macc3 02.09.08, 13:34 Potrzebuję opinii o inwestycji Dobrolin na Jana Kazimierza ( Wola ). Cena wyjściowa 8,2 tys/m2. Znacie tego developera? Czy wg Was okolica i inwestycja jest atrakcyjna? Czy ktoś może negocjował z nimi warunki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AAC Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.crowley.pl 04.09.08, 09:56 Osiedle wygląda ciekawie, czy ktoś może kupił albo kupuje tam mieszkanie? Pani w biurze, na którą trafiłem, jest strasznie nierozgarnięta i szukam lepszego źródła informacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 19:13 ciekaw czy prezes rozgarnięty i robotnicy na budowie. Może ta pani symbolizuje całkowitą fuszerkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 21:34 Podobnież śmierdząca to okolica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAC Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.centertel.pl 04.09.08, 21:41 Czemu śmierdząca? Sporo tam się buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak 22 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.met.pl 03.10.08, 21:40 Położenie w szybko rozwijającym się rejonie Warszawy, z dogodną komunikacją z centrum miasta (tramwaj, autobus), a jednocześnie zabudowa od strony cichej ulicy i sąsiedztwo terenów zielonych gwarantują atrakcyjną lokalizację. Budowa osiedla mieszkaniowego "Dobrolin" będzie realizowana na warszawskiej Woli przy ul. Wolskiej 153 przy założeniu, że I etap inwestycji zostanie zrealizowany od strony ulicy Jana Kazimierza. Rejon ulic Wolskiej i Połczyńskiej pozostaje w zainteresowaniu wielu firm deweloperskich i w okresie trzech – czterech lat powstanie tu średniej wielkości enklawa mieszkaniowa. Bliskość centrum, łatwa komunikacja, bliskość centrów handlowych, przy jednoczesnym oddaleniu od ruchliwej arterii, jaką jest ulica Wolska, to niewątpliwe atuty tej lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: home Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.met.pl 03.10.08, 22:13 Spółka wmurowała właśnie kamień węgielny pod osiedle Dobrolin w Warszawie. W pierwszym etapie, który ma zostać ukończony w IV kw. 2009 r., powstanie 211 mieszkań. Nabywców znalazło na razie 20 proc. lokali (sprzedaż ruszyła w lipcu). Całość inwestycji ma być gotowa do końca 2011 r. Przewidziano jeszcze drugi etap "mieszkaniowy" i część biurową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgarnity Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 90.168.133.* 11.10.09, 22:49 Dobrze ze tacy jak ty sa rozgarnieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źródełko Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.met.pl 03.10.08, 21:30 Ciekawa, nowoczesna architektura, wysoki standard i jakość wykończenia, eleganckie elewacje, dbałość o każdy szczegół architektoniczny – to elementy stawiające inwestycję na najwyższym poziomie. Jedną z podstawowych zalet tego osiedla jest szeroka oferta mieszkań dwu- i trzypokojowych, najbardziej poszukiwanych na rynku. Kolejne zalety tej inwestycji to jej podwyższony standard: okna wykonane z drewna, z szybami o wysokich parametrach izolacji termicznej i akustycznej, drzwi antywłamaniowe, balkony lub obszerne tarasy, domofony z opcją video, chroniony i monitorowany teren, komfortowe windy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco100 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.aster.pl 14.05.09, 08:54 witam, mam pytanie czy ktoś z was kupił tam mieszkanie czy warto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek320 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 20.05.09, 13:54 Warto, kupiłem tam mieszkanie dobra lokalizacja prace na budowie bardzo sprawne wszystko wygląda oki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U nas o.k. Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:02 My z mężem kupiliśmy mieszkanie i jesteśmy zadowoleni. Chociaż obsługa, to fakt, działa trochę opieszale i czasem naprawde dużo wody w Wiśle upływa zanim załatwi się sprawę, to jednak wydaje się uczciwa i nastawiona na współpracę. Nie mieliśmy też żadnego najmniejszego nawet problemu z kredytem. Ktoś tu pisał, że prawnik odradził mu zakup. Banki nie odradziły. Nasz bank kredytował już klientów Dantexu i nie miał zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek_ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.chello.pl 01.10.08, 13:38 Faktycznie panienka w biurze mało rozgarnięta ;) Na wyprodukowanie 2 linijek jako "ewa;" potrzebowała 2 minut, jako "Grazka" minuty, ale już jako "zbyszek" musiała się troche postarać i 7 linijek pisała aż 12 minut ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:06 Ja nie jestem ani Ewa ani Zbyszek dla odmaniy a Marta. Kupiłam mieszkanie już w 2010 roku i jest o.k. Mi sie bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa; [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 13:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 16:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepa 1 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 16:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.chello.pl 01.10.08, 18:41 Głupia, nachalna reklama. Chyba sprzedaż idzie kiepsko, skoro trzeba się chwytać takich sposobów, co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACC33 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.crowley.pl 02.10.08, 09:22 Utwierdziłem się tylko w przekonaniu, żeby się od tej inwestycji trzymać z daleka, dziwny developer i dziwna budowa... Zero profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gateway Dobrolin Jana Kazimierza śmierdząca sprawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 09:52 Zlewnia szamba w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Maciej Karol W Re: Dobrolin Jana Kazimierza śmierdząca sprawa. IP: 217.149.242.* 02.10.08, 13:07 A na przeciwko przepiękny widok z okien na trasę szybkiego ruchu Warszawa-Poznań plus gratisowy bonus - widok na cmentarze wolskie z atrakcją w postaci listopadowego kopcia ze zniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek2 Re: Dobrolin Jana Kazimierza śmierdząca sprawa. IP: *.met.pl 03.10.08, 21:17 a jak kolega widzi cmentarz z ulicy Jana Kazimierza ,chyba przez lunetę dziadka z Kobyłki Małej i trasę do Poznania (a nie na Poznań- wichmenie)też hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 21:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mail9 [...] IP: *.met.pl 03.10.08, 21:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.chello.pl 03.10.08, 22:19 firma trochę dziwna, jak ktoś jest antysemitą to niech tam raczej nie wchodzi:-), ale nie słyszałem o większych przewałach w ich wykonaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka 28 [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepka Re: Dobrolin Jana Kazimierza śmierdząca sprawa. IP: *.met.pl 03.10.08, 21:25 Dantex, deweloper biurowy i mieszkaniowy, prawomocne pozwolenie na budowę uzyskał w czerwcu. Prace budowlane ruszyły na początku lipca.Na działce o powierzchni ok. 2,1 ha powstaną siedmio- i dziewięciopiętrowe budynki. Inwestycja obejmuje mieszkania popularne o podwyższonym standardzie z garażem podziemnym, część usługową oraz powierzchnie biurowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepka 22 Re: Dobrolin Jana Kazimierza śmierdząca sprawa. IP: *.met.pl 03.10.08, 21:26 Sprzedaż mieszkań odbywa się także w etapach. Obiekt jest sprzedawany w systemie płatności 15/85. Oznacza to, że 15 proc. wartości mieszkania wpłaca się przy podpisaniu umowy, pozostałe 85 proc. przy odbiorze kluczy. Ceny wahają się od 7,6 tys. zł do 8,8 tys. zł za mkw. Najmniejsze mieszkania mają powierzchnię 30 mkw., a największe prawie 100 mkw. Większość mieszkań to lokale dwu-, trzypokojowe. Od pierwszego lipca, kiedy to rozpoczęto sprzedaż, nabywców znalazło ok. 15 proc. wszystkich mieszkań pierwszego etapu. Wartość całej inwestycji to około 400 mln zł. Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bqamet Re: Dobrolin Jana Kazimierza śmierdząca sprawa. IP: *.met.pl 03.10.08, 21:28 Osiedle Dobrolin - ogródki z tarasami, balkony lub przestronne tarasy w ramach każdego z mieszkań; - windy z poziomu garaży; - bezpieczny plac zabaw dla dzieci; - całodobowa ochrona i monitoring osiedla; - prywatny ogród na dachu budynku dostępny dla mieszkańców; - sauna i fitness; - bezpłatna opieka medyczna dla mieszkańców w ramach sieci placówek Dantex Med; - TV kablowa, Internet; - domofony z opcją video ; - brak ruchu kołowego na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dantexxx [...] IP: *.met.pl 03.10.08, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok [...] IP: *.met.pl 03.10.08, 22:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolt Rozmawiasz sam ze sobą. Przestań już. IP: *.centertel.pl 04.10.08, 06:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenada Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 16:01 Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrolin Srobrolin Ale buraki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 21:40 Myślą, że ktoś się nabierze na ich reklamy buehehehe. Funsetterzy z tej firmy powinni kury szcz... prowadzać, a nie zajmować się marketingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Fuszerka na calego IP: *.gitd.gov.pl 11.10.08, 13:24 Jako że zupełnym przypadkiem mam tam swojego agenta, to wiem że ściany są zawilgocone i na większości kondygnacji pojawił się grzyb. Obecnie trwa wzmożona akcja zagipsowywanie zielonych powierzchni. Wcześniej już zagipsowano większość poprzecinanych kabli elektrycznych. Kaloryfery też nie za bardzo trzymają się ścian- zapewne reakcja będzie podobna. Jesli znajdzie sie chetny, to moge poprosic mojego agenta :) o zrobienie paru fotek- na razie znam to wszystko z opowiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwszy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 15:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: Fuszerka na calego 14.11.08, 10:05 Ja poproszę na satorianus.malpa.yahoo.com Szwagier tam robi i opowiadał podobne historie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Fuszerka na calego- specjalnosc dantexu IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 21:43 nie polecam dewelopera ze względu na ogromne fuszerki, wychodzące na etapie wyposażania mieszkania, nie wspominając już o przekrętah prawnych i podatkowych. Przy tym wszystkim grzyb goszczący na ścianach to mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Fuszerka na calego- dantex IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 22:14 ja do tej pory sądze sie z dantexem. nie polecam, szkoda nerwów i czasu.deweloper wbrew pozorom nieuczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz M. Re: Fuszerka na calego- dantex IP: *.ptim.net.pl 29.03.09, 14:38 A możesz powiedzieć w jakiej inwestycji kupiłeś mieszkanie i dlaczego sądzisz się z Dantexem. Ostatnio obniżyli ceny na wybrane lokale. Ale jak im wysłałem maila z pytaniem o konkretne dane to nic mi nie odpisali. Zadzwoniłem i ponowiłem prośbę drogą mailową i nadal cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Fuszerka na calego- dantex IP: *.gprs.plus.pl 29.03.09, 21:31 W kontaktach z dantexem, mam wrażenie że osoby pracujące w biurze sprzedaży są tam za kare, klient jest traktowany jak natręt. Wybrałam tam mieszkanie ale mój prawnik mi odradził twierdząc że w sądach jest na ich temat głośno. Zbyt duże ryzyko by ładowac duze pieniądze u tak niestabilnego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
lmosiej Re: Fuszerka na calego- dantex 30.03.09, 11:34 Dzięki za informację. Ogólnie też mam takie wrażenie o tych sprzedawcach. A czy znalazłaś już jakieś mieszkanie gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Fuszerka na calego- dantex IP: *.ip.netia.com.pl 04.08.11, 12:36 dlaczego? co jest nie tak z tym deweloperem? pytam bo jutro zamierzam podpisac umowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara320 [...] IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 20.05.09, 13:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol z Mokotowa [...] IP: *.met.pl 22.05.09, 09:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Fuszerka na calego IP: 82.139.59.* 19.04.09, 16:59 skąd macie te wszystkie informacje dotyczące dantexu? Chciałbym zobaczyć konkrety. szykuje się na kupno mieszkania i nie wiem czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny [...] IP: *.met.pl 22.05.09, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.bartosiewicz Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:42 Solidna architektura, dobry projekt, bezusterkowe wykonawstwo - dobra polska robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 82.139.59.* 19.04.09, 17:01 proszę o więcej informacji? zastanawiam się czy jest tu ktoś kto kupił tam lokali jakie ma na jego temat zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 212.76.37.* 23.04.09, 18:50 Witam, Kupiliśmy właśnie tam mieszkanie z pakietu promocyjnego i narazie wygląda wszystko ok. Jedynie co kuje w oczy to niekompetencja pracowników biura sprzedaży. Poprostu totalne nieporozumienie. Nie więdzą kompletnie co sprzedają. Bardziej profesjonalną obsługę można spotkać w markecie. Co do mieszkania, to pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Jeszcze kilka miesięcy do odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
pauola Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 06.05.09, 13:50 Witam, bardzo proszę o bliższe informacje, kiedy dokładnie odbieracie mieszkanie? Zastanawiamy sie nad zakupem, ale kontakt z nimi pozostawia wiele do zyczenia, wiec mamy watpliwosci co do profesjonalizmu i wiarygodnosci dewelopera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 212.160.172.* 08.05.09, 11:16 ja tez jestem na etapie kupna mieszkania tam. mój brat tez kupował mieszkanie nowe od innego developera na które nie było złych opini a połowa lokali ma grzyby a skrzynki na listy sa na zewnatrz przy smietnikach więc...każdy developer coś zwali... ceny maja dobre, lokalizacja tez, oferta marketingowa tez jest ciekawa ale spowodowana aktualna sytuacja na rynku. mało osób kupuje mieszkania teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:25 Ja tez mam watpliwosci do biura sprzedazy. Widzialem ich na targach.Koles z strasznie zapita geba strasznie cwaniakowal jakie to on fajne mieszkania sprzedaje.Rozwalil mnie tekst, ze trzeba sie spieszyc z kupnem bo mieszkania sprzedaja sie calkiem niezle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.privacyfoundation.de 14.05.09, 23:08 Na targach w Pałacu Kultury miałem okazję rozmawiać z szefem. Faktycznie cwaniactwo aż kipiało. Ale sama inwestycja mnie zainteresowała. Wycieczka do biura sprzedaży i już na wstępie mocno odechciało mi się kontaktów z tą firmą. Wspomniana na początku Pani wypadła akurat w miarę najlepiej. Może nie do końca rozgarnięta, ale przynajmniej się starała a i kontakt całkiem sympatyczny. Nie polecam kontaktu z gburowatymi Panami. Swoją drogą to trochę zdziwił mnie panujący na budowie język rosyjski. No ale może polscy robotnicy siedzą cały czas na wyspach ;) Jak na razie mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciekawa lokalizacja, z drugiej pewne obawy co do samego developera. A i jakiś taki nieład na budowie nie napawa optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awer Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 77.79.220.* 21.05.09, 10:47 > Jak na razie mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciekawa lokalizacja, z > drugiej pewne obawy co do samego developera. A i jakiś taki nieład na budowie > nie napawa optymizmem. Byłem zobaczyć wczoraj jak to wszystko wygląda (tylko z zewnątrz). Moim zdaniem to jest studnia w studni i to prawie zamknięta. O ile ktoś kupi mieszkanie z oknami na zwnątrz, to Ci w środku studni mają mało światła. Jakieś 26m do oknien. Można wędką wyciągać obiadek sąsiadowi. Miejsce też nie za ciekawe. Obecnie pustka do okoła, same rozwalające sie rudery lub biura i cmentarz. Dobrze, że jest park, dość dobra komunikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opopo [...] IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 21.05.09, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awer Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 77.79.220.* 21.05.09, 13:18 Nie widziałem nieładu, bo go nie mozna tak zobaczyc. Konstrukcja budynku stoi. Aby powiedziec cos o nieladzie, trzeba wejsc do srodka, a tego zwykly klient nie zobaczy. Mnie interesowała okolica i słynne ścieki. Najbardziej mnie wlasnie to interesuje. Jak to dokladnie z tym smrodem jest. Ma ktos doswiadczenie lub wiedze na ten temat? Zapewne przez caly czas smrodu nie ma. Zapewne pojawia sie kiedy przywoza scieki lub cos przepompowują. Jak on daleko sie roznosci od tej zlewni? Gdzie ona dokladnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomet 12 [...] IP: *.met.pl 22.05.09, 09:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila [...] IP: *.met.pl 22.05.09, 09:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 22.05.09, 09:54 Weź się idiotko (albo idioto) nie kompromituj. Już przecież w jesieni 2008 wypowiedzi z tej domeny cuchnęły naganianiem. Przeleć sobie spis postów w górę i zobacz, co się z nimi stało ;) Uważaj bo uwierzę, wielkie kolejki i trzeba czekać w kolejce ha ha dziękuję za dobry dowcip w piątkowy poranek. Jeszcze pewnie wzięłaś kredycik i wio... żałosne, żałosne, po trzykroć żałosne. Dam Ci dobrą radę, zamiast siedzieć na domenie met.pl i szukać frajerów, weźcie lepiej i obniżcie ceny. Nie o 5%, nie o 10% ale po prostu o 40-50%. Gwarantuję wam, że mieszkani sprzedadzą się na pniu bez potrzeby fantazjowania o tłumach w biurze sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 22.05.09, 13:04 jak Ci nie stać na takie mieszkanie to po co o tym piszesz są tańsze mieszkania i jak Ci nie stać to tam sobie kup napwno obniżą Ci o 40 - 50 % hihih Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 22.05.09, 13:59 Czaruś, żeby posługiwać się umiejętnie ironią, to trzeba mieć nieco więcej oleju w szarych komórkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awer Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 77.79.220.* 22.05.09, 10:36 Byłem koło ich biura chwilę przed 18, czyli przed zamknięciem. W środku były dwie osoby z obsługi. Byłem tam sam, żadnych kolejek :] Pani Kamila zapewne nie jest naganiaczką ani klientką, tylko zwykłą osobą której się nudzi. Takie osoby mają nawet odpowiednią nazwę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.dedibox.fr 22.05.09, 11:51 Przyznam szczerze, że jakiś specjalnych tłumów w biurze sprzedaży to ja również nie widziałem. To co mnie zastanawia to termin oddania inwestycji. Na targach w PKiN zapewniano mnie, że mieszkania pojawią się na przełomie czerwca/lipca, w biurze sprzedaży, że w okolicach października, natomiast RedNet organizujący grupowy zakup mieszkań w tej inwestycji podaje marzec przyszłego roku jako termin oddania mieszkań (choć podobno prace wyprzedzają mocno harmonogram). Tak czy inaczej ja zakładam wariant marcowy. Czy ktoś z Was indywidualnie negocjował już cenę zakupu? Ciekawi mnie ile można uszknąć z ceny ofertowej, która biorąc pod uwagę obecną sytuację z kredytami nie jest wcale jakoś specjalnie niska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awer Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 77.79.220.* 22.05.09, 13:26 (...) > biurze sprzedaży, że w okolicach października, natomiast RedNet organizujący > grupowy zakup mieszkań w tej inwestycji podaje marzec przyszłego roku jako > termin oddania mieszkań (choć podobno prace wyprzedzają mocno harmonogram). Tak > czy inaczej ja zakładam wariant marcowy. Dobrze zakladasz. Bardziej zaawansowane budowy, maja terminy oddania na pazdziernik. Tutaj wydaje sie, ze raczej nie wyrobia sie przed koncem roku. IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 22.05.09, 13:38 a możesz podac konkrety, które budowy w Warszawie są bardziej zaawansowane i maja terminy na październik tego roku ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oficjalnie Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 17:40 Budowa została rozpoczęta 1 lipca 2009 roku .Obecnie trwają prace tynkarskie wewnetrzne i elewacyjne zewnętrzne .Wydanie pierwszych kluczy przewidywane jest na koniec września 2009 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 22.05.09, 13:06 stoisz pod ich biurem sprzedaży od listopada ???? bo wtedy napisałes ierwszego posta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awer Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 77.79.220.* 22.05.09, 13:17 > stoisz pod ich biurem sprzedaży od listopada ???? bo wtedy napisałes > ierwszego posta Chyba pomyliles osoby. Forum czytam od dwoch dni... W listopadzie to ja nawet nie wiedzialem, ze cos tam buduja. Nawet ta dzielnica mnie nie interesowala :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 15:08 Czytam te posty i śmiech pusty mnie ogarnia.Kupiłam tam przed tygodniem mieszkanie .Budują od lipca 2008 a już tynkują na zewnątrz i wewnatrz ,pracuje tłum ludzi na budowie .W biurze sprzedaży ( byłam kilka razy) zawsze jest tłok widziałam ile osób podpisuje umowy. Wczesniej przed kupnem byłam na Cybernetyki 19 -wybudowali w tym roku kompleks biurowy -ślczny .Kto chce może pojechać ,ochrona wpuszcza na teren.Mozna wejść do biurowców -standard taki że marzenie.Radzę sprawdzić bo jest na co popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.trinity.nullroute.net 23.05.09, 23:29 Ewka, w której klatce kupiłaś mieszkanie? Może będziemy sąsiadami :) Oczywiście jak się w końcu zdecyduję na zakup ;) Z kim podpisywałaś umowę? Jakieś negocjacje? W przyszłym tygodniu podjadę na Cybernetyki, może łatwiej będzie podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.06.09, 19:16 Zapraszam wszystkich na uruchomione właśnie forum mieszkańców osiedla Dobrolin www.dobrolin.waw.pl/forum. Proponuję, aby wszelkie sprawy związane z osiedlem były poruszane w jednym miejscu, a nie na wielu forach. Mam nadzieję, że na nowym forum spotkamy się zarówno my Mieszkańcy, jak i osoby zainteresowane kupnem mieszkania na Naszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloterek Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: 62.233.138.* 26.06.09, 10:18 Zastanawiam się na kupnem mieszkania w tej inwestycji, ponieważ cena jest w miarę atrakcyjna w porównaniu do sąsiadów i duży wybór mieszkań. Jednak pracownicy biura dewelopera fatalni :( Zero profesjonalizmu i podejścia do tematu, na maila zwrotnego nie ma co liczyć. Jeżeli ktoś z was kupił prośba o info, czy są szanse na negocjacje i z kim rozmawiać, licząc na profesjonalne podejście do tematu? Prośba o maila sloterek.malpa.gmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
i.patrycja Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum 05.07.09, 00:36 Byłam w biurze sprzedaży 3 razy. Poważnie zastanawiałam się nad zakupem - podobają mi się rozkłady. Jednak ostatecznie zrezygnowałam i szukam dalej. O ile na początku Pani Marta (z biura) wydała mi się osobą kompetentną, uprzejmą, to ten drugi pracownik (nie znam imienia) - na maksa zagubiony - jak oprowadzał mnie po mieszkaniach to pomylił klatki. Kierownik sprzedaży natomiast - straszne - bardzo trudno się z nim dogadać --> stwierdziłam, że nie chcę podpisywać z nimi umowy - chociaż fajna lokalizacja. Jednak nie chcę kupować u dewelopera, z którym ciężko się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riko [...] IP: *.met.pl 06.07.09, 23:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: *.jmdi.pl 07.07.09, 17:48 >> To jesteś jedną z niewielu ,którzy się nie dogadują .Jak do tej pory udalo się to 135 osobom . Skąd takie dokładne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franco Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.09, 19:43 A zapita morda przedstawiciela handlowego to część folkloru wolskiego za który trzeba dodatkowo placic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 20:10 Pani, "i.patrycja" ma 100% rację. W biurze byłem 5 razy, po trzeciej byłem zdecydowany na zakup w 98% po ostatniej jest już 40/60 na nie. Podczas pierwszej rozmawiałem ze wspomnianym Panem, niestety nie uzyskałem żadnych informacji poza folderem reklamowym i wydrukiem kilku rzutów mieszkań, druga wizyta i rozmowa ze wspomnianą Panią nastroiła mnie optymistycznie, uzyskałem sporo informacji i umówiłem się na obejrzenie mieszkania, trzecia wizyta, okazuje się, że mieszkania nie mogę obejrzeć bo była wylewka. Czwarta i piąta wizyta i jest coraz gorzej, Pani się plącze raz mówi, że dane mieszkania są sprzedane i namawia na te na najwyższym piętrze ponoć jedyne wolne (droższe), później okazuje się, że te na niższych piętrach też są wolne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol [...] IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 09.07.09, 10:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol [...] IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 09.07.09, 13:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i.patrycja Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum 10.07.09, 21:51 Do "pol" - nie rozumiem skąd tyle negatywnych emocji w tym, co tutaj piszesz. A powiedz mi, kupiłeś tam mieszkanie? Albo miałeś styczność z tą inwestycją. Ja zdecydowałam się opowiedzieć, co sądzę po spotkaniu z developerem i obejrzeniu budynków. I tyle - bo przecież po to jest to forum - wymiana opinii, itp. - definicji nie trzeba chyba dodawać:) Ciekawi mnie, gdzie kupiłeś/kupujesz mieszkanie. Co do Dobrolina - tak jak już napisałam. Wizualnie - super, rozkłady OK - jednak nie dogadałam się z tym kierownikiem sprzedaży - rozmawiałeś z nim? Zakup mieszkania, to nie zakup roweru, gdzie kupujesz i sobie jeździsz od razu a z gościem sprzedającym masz kontakt tylko raz. Jeżeli ciężko jest się dogadać z developerem, jest taki, że sam nie wie,czy chce z Tobą rozmawiać, czy nie - to jak będzie układała się współpraca znim w przyszłości (odbiór mieszkań, potencjalne usterki i ich naprawianie, itp)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol [...] IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 13.07.09, 10:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i.patrycja Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum 13.07.09, 16:58 Nie mam "żalu" odnośnie ceny. W ogóle żadnego do nich żalu nie czuję :) bo i niby dlaczego miałabym. Co do cen - to są bardzo konkurencyjne do innych inwestycji na Woli - nigdzie nie znajdzie się mieszkanie w takiej cenie jak na osiedlu Dobrolin a jak kupujesz przez agencję Red Net - ceny są naprawdę dobre. Mnie trochę odstraszył sposób,w jaki rozmawiało mi się z kierownikiem i ten Pan ze sprzedaży. Widziałam jednak większość aktualnych inwestycji na Woli, i nie wykluczam powrotu do Dobrolina, bo u każdego inwestora jest coś nie tak - a to widok na parking, na cmentarz, na zajezdnię. Wychodzisz na balkon, a tam już okna sąsiada. Często można spotkać mieszkania ciekawe rozkładowo, ale przy torach kolejowych. Jak widac nie ma idealnego mieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi.v Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: 192.232.79.* 28.07.09, 15:45 A ile koleżanko można wynegocjować przez Red Net w stosunku do ceny wyjściowej? Odpowiedz Link Zgłoś
i.patrycja Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum 28.07.09, 23:32 Od Red net miałam propozycję 400 tys. za mieszkanie ok 51 m kw (w tym takze garaż). Jak z nimi rozmawiałam -> nie mówili, że negocjacje to nie wiadomo..ze mozna spróbować. Jak podałam swoją cenę - to powiedzieli, że nie da rady (ale musieli się skontaktować z developerem w tej sprawie). Dla mnie 400 tys. o bardzo dobra kwota, bym kupila to mieszkanie, ale zawsze warto jeszcze sie troche targowac. Na moje pytanie odnosni ceny (bo miałam napisać w mailu) - dostałam tylko odpowiedź " Cena nie została zaakceptowana przez developera" --> i tyle. Żadnej innej propozycji. Z racji, że mieszkanie jest OK, ale nie zachwyciło mnie, przerwałam sprawę --> i szukam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi.v Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: 192.232.79.* 29.07.09, 09:55 Dzięki wielkie za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: 94.75.108.* 22.08.09, 03:08 Dobrolin jeszcze sie buduje, na Olbrachta w inwestycji DD mozna kupic po 7800 za metr z garazem. Tyle, ze z drugiej reki - od spekulantow. Kumpel z pracy zlozyl dzis im oferte na 7500/m2, zobaczymy co odpowiedza. Ja kupilam od nich na Mokotowie na Bobrowieckiej po 8400 - jestem po umowie przedwstepnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol [...] IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 09.07.09, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol [...] IP: *.89.107.171.static.crowley.pl 09.07.09, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: Forum Dobrolin: www.dobrolin.waw.pl/forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:36 Po pierwsze dziwi mnie Pana agresja (może jest Pan którymś z pracowników bok-u;), po drugie nie pisze się posta pod postem, po trzecie forum jest do wyrażania opinii na temat inwestycji Dantex/os. Dobrolin co też zrobiłem, Pan natomiast pisze nie na temat i się ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No more Dobrolin Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.94.201.* 20.07.09, 12:13 Witam wszystkich, jako osoba zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji (w programie wynajmujesz- kupujesz) z zainteresowaniem obserwowałem toczącą się tu dyskusję. Bogatszy o spostrzeżenia z przeszło 4 miesięcy kontaktów z przedstawicielem biura sprzedaży, zdecydowałem się podzielić z Państwem swoimi obserwacjami: - Osoba z biura sprzedaży tygodniami zwlekała z odpowiedziami na nasze maile, pomimo, że po ich wysłaniu kontaktowaliśmy się telefonicznie prosząc o udzielenie odpowiedzi. Odpowiedzi i jakiekolwiek zainteresowanie uzyskaliśmy dopiero po tym jak przesłaliśmy nasze pytania Prezesowi Dantexu. - Wraz z naszymi kolejnymi pytaniami na temat szczegółów programu okazało się, że nie są one jeszcze doprecyzowane. Moim zdaniem deweloper ośmiesza się reklamując i oferując produkt, który okazuje się nie przemyślany i nie konkretny. Ośmieszają się również pracownicy biura sprzedaży, którzy nie byli w stanie podjąć żadnej wiążącej decyzji i z wszystkim szli do kierownika, który też często nie był władny. Nie zrażeni wybitnie nieprofesjonalnym zachowaniem udaliśmy się na spotkanie z uroczym kierownikiem biura sprzedaży, na którym doprecyzowaliśmy ostateczne warunki zakupu mieszkania w wspomnianym wyżej programie. Pozostało jedynie podpisać stosowane umowy, przelać pieniądze i czekać na obiór kluczy. Zamiast dokumentów otrzymaliśmy telefon od pracownika biura sprzedaży, który poinformował nas, że "prezes Dantexu stracił entuzjazm do programu i podwyższył cenę mieszkania o 35 tyś.". Oczywiście podziękowaliśmy za ciekawą propozycję i na nowo rozpoczęliśmy poszukiwanie mieszkania - oczywiście u innego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 94.254.173.* 22.07.09, 21:45 Ja po przeczytaniu całego wątku nabieram coraz wiecej wątpliwości do tej inwestycji. Ewidentnie widać, że pracownicy firmy spamują to forum i wiecie co TO RAZI:P Zlewnia, cmentarz i te grzyby na ścianach mnie zraziły do Dobrolina Odpowiedz Link Zgłoś
i.patrycja Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 23.07.09, 19:49 do elle --> akurat tutaj nie ma cmentarzy, a grzybów tez nie widziałam:) To, co mnie zniechęciło, to niezbyt przyjemne spotkanie z kierownikiem sprzedaży. Z drugiej strony, jak tak szukam tego mieszkania, to zawsze jest coś. Jednak oczywiście kupię tam, gdzie większość będzie na plus:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:47 Kojarze Ciebie z inwestycji Dom Deweloper jesteś raczej namolna i nie masz kaski .Jak pamietam przyjechałaś z Pniewki k.Zamościa i chcesz się do Stolicy przenieść.Chyba Cie nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo41 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.mpwik.com.pl 24.07.09, 13:33 My kupilismy mieszkanie w Dobrolinie, jak już wspominałem na tym forum. Grzybów nie widziałem, do cmentarza nie jest blisko. Jest za to park i dobre połączenie z centrum. Jedynym mankamentem jak do tej pory okazało się sławne już biuro sprzedaży:-) Ale cóż przebrnęliśmy przez te męki i jak narazie wpółpraca układa się już nienagannie. Czekamy do końca roku na odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 15:00 ten park to wlasnie cmentarz :)Polaczenie jest super szkoda tylko,ze malo ciekawymi podziemiami trzeba dochodzic do przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.polkomtel.com.pl 16.04.12, 11:13 Witam, czy mogłabym uzyskać od Was więcej informacji na temat inwestycji i Waszej oceny w momencie po odbiorze, gdyż zastanawiam się nad kkupnem mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.12, 21:58 Nie popełnij mojego błędu i kup gdzie indziej ... Deweloper wykonał zbyt cienkie stropy, ściany i posadzki oraz podłączył wszystkich do jednego przewodu wentylacyjnego także jak się chce na chwile nie uczestniczyć w życiu rodzinnym sąsiadów to trzeba wkładać zatyczki do uszu. Słychać nawet golarkę elektryczną sąsiada. Jak ktoś chodzi w mieszkaniu nad nami to czuć wibracje na ścianach i posadzce. Planujemy z sąsiadami zlecić badania akustyki i dokładnie sprawdzić projekt oraz zastosowane materiały oraz jakość wykonania konstrukcji żelbetowej i murów i posadzki bo coś jest nie tak. Nikt z nas nie spotkał się z czymś takim wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagódka Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 194.181.198.* 21.06.12, 16:13 PROSZĘ O KONTAKT W SPRAWIE DOBROLIN. Myślę o zakupie w tej lokalizacji, ale mam wątpliwości po tym co Pan napisał. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.68.192.* 23.07.12, 11:09 Tak zgadzam się w pełni jeśli chodzi o akustykę. Jest beznadziejnie! Pozatym blok wybudowany z bardzo słabych materiałów, proszę spojerzec na rdzewiejące(!) drzwi w 1 etapie, brudną elewacje od strony dziedzinca, rdzewiejące barierki na balkonach. gratuluję projektantom pomysłu łączenia kostki granitowej z płytami betonowymi - po prostu idioci!!(3 etap). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.cegedim.fr 05.02.13, 16:32 unikajcie 3 etapu - my dopiero po podpisaniu umowy dowiedzielismy sie o tym, ze od strony Wolskiej ma być biurowiec - ściana w ścianę z tym budynkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoczniowiec Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 17:14 Serio? Jakoś 1,5 roku temu byliśmy w biurze sprzedaży i mówiono o tym wprost, poza tym była bryła biurowca na wizualizacjach. Nie kupiliśmy mieszkania z innego powodu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.cegedim.fr 06.02.13, 10:17 niestety my kupowaliśmy przez pośrednika, który wprowadził nas w błąd. Powiedziano nam, że bryła biurowca nie wyjdzie poza obrys budynku, a także że biurowiec będzie w pewnej odległości (kilka metrów) od bloku. A jaki był Państwa powód (jeśli można wiedzieć)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka 25 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 17:18 To co Ty przez 4 miesiące mieszkanie kupowałeś.Jakiś niezrównoważony jesteś.Ja kupiłam w 5 dni ,podpisałam umowę notarialną (przedwstępną ) i jest super.Byłam wczoraj na budowie -prace idą w zawrotnym tempie.Kończą elewacje -klinkiery i wstawiają windy, ogrodnik zagospodarowuje ogród na dachu. .Piękna inwestycja dla tych którzy chcą rzeczywiście kupić a nie pofilozofować i głowę zawracać .Może brak kaski i wybujałe marzenia są Twoim problemem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.home.aster.pl 30.09.10, 17:52 a możesz podac konkrety, które budowy w Warszawie są bardziej zaawansowane i maja terminy na październik nastepnego roku ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:52 To co Ty 4 miesiące kupowałeś mieszkanie...........Wariat jesteś ,czy kasy brak i d........zawracasz .A w programie dlaczego ? Nie masz kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
pauola Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 14.08.09, 09:36 nie rozumiem o co Panu chodzi? Czy skorzystanie z oferty, ktora zostala przygotowana przez dewelopera jest niezgodne z prawem? Mnie raczej zastanawia dlaczego Państwo jesteście tacy napastliwi? Mam raczej podejrzenia, ze ta oferta jest chwytem marketingowym a nie realna oferta, a teraz deweloper probuje sie z niej wycofac z nadzieja ze nie bedzie dymu i nie bedzie postrzegany jako nierzetelny partner, byc moze dla Pana kwota 0,5 mln zl jest kwota niewielka, ale ja uwazam, ze przy takich pieniadzach nalezy rozmawiac odpowiedzialnie i rzetelnie z klientami, to nie jest zakup chleba. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondi [...] IP: *.met.pl 14.08.09, 11:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanuJuzDziekujemy Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.aster.pl 18.08.09, 08:34 prosze mi sprzedac mieszkanie za 50 tys to kupie z pocalowaniem reki, i pewnie pare innych osob na forum rowniez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto przeczytać Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 16:52 Do Azji nie trzeba jechać, aby znaleźć i polubić te specyficzne kibelki „na Małysza”. Można się na nie natknąć z pewnymi modyfikacjami już choćby w ukraińskich czy rosyjskich pociągach (na muszli kucamy), ale szczególnego znaczenia nabrały one w Iranie. Dlaczego? Bo zrozumiałem ich drugą funkcję poza znaną mi do tej pory – sterylnością naszego tyłka! O ile w naszej kulturze normalne jest, że po załatwieniu się podcieramy sobie tyłek papierem toaletowym, o tyle w krajach muzułmańskich już tak nie jest. Nie uświadczy się tutaj w toalecie pojemnika z papierem (chyba, że w polskiej ambasadzie w Teheranie ;) ), za to na pewno znajdzie się kranik i wężyk z wodą, co by sobie tyłek podmyć (zawsze lewą ręką, bo prawą się je). Dodam jeszcze, że kraniki te niejednokrotnie mają złotą armaturę oraz ciepłą i zimną wodę, więc dogodzić można sobie nieziemsko. Dla porównania zwykły kran przy umywalce ma zwykle tylko jeden działający kurek i nie leci z niego ciepła woda, a na pewno już nie jest on nawet pozłacany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 217.96.70.* 20.11.09, 13:26 zauwazcie ze pod innymi nickami kryje sie jeden i ten sam burak. Zreszta zlosliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dantex Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.home.aster.pl 23.08.10, 17:47 Forum mieszkańców www.dobrolin.waw.pl już funkcjonuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezik333 [...] IP: *.home.aster.pl 13.09.10, 17:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:09 Nie mam "żalu" odnośnie ceny. W ogóle żadnego do nich żalu nie czuję :) bo i niby dlaczego miałabym. Co do cen - to są bardzo konkurencyjne do innych inwestycji na Woli - nigdzie nie znajdzie się mieszkanie w takiej cenie jak na osiedlu Dobrolin a jak kupujesz przez agencję Red Net - ceny są naprawdę dobre. Mnie trochę odstraszył sposób,w jaki rozmawiało mi się z kierownikiem i ten Pan ze sprzedaży. Widziałam jednak większość aktualnych inwestycji na Woli, i nie wykluczam powrotu do Dobrolina, bo u każdego inwestora jest coś nie tak - a to widok na parking, na cmentarz, na zajezdnię. Wychodzisz na balkon, a tam już okna sąsiada. Często można spotkać mieszkania ciekawe rozkładowo, ale przy torach kolejowych. Jak widac nie ma idealnego mieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.184.82.* 09.09.09, 20:20 Zapraszam wszystkich na uruchomione właśnie forum mieszkańców osiedla Dobrolin www.dobrolin.waw.pl/forum. Proponuję, aby wszelkie sprawy związane z osiedlem były poruszane w jednym miejscu, a nie na wielu forach. Mam nadzieję, że na nowym forum spotkamy się zarówno my Mieszkańcy, jak i osoby zainteresowane kupnem mieszkania na Naszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik........ Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.184.82.* 10.10.09, 15:35 Kupiłem mieszkanko .Byłem dzisiaj .Piękne zielone,zadrzewione patio.Bajeczna klatka schodowa ,ogród na dachu -piękny widok... Odbieram klucze 19 listopada .Polecam solidnego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 07:22 Na czym jedziesz, remik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 08:47 a ten piekny widok to w którą stronę? w stronę połczyńskiej i cmentarza? w stronę zaniedbanej okolicy industrialnej i pkp? w stronę bazy mpwik? aha, już wiem - tam gdzie na horyzoncie widac nastepne "ekskluzywne" osiedla - pekaoproperty i wola prestige? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek32 [...] IP: 195.184.82.* 13.10.09, 20:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo [...] IP: *.mpwik.com.pl 12.10.09, 11:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 13:37 to zrozumiesz jak już: -zamieszkasz w tych "apartamentach" -będziesz chciał kiedyś sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 20:44 wg mnie najgorsza z 3 inwestycji na Jana Kazimierza, ale może dlatego najtańsza i schodzi. Kiepska architektura, bezsensownie wąskie balkony (nawet krzesła nie postawisz, nie mówiąc o stoliku), ciasna zabudowa okna w okna. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolaccc Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 12.10.09, 23:34 Z tymi balkonami to całkowita racja. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.scansafe.net 05.08.09, 12:59 Witam, Szukam kontakt do kogos kto kupil mieszanie w tej inwestycji. Czy ktos wie co bedzie sie dzialo z pusta dzialka zlokalizowana po zachodniej stronie budynku? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 11:24 tam to ma być dolina rospudy przeniesiona i podobno myslą nad gubałówką,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 94.75.108.* 22.08.09, 03:15 Dobrolin jeszcze sie buduje, na Olbrachta w inwestycji DD mozna kupic po 7800 za metr z garazem. Tyle, ze z drugiej reki - od spekulantow. Kumpel z pracy zlozyl dzis im oferte na 7500/m2, zobaczymy co odpowiedza. Ja kupilam od nich na Mokotowie na Bobrowieckiej troche drozej - jestem po umowie przedwstepnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: know how Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.abc.com.pl 28.08.09, 10:25 na tej zachodniej działce ma powstać kompleks biurowy, być może lecznica Dantex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.scansafe.net 28.08.09, 13:48 "podobno" kompleks biurowy powstanie przy Wolskiej, tak aby oddzielic osiedle od ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.pol-nil.com.pl 16.09.09, 08:30 Wystarczy zapytać w biurze. Ma tam powstać nowe osiedle prawdopodobnie budynki 6 i 7 piętrowe, tylko inwestor czeka z budową,aż się poprawi sytuacja na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
szefrobak1980 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 24.06.15, 19:09 pracuję na budowie dantexu na jana kazimierza. powiem wam tak szczerze, że jeśli kupiliście to kupcie jeszcze zatyczki do nosa. albo popytajcie w zakładach pogrzebowych czym smród po trupie wietrzą. ostatnio kolega zgniłe jaja pozaszywał. radośnie będziecie państwo mieli. bardzo radośnie. poza tym trochę tam może w niektórych mieszkaniach jechać siuśkami. a np jednym mieszkaniu da się wyczuć kocią kuwetę. przyniosłem z domu, postawiłem żeby mieszkanie nabrało aromatu i wywaliłem. to prezent ode mnie dla dantexu za wstrzymywanie wypłat wynagrodzeń. całuski dantex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dantex Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.184.82.* 13.10.09, 20:09 Od 17 .11.09 wydawane są klucze do 160 sprzedanych mieszkań .Pozdrawiamy malkontentów i konkurencję z tego forum.Oczekujemy więcej obiektywności w tym co piszą przedstawiciele konkurencyjnych firm mających mizerne wyniki w sprzedaży..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:22 od 17.11. 09 to chyba będą wydawane klucze, a nie są :) I gratuluję nagłego uaktywnienia się szczęśliwych klientów. Dlaczego wcześniej nic nie pisali? Może też bym się zdecydował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka krystian [...] IP: 195.184.82.* 13.10.09, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 82.177.146.* 14.10.09, 20:37 Proszę nie kopiować cudzych postów. To jest post napisany przeze mnie na forum salon.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 94.254.155.* 15.10.09, 20:35 Sprzedawcom Dantexu gratuluje spamowania forum - popatrzcie na IP bzdurnych postów o zaparciu, fotoradarach oraz postów z pozytywną opinią. Mam pytanie - czy ktoś orientował się w planach zagospodarowania dzielnicy Wola w tym obszarze - zastanawia mnie niska cena mieszkań? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.isiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 16.10.09, 11:05 Panie Nowy widać że jesteś specem bo nawet 'sprzedawcĄ' nie potrafisz napisać polecał słownik ortograficzny. Tak orientował się w planach zagospodarowania terenów przy ul. Jana Kazimierza i jak do tej pory oficjalnych planów nie ma. będą może na początku 2010, ale coś może się dziać dopiero za 2-3 lata. Następnie polityka miasta Stołecznego Warszawy jest, aby te tereny były mieszkaniowo-usługowe. Zadzwoniłem do 3 urzędów i zajęło mi to z 5 min. także zamiast pisać pierdoły poświęć czas na ciekawsze tematy. Co do ceny to jest z metra kw. to jest podobna do mieszkań na Nowym Wilanowie. Różnica jest w odległości od centrum tu jest 5 km, a z Wilanowa min. 14 km. Miłego dnia, Pozdrawiam, isiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 188.33.49.* 17.10.09, 19:49 Na początku dziękuje serdecznie za odpowiedź - uzyskałem podobną informację. Mam jednak wrażenie, że poświęcił Pan więcej czasu na stworzenie swojego posta. Niestety wykazał się Pan jednocześnie słabą znajomością języka polskiego - polecam zatem Panu lekturę słownika, aby uniknąć w przyszłości podobnych wpadek. Proszę się zastanowić czy Pana uwaga jest prawidłowa i nie obrażać innych osób. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pl.isiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 18.10.09, 02:32 Panie Nowy tak mój post wpisywałem z min włącznie z logowaniem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca [...] IP: 195.184.82.* 16.10.09, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie znam się Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.abc.com.pl 16.10.09, 16:34 myślę, że 10 % obniżki było okay , przy rentowności 40-50 % Dantex ma z czego obniżać :) ale to marzenie ściętej głowy, zmusić kogoś do obniżenia kasy W budownictwie wciąż mamy do czynienia z rynkiem Developera nie kupującego, lata świetlne przed nami do realnych cen, za kasę za mieszkanko w Dobrolinie masz chatę w Spandau w Berlinie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 18:12 tak, chyba ma z czego spuszczać, bo zdaje sie że zaoszczędził na elewacji. budynek w realu a budynek na wizualizacji na stronie inwestycji to różne bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 212.76.50.* 18.10.09, 17:07 taa, elewacja to inna bajka , balkony też jakieś nie dopasowane do reszty , folder reklamowy inaczej to pokazywał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawilec Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 10:45 a mój wój zamiast mieszkanka kupił całupę całą z krowami i świniami. w Kąkolewie i w nosie ma te mieszkanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawrot Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 212.76.50.* 18.10.09, 17:11 zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 212.76.50.* 19.10.09, 19:33 Berlin (Niemcy, Spandau) Cena:52 000 EUR / 218 806 PLN(1 083 EUR/m2) Powierzchnia: 48 m2 Liczba pokoi: 2 otodom.pl/mieszkanie-berlin-spandau-48m2-2-pokoje-52000-eur-id3325351.html masz rację Kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pl.isiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 20.10.09, 12:34 fajnie byłoby mieszkać w Berlinie tylko lipa z dojazdem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobraewa Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 16:53 Mieszkanko dzielone niefunkcjonalne ,bez balkonu ,kamienica bez windy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.abc.com.pl 21.10.09, 09:47 może i tak ale cena dobra :) za ten Berlin adekwatna do oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 17:58 Zaskoczony jestem, rzeczywiscie bloczek slabo wyglada , oszczednosci na wykonczeniowce widac , pospiech widac na pierwszy rzut okiem Folderowe fotki osiedla wygladaja doskonale a zycie jak zwykle prosze zobaczyc inne propozycje na Woli troszke dalej jak Prestige wyglada to o niebo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peti Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 14:48 Wola Prestige to bajka .Kredyt na działkę ,kredyt na budowę ,spółka celowa której cały majątek to kredyty.....Jeżeli ktos jest desperatem to tak .....Widok na stację benzynową i 100m od planowanej trasy NS Podziw bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to bajka Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.abc.com.pl 02.11.09, 15:01 to nie źle z tym Prestige :) ale tak serio co się stało z elewacją Dobrolina, może ktoś wie i coś powie ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 15:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 193.111.166.* 25.11.09, 12:57 Inwestycja faktycznie nie wyglada zbyt ciekawie, ale co do kredytu, to proszę wskazać developera, który go nie ma, wszyscy mają, jest to po prostu bardziej oopłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 00:00 Czy rozumiesz na czym polega SPV? Abstrahuję już od tego, że kredyt nie jest majątkiem aa formą jego finansowania.. :) Majątkiem to jest (będzie) nieruchomość. Nie kompromituj się proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wola Prestige Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 16:29 Komentarz z forum gazeta.pl na temat Wola Prestige - nic dodać nic ująć ,,Gość: wuzetka 15.07.09, 21:39 Odpowiedz Witam, chodzę już koło tej inwestycji jakiś czas. Ale trochę mnie niepokoi, że sprzedali tak mało mieszkań, a termin oddania jest na marzec. Spuszczają z cen aż miło, a zainteresowania brak. Nam zaproponowali przy mieszkaniu 3 pokojowym obniżkę ceny o 50.000! O ponad 10%. Dodatkowo, nie chcą zgodzić się na rachunek powierniczy... Mówią, że mają rachunek zastrzeżony w banku który ich kredytuje - czyli jak (odpukać) zbankrutują, bank kładzie łapę na wszystkim. Co będzie jak mieszkań nie sprzedadzą... Czy to nie jest finansowanie bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomny Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 21:37 no już chyba nie bardzo spuszczają :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.abc.com.pl 03.11.09, 09:32 spuszczą , spuszczą te ceny masz do wyboru Wola Tower lub Sawa :) super lokacje i super jakość ..hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.chello.pl 27.11.09, 16:01 Poszukuję osób do grupowego zakupu mieszkań. Tu można przeczytać o co chodzi: www.bankier.pl/wiadomosc/Grupowe-kupowanie-mieszkan-nowy-trend-na-rynku-2041692.html Jeśli się znajdzie kilku chętnych to wspólnie złożymy propozycje deweloperowi np. z 20% upustem. Możecie pisać na krzysiek82@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może zainteresowac Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.home.aster.pl 09.12.09, 23:29 ee tam po co jak wwww.bi-polska.pl/villaarte_opis.html\ masz lepszy deal , Dobrolin sux za drogi jest 300k za 2 pokoje oraz 200k za jeden pokój :) Villa Arte rocks :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.chello.pl 14.12.09, 11:06 Czy ta inwestycja jest już wybudowana? Czy sprzedają dziurę w ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.acn.waw.pl 14.12.09, 18:04 Poprawka. Dziury jeszcze nie ma. Dopiero będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lag Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 13:45 Zastanawialiscie sie jaka macie potem szanse na sprzedanie tego mieszkania, zwarzajac ze przez kolejne 3-4 lata ciagle sie bedzie tam budowalo. I w zasadzie kazda kolejna inwestycja jest ciekawsza niz te co juz staja chociazby patrzac na rozklady mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug1 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 25.02.10, 20:22 I jak wrażenia tych, którzy odebrali już klucze? Jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo [...] IP: *.mpwik.com.pl 26.02.10, 13:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aka_beata Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 17.05.10, 21:17 Jakie sa obecnie ceny z metra (drugi etap inwestycji) ? Czy mozna dostac jakas znizke ? Czy rzeczywiscie jest plesn badz inne problemy, jak niektorzy twierdzili w postach z 200 ? Odpowiedz Link Zgłoś
aka_beata Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 18.05.10, 08:08 Czy ktos moglby podac ich (bardziej osobowego niz formularz kontaktu na stronie) maila do biura ? Dziekuje z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek [...] IP: *.home.aster.pl 19.05.10, 15:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 85.222.87.* 08.08.10, 23:03 Co się słało z forum mieszkańców Dobrolin i dlaczego przestało działać? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.isiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 09.08.10, 15:57 witam, nikt nie wie dlaczego znikło Forum, jeśli ktoś ma chęć poklikać to zapraszam na FB: www.facebook.com/group.php?gid=115811631788781&ref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentos Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 85.222.87.* 09.08.10, 18:42 A czy forum powroci? Juz tyle czasu minelo, ze powinno sie to wyjasnic. A jak nie to założyć nowe! Każde osiedle ma swoje forum wiec i nam sie nalezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pl.isiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 10.08.10, 00:18 Nie wiem co się stało z Forum, są różne powody. Zakładając na FB czy GL Grupę "Osiedle DOBROLIN" chciałem uzależnić się od różnych osób czy może też Dantex'u. Jeśli chcesz to możesz udzielać się na jednym z nich lub założyć nowe. Do miłego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.187.32.* 11.08.10, 10:56 Moze developer sie obawia opinii na forum, a w koncu drugi etap w budowie :)Jestem zdania ze forum ktore bylo powinno znowu zaczac funkcjonowac, bo patrzac po ilosci zalogowanych osob bylo potrzebne! Cieklawe co na to Dobrolin??? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.isiek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 11.08.10, 11:52 heh nie wiem co na to Dobrolin, a raczej Dantex. Forum przydałby się, ale jest tyle miejsc, aby kogoś obsmarować, ze skasowanie / zamknięcie Forum nic nie zmieni. Jeśli ktoś będzie chciał znać opinie to śmiało może pisać tu, bo to łatwo wygooglować lub na GoldenLine czy Facebooku. Jak chce się uderzyć to i kij się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrus [...] IP: *.home.aster.pl 11.08.10, 16:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 85.222.87.* 12.08.10, 18:38 Nawet jeśli założycielem był jeden z mieszkańców to nie zmienia to faktu, że skoro forum przestało istnieć, to w gestii Dantexu jest załagodzenie sprawy. Wiec nic nie zostaje jak czekanie na decyzje w tej sprawie ze strony firmy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 91.212.223.* 13.08.10, 14:49 Mam dwie teorie na temat zniknięcia forum. 1. Błąd administratora. Coś technicznego. Ale prawdopodobnie gdyby tak było to juz by się to wyjasniło 2. Znikniecie zwiazane bylo z ostatnimi wpisami niejakiego Sybila. Wpisy pojawiły się około północy i dotyczyły pewnych zachowan administratora Jarka. Nastepnego dnia rano forum juz nie było. Więc albo Jarek się zbulwersowal i forum zamknął albo to był zbieg okoliczności. Co do administratora to nie jest nim jednak Pan Jarek z biura Dantexu? Strona z forum jest umieszczona na ich serwerze. Jeżeli grupa jest zainteresowana to mogę wystawić podobne formum na serwerze prywatnym. Bez cenzury. Wpisywać się poniżej - zobaczymy ilu jest chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 85.222.87.* 13.08.10, 21:29 Wszyscy :D Forum zniknęło przed południem i tez podejrzewam ze mogło to być związane ze strachem w związku z drugim etapem i sprzedażą mieszkań :):):) Chyba nie bez powodu, do tej pory nikt z Danexu się tym nie zainteresował (na czym oczywiście tracą) :):):) Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 83.238.108.* 16.08.10, 13:12 Koniecznie trzeba reaktywować forum! najlepiej na prywatnym serwerze żeby znów "cudownie" nie zniknęło po kilku niepochlebnych opiniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dantex [...] IP: *.home.aster.pl 17.08.10, 17:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1 Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 85.222.87.* 17.08.10, 23:47 W wolnej chwili to pojęcie względne :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 91.212.223.* 18.08.10, 09:26 Panie Jarku, obstawiam że Pan i tajemniczy mieszkaniec osiedla to jedna i ta sama osoba. Awaria serwera???? Strona dobrolinu i forum sa na tym samym serwerze. Bez jaj albo działa wszystko albo nic. W każdym razie aby ustrzec sie na przyszłość przed takimi "awariami" dziś koło 22.00 wrzucam tutaj i w kilka innych miejsc link do nowego forum. Funkcjonalnie nie będzie się niczym róznić. Forum jest na darmowym serwerze bez reklam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 91.212.223.* 18.08.10, 10:52 Zapraszam wszystkich na Forum! Proszę rozeslijcie tego linka pozostałym. www.dobrolin.bplaced.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 91.212.223.* 18.08.10, 13:58 Panie Jarek, to pański post? Jest z tego samego IP co Pana poprzedni. Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycjIP: *.home.aster.pl Gość: niuniek 19.05.10, 15:33 Odpowiedz Kupilem tam mieszkanko i ogólnie jestem zadowolony.Pierwszy etap 230 mieszkań rozszedł się jak świeże bułeczki a teraz ruszył etap II 220 mieszkań .Polecam .Są wady - teren trochę poprzemysłowy ale blisko City.Jakość niezła oddanie przed terminem. Aktualnie zawieramy akty notarialne a więc jest wszystko ok. Czyli jesli zawieramy akty i kupił Pan mieszkanie to się wszystko zgadza! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jegomosc Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.aster.pl 18.08.10, 19:35 To jest na bank Pan Jarek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 21:50 Ludziska, meldować sie na forum! www.dobrolin.bplaced.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Jarek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.chello.pl 24.08.10, 20:05 Wbrew teororiom spiskowym forum osiedla ponownie działa.A więc zapraszam wszystkich poczciwych obrońców forum www.dobrolin.waw.pl Mam nadzieję że skrzywdzeni to docenią.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Jarek [...] IP: *.home.aster.pl 25.08.10, 11:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 91.212.223.* 08.09.10, 16:33 Panie Jarek, nr IP składa się z 4 członów. Tutaj ostatni jest ukryty. Szukanie w googlach w całym necie kogoś tylko po pierwszych trzech członach świadczy o poziomie inetelektu poszukującego. Za to szukanie kogoś po 3 członach na jednym forum i na jednym tylko wątku już sens ma. Jesli Pan tego nie rozumie i nie widzi róznicy to proszę o niezabieranie głosu i nie pomawianie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.205.147.* 26.08.10, 13:13 Deweloper rzeczywiście zachowuje się jak "Pan i Władca". Jednak przyjęta przez niego stratagia : "jak się wam nie podoba to wyp... gdzie indziej" jest chyba trochę nieuczciwa wobec poszykujących mieszkania, bo skoro zajął on tu miejsce innego developera, to powinien wywiązywać się rzetelnie wobec osób, które akurat w tym miejscu chciałyby zamieszkać. Jednak klienci mogą za takie traktowanie Deweloperowi podziękować podczas odbiorów mieszkań i części wspólnych, gdy budynek będzie przejmowała wspólnota. Powołując się na normy budowalne, "Warunki techniczne, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie" i przepisy towarzyszące można skutecznie odpłacić się i przytym uzyskać wysoką jakość obiektu. Wystarczy tylko odpowiedznia wiedza z zakresu budowanictwa i prawa, aby skutecznie to osiągnąć. A znajdzie się wśród mieszkańców wielu prawników i budowlańców :). Także główa do góry przyszli lokatorzy Dobrolina. Nie podpisujcie tylko zbyt pochopnie protokołów odbioru ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SET Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 83.238.109.* 10.09.10, 08:40 Witam - co do wrażeń o inwesycji, tj. II etapie, to tak naprawdę potwierdziło się wszystko co pisze sie w internecie 1) Jedyna osoba która tak jest kompetentna to pani Marta, ale niestety nie ma ona wpływu na traktowanie klijentów przez pana kierownika sprzedaży i kierownika budowy w jednej osobie, a jest to osobnik doś wątpliwy, jeśli pytam czy są możliwe negocjacje ceny to odpowiedż twierdząca oznacza negocjowanie ceny a nie spotkanie z panem kierownikiem i pogadanka jakie to mam szczęście gdyż moge kupić jeszcze niebudowane mieszkanie z II eapu i już je sprzedać z zyskiem, taksty w stylu moja córka kupiła i sprzedała oraz cytowanie cen mieszkań już dawno sprzedanych; 2) niezgadzam się z opinią, że kupię mieszkanie i później pokażę panu kierownikowi - bo oczyma wyobraźni widzę uszkodzenia które będą i pana kierownika twierdzącego, że to nie są wady uniemożliwiające korzystanie z mieszkania, a po jednym 10 minutowym spotkaniu miałem dość tej osoby, kontakty kolejne były by sportem ekstremalnym; 3) umowa przedwstepna - i tu popis beletrystyki - np. nie wiem kiedy tak naprawde ma być oddany II etap, czy we wrześniu 2011 r, czy zgodnie z pozwoleniem do do grudnia 2011 r. czy tez jak w umowie sie pojawia data koniec 2012 r. ; piękny plac zabaw, w umowie nie ma dla II etapu prawa z jego korzysania (można korzystać z ogrodu na dachu - chyba żeby sie rzucić ; odstąpienie od umowy bez kar jest umowy gdy cena zwiększy się na skuek zmian podatków, a co z odstąpieniem gdy cena zmieni się bo zwiększą się ceny materiałów lub robocizny - nie ma możliwości odstąpienia bez kar, swoją drogą ciekawe podejście do kar umownych przy winie developera mogą być max 5 % wartości mieszkania, ale dla kupującego to 10% - a gdzie równość stron umowy panie kierowniku?; 4) zróżnicowanie cen mieszkań i tu prawdziwe nowum cena tego samego mieszkania na I piętrze w stosunku do V pięra dochodzi do 30 000 zł - podobno bo więcej świała wyżej jest, moim zdaniem przy takich różnicach dobrolin powinien inwestować w wieżowce; 5) zlewnia ścieków - z tego co przeczytałem to jest ona w remoncie, a nie w likwidacji, dobrolin jest na zachód od niej ( dla laików w polsce około 60 % to wiatry zachodnie) ale nikt tego nie mówi Podsumowanie plusy - niezła lokalizacja, niezłe wykończenie mieszkań, minusy - etap III czy możliwość mieszkania przez kilka lat obok budowy, ceny proponowane przez developera mało atrakcyjne w moim przypadku kupię coś na wtórnym i bliżej centrum - cena mieszkania będzie aka sama a za 29 000 zł za miejsce postojowe wystarczy na podstawowy remont :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gubik [...] IP: *.home.aster.pl 13.09.10, 17:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra 22 [...] IP: *.home.aster.pl 13.09.10, 17:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set [...] IP: *.home.aster.pl 13.09.10, 17:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andor -aukacja [...] IP: *.home.aster.pl 13.09.10, 17:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZyzaTok [...] IP: *.home.aster.pl 13.09.10, 17:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska -Set [...] IP: *.home.aster.pl 13.09.10, 17:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierdziawka 31 [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 20:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedź [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 20:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoya [...] IP: *.home.aster.pl 06.10.10, 13:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cała prawda [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambitna 30 [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz poważnie _ [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu poważnie _ [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całkiem poważnie_ [...] IP: *.chello.pl 13.09.10, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka [...] IP: *.home.aster.pl 14.09.10, 12:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.home.aster.pl 31.10.10, 11:54 To byly oferty marketingowe a na informacje z życia wzięte zapraszam na: www.dobrolin.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aka_beata Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 20.11.10, 18:25 Chcialabym sie spytac czy teren pod Dobrolinem jest wlasnoscia Dantex'u czy tez uzytkowaniem wieczystym ? Czy ktos sie orientuje ile wynosi oplata z tytulu uzytkowania wieczystego ? Ile bedzie wynosil czynsz z metra ? Ile bedzie wynosila miesieczna oplata za garaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renik [...] IP: *.home.aster.pl 01.12.10, 17:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bib.za.pl Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj 16.12.10, 14:50 Odnośnie opłaty za wieczyste użytkowanie 250zł/rok to jest kwota po ostatnich wycenach czy jeszcze z przed kilku lat ? Bo jeśli z przed kilku lat to ta kwota może chyba jeszcze wzrosnąć np 10krotnie jak w innych miejscach warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 194.181.2.* 01.02.11, 10:53 mialabym pytanie odnosnie zasad liczenia metrazu. czy komus udalo sie wynegocjowac z dantexem zmiane normy z PN-70/B-02365 na PN-ISO 9836:1997. ta pierwsza jest wymieniona z umowie, ale jest ona juz nieaktualna i mniej korzystna dla kupujacego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bliski Wysypisko Śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:00 Ładne osiedle, trzeba tylko zlikwidować WYSYPISKO ŚMIECI które znajduje się na przeciwko, na terenach Bumar Waryński. Gdyby Inwestor oraz Mieszkańcy wspólnie postanowili zadziałać w tej sprawie może udało by się zakończyć ten proceder. Śmierdzi w całej okolicy, wszędzie fruwają i walają się śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobroliniarz Re: Wysypisko Śmieci IP: 91.212.223.* 10.05.11, 14:29 a gdzie Ty te smieci widziałeś? mieszkam tam od roku i jest normalnie. Nic nie smierdzi syf taki jak w calej reszcie wawy Odpowiedz Link Zgłoś
aka_beata Kolejne etapy 16.07.11, 07:42 Dantex podobno ma kolejny teren na Jana Kazimierza, i zamiast budowac czwarty etap Dobrolinu, zajmie sie nowa inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Wysypisko Śmieci i to nie dzikie IP: *.153.1.194.in-addr.abg.com.pl 18.02.13, 11:07 jest wysypisko śmieci jakieś 250-300 m na zachód od inwestycji symfonia (sabe). Za wysokim betonowym ogropdzniem. Włascicielem wysypiska jest chyba firma prima. Wystarczy przespacerować się. Idziemy gruntową drogą równolegla do jana kazimierza (bliżej torów). Nie da sie nie poczuć, można też przez szpary w ogrodzeniu zobaczyc hałdy śmieci. A na styronie firmy prima można zobaczyc co tam oficjalnie składują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roc. Re: Wysypisko Śmieci i to nie dzikie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.13, 15:04 Mylą ci się kierunki, pewnie jesteś kobietą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Wysypisko Śmieci i to nie dzikie IP: *.cegedim.fr 05.06.13, 17:52 pół roku tam mieszkam i nic nie czuć - ludzie naprawdę maja problemy ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny L. Re: Wysypisko Śmieci IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 11:43 Działki Bumaru są już rozparcelowane, będzie permanentna budowa przez kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalenna Re: Wysypisko Śmieci IP: *.ruch.com.pl 28.07.11, 10:38 Witam, pracuję na Jana Kazia 31/33 przy samym bumarze - śmieci nie latają, bardzo, ale to bardzo rzadko coś czuć ( smierdziochy z wysypiska ). I to jak śmierdzi to dosłownie przez moment :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.11, 13:50 Czy ktoś ma jeszcze problemy z usterkami, których nie usuwa odpowiednio Dantex w zakupionym od niego na Dobrolinie mieszkaniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Sawa Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.home.aster.pl 20.05.12, 11:01 Sprawdzał ktoś oferty mieszkań tutaj? nowyadres.pl Widzę, że sporo tam w temacie ofert mieszkań, deweloperów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 195.205.152.* 13.11.12, 14:00 witam, czy ktos z Panstwa zastanawial sie nad sasiedztwem tej inwestycji. W niedalkiech planach jest budowa budynku biurowego od ulicy Wolskiej ktory dokladnie zasloni widok z okien i swiatlo. Poza tym komunikacja do budynku biurowego bedzie sie odbywac po ulicy wewentrzosiedlowej co znacznie zwiekszy ruch i emisje spalin osiedla Dobrolin. Zapytajcie oto w salonie sprzedazy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek [...] IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizazu Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 00:11 bylem wlascicielem mieszkania w I etapie inwestycji dobrolin. To najwieksza porazka jak spotkala mnie w zyciu. Przestrzegam wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różny Re: Dobrolin Jana Kazimierza - opinie o inwestycj IP: 217.153.224.* 08.02.13, 13:38 wiele razy tutaj się pojawiało żeby nie kupować, ale bez konkretów. Takie posty można sobie do kieszeni wsadzić. Dwoje znajomych kupiło w I i II etapie i oboje są bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia [...] IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 18:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś