Gość: Rudy IP: *.aster.pl 30.11.08, 20:17 milionów to zobowiązania spółki JWC. happy new year :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arkaszka1 Re: 746 30.11.08, 20:30 No to chyba mogą wstrzymać budowy i nic nie sprzedawać przez najbliższe 3 lata, przecież taki kredyt spłaca się sam:), ciąć ceny trzeba p. Wojciechowski, a nie opowiadać dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: 746 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 20:40 A na ile jest wyceniany ich "bank ziemi" ? Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: 746 01.12.08, 10:53 > A na ile jest wyceniany ich "bank ziemi" ? Przez kogo/co ? Przez realny popyt na rynku czy przez samych wlascicieli ktorym sie wydaje ze "maja" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: 746 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 20:37 Pytam o sumę za jaką można go realnie sprzedać, a nie o wycenę sprzedającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 21:32 odwolujac Zdrzalke Wuciechowski napisal ze jest glownym akcjonariuszem (cokolwiek to znaczy) gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,85462,3197cdd37c460a5a2ca9d7d5aae9902a,JWC.html jednak tak naprawde on ma mniej udzialow niz tajemnicza spolka EHT SA z Luxemburga - posiadajac wiekszosc na WZA !!! bi.gazeta.pl/espi/files/11/9/20081127_174622_0000105086_Wykaz_akcjonariuszy_posiadajacych_ponad_5_procent_na_NWZ_26.11.08.pdf ciekawe czy jelonki kupujace akcje WC Destr po 71 PLN a nawet po 80 PLN zwrocili uwage na ten szczegol ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ciekawostka IP: *.acn.waw.pl 30.11.08, 22:41 Zrobił optymalizację podatkową i włożył akcje do spółki luksemburskiej. Nic w tym dziwnego, bardzo często stosuje się takie konstrukcje (albo też przez spółki cypryjskie). Zobacz sobie na akcjonariaty wielu innych spółek giełdowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten co zwykle Re: ciekawostka IP: *.chello.pl 30.11.08, 22:44 panu adwokatowi dewelopeskiego lobby już dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ciekawostka IP: *.acn.waw.pl 30.11.08, 22:54 Człowieku, lecz się... Wojciechowski mi ani swat, ani brat. Nigdzie nie napisałem że JWC to dobra (albo zła) firma, tylko że konstrukcja ze spółką luksemburską to jest normalna praktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 23:06 to niedobra wiadomosc dla szaraka jak ja jestem jak 99% POlakow w pierwszej klasie podatkowej. mnie to wali czy obniza podatek czy nie ale jak kwadraty pojda w gore to znowu nie bedzie mnie stac nawet w Jaktorowie gdzie szedlem na kwadrat za 2 i pol klocka za em kwa te ceny powinno sie jakos regulowac zeby bylo stac czlowieka na kwadraty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzempus rzad musi koniecznie dac pieniadze ubogim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 20:49 zeby mogli kupic mieszkania po 14 kola za m kw i dzieki temu deweloperzy beda mogli zaplacic podatki zalegle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diakon Re: ciekawostka IP: *.chello.pl 30.11.08, 23:31 Po prostu spółka z Luksemburga brzmi lepiej niż z Tel Awiwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: ciekawostka IP: *.aster.pl 01.12.08, 10:57 z tym Tel Avivem to dobre obawiam się tylko, że teraz w ramach POmocy PO i dokapitalizowania BGK , to diveloperzy pierwsi pójdą po kasę k..... bo to niby koło zamachowe gospodarki i takie tam inne dyrdymały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: ciekawostka IP: *.net.pl 01.12.08, 12:02 Jak ktos jest idiota to napewno. Bo przeciez tylko zyd by okradl polaka. Polak polaka przeciez nie okradnie... Wlasnie przez takie myslenie manipuluje sie ciemnym ludem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diakon Re: ciekawostka IP: *.chello.pl 01.12.08, 19:06 A zgadnij piewco poprawności, jaki pierwszy duży obiekt robił Wojciechowski po założeniu firmy w Polsce, rezydencje ambasadora Izraela, a widziałeś żeby goj dostał taką fuchę, nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak to w tym dowcipie o naszym dzienniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 20:48 jak polski Zyd chce poczytac dobre wiadomosci to kupuje Nasz Dziennik Zydzi rzadza swiatem, spisek zydowski w medycynie, lobby zydowskie w USA, zydowskie gazety i uniwerytety - po prostu raj tymczasem - gazeta wyborcza - w Indiach zabili 9 Zydow, na Hebron spadlo 4 rakiety, w Iranie powiesil 4 szpiegow Mossadu, Moskwa sprzedala Syrii nowe rakiety przeciwlotnicze - czyz moze byc gorzej ? Odpowiedz Link Zgłoś
stoje_i_patrze Re: 746 01.12.08, 12:55 Dziś napisali o tym w prasie że może zbankrutować chyba że sprzeda inne obiekty. So far so good ale wszystko możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś