Gość: klient IP: 217.153.91.* 10.10.03, 14:30 Prosze o podzielenie się informacjąna na temat hipoteki w Słonecznym Stoku z góry dziekuje klient Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Renata Re: Nowy Dom 82-Słoneczny Stok IP: 195.94.206.* 10.10.03, 14:45 hipoteka Słoneczneg stoku jest obciązona, zobowiązaniami wobec budmiexu. kredyt inwestycyjny został juz spłacony i końcem września wykreslony z ksiegi wieczystej (sprawdzałam). Zobowiązania wobec Budimxu to ok. 9 mln. PLN z czego cześc stanowi hipoteka kaucyjna (czyli może być mniej) z informacji w spółdzielni wynika że część oddana klatka ABCIDEF beda miały wolną hipotekę, poniewaz nieruchomość zostanie podzielona i obciązenie przejdzie na część gdzie ma stanąć XV budynek. Do niego mają już wspołinwestora, umowa trójstronna budimex ma zostac spłacony mieszkaniami, sprzedaz i administrację poprowadzi spółdzielnia. Tak zrozumiałam informacje udzielone mi w spółdzielni. Spółdzielnia udostępnia KW oraz KRS my nie mieliśmy żadnego probelu ze zdobyciem tych materiałow. Pozrowienia Odpowiedz Link Zgłoś