Gość: Kuba IP: 12.21.160.* 23.10.03, 16:02 Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w Exbud Plaza na Saskiej Kepie. Czy warto ? Czy jest ktos kto tam mieszka i chetnie wyrazi swoja opinie ? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: Skanska-Exbud Plaza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 11:30 Nie mieszkam tam, ale jeszcze do niedawna byłam poważnie zainteresowana jednym mieszkaniem w tej inwestycji, konkretnie mieszkaniem pokazowym, ktore sprzedają całkowicie umeblowane.Zrezygnowalam, bo znalazlam mieszkanie w lepszym miejscu,ale bylo to spowodowane tym, że negocjacje ze Skanska przeciągały się w nieskonczoność z ich winy. Skanska sprawiala wrazenie jakby robila mi wielka łaskę sprzedając to mieszkanie.Trzeba bylo do nich po 3 razy wydzwaniac, nie oddzwaniali; kontaktowalam sie z ich prawnikami,zeby wprowadzic pewne zmiany w umowie-zgodzili sie na większość,ale ostateczna tresc mieli zaakceptować za kilka dni.Czekałam półtora miesiąca.Gdy dzwonilam,zeby pytać co się dzieje (do mnie nie raczono zadzwonić), mówiono mi,że prawnicy są na urlopie!!!Trochę nie do wiary,zeby w tak dużej firmie przez ponad miesiąc nie było żadnego prawnika.W czasie oczekiwania oglądałam też inne mieszkania i znalazlam lepsze, więc gdy po ok 3 miesiącach Skanska raczyla się do mnie odezwać, z przyjemnoscią poinformowalam ich,że rezygnuję. Zobacz też co się dzieje z lokalami w Galerii Handlowej:budynek stoi już 2 lata, a prawie wszystkie lokale użytkowe stoją puste!!!Rozmawialam z ludzmi z nielicznych sklepików, które tam są i również byli oburzeni postępowaniem Skanskiej.Podobno jak się zjawili, mówiono im, że wszystkie lokale już są zarezerwowane, żeby się pośpieszyli.Minął rok, drugi, okazało się, że to nieprawda i że Skanska nie robi nic, aby znaleźć chętnych na wynajem lokali W Galerii Handlowej.Koszty ekploatacji pustostanów na parterze ponoszą natomiast wszyscy mieszkańcy, no bo kto inny? Dla porównania, w inwestycji obok (Sawa Park) już na rok przed ukończeniem budowli, podpisano umowy przedwstepne na wynajem większości lokalów na parterze (m.in. z supermarketem Albert, z Pocztą Polska itd.). Tak więc moje doświadczenia ze Skanską są negatywne... Może będziesz miał więcej szczęscia i, jeśli się zdecydujesz, chociaż w negocjacjach będą szybsi. A Ciebie jakie mieszkanie tam interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Skanska-Exbud Plaza IP: 12.21.160.* 27.10.03, 16:28 Sprawa jest dosc skomplikowana, na stale mieszkam za granica i szukam malego mieszkania w W-wie. Stad moja wiedza jest b. ograniczona. Czytajac prase, ogladajac TV, rozmawiajac ze znajomymi, utwierdzam sie w przekonaniu, ze aby nie stracic pieniedzy, musze kupic cos co juz stoi. Wiekszosc firm ma problemy finansowe i potrzebuje $$$ na wykanczanie, stad przesuwaja fundusze z jednej budowy na druga. Co mnie bardzo dziwi to fakt wplacania pieniedzy na cos co nie stoi. Tu gdzie mieszkam, jesli buduje dom, to deweloper nie dostanie grosza zanim nie ukonczy budowy, poprawi wszystkie usterki, i zrobie koncowy odbior. Wtedy dopiero moj prawnik przekaze fundusze na dewelopera konto. No, ale to juz inna sprawa. Czy znasz moze jakies budowy, mysle tez o Ursynowie, gdzie warto kupic ? Odpowiedz Link Zgłoś