Dodaj do ulubionych

Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół....

IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 20:57
No proszę właśnie czytam, że Dolcan obniżył ceny we wszystkich
inwestycjach o 18% - np. Skierniewicka z 9900 na 8120 brutto za metr
(pierwotnie chcieli ok. 13 tys. za metr - potem była nieustająca
promocja 9900 a teraz 18% od tej "promocji"..;) Wincentego na
Targówku sprzedawali po 7500 obecna cena to 6150 brutto; osiedle
Tęczowe (Włochy) było 7135 jest 5850 zł brutto; Ząbki Powstańców
5800 na 4700 brutto. No to jest jakiś progres - czekamy na dalsze
urealnianie cen, zwłaszcza, że pan Ciurzyński z Polnordu w
dzisiejszej Gazecie Prawnej stwierdził otwarcie, że koszt budowy
metra mieszknia w Wilanowie to obecnie 3700 do 5000 za metr...czyli
realnie wynosi to ok 3500 - jak widać pole do obniżek jeszcze bardzo
duże...czekamy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Skierniewicka drobna korekta IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 21:04
      Mała korekta - Ciurzyński stwierdził, że ich obecny koszt to 3,5 do
      4 tys za metr a 5 to było kiedyś...sorry za przekłamanie ale te
      obniżki zaczynają tak galopować że człowiek się gubi :) Dla
      zainteresowanych link do rozmowy z Ciurzyńskim - ciekawa lektura :)
      biznes.gazetaprawna.pl/wywiady/110064,deweloperzy_schodza_z_marza_z_40_do_10_proc.html
      • Gość: jacek Dolcan - czyli Wolomin - nic tylko kupowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:30
        ciekawe ze tak duza firma nie pomyslala o gieldzie ...

pralnia
      • stoje_i_patrze Re: drobna korekta 30.01.09, 11:54
        Tak. to ciekawe:
        "Koszt wybudowania metra mieszkania na naszym osiedlu w Wilanowie sięga teraz
        3,5-4 tys. zł. Kiedyś było ponad 5 tys. zł."

ale to bylo znane. Zatem + 10-15% marzy (BARDZO przyzwoita) i mamy cene max
        4400-4600 (10 i 15 procent odpowiednio od 4000 tys za metr)
    • Gość: Kejti Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 21:36
      skąd ta informacja? na stronie www ceny są niezmienione, promocja
      wiosenna 9900 zl/m2 ...
      • Gość: oleg Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.spray.net.pl 28.01.09, 21:44
        > promocja
        > wiosenna 9900 zl/m2 ...

a wiosna to ktorego roku na tej promocji jest?? ;)
      • Gość: Artek Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 23:00
        Zadzwoń do dewelopera brzpośrednio - jak umiesz obsługiwac telefon
        to nie powinno być takie trudne - wtedy dowiesz się o przecenionych
        mieszkaniach.
        • Gość: GG Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.bcc.com.pl 29.01.09, 14:24
          Mi udało się dodzwonić do Dolcan i rzeczywiście są promocje na
          mieszkania. Niedawno rozpoczęli sprzedaż mieszkań na Włochach i 1m2
          kosztuje 5 850, cena całkiem dobra jak na tę lokalizację. Obawiam
          się, że te bloczki mogą byc blisko torów :(
    • 1folio domy na Zaciszu-Targówek 29.01.09, 14:22
      budują domy szybko.
      • Gość: g Re: domy na Zaciszu-Targówek IP: *.wspiz.edu.pl 29.01.09, 15:08
        a pytales o cene tych domow? pamietam ze kiedys babunia przez kabelek mnie
        poinformowala o kwocie rzedu 2 mln zlotych, skad Ci ludzie sie biora? z kosmosu?
        • Gość: GG Re: domy na Zaciszu-Targówek IP: *.bcc.com.pl 29.01.09, 15:28
          O ceny domów nie pytałam, bo mnie nie interesują. @mln to
          rzeczywiście kwota kosmos nawet jak na dom! Ale 5850/1m2 na Włochach
          to chyba cena do zaakceptowania...
          • Gość: znawca Re: domy na Zaciszu-Targówek IP: *.chello.pl 29.01.09, 16:38
            Kup w Plonsku dojazd taki sam a cena 50 5 NIZSZA!
            • Gość: GG Re: domy na Zaciszu-Targówek IP: *.bcc.com.pl 29.01.09, 17:06
              Może lepiej w Koziej Wólce :) Tam w ogóle dają za darmo :)
              Z Włoch SKM lub KM jest raptem 13 min. do cetrum, więc nie ma co
              narzekać na dojazd. Nie rozumiem tego typu haseł...
              • Gość: jacek mniej, bo dolcan zalatwil sobie przystanek SKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 17:22
                przy osiedlu we Wlochach powstanie nowy przystanek - tak zaklada PZP

wyobraz sobie - pijesz kawe i co widzisz - nadjezdza SKM, spokojnie
                dopijasz kawe, zakladasz buty i plaszcz, schodzisz po schodach i
                jestes na peronie (pod samym blokiem) i przed sygnalem dzwiekowym w
                pociagu

w 10 minut jestes na Srodmiesciu

dolcan trzymal lape na tym placu od wielu lat i nie dopuscil, zeby
                mu ktos zdmuchnal sprzed nosa jak Mrowe na Lodygowej czy Wariata
                przed Delikatesami

tak tak warszawski samorzad jest na pasku mafii - wiec czego sie
                mozna spodziewac ?
                • Gość: GG Re: mniej, bo dolcan zalatwil sobie przystanek SK IP: *.bcc.com.pl 29.01.09, 17:38
                  Czyli przystanek Wwa Włochy będzie przesunięty bliżej osiedla, czy
                  dodatkowy przystanek SKM będzie budowany??
                  • Gość: jacek mniej, bo dolcan zalatwil sobie przystanek SKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 18:05
                    a jak myslisz ???
                    • Gość: GG Re: mniej, bo dolcan zalatwil sobie przystanek S IP: *.skynet.net.pl 29.01.09, 22:09
                      Odpowiedź sama się nasuwa, ale wiadomo różnie może być...
                      • Gość: jacek mniej, bo dolcan zalatwil sobie przystanek SKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 07:06
                        tylko sprawdz - bo ja widze, ze maszyny zabrali i plac stoi pusty

szybko rozebrali hale Plasomatu i palili odpady chemiczne (policja
                        czekala 3 godz bo ich ciec nie chcial wpuscic) - a teraz nic sie nie
                        dzieje od miesiecy - i byla informacja o wstrzymaniu budowy

biorac pod uwage, ze we Wlochach ceny u dewelperow byly od 8 tys do
                        12 tys - 5,8 tys moze byc na przynete
                  • Gość: Ala Osiedla Włochy to chłam i bardzo drogo IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.04.09, 03:00
                    Tam rok temu sprzedawali mieszkania od 3500-4500 a teraz prawie 7000 gdzie
                    podobne ceny mamy gdzie indziej,Lokalizacja-brak blisko sklepów,komunikacja
                    najbliższy autobus jakieś 300m i kursuje rzadko,a w nim trochę
                    menelstwa,znalazłem sklep spożywczy a tam żuliki wino pija i proszą o
                    zeta,dokoła tory dla pociągów towarowych-wieczorem hałas.pełno też
                    żwirowni,cementowni,koksowni,na działkach jak się zrobiło ciepło szemrane
                    towarzystwo.korki w dzień itp.
                    Za tą cenę nie warto.Sprawdzcie sami
                • jamesonwhiskey Re: mniej, bo dolcan zalatwil sobie przystanek SK 29.01.09, 23:34
                  > jestes na peronie (pod samym blokiem) i przed sygnalem dzwiekowym w
                  > pociagu

mieszkanie na peronie nic nie kosztuje ani nic nie kosztowalo
                  wiec po co przeplacac

• Gość: frank sinatra Re: domy na Zaciszu-Targówek IP: *.chello.pl 29.01.09, 17:25
                A te osiedle we Włochach to juz stoi czy dopiero jest budowane?
                Na ich stronie trudno się tego dowiedzieć
                • Gość: GG Re: domy na Zaciszu-Targówek IP: *.bcc.com.pl 29.01.09, 17:36
                  Dzwoniłam dzisiaj. To osiedle będzie budowane, koniec inwestycji
                  jakoś IV kwartał 2010. Na stonie jeszcze nie ma informacji. Pani z
                  biura mówiła, że póki co na razie mają jedynie foldery u nich do
                  obejrzenia.
                  • Gość: jacek zalecam ostroznosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 07:12
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=90520501&a=90589725
                    jak wspominalem - to jest duza firma - z Wolomina - firmy o tej
                    wielkosci zwykle korzystaly z gieldy - ta jakos nie musi

ten plac we Wlochach mieli zaklepany od lat - zaden radny gminy,
                    dzielnicy ani Warszawy nie chcial sie zajac ta sprawa - chodzilo o
                    to by miasto wykupilo te obiekty na cele rekreacji i kultury dla
                    mieszkancow okolic pod tym wzgledem pustynnych

urzednicy pilotowali na ich zlecenie - z naszych podatkow

sprawa mocno smierdzi - jak odpady chemiczne palone przy rozbiorce
                    hal fabrycznych
                    • Gość: jacek osiedle we Wlochach - odciete torami i waskimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 08:12
                      uliczkami przy ktorych powstaja kolejne bloki - jako ze urzednicy
                      blokuja uchwalenie PZP ograniczajace zabudowe do jednorodzinnej

z osiedla bedzie mozna wyjechac wylacznie SKM, na spacer pojsc
                      wzdluz torow, terenow kolejowych jest sporo - poza tym dookola sa
                      wylacznie zagrodzone posesje - nowe bloki tez sa ogradzane

deweloper walczy o mozliwosc zageszczenia zabudowy na osiedlu -
                      nawet jesli nie uzyska zmiany w PZP - to i tak postawi na swoim

jednym slowem nabywcy mieszkan w tym osiedlu beda skazani na
                      przebywanie w zamknietej przestrzeni - osiedla-maszyny do spania

jesli tak wedlug decydentow ma wygladac miasto XXI wieku - to widac
                      maja powazne braki w wyksztalceniu

• Gość: Jadwiga Re: domy na Zaciszu-Targówek IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.09, 18:38
            mi też się tak wydawało,ale są już w Wilanowie podobne ok.6000 tys. za
            metr.Odechciało mi się po obejrzeniu okolicy.
    • Gość: kupiec Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.chello.pl 30.01.09, 00:42
      jak opuszczą jeszcze 30% to wezmę ze dwa od nich ale nie wiem czy
      sie nie rozpaną bo jakość ich roboty jest poniżej średniej
      afrykańskiej,także zanim coś na tym zarobię to chałupa może się
      zamienić w gruz.
    • stoje_i_patrze Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... 30.01.09, 11:27
      A do tego Skiernia nie zbudowana jeszcze. Rogalinska stoi. Tak czy siak widok
      albo na budynek w ktorym jest PTK Centertel albo na Polfarme:)
    • Gość: Toek Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.acn.waw.pl 30.01.09, 21:39
      i dobrze, jak oni obniżają to może i inni się odważą. Jeszcze z 200
      pln na metrze w dół i można by się chyba zastanowić nad tą
      skierniewicką.
      • Gość: mariola a co z samolotami nad tym osiedlem we Wlochach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 08:38
        jacek - ty jestes specjalista od tych spraw
        Tutaj znalazlam duzy material o Tobie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=85502339&a=85558583
        Wyglada ze jestes bardzo zaanganzowany w sprawe od wielu lat. Ja chcialabym
        wiedziec czy jak kupie mieszkanie na tym osiedlu to bede mogla potem ubiegac sie
        o odszkodowanie z tytulu chalasu ? Jakie sa na to szanse ?

• Gość: jacek a co z samolotami nad tym osiedlem we Wlochach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:29
          na razie nie jest zle - halas jest zwykle w czasie remontu pasa,
          trzy lata temu byl horror - ale teraz raczej lataja na Ursusem - tam
          tez siega OOU - ale odszkodowan jak na razie nikt nie otrzymal - tym
          bardziej ze PPL nie ma z czego

w perspektywie jednak pas na Ursus ma byc zamkniety - pas awaryjny
          na Wlochy stanie sie jednym z dwu podstawowych - i to ma dac
          mozliwosc podowjenia liczby operacji lotniczych z WAW - i objecie
          OOU calych Wloch - z tym ze zamiast 2 000 mieszkancow bedzie juz 20
          000

wtedy trzeba sie bedzie z Wloch wyniesc jak najdalej

natomiast polozenie tego osiedla jest tak fatalne, ze halas lotniczy
          juz tego nie pogorszy - zgode na budowe wydac mogl tylko wyjatkowo
          skorumpowany i tepy urzednik - nie bardzo moge sobie wyobrazic
          rodzine z dziecmi w takim osiedlu - z ktorego najblizszego parku
          nawet nie bedzie widac, otoczonym wiecznym korkiem

• Gość: niki Re: a co z samolotami nad tym osiedlem we Wlocha IP: *.acn.waw.pl 13.03.09, 14:57
            pasy lotnicze mnie nie interesyją, mogę mieszkać nawet przy torach,
            ale czy ktoś z Państwa chciał wziąć od Dolcana dokumenty zakupu
            gruntu, KW itd? Bo mi nie chcieli wydać !!!??? coś ukrywają? co o
            tym myslicie?
            • Gość: kaśka Re: a co z samolotami nad tym osiedlem we Wlocha IP: *.spray.net.pl 13.03.09, 15:49
              aktu zakupu gruntu nie muszą pokazywać, bo tam mogą być zawarte
              tajemnice handlowe :), ale odpis z KW to podstawa, w końcu
              powinienieś wiedzieć jaki kredyt ciąży na gruncie, jakie są
              obiążenia i roszczenia, a tak w ogóle to możesz iść do sądu i
              obejrzeć sobie księgę, wiec nie wiem o co może chodzić
              • Gość: jacek a co z samolotami nad tym osiedlem we Wlocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 07:21
                wyciag z KW mozesz uzyskac sama - to nie jest informacja zastrzezona
                dla wlasciciela

wybierz sie tak jednak w dzien powszedni i zobacz jakie juz teraz
                korki w okolicy (a samo osiedle to dodatkowe kilkaset pojazdow) oraz
                sprobuj sobie wyobrazic - dokad pojdziesz z dzieckiem na spacer -
                pamietajac, ze od polnocnego-wschodu niedlugo pojawi sie trasa NS
                zaraz za Budkami Szczesliwickimi - a do parku na Cietrzewia jest
                ponad kilometr
            • satorianus Re: a co z samolotami nad tym osiedlem we Wlocha 23.04.09, 09:05
              Dokładnie. Może się okazać, że kupili działkę pod całe osiedle taniej niż chcą
              wziąć za jedno mieszkanie :)
              • Gość: Anna J. Re: grunt skażony... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.09, 00:01
                Masz rację,robiłam wywiad(jak na dziennikarkę przystało) z robotnikami,że
                okoliczne zakłady itp wylewały stary olej do gruntu a potem zasypali
                piachem.Mówili,żeby lepiej nie wciskać w to nosa,bo niby każdy wie ale tym się
                nie przejmuje.Faktycznie w tej okolicy ziemia jest znacznie tańsza ,a dolcan
                niby obniżki 18% a i tak marża wynosi 40%.Faktycznie tory za
                torami,żwirowiska,koksownie,cementownie,elementy społeczne nocują lub ukrywają
                sie na działkach(a może inne licho) Policja nawet tam nie dociera,ta działka to
                jak koniec świata,a wieczorem jakby życie zamarło.Samochodem to jeszcze,a jak
                nie będzie samochodu to co po ciemku do osiedla,bo latarnie ledwo świecą.Można
                by tak pisać i pisać,ja się przekonałam niby cena niska,ale coś tu śmierdzi wolę
                nie przepłacać,bo później jakbym chciała sprzedać to cud...
    • mailereasy Budowa osiedla ciągle wstrzymana! 04.03.09, 08:12
      Powiedziałbym raczej, że jest totalny regres. Na Skierniewickiej tylko cudem
      udało się zatrzymać przed zejściem z budowy wykonawcę tj. firmę Strabag. Nie
      udało się to w Ząbkach, gdzie do dnia wczorajszego tj. wtorku 3 marca wykonawca
      nie wrócił na budowę osiedla.
      Innymi słowy jak na razie nie ma porozumienia między nim a firmą Dolcan i budowa
      stoi już od poniedziałku 23.02, a czerwcowy termin oddania mieszkań jest już
      najprawdopodobniej tylko i wyłącznie teoretyczny.
      • mufffa [...] 13.03.09, 22:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jacek a na osiedlu kolejowym 2 wielkie dzwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:30
        tak jakby budowali 20 pieter w gore

w dodatku jeden zuraw caly nad torami

jakas gigantomania

a obok kilka rzedow torow - na kilku poziomach

ale jak kto glupi to tam kupi
    • Gość: jacek jak Dolcan swoich klientow szanuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 19:05
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6391212,Skazani_przez_Carrefoura_na_halas.html

przegrana sprawa
      • marcin44 Dolcan oferuję -18% a i tak zarabia trzykrotnie... 24.04.09, 00:13
        Też byłem pod jarany niektórymi cenami Dolcanu,ale okazuje się,że i tak klient
        przepłaca,a oni oferują zniżki,a zarabiają na nas któzy cięzko pracują i chcą
        mieć swoje M potem niedoróbki z którymi walczysz latami,a oni mają tak umowę,że
        zawsze wygrają,fajne wizje tylko na prezentacji i rozczarowanie po
        wybudowaniu,problemy co do wałsności gruntu... Ale to jest Polska tu się ciężko
        oddycha.
    • marcin44 Dolcan złe opinie 25.04.09, 21:50
      Jak czytam różne fora o Dolcanie to raczej nikt pochlebnie o nim się nie
      wyraża,ci co już kupili do dziś narzekają,na grzyb na suficie,na pękające
      ściany,na opóźnienia półroczne.Sam zastanawiałem się nad tą firmą.ale teraz to
      już rezygnuję i kupuję u pewniejszej firmy.
      • Gość: Nana dolacan to dno IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.09, 01:22
        Dolaca to Dno buduje chałę i tyle..........
    • Gość: wrtow Kiepski standart IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.09, 15:18
      Ja muszę jeszcze dopłacać po niedoróbkach.
      • blume Re: Kiepski standard 03.05.09, 12:27
        Dlaczego kiepski standard? Co kupiles w Dolcanie, ze musisz dopłacać?
      • Gość: wrtow Re: Kiepski standart IP: 87.205.144.* 03.05.09, 16:36
        Tak,kupiłem .W jednym miejscu po kilku miesiącach np. ściana mi pękła,okna się
        nie domykają gdy chciałem aby poprawili to odmówili,że gwarancja tego nie
        obejmuje .I twierdzą,że protokole było wszystko ok

Wszystkie usterki

-Pękające ściany
        -okna się nie domykają

metalowy parapet zewnętrzny z wyraźnymi rysami przez warstwę farby aż do metalu,

-w łazience dziura w ścianie do przewodu wentylacyjnego sąsiadów,

-liczne nierówności tynków (garby i wgłębienia) oraz brak kątów prostych
        pomiędzy ścianami.

Jak zmusić developera do napraw?
        • Gość: inż. IIL Tęczowe Włochy IP: *.chello.pl 05.05.09, 23:36
          Sam się zastanawiałem. Niestety nie znalazłem ani jedenj dobrej
          opinii o dolcanie. Koszmarne wracające niedoróby, olewane przez
          wykonawcę, bardzo niekorzystne dla kupującego umowy, opóźnienia. Co
          do tego osiedla - wiązka torów kolejowych z bocznicami pod oknami,
          projektowana trasa NS, samoloty, które po przełożeniu pasa będą
          bardzo uciążliwe, brak terenów rekreacyjnych, parków itp., wąskie
          jednokierunkowe uliczki i wieczne korki A cena? zdecydowanie za
          wysoka jak na takie warunki. Zrezygnowałem.
          • aleks-online Re: Tęczowe Włochy 18.06.09, 14:45
            Bardzo dobra decyzja. Uciekajce jak najdaje od tej złodziejskiej
            firmy!!!!Juz trzeci aneks podsuwaja ze zmiana terminu i cały czas at
            sama wymówka ze zmina był sroga, teraz padają deszcze, a latem
            świeciło słońce. Jest juz 1,5 roku opóźnienia i jeszcze końca nie
            widać. SKANDAL
    • Gość: najemca Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.09, 18:34
      > duże...czekamy.

Niestety wygląda na to, że czekaliście na próżno. Dolcan podwyższył juz jakiś
      czas temu ceny ofertowe i chyba ani myśli ich obniżyć. Pewnie da się coś z tego
      urwać, ale na mniej niż 6k raczej chyba nie należy liczyć.
      • Gość: alandy Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 09:24
        czekac na próżno to można ale nie na obnizki lecz na ukończenie
        przez dolcana inwestycji

póki co inwestycja przy łodygowej - 2,5 roku opóźnienia

inwestycja na skierniewickiej - zbliża się powoli do 18 miesięcy
        oóźnienia(może wcale nie chodziło o 18 procent rabatu lecz o 18
        miesięcy opóźnienia tylko dział marketingu coś przekręcił ? ;)

• Gość: alandy Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 11:55
        a skoro już poruszyłem temat olbrzymich opóźnień dolcanu - czy
        tktóryś z klientów może wypowiedzieć się czy wypłacają odsetki za
        opóźnienie czy też szantażem ala marvipol wymuszają podpisanie aktu
        z tzw. "klauzulą o zrzeczeniu się roszczeń" ?
        • Gość: jacek jak sie jakis klient wychyla to go odwiedza ekipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:31
          z Wolomina i sie przestaje wychylac

zaden z radnych dzielnicy i rady Warszawy nie odwazyl sie zeby teren
          po Plasomacie przeznaczyc na potrzeby mieszkancow - a ty chcesz zeby
          sie klienci wychylili ???

zgrzytaja zebami i licza, ze w koncu moze dostana "mieszkanko" i
          jeszcze tylo kredycik i wio po mebelki
          • Gość: alandy Re: jak sie jakis klient wychyla to go odwiedza e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 09:01
            w sumie ząbki daleko od wołomina nie są... ;)
    • Gość: Gosia 58 Re: Dolcan - wszystkie mieszkania 18% w dół.... IP: *.subscribers.sferia.net 21.12.13, 10:24
      Wkrótce podpisuję umowę i będę chciała szybko wykonać remont (chodzi o panele ,3 łazienki do zrobienia i malowanko) ,willa 130 m , ile weźmiecie ode mnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka