Gość: ede IP: 212.69.75.* 11.01.02, 13:38 Czy ktoś coś słyszał o tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robson Re: EDBUD IP: *.acn.waw.pl 14.01.02, 20:59 Owszem, zetknąłem się z nimi w zeszłym roku. Postaram się streścić czego się o nich dowiedziałem. Budują na Kabatach - obecnie swój drugi budynek (pierwszy jest już zasiedlony) - więc jako deweloper działają od niedawna ale ponoć wcześniej działali jako wykonawca na Osiedlu Kabaty. Rozważałem kupno mieszkania od nich. Trochę zniechęcił mnie brak profesjonalizmu obsługi w biurze a także fakt, że chcieli podpisać umowę i dostać pierwszą wpłatę przed uzyskaniem pozwolenia na budowę. Uzyskanie pozwolenia ciągnęło się, w końcu poprosiłem żeby oddzwonili do mnie gdy uzyskają pozwolenie. Nie odezwali się do dziś. Ogladałem ich pierwszy budynek - jest całkiem w porządku. Windy ciche, garaż porządny, niestety nie byłem w mieszkaniach bo wszystkie były już oddane. Mimo to zrezygnowałem z nich. Przez przypadek dowiedziałem się, że mój kolega z pracy zamieszkał w ich pierwszym budynku. Pewnego dnia w pokoju jego dziecka spadły ze dwa metry kwadratowe tynku z sufitu. Po sprawdzeniu okazało się, że w drugim pokoju grozi to samo. W rezultacie podbili mu sufit w całym mieszkaniu płytami gipsowymi. Jak twierdzi mój kolega podobne "opady" tynku (choć nie tak duże)zdarzyły się również w innych mieszkaniach. Cóż - może takie rzeczy się zdarzają ale wolałem nie ryzykować. Teraz na pewno zmienią technologię, żeby uniknąć takich wypadków. Rozmawiałem też z kolegą na temat negocjacji cen - wyglądało to trochę dziwnie a na pewno dość "nieformalnie". Nie będę się na ten temat rozpisywał ale osobiście byłbym dośc ostrożny przy rozmowach i podpisywaniu umowy. Nie chcę absolutnie nikogo zniechęcać - po prostu piszę co wiem i słyszałem - więc na koniec dodam, że mieszkania mają ładne i w porównaniu z innymi dość dobrze przemyślane. Słyszałem, że podpisali umowę z GE Bankiem Mieszkaniowym więc sądzę, że zostali przez nich sprawdzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: EDBUD IP: *.ipartners.pl 17.01.02, 08:36 Budują nie tylko na kabatach ale także na Woli oraz w Ursusie. Z tego co się orientuje jest to dość solidny developer oraz wykonawca. Budynki oddają w terminie a nawet przed czasem. Sady jerozolimskie- taką nazwę posiada osiedle w Ursusie , składać się będzie z 5 budynków. Pierwszy bud. oddali w połowie listopada ( w umowie miał być koniec grudnia ) Drugi budynek jest obecnie tynkowany ( oddanie wrzesień 2002 ) Trzeci oraz czwarty mają na razie dwa piętra ( oddanie kwiecień 2003 ) Sam jestem zainteresowany mieszkaniem w Ursusie ( 3 bud. ) Umowy mają podpisane z kilkoma bankami, wiec na pewno byli dobrze prześwietleni. Osobiście kontaktowałem się z przedstawicielem GE Banku Mieszkaniowego który, chwalił ponad trzy letnią współpracę z Edbudem – jak to ładnie określił mają płynność finansową i jak do tej pory nie było żadnych problemów. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: EDBUD IP: 195.94.193.* 18.01.02, 14:55 Bzdura - budynek 1 w Sadach Jerozolimskich oddali po 31.12.2001 (tak bylo w umowie) - do odbioru od 2.01.2002. Co z tego, ze mieli problemy z gazem czy czyms takim. To ich sprawa. Czyli nie do konca wywiazali sie z umow. A co sie tyczy jakosci wspolpracy z Edbudem to pogadaj z ludzikami, ktorzy odebrali mieszkania - napewno kogos spotkasz. Spytaj o dodatkowe koszta,warunki podpisania aktow notarialnych itd. To bardzo ciekawy temat. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eda Re: EDBUD IP: 212.69.75.* 18.01.02, 16:06 Czy moglbys cos wiecej powiedziec natemat warunkow odebrania lokali i podbisania aktow notarialnych. Bardzo mnie to interesuje, poniewaz moi znajomi kupuja od nich mieszkanie w zadaniu drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: EDBUD IP: *.ipartners.pl 19.01.02, 08:30 Wacku – pisząc o oddani 1 zad. miałem na myśli odebranie kluczy przez lokatorów ( tego dowiedziałem się na placu budowy ) , natomiast co do współpracy chodziło mi przede wszystkim o solidność oraz uczciwość developera. (czy będzie w stanie wybudować mieszkanie i oddać je w terminie – patrząc chociażby na drugą stronę ulicy - developer „ Na skraju miasta”- i widząc taki bezruch na placu budowy oraz stan zaawansowania robót budynku, budynku który ma około 12 miesięczny poślizg - włos się na głowie jeży ) Jeśli byś mógł podąć jakieś bliższe informacje odnośnie dodatkowych opłat , aktu notarialnego, itp. był bym bardzo wdzięczny. Mam jeszcze ponad rok do odbioru mieszkania ( zad.3) ale chciał bym dobrze przygotować do tej wiekopomnej chwili. Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś