IP: 212.69.75.* 11.01.02, 13:38
Czy ktoś coś słyszał o tej firmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Robson Re: EDBUD IP: *.acn.waw.pl 14.01.02, 20:59
      Owszem, zetknąłem się z nimi w zeszłym roku. Postaram się streścić czego się o
      nich dowiedziałem.
      Budują na Kabatach - obecnie swój drugi budynek (pierwszy jest już zasiedlony) -
      więc jako deweloper działają od niedawna ale ponoć wcześniej działali jako
      wykonawca na Osiedlu Kabaty. Rozważałem kupno mieszkania od nich. Trochę
      zniechęcił mnie brak profesjonalizmu obsługi w biurze a także fakt, że chcieli
      podpisać umowę i dostać pierwszą wpłatę przed uzyskaniem pozwolenia na budowę.
      Uzyskanie pozwolenia ciągnęło się, w końcu poprosiłem żeby oddzwonili do mnie
      gdy uzyskają pozwolenie. Nie odezwali się do dziś.
      Ogladałem ich pierwszy budynek - jest całkiem w porządku. Windy ciche, garaż
      porządny, niestety nie byłem w mieszkaniach bo wszystkie były już oddane.
      Mimo to zrezygnowałem z nich. Przez przypadek dowiedziałem się, że mój kolega z
      pracy zamieszkał w ich pierwszym budynku. Pewnego dnia w pokoju jego dziecka
      spadły ze dwa metry kwadratowe tynku z sufitu. Po sprawdzeniu okazało się, że w
      drugim pokoju grozi to samo. W rezultacie podbili mu sufit w całym mieszkaniu
      płytami gipsowymi. Jak twierdzi mój kolega podobne "opady" tynku (choć nie tak
      duże)zdarzyły się również w innych mieszkaniach. Cóż - może takie rzeczy się
      zdarzają ale wolałem nie ryzykować. Teraz na pewno zmienią technologię, żeby
      uniknąć takich wypadków.
      Rozmawiałem też z kolegą na temat negocjacji cen - wyglądało to trochę dziwnie
      a na pewno dość "nieformalnie". Nie będę się na ten temat rozpisywał ale
      osobiście byłbym dośc ostrożny przy rozmowach i podpisywaniu umowy.
      Nie chcę absolutnie nikogo zniechęcać - po prostu piszę co wiem i słyszałem -
      więc na koniec dodam, że mieszkania mają ładne i w porównaniu z innymi dość
      dobrze przemyślane. Słyszałem, że podpisali umowę z GE Bankiem Mieszkaniowym
      więc sądzę, że zostali przez nich sprawdzeni.
      • Gość: Paweł Re: EDBUD IP: *.ipartners.pl 17.01.02, 08:36
        Budują nie tylko na kabatach ale także na Woli oraz w Ursusie.
        Z tego co się orientuje jest to dość solidny developer oraz wykonawca.
        Budynki oddają w terminie a nawet przed czasem.
        Sady jerozolimskie- taką nazwę posiada osiedle w Ursusie , składać się będzie
        z 5 budynków.
        Pierwszy bud. oddali w połowie listopada ( w umowie miał być koniec grudnia )
        Drugi budynek jest obecnie tynkowany ( oddanie wrzesień 2002 )
        Trzeci oraz czwarty mają na razie dwa piętra ( oddanie kwiecień 2003 )
        Sam jestem zainteresowany mieszkaniem w Ursusie ( 3 bud. )

Umowy mają podpisane z kilkoma bankami, wiec na pewno byli dobrze prześwietleni.
        Osobiście kontaktowałem się z przedstawicielem GE Banku Mieszkaniowego który,
        chwalił ponad trzy letnią współpracę z Edbudem – jak to ładnie określił mają
        płynność finansową i
        jak do tej pory nie było żadnych problemów.

Pozdrawiam Paweł
        • Gość: Wacek Re: EDBUD IP: 195.94.193.* 18.01.02, 14:55
          Bzdura - budynek 1 w Sadach Jerozolimskich oddali po 31.12.2001 (tak bylo w
          umowie) - do odbioru od 2.01.2002. Co z tego, ze mieli problemy z gazem czy
          czyms takim. To ich sprawa. Czyli nie do konca wywiazali sie z umow.
          A co sie tyczy jakosci wspolpracy z Edbudem to pogadaj z ludzikami, ktorzy
          odebrali mieszkania - napewno kogos spotkasz. Spytaj o dodatkowe koszta,warunki
          podpisania aktow notarialnych itd.
          To bardzo ciekawy temat.
          Pozdrowka
          • Gość: eda Re: EDBUD IP: 212.69.75.* 18.01.02, 16:06
            Czy moglbys cos wiecej powiedziec natemat warunkow odebrania lokali i
            podbisania aktow notarialnych. Bardzo mnie to interesuje, poniewaz moi znajomi
            kupuja od nich mieszkanie w zadaniu drugim.
            • Gość: Paweł Re: EDBUD IP: *.ipartners.pl 19.01.02, 08:30
              Wacku – pisząc o oddani 1 zad. miałem na myśli odebranie kluczy przez
              lokatorów ( tego dowiedziałem się na placu budowy ) , natomiast co do
              współpracy chodziło mi przede wszystkim o solidność oraz uczciwość developera.
              (czy będzie w stanie wybudować mieszkanie i oddać je w terminie – patrząc
              chociażby na drugą stronę ulicy - developer „ Na skraju miasta”- i widząc taki
              bezruch na placu budowy oraz stan zaawansowania robót budynku, budynku który ma
              około 12 miesięczny poślizg - włos się na głowie jeży )
              Jeśli byś mógł podąć jakieś bliższe informacje odnośnie dodatkowych opłat ,
              aktu notarialnego, itp. był bym bardzo wdzięczny. Mam jeszcze ponad rok do
              odbioru mieszkania ( zad.3) ale chciał bym dobrze przygotować do tej
              wiekopomnej chwili.

Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka