Dodaj do ulubionych

jaki piękny tytuł

13.12.08, 18:08
ostatni dzwonek dla deweloperów, a pamiętam te hasła że może tylko
rosnąć i kto nie kupi ten przegrał życie
dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,6041732,Ostatni_dzwonek_dla_deweloperow.html
A pamietam jak na początku września pisałem ze zostało deweloperom
100 dni ostatniej szansy na sprzedaż, a wystarczyło obniżyć cenę a z
mieszkaniami zostali by inni.
Obserwuj wątek
    • heheheheh I taki artykuł w GW ... ho ho ho 13.12.08, 18:09
      co to się porobiło
      • ynvestor Re: I taki artykuł w GW ... ho ho ho 13.12.08, 18:17
        heheheheh napisała:

> co to się porobiło

taki artykuł..no nie, nie myślałem że dożyję takich czasów :))))

"I to działało wyśmienicie - marże rzędu stu procent na metrze kwadratowym były standardem."

czyli mamy 50% spadek cen :))) nikt nie będzie płakał
    • Gość: Spinacz Biurowy No to komornik będzie miał pełne ręce roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 11:16
      marże rzędu stu procent na metrze kwadratowym były standardem

Dziękuję, nie mam więcej pytań. Czekam na cenę 5000 za metr z wykończeniem i
      4000 w standardzie deweloperskim. Kto z budowlańców nie obniży cen do tych
      poziomów, ten przegra życie.
      • Gość: jacek Re: No to komornik będzie miał pełne ręce roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:06
        jak tych spekulancikow i wyksztalciuchow co nabrali lewarow w przegietym
        franciszku, Pan Komornik za kudly bedzie wyciagal z kwadratow

mysleli gamonie ze do nich naleza kwadraty i ze unikna sprawiedliwosci dziejowej

POlaka szaraka stac ledwie na czworak z bala pod Jaktorowem, ale to z lewarem na
        25 lat.

kumpel powiedzial mi ze SKMka tam nie dojezdza. co ja mam zrobic ?

a taki jeden z drugim kredytu wezmie i juz mieszka.

ale teraz ja sie posmieje jak ich z manelami na bloto Pan Komornik bedzie za
        fraki wyrzucac. kupilem se aparat w Media Mark to se pokameruje tych wazaniakow
        • gabryella Re: No to komornik będzie miał pełne ręce roboty 14.12.08, 19:36
          Ja też mówiłam w 2007, nie kupujcie po takich cenach, bo padnie wszystko na ryj
          z mieszkaniami, to ganiali aż się kurzyło. Prognozowałam, że tylko ziemia tak
          nie będzie tanieć i się sprawdziło, ceny metra działek stoją w miejscu. Tylko,
          że nie przewidziałam tak przyśrubowanych warunków na kredyty dla wszystkich bez
          wyjątku.
          Tak czy siak wygrali ludzie którzy kupili działki do 2006r. w dobrej okolicy,
          zaczęli budowę domu jednorodzinnego w 2008 lub zaczną na wiosnę 2009, a są tacy :).
          • Gość: Zenek Re: No to komornik będzie miał pełne ręce roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:58
            gabryella napisała:
            ceny metra działek stoją w miejscu

Ceny działek nie stoją w miejscu. One raczej leżą.
            Oczekiwania oferentów kosmiczne. Zero zainteresowanych kupnem przy tych cenach.
            Zero transakcji na rynku. Pies z kulawą nogą się nie zainteresuje.
            Ceny działek spadną później niż mieszkań ale za to znacznie bardziej.
            • gabryella Re: No to komornik będzie miał pełne ręce roboty 15.12.08, 12:47
              Gość portalu: Zenek napisał(a):

> Ceny działek nie stoją w miejscu. One raczej leżą.
              > Oczekiwania oferentów kosmiczne. Zero zainteresowanych kupnem przy tych cenach.
              > Zero transakcji na rynku. Pies z kulawą nogą się nie zainteresuje.
              > Ceny działek spadną później niż mieszkań ale za to znacznie bardziej.

A jaki ma być ruch skoro na wszystko zamrożone kredyty. Pisałam wyraźnie, że nie
              przewidziałam zastoju w kredytach, jednak na łeb lecą mieszkania póki co.
              Działki też ale te najdroższe i największe polecą.
        • Gość: jacek a ty myslales ze SKM to`Smolna Kolej Mieszkaniowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 21:01
          takie biuro properdeweloperskie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka