziemy początkowo mieszkać na budowie... Jak szybko sie wykonczy mieszkanie, a prace wykonczeniowe beda nadal trwac, to troche glupio bedzie zapraszac gosci ?! Martwi mnie takze fakt, ze trwające prace wykonczeniowe budynku spowoduja, ze brud bedziemy wnosic do mieszkan i trudniej bedzie utrzymac czystość. Najwazniejsze jest jednak to aby winda zaczela dzialac od chwili wydania pierwszych kluczy mieszkancom! Bo jak bedziemy dowozic kafelki, panele, woreczki z klejami, cekolem itp. A Wy co uwazacie na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Czy zdążą w terminie? 14.09.04, 20:20 witam, mam nadzieje ze nie bedzie opoznien a jesli beda to niewielkie, w koncu ama to OK firma. Dzieki za info o postepie prac mnie jakos ostatnio odechcialo sie jezdzic na budowe i ogladac po tym jak na zwrocona uwage o ciagle nie usunietych "wadach" a nawet coraz "milej" wygladajacemu rozwalaniu tynku w poszukiwaniu kabli, uslyszelismy ze widocznie za czesto ogladamy bywamy i wogoele... co oczywiscie nie jest prawda. Ja jestem cierpliwy i poczekam na odbior i wiem ze to bylo jedynie nie wyspanie sie owego pana /specjalnie nie pisze o kogo chodzi bo nie jest to miejsce potyczek/ a nie brak kultury, ale i tak uwazam ze Ama to dobry wybor i jest to spox firma. Pewnie bedzie tak ze u nas beda trwaly remonty a do okola wykonczeniowka i oby tylko winda byla by nie nosic tego wszystkiego po schodach. Uwazam ze wszystko bedzie dobrze, pewne niedociagniecia beda usuniete a opoznienia niewielkie o ile wogole beda. Napewno garazy i tak nie bedzie razem z mieszkaniami. pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Czy zdążą w terminie? 15.09.04, 15:36 z sytuacji jak bylo z poprzednimi blokami to nie ma sie co ludzic, ze bedzie wszystko sie lsnilo i pachnialo i nasz blok bedzie wygladal tak jak te wczesniesze, mysle ze nasze mieszkania dostaniemy zgodnie z planem (bo jesli nie to AMA bedzie musialo chyba placic jakies kary), natomiast cala reszta to bedzie jeszcze w powijakach, prace budowlane beda trwaly jeszcze przez jakis czas, wydaje mi sie, ze odbieranie bloku przez wszystkie urzedy, straze, i inne "stworzenia" moze potrawac kilka miesiecy, ja tez mam cicha nadzieje, ze bedzie chociaz jedna winda (slyszalem ze kolejna ma byc uruchomiona poznie) a jak nie bedzie windy - no coz to moze wystarujemy w nastepnej olimpiadzie w Chinach w konkurencji podnoszenia ciezarow - bo bedziemy mieli niezla zaprawe po wtarganiu tego wszystkiego na plecach na nasze pietra (rany, ja tylko 5 pieter!!!!!!!) ;-) pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Czy zdążą w terminie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:39 ja mimo zamieszkania na 3 tez bede mial 5 pieter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek 3 pietro Re: Czy zdążą w terminie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 16:07 Witam wszystkich mieszkancow, fajnie ze jest to forum bo gdyby nie ono to nic bym nie wiedzial o mieszkaniu ktore zakupilem a w zasadzie o bloku:) jestem na wyjezdzie stad nie moge osobiscie zagladac na plac budowy, czytajac posty o tym jak prace leca mysle ze wyrobia sie spokojnie, a to ze trzeba bedzie targac materialy na piechote, hmm coz bedzie blok fizoli najwyzej;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Czy zdążą w terminie? 20.09.04, 08:32 wojtek, czy kupiles mieszkanie na 3 pietrze? jesli tak to jaki numer lokalu? ;-) pozdrawiam krzysiek & Graza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek ano kupilem:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:25 witam, no z tego co pamietam to 307 :))), 36-metrowe krolestwo:))).pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Czy zdążą w terminie? 21.09.04, 08:45 witam, Nie wiem jak tepo prac w srodku budynku, ale na zewnatrz konczy sie ocieplanie /sciana wsch i zach juz jest zrobiona/ i na ukonczeniu jest malowanie sciany zach. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Czy zdążą w terminie? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.09.04, 19:53 Sorry ale na pewno nie. Mieszkam obok waszego bloku i z postępu prac przy tynkowaniu wnioskuję, że w styczniu to moze będzie gotowe...??? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Czy zdążą w terminie? 27.09.04, 09:18 Janku, dzieki za spostrzeżenie ;-) nie gniewaj sie, jednak czytając inne fora zauwazyłam, ze pojawiaja sie tam nagle uwagi osób "z zewnątrz", nie zaiteresowanych dana budową, ktore potrafią i sieją zamęt oraz powodują zdenerwowanie i lawinę niepotrzebnych telefonow do Developera. Mieszkasz obok? - czyli gdzie? i na jakiej podstawie oceniasz termin zakończenia budowy? Myślę, że dla naszego zdrowia lepiej bedzie jak po prostu bedziemy sie kontaktować z developerem i kierownikiem budowy i na tej postawie ostrożnie oceniać czas oddania naszych mieszkań. pozdro agawu Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Czy zdążą w terminie? 27.09.04, 16:21 zgdzam sie, bo widze ze na forum sie zle dzieje. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Czy zdążą w terminie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:01 czesc, wczoraj bylem chwile obok budowy i zauwazylem ze przeszli z ocieplaniem na strone PN. Tepo ostatnio nie jest imponujace na zewnatrz budynku, mam nadzieje ze nie jest podobnie z wewnetrznym wykanczaniem pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Wykończenie pięter IP: 195.117.230.* 28.09.04, 11:44 Robert, wejdź sobie na moją stronkę i zobacz zdjęcia. Robiłem wszystkich pięter poza 6 i parterem. Na 6 nie ma jeszcze terakoty a na parterze jest tylko do połowy korytarza. Zdjęcia pięter zaczynają się od 5 i idą w dół. www.rabidurbian.republika.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Wykończenie pięter 28.09.04, 13:44 super, ogladalem, dzieki PS. Dzis dzwoniono do mnie bym przyjechal podpisac umowe ze STOEN pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Wykończenie pięter 01.10.04, 09:24 Witam Widziałem wczoraj nasz budynek, i od strony zajezdni jest w 100% pomalowany, nie wiem jak z innymi scianami. Pytalem sie rowniez o opoznienie w oddaniu lokali, i podobno jest to spowodowane przez podwykonawce, ktory nie wywiazal sie w terminie z zainstalowania dzwigow windowych. Termin oddania wiec jest przesuniety na 15.11.2004 (oby tylko na ten termin). Rowniez wczoraj podpisalem umowe ze stoenem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Termin oddania lokali IP: 195.117.230.* 01.10.04, 09:29 Witajcie. Byłem wczoraj w Ama także podpisując umowę ze STOEN-em i pytałem się jak będzie z odbiorami. Faktycznie mówią o 15 listopada, ale zaznaczają że może być wcześniej. Widocznie się asekurują. Widziałem również nasze przyszłe skrzynki pocztowe i powiem szczerze, że podobały mi się. Całkiem porządnie wykonane i w miarę ładne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: Termin oddania lokali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:29 Witam, Ja dzisiaj podpisałem umowę i też widziałem skrzynki, są niezłe. Również pytałem o termin oddania i powiem wam, że nie byli tacy chętni w podawaniu terminu odbioru. Ograniczyli się do powiedzenie, że jak będzie tylko jedna winda, to zaczną przekazywanie mieszkań. Mówiąc krótko, cieńko to widzę i po dzisiejszej wizycie nie jestem zbyt zadowolony z tępa prac. Jak ktoś już powiedział na naszym forum... "będziemy mieszkać na budowie"... oby...:)) Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Termin oddania lokali 06.10.04, 16:40 My bylismy na budowie w poniedziałek 4/10. Dwie sciany budynku są juz ocieplone i otynkowane, prace ida całkiem, całkiem. Pan Prezez zapowiedział obiory mieszkań na połowę listopada, noooo moze... wczesniej. pozdrawiamy, Agnieszka i Leszek, 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Termin oddania lokali IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 08:59 Z wczorajszych informacji odbiory zaplanowane sa najdalej na 15 listopada, a moze nawet wczesniej... pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Termin oddania lokali 13.10.04, 00:37 Witam, sasiedzi, macie jakies nowe wiesci ? podr. r&k Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Termin oddania lokali 13.10.04, 08:46 witam, nasz blok staje sie coraz ladniejszy - powoli koncza ocieplanie budynku, mysle ze potrwa to jeszcze jakies dwa tygodnie i bedzie final, widzialem skrzynki - sa calkiem fajne, moze tym razem poczta nie bedzie musiala sie gimnastykowac jak wsadzic np gazete z plyta do skrzynki wielkoscie pudelka od zapalek, co sie dzieje w srodku to truidno powiedziec - ide na budowe w piatek, wiec wtedy bede wiedzial cos wiecej jak to wszystko wyglada od srodka pozdrawiamy Graza & Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Termin oddania lokali IP: 195.117.230.* 13.10.04, 09:39 Witam. Ja wybieram się dziś na budowę. Postaram zabrać aparat i pstryknąć kilka fotek. W każdym razie, jak już wrócę, to napiszę co i jak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Termin odbioru IP: 195.117.230.* 21.09.04, 10:59 Witam. Właśnie przed chwilą moja żona dzwoniła do Ama, by dowiedzieć się od kiedy zamierzają przekazywać mieszkania lokatorom. Pan (nie wiem z którym rozmawiała) odrzekł, że odbiory zaczną się od listopada, a nie od października. Czyli jednak szykuje się opuźnienie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Termin odbioru 21.09.04, 16:36 cze, mialo byc od 30 pazdziernika /czyli prawie od listopada/ i oby nie byly to duze opoznienia. W wersji optymistycznej odbiory mialy sie nawet rozpoczac od 15 pazdziernika, ale i tak mozna bylo z gory zalozyc pewne opoznienia pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: Termin odbioru 21.09.04, 18:16 Myślę, że Ama-bud może zacząć proces oddawania mieszkań od 15 października. Natomiast rzadko kiedy lokal zostaje odebrane przy pierwszym podejściu. Tak więc odbiory i usuwanie potencjalnych usterek przez develpera może trwać jeszcze do grudnia. (Abym nie wykrakał). Pozdr Kasia&Bartek_311 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Termin odbioru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:36 oby... Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Termin odbioru 21.09.04, 20:59 umowa mowi jasno co wolno a czego nie wolno. Kazdy poslizg kosztuje. Jestem przekonany ze wszystko bedzie na czas. Dawno nie bylem na budowie, wiec nie wiem jak to wyglada w srodku. Glownie mi chodzi o 5 pietro. Ma ktos z Was jakies dane odnosnie 5 pietra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. V Piętro IP: 195.117.230.* 22.09.04, 08:28 Witaj Ambush. Kiedy ostatnio byłem na budowie (11 września) to piąte piętro wyglądało następująco: - wszystko, mieszkania i wspólny korytarz, otynkowane - wylewki we wszystkich mieszkaniach - wstawione framugi na drzwi zewnętrzne Wyglądało, że do zrobienia mają jeszcze: - pomalowanie korytarza wspólnego - połorzenie terakoty - wykończenie schodów - wylanie posadzki - zamontowanie włączników, puszek i lamp na korytarzu - zamontowanie puszek i wyłączników w mieszkaniach (ale nie wszystkich, niektóre już miały) - zamontowanie drzwi zewnętrznych Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: V Piętro 22.09.04, 09:14 Dzieki za info Łukasz, pewnie w ten weekend sie wybiore i oblookam swoje M. RAFAL Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: III Piętro 22.09.04, 23:47 witam, a moze ktos wie jak sytuacja wyglada na pietrze III, zrzera mnie ciekawosc... pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
xetra Re: III Piętro 23.09.04, 13:13 jak byliśmy w sobotę to wszystkie lokale na IIIp. oprócz 310 i 311 :-( miały wstawione i zamknięte drzwi wejściowe. U nas nie było jeszcze liczników, a poza tym tylko połowa piętra była wyłożona terakotą. Kasia&Bartek_311 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: III Piętro IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:33 dzieki :) PS. Krzysztof, kiedy byles ostatnio w swoim M pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: III Piętro 24.09.04, 08:30 witam, ostatnio na budowie bylismy na spotkaniu lokatorów. juz miales drzwi wstawione=, natomiast my jeszcze nie. Rowniez wczoraj rozmawialem z prezesem AMA. Dowiedzialem sie, że odbior zacznie sie okolo 15 listopada, najprawdopodobniej chociaz jedna winda zostanie zamontowana (tutaj podwykonawca ma podobno spoznienie), zwrocilismy uwage ze mamy okna usdzkodzone (obtarte, uszkodzone ramy) i prezes ma to zglosic kierownikowi, za jakis czas do mieszkan wejdzie serwis ktory bezie przygotowywal mieszkania pod odbior, ponadto zostanie sprowadzony serwis do okien, ktory zajmie sie usterkami kolejna rzecz to wypełnilem juz blankiem umowy ze stoenem, AMA przesli komplet dokumentow w jednej paczce, zamki w drzwiach sa tymczasowe - oryginalne wkladki do zamkow dostaniemy po odbiorze mieszkan maja niedlugo wybierac skrzynki pocztowe, uruchamiac kotlownie, itp acha, juz wiem jaki bedziemy mieli odres - ul Odkryta 48E / 302 pozdrawiam krzysiek & Graza PS. tak czytam sobie forum i widze ze 3 pietro jest najmopcniejsza ekipa :) jesli sie nie pomylilem to sa tutaj 4 parki ;) my z 302 Robert z 303 (chyba dobrze) Kasia&Bartek z 311 Wojtek z 307 Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: III Piętro 24.09.04, 08:47 Witam, Ja dawno nie bylem w srodku na budowie, i jesli moje okna wygladaja podobnie jak Twoje to tez bede musial to zglosic. Co do umowy ze stoen, to ama ma wyslac poczta te umowy pod nasze odresy korespondencyjne czy osobiscie trzeba sie do nich zglosic by podpisac umowe? Szkoda ze juz zanosi sie na 2 tygodnie opoznienia i pewnie jak zwykle bedzie to termin i tak optymistyczny pozdrawiam Kasia&Robert 303 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: III Piętro 24.09.04, 09:07 trzeba isc samemu, nastepnie AMA wysyla je do stoeny i po 2-3 miesiaczach dostaniemy je spowrotem ze stoenu Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Mieszkaniec V piętra. IP: 195.117.230.* 24.09.04, 08:51 Ciekawi mnie jak to jest, że moja żona dzwoniąc do Ama i pytając o termin odbioru, została skierowana do kier. budowy, a tobie Krzysztof, odpowiedzieli sami. Może oni tak naprawdę nie wiedzą kiedy dokładnie zakończy się budowa, oraz kiedy zaczną oddawać mieszkania. Najbardziej mnie zeźliło, że mogą zacząć oddawanie mieszkań od 15 listopada. To by oznaczało, że w grudniu raczej się nie wprowadzę, a to z kolei strasznie mi plany psuje. :( Cóż, ważne by zrobili to dobrze. Dobrą wiadomością jest to, że ma chodzić ekipa i wymieniać usterki, zanim my sami odbierzemy lokale. U mnie w 501 także jest uszkodzona rama okienna, ale jak kier. budowy o tym mówiłem, to on stwierdził, że na razie tak musi być, wymiana nastąpi puźniej. Tak czy siak, termin odbioru naszych mieszkanek się zbliża, a to dobra informacja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Mieszkaniec V piętra. 24.09.04, 09:12 ja rozmawialem z prezesem i wszystko z nim zalatwialem, gdyz Pana Marka nie bylo - jest chyba na urlopie, my tez planowalismy zamieszkac juz na gwiazdke ale wydaje mi sie ze bedzie to conajmniej trudne, wiec teraz sie szykuje na poczatek stycznia macie juz kogos do glazury, podłog lub/i malowania???? Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Mieszkaniec V piętra. IP: 195.117.230.* 24.09.04, 09:15 Cały czas szukamy, mamy pewien namiar, ale nie dzwoniliśmy jeszcze do człowieka. Teraz to i tak nie ma pośpiechu, nie wiadomo przecież, kiedy dokładnie dostaniemy mieszkania. Jak będą już konkretne terminy, to wtedy jest się po co umawiać. A wy macie kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Mieszkaniec V piętra. 24.09.04, 09:32 Ja mam juz komplet fachowcow, jedynie bede musial zmienic terminarz, myslalem ze bedzie M oddane w terminie. Jeszcze wciaz na to licze :). PS. Ja u siebie nie mialem mozliwosci sprawdzenia okien gdyz byly bez klamek, ogolnie na wizus sa OK, ale sie nie przygladalem. Pozdrawiam raf Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa FACHOWCY 24.09.04, 09:49 mam kilka namiarow ale jeszcze nie dzwonilem powiedz mi ile biora tobie za glazure, panele i pomalowania? Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: FACHOWCY 24.09.04, 17:02 ulozenie glazury, terakoty 30-35/m2 (obudowa wanny 100 pln, parapety po 50 pln, framugi i drzwi 50 pln za 1 drzwi) podlogi 20 pln/m2 - w tym listwy boczne hydraulik - 120 pln (wszystko czego nie ustalilem w planie :)) malowanie 5 pln za m2 - ale pomalowac to chyba bede umial :) moj numer GG 122426 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: FACHOWCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:51 witam ! A propo fachowców, czy bierzecie kogoś kto odbierze z wami mieszkanie, pomoże w tym??? Niby sprawa prosta, ale sam się nad tym zastanawiam. Taki człowiek będzie wiedział na co zwrócić uwagę, w końcu nie codziennie odbiera się mieszkanko. Tyle się już tego nasłuchałem, o problemach jakie są z usuwaniem usterek, że już sam nie wiem. Dam jeden dobry przykład. Np. po paru dniach zauważasz, po usunięciu kurzu porysowany parapetr, ale na protokole zdawczo-odbiorczym jest wszystko OK i nie miałeś zastrzeżeń. Co wtedy. Niby drobna sprawa, ale trzeba ująć w nim, że w dniu odbioru mieszkania miałeś zakurzony parapetr itd. Dużo drobnych spraw, na które można nie zwrócić uwagi. Co Wy na to? Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: FACHOWCY IP: *.chello.pl 25.09.04, 14:04 parapetów nie bedziesz miał, to stan surowy, ani witryn czy dzrwi wewnetzrnych, generalnie gole sciany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: FACHOWCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:40 wiem, miałem na myśli zewnętrzne :) pozdro mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:38 Witam wszystkich ! Cieszę się, że w końcu nasze forum ożyło, a ponieważ jest nas trochę na nim, to moglibyśmy się trochę lepiej poznać. Jeśli macie ochotę na pewnego rodzaju wyliczankę to w temacie odpowiedzi na mój post zamieście nr lokalu. Może dzięki temu zobaczymy ilu nas jest i lepiej się poznamy, bo narazie nasza znajomość ogranicza się do sąsiadów z jednego piętra (mogę się mylić :))) ) PS wygląda to trochę jak coś w stylu: Wpisujcie się kibice np. Legii, antykibiców nie proszę, pokażmy ilu nas jest :))) Pozdrawiam wszystkich Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek 307 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 11:44 witam, troche mnie martwicie tym opoznieniem, tragedia, myslalem ze jak wroce do wawki to pozostanie mi odebrac lokal, wykonczyc conieco i mieszkac, a tu kiszka, moze jednak bedzie terminowo.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: 302 27.09.04, 08:07 my z 302 ;-) pozdrawiamy lpkatorow Graza & Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Najnowsze wieści z budowy. IP: 195.117.230.* 13.10.04, 12:31 Hej. Byłe dziś na budowie. Wygląda to następująco: ściana wschodnia dorobiła się metalowych barierek na każdym balkonie, skończyli daszki na ostatnim piętrze oraz otynkowali kotłownię. Ściana północna obstawiona jest w całości rusztowaniami i w większości jest już ocieplona. Zauważyłem także w niektórych oknach ślady ich wyjmowania, tzn. wokół kilku okien były ciemne, cementowe obwódki, tak jakby je wyjmowali, a potem wkładali. Ktoś pisał, że miała chodzić ekipa i sprawdzać, czy nie trzeba czegoś wymienić. Mam nadzieję że to było to, bo w moim jednym pokoju, okno było uszkodzone, a teraz właśnie widniej ta ciemna obwódka. Wracając do ścian, ściana południowa ocieplona w całości, czeka na otynkowanie. Tarasy zaczynają być wykańczane, tzn. stawiane są murki rozdzielające. Parter garaży, część prawa od wejścia ma położoną kostkę brukową, taką samą kostkę ma rampa wjazdowa (a może zjazdowa?). Wejście do naszego budynku zyskało już drzwi. Wyglądają solidnie. Tak samo na parterze i 1 piętrze zamontowane już są drzwi do wejścia na właściwy korytarz. Drzwi także pojawiły się w wejściach na garaże z klatki schodowej. Schody prawie wszędzie zyskały płytki, piętra wszędzie je już mają. Praca idzie im powoli, ale mam nadzieję, że to opuźnienie nie będzie za nadto długie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: Najnowsze wieści z budowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:39 Dzięki za info. Czytając je, szukałem jakiejś wiadomości dotyczącej wind lub przynajmniej jednej. No i niestety nie znalazłem. Mam tylko nadzieję, że uruchomienie "jednej windy" nie będzie trwało długo... Pozdrawiam pozostając w nadzieji na odebranie mieszkanka..... o kurcze to już za miesiąc :))).. oby... Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Najnowsze wieści z budowy. IP: 195.117.230.* 14.10.04, 08:28 Witaj. O windach nie wspomniałem, bo ich jeszcze nie ma. Jak byłem na budowie 25 września, to jeden robotnik mówił coś o tym, że winda ma być zamontowana na dniach. Ale minęło trochę czasu i nic. Także mam nadzieję, że zamontują wkrótce choć jedną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: Najnowsze wieści z budowy. 14.10.04, 09:51 Wiatm serdecznie, wszystkich zaiteresowanych - chcących nacieszyć oczka - odsyłam do strony www.rabidurbian.republika.pl, ponieważ umieszczono na niej zdjęcia z budowy z 13.10.2004r. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Najnowsze wieści z budowy. 15.10.04, 08:27 czesc, w Ama caly czas potwierdzaja 2 tygodniowe opoznienie. Co do windy to sytuacja podobno sie powtarza jak w poprzednich inwestycjach, dlatego Ama podobno ostro wystapila do firmy instalujacej winde o szybkie wywiazanie sie z zobowiazania. Opoznienie spowoduje tez wybudowanie dla nas chodnika i drogi dojazdowej do klatki. pozdr. robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najnowsze wieści z budowy. IP: *.chello.pl 16.10.04, 18:35 wind faktycznie nie widac, no i dolny poziom garazu jest do zrobienia, klatki do wykonczenia , ja nie wiem czy oni zdążą w 2 tyg, szczerze mowiac nie wydaje mi sie, moj budynek tzn b1bis u tez na pewno nie bedzie na czas, .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Dopłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:54 witam, czy dostaliscie pismo od amabudu z prośbą o wpłatę pewnej kwoty związanej z podatkiem od towarów i usług VAT ??? dostałem list od nich i tak coś czułem że to nic miłego :))) zamierzam się wybrać w tym tygodniu na budowę i jestem ciekaw czy tam coś mnie spotka miłego.... :) pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: Dopłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:56 coś cicho się tu zrobiło.... chyba wszyscy odmierzam czas.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Dopłata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:50 czesc, duza to kwota??? i wiecie moze dlaczego beda nia nas obciazac pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Dopłata 20.10.04, 07:49 i pytanie dokladnbie za co chca te doplate? mozesz powiedziec co dokladnie napisali? pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Dopłata IP: 195.117.230.* 20.10.04, 10:13 Witajcie. Ja wiedziałem o tej dopłacie już w sierpniu. Jest to związane ze wzrostem podatku na grunty, z 0% na 7%, czy z 7% na 22%? Nie pamiętam dokładnie. W każdym razie kwota jaką ja zapłaciłem (dopłaciłem) wyniosła 678 złotych z groszami. Na ostatniej fakturze, tej gdzie płacicie nie tylko za mieszkanie, ale także za garaż i inne, jest wyliczenie udziału w gruncie razy jakiś tam podatek. To właśnie to uległo zwiększeniu. Myślełem że inni lokatorzy wiedzieli o tej dopłacie dlatego nie chwaliłem się takimi nowościami. Jeżeli chodzi o wykańczanie bloku, to panowie ostro wzięli się do roboty. Jak wczoraj byłem po 16-tej, to wszędzie, na zewnątrz i w środku pracowali. W dodatku jeden pan robotnik oznajmił, że pracują do 19-tej, :), chociaż mają koniec pracy o 17- tej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Termin odbioru mieszkań. IP: 195.117.230.* 20.10.04, 14:18 Taak, właśnie rozmawiałem z p.Pagaczem na temat odbiorów, ale nie powiedział nic nowego. Tzn. jak utrzymuje prezes Ama, należy oczekiwać terminów około 15 listopada. Pan Pagacz nie był także w stanie powiedzieć w jakiej formie, oraz jak, należy odbierać mieszkania, czyli czy mamy oczekiwać że do nas zadzwonią, czy sami się mamy napraszać. Przypomniało mi się, że jak wczoraj przyszedłem na budowę z myślą obejżenia mieszkanka od środka, to p. kier. budowy od progu się zapytał, które lokum. ;) Nie wiem czy tak na wszystkich reagują, ale ja nie mam żadnych kłopotów by chodzić sobie po budowie, tylko głupio się czuję przeszkadzając innym w pracy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Termin odbioru mieszkań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 16:59 rowniez dostalem list, szkoda tylko ze nie na adres korespondencyjny bo narazie z braku czasu nie dowiem sie co w nim do mnie napisano (a moze i dobrze). pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Nowa budowa IP: 195.117.230.* 25.10.04, 09:07 Witam wszystkich. Byłem na budowie w niedzielę i miałem okazję przyjżeć się sąsiedniej budowie, tej na prawo od Teklinka (takie zielone budynki). Wydawało mi się, że ten budynek co powstał, to ostatni u naszych sąsiadów, ale okazało się że wykopali spory dół wyglądający jak pod nowy blok. Nie wie nikt może, co oni tam zamierzają postawić? Jeżeli nowy blok, to zabiorą mi (i nie tylko mi) widok z balkonu na południowy-wschód (czyli na pętlę autobusową). W każdym razie, naszego bloku to sobie z żoną nie zwiedziliśmy w niedzielę, bo wszystkie wejścia były zamnknięte na klucz. Można było się dostać tylko do garaży i nigdzie dalej. Być może oznacza to, że wreszcie zamontowali windy? :) Wtedy takie zamykanie miało by sens. Postaram się dziś wybrać, to zobaczę co wymalowali nasi wspaniali robotnicy. ;) Pozdrawiam. P.S. Coś ostatnio cicho na naszym forum. Czyżby wszyscy tylko odliczali czas do odbioru? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Nowa budowa 25.10.04, 12:00 witam, byłem ostatnio na budowie - wind jak nie ma tak nie ma ;-( prace wew budynku ida naprzod, widac ze coraz wiecej jest plytek na korytarzach, wymieniali okna w lokalach (my zglosilismy i zostaly wymienione - mielismy mokre tynki przy oknach) inna sprawa - czy mierzyliscie wysokosc mieszkania? nam wyszlo 270cm (generalnie im wyzsze tym lepsze), ale problemem moga byc otwory na drzwi - one maja wysokosc 220cm, i ztego co sie orientowalismy to beda musialy byc drzwi robione na wymiar. pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Nowa budowa IP: 195.117.230.* 25.10.04, 12:29 Krzysiek, wysokości otworów drzwiowych nie mierzyłem, ale wydaje mi się że są starndardowe. Mi również chyba jedne okno wymienili, ale za to w innym pokoju będą musieli je wymienić. Przy odbiorze na pewno napiszę to jako usterkę. Jeżeli chodzi o wys. mieszkania to nam także wyszło 275 czy jakoś tak. Fajnie że jest ciut wyższe. Dowiedziałem się że można odwiedzać budowę nawet do 19 w tygodniu, tylko trzeba szukać p.Leszka, który posiada klucze do naszych mieszkań. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Nowa budowa 26.10.04, 11:07 Czesc No to chyba im wyzej tym nizej :), ja mam 265 cm wysokosc lokalu, przynajmniej mierzac w kuchni. Odnosnie doplat , rowniez dostalem list ze stosowna wysokoscia do zaplacenia. U mnie okna sa OK, ale nie wiem na co zwrocic szczegolna uwage. Pozdrawiam. RAFAL Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Podatek 26.10.04, 15:24 Witam, czy w liscie ktory dostalismy jest okreslony termin zaplaty tego podatku, pytam bo list dostalem ale nie mam mozliwosci i czasu go odebrac. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Podatek IP: 195.117.230.* 26.10.04, 16:08 Witaj. Jak się w Ama pytałe, to powiedzieli, że trzeba go uiścić przed otrzymaniem kluczy. Czyli masz jeszcze trochę czasu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Podatek IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 16:11 Tak z ciekawosci zapytam, jakiej wysokosci jest ta kwota r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Podatek IP: 195.117.230.* 27.10.04, 08:23 Ja musiałem zapłacić 687 coś tam. Zdaje się że jest ona uzależniona od ilości części wspólnej jakiej jesteś właścicielem, a to uzależnione jest od wielkości mieszkania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa New info IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:50 Witam, Macie jakies nowe wiesci z budowy? pozdr. robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: New info IP: 195.117.230.* 02.11.04, 10:43 Witaj. Wszystkich przepraszam że to znowu ja :), ale tak się składa że niedaleko pracuję i bywam na budowie dosyć często. Byłem w bloku 28 października i spotkałem malarzy. To znaczy, że malują już ściany na korytarzach. Wind nadal nie ma. Pan malarz powiedział, że mieszkania są już praktycznie gotowe do odebrania, jedyny hamulec to właśnie te windy. Bez nich nie mogą oddać bloku gminie. Nawieźli także mnóstwo ziemi, chyba by wyrównywać teren i zrobić obszar dookoła budynku. Trwa dalej ocieplanie. Teraz już dołu budynku, część garażowa. Rozmawiałem również z kier. budowy i wygląda na to, że przykłada się do pracy. W moim mieszkniu jedna ściana miała świerzy tynk, a było to spowodowane wyrównywaniem jej. Pan kier. budowy chodzi co jakiś czas z łatą i sprawdza ściany. Tak trzymać. :) W każdym razie nie wiem za ile zaczną oddawać mieszkania, moja żona dziś zadzwoni do Ama i wypyta się o tą kwestię. Może ktoś się orientuje ile czasu zajmuje montaż wind? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: New info 02.11.04, 15:52 witam nie mam dobrej wiadomosci odnosnie wind. Dzis dzwonilem do P. Marka i dowiedzialem sie ze wind nie bedzie po 15 listopada. Jak juz zamontuja to dopiero okolo 20-25 (oczywiscie jak dobrze pojdzie). Nie jest dobrze, nie wyobrazam sobie wnoszenie materialow po schodach na 5 pietro, czyli w sumie na 7. To tyle dobrych wiadomosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambush windy 02.11.04, 16:02 dowiedzialem sie ze montaz wind razem z uruchomieniem moze trwac od 2 do 3 tygodni. brak slow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: windy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 08:28 windy powinny byc montowane w przeciagu tygodnia, widac informacje sa roznie podawane pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOREK Re: Nowa budowa IP: *.chello.pl 25.10.04, 19:09 witam! ja tez bede mia balkon na ta strone i z tego co wiem stanie tam identyczny blok jak pozostale zielone, czyli wysoki klocek. Tylko inaczej ustawiony. No i bedzie troche mniej slonka w domu. Nic nie poradzimy. Ale mam nadzieje, w NASZYM ostatnim bloczku G (od petli) beda sami mili sasiedzi i tym sobie umilimy wszystkie niedogodzenia. pozdro!!! SASIEDZI Z TRZECIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Odbiory mieszkań. :)) IP: 195.117.230.* 03.11.04, 12:20 Witajcie. Właśnie dzwoniła do mnie żona z wiadomością, że jesteśmy umówieni na odbiór mieszkania na godz. 13 16 listopada :)). Wcześniejsze godziny były już zajęte, a to znaczy że niektórzy sąsiedzi nie byli skorzy do podzielenia się tą wiadomością. W sprawie odbiorów trzeba rozmawiać z panem Królem (kier. budowy). Na początku nie będzie wind, a więc to będzie odbiór wstępny, bez podpisania protokołu. Nic to, trzeba trenować nogi by wnieść potem płytki na 5 piętro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda5 Re: Odbiory mieszkań. :)) 03.11.04, 13:12 HALO, HALO!!!mam prośbę do wszystkich, którzy bedą odbierać budynki poproscie szanowny AMA-BUD, żeby na naszym cudownym osiedlu była jakas ławka. Bo przy pierwszych budynkach, była taka mowa" będzie, bedzie......." i co???? a nwawet była mowa o "małym placyku......." . Może teraz nie bedzie wam to potrzebne,ale za jakis czas???? kto wie???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Odbiory mieszkań. :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:26 witam, bylem dzis chwile obok budowy i z budynku znikly juz rusztowania, pozostal maly kawalek do zrobienia elewacji kolo garazu. Umawialiscie sie juz na odbiory mieszkania? Szkoda ze nic sie nie dzieje obok budynku i nadal nie ma oni chodnika ani drogi dojazdowej. Ciekawe czy choc winda juz dojechala ??? pozdr. r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Odbiory mieszkań. :)) IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 08.11.04, 14:48 ja jestem umowiony na 18.11 na odbior mieszkania:).pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Odbiory mieszkań. :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:12 ja mam odbior 16.11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Odbiory mieszkań. :)) IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 09.11.04, 08:20 My jesteśmy umówieni na 17.11 :) Dzięki Łukasz za informacje o odbiorach. Jak już nadejdzie ta wiekopomna chwiła i dostaniemy klucze to podzielimy się wrażeniami. Prosimy również pozostałych o opinie na temat odbieranego "M". Pzdr Agnieszka i Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: Odbiory mieszkań. :)) 09.11.04, 21:45 Łukaszu, czy treujesz juz wchodzenie na 5 pietro? (bo sie nie odzywasz na forum?!) Poważnie Łukaszu i mieszkańcy Teklinka, macie juz jakis fachowcow zamówionych, ustalone terminy prac? Od czego nalezy zacząć prace w mieszkaniu (ciagle słysze coś innego) i jak długo moga trwać prace przed wprowadzeniem sie. Polecacie zakupy na Bartyckiej czy markety budowlane? A fachowcy? Napiszcie jaką przyjeliście strategię kolejnych prac i kiedy planujecie przeprowadzkę do mieszkań? Na swieta, myślicie ze jest szansza ????.... Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Odbiory mieszkań. :)) 10.11.04, 12:24 Witam Ja osobiście zamowione ekipy mialem juz na 30 pazdziernika, wiec teraz je ciagle przesuwam, juz mnie to meczy. Bartycka - hm, ja ja omija z daleka, ceny wyzsze niz np. w OBI lub w Lero. Ogolnie ja starcilem czas na Bartyckiej i tyle. Prace zaczac zamierzam od balkonu, bo zima idzie a ponizej jakiejs temperatury nie mozna ukladac plytek bo klej nie wiaze i sa za duze naprezenia. Reszta juz w domu wiec cieplo, i nie trzeba bac sie temperatury niskiej. Material potrzebny na balkon bede wnosil, moze nie osobiscie ale zamawiam sobie do tego ludzi. Nie bede czekal az oddadza winde, bo jak tak dalej pojdzie to moze to byc i w styczniu :(. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Odbiory mieszkań. :)) IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 10.11.04, 13:34 hej.a ja jak tylko łazienke doprowadze do stanu uzywalnosci mam zamiar sie wprowadzic, wiekszosc prac bede robil z pomoca rodziny wiec powinno to szybko pojsc, jak bedzie mozliwosc to mam zamiar od 01.12 juz "bytować":).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Odbiory mieszkań. :)) IP: 195.117.230.* 10.11.04, 14:16 Witam. Może się uśmiejecie, ale faktycznie od 2 tygodni wzmacniam sobie nogi, wogóle nie używając windy. (pracuję na 4 piętrze i często gdzieś muszę chodzić) Jeżeli chodzi o plan prac wykończeniowych, to z żoną przyjeliśmy następującą strategię: 1. płytki balkonowe (bo idzie zima i brudna robota) 2. glazura i terakota w mieszkaniu, w tym samym czasie zabudowa geberita i brodzika pod kabinę prysznicową. 3. kładzenie parkietu i montaż parapetów 4. malowanie i montaż drzwi wewnętrznych 5. montaż kuchni Pana od glazury oraz od parkietu mamy już od dawna. Kuchnię także znaleźliśmy jakiś czas temu, tylko musimy podpisać umowę. Drzwi, to trudna sprawa, ciągle szukamy. Jeżeli chodzi o bartycką, to może nie jest najtańsza, ale za to jest tam duży wybór. W Leroy czy w Obi nie znaleźliśmy takich drzwi jak nam się podobają. Mamy nadzieję, że końiec prac przypadnie na połowę grudnia, a wtedy od razu się wprowadzamy. :) A wnoszenie płytek planuję już 16, zaraz po odbiorze mieszkania. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: Odbiory mieszkań. :)) 10.11.04, 14:52 Jestem pod wrażeniem Waszego przygotowania i podejmowanych działań! Pozdrawiam i dziekuje za sugestie (dalszych tez oczekuje) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 16:40 dla ciekawskich www.softax.pl/prywatne/marcink/mieszkanie/mieszkanie_odbior Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Odbiór mieszkania 12.11.04, 14:28 witam wszystkich, nareszcie zaczynaja sie odbiory - fakt troche si4e natargamy niosac na plecach wszystkie materialy, przynajmniej ajkies oderwnie od biurka i komputera :) nasz strategia - to zrobic minumum potrzebne do zamieszkania a reszte pozniej 1. cala lazienka 2. kuchnia - rowniez w calosci (tylko tu malujemy) 3. podlogi - cale mieszkanie 4. parapety to wystarczy, żeby mieszkac co do fachowcow - to mamy juz zaklepanego goscia,k tóry jest z polecenia (robil kilku osobom z firmy) i ma wolny czas i bardzo dobre stawki - zrobi nam wszystko a wazniejsze pytanie - jak bedziecie odbierac mieszkania? wynajmujecie kogos do tej roboty? sami to robicie? i ta koniec - jakie kwiatki znalezlixcie w swoich mieszkanaich? pozdrawiam Graza & Krzysiek (302) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:54 czesc, ja na odbior wybieram sie z kims kto zawsze jest po drugiej stronie wiec wiele juz widzial i wie na co zwracac uwage. Pare kwiatkow jest ale nie jestm specjalista i mnie wpadly w oko tylko drobnostki typu brak puszki do kontaktu itp. Z uwagi iz malo sie znam na "budowlace" to posilkuje sie przy odbiorze, ale mam nadzieje ze nie bedzie wiele usterek i uda sie odebrac M w nastepnym tygodniu, najdalej za 2 tygodnie po usunieciu bledow. My zamierzamy (ale moze sie to jeszcze zmienic po naradach z fachowcami) najpierw zrobic: 1. Podloga balkon 2. podloga przedpokuj, kuchnia /potem meble do kuchni/ 2a ... moze parapety 3. lazienka 4. malowanie 5. podloga pokoje ale sie na tym jak pisalem nie znam i pewnie plan nie raz sie jeszcze zmieni pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Do robert.wawa IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 15.11.04, 10:34 A czy mógłbyś wypożyczyć swojego fachowca?? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Do robert.wawa 15.11.04, 17:55 moge zapytac jak chcesz, ale nie jest to zaden moj znajomy /nie znam go osobiscie/ i moze "cos" oczekiwac... jak cos to do mnie pisz na rg@x.wp.pl pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.pgnig.pl 12.11.04, 10:58 Czesc, Ja juz sie zdecydowałam na Teklinek i mam nadzieje ze bede zadowolona. Chetnie sie zapoznam z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek bud. B1 bis 12.11.04, 14:29 jakie pietro? ktory lokal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 WIĘC.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:18 witam, Jeśli ktoś już odebrał niech opisze na gorąco swoje wrażenia, uwagi. Będę wdzięczny za nie (zapewne zresztą nie tylko ja :))) ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: WIĘC.......... 15.11.04, 18:48 ja jutro odbieram, napisze jak bylo wieczorem pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: WIĘC.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:12 fajnie, dzięki... ja w środę... więc pojutrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 zbliża sie godzina ..... 0:00 ..... 15.11.04, 19:52 Cześc, skoro wielu z nas odbiera mieszkanie w najblizszych dniach prosze o podzielenie sie na forum z wszystkimi swoimi wrazeniami z tego wydarzenia. Ponadto, Łukaszu B.(nasz kronikarzu) prosze w wolnej chwili jutro zrob zdjecia bloku z daty odbioru, zebysmy zapamietali blok z daty odbiorow (fajnie bedzie sie to potem ogladalo - chronologicznie). Trzymam kciuki za sprawne i niekłopotliwe odbiory mieszkan wraz z kluczami! czekamy na wiesci od pionierow tego wydarzenia !(ps. ja ciagle jutro bede sprawdzac forum). Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu brak kluczy do mieszkań ! 15.11.04, 21:18 witamy Wszystkich! ze zgrozą dowiedzieliśmy sie w AMA BUDzie, ze klucze do mieszkania odbieranego 17/11 mozemy dostać tak naprawdę nawet za ok. 2 tygodnie! To chyba jakaś pomyłka?! Pan z Ama Budu twierdzi, że odbieramy mieszkanie i dostajemy do ręki te same klucze, z ktorych korzystali robotnicy na budowie, Pani z firmy serwisującej Gerdę zbiera kilka zlecen i dopiero wtedy pojawi się łaskawie na wymianę właściwych wkładek w zamkach w naszych drzwiach. Do tego czasu mamy mieszkanie z kluczami, ktore mamy my i byc może ktos jeszcze....? Strach cokolwiek przywieźć i zostawić (materiały budowlane, wykonczeniowe itp), a poza tym jaką mamy gwarancje, że tam ktos nie wejdzie i coś zniszczy? Uprzejmie prosimy Was o wyrażenie opinii na ten temat. Czy uważacie, ze nasze obawy są uzasadnione? My bardzo obawiamy sie tej sytuacji. pozdrawiamy, Agnieszka i Leszek (oo1) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: brak kluczy do mieszkań ! 15.11.04, 21:57 jeszcze raz my ;-)) na stonie Gerdy sprawdziliśmy, że do każdego zamka/wkładki jest 5 kluczy. Ama Bud przy odbiorze proponuje oddanie 2 szt kluczy używanych przez budowlańców. W czyich rekach zatem pozostją brakujące 3 szt.....??? Kto jeszcze bedzie miał klucze do naszych mieszkań po ich odbiorze? Czy faktycznie mieli wyjątkowo tylko po 2 klucze do każdego mieszkania? pozdr., A i L Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: brak kluczy do mieszkań ! 16.11.04, 00:25 ciekawa ta sprawa z tymi kluczami... Sasiedzi, macie moze najnowsze info kiedy instaluja winde? Jestem ciekaw od jakiego czasu liczone jest komorne za M, chyba nie od podpisania odbioru (bez windy) tylko od czasu odbioru budynku przez gmine, a moze to byc wtedy gdy bedzie juz winda, a moze sie myle... Mysle ze mozna postarac sie o telefon do Pani lub Pana przedstawiciela firmy Gerda i "dogadac" sie na wkladke i klucze wlasciwe /pewnie za posrednictwem ama/. Gerda to chyba powazna firma i powinna byc elastyczna dla klientow na ktorych badz co badz cos zarobila i nie czekac z wymiana 2...3...4... tygodnie. Inna sytuacja bedzie gdy nie odbierzemy M, wtedy jest czas na usuniecie usterek, nie dostajemy kluczy i pozostaje stara wkladka - ale oby nie... pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: brak kluczy do mieszkań ! IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 16.11.04, 08:46 Witam Gerda to może i poważna firma, ale co do przedstawicielki tej firmy, a już rozmawiałem z nią, to mam pewne wątpliwości. Pani MM (mam numery telefonów do niej) stwierdziła, że na wymianę przyjedzie jak zbierze się większa grupa ludzi, bo do jednego czy dwóch zamków to nie opłaca się jej przyjeżdzać. To ona będzie ustalać harmonogram wymiany zamków. Kupujemy mieszkania od AMA i to AMA powinna zadbać o wymianę, a nie jeszcze mamy ganiać za jakąś panią żeby łaskawie przyjechała w terminie który jej pasuje. To my płacimy i my powinniśmy wymagać. Moim zdaniem AMA powinien umawiać Gerdę na odbiory, przecież jednego dnia odbieranych jest kilka mieszkań. Przejmujemy odpowiedzialność za mieszkanie a właściwych kluczy brak. Poczytajcie wiadomości na forum z innych inwestycji i link zalączony przez Mariusza. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek 307 Re: brak kluczy do mieszkań ! IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 16.11.04, 09:34 witam.o co chodzi z tymi kluczami, rozumiem ze gdy odbieram w czwartek a w sobote mam taki maly plan przywiezc materialy na mieszkanie to raczej nici z tego planu? bo do mojego mieszkania klucze bedzie mial ktos inny jeszcze? i o co chodzi z ta paniusia z Gerdy? Montuje sie juz jakas ekipa paru osob zeby jej sie "opłaciło" przybyć? Czy mam ja tam przyciagnac;)).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: brak kluczy do mieszkań ! 16.11.04, 10:01 to jakis koszmar ! od rana siedze na telefonie do firmy Gerda, Ama Budu i Pani Michalczyk, która zmienia nam zamki w drzwiach. Ama bud, ani Pani Maichalaczyk oczywiscie nie ponosza odpowiedzialnosci za zniszczenia i ew. "znikniecia" rzeczy pozostawionych w mieszkaniu po jego odbiorze, a przed zamontowaniem własciwego zamka! Pani Michalczyk nie zamierza przyjeżdzać, by montować pojedyńcze zamki po odbiorach, tylko che zrobic to zbiorowo raz na jakieś 2 tygodnie. Ama Bud umywa rece od takiego jej postepowania. Jedynie z pomocą przyszła mi firma Gera, ktora zainteresowała sie który to z jej autoryzowanych serwisów jest taki "pro kliencki". Miły Pan zadeklarował załozenie dodatkowego (zabezpieczajacego) zamka bez utraty gwarancji na drzwi i zrobi to w 1 dzień! Czyli jednak można ?! Jeszcze tylko waham sie czy podac mu nazwisko Pani Miachalczyk jako ich "najlepszego" punktu autoryzowanego..... pozdrawiam, Agnieszka i Leszek 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek307 Re: brak kluczy do mieszkań ! IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 16.11.04, 10:38 hmm a ten zamek ktory chca załozyc to chyba za dodatkowa opłata prawda? za taki zamek z atestem to pewnie z 200pln trzeba wyłożyc, a co do nazwiska tej pani to ja bym napewno podal.a przy odbiorze byly jakies powazne usterki w mieszkaniu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: brak kluczy do mieszkań ! 16.11.04, 11:29 Wojtku, chyba nie zbyt uwaznie przeczytałes to co napisałam: odbiór mamy wyznaczony na 17/11 i wówczas chcielibysmy od razu mieć zamontowany zamek własciwy w naszych drzwiach. Po 17/11 napiszemy o ew. uwagach co do odbieranego mieszkania. pozdrawiam, Agnieszka 001 Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: brak kluczy do mieszkań ! 16.11.04, 13:18 nie lepiej kupic drugi zamek, a pozniej wymienic wklad w zamku ktory daja nam. Ja tak wlasnie zrobie, i po odbiorze bedzie zalozony juz nowy zamek. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: brak kluczy do mieszkań ! 16.11.04, 13:22 własnie tak chcemy zrobic. wkurza tylko podejscie Pani Michalskiej pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio_pl Re: brak kluczy do mieszkań ! IP: 212.160.138.* 17.11.04, 13:27 <<Jestem ciekaw od jakiego czasu liczone jest komorne za M, chyba nie od podpisania odbioru (bez windy) tylko od czasu odbioru budynku przez gmine, a moze to byc wtedy gdy bedzie juz winda, a moze sie myle...>> Cześć jestem lokatorem w budynku D. W naszym przypadku Ama - Bud zaczął naliczać czynsz dopiero po 1,5 miesiąca od odebrania mieszkania z uwagi na pewne braki np. ciepłej wody, czy też ogrzewania przez jakiś czas. Może u Was bedzie podobnie. Nie licz tylko na szybkie odebranie budynku przez Urząd M.St. Warszawy. U nas trawło to dokładnie rok od odebrania kluczy i dopiero po roku mogliśmy podpisywać akty, a czynsz płaciliśmy normalnie. pzdr. R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. TADAAAAAA!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.04, 19:21 Witam. Właśnie z żoną jesteśmy po odebraniu mieszkanka. Okazało się że w co najmniej 4 lokalach trwają już roboty wykończeniowe. Prąd jest, woda chyba też (nie wiem, bo osobiście nie sprawdzałem). Kaloryfery narazie zimne, ale mają na dniach zacząć się ocieplać. Nasze kotły zostały już odebrane, musi tylko przyjść pan i coś tam ustawić. Windy też miały być robione już od wczoraj, ale pan kier. budowy nie umiał powiedzieć dlaczego, do tej pory nikt się nie zjawił. W mieszkanku są pewne mankamenty, ale budowlańcy obiecali je usunąć, kiedy tylko będziemy chcieli. Może jestem naiwny, ale podpisałem wstępny protokół i odebrałem mieszkanie. :) Porobiłem również mnóstwo zdjęć, które do przyszłego tygodnia umieszczę na stronce. Wcześniej nie mogę bo jestem na urlopie by wtargać parę rzeczy. ;) Znajoma która odbierała moje mieszkanie (pani inspektor nadzoru) nie miała większych zastrzeżeń. Generalnie jest bardzo miło. :)) Acha, samochodem można spokojnie podjeżdżać pod klatkę, wjazd od strony Odkrytej. Strażnik zanowtował już nr mojego samochodu jako nowego mieszkańca. :))))) Panie i Panowie, do dzieła. Nie obawiać się, tylko kupą ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A & L Re: TADAAAAAA!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 19:44 Przyjmij nasze gratulacje! Łukaszu, prosimy Cię o kilka wskazówek: czy można wjechać samochodem na pierwsze piętro parkingów ?? Kiedy kontretniej mają ruszyć kotły ? (bo drewnianych podłóg na zimno to nie powinno się układać). I jeszcze jedno pytanie, czy wymienili ci wkładkę zamka w drzwiach? Czy ochrona pilnuje już tez naszego bloku? pozdrawiamy i jeszcze raz gratulujemy ;-))) Agnieszka I Leszek 001 Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka5 Re: TADAAAAAA!!!!! 16.11.04, 20:51 Gratulacje dla Łukasza i Jego Żony, a także innych osób ktore dziś odebrały mieszkanie! M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek307 Re: TADAAAAAA!!!!! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 17.11.04, 08:22 noo gratulacje, jutro ja:))) a mam takie pytanko, jakiego rodzaju te usterki sa ktore wychwyciliscie? wiadomo jak w jednym miejscu zrobili "fuche" to i w innych mogli powtorzyc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: TADAAAAAA!!!!! 17.11.04, 16:40 to rewelacja - nasze gratulacje z kluczami to jakas paranoja - podejrzewam ze zrobimy niezla awanture jak nie beda chcieli nam zmienic zamkow - a co tam :) jakie miales usterki? co zapisałes w protokole? pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&L Re: TADAAAAAA!!!!! IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 18.11.04, 08:49 No i stało się. ODEBRALIŚMY nsze "M" :D Trochę czasu to trwało, wypisaliśmy całą kartkę A4 zastrzeżeń, ale ostatecznie Pan kierownik budowy od ręki wszystko załatwiał. W budynku nie ma wind i nie działa CO, i to wpisaliśmy w protokole. No i oczywiście brak miejsca parkingowego (nie można do niego narazie dojechać, ale ponoć next week już będzie można). Zamek w drzwiach, po wielu gorących dyskusjach, wymienił AMA-BUD. Na zewnątrz budynku jeszcze trwają prace i pewnie przez jakiśczas będziemy mieszkać na budowie, ale to już standard. pozdr. 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po odbiorze Re: TADAAAAAA!!!!! IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 18.11.04, 12:05 witam.tez wrocilem z osiedla wlasnie.Zastrzezen duzo nie mialem, male mieszkanie to i problemow mniej, podobnie jak wyzej, wpisalem brak miejsca postojowego oraz otwor na drzwi do pokoju do poprawy.Braku wind nie wpisywalem no bo to nie jest usterka w mieszkaniu, a kotlownia, no coz, ruszy na dniach, ciekawi mnie tylko jak mieszkaja ci ktorzy wprowadzili sie na poczatku listopada, bo dowiedzialem sie ze sa tacy:).Z tymi kluczami to niezla zamieszka, ja mialem w komplecie(czyli dwa) kazdy inny:), dopiero po sprawdzeniu okazalo sie ze monterzy przemieszali z 507. Inne drobne niedociagniecia typu slady zaprawy na scianie kierownik obiecal poprawic od reki, zreszta to nie jest problem, kawalek papieru sciernego zalatwia sprawe:).A materialy mozna wwozic w wekend, ochrona mowi ze nie ma problemu, nawet na gorny poziom parkingu mozna podjechac.Mysle ze na 01.12 bede mieszkal.Rozumiem ze w sprawie wymiany wkladki trzeba dzwonic do Ama-Budu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa odbiory 22.11.04, 22:28 witam, jakos ucichl temat odbiorow mieszkan, chyba kazdy zajety jest zakupami do M. Ja jutro lub w srode odbieram ponownie M i mam nadzieje ze wylapane usterki zostaly pozytywnie usuniete. Nie bylo ich wiele i podobno szybko je usuneli /ok 2 dni/. pozdrawiam k&r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Płatności!!! IP: 195.117.230.* 23.11.04, 08:50 Witam. Faktycznie, jak ludziska zaczeli odbierać, to forum ucichło, ale zdaje się że tak to bywa. Mam natomiast mały postulat do wszystkich mieszkańców bud. B1/Bis. Zapewne dostaliście także taki fajny dokumencik przy odbiorze, że Ama chce zryczałtowanej opłaty za grudzień w wys. 200 coś tam złotych. Można im zapłacić ale pod jednym warunkiem: muszą ruszyć ogrzewania oraz musi zostać ruszony montaż wind. Co wy na to, by tak powiedzieć Ama? Jak wszyscy mieszkańcy się wypną i przekażą taki warunek, to może chłopcy się spną i ruszą sprawę. A tak, to nie wiadomo ile jeszcze nam przyjdzie czekać. Mam duże mieszkanie i nie mogę go ogrzewać olejakami cały czas. Przy 4 szt. podłączonych korki mi wywala. Wczoraj jak był u mnie glazurnik i omawialiśmy sprawy gdzie, co i jak, to nie dość że było zimno, to do tego światła nie było. Prąd był tylko w niektórych gniazdkach. Z żoną tak nas to zdołowało, że jeszcze mam doła. :( Wkurza mnie to wnoszenie schodami, wkurza mnie to że panowie olewają robotę, zamiast pracować. Przecież mając takie opuźnienie, powinni śmigać by jak najszybciej skończyć, ale nie, oni maniana, mają czas. Uch... musiałem to z siebie wyrzucić. Pozdrawiam i przemyślcie czy nie stawiać Ama tak sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Płatności!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 09:43 Zgadzam sie. A z pradem to faktycznie sa jakies problemy bo zablokowane sa odbiory. pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Płatności!!! IP: 195.117.230.* 23.11.04, 10:50 Zablokowali dalsze odbiory? Hmm, właśnie się dowiedziałem, że ciepło mają włączyć do końca tygodnia, a windy podobno już przywiezniono wczoraj w częściach. Zobaczymy jak będzie faktycznie. Jeżeli jednak tak jest, jak słyszałem, to może ta blokada i problemy z prądem mają właśnie swoje źródło z montowaniem dźwigów. Mam nadzieję że się mile przekonamy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Płatności!!! IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 23.11.04, 11:33 witam.wczoraj bylem wniesc materialy i faktycznie prad byl tylko w jednym gniazdku, a potem wogole znikl, tyle ze wg mnie bylo to zwiazane z cala ta wczorajsza awaria w warszawie.Do tematu wind faktycznie podchodze bardzo sceptycznie, nic sie nie dzieje, a wogole caly blok nie wyglada zeby za szybko go wykonczyli:(.A pisemko i ja dostalem,mowa o jakims ryczalcie, tylko tez chyba nie zaplace dopoki nie bedzie ogrzewania i wind, no i taka mala uwaga, odebralem mieszkanie,nastepnego dnia przyjechalem gorny zamek zalozyc i okazalo sie ze w łazience plama sie pojawila, na moj gust to chyba ktos sie odlał tam, czyli rozumiem ze po to te wkladki nie byly wymienione zeby budowlancy mieli blizej do wc tak!!! Zobaczymy jak te prace beda lecialy. Ale jest optymistyczny akcent, mozemy zakladac sekcje strongmenow po takim przerzuceniu "paru" kg materialow na dowolne pietro hehe.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: Płatności!!! 23.11.04, 12:25 Łukaszu, z tego co pamietam termin zapłaty wyznaczony jest na 15 grudnia i myślę, ze do tego czasu znikną wszystkie wieksze problemy typu brak prądu czy brak wind. Przynam, ze wolałabym miec teraz, gdy juz odebralismy mieszkanie, jakiś instrument nacisku na to by te mankamenty zniknęły, bo znacznie opóźnia to nasze prace w mieszkaniu.....Do 15/12 jeszcze mają/mamy ponad 3 tygodnie i co do tego czasu...? pozdr., 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek nie ma pradu!!! IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 23.11.04, 12:56 wlasnie sie dowiedzialem ze do konca tygodnia nie bedzie pradu!!! czyli nie dosc ze opozniony odbior to i wykanczac nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: nie ma pradu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:08 witam, prad ma sie pojawic w przyszlym tygodniu tak jak i CO. Z tego co dzis widzalem to nasi mieszkajacy juz sasiedzi w bloku ciagna prad przedluzaczami az od parteru... windy podobno juz sa ale patrzac na rzetelnosc firmy ktora je montuje, pewnie dlugo jeszcze potrfa zanim zaczna jezdzic i to nie w bok ale w gore i w dol. Tez zauwazylem ze szybkosc wykanczania bloku jest wolna i coraz wolniejsza, do dzis sie blizej nie przygladalem elewacji ale zauwazylem ze nadal ja robia na wysokosci garazy... kurde bylem przeswiadczony ze juz ja skonczyli... co za tepo. Ale narazie jestem zadowolony, moze dlatego ze slabo sie znam na budowlance ale przynajmniej posiadam juz klucze :) pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:13 fanie ze sa juz zdjecia, dzieki autorowi bedzie mozna zachowac do kolekcji, jednak widze tylko miniaturki i nie mam podgladu do powiekszen... ??? www.rabidurbian.republika.pl/teklinek/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: nie ma pradu!!! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 24.11.04, 08:12 witam.widze ze kazdemu ktory dzwoni do Ama-bud podaja inna wersje z co i pradem, mnie gosc zapewnial ze w piatek juz wszystko bedzie, chyba musza wypracowac jakas decyzje;).a co do tej mini "rozdzielni" na pierwszym pietrze to zeby sie tylko nie stopila przy takim obciazeniu, bo kable biegna od niej jak jakas pajeczyna a podejrzewam ze na kazdym kablu wisi farelka lub inny grzejnik:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: nie ma pradu!!! 24.11.04, 10:37 witam wszystkich, fakt trochę ucichło na forum - ja również, ale miałem młyn w pracy i nareszcie zakończyliśmy nasz projekt :) a co do budowy - mieliśmy odbior na 23 (wczoraj), ale 22 zadzwonili do nas, ze nie bedzie odbioru bo poszla stacja transformatorowa - przyczyna ludzie zaczeli na maksa uzy2wac prad - kuchenki, dogrzewac itp dzieki temu nie wiemy kiedy odbierzemy mieszkanie. wczoraj odebralismy wklade do gerdy i do skrzynki pocztowej, okazala sie, ze wkladki ktore mamy obecnie w drzwiach to tez gerda, sa to klucze niepowatarzalne czyli nie otworzy sie jednym kluczem innego lokalu, wiec materialy sa bezpieczne :) czy tez macie bardzo porysowane szyby w oknach? bo my mamy wszystkie :( wszystkie do wymiany? a jak tynki - sa rowne u was? teraz czekamy na telefon od ama kiedy wznawiaja odbiory pozdrawiam krzysztof & Grazyna 302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: nie ma pradu!!! IP: 195.117.230.* 24.11.04, 10:54 Witaj. Rozmawiałem właśnie przed chwilą z kier. budowy. Sytuacja wygląda tak, że gaz pod kotłami grzewczymi mają włączyć w poniedziałek albo we wtorek. Wtedy grzanie powinno nastąpić w ciągu 3 dni. Natomiast prąd, to faktycznie tak jak wspomniałeś, stacja transformatorowa zaczęła się palić, więc ją wyłączyli. Nie było by tego problemu, jak by zawczasu włączyli ogrzewanie. Myślę że ktoś powinien mocno potrząsnąć prezesem, bo o ile wiem to kotły zostały już odebrane jakiś czas temu (teoretycznie mogą działać już dziś). W każdym razie prąd powinni puścić w przyszłym tygodniu (pewnie jak puszczą grzanie). Jest ciężko, ale wytrzymamy ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: nie ma pradu!!! IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 24.11.04, 10:55 szyby nie byly porysowane, tynki mam proste a z tym pradem to niech Ci oczu nie mydla ze kuchenki,jeden inspektor nadzoru cos tam dzis wspomnial ze dopiero kable ciagna do bloku czyli wczesniejsze odbiory byly na prowizorycznej instalacji, tak to przynajmniej rozumuje. Wiec ja bym nie obwinial tych co juz mieszkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: nie ma pradu!!! IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 24.11.04, 11:40 Witam Uważam, że Wojtek ma rację. Do tej pory prąd pobierano z transformatora, blok jeszcze nie jest podłączony do sieci miejskiej, dopiero teraz kładą kable. Według kier. budowy, optymistyczny termin uruchomienia CO to 03.12. Czyli ogólnie tragedia!!!! Skandal !!! Jak odbieracie mieszkania, to ile kluczy dostajecie ?? 2 czy 3 sztuki ?? Odsyłam rownież do strony www.gerda.pl pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: nie ma pradu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:23 ja dostalem 3 szt + kluczyk do szkrzynki z licznikami lub zaworami wody pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Prąd, CO, windy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:16 witam, nie jestem codzien na "budowie" wiec nie mam sprawdzonych wiadomosci dlatego mam pytanka do osob juz mieszkajacych - podlaczono juz blok do pradu? i puszczono CO? - czy widac jakies prace przy windach /napewno jeszcze ich nie ma/ ale czy choc sprzatany jest szyb :))) ? - czy trwaja jeszcze prace przy elewacji? Bede w M dopiero w niedziele wiec licze na jakies info bo zzera mnie ciekawosc pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Prąd, CO, windy IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 29.11.04, 08:08 witam.pewno byles w niedziele wiec sam Zobaczyles w jakim stanie jest blok, nic sie nie dzieje!! Pradu nie ma, ogrzewania co za tym idzie tez, windy to chyba s- f jakies, bo zauwazylem tylko jakies blaszki w szybie, oprocz brakow sa jednak i rzeczy dodane np: wilgoc u mnie w narozniku od strony klatki!!!! czekam na grzyb teraz, to z prac wykonczeniowych beda roboty remontowe, ale to juz na koszt naszego szanownmego developera. ile telefonow tyle wersji z tym pradem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: Prąd, CO, windy IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:04 bylem w niedziele i nic sie do przodu nie posuwa... a wind to chyba i za miesiac nie bedzie. Potwierdzam, w mieszkaniach jest wilgoc i jesli nie pusza CO to sciany same nie wyschna... pojade znow chyba za tydzin by sie nie denerwowac... pozdr r. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 29.11.04, 09:50 W niedziele bylem na budowie (nie na mieszkaniu tylko na budowie), i rozmawialem z kilkoma mieszkancami. Doszlismy do wniosku ze AMA-BUD robia sobie jakies jaja z NAS, kazdemu z nas mowia inne terminy. Ja odebralem lokal 17.11.2004 i byl z pradem, z woda (zimna), bez ogrzewania , uspokojony zostalem ze grzanie bedzie w polowie przyszlego tygodnia, wiec mial to byc 23-24. Dzis mamy 29 i co, nie ma nic. Nie mowie juz o windach, bo to jest juz kpina totalna, mialy byc 15, pozniej 20, pozniej 27, a teraz to chyba w nowym tysiacleciu. PROPOZYCJA JEST TAKA - ABY sie zebrac w kilka osob, w tej chwili jest nas 4 osoby, i ruszyc na Prezesa AMA-BUDU. Niech na pismie nam napisze terminy oddania reszty mediow, oraz windy. Umowieni jestesmy wstepnie na wtorek na telefon okolo 12. Ja napisze do siebie numer GaduGadu: 122426 POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 29.11.04, 10:13 hej, pomysł z przycisnieciem AMA BUDu jes całkiem do rzeczy. Mam tylko propozycje, by było to przycisniecie na piśmie, czyli list czy tez lista spraw do załatwienia przedstawiona Prezesowi. Ze spotkaniami i pogawędkami jest tak jak to obecnie obserwujemy sobie w naszej polityce: co człowiek to inna interpretacja i inna notatka ze spotkania ;-))) Taka lista pozwoli na na określenie naszych oczekiwań i wyszczególni jasno manakamenty. Warto tez zapytać na piśmie jaki planowany jest termin usunięcia tych niedociągnięć. Zapytanie na piśmie zobowiąże Ama Bud do odpowiedzi również na piśmie co może być już jakiś zobowiązaniem i mozemy sie na to powoływać. Chetnie sie przyłaczymy, odebralismy mieszkanie 17/11 i nadal wszystko mamy w proszku! gg: 70011 - Agnieszka gg: 3704351 - Leszek pozdr., Agnieszka i Leszek 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 29.11.04, 10:35 co ja moge powiedziec, z checia dołaczyłbym sie do incjatywy tylko ze pracuje w systemie dyzurowym do 1615 i chocbym stanal na glowie to nie urwe sie,zgadzam sie ze kazdorazowe spotkanie z prezesem to przytakiwanie głowa z zatroskana mina a jego wzrok mowi "a wez sie pan odczep", pismo byloby dobrym rozwiazaniem.ostatni podany termin na prad i ogrzewanie to"poczatek tego tygodnia";). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 29.11.04, 10:40 Wojtku, co mozesz zrobic? mozesz zostać jednym z sygatariuszy naszego pisemnka :-) podaj tylko swoje postulaty, imie, nazwisko i numer mieszkania do mnie na gg pozdr., Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 29.11.04, 11:19 mam tylko dostep do www:((( gg zblokowane wiec jak masz jakiegos maila to pchnij list na wojt1@klub.chip.pl to odesle z danymi:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 29.11.04, 13:06 Szanowny Panie Prezesie, Zwracamy się do Pana z prośbą o interwencje i wyjaśnienie istotnych problemów z odebranymi już przez nas mieszkaniami w budynku B1 BIS Teklinek 2000. Odbiory naszych mieszkań miały miejsce 17.11.2004 i niestety do tej pory usterki wymienione w protokołach odbioru nie zostały usunięte, a wręcz pojawiły się nowe, które w dniu odbioru mieszkań nie były uwidocznione, a uniemożliwiłyby zapewne ich odbiór. Nie chcielibyśmy uznać, ze zostaliśmy wprowadzeni w błąd, jednak w dniu odbioru w gniazdach był prąd oraz zostaliśmy poinformowani, że ogrzewanie będzie działało w ciągu kilku dni, jak windy. Niestety zaledwie po kilku dniach prąd został całkowicie wyłączony, a po dwóch tygodniach, które mijają od odbioru ogrzewania nadal nie działa. Podobnie rzecz się ma z wykończeniem naszego budynku: nie dokończone otynkowanie budynku, brak wind, zaniedbana klatka schodowa. Poniżej podajemy listę usterek i uchybień uznanych przez nas za koniecznie do natychmiastowego naprawienia: 1. brak prądu – prosimy o podanie wiążącego terminu podłączenia, 2. brak ogrzewania (powoduje znaczne zawilgocenie ścian) – prosimy o podanie wiążącego terminu podłączenia, 3. brak wind – prosimy o podanie wiążącego terminu zainstalowania, 4. nie wykończona klatka schodowa, 5. nie wykończona elewacja budynku, 6. nie wykończone garaże i podjazdy. Szanowny Panie Prezesie, prosimy Pana o zajęcie się wymienionymi przez nas problemami zwłaszcza w punktach 1, 2, 3. Niedociągnięcia te narażają nas na wysokie koszty i powodują znaczne opóźnienia w pracach wykończeniowych naszych mieszkań. Oczekujemy pilnej odpowiedzi. Z poważaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu uwaga !!! 29.11.04, 13:09 zapraszamy do dołaczenia sie do naszego pisam do Pana Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 30.11.04, 08:11 witam z checia przylaczymy sie do pisemka - mamy juz dosyc czekania na odbior. mielismy miec 23 o 12:00, ale 22 o godz 16 zadzwonili, że nic z tego. Wczoraj dzwonilem do AMA i powiedzieli, ze czekaja teraz na gazownie - maja to zalatwic ogrzewanie do konca tygodnia. Jestem ciekawy czy im sie uda, ale ... O takie detale jak windy to juz dalismy sobie spokoj i tak beda pewnie w polowie grudnia, alebo na poczatku stycznia. W swieta nikt nie bedzie ich wstawial. Na poprawe usterek maja 14 dni - mam nadzieje ze chociaz tego terminu beda dotrzymywac. U nas niestety sa wszystkie okna do wymiany - szyby sa strasznie porysowane. Jak codziennie przechodze obok budowy to widze ciagle swiatla w tych samych miejscach. Czy ktos juz cos robi w mieszkaniach? Aga i Leszek z 001 czy juz wykańczacie mieszkanie? pozdrawiam Graża & Krzysie Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa mieszkanie czy budowa 30.11.04, 08:45 witam, Mnie sie udalo odebrac mieszkanie za drugim razem 22 a usterki ktore wykazalismy zostaly szybko usuniete (wiec Krzysztof i u Ciebie powinno byc z tym OK) Wczoraj bylem w mieszkaniu "na budowie" i widac bylo ze koncza w zolwim tepie elewacje (wolniej sie juz chyba nie da), ale co pozytywne to zaczal sie montaz wind ktore na wlasne oczy w koncu widzialem w szybach. CO i pradu nie ma a szkoda bo wieczorem nie ma po co jechac bez swiec do mieszkania (mnie sie nie chce), CO jest potrzebne by podnies niska temperature w M i zaczac suszyc mokre wciaz sciany. Ok 7-10.12 zaczynam remont mieszkania i nie wyobrazam sobie by do tego czasu nie bylo pradu a CO nawet wczesniej. Najgorsze ze wszystkie rzeczy ktore sie kupi trzeba nosic po schodach bo z tego co sie orientowalem to firmy przewaznie doworza towar ale nie wnosza. Czy zmieniliscie juz zamki w drzwiach? Podajcie nr tel do PH Gerda. pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 30.11.04, 08:47 witam.windy zaczeli montowac wczoraj, nawet juz jezdzily, cos tam monterzy mieli problemy z nimi ale chyba sie uporali.okna swieca sie te same bo faktycznie trwaja tam prace wykonczeniowe min. u mnie:), tylko gdybys postal chwile to zauwazylbys ze gasna regularnie, tablica rozdzielcza sie zagotowywuje po prostu:(.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 30.11.04, 08:51 Jesli chcecie sie podłaczyc to serdecznie zapraszamy. Podajcie mi pędem swoje naziwsko, numer mieszkania i adres do korespondencji na gg 70011 lub mail awyszynska@go2.pl Rano, tj. już calkiem niedługo chcemy wysłac list, by zasygnalizowac nasze niezadowolenie i mamy nadzieje, ze to ruszy sumienie ama budu ;-))) My, podobnie jaki i kilku lokatorow innych mieszkań (po zmianie zamka, bo tym co dostalismy od budowlańców nie wierzymy - ludzie dostawali rożne ilości kluczy, klucze były zamieniane itp.)rozpoczeliśmy wstepnie wykańczanie, jednak idzie to wolno, a co gorsza po wykonaniu kilku prac, które można robic w chłodzie - stanelismy. Podłogi drewnianej nie da sie połozyć przy tkim ziąbie i zawilgoceniu mieszkania. Nasza ekipa wynosi sie do innej pracy a my zostajemy w oczekiwaniu na lepsze czasy ..... SŁUCHAJCIE! PROPONUJE, BY KTO MOZE TELEFONOWAŁ DO AMA BUDU I NACISKAŁ NA PODŁACZENIE PRĄDU I OGRZEWANIA! JESLI MACIE KONTAKT DO OSÓB, KTORE NIE POJAWIAJĄ SIE TU, NA FORUM - POPROŚCIE ICH BY TEŻ ZADZWONILI ! TYLKO RAZEM MOZEMY COŚ ZDZIAŁAĆ. pozdrawiamy, Agnieszka i Leszek 001 ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 30.11.04, 08:54 obawiam sie, ze windy tez trzeba bedzie podłaczyć do tego prowizorycznego transformatora pradu co działa w budynku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 30.11.04, 09:46 no to ja im zycze powodzenia z podłaczaniem wind do tej tablicy, jak nie splonie tablica to bedzie dobrze, transformator jest dobry tylko ze nie podlaczony, bo sama tablica wisi na kabelku Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 30.11.04, 12:01 hej, poczytałam sobie komentarze odnosnie naszego odbioru i zmaganiem sie z brakiem prądu i ogrzewania i okazało sie, ze ile budynkow na teklinek 200, tyle takich samych hec z odbiorami ;-))) w umowie mamy napisane, ze wszystkie usterki uwidocznione w czasie odbioru winny byc usuniete w ciagu 14 dni, na tej podstawie mam zamiar domagać sie zwrotu poniesionych kosztów. Stan mieszkania w 14 dni po odbiorze jest jeszcze gorszy niz przy odbiorze! pozdr., A&L, 001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 30.11.04, 12:13 no byly te problemy i u innych ale czlowiek zawsze sie ludzi ze bedzie inaczej, sasiedzi z ostatniego budowanego budynku tez juz pisza ze maja nadzieje ze nie bedzie u nich tak;))).ja wypiąłem sie na fachowcow od poprawiania usterek i sam poprawilem sobie wszystko, jeszcze by cos zepsuli bardzie, tyle ze ciagle cos nowego wychodzi, wczoraj np przy osadzaniu parapetu wyszla fachowosc panow budowlancow, wylewka ze spadkiem do okna!!, wewnatrz mieszkania oczywiscie. rece opadaj jak czlowiek widzi co oni nawyprawiali, no ale sam odebralem, ech.a o zwrocie kosztow zaczne myslec gdy mi ta wilgoc nie zejdzie:[. tez twierdze ze mieszkania powoli zaczynaja popadac w riune z braku ogrzewania.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Dalszy ciąg Światowida IP: 195.117.230.* 30.11.04, 13:00 Witam. Na chwilę odwrócę uwagę od naszych problemów z mieszkaniami. Czy zauważyliście może że zaczęto wyrównywać teren na dalszy odcinek Światowida? Wg. planów, ulica ma się ciągnąć aż do Modlińskiej, tak że jadąc na Mazury, będzie można skręcić sobie w prawo i już. To przedłużenie ma bezpośredni związek z mostem Północnym, gdyż gdzieś tam ma iść tzw. szybki tramwaj. W każdym razie fajnie że zaczeli to robić. Pozdrawiam. P.S. Ja również w mieszkaniu miałem wilgotne ściany. Polecam podciągnąć kabel i postawić koło takiej olejak, lub farelkę. Po paru godzinach wszystko wyschnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Dalszy ciąg Światowida IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 30.11.04, 13:24 hmm a myslisz ze ta pajenczynka od tablicy to po co:))), pewnie na koncowce kazdego kabelka jest farela, tylko w tym problem ze tablica nie wyrabia i caly czas zagotowywuje sie.sposob z farelka kazdy odkryl chyba hehe, ja mam jedna i wlaczam wahadlowo zeby i wiertarka mogla pochodzic, co to za radocha biegac ciagle do tablicy i wlaczac;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 02.12.04, 12:53 witam. no i mamy 2 grudnia a pradu i ogrzewania jak nie bylo tak niema, nawet juz mi sie dzwonic nie chce i sluchac bajek:{{. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.wawa Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:57 :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 02.12.04, 14:14 Witam Roamawiałem przed wczoraj z elektrykiem, twierdził, że do wtorku 07/12 to raczej nie ma co marzyć o prądzie, a co za tym idzie to CO i windy też pewnie wcześniej nie ruszą. Wróble ćwierkają, że to Stoen zawalił podłączenie prądu do budynku, ktoś tam pominął zgłoszenie AMY i nie ujęto w planach naszego budynku, a AMA wynajęła prywatną firmę i tylko urzędas ze Stoenu ma przyjść sprawdzić i wydać liczniki. Ale to tylko wiadomości niepotwierdzone :( Z weselszych wiadomości: 1. malują już brązowy pas w dolnej części elewacji [koniec blisko :) ] 2. kabiny wind już wiszą, we wtorek nawet o 20 godz. coś tam majdrowali Tramwaj na Światowida..... no to byłoby klafo. Jeszcze tylko 4 lata i będzie nowy most, tylko gdzie? Mehoffera czy Obrazkowa? Bo żródła różnie podają. pozrd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 02.12.04, 14:33 hej.tych wersji kto zawinil z tym pradem bylo juz tyle ze w kazda nastepna nie wierze wcale, zreszta co nas to obchodzi kto co pominal, prad mial byc, prawda? gdyby bylo tak jak mowisz to nie wciskali by kitu przy odbiorach, a tak dowiedzielismy sie o prowizorce jak padlo!! A ten tramwaj to bylaby super sprawa.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 02.12.04, 15:20 czesc no to ja dzis dzwonilem do AMA idostalem najnowsze newsy (patrz bajki). "Ogrzewanie powinno byc juz we wtorek 7.12.2004, natomiast prad juz lada moment za ogrzewaniem" To byl cytat. A co z tego wyjdzie czas pokaze. Zostalo nam juz tylko wierzyc w to co mowia, a po 45 dniach od 30.10.2004 dochodzi sad :). cCo oczywiscie z przyjemnoscia wykorzystam do zwrotu poniesionych kosztow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 02.12.04, 15:27 moze sie i nie znam ale jak moze ruszyc kotlownia przed pradem? kotly maja sterowanie elektorniczne z tego co pamietam i widzialem, wiec bez pradu nie rusza, widze ze nadal ama-bud wciska ciemnote Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 02.12.04, 15:28 jaki sad po 45 dniach? masz to gdzies napisane? skad o tym wiesz? czy możesz rozwinąć temat? dzieki i pozdrawiam, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 02.12.04, 15:43 w umowie mam napisane ze oddanie lokalu wraz z boksem powinno nastapic nie dalej jak 30.10.2004. Przynajmniej ja tak mam. W umowie sie zabezpieczaja ze termin oddania moze ulec wydluzeniu jesli sa niesprzyjajace warunki atmosferyczne, i sa podane jakie to musza byc warunki, w terminie zdaje sie 45 dni. (tu oczywiscie nie mam pewnosci bo nie mam umowy przed nosem, ale z tego co pamietam bylo to od 30 do 45 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawu Re: WSPOLNE RUSZENIE na AMA-BUD 02.12.04, 16:01 masz jeszcze jeden punkt o opóźnieniu i karach za nie i tam nie ma mowy o powodzie takiego opóznienia, a zdaje sie jest ono możliwe do 2 miesięcy. Poza tym chyba nie mozemy juz mówic o opóźnieniu w odbiorze, bo podpisaliśmy protokoły odbioru, teraz wszystko zależy od tego co napisałeś w uwagach tego protokołu..... Mają 14 dni na ich usunięcie. pozdr., awu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Teklinek bud. B1 bis IP: *.pgnig.pl 08.12.04, 16:06 Cześć, mieszkam na Teklinku, jak chcesz mogę Ci opowiedzieć jak tam się mieszka. Kolega z firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek jest ogrzewanie IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 09.12.04, 08:33 witam.wczoraj zaczeli grzac, nie wiem czy to tylko proba ale grzejniki byly mocno gorące:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz004 Re: jest ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:27 Witam, Chyba nie są to próby, ponieważ prosiłem o telefon z Ama gdyby już zostało załączone ogrzewanie, a wczoraj dzwonili. Teraz czekam na "prąd" i jazda...:)) Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: jest ogrzewanie IP: 195.117.230.* 09.12.04, 09:51 Witam. Dzisiaj będąc na klatce w naszym bloku, zauważyłem notatkę w gablocie, gdzie jest napisane, iż ogrzewanie, co i ciepła woda ma zostać udostępniona lokalom od 10 grudnia. Z windami napisali, że powiadomią jak coś będą wiedzieli. Słyszałem że windy mają zacząć działać do świąt. Fakt że od rana już przy nich pracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: jest ogrzewanie IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 09.12.04, 10:06 hej.kartka na dole wisi juz jakis czas, jak narazie ogrzewanie w terminie, czekam z niecierpliwoscia na prad to pozbede sie tej pajeczynki kablowej na podlodze, wyglada to jak centrum dowodzenia swiatem;)).A przy windach faktycznie ruch od rana do wieczora, chyba sie spiesza:). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: jest ogrzewanie 09.12.04, 10:19 no to super wiadomosci - mam nadzieje ze prad bedzie wkrotce bo od tego zalezy moj odbior ciagle widze w tych samych mieszkaniach jasnosc :-) wszystkie pokoje sa oswietlone zarówkami i jakies prace trwaja. skad prad - to jakas prowizorka, partyzackie podpiecie sie do jakies tablicy? pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: jest ogrzewanie IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 09.12.04, 10:24 :DD od razu po odbiorze czyli w moim wypadku 18.11 okazalo sie ze prad przy odbiorze to byla prowizorka i w zwiazku z tym postawili mini rozdzielnie na 1p do ktorej wszyscy sie podpieli, czesc chyba nawet gdzies z garazy pociagnela kabelki, grzeje sie ta tablica okrutnie, wywala styczniki co jakis czas ale jest prad, ot i cala tajemnica zasilania:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: jest ogrzewanie IP: 195.117.230.* 09.12.04, 10:33 Dokładnie, była prowizorka. Jak rozmawiałem z panem elektrykiem, to sam powiedział, że na początku była prowizorka. Ale pan kierownik budowy musiał zmyślać. Ciekawe, czy z Ama mu kazali, czy samo wpadł by mydlić oczy. W każdym razie to już nie ważne. Ważne by prąd wreszcie był!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: jest ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:46 ma być na 99% jutro, czyli powinien być w poniedziałek... :))) Odpowiedz Link Zgłoś