Dodaj do ulubionych

pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików

IP: *.acn.waw.pl 05.02.09, 23:13
zastanawiam się nad zakupem, pytanie do ewentualnych/przyszłych
sąsiadów-jak układa sie współpraca z deweloperem,czy zmieniliście
coś w umowach,np zapisy o zrzeczeniu się praw do współwłasności
dachu i instalacji reklam i anten, czy nie obawiacie się że wobec
sprzedaży na poziomie 50%(info od dewelopera, ja oceniam że jest to
poniżej 50%)deweloper przeforsuje każdą decyzję w przyszłej
wspólnocie,itp itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxx Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 194.156.48.* 06.02.09, 12:15
      zastanawiałem sie nad kupnem mieszkania w tej inwestycji pod koniec
      2006 roku,kiedy to budowa miałam tam ruszyć (nawet wpłaciłem
      zaliczke 5tys), problemy z pozwoleniami i rozpoczęciem budowy
      sprawiły ze wycofałem pieniądze i nabyłem lokum w inynym miejscu.
      Pamietam ten dziwny zapis w umowie o uzytkowaniu dachu wieczystym
      przez dewelopera, wzroscie cen za m2 uzależniony od inflacji i pare
      innych dziwnych zapisów. Dziwie sie ze przy obecnej sytuacji jaka
      jest na rynku deweloper nadal ma takie zapisy w swoich umowach, inni
      deweloperzy oferują raczej garaz gratis, wykończenie, inne promocje
      itd. Jeśli sprzedaz mieszkań jest na poziomie 50%, albo niżej - a
      sprzedaz deweloper prowadzi już od konca roku 2006 to nie jest to
      najlepsza sytuacja jak widać
    • Gość: obs Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 18:33
      Czyli ordynarnie chcą jeszcze zarabiać na mieszkańcach, sprzedając im Ciepło, prąd itd.!!!
    • Gość: Elle Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.acn.waw.pl 12.02.09, 23:13
      naprawdę nikt nie kupił tam mieszkania? deweloper utrzymuje że
      sprzedał połowę z 212 mieszkań... może chociaż Pani z biura
      sprzedaży albo kierownik budowy ;)
      • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 14.02.09, 03:09
        jak to,nikt tam nie kupił ???to jakaś bzdura,sprzedali większość
        atrakcyjnych mieszkań,mają dobre ceny i możliwość ich
        negocjacji,wystarczy sprawdzić listę wolnych mieszkań,która jest
        dostępna dla wszystkich na stronie dewelopera,byłam na
        budowie,budynek na wysokim poziomie,bardzo solidne wykonanie,w
        przeciwieństwie do innych mają kredytowanie i prace wykończeniowe
        przebiegają błyskawicznie
    • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 14.02.09, 03:28
      jeśli priorytetem przy zakupie własnego mieszkania jest dla kogoś
      bycie wspólwłaścicielem dachu,to nie kupuj tam!nie jest to takie
      istotne,deweloper zwyczajnie chce umieścić tam swoją reklamę,jak JW
      Construction przy Górczewskiej,łatwo tylko krytykować,radzę
      sprawdzić umowy innych deweloperów,wszystkie mają wady.Ja kupię w
      Wawelu,przynajmniej nie tandeciarz...
    • Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:40
      Ja niestety nie wytrzymałem i nabyłem u nich mieszkanko, bałem się ,
      że sprzedadzą wszystkie z tego pionu, którym byłem zainteresowany. W
      umowie nie ma mowy o nadajnikach czy antenach na dachu, a jakaś tam
      reklama mi nie przeszkadza. Kupiłem mieszkanie 40,80 m2, a więc za
      dużo nie utargowałem, z tego co wiem na duże mieszkania mają dobrą
      ofertę. Sprzedane mają na pewno ponad 50%mieszkań i to w większości
      małe mieszkania. Po podpisaniu umowy notarialnej dostałem
      oświadczenie z banku o zejściu z hipotek po wpłacie 100% wartości
      mieszkania. Inwestycja jest prawie gotowa więc ryzyko chyba jest
      zminimalizowane, jak tylko będą mieć pozwolenie na użytkowanie
      biegnę do notariusz i przenoszę własność. Pozdrawiam Mirek
      • Gość: RobRoy Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 20:26
        Gość portalu: Mirek napisał(a):
        > Inwestycja jest prawie gotowa więc ryzyko chyba jest
        > zminimalizowane.

Ryzyko jest zawsze prawie takie samo, niezależnie od etapu inwestycji.
        Jak ogłoszą upadłość na dzień przed oddaniem to licz się z tym że forsa w błoto
        i kredycik za nieistniejące mieszkanie spłacany do końca życia.
        A swoją drogą ciekawe skąd się biorą takie mity ?
        • Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:20
          Gość portalu: RobRoy napisał:
          > Ryzyko jest zawsze prawie takie samo, niezależnie od etapu
          inwestycji.

Niestety nie zgadzam się z tym twierdzeniem. W tym przypadku
          inwestycja jest prawie skończona ryzyko jest zdecydowanie mniejsze,
          ja podpisałem umowę wpłacając 20% reszta po przekazaniu lokalu i
          akcie notarialnym, a więc ryzyko jest chyba zminimalizowane jak
          pisałem wcześniej. Pozdrawiam Mirek
          • Gość: RobRoy Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:29
            W tym przypadku masz Mirek rację, ryzykujesz co najwyżej 20%.
            Ale nijak nie wynikało to z twojego postu, i mogło wprowadzić innych w błąd.
            • Gość: jelonky Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.inmat.pw.edu.pl 17.02.09, 17:06
              System platnosci nie zmienia faktu, ze blok jest syfny, architektura
              i wykonanie traca prowincjonalnoscia.Cena zupelnie nie adekwatna do
              jakosci.Jedyna mozliwa zaleta to male metraze, czyli nizsza cena
              calosci.Mnie taka zaleta nie przekonuje
              • Gość: marian Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:03
                poza tym daleko do centrum
                kicha
                ale ludziska niech płacą

ciekawe po ile są mieszkania większe, 3, 4 pokojowe
                może ktoś wie
                • Gość: ToTom Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:49
                  Gość portalu: marian napisał(a):
                  > ciekawe po ile są mieszkania większe, 3, 4 pokojowe
                  > może ktoś wie

Tanio, bardzo tanio dlatego ludziska płacą.
              • Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 07:32
                Gość portalu: jelonky napisał(a):

> System platnosci nie zmienia faktu, ze blok jest syfny,
                architektura
                > i wykonanie traca prowincjonalnoscia.Cena zupelnie nie adekwatna
                do
                > jakosci.Jedyna mozliwa zaleta to male metraze, czyli nizsza cena
                > calosci.Mnie taka zaleta nie przekonuje

Różne są gusta i guściki , ale od razu SYFNY, mi się podoba. A
                jeżeli chodzi o wykonanie, to nie wiem czy byłeś w środku,
                mieszkania są pomalowane, czyste, wyglądają EKSTRA. Trochę bałaganu
                na klatkach układają płytki, ale w miejscach gdzie to zrobili,
                wygląda też dobrze. Cały blok jest podzielony na chyba 5 klatek,
                mnie oprowadzali po nim prawie pół dnia. Najbardziej podobała mi się
                klatka w której na kondygnacji są tylko 2 mieszkania, winda tylko do
                dwóch mieszkań, ale niestety są to duże mieszkania. W parterze będą
                usługi, podobno będzie tam kilka fajnych sklepów, apteka, kiosk i
                chyba jakieś gabinety lekarskie. Pozdrawiam Mirek.

• Gość: tambylec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:18
                  w odległości do ok 500m znam tam 3 apteki - po ch.. następna? szykuje się
                  epidemia sraczki u szczęśliwych posiadaczy frankowego kredytu?
                  • Gość: tambylec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:21
                    PS: i jeszcze te "gabinety lekarskie" - psycholog i gastrolog na skołatane
                    nerwy i zwieracze?
                  • Gość: Mrek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:27
                    Gość portalu: tambylec napisał(a):

> w odległości do ok 500m znam tam 3 apteki - po ch.. następna?

Tambylec a ch... cię to obchodzi, jesteś jakąś pomocą farmaceuty i
                    boisz się o stratę roboty? Dla mnie może tu powstać 100 aptek.
                    Bardzo bym prosił nie wrzucaj tu debilnych uwag i komentarzy tyczy
                    się to również gości typu Neo i łowca , tak jak napisał któryś z was
                    na OŚLĄ !!!!!!!! Forum to powstało w innym celu i bez waszych
                    debilnych komentarzy będzie zdecydowanie przyjemniej.
                    • Gość: tambylec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:03
                      obchodzi to chłop stodołę w twojej wsi
                      a ja mieszkam obok tego waszego po-tworka architektury więc się interesuję co
                      tam będzie
                      ty jak widać ani tam nie mieszkasz ani nie zamierzasz skoro masz to gdzieś
                      widać teraz wyraźnie że masz tylko zamiar sprzedać bubla i wracać do swojej
                      wioski z prowizją
                      • Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:08
                        No dobra przyznaję się już i tak mnie właśnie wywalili z tej roboty: szef dał
                        nam za zadanie forumowe podszywanie się pod zachwyconych klientów bo nikt nie
                        chce tego g... kupować
                        sorki i nie myślcie o mnie źle, ja tylko starałem się utrzymać w tym biurze
                        sprzedaży
                        • Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:49
                          Już ci pisałem piżdzielcu, nie podszywaj się pod wszystkich, a jak
                          to robisz to użyj raz w życiu móżdżku i zmień IP, bo jesteś
                          rozpoznawany. A tak po za tym, to już wiem , dlaczego ci pjana
                          cieknie, ja w pięknym nowym bloku, z APTEKĄ na dole, a ty piżdzielcu
                          w śmierdzącej starej płycie !!!!!!!!!!!

• Gość: tambylec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 15:56
                            Ale masz chłopie nerwówkę... zapodaj sobie jakiś medykament bo pękniesz
                      • Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:52
                        Nie obchodzi mnie pizdzielcu czy tam będzie 3 czy 100 aptek,bo nie
                        jestem pomoca w aptece i naszczęście nie mieszkam w śmierdzącej
                        wielkiej płycie, a będę w PIĘKNYM POTWORKU !!!!
                        • Gość: tambylec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 15:06
                          mieszkasz "na wiosce" - to już ustaliliśmy :)

ja NA SZCZĘŚCIE też nie mieszkam w wielkiej płycie - porozglądaj się trochę
                          uważniej wokoło swojej "pięknej" inwestycji a zobaczysz że tam nie tylko wielka
                          płyta i biedronka

i NA SZCZĘŚCIE że nie jesteś pomocą w aptece bo nawet z językiem ojczystym
                          niezbyt sobie radzisz

Aż dziwne że dali takiego analfabetę do działu sprzedaży... ja bym się mocno
                          zastanowił czy nadajesz się do działu sprzątania budowy.
                          Swoimi wypowiedziami wystawiasz sobie i swojej inwestycji kiepskie świadectwo.
                          a nawet robisz antyreklamę więc lepiej już przeproś i zamilcz.

• Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 17:21
                            Jesteś z wielkiej płyty, to już ustaliliśmy i nie ma po co się
                            rozglądać, zawiść cię zżera, już za kilka miesięcy dobiją cię
                            mrugające światełka w oknach tego pięknego budynku. Pozdrowienia
                            pomoco farmaceuty.
                            • Gość: Mirek przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 17:41
                              Ja was wszystkich przepraszam za mojego szefa, zwolnił mnie wczoraj z pracy i od
                              tej chwili podszywa się pod moje imię z tymi durnymi wpisami

Nie słuchajcie go i nie kupujcie tam niczego.
                              Pracowałem dla nich więc znam to "od wewnątrz: nie ma gorszego g... na rynku.

pozdrawiam
                              prawdziwy Mirek, bezrobotny
                              • Gość: Łowca frajerów Re: przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:21
                                To ciekawe bo od roku pracują tam dwie osoby, kobitka i facio i jak
                                wczoraj byłem wybrać drzwi do mieszkania, to nie wyglądali na
                                bezrobotnych. Wybierz sobie FRAJERZE INNE FORUM DO MARNYCH
                                PROWOKACJI.
                                • Gość: Mirek Re: przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:24
                                  Szefie daj już spokój, ośmieszasz się i nikt tu cie nie bierze na serio
                                  • Gość: Łowca frajerów Re: przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:28
                                    Dawaj, Dawaj, jeszcze chcemy
              • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 18.02.09, 20:41
                Małe metrarze,to nie jedyna zaleta tej inwestycji,3-4 pok.jest
                dużo.Ja kupuję 85m,a znajoma kupiła 95m.Uważam,że "syfny" jest
                bardzo nie na miejscu.Zdecydowałam się na zakup mieszkania w tej
                inwestycji,ponieważ właśnie daleko mu do prowincjonalnych
                rozwiązań,i betonowych klocków,których pełno na
                Jelonkach.Wynegocjowałam dobrą cenę,choć za tą oryginalność i
                ciekawy rozkład byłam gotowa zapłacić drożej niż gdzie indziej.W
                pokojach mam okna 2.20wys-prawie do podłogi,koleżanka w każdej
                sypialni ogromne drzwi tarasowe zamiast,jak to zwykle bywa,małych
                okienek.Stolarka okienna dwukolor.-na zew.szary-bardzo
                nowoczesny,pod kolor elewacji,deweloper nie minimalizuje
                kosztów.Wystarczy zerknąć na inne inwestycje np.w Krakowie,wybiera
                projekty o ciekawej i skomplikowanej konstrukcji,co przecież
                znacznie zwiększa koszty budowy.Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                • Gość: marian Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.aster.pl 18.02.09, 21:03
                  podaj cene jaka wynegocjowałaś, jesli to nie tajmenica
                  chodzi o mieszkanie 85 metrowe
                  masz # pokoje czy 4?
                  pzdr
                  marian
                  • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 18.02.09, 21:26
                    Nie wiem dokładnie ile wyszło za metr,bo dochodzi koszt balkonu,w
                    każdym razie garaż dostałam gratis.Nie chcieli zejść niżej,bo
                    wys.piętro, najcichsza str.i w sierpniu jeszcze sielanka kredytowa.
                    Teraz ceny już od 6200zł.Pozdr
                    • Gość: Elle Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.acn.waw.pl 20.02.09, 00:27
                      > w sierpniu jeszcze sielanka kredytowa

Możesz przybliżyć o co chodzi z tą sielanką kredytową? Jaki % rabat
                      wynegocjowałaś jeśli możesz to zdradzić?
                  • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 18.02.09, 21:30
                    pokoje 3
                    • Gość: Ania Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 22:36
                      Dostałaś moniu jakąś specjalną premię dla blondynek, że nawet nie potrafisz
                      policzyć ile m2 cię kosztował ?
                      • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 18.02.09, 23:43
                        droga Aniu,najwyrazniej masz problem ze zrozumieniem,ale z tego
                        powodu nie musisz obrażać blondynek
                        • Gość: Ania Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 07:33
                          Tak droga moniu. Mam problem ze zrozumieniem osób które kupiły mieszkanie i nie
                          potrafią nawet policzyć ile zapłaciły za m2.
                          I jeszcze chwalą się tym publicznie.
                          A, co do blondynek to nie chodzi o kolor włosów, tylko o stan umysłu.
                          • serggon Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 20.02.09, 12:51
                            ...drogi Użytkowniku - forumowiczko/forumowiczu "aniu" - to nie
                            PIASKOWNICA...Jeśli nie masz nic mądrego, merytorycznego do dodania,
                            do "powiedzenia" - wyrwij "własnego" chwasta i skorzystaj z:
                            miejscedlaprostychlasek@gmail.com .Ponadto proszę przeanalizuj cytat
                            Sylvany Carmen: "Głupota pcha do przodu, by być widoczną. Mądrość
                            zostaje w tyle, by widzieć." Powodzenia....
                            • Gość: Aneta Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.134.130.22.static.crowley.pl 23.02.09, 11:53
                              Boska wypowiedź Serggon! Popieram:)
                            • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 23.02.09, 12:57
                              cóż merytorycznego wniosłeś swoim postem do dyskusji o inwestycji?
                              cytat z Sylvany pasuje raczej do moni, jeśli zachwala inwestycję to
                              niech nie wstydzi się podać ceny jaką zapłaciła.
                              • Gość: Gosia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.134.130.22.static.crowley.pl 23.02.09, 15:32
                                Zastanawia mnie dlaczego tak wiele mieszkań jest dalej w sprzedazy?
                                Do oddania inwestycji zostało 4 miesiące a ilość sprzedanyh mieszkań
                                oscyluje w granicach 50 %. O co chodzi??
                                • serggon Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 23.02.09, 20:11
                                  "cóż merytorycznego wniosłeś swoim postem do dyskusji o inwestycji?
                                  cytat z Sylvany pasuje raczej do moni, jeśli zachwala inwestycję to
                                  niech nie wstydzi się podać ceny jaką zapłaciła." gościu...krótko -
                                  zła interpretacja. Jest pewna podstawowa zasada, która w życiu
                                  pomaga.Tę zasadę widzę uznaje "monia" - otóż "calej d... się nigdy
                                  nie pokazuje. Co do kupna/sprzedaży i negocjacji - to przecież
                                  strony ustalają co i za ile i trudno wszystko przeliczyć na kasę,
                                  jeśli stać kogoś zapłacić za ofertę - proszę bardzo. Szef
                                  kupił "tam" mieszkanie ponad 100 m2 i pomimo dobrego układu
                                  towarzyskiego nic nie wspomina o cenie, cały czas mówił o
                                  negocjacjach i "postawieniu" na swoim...Kwestia rozmów i dogadania
                                  się. Co do 4 miesięcy i poziomu sprzedaży mieszkań - ludziska
                                  czekają i myślą, że na tydzień przed odda Wawel gratis i jeszcze
                                  dopłaci...Należy też pamietać, że ściany już zapewne stoją i
                                  przeróbki to już na własny koszt - tak jest prawie wszędzie...
                                  • Gość: Ania Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 22:46
                                    Prawdziwy bohater. Tak dzielnie broni koleżanki z działu sprzedaży.
                                    Nie wie tylko biedaczek że od przyszłego miesiąca, deweloper jedno z nich wywali
                                    za zerowe wyniki w sprzedaży tej inwestycji.
                                    • Gość: marco Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.gprs.plus.pl 24.02.09, 00:14
                                      Dokladnie tak:)Strasznie agresywni sie stali ci pracownicy biura
                                      sprzedazy.
                                      • serggon Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 24.02.09, 00:49
                                        wow !!! dobre, szkoda, że tylko na zaczepki stać ogólnie
                                        niezadowolonych z życia (jakieś kompleksy? brak kasy i aby do 1-go?
                                        buszujcie na forum o "płycie" i zostawcie miejsce dla reszty
                                        chcących podyskutować)...postarajcie się będzie treściwiej....a tak
                                        to nudą wieje...do rzeczy...malkontenci...poproszę trochę
                                        inicjatywy.Czy jest ktoś, kto ma coś do dodania w temacie
                                        konkretnego?
                                        • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 07:58
                                          Masz racje serggon. Te gołodupce przeszkadzają nam tylko w pracy. Administracja
                                          forum powinna coś z tym zrobić.
                                          • Gość: Dorka Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 193.24.14.* 24.02.09, 09:22
                                            ...jak wszędzie - pieniaczy nie brakuje, a może chociaż jakąś
                                            alternatywę podrzucić, a nie tylko narzekać ?!?!?!?!
                                            • Gość: monia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:06
                                              A może byśmy założyli osobne forum dla pracowników działów sprzedaży deweloperów
                                              i i agencji nieruchomości.
                                              Tam moglibyśmy zachęcać do kupna naszych nieruchomości i forumowe gołodupce by
                                              nam nie przeszkadzały.
                                              • Gość: Dorka Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 193.24.14.* 24.02.09, 16:55
                                                nie podszywaj się pod "monię" "gosiu" z id:IP:
                                                *.neoplus.adsl.tpnet.pl póki co u moni było do tej pory "chello" -
                                                tak na marginesie warto się logować, aby nie było fałszu, oj
                                                nieładnie !!!
                                  • Gość: Gosia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.134.130.22.static.crowley.pl 24.02.09, 12:49
                                    Panie Serggon, czyli mam rozumiec ze ludzie od 2006 roku czekaja na
                                    ostatni tydzien przed oddanem budynku i dlatego tak mało sprzedało
                                    się do tej pory mieszkań? Tak duza ilość wolnych mieszkan budzi
                                    niepokój..Pana argumentacja nie uspokaja.
                                    • monia.111 Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 24.02.09, 22:32
                                      Chciałam tylko nawiązać kontakt z przyszłymi sąsiadami,a próbują
                                      zrobić ze mnie sprzedawcę Wawel Serwisu,dziwne klimaty...
                                      Pozdrawiam Serggon. Prawdziwa Monia
                                      • Gość: neofita Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.aster.pl 24.02.09, 22:39
                                        proszę o zamknięcie tego wątku;
                                        możecie porozmawiac po godzinach pracy
                                        pracownicy deweloperów;
                                        • serggon Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 01.03.09, 13:25
                                          bzdura "neo"...Nie narzucaj innym co mają robić - jak się nudzisz
                                          załóż inne i tam się spełniaj. Poproszę o nowe treści w temacie tych
                                          co mają coś do napisania (powiedzenia).
                                          • Gość: neofita Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.aster.pl 02.03.09, 21:50
                                            "serż" sam właśnie sie narzuciłeś
                                            umyj szyby w biurze developera
                                            ludziska już tak nie zagladaja
                                            i nie zostawiają śladów na pięknej deweloperskiej szybie
                                            jeszcze raz proszę na oślą z tym wątkiem
                                            • Gość: łowca naganiaczy do Wielce Szanownego Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:00
                                              SZANOWNY PANIE ADMINIE PROSIŁEM O USUNIECIE CAŁEGO WĄTKU A NIE MOICH WPISÓW :)
                                              PŁACĄ WAM ZA TE "OGŁOSZENIA" ŻE TAK ICH BRONISZ?
                                              • Gość: Mirek Re: do Wielce Szanownego Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:04
                                                eee i co łyso ci że tak cie załatwiliśmy?
                                                • Gość: Mirek Re: do Wielce Szanownego Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:58
                                                  Załatw się piżdzielcu w toalecie !!!!!
                                                  • Gość: łowca naganiaczy Re: do Wielce Szanownego Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 15:53
                                                    wow co za poziom
                                      • Gość: Gosia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.134.130.22.static.crowley.pl 05.03.09, 16:53
                                        Monia, kupilas już tam mieszkanie? Jak ci sie uklada wspolpraca z
                                        wawelem? Daj znac jakie masz wrazenia. tez mysle nad kupnem.
                                        • Gość: monia nie kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 17:46
                                          Po dokładniejszej analizie nie kupiłam bo ceny są wzięte z sufitu a jakość
                                          marniutka. Poszukam ciekawszych inwestycji.
                                        • Gość: Mirek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:30
                                          Nie słuchajcie tych forumowych frustratow i gołodópców z wielkiej płyty i
                                          kupujcie śmiało bo to najlepsza inwestycja na Bemowie i ktoś może was ubiec. Ja
                                          z mężem już kupiłam i jestem bardzo zadowolona.
                                          • Gość: Łowca frajerów Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:32
                                            Jeszcze , jeszcze, dokładaj psudo ANTKU.
                                        • monia.111 Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 07.03.09, 23:23
                                          Cześć Gosiu,kupiłam,choć już ktoś odpowiedział za mnie...Na to forum
                                          szkoda czasu.Wszystko przebiega ok i w terminie,z wykonawcą też
                                          bardzo dobry kontakt,wiem bo robiłam kilka zmian w lokalu.Oby tak
                                          dalej.Warto też osobiście udać się na Czerniakowską...Pozdrawiam
                                        • monia.111 Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 08.03.09, 18:05
                                          kontakt z prawdziwymi mieszkańcami na www.salon.pl
                                          • Gość: Zdziwiony Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 23:02
                                            A ty moniu z sergonem jesteście nieprawdziwi ?
                                            No coś takiego ? W życiu bym się nie domyślił.
                                            • serggon Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 09.03.09, 00:35
                                              ...Panie Zdziwiony...proponuję dział forumowy pn. Zdrowie patrz
                                              dalej - psychiczne...
                                            • Gość: Zdziwiony Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:08
                                              www.rp.pl/artykul/273618,273616_Dobrze__ze_kryzys_przyszedl_do_nas_teraz___.html

• Gość: Spokojny Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 193.24.14.* 09.03.09, 11:33
                                                trudno zrozumieć niektóre wypowiedzi, chcące udowodnić, że ktoś
                                                postapił tak czy inaczej i oceniające podjęte decyzje. Bilans i tak
                                                wyniesie 0, bo tak musi być. Ktoś straci ktoś zyska. Sytuacja
                                                obecnie jest tak niestabilna, że za kwartał wszystko się zmieni
                                                (może). Może to banały, ale ludziska - więcej optymizmu z życiu.
                                                Zdrowia dla tych, co przewidują sytuację, ciekawe gdzie byli rok
                                                temu...
          • Gość: basia Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 18:43
            Witaj Mirku,

Proszę Cię o poradę - czy w umowie przestępnej miałeś poniższy zapis dot.
            "...przekazaniu lokalu i akcie notarialnym..."? Dzięki za info! Basia
            • Gość: Voldemort Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.aster.pl 25.08.09, 22:11
              Ja kupiłem 38 metrów na 8 piętrze od strony hali Wola + garaż na minus jeden za
              318 tys. Pani Ewa bardzo miła i pomocna. Generalnie bardzo jestem zadowolony
              póki co. Polecam
              • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:42
                napisałeś '' kupiłem '' a kiedy będziesz właścicielem mieszkania ?????
                • Gość: heh jak spłaci kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:46
                  pewnie jak tylko spłaci kredyt czyli za jakieś 30 lat lekko licząc (hehe czekam
                  na ciętą ripostę o "kupnie za gotówkę")
                • Gość: Voldemort Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.plwaw.energis.pl 29.08.09, 09:43
                  Będę właścicielem jak pozamykam te wszystkie biurokracyjne akcje. Nie tytułuje
                  się właścicielem do tego czasu :)
                  • Gość: Gość waloryzacja IP: 212.160.172.* 31.08.09, 12:59
                    Ludzie opamiętajcie się i nie kupujcie mieszkania od Wawel Service!!! Ja
                    niestety popełniłem ten błąd, a teraz otrzymałem pocztą informację o
                    waloryzacji. Mam dopłacić 30tys zł za 40m mieszkanie z uwagi na WALORYZACJĘ!!!
                    Nic (koszty materiałów, inflacja) tego nie usprawiedliwia!
                    • Gość: gość Re: waloryzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:35
                      a czy w umowie przedwstępnej była mowa o waloryzacji??????????
                      • Gość: Gość Re: waloryzacja IP: 212.160.172.* 31.08.09, 15:26
                        sekocenbud
                        • Gość: a Re: waloryzacja IP: *.aster.pl 01.09.09, 07:01
                          Co za głupota dewelopera, strzela sobie w kolano. Rynek jeszcze nie zaczął
                          wychodzić z kryzysu, a oni zniechęcają potencjalnych klientów do kupna. Niezłych
                          speców od PR mają :) Swoją drogą ciekawa zmiana podejścia do obecnych klientów -
                          na początku jak zawsze mili i pomocni, a teraz drogi kliencie dałeś się
                          naciągnąć, podpisałeś cyrograf, to mamy cię w d...
                          • Gość: BZ Re: waloryzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 08:03
                            Ja żadnej waloryzacji nie mam, podpisałem umowę w zeszłym tygodniu,
                            wcześniej zrobiłem rezerwacje. Umowę podpisałem mając decyzję z
                            banku, w tym tygodniu bank przeleje resztę kasy i w poniedziałek
                            jestem umówiony na odbiór kluczy i dokumentów potrzebnych do
                            zameldowania. Żadnych uwag obsługa super w biurze i na budowie,
                            jakość rewelska.
                            • Gość: Gość Re: waloryzacja IP: 212.160.172.* 01.09.09, 08:56
                              Twoja odpowiedź wskazuje, że jesteś przedstawicielem inwestora.
                              • Gość: BZ Re: waloryzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 10:17
                                KOCHANKĄ !
                            • Gość: mieszkaniec Re: waloryzacja IP: 212.160.172.* 01.09.09, 13:38
                              Drodzy mieszkańcy, czy ktoś jeszcze ma problem z waloryzacją? Powinniśmy się
                              zorganizować i wspólnie bronić swoich interesów. Jeśli ktoś jest zainteresowany
                              szczegółami, to niech się tutaj odezwie.
                              • Gość: JA Re: waloryzacja IP: *.inetaccess.pl 02.09.09, 14:52
                                Doprecyzujmy: czy wezwania do waloryzacji pojawiły się w zgodzie z takim zapisem
                                w umowie? Pytam bo ja takiego zapisu nie mam i żadnego wezwania waloryzacyjnego
                                nie dostałem. pzdr
                                • Gość: js Re: waloryzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 11:32
                                  z umowy /notarialnej/ : cena mieszkania może ulec zmianie w
                                  przypadku :1.zmiany stawki VAT 2.zmiany powierzchni mieszkania.
                                  Nie ma innych przyczyn wpływających na cenę.
                                  Ludzie nie dajcie się ogłupiać oszołomom.
                  • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:32
                    "biurokracyjne akcje" czyżbyś miał na myślo dopłatę waloryzacyjną ?

• Gość: esw Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 10:09
        czy podpisywałeś umowę wstępną u notariusza , ile to kosztuje? nie piszesz nic o
        miejscu postojowym i komórce-czy też wynegocjowałeś niższą cenę ? pozdrawiam
    • Gość: łowca naganiaczy naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:39
      haha świetny jest ten wątek :D

można mu nadać tytuł roboczy:
      "Dyskusje szeregowych pracowników działu sprzedaży developera, wspartych mądrymi
      tekstami szefa owego działu, a mające na celu pobudzenie zamarłego
      zainteresowania ukończoną a niesprzedaną inwestycją, poprzez rozpowszechnianie
      fałszywych opinii na temat jej wysokiej jakości, atrakcyjnej ceny i lokalizacji,
      tudzież przez rozsiewanie wizji szczęśliwości posiadania własnego mieszkania z
      uroczymi sąsiadami, przy jednoczesnym ukrywaniu za parawanem niewiedzy
      niewygodnych faktów na temat cen, kondycji firmy, słabych wyników sprzedaży lub
      nieatrakcyjności projektu."

w skrócie: ŻENUJĄCE NAGANIACTWO!
      • Gość: Gosia Re: naganiactwo na całego IP: *.134.130.22.static.crowley.pl 05.03.09, 16:49
        Czy oprócz obrzucania się błotem, któś mógłby obiektywnie ocenić ta
        inwestycję i poradzić takej osobie jak ja która zastanawia się nad
        kupnem czy warto to zrobic i jakie są za i przeciw? Czy są tu jacyś
        ludzie którzy już kupili lub o tym myslą? Będę wdzięczna za normalną
        odpowiedź. Pozdrawiam.
        • Gość: Mirek Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 17:15
          Gosia oczywiście, że są tu osoby , które kupiły, niestety nie da się
          na tym forum normalnie wymienić ifo. Kolesie z wielkiej płyty nie
          wiedząc po co prowokacjami, bujną wyobraźnią z debilnym komentarzem
          rozwalają wszystko.
        • Gość: Mirek Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 17:53
          Ja odpowiem normalnie:
          pracowałem dla nich i mogę powiedzieć że to największe g... na rynku.
          Beznadziejne materiały i wykonawstwo plus nieudany projekt. A cena wysoka. Nie
          daj się zwieść tym nieudacznym forumowym reklamom. Szukają naiwnych jeleni,
          lepiej omijaj ich z daleka. Wstyd mi że to sprzedawałem.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu lepszego mieszkania.
          Mirek (prawdziwy)
          • Gość: Łowca frajerów Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:27
            Ile ty FRAJERZE masz czasu, żyjesz tymi durnymi PROWOKACJAMI ? czy
            jesteś durniem? ale dawaj dalej, bawią mnie taki barany z wielkiej
            płyty do bólu. Ale ANTKOWI EMIGRANTOWI do pięt nie dorastasz.
            • serggon Re: naganiactwo na całego 07.03.09, 23:52
              daj "se" siana koluniu. Prośba o merytoryczne podejście do tematu.Z
              góry dziękuję niezakompleksionym optymistom.
              • Gość: Marek Re: naganiactwo na całego IP: *.inetaccess.pl 25.03.09, 09:35
                Krótko i na temat: od lutego negocjuję umowę/cenę na mieszkanie 92
                metry+ogródek. Z wyjściowej oferty developera nie zostało juz wiele. :)
                Mam zmienioną umowę z gwarancją ceny niezależnie od ostatecznych pomiarów,
                powiększony ogródek oraz dostałem garaż za darmo. W stosunku do ceny wyjściowej
                udało mi sie wytargować niżej na ok. 800 zł z metra.
                Widziałem 5 mieszkań o dużym metrażu. Porównując do wykonania z JW Construction
                czy też developera z dywizjonu 303 oceniam jakość na bardzo ok. Z ludźmi z wawel
                idzie się dogadać a i na rękę pójdą. Takie są moje odczucia. CO do lokalizacji
                się nie wypowiadam - mnie pasuje. pzdr ps. umowę przedwstępną podpisuję w tym
                tygodniu
                • Gość: Człuchowski Re: naganiactwo na całego IP: 193.24.14.* 26.03.09, 16:46
                  Marek - porada - nie bierz czasem od Człuchowskiej - okna nie
                  otworzysz taki HAŁAS !!!! Mieszkam w okolicy - jest to nie do
                  zniesienia i kurzu tona dziennie na oknach. Z obserwacji jak widzę -
                  wyższe piętra juz wykupione - jest to dobra ucieczka od problemu...
                  • Gość: Marek Re: naganiactwo na całego IP: *.inetaccess.pl 27.03.09, 10:35
                    Dzięki. Jakoś przeżyję. :) Coś kurcze za coś. ;)
                    • maestropl Re: naganiactwo na całego 28.03.09, 00:05
                      Witam

Ja też tam oglądałem kilka mieszkań- te od strony świetlików nawet na samej
                      gorze to odpadają hałas totalny. Co do wykonania to nie wypowiem się ponieważ
                      oglądałem budowę jeszcze nie w 100% wykończoną ale w tej części bardziej
                      ukończonej było nawet ok.

Zatem +

Duże pole negocjacji ceny nie wciskają kitów jak inni, że ostatnie mieszkania,
                      że już taniej się nie da. Dają ile mogą dać. Ja dostałem coś takiego 7000 m2 +
                      garaż gratis.

Teraz -

Połowa tego osiedla dla mnie odpada ponieważ są to mieszkania od ruchliwej ulicy
                      jest straszny hałas.

Zostaje 2 połowa, z której można coś wybrać chodź wiele mieszkań jest nie
                      ustawnych z dużą ilością skosów.

Tam trafić dobry taras to trzeba już mieć szczęście ponieważ jak już ci
                      mieszkanie pasuje to taras albo 1.5m2 albo wcale.

Wiem, że są mieszkania od strony wschodniej w promocji to jeszcze można
                      utargować co nie co

Ogólnie może być - zależy co kto lubi

Oglądałem też mieszkania na Lazurowej i tam mi się bardziej podobało mimo tego,
                      że ktoś powie: daleko i kiepskie wykonanie

Możliwe ale klimat jest innych
                      • Gość: ubawiony Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 06:37
                        "chodź"? wołasz kogoś?
                        "osiedle"? to jeden blok jest!

weź się stary ogarnij bo ci te cwaniaczki komórkę lokatorska wcisną jako
                        apartament :D
                        • Gość: Łowca frajerów Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 16:23
                          Do budy, IP ukryłeś,ale i tak z daleka wali wielka płytą. Zazrość,
                          zazdrość tylko to ci dupku zotało.
                • Gość: Młody Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:36
                  Ja też negocjował cenę przez 2 miesiące , ale w między
                  czasie ,sprzedali te mieszkanko. Czy ktoś wynegocjował cenę za
                  mieszkanko o pow. około 50 m2 cenę poniżej 7500 zł?
                  • Gość: js Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:47
                    kupiłem ok.45m2, 2 pokoje, po 6800PLN/m2. zawarłem umowę
                    notarialną , wpłaciłem 20%. Póki co jest ok.To fakty. Jak będzie
                    dalej - zobaczymy. Jeśli ktoś chce się ze mną skontaktować , to
                    bardzo plis : omega37@poczta.onet.pl . Nie jestem żadnym
                    sprzedawcą , dewe. , przedstawicielem .... , więc nie zawracajcie
                    mi..."głowy" wyznawcy spiskowej teorii dziejów. Nie wiem , czy
                    dobrze zrobiłem kupując to mieszkanie , no ale kupiłem i już. Bardzo
                    sękju! J.S.
                    • Gość: gonzo Re: naganiactwo na całego IP: *.aster.pl 17.05.09, 11:43
                      od razu widac że masz żólte papiery

wariat, nie piszcie do niego!
                      • Gość: Janusz Sitarski Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 10:18
                        Mój Prosty Przyjacielu!
                        Twoja pełna finezji wypowiedź, jest oczywiście bardzo merytoryczna.
                        Bardzo Ci za to dziękuję. Nie oczekuję odpowiedzi, bo jak sam
                        piszesz , nie warto ze mną korenspondować. Janusz Sitarski
                      • Gość: J.S. Re: naganiactwo na całego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 22:25
                        Halo!, Halo!Tu wariat z żółtymi papierami. Dzisiaj odebrałem
                        mieszkanie na Człuchowskiej/Świetlików. Jak to wariat/z ŻP/ podczas
                        odbioru nie miałem żadnych zastrzeżeń. Co więcej urzekł mnie
                        profesjonalizm w fazie oddawania. Proste z pozoru sprawy : na płytce
                        zdjęcia instalacji wszelakich przed położeniem tynków / ok. 150
                        szt./. O wyznaczonej godzinie oczekiwali mnie z kawą. Na siłę
                        chciałem się do czegoś w trakcie odbioru przyczepić. Nie udało się!.
                        Co więcej , Pani Ewa z WS umówiła mnie na odbiór skutecznie po
                        jednym telefonie. Może to powinien być standard? Ale czy tak
                        wszędzie jest?
                        Oczywiście jestem "naganiaczem na całego" , czy jak kto zwał i WS
                        płaci mi dolę od kazdej litery tu napisanej.Ale jak to wariatowi z
                        żółtymi papierami niewiele bo 0 PLN.Pozdrawiam wszystkich , a
                        szczególnie Mojego Prostego Przyjaciela. J.S.
                        • Gość: cokolwiekk Re: IP: *.acn.waw.pl 17.06.09, 23:02
                          ja odbieram w najbliższy wtorek i w związku z tym interesuje mnie
                          jak to jest z tą umową ze stoenem? Czy może Pan potwierdzić że przed
                          odbiorem kluczy trzeba podpisać umowę ze stoenem? Jak to technicznie
                          wyglądało? Najpierw oględziny mieszkania, podpisanie protokołu,
                          potem trzeba jechać do stoenu i wrócić do biura po klucze? Czy np.
                          umowe ze stoenem podpisać najpierw i na odbiór przyjechać już z
                          umową?
                          • Gość: j.s. Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 21:39
                            Odbiór-protokół-stoen-klucze
                            • Gość: nowy Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 15:11
                              Podobno budynek dostał już pozwolenie na użytkowanie, wiecie coś o
                              tym? można chyba będzie się meldować!
                              • Gość: AZ Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 18:30
                                Tak, coś się dzieje, miałem dziś odbiór mieszkania i sam osobiście
                                widziałem inspektora , chyba z jakiegoś nadzoru, jak biegał po
                                budynku z ludźmi z budowy, nie wiem jaki był finał, ale coś się
                                działo. Widzieliście jak ślicznie się robi na dziedzińcu? a i klatki
                                są odlotowe, podobno jeszcze mają być montowane płaskorzeźby,
                                CZAD !!!
                                • Gość: Kejti Re: IP: *.acn.waw.pl 15.07.09, 21:12
                                  czad, szkoda tylko że klatki schodowe w tym czaderskim budynku już
                                  są do remontu z powodu bezmyślności mieszkańców i złośliwości
                                  dostawców - porypane materiałami ściany, porysowane drzwi wejściowe
                                  na klatki.
                                  • Gość: Gość dopłata waloryzacyjna IP: 212.160.172.* 31.08.09, 13:44
                                    Drodzy zadowoleni sąsiedzi. Jestem ciekawy, co powiecie, jak dostaniecie kwity o
                                    waloryzacji cen Waszych pięknych mieszkań...
                                    • Gość: js Re: dopłata waloryzacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 11:18
                                      tak wczesna pora i już nawalony?
                              • Gość: BZ Re: IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.07.09, 18:38
                                Rozmawiałem dziś z p.Romanem inspektorem budowy z Wawela,
                                powiedział, ze jest formalny odbiór, czekają na pisemną decyzję,
                                która będzie najpóźniej w następnym tygodniu. Dobrze to o nich
                                świadczy, budynek wygląda ekstra, w następnym tygodniu mają oddawać
                                garaże, teraz położą jakąś warstwę ochronną na podłogę i do odbioru.
                                Podobno windy są gotowe tylko jakiś serwis od producenta ich nie
                                odebrał, ale mają ruszyć w następnym tygodniu.
                    • Gość: ja Re: naganiactwo na całego IP: *.inetaccess.pl 19.05.09, 16:36
                      Dalej będzie tak: pod koniec czerwca / początek lipca dostaniesz klucze i się
                      wprowadzisz. koniec. a łosie, które podpisują wszystko jak leci albo pytają się
                      o możliwość kredytu w pierwszym napotkanym oddziale banku dalej będą wszystko
                      krytykować. pozdrawiam, będziemy sąsiadami. u mnie tez póki co jest bardzo ok.
                      • Gość: uchachany lekarza im trza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 01:37
                        ponoć na dole ma przyjmować tani psychiatra - przyda się wam takie sąsiedztwo :D
                        • Gość: ja Re: lekarza im trza IP: *.inetaccess.pl 20.05.09, 13:36
                          Zarezerwuje ci wizytę
                          • Gość: uchachany Re: lekarza im trza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 15:54
                            jeśli martwisz się o mnie to ja od kupowania tam mieszkań trzymam się z daleka
                            także dziękuję
                            a jeśli o doktora to też luzik - spokojnie i dostatnio wyżyje z sąsiadów
                            • Gość: Ja Re: lekarza im trza IP: *.inetaccess.pl 22.05.09, 12:07
                              A podzielisz się z nami swoją porażająca wiedzą w temacie tych mieszkań?
                              • Gość: uchachany Re: lekarza im trza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 16:49
                                Słyszałem że w jednym mieszkaniu tynk odpadł, ale dla mnie to ok,
                                kupili u mnie na bazarku kilo szpachli i naprawili. Tak się zarabia
                                na sąsiadach!
                                • Gość: ja Re: lekarza im trza IP: *.chello.pl 23.05.09, 21:36
                                  to ciekawe bo mieszkania są jeszcze nieotynkowane i nikt tam nie mieszka...
                                  podpuszczać trzeba umieć a ty się właśnie spaliłeś na tym forum... :)
                                  • Gość: Zdziwiony Re: lekarza im trza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 13:45
                                    Nie ma tynków? tam już płytki na klatkach są położone, ściany i
                                    sufity pomalowane!
                                    • Gość: ja Re: lekarza im trza IP: *.inetaccess.pl 25.05.09, 11:16
                                      zgadza się. nie ma tez jeszcze ogródków [ stan na zeszły tydzień ]. tynki są nie
                                      we wszystkich lokalach. mój błąd
                    • Gość: cokolwiekk Re: IP: *.acn.waw.pl 01.06.09, 18:14
                      to gratuluję,niezła cena jak za ten metraż, ja kupiłam 47m2 po 7100
                      za em.kwa i uważam że też dobrze, na razie wszystko jest ok, ale
                      chyba jeszcze nie dają kluczy a został miesiąc.
                      • Gość: ktos Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:50
                        Ja natomiast 39 za 7400zł , też wydaje mi się że spoko cena.
                        • Gość: gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:04
                          jaką cenę wynegocjowałeść za garaż i miejsce postojowe ?
                        • Gość: rusky nuworysz frajerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 02:33
                          eee.. obok były po 10k - zmarnowałeś taką okazję jak frajer
                          • Gość: zorro Re: frajerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 19:28
                            Jeszcze żyjesz gamoniu? szacun za upierdliwość!
                        • Gość: cokolwiekk Re: IP: *.acn.waw.pl 08.06.09, 14:34
                          zgadzam się że cena jest ok, zwłaszcza że budynek jest do
                          wprowadzenia,ja jeszcze nie mam kluczy bo dopiero 5 dni temu
                          podpisałam umowę kredytową ale byłam wczoraj obejrzeć co się dzieje
                          na budowie i widziałam że w jednym z mieszkań myli okna czyli
                          przygotowywwali mieszkanie do odbioru. Tylko z tą zielenią na
                          dziedzińcu się strasznie grzebią, jeszcze nic się tam nie dzieje.
                          Może ktoś z was pytał o to? Mnie niezręcznie pytać bo sama mam
                          opóźnienie z przelewem transzy.
                          • Gość: Ja Re: IP: *.inetaccess.pl 09.06.09, 11:13
                            Firma od "zieleniny" ma takie życzenie, że aby wejść i zrobić swoje potrzebuje 3
                            dni spokoju na budowie i wolnego wjazdu. Stąd opóźnienie. A co do kluczy to
                            zdaje się, że w tym tygodniu mieli oddawać jakąś klatkę.
                            • Gość: Gość Re: IP: 212.160.172.* 10.06.09, 11:20
                              Ja wczoraj odebrałem, jakość jest w porządku, choć znalazłem kilka usterek.
                              • Gość: cokolwiekk Re: IP: *.acn.waw.pl 10.06.09, 13:05
                                dziwne trochę że dają klucze kiedy jeszcze nie zdemontowali siatki
                                wokół budynku więc nie ma dostępu do klatek schodowych. Chyba że coś
                                się zmieniło od przedwczoraj kiedy ostatnio byłam pod
                                budynkiem.Chciałabym od razu po odebraniu mieszkania przywozić
                                materiały do wykończeń ale chyba na razie to niemożliwe?
                                • Gość: Gość Re: IP: 212.160.172.* 10.06.09, 14:16
                                  Pogadaj z ludźmi z biura sprzedaży, wszystko da się dogadać, wcześniejszy
                                  odbiór i przywożenie materiałów też. Na klatkach wejściowych trwają jeszcze
                                  prace i bywają zamykane.
                                  • Gość: Ja-Ja szkoda czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:18
                                    haha no to przecież właśnie gada :D
                                    umówcie się tu a nie będzie tracił czas żeby cie w biurze szukać
                                    • Gość: zorro Re: szkoda czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 22:22
                                      Ale ty masz zdrowie gamoniu, nie zejdziesz? ogarnij się i do budy!
                                • Gość: gosc Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 14:44
                                  dają klucze a czy developer uzyskal pozwolenie na użytkowanie-podobno są
                                  problemy z uwagi na brak świadectwa energetycznego ???????????
                                  • Gość: Ja Re: IP: *.inetaccess.pl 18.06.09, 12:21
                                    pozwolenie na użytkowanie nie ma nic wspólnego z kluczami. ma być ok. połowy
                                    lipca załatwione. jedyny minus wcześniejszego odbioru kluczy jest taki, że jak
                                    podpisujesz umowę z rwe stoen to do momentu oddania bloku do użytkowania taryfę
                                    prądowa masz tzw. budowlaną czyli droższa.
                                    koszt stały ok. 80 - 100 miesięcznie. tyle wiem
                                    • Gość: cokolwiekk Re: IP: *.pseinfo.pl 18.06.09, 14:19
                                      a kiedy podpisuje się umowę z stoenem? słyszałam że najpierw trzeba
                                      podpisać dopiero wtedy dosteje się klucze. Trochę dziwna kolejność.
                                      • Gość: Ja Re: IP: *.inetaccess.pl 18.06.09, 16:45
                                        Podobno kolejność jest taka: idziesz oglądasz, spisujesz ew. usterki, potem z
                                        papierami jedziesz do stoenu i jak wrócisz z umowa to dopinane są formalności.
                                        co nie zmienia faktu, że potem jak budynek będzie odebrany to jeszcze raz musisz
                                        lecieć do stoenu pokazać papierek żeby zmienili ci taryfę na normalną.
                                        • Gość: Adam Już jutro wielkie otwarcie szmateksu IP: *.chello.pl 20.07.09, 15:13
                                          w nowym bloku na rogu Człuchowskiej i Świetlików. Mieszkańcy apartamentowca
                                          ponoć są uprawnieni do 20% zniżki.
                                          • Gość: MD Re: Już jutro wielkie otwarcie szmateksu IP: 89.108.249.* 22.07.09, 18:35
                                            Znasz się jak ś winia na gwiazdach... i jeszcze się odzywasz...
                                            • Gość: Adam Re: Już jutro wielkie otwarcie szmateksu IP: 188.33.44.* 22.07.09, 20:08
                                              może i tak, ale proszę napisz czy otwarcie było udane i czy byli na nim
                                              przedstawiciele dewelopera?
                                              • Gość: MD Re: Już jutro wielkie otwarcie szmateksu IP: 89.108.240.* 22.07.09, 20:57
                                                A czy przypadkiem nie mieszkasz po sąsiedzku w WIELKIEJ płycie? Jeżeli tak to
                                                możesz spokojnie sam sprawdzić...
    • Gość: taurus Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.jmdi.pl 14.10.09, 19:32
      Czy ktokolwiek z Was znalazł w umowie z tym developerem jakąś
      klazulę niedozwoloną? Proszę tylko o poważne wpisy na temat, nie
      takie jakich większość na tym forum. Byłoby to na pewno bardzo
      pomocne dla potencjalnych klientów. Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.chello.pl 14.10.09, 22:43
        ja nie znalazłem klauzul niedozwolonych. Wszystko przebiegało bez
        zakłóceń (odpukać, oby tak dalej). Mieszkanie juz odebrane i teraz czas
        na wykończenie.
        Uważam, że firma postępuje do tej pory uczciwie (mowie o developerze).
        • Gość: gość Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 22:49
          ja też nie znalazlam, ale dla pewności zasięgnałam opinii prawnika.Nie miałam
          problemu z zawarciem umowy wstępnej notarialnie ani z umieszczeniem roszczeń w KW
      • Gość: user Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 13:27
        Na pewno byłoby to pomocna dla developera w oszacowaniu ilości pozwów sądowych,
        które niedługo otrzyma (mój jest już w konsultacji u prawnika i rzecznika UOKiK)
        • Gość: gość Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 21:24
          a konkretnie o ktory paragraf umowy z Wawel-Service masz na myśli ???
          • Gość: user Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 07:42
            Jeszcze nie wiem szukają w umowie prawnik i rzecznik UOKiK.
            • Gość: gość Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 22:07
              napisz koniecznie jak znajdą
              • Gość: mieszkaniec Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: 212.106.18.* 01.11.09, 08:52
                może bym i napisał tutaj na forum, ale z racji tego, że developer czyta i pisze
                podszywając się tu pod klientów, to nie napiszę, które konkretnie zapisy z umowy
                są nielegalne, bo uprzedziłbym ich co do swojego działania. A pani Ewie, panu
                Mariuszowi i prokurentowi radzę się dokształcić z zakresu prawa, bo są zieloni
                jak szczypiorek na wiosnę i nie warto z nimi dyskutować, tylko od razu do
                rzecznika praw konsumenta i do prawnika iść.
                Powinniśmy założyć sobie forum dla mieszkańców, do którego pracownicy wawel nie
                będą mieli dostępu.
                • Gość: J.S. Re: Klauzule niedozwolone w umowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 18:15
                  Jak założyć takie forum?
          • Gość: js Link do rejestru klauzul i do rzecznika praw konsu IP: 212.106.18.* 01.11.09, 09:17
            Drodzy mieszkańcy - przejrzyjcie sobie wszystkie nielegalne klauzule:
            www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/niedozwolone_klauzule/rejestr_klauzul_niedozwolonych/
            z założonym filtrem szukania "NIERUCHOMOŚCI" i spójrzcie, które z nich (nie
            muszą brzmieć identycznie) macie w swojej umowie. Gdy coś się Wam w umowie nie
            podoba albo potrzebujecie więcej informacji, to tu jest darmowa porada
            um.warszawa.pl/v_syrenka/konsumenci/
    • d.klikpol Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików 15.10.09, 10:32
      Gość portalu: Elle napisał(a):

> zastanawiam się nad zakupem, pytanie do ewentualnych/przyszłych
      > sąsiadów-jak układa sie współpraca z deweloperem,czy zmieniliście
      > coś w umowach,np zapisy o zrzeczeniu się praw do współwłasności
      > dachu i instalacji reklam i anten, czy nie obawiacie się że wobec
      > sprzedaży na poziomie 50%(info od dewelopera, ja oceniam że jest to
      > poniżej 50%)deweloper przeforsuje każdą decyzję w przyszłej
      > wspólnocie,itp itd.

Witm
      Myślę, że nie jest tak źle, też się zastanawiam nad kupnem mieszkania od Wawel
      Service, ale myślę, że warto zaryzykować, ponieważ ten deweloper ma dobrą opinię.
      • Gość: łowca naganiaczy grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:34
        grzeczny naganiacz, grzeczny - pisz w jednym wątku
        • Gość: nowy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 09:02
          ty esteta, naganiaj bydło do obory.
          • Gość: łowca naganiaczy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 21:10
            ależ nie ma się co pienić i żółcią pluć - bądźcie dobrej myśli, może ktoś wam to
            kiedyś wykupi (ciucholand na miejscu to duży atut dla kredyciarzy)
            • Gość: nowy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 09:53
              Załatwić ci gajerek do komunii, czy masz po starszym bracie, tak jak
              tapczanik w M2 z wielkiej płyty.
              • Gość: łowca naganiaczy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 10:29
                Haha ale toczysz pianę! Nie ma to jak sfrustrowany developer w "fazie gniewu".
                Ale lepiej uważaj i nie spinaj się tak bo ci żyłka pęknie.
                • Gość: nowy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 14:05
                  Matko ale ty świr jesteś!, a rajtuzki po starszym braciszku dziś
                  założyłeś ?
                  • Gość: łowca naganiaczy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 16:02
                    widać że zbliżasz się do poziomu mufy... dziś "rajtuzy" (BTW w Wawie to obciach
                    tak gadać jak ty, potrenuj bo cię każdy bierze za kmiotka) jutro "gruszki" .
                    Jak się jeszcze pogorszy to spróbujemy skontaktować cie z jego lekarzem
                    • Gość: nowy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 17:08
                      Tapczanik pościelony, rajtuzki złożone, paciorek i spać matołku.
                      • Gość: łowca naganiaczy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 21:24
                        co się złościsz? co się smucisz? ze wsi jesteś - na wieś wrócisz (razem ze
                        swoimi "krowami do obory" i "rajtuzkami" - widać że tęsknisz)
                        • Gość: nowy Re: grzeczny naganiacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 07:48
                          Matołku, pobudka, ściel tapczanik, przewietrz stęchliznę w wielkiej
                          płycie i do roboty!
    • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 09:42
      jestem przed odbiorem mieszkania w tej inwestycji, chcialam spytać na co zwrócić
      uwagę, pytanie kieruję do osób, które już są po odbiorze, z góry dziękuję za
      odpowiedzi forumowych "ekspertów" w stylu "szkoda gadać"
      • Gość: hm? Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 10:13
        a odpowiedź "na to samo co w każdej innej inwestycji" pasuje?
      • Gość: donald Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 94.75.121.* 31.10.09, 11:57
        sprawdzic trzeba:
        1. czy sa drzwi
        2. czy sa okna
        3. czy sa kaloryfery
        4. czy jest dzwonek do drzwi
        5. czy sa sciany

tyle na razie moge powiedizec
        prosze dopisac reszte?

• Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.106.18.* 01.11.09, 08:56
        Wynajmuj sobie (koszt 200zł) specjalistę od odbiorów (wpisz w wyszukiwarkę
        "odbiory mieszkań warszawa" i wybierz cokolwiek ). Raczej nie masz szans samemu
        wyłapać nierówności podłogi albo odchyleń od pionu. Radzę przyjrzeć się szybom -
        ich stan potrafi być tragiczny. Zwróć też uwagę, czy metraż mieszkania ci się
        nie zmienił.
        • Gość: sąsiad Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 18:46
          Wynajmuj sobie ( chyba nie więcej niż 100zł) specjalistę od głowy (
          wpisz w wyszukiwarkę psychiatra lub czubki). Masz szanse powrócić do
          pionu, no i metraż też ci wróci do stanu pierwotnego. Powodzenia
          życzliwi sąsiedzi.
          • Gość: js Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.160.172.* 02.11.09, 12:58
            człowieku tobie to już nic nie pomoże czemu się czepiasz kogoś kto normalnej
            porady udzielił czyżbyś był przedstawicielem wawelservice któremu nie na ręke
            jest asysta fachowca przy odbiorze nie jestem łowca naganiaczy ale na sqsiada z
            tego bloku to nie wyglądasz
            • Gość: sąsiad Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 18:30
              Nie ma sprawy, szukaj SPECJALISTY przez wyszukiwarkę, powodzenia! do
              tego jest ITB albo inne instytucje z wykształconymi inspektorami!
              • Gość: mieszkaniec akty notarialn WawelServiceCzłuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 05.11.09, 11:40
                Czy ktoś może wie coś na temat terminów aktów notarialnych ? z biura niczego nie
                można się konkretnie dowiedzieć!!!
                • Gość: też mieszkaniec Re: akty notarialn WawelServiceCzłuchowska/Świet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:23
                  nie rozumiem problemu, przecież w umowach przedwstępnych zawartych w formie aktu
                  notarialnego termin jest określony
                  • Gość: gtr Re: akty notarialn WawelServiceCzłuchowska/Świet IP: 212.160.172.* 06.11.09, 14:35
                    masz dokladnie okreslonych termin co do dnia? bo ja mam wpis, ze ten akt
                    zostanie sporzadzony do dnia XXX. z reguly akty bywaja wczesniej, niz pol roku
                    po zakonczeniu inwestycji i jak probouje sie czekogolwiek dowiedziec w biurze,
                    to wciskaja kity
                    • Gość: naganiacz Re: akty notarialn WawelServiceCzłuchowska/Świet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:25
                      nieprawda - to sprawdzona i bardzo uczciwa firma, i nie wciskają żadnych kitów
                      i zawsze płacą mi na czas za forumowy PijaR
                      • Gość: Magda Re: akty notarialn WawelServiceCzłuchowska/Świet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:38
                        nudzisz się naganiaczu? chyba konkurencja Ci płaci za robienie bałaganu!ludzie
                        pytają o ważne dla nich sprawy a Ty się wpierdzielasz tu nie wiadomo po co.
                        oczywiście ja jestem nie lepsza, ale nerwy mi już puściły!!!
                        JAK NIE MASZ NIC KONKRETNEGO DO POWIEDZENIA TO MILCZ!!!!!!!!!!!!!!!!
                        zaprzestańmy hodowania trolli!

a wracając do poprzednich tematów, dzwoniliście do Krakowa do głównego biura? bo
                        może tam wiedzą coś wiecej.
                        • Gość: łowca naganiaczy haha ale wpadka :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:17
                          czyja konkurencja? uuuups ktoś się wygadał :P
                          • Gość: zainteresowany ile wynegocjowaliście za m IP: *.111.179.251.static.crowley.pl 18.11.09, 11:42
                            witam chciałem się zapytać ile wam się udało wynegocjować opłaty za m zaznaczam
                            że chodzi o mieszkanie ok 45 m i chce je kupić teraz czy ktoś niedawno kupował
                            mieszkanie o tym metrażu? to dla mnie ważne bo chcę podjąć decyzję w najbliższym
                            czasie
                            • Gość: mieszkanka Re: ile wynegocjowaliście za m IP: *.home.aster.pl 06.01.10, 19:13
                              na rachunku mam cene 6900zl za m2 + garaz 28tys + opata za podlaczenie pradu
                              1000zl mieszkanie 44,8m2
                              • Gość: zainteresowany Re: ile wynegocjowaliście za m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 07:52
                                czy to jest 6900 zł za m2 netto? albo jaką macz cenę całkowitą i
                                kiedy kupiłeś?
                                • Gość: mieszkaniec Re: ile wynegocjowaliście za m IP: 212.160.172.* 07.01.10, 09:29
                                  Drogi Zainteresowany. Zanim autor poprzedniego posta Ci odpowie, warto, żebyś
                                  dowiedział się, że Wawel Serwis robi obecnych klientów w tzw. konia. Nie wie,
                                  kiedy wyda akty notarialne, wzywa część klientów do waloryzacji, proponuje
                                  aneksy do umów zmieniające daty zakończenia inwestycji. Takich rzeczy nie robią
                                  uczciwe firmy. Jak można po pół roku od oddania mieszkań nie wiedzieć, kiedy
                                  skończą sobie porządkować ich własną dokumentację? Próbują na wszelkie sposoby
                                  wmówić ludziom, że to "czynniki od nich niezależne', ale my wiemy, że to
                                  nieprawda. Generalnie odradzam zakup mieszkania w tej inwestycji, bo ma
                                  nieuregulowaną sytuację prawną.
                                  • Gość: zainteresowany Re: ile wynegocjowaliście za m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 19:09
                                    dzięki ale z tym to leć do Jaworowicz, jak nie potrafiłeś
                                    wynegocjować umowy, to miej, pretęsje sam do siebie. Akt to raczej
                                    trzeba podpisać a do tego jest potrzeba zapewne kilku dokumentów,
                                    tak więc na to że ci WYDADZĄ akt raczej nie licz. Mi się podoba
                                    budynek, przypasowało mi mieszkanie, mają pozwolenie na użytkowanie,
                                    a więc można się meldować i mieszkać. na akt poczekam sprawdziłem
                                    ich od strony zagrożeń, typu upadłość itd, wygląda to ok. Tak, więc
                                    jak chcesz pomóc to udziel informacji, o które pytałem, a nie
                                    wypisuj durnot o nie wypisuj głupot.
                                    • Gość: Goha Re: ile wynegocjowaliście za m IP: *.centertel.pl 07.01.10, 22:31
                                      Kolejny raz mieszkańcy budynku dziękują przedstawicielowi WS za ten oto powyższy
                                      wpis na forum.
    • Gość: mieszkaniec kiedy akty notarialne? IP: 212.160.172.* 23.11.09, 13:44
      Czy ktokolwiek zna termin podpisywania aktow notarialnych? W krakowskim biurze
      milczą na ten temat :/
      • Gość: ja Re: kiedy akty notarialne? IP: *.146.95.51.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.11.09, 18:27
        pewnie mają jakieś problemy z kredytem który zaciągneli w PKO. Na razie cały
        czas coś kręcą, że to nie ich wina itp. W umowach mamy zapisane, że do końca roku.
        • Gość: gość Re: kiedy akty notarialne? IP: 212.160.172.* 07.12.09, 15:31
          aktow jak nie bylo tak nie ma
          • Gość: gość Re: kiedy akty notarialne? IP: 85.222.87.* 07.12.09, 19:05
            Dokładnie. A na forum cicho widać nikomu nie zależy na aktach,
            • Gość: gość Re: kiedy akty notarialne? IP: 212.160.172.* 08.12.09, 08:47
              To znaczy że deweloper jest oszustem i ma kłopoty finansowe. Bank, u którego
              zaciągnął kredyt nie pozwala na wyodrębnienie własności lokali. To może
              skutkować tym, że ten bank wpisze się do ksiąg wieczystych lokali kupionych
              przez klientów nieuczciwego dewelopera. A na to nie zgodza sie banki, u których
              klienci wzieli kredyty na mieszkania. Co bedzie skutkowało wypowiedzeniem umowy
              przez te banki i wezwaniem do natychmiastowej spłaty kredytu. Na miejscu
              lokatorów zaczął bym sie niepokoić.
              • Gość: przyszły włściciel Re: kiedy akty notarialne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 11:25
                My lokatorzy niepokoimy się o ciebie, bo wracasz pajacu, nie wiadomo
                skąd i po co. Bank ma tyle z wyodrębnieniem lokali wspólnego, co ty
                masz rozumu! Bank developera po wpłącie 100% wartości mieszkania
                daje zgodę na zejście z hipoteki i ja mam ją już w ręku!!!!! A
                reszta to już formalności, oczywiście czym prędzej dokończone tym
                lepiej.
                • Gość: q Re: kiedy akty notarialne? IP: 85.222.87.* 08.12.09, 18:39
                  oby tam było ja piszesz. Developer ma czas do końca roku. Jeśli się nie wywiąże
                  z podpisanych umów zapewne posypią się skargi i roszczenia właścicieli.
                  • Gość: lokator Re: kiedy akty notarialne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 19:05
                    Ciekaw jestem co nam po tych skargach? A roszczenia? co nam po
                    roszczeniach oby doszło do umów, ale na ten rok nie liczę, chociaż
                    jestem do dyspozycji nawet w sylwestra.
                    • Gość: JS Re: kiedy akty notarialne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 23:13
                      Niestety, WS ustami Pani Ewy, mówi o jakiś trudnościach
                      wynikających z założenia kartotek lokali.I tym uzasadnia niemożność
                      podpisania aktów notarialnych. Myślę , że jest to wymówka dość
                      pokrętna. Można było przewidzieć to wcześniej.Jeśli założenie
                      kartoteki lokalu wymagało np. 6 - miesięcy , to WS powinien to
                      wcześniej uwzględnić. Ponieważ nie dotrzymanie terminu podpisania
                      umowy notarialnej skutkuje wyższymi odsetkami pobieranymi przez
                      bank, to uważam , że te skutki powinien ponieść WS a wszystko na to
                      wskazuje .J.S.
                      • Gość: q Re: kiedy akty notarialne? IP: 212.160.172.* 14.12.09, 09:58
                        Ciekawe. Mi niejaka pani Kasia tłumaczyła, że ich bank się pomylił w jakichś
                        obliczeniach kwot wartości lokali. Głupota totalna. Co mnie obchodzi, ze ich
                        bank się pomylił? Ja podpisałem umowę z WS a nie ich bankiem. Na szczęście w
                        umowach jest zapis że jeśli spóźnią się 3 miesiące, to oddają nam część kasy. A
                        zwrotu przez WS wyższych odsetek pobieranych przez mój bank i tak będę dochodzić.
                        • Gość: lokator Re: kiedy akty notarialne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 10:30
                          Ich bank obchodzi nas chociażby, dlatego że wystawia nam zgodę na
                          zejście z hipoteki i to jest bardzo ważne, bo inaczej bank, który
                          udzielił kredytu zażąda zwrotu kasy. Ja już dostałem od developera
                          to oświadczenie mam w ręku. Problem jest podobno inny nie mają
                          wszystkich dokument ów niezbędnych do podpisywania umów.
                          • Gość: q Re: kiedy akty notarialne? IP: 212.160.172.* 14.12.09, 11:31
                            Dziękujemy ci przedstawicielu WS za tak częste wpisy na forum. Wytłumacz teraz
                            prosze, dlaczego za kazdym razem ludzie z WS opowiadają nam inne powody przez
                            telefon.
                            • Gość: lokator Re: kiedy akty notarialne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 15:06
                              Prawdopodobnie dlatego,że gamoń trafia na gamonia.
      • Gość: Elle Re: kiedy akty notarialne? IP: 85.222.87.* 22.12.09, 12:50
        Czy ktoś podpisał już ostateczny akt notarialny?
        • Gość: js Re: kiedy akty notarialne? IP: *.centertel.pl 30.12.09, 21:17
          nikt
          • Gość: mieszkaniec Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarialne? IP: 85.222.87.* 04.01.10, 17:54
            Niestety deweloper cały czas zwodzi swoich klientów. Ciekawe jak długo.
            Podpisują z uczciwymi ludźmi umowy a później się z nich nie wywiązują. Proszę o
            pisanie postów przez oszukanych. Może kiedyś przy ich następnych inwestycjach
            ktoś pomyśli zanim coś kupi w Wawel Service
            • Gość: AB Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 07:28
              A na co cię oszukali?
            • Gość: gość Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 212.160.172.* 05.01.10, 10:05
              Oczywiście opóźnienia motywują "przyczynami obiektywnie niezależnymi od nich".
              Jakby mogli by wyrocznią obiektywizmu.
              Trzeba będzie koniecznie zrobić akcję marketingową ich nowej inwestycji na
              Mokotowie :/
              • Gość: mieszkanka jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balkon IP: *.home.aster.pl 06.01.10, 19:12
                i bedzie jak na targowku: deweloper nas oszukal
                wiecej mieszkan tu nie sprzedadza!
                • Gość: mieszkaniec Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: 85.222.87.* 07.01.10, 17:34
                  popieram, uczynię to samo
                • Gość: mieszkaniec Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 19:20
                  Gratulacje bardzo inteligentne posunięcie, a za części wspólne
                  budynku będziemy płacili SAMI ! Pustostany chyba nie dołożą! A może
                  jeszcze lepiej jak okaże się że dzięki twojej genialnej
                  nadaktywności okaże się że wawel serwis nie sprzedał mieszkań,
                  zbankrutował i nie będzie z kim podpisać aktu.
                  • Gość: GoHa Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.centertel.pl 07.01.10, 22:32
                    Ponowne podziekowania dla WS za tak wnikliwe czytanie forum. Panowie i Panie z
                    biura sprzedaży WS, dajcie sobie spokój z podszywaniem się pod mieszkańców. Nie
                    jesteśmy tacy głupi jak Wy.
                    • Gość: zainteresowany Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 22:57
                      jak byś głupia nie była to byś takich głupot nie pisała i umiała
                      wynegocjować umowę. A jak nie potrafisz na pytanie odpowiedzieć to
                      nie wchoć na to forum, bo chyba nie powstało dla sfrustrowanych
                      przygupów.
                      • Gość: JS Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:40
                        Tak kombinuję ,jak mam pisać ,by nie być posądzonym o tantiemy z WS.
                        Wydaje mi się,że to forum winno skupiać mieszkańców Świetlików 8 i
                        tych , którzy są zainteresowani zakupem tam mieszkania.Dlatego
                        proszę wszystkich "dobrych ludzi" , którzy nie spełniają ww
                        warunków , o nie komentowanie mojej wypowiedzi.
                        Kupiłem mieszkanie w budynku jw. Wszystko odbywało się OK do grudnia
                        2009. WS nie wywiązał się z umowy przedwstępnej zawarcia aktów
                        notarialnych do końca 2009.Z powyższego ,każdy kto zawarł umowę
                        przedwstępną , może wywodzić skutki prawne.Ja zamierzam winnego
                        powyższej sytuacji obciążyć dodatkowym kosztem kredytu.Można
                        oczywiscie wywodzić i inne skutki : np.stratę z tytułu niemożności
                        sprzedaży mieszkania etc...
                        WS tłumaczy powyższą sytuację niemożnością ustanowienia kartotek dla
                        dużych lokali dzielonych "na pół"/ brak możliwości wyodrębnienia
                        ułamkowej części gruntu/. Jest to dla mnie sensowne, aczkolwiek nie
                        zwalniajace z wywodzenia skutków prawnych przez tych , którzy
                        zawarli umowę przedwstępną.
                        "Obanderolowywanie balkonów", oflagowanie i inne tp. , uważam za
                        akcje jak najbardziej słuszne , jeśli podnoszą samopoczucie
                        wykonujących je. J.S.
                        • Gość: AG Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 19:48
                          Dobre uwagi, ale ciekaw jestem czy ten ich obywatel N z mieszkania
                          nr 3, nas nie namierzy i jaki to będzie miało wpływ na kolejność w
                          podpisywaniu aktów, a to co najmniej 200 umów do podpisania, zejdzie
                          się.
                      • Gość: JS Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 17:05
                        Myślę , że pomysł "obanderolowywania" balkonów jest niegłupi. Wszak
                        to zima i każde docieplenie się przyda.
                        A fakty są takie:1.WS nie wywiązał się z zawarcia umów notarialnych
                        do końca tego roku /co zostało przyrzeczone umową przedwstępną/. 2.
                        Z powyższego , każdy zainteresowany może wywodzić skutki prawne mu
                        należne.Ja np. będę żądał zwrotu kwoty wynikającej z powiększonego
                        oprocentowania kredytu za okres niedotrzymania umowy.
                        Natomiast wyciąganie wniosków odległych , takich jak np. deweloper
                        jest oszustem , bankrutem i tylko akcje protestacyjne mogą pomóc ,
                        nazwałbym przedwczesnymi.Wg WS opóźnienia wynikają z podziału
                        mieszkań dużych na mniejsze i przypisaniem im ułamkowych części
                        gruntów. Oczywiście w niczym to nie usprawiedliwia
                        dewelopera .Oświadczenie:1.jestem właścicielem mieszkania w budynku
                        Świetlików 8 2. nie jestem przedstawicielem dewelopera , ani
                        czerpiącym korzyści z tytułu podległości. 3. Wypowiadam się na tym
                        forum zupełnie dobrowolnie. 4.Prości przyjaciele Kolbergo-Siemiono-
                        Folklorzy proszeni są o nie komentowanie mej wypowiedzi. J.S.
                        • Gość: AG Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 18:23
                          Dobre uwagi, ale ciekaw jestem czy ten ich obywatel N z mieszkania
                          nr 3, nas nie namierzy i jaki to będzie miało wpływ na kolejność w
                          podpisywaniu aktów, a to co najmniej 200 umów do podpisania, zejdzie
                          się.
                          • Gość: czluchowska Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.chello.pl 16.01.10, 15:23
                            kto to jest obywatel N?
                            • Gość: AG Re: jak nie dadzą mi aktu w lutym obanderuje balk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 19:07
                              Ich kierownik, urzęduje w mieszkaniu nr 3.
            • Gość: pani świetlikowa Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 12:59
              ręce mi opadają co wy tu ludzie wypisujecie... przecież nie problem uzyskać
              informacje co się dzieje z aktami. powtórzę mój apel po raz setny. nie siejcie
              zamętu. kupiłam mieszkanie i monitoruję sytuacje na bieżąco. podczas
              ostatniej rozmowy z panią z Wawel Service ustaliłam, że wszystko ruszy w połowie
              marca. to nie ich wina, czekają na kartotekę lokali wydaną przez wydział
              geodezji UM Warszawy.
              przestańcie robić aferę! widzę że nikomu nie dogodzi...
              oj ludzie, ludzie...
              • Gość: gość Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 85.222.87.* 23.02.10, 18:28
                oby tak było jak piszesz , bo szczerze w to wątpię
              • Gość: J.S. Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 00:48
                Nie mogę sie zgodzić z opinią , że "to nie ich wina". WS jako
                prowadzący działalność związaną ze sprzedażą nieruchomości , musi
                przewidywać czas trwania procedur związanych z uzyskaniem
                niezbędnych dokumentów ,koniecznych do spełnienia umowy
                przyrzeczonej.Pragnę również zwrócić uwagę , że WS nigdzie / również
                w korenspondencji z klientami/ , nie podaje pierwotnej przyczyny
                zwłoki. Brak dokumentacji w postaci kartotek itp. jest sprawą
                wtórną. Przyczyną pierwotną, może być np. podział fizyczny /
                przebudowa/ dużych mieszkań na mniejsze , łatwiej sprzedające
                się.Wiąże się to oczywiście z przypisaniem do lokali ułamkowej
                części gruntu. A jak go przypisać , skoro nie wiadomo ile i jakich
                będzie lokali ostatecznie w inwestycji "Świetlików 8"? WS powinien o
                takiej sytuacji poinformować mieszkańców Świetlików 8 , . Tylko
                tyle, że narazi to WS na roszczenia związane z niedochowaniem
                terminu podpisania umowy przyrzeczonej.WS milczy. Czy jest to dobra
                strategia , okaże się przy sprzedaży pozostałych lokali inwestycji
                Świetlików 8 , oraz Mokotów , a także przy ostatecznym rozrachunku z
                obecnymi właścicielami lokali przy Świetlików 8. Wszak reklama
                dźwignią handlu!Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Świetlików 8. J.S.
                • Gość: Behemot Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 18:20
                  Polecam wątek pod tytułem:
                  "krakowski deweloper w warszawie jak się sprawdza?"
                  Na zadane tam pytania, które oparłem na obowiązujacej procedurze
                  (post cytuję poniżej) nikt (poza próbami bluzgów ze strony źle
                  kamuflującego się developera pod nickami: pani swietlikowa i tom)
                  nie otrzymałem odpowiedzi.
                  W skrócie chodzi o to że pozwolenie na użytkowanie stało się
                  prawomocne pod koniec lipca 2009 roku. Od tego momentu do podpisania
                  aktów notarialnych powinno upłynąć maksimum 3 miesiące. Upłynęło już
                  7 miesięcy. Polcecam lekturę:

"Procedura jest jak poniżej:
                  1. Posiadając pozwolenie na użytkowanie deweloper składa do Wydziału
                  Architektury wniosek o zaświadczenie o samodzielności lokali, na
                  decyzję czeka około 2 tygodni. Jednocześnie możemy już złożyć
                  wniosek o nadanie numeru administracyjnego, na co również oczekujemy
                  około 2 tygodni. (nie wiem ile na Bemowie)
                  2. Po zakończeniu procedur z punktu 1 należy uzyskać wypis z
                  rejestru gruntów ze wskazanym numerem porządkowym oraz wypis z
                  rejestru gruntów z naniesionym budynkiem, wypis ten stanowi podstawę
                  do wpisu do Księgi Wieczystej, czas oczekiwania na wypisy to kolejne
                  2 tygodnie. (nie wiem ile na Bemowie)
                  3. Deweloper składa do Wydziału Geodezji i Katastru wniosek o
                  założenie kartoteki budynku i wypis z tej kartoteki oraz prośbę o
                  założenie kartoteki lokali. Na decyzję czeka się około 4 tygodni.
                  (podobno tyle na Bemowie)

Niech pani świetlikowa odpowie na 3 pytania w mojej ocenie
                  decydujące dla jej wiarygodności:

Decyzja o pozwoleniu na użytkowanie w inwestycji wawel service przy
                  świetlików 8 zgodnie z informacjami ze strony developera:
                  "Dziennik budowy
                  W dniu 30.07.2009 uprawomocniło się ostatecznie pozwolenie na
                  użytkowanie nr IOT/103/U/2009 z dn. 13.07.2009"

1. Kiedy developer złożył wniosek o założenie kartoteki lokali do
                  Wydziału Geodezji i Kartografii ?
                  2. Kiedy rozmawiała Pani z miłą panią z wawel service, która
                  rozwiała wszelkie Pani wątpliwości i czy odpowiedziała na pytanie 1?
                  3. Dlaczego proces (od momentu uprawomocnienia decyzji o pozwoleniu
                  na użytkowanie) trwa, bagatela 7 miesięcy ?

Może ktoś inny, bardziej dociekliwy zadał te pytania ?"

W tymże wątku opisałem niekorzystne dla mieszkańców konsekwencje
                  zwlekania przez developera z podpisaniem aktów notarialnych.

• Gość: mieszkaniec Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 12:40
                    niestety to wszystko prawda - deweloper jest mega nieuczciwy i trzeba zrobić
                    wszystko aby odbiło mu się to czkawką
              • Gość: gość Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 212.160.172.* 18.03.10, 11:54
                Minęła połowa marca - coś ruszyło?
                • Gość: mieszkaniec Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 85.222.87.* 18.03.10, 17:25
                  póki co cisza jak po śmierci organisty
                  • Gość: gość Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 212.160.172.* 23.03.10, 09:55
                    wciąż cisza?
                    • Gość: hahaha Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 195.205.192.* 23.03.10, 18:18
                      Każdy miesiąc zwłoki kosztuje Was, nabywcówjakieś 50 tysięcy złotych
                      w wyższych marżach kredytowych.

ale jak mówi pani świetlikowa wszystko jest w porządku,
                      i nie ma się co stresować
                      • Gość: mieszkaniec Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 18:54
                        ja przeliczyłem nie jakieś 500 tyś! matołku i też się nie stresuje.
                      • Gość: mieszkaniec Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 85.222.87.* 23.03.10, 22:34
                        jak ty to kretynie obliczyłeś ??
                        • Gość: uczciwy Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 21:50
                          Pierwsze akty jutro, kolejne w następnym tygodniu, ja w śrdę ha ha
                          ha!
                          • Gość: gość Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: 212.160.172.* 25.03.10, 13:50
                            cudownie! wspaniale! Jedynie kwartał po terminie! Wspaniały wynik!
                            • Gość: mieszkaniec Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 20:00
                              Też się cieszę, na KEN czekają 3 lata, a na Białołęce na Mehoffera
                              już 5 lat czekają, przyznam ze miałem stresa, ale są OK!
                              • Gość: gość Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:01
                                Moim zdaniem równanie do najgorszych to nie jest dobry chwyt marketingowy ;P
                                • Gość: mieszkaniec Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 12:27
                                  potwierdzam, większość robi to w terminie. Ciekawe jak rozstrzygną sprawę
                                  kosztów które zostały poniesione przez nabywców. Pewnie będą próbowali umyć
                                  ręce. Wtedy tak naprawdę przekonamy się jaki to "uczciwy" developer Wawel Service
                                  • Gość: mieszkaniec Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 12:44
                                    Podobno mają zwracać każdemu po 100 000 zł, chyba ż płacił powyżej 1
                                    000 000 zł to wtedy po 200 000 zł.
                                    • Gość: J.S. Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 16:07
                                      Akty już są . Ja podpisałem w zeszłym tygodniu i sukcesywnie
                                      podpisują. Szkoda tylko , że WS wprowadził taką nerwówkę / także na
                                      tym forum/ , nie podając przyczyn opóźnienia. Szkodzi to wizerunkowi
                                      firmy , podobnie jak nie aktualizowana od miesięcy strona
                                      internetowa sprzedaży mieszkań / wcześniej zawierająca błędy co do
                                      np. ceny m2/.Powinni oberwać po uszach informatycy WS, no chyba , że
                                      jest to świadoma polityka firmy nie mogącej opędzić się od nadmiaru
                                      klientów. J.S.
                                  • Gość: zajebiscie Re: Nieuczicwy Wawel Service kiedy akty notarial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 12:51
                                    www.rynekpierwotny.com/i/pokaz/wawel-service-sp-z-oo/apartamenty-czluchowska/
    • Gość: nn Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 13:57
      www.youtube.com/watch?v=QNnZmddENV4
    • Gość: nn Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 15:17
      www.youtube.com/watch?v=QNnZmddENV4
      • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 25.01.10, 18:04
        chyba już za późno na akcję marketingową. A aktów jak nie było tak nie ma.
      • Gość: zainteresowana Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 20:48
        Super wygląda, fajny dziedziniec.
    • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 02.03.10, 19:57
      a to tak z ostatniej chwili !!!
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7585865,Sprzedaja_apartamenty_bez_pozwolenia_na_budowe.html
      nie będę komentował bo musiałbym przeklinać !!!!!!!!!
    • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 09:32
      też się cieszę, myślę,że teraz bardzo szybko sprzedadzą pozostałe
      mieszkania,ponieważ wiele osób w tym moi znajomi zwlekali z podjęciem dezycji
      właśnie z powodu opóżnienia podpisania aktów.
      • Gość: Bartek jaki bank? IP: 94.254.143.* 13.04.10, 19:48
        mam pytanie do mieszkańców Świetlików, w jakim banku braliście
        kredyt? pytam, bo od kilku dostałem negatywną odpowiedź. podobno
        tylko PKO BP udziela kredytów na tę inwestycję. będę bardzo
        wdzięczny za odpowiedź.
        • Gość: js Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 21:11
          ja brałem w PKOBP bez problemu.
          • Gość: l Re: jaki bank? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:27
            tak tylko PKO BP. Reszta banków się już zorientowała że to dziad a nie
            developer. Robi ciągłe numery i wpisuje różne dziwne zapisy do końcowych aktów
            notarialnych. Ludzie proszę uważajcie na nich !!!!!!!
            • Gość: gosca Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 18:08
              mozesz podać konkretnie chociaż jeden takim zapis
              • Gość: ew Re: jaki bank? IP: 85.222.87.* 22.04.10, 11:40
                to może ja odpowiem (3 dni temu miałem podpisać akt nie podpisałem
                ze względu na m.in.takie zapisy):"kupujący niniejszym oświadcza,że
                (...)w szczególności nie będzie rościła sobie praw do
                współposiadania i współkorzystania z części nieruchomości wspólnej
                (...)któe zostaną przekazane do wyłącznego posiadania lub
                korzystania na rzecz innych kupujących"(sic!)dalej jest jeszcze o
                karze 30tys.jeśli miałoby się roszczenia do korzystania z czesci
                neruchomości wspólnej.Inny zapis:"Kupujący oświadcza,że ustanawia
                pełnomocnikiem Spółkę pod firmą TBS Wawel-Service i upoważnia ją do
                (...)reprezentowania jej przed WspólnotąMieszkaniową oraz
                podejmowania uchwał na zebraniach WspolnotyMieszkaniowej".To tylko
                fragment bo cały zakres pełnomocnictwa jest za szeroki zeby tu
                przytoczyć w całości,zajmuje dwie strony aktu.
                • Gość: mieszkaniec Re: jaki bank? IP: 212.160.172.* 22.04.10, 12:22
                  a paragraf 4 ust. 2. umowy, którą proponuje WS uniemożliwia mieszkańców
                  dochodzenie odszkodowania za opóźnienie podpisania aktów (np. zwort kosztu
                  droższego kredytu) i wszelkie inne roszczenia.
                  • Gość: EW Re: jaki bank? IP: 85.222.87.* 22.04.10, 12:50
                    dokładnie.Z powodu tego i innych zapisów nie podpisałem aktu w
                    wersji proponowanje przez WS.Zobaczę co zrobią.Dobrze że mam wpisane
                    roszczenie do KW tej działki o przeniesienie wlasności lokalu.
                    • Gość: Mieszkaniec Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:41
                      Uuu to masz problem, bo im nie zależy raczej na podpisaniu.
                • Gość: Tom Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:54
                  To cyba chcieli zeby ci nikt nie zajoł miejsca postojowego albo nie
                  przyszedł palić ognisko w ogródku, a ty nie zrozumiałeś, bidactwo.
        • Gość: + Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 13:37
          PKO SA
        • Gość: Mieszkaniec Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 13:38
          mBank
          • Gość: iza Re: jaki bank? IP: *.mrr.gov.pl 15.04.10, 14:22
            ja tam aktu jeszcze nie mam, więc nie wiem co oni tam wypisują.
            zaczynam wątpić, że w ogóle ten akt dostnę...
            a co to za akcja z tym bankiem pko? czy dlatego tylko pko daje
            kredyty, bo WS ma kredyt u nich? czy to w ogóle jest legalne? ja
            brałam w dnb, ale to było w tamtym roku...
            • Gość: gosca Re: jaki bank? do wątpiącej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 18:31
              dlaczego , Pani Ewa nie poinformowała Cię o terminie ?
              • Gość: l Re: jaki bank? do wątpiącej IP: 85.222.87.* 15.04.10, 21:09
                może po prostu zajęła się oszukiwaniem kogoś i zapomniała :)
                • Gość: O Re: jaki bank? do wątpiącej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 07:55
                  Baran, ham, prostak
                  • Gość: gość Re: jaki bank? do wątpiącej IP: 212.160.172.* 16.04.10, 12:48
                    'Cham' a nie 'ham' nieuku!
                    • Gość: O Re: jaki bank? do wątpiącej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 15:53
                      a chuj czy huj jałopo?
                      • Gość: l Re: jaki bank? do wątpiącej IP: 85.222.87.* 16.04.10, 21:52
                        Pani E puszczają nerwy
                        • Gość: O Re: jaki bank? do wątpiącej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 10:29
                          Nie bąki, jełopo!
                          • Gość: l Re: jaki bank? do wątpiącej IP: 85.222.87.* 17.04.10, 11:12
                            to forum zostało stworzono do merytorycznej dyskusji na temat firmy Wawel
                            Service. Proszę o powagę !!!
            • Gość: EW Re: jaki bank? IP: 85.222.87.* 22.04.10, 11:45
              też brałem w DnB w ub. roku, teraz inne banki się wycofały z
              kredytowania mieszkan z tej inwestycji, prawdopodobnie dlatego, że
              deweloper nie wywiązał się w terminie z umów przedwstępnych tj.nie
              podpisał ostatecznych aktów do konca 2009r.co powoduje że banki
              które udzieliły kredytów na mieszkania z tej inwestycji nie mają
              dotąd zabezpieczenia hipotecznego.
              • Gość: l Re: jaki bank? IP: 85.222.87.* 22.04.10, 16:59
                Wawel Service do piachu - wracać dziady do Krakowa !!!!!!!
                • Gość: 0 Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:44
                  Co ty spadaj tam Kaczory leżą.
              • Gość: l Re: jaki bank? IP: 85.222.87.* 22.04.10, 17:05
                Wawel Service do piachu !!! - Wracać dziady do Karkowa !!
                • Gość: ola Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:50
                  W Krakowie to raczej do lochów a nie do piachu.
                • Gość: I Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:57
                  W krakowie to do skrypty pod Kaczorami a nie do piachu!
              • Gość: TW Re: jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:49
                Ja dostałem w DnB miesiac temu, jedyny problem był z
                bezopciążeniówką, ale po kontakcie banku z deweloperem i info
                odnośnie ich zobowiazań w stosunku do banku, poszło bez
                problemu.Natomiast PKO BP ma bardzo dobrą ofertę i daje bez
                problemu, chyba ich kredytował, niestety tylko w PLN.
                • Gość: jj Re: jaki bank? IP: 193.47.138.* 23.04.10, 13:24
                  Czy są wśród mieszkańców osoby, które finansowały zakup mieszkania w
                  tej inwestycji z kredytu w Deutsche Banku lub mBanku? Były jakieś
                  problemy?
      • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 26.04.10, 14:54
        proszę zwrócić się do WS lub notariusza o projekt aktu i dokladnie
        zapoznać się z jego treścią, np paragrafy 4 i 7. Ciekawe ilu
        mieszkańców zgodzi się podpisać coś takiego.
        • Gość: JJ Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:39
          Wszyscy uwierz mi!
          • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 26.04.10, 16:04
            i tu się mylisz. Kilka osób już odmówiło, ja też nie podpiszę aktu w
            takiej wersji jak chce WS
            • Gość: JJ Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 17:51
              Bzdury gadasz!
              • Gość: l Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 26.04.10, 21:17
                pewnie, że wszyscy podpiszą nie mają wyjścia. Jedyne co można zrobić to ciągle
                pisać o tym w internecie aby przyszli nabywcy dwa razy się zastanowili zanim coś
                kupią o nieuczciwego Wawel Service
                • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.chello.pl 26.04.10, 22:12
                  Możecie, przybliżyć, czego dotyczą te kwestionowane paragrafy w akcie
                  notarialnym? Właśnie zastanawiam się drugi raz:)
                  • Gość: JJ Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 08:17

Pełnomocnictwa, które trzeba im dać do ewentualnych korekt w
                    hipotekach i kary, jaką zobowiązujesz się zapłacić w przypadku, gdy
                    nie zastosujesz się do dość szczegółowego sposobu korzystania z
                    części wspólnych i miejsc postojowych. Tak naprawdę te zapisy
                    pilnują naszych interesów, ale trzeba czytać ze zrozumieniem.
                    • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.160.172.* 27.04.10, 09:32
                      Niestety zapisy, które cytują tu mieszkańcy, są na tyle nieszczegółowe, że
                      jednak pozostawiają pole do nadużyć ze strony developera, pomimo zapewnień,
                      których WS nie szczędzi.
                      • Gość: JJ Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 11:54
                        tak nadużyją mej uprzejmości i wprowadzą się do mnie!
                  • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 27.04.10, 14:01
                    w par.4 oświadcza Pan/i że umowa przedwstępna została wykonana(A nie
                    została, bo własność mieszkań miała być przeniesiona do konca
                    ub.roku.) tym samym zrzeka się roszczeń np.odszkodowawczych za
                    podwyższone oprocentowanie kredytu za okres kilku miesięcy.
                    Pełnomocnictwo tj. par.7. ma za szeroki zakres. Przedstawicel
                    dewelopera monitorujący to forum odwraca Państwa uwagę od istotnych
                    zapisów, zwracając uwagę na rzeczywiście niegroźne zapisy dotyczące
                    wyłącznego korzystania z części wspolnych nieruchomości - chodzi tu
                    o miejsca postojowe i ogródki.
                    • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 16:55
                      Polecam podręcznik czytanie ze zrozumieniem, przeniesienie własności
                      mogło nastąpić do końca roku, w umowie przedwstępnej miałem sporo
                      punktów mówiących, kiedy może to nie nastąpić, i pewnie to
                      wykorzystają z drugiej strony gratuluje osobom, które z powodu 3
                      miesięcy dostają kota i chcą dochodzić odszkodowań. Przypuszczalne
                      wyroki po 3 latach to zwrot kosztów i po 120 zł na lody.
                • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.160.172.* 27.04.10, 09:31
                  To nie jest jedyne wyjście. Można np. nie zgodzić się z tymi zapisami, a do
                  podpisania aktu przystąpić pod przymusem, bo WS nie daje innej możliwości.
                  Dzięki temu masz możliwość dochodzenia swoich praw później w sądzie pomimo
                  podpisania niekorzystnego dla siebie aktu. Ważne, żeby to zrobić 'zanim'
                  podpiszesz umowę.
                • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 27.04.10, 14:11
                  nie do końca się zgodzę z tym stwierdzeniem choć poniekąd jest to
                  prawda,że niewiele mozna zrobić.Oświadczenia woli dewelopera
                  przenoszące własność lokalu może być zastąpione orzeczeniem sądu,
                  jesli dew.uchyla się od podpisania aktu,stawia bezprawne warunki
                  itp.Potrzebna jest niestety umowa przedwstępna w formie notarialnej
                  z wpisanym roszczeniem do KW działki deweloper.Jeśli ktoś ma taką
                  umowę jest to czysta formalność,sąd przeniesie własnośc naweet
                  zaocznie bez udziału dewelopera.
                  • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 16:48
                    Chyba w jedynie w przypadku mieszkań z hipoteką a nie w sytuacji
                    kiedy mają być założone bo nie wiem skąd sąd dostanie projekt
                    samodzielności, udziały itd. Niezbędne do założenia hipoteki.
                    • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 27.04.10, 17:20
                      sąd rejonowy (wydzial cywilny) przeniesie jedynie własność lokalu
                      czyli lokal ten zostanie wyodrębniony i zostanie mu założona nowa KW
                      do której wpisany zostaje nowy właściciel.Dla wpisania do KW
                      hipoteki trzeba będzie się oddzielnie pofatygować do sądu (wydziału
                      ksiąg wieczystych) i złożyć odpowiedni wniosek.Niektóre banki biorą
                      to na siebie.Najważniejsze żeby mieć prawo własności lokalu.
                      • Gość: JJ Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 18:28
                        Ok tylko ile to potrwa, łącznie z założeniem kw i uprawomocnieniem,
                        ja zdecydowanie odpuszczam.
                        • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 27.04.10, 18:55
                          ok, nie namawiam tylko informuję jakie są możliwości.Może też
                          odpuszczę żeby jak najszybciej mieć KW i móc sprzedać ten szajs -
                          poczytalam dziś sobie na tym forum archiwalny wątek z 2005-2006 o WS
                          na którym pisali mieszkańcy "apartamentowca" z ul.Sybilii i nie mam
                          zamiaru się tak użerać z zarządcą jak oni
                          • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 19:47
                            Z tego, co wiem to zarządcę deweloper zmieniali już raz i nic nie
                            stoi na przeszkodzie, aby po powstaniu wspólnoty, zmienić na
                            odpowiedniego dla nas, to nie jest skomplikowany proces, ale
                            ludziska potrafią tylko narzekać a chętnych aby się tym zająć pewnie
                            nie było.
                            • Gość: dzej Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 27.04.10, 22:11
                              podpisaliście już akty?
                              • Gość: TW Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 11:53
                                TAK
                            • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 28.04.10, 14:01
                              przecież własnie o tym dyskutujemy od kilku/nastu dni,że jest
                              problem,bo w akcie notarialnym WS wpisał pełnomocnictwo dla siebie
                              do m.in. podejmowania uchwał za wspolnote mieszkaniową.Jak
                              wyobrażasz sobie w tej sytuacji zmianę administratora, skoro
                              wspolnota będzie tylko na papierze? owszem była juz zmiana firmy
                              zarządzającej tylko że 1.była to decyzja dewelopera nie wspolnoty
                              (która wtedy nie istniała nawet na papierze), 2. zmiana na firmę
                              droższą i gorszą
                              • Gość: Na celowniku Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.04.10, 14:34
                                Witam, podpisalam umowe przedwst. z WS, jednakze niepokoi mnie odlegly
                                termin na podpisanie aktu notarialnego, bo to pierwszy kwartal 2011
                                roku. W biurze uslyszalam tlumaczenie, ze wynika to z faktu ze kupuje
                                mieszkanie bedace lokalem po podziale wiekszegona mniejsze. Czy ktos z
                                obecnych tu forumowiczow zakupil podobne mieszkanie tj. po podziale.
                                Zaczyna sie komplikowac sprawa kredytu:/ pzdr, moze przyszly
                                mieszkaniec
                                • Gość: gs Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:07
                                  Tak ja podpisałem, maja juz zrobiony projekt samodzielności na
                                  podzielone lokale. Zostałem zapewniony, że występują o jakieś karty
                                  i po uzyskani tych zaświadczeń będą podpisywać. Termin wpisują z
                                  dużym bezpiecznikiem, jak mi powiedziano, boją się kolejnych
                                  krzykaczy jak sie coś w urzędzie obsunie o kilka miesięcy,
                                  najważniejsze , że dostałem zaświadczenie i mogę się ZAMELDOWAĆ.
                                • Gość: bartek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 109.243.97.* 05.05.10, 19:29
                                  ja podpisałem umowę na mieszkanie z podziału. niestety wszystkie
                                  banki do których wnioskowałem, odmówiły udzielenia kredytu. jedyny
                                  bank, który ponoć udziela kredytu na tą inwestycję, to pko bp
                                  (koleżanka, która u nich kupiła, tyle, że nie z podziału, mi
                                  powiedziała). póki co, ja walczę jeszcze z jednym bankiem. doradcy z
                                  open finance jednak po analizie promesy od banku developera (którym
                                  jest pko bp), powiedzieli mi, że ten dokument jest nie do przyjęcia.
                                  przyznam, że kompeltnie zgłupiałem. z tego co się orientuję, pko bp
                                  chce zrzucić na ewentualnych nabywców spłatę kredytu developera,
                                  gdyby ten się z tego nie wywiązywał, bo promesa nie jest
                                  bezwarunkowa, a powinna być. zastanawiam się tylko, czy faktycznie
                                  bank mógłby tak postąpić? nie wydaje mi się, żeby było to legalne.
                                  • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 21:10
                                    Jeśli chce Ci się podrążyć temat, to możesz odwiedzić rzecznika praw
                                    konsumentów. On Ci (za darmo i rzetelnie) powie, czy to jest legalne.
                                    • Gość: KA Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:54
                                      Oczywiście ze nie jest to legalne, bank stał się monopolistą i chce
                                      przejąć wszystkich klientów, wykluczając inne banki nie dając
                                      bezwarunkowego zwolnienia całe pko bp.
                                  • Gość: rety Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.160.172.* 06.05.10, 08:16
                                    mozesz powiedziec, jaki nr pozwolenia na budowe tej nieruchomosci masz wpisany w
                                    umowie przedwstepnej? bede wdziecnzy
                              • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:00
                                I właśnie tak rodzą się plotki, mam podpisany akt i nie ma tam mowy
                                o pełnomocnictwie do podejmowania UCHWAŁ ZA WSPÓLNOTĘ, jest mowa o
                                udzieleniu pełnomocnictwa przed organami i do zmiany udziałów. I
                                tylko w tym zakresie mogą nas reprezentować. W związku z tym jak
                                najbardziej wyobrażam sobie zmianę administracji, NIKT i NIC mi tego
                                nie zabroni.
                                • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 28.04.10, 15:14
                                  to litery b i c paragrafu 7.1, a litera d? czy WS zgodził się na jej
                                  wykreślenie?
                                  • Gość: Marta Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.04.10, 19:47
                                    Ja podpisałam bez zmian i nie rozumiem skąd to zamieszanie,
                                    podpisałam dziś z tego co mówiła pani Asesor to podpisanych jest
                                    ponad 100 aktów, administrator na zlecenie dewelopera rejestruje
                                    wspólnotę. A tu kilka zakręconych osób, nie rozumiejąc zapisów kręci
                                    aferę. Matko, co za naród!
                                    • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.04.10, 21:53
                                      Dokładnie! Kilku pieniaczy, aż sie boję takich mieć za sąsiadów,
                                      trzy razy przeczyta i dalej nic nie rozumie.
                                      • Gość: l Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 30.04.10, 06:48
                                        " do mieszkanca i marty " to forum o wawel service a nie dla. Proszę więc pani
                                        EWO i Mariuszu nie zabierać tu głosu. Won !!!
                                        • Gość: I Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 08:07
                                          I jeszcze jedno zapomniałem dodać że jestem oszołomem i kocham
                                          JARKA !
                                          • Gość: autor Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 30.04.10, 23:46
                                            o Pan Mariusz zaczął pracę od czytania forum:) a takie pytanie
                                            offtopic: co wy w tym krakowie tak nienawidzicie Jarka i Leszka?
                                            • Gość: LESZEK Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 09:25
                                              Ciebie PAŁO !
                                            • Gość: Jarek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 09:44
                                              Z prazdnikom! Priwiet
                                            • Gość: Pan Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 13:02
                                              www.youtube.com/watch?v=2vbRv-2XzAw
                                            • Gość: LESZEK Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 08:16
                                              Spieprzaj dziadu !
                                    • Gość: Elle Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.pse.pl 29.04.10, 09:39
                                      skoro jak sama piszesz nie rozumiesz to cóż, powodzenia !
                                      • Gość: JJ Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:02
                                        Dalej to samo, polecam podręcznik A za powodzenie dziękujemy wszyscy
                                        szczęśliwi właściciele mieszkań, jutro odbieram wpis do KW !!!!!.
                                        • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 29.04.10, 21:39
                                          a ja polecam rozmowę z prawnikiem (nie mylić z notariuszem który
                                          dzięki WS ma dodatkowe 200 X ca 3500 PLN czyli ca 750tys za same
                                          mieszkania,plus za akty na garaże).Co do wpisu do KW to bardzo
                                          interesujące zważywszy że pierwszy akt WS podpisał 25.03. b.r. a na
                                          KW czeka się w Wwie od 2 do 5 miesięcy.Zdaję sobie sprawę że gro
                                          mieszkańców woli błogą nieświadomość i żadne argumenty do nich nie
                                          trafią,dlatego odpuszczam sobie dalszą dyskusję jako bezprzedmiotową.
    • Gość: Marylka Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 09:27
      Obaj są WSPANIALI, a Leszek jest słodziutki.
      • Gość: bartek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 109.243.97.* 05.05.10, 21:09
        ja podpisałem umowę na mieszkanie z podziału. niestety wszystkie
        banki do których wnioskowałem, odmówiły udzielenia kredytu. jedyny
        bank, który ponoć udziela kredytu na tą inwestycję, to pko bp
        (koleżanka, która u nich kupiła, tyle, że nie z podziału, mi
        powiedziała). póki co, ja walczę jeszcze z jednym bankiem. doradcy z
        open finance jednak po analizie promesy od banku developera (którym
        jest pko bp), powiedzieli mi, że ten dokument jest nie do przyjęcia.
        przyznam, że kompeltnie zgłupiałem. z tego co się orientuję, pko bp
        chce zrzucić na ewentualnych nabywców spłatę kredytu developera,
        gdyby ten się z tego nie wywiązywał, bo promesa nie jest
        bezwarunkowa, a powinna być. zastanawiam się tylko, czy faktycznie
        bank mógłby tak postąpić? nie wydaje mi się, żeby było to legalne.
        • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.pse.pl 06.05.10, 09:37
          moim zdaniem mógłby. Po to banki żądają zgody PKO BP na
          BEZOBCIĄŻENIOWE wyodrębnienie lokalu,żeby własnie PKOBP nie miał
          roszczeń do kredytowanego przez dany bank lokalu.Bez takiej zgody
          mogą być roszczenia.Rok temu nie było z tym problemu,teraz jak widac
          coś jest na rzeczy bo to nie pierwszy sygnał na tym forum ze jest
          problem z kredytowaniem mieszkań z tej inwestycji.Na Pan/a/i miejscu
          jeśli jest jeszcze możliwość odzyskania od WS zaliczki czym prędzej
          bym się wycofał,bo nawet uzyskania kredytu i odbiór kluczy to nie
          koniec problemów a dopiero początek
          • Gość: gość Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 14:14
            Wiem ze developer wystąpił do banku o zmianę tych zapisów w
            oświadczeniach banku i czeka. Jak znam banki to pewnie potrwa kilka
            tygodni. Ja po prostu czekam, podpisałem umowę, a deweloper nie robi
            problemu, czekamy razem na zmianę zapisu.
            • Gość: l Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 06.05.10, 22:22
              jednym słowem oszuści!!!!!! ELIMINACJA Z RYNKU - WAWEL SERVICE BANKRUT
              • Gość: | Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 08:34
                sory pomyliłem się jestem debilem, to ja jestem BANKRUT UMYSŁOWY !
              • Gość: KA Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 08:44
                Ale kto bank monopolista czy wawel, bo ani jeden ani drugi na
                bankruta nie wygląda.
              • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 08:56
                rynekpierwotny.com/i/pokaz/wawel-service-sp-z-oo/apartamenty-czluchowska/
                • Gość: gosc Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.pse.pl 07.05.10, 11:46
                  o widzę że Pani Ewa z Panem Mariuszem dzis od rana w biurze, zróbcie
                  coś z tym numerem IP bo was demaskuje, a reklama nic nie pomoże
                  dopóki firma nie zacznie pracować nad swoją reputacją i marką
                  • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 18:45
                    Dzidziuś nie IP tylko IQ się liczy, aż mnie ciarki przechodzą że z
                    takim gamoniem w jednym budynku mieszkam wrwrwr...........
                • Gość: k~ Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.160.172.* 17.06.10, 12:50
                  drodzy zastanawiajacy sie nad kupnem, zobacznie jak wyglada ta pozal-
                  sie-boze fontanna na dziedzincu. Co za chora wizja i bezguscie. Miala
                  pewnie pomoc w sprzedazy mieszkan, a tylko szkodzi. Co za chory gust
                  ma ktos z Wawel Serwice ze zdecydowal sie na takie brzydactwo. Nie
                  umywa sie do instalacji w ekoparku czy innych domdevelopmentow, do
                  ktorych pewnie aspiruje ta firemka. Widzieliscie 'apartament'
                  pokazowy? Wstawili kilka slabiutkich mebli z podrzednego salonu z
                  domoteki i uwazaja, ze to uratuje sprawe. Porownajcie z pokazowkami
                  marvipolu albo dd. Zenada totalna. Smiech na sali. Gustu i stylu za
                  grosz. Budynek nie jest zly, mozna bylo lepiej to urzadzic.
                  • Gość: gosca Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:57
                    to kup u innych, dobrze że CI się nie podoba nie chcę takiego sąsiada
                  • Gość: Mija Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 13:50
                    o gustach się nie dyskutuje. jednym fontanna się będzie podobała innym nie! mi
                    akurrat się podoba. trzeba mieć zmysł artystyczny. dlaczego uważasz, że ta
                    fontanna szkodzi? ja tam się cieszę, że mam fontannę a nie jakieś klepsiko czy
                    płty chodnikowe. apartamentu pokazowego nie widziałam więc nie ocenię.
                    aczkolwiek uważam, że to też kwestia gustu! może jest urządzony w taki sposób by
                    było statystycznego Kowalskiego stać na podobne urządzenie? nie każdy śpi na
                    pieniądzach i może sobie urzadzić mieszkanie meblami z najwyższej półki. wydaje
                    mi sie, że ideą pokazowych mieszkań jest przezde wszytskim to zeby pokazać
                    potencjalnemu nabywcy co tam się zmieści i może czymś go zainspirować. jak tam
                    Ci to zgrzyta to może ja Cię wpuszczę co mojego mieszkania i ciekawe co powiesz
                    jak zobaczysz meble z ikei. tani kicz? tak było mnie stać to tak urządziłam i już!!!
                    budynek naprawdę jest fajny. ozdoby które zaprojektował ten artysta, który też
                    projektował fontanne ładnie ożywiają go - tu oczywiście moje prywatne opinie.
                    podsumowując- każdy ma inny pogląd na kwestię wystroju, każdy będzie urządzał
                    swoje mieszkanie jak chce, każdy też oceni inaczej ten budynek i dziedziniec.
                    wszytsko jest dla ludzi. wieża Eiffla też na początku była strasznie
                    krytykowana, a teraz jest jedną z głównych atrakcji paryża. wszytsko jets
                    kwestią indywidualną i w zaden sposób nie jesteśmy w stanie wpłynąć na to co się
                    komu podoba.
              • Gość: js Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 14:14
                łyk zimnej wody-taki sam prysznic-powtarzać do osiągnięcia ok. 37C-
                wypowiedź na forum /lub gdzie tam chcesz/. nie dziękuj.
                • Gość: JS Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 18:56
                  rynekpierwotny.com/i/pokaz/wawel-service-sp-z-oo/apartamenty-czluchowska/
                  • Gość: bartek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 109.243.10.* 07.05.10, 19:29
                    ludzie! to forum powstało po to, żeby wymieniać informacje, a nie
                    wypisywać jakieś bzdury! z tego co się zorientowałem, promesy kiedyś
                    tak nie wyglądały. to nie jest wina WS, że bank, w którym mają
                    kredyt daje takie promesy. jeśli nie uda się ich zmienić, zawsze
                    można zrezygnować, a nawet trzeba, bo tylko szaleniec wziłąłby na
                    siebie odpowiedzialność za spłatę kredytu developera.
                    • Gość: na celowniku Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 07.05.10, 20:32
                      masz racje byłoby to szalenstwo ale kto wiedział że ich bank daje
                      takie promesy. Gdybym wiedział nie pakowałbym się w to. Niezałatwiona
                      sprawa podziału mieszkań i aktów własności, potem sprawa promesy.
                      Jakby ciągle pod górkę.
                      • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 10:50
                        Co ty wypisujesz, jakiego podziału? jakich aktów? ja mam akt
                        notarialny podpisany i mieszkamy sobie zaj... Nie bardzo kumam o
                        czym te wszystkie oszołomy wypisują!
                        • Gość: hhhhhhhhhhhhhhhhhh Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.centertel.pl 07.09.10, 22:06
                          rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
                    • Gość: elle Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 09.05.10, 11:56
                      a nie zastanawia cię dlaczego kiedyś promesy tak nie wyglądały? i
                      nagle bank przestaje wystawiać bezwarunkowe, skoro kiedyś wystawiał?
                      • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 16:06
                        Oczywiście, że zastanawia, widocznie nie czują zagrożenia, deweloper
                        spłacił większość kredytu i postanowili na siłę ściągnąć klientów na
                        kredyty hipoteczne, a ofertę mają dobrą tylko w PLN. Typowe
                        działanie PKO bp najdurniejszego banku na świecie.
                        • Gość: anty ws Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 09.05.10, 22:56
                          hahahaha nie czuje zagrozenia:) ze niby kto lub co:P bank a moze ws?
                          jak dla mnie to wlasnie dziala na niekorzysc ws. moze bank zdaje sobie
                          sprawe z klopotów i zna plynnosc finansowa firmy i chce polozyc lape
                          chociazby na tych lokalach ktore pozostały. to najrozsadnniejsze
                          rozwiazanie, a tobie z tym twoim aktem zycze powodzenia. mozesz go
                          sobie w wc wywiesic:)
                          • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 07:30
                            dzięki, podoba mi się twój tok rozumowania, bank daje takie
                            zaświadczenia, że inne banki nie dają kasy tylko pko bp, czyli sam
                            się angażuje podwójnie z jednej strony dał kasę na budowę a z
                            drugiej daje na mieszkania, TO FAKTYCZNIE MUSZĄ BYĆ KŁOPOTY ha ha ha
                            ha...... Jak Pan Mariusz z Panią Ewą to przeczyta to dopiero się
                            uśmieją!
                            • Gość: j.s. Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 16:28
                              Tak się zastanawiam: dlaczego WS nie dementuje plotek i innych
                              niekorzystnych dlań informacji /nie aktualizuje też swej strony
                              internetowej/. Ja kupiłem mieszkanie w następujący sposób :umowa
                              przedwstępna, notarialna - klucze + protokół odbioru - umowa
                              przyrzeczona notarialna i tyle i nie bardzo wiem kto może mi teraz
                              zagrozić - np. PKO BP / w jaki to niby sposób?/.Bank ten zgodził się
                              pisemnie na wyodrębnienie bezobciążeniowe mojego lokalu po wpłacie
                              całościm zobowiązań dla dewelopera .l Wpłaciłem i już .A ktoś ciągle
                              ma jakieś problemy. Nie rozumię tego. Na obecnym etapie tej
                              inwestycji , można kupować jak w sklepie: płacę , podpisuję umowę
                              notarialną i mam.Może przedstawiłem to trochę infantylnie , ale
                              jeśli masz kasę , to tak to wygląda. j.s.
                              • Gość: elle Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 10.05.10, 17:36
                                oczywiście że jeśli Pan ma akt własności lokalu i został on
                                wyodrębniony bez obciążeń na rzecz pkobp to nie ma się Pan czego
                                obawiać.to oczywista oczywistość. Tu piszą osoby które niedawno
                                podpisały umowę przedwstepną i ubiegają się o kredyty, przecież
                                dopóki nie zapłacą pełnej ceny (wszystko jedno czy z własnych
                                środków czy z kredytu) nikt im nie da aktu własności mieszkania a
                                jedynie klucze.
                                • Gość: Anty ws Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 10.05.10, 20:57
                                  I co z ta kasa? Kam kase i moge ja w calosci wylozyc a co mi po tym
                                  skoto akt notarialny moge dostac prawie za rok. Co to za polityka:/
                                  sami dolek kopia a Pko wie wiecej niz ci sie wydaje mieszkancu. Wiem bo
                                  mam pewne Informacje. No nic zaplaciles, stracikes kase i juz jestes
                                  bez wyjscia wiec nie pozostaje ci nic innego jak tylko pisac w
                                  superlatywach by ci czynszu nie pidniesli bo tyle mieszkan pustych.
                                  Gratuluje decyzji a pozostalych forumowiczow przestrzegam przed ta
                                  firma wszystko pod gore a i obsluga marna. Juz w jwc maja lepsza.
                                  • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 10:04
                                    Nie bluźnij synu nie bluźnij!!!
      • Gość: Elle Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.pse.pl 11.05.10, 10:51
        pewnie nie wszyscy zadowoleni mieszkańcy wiedzą,że zapłacą za prąd i
        wodę które ws bierze do dzielenia dużych mieszkań, ponieważ ekipa
        podłącza się do gniazda na klatce schodowej
        • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 11:56
          No, nie tylko, za ładowanie baterii w twoim wibratorze również!
          • Gość: gosc Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 12.05.10, 10:23
            co za błyskotliwa i merytoryczna odpowiedź!
          • Gość: Czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 14.05.10, 10:25
            szanowny "Mieszkańcu",trochę kultury i szacunku dla sąsiadów,skąd ty
            przyjechałeś,z Kurdwanowa? I skąd u szczęśliwego właściciela
            mieszkania taka frekwencja na forum i taki poziom frustracji?
    • Gość: Waldek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 10:53
      Zakupilem tam mieszaknie, wszytsko przebieglo sprawinie, bez zadnych
      nieprawidlowosci. Ludzie nie sugerujcie sie komentarzami poprzednikow,jesli was
      nie stac to poprostu cisza, a nie wywalacie swoje zale na forum ...
      • Gość: jeden mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 15.05.10, 19:05
        Uważam, że powinniśmy pisać wszystko co się wydarzyło w czasie współpracy z tym
        deweloperem. Mnie oszukał z terminem aktu o ok 4 miesiące i kosztowało mnie to
        800zł. Dlatego będę pisał i "reklamował" Wawel Service. Polecam !!!
        • Gość: Mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:30
          A mnie 2,75 zł i też będę REKLAMOWAŁ !!!
          • Gość: Zainteresowany Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.10, 14:38
            Czy otrzymaliscie juz promesy z naniesionymi poprawkami? Bo ja stale
            czekam a mialy byc tak szybko.
            • Gość: nowy Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 20:14
              Tak, ja dziś odebrałem, promesa jest poprawiona z informacji
              otrzymanych w biurze sprzedaży to była pierwsza tura promes z
              poprawianych.
    • Gość: lokator absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. oszuści IP: 212.160.172.* 21.05.10, 09:18
      Granda totalna. Developer naliczył za garaż 22% podatku VAT, a powinien 7%, więc
      zamiast skorygować wartość do zapłaty, podwyższył koszt garażu tak, żeby po
      zmianie podatku w sumie pobrać od ludzi taką kwotę, jaka wyszłaby przy 22%
      podatku. Wysyłają teraz takie faktury korygujące do lokatorów. OSZUŚCI,
      ZŁODZIEJE I NIE WIEM JAK ICH JESZCZE NAZWAĆ!!!!!!!
      Zaraz pewnie odezwie się Mariusz albo Ewa, to wiadomość specjalnie dla was: kij
      wam w oko. Piszcie sobie co chcecie, ze jestem idiotą albo debilem. mam to
      gdzieś. Fakt, jestem debilem, że kupiłem od was mieszkanie.
      • Gość: lg Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 21.05.10, 10:26
        WAWEL SERVICE oszuści !!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: czluchowska Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 21.05.10, 11:27
          należałoby zadać pytanie czy wystąpili do swojego US o zwrot
          nadpłaconego VATu i jaką dostali odpowiedź, bo z tego co można
          przeczytać w necie to izby skarbowe nadal stoją na stanowisku że
          należny VAT za miejsca postojowe to 22% - mimo wyroków sądów
          administracyjnych mówiących że 7%. Wyrok taki ma jednak moc tylko
          dla konkretnej firmy która w sporze z US poszła do sądu, nie jest
          tak że staje się powszechnie obowiązującym prawem. Tak czy owak
          podniesienie wartości netto jest w mojej ocenie niedopuszczalne,
          nawet jesli nie mają szans na zwrot vatu z US.
        • Gość: ToTom Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 11:27
          www.rynekpierwotny.com/i/pokaz/wawel-service-sp-z-oo/apartamenty-czluchowska/
      • Gość: Mieszkaniec Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 11:22
        Co ty d e b i l to za mało, tu określeń brak!!!
      • Gość: mieszkaniec Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 11:54
        Faktycznie jesteś DEBIL, też dostałem korektę, wystawili podobno
        kilka, ze względu na pomyłki przy wystawieni FV za garaże.Księgowa
        policzyła 7% vat a powinna 22%. Dostałem korektę FV w której
        podniesiono VAT, ja jestem z nimi rozliczony w 100%, a więc muszą
        dopłacić do US różnicę vat i po sprawie. JAKI MASZ Z TYM PROBLEM jak
        się sam nazwałes IDIOTO-DEBILU.

• Gość: czluchowska Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 21.05.10, 12:08
          do "mieszkańca": bzdura, przestać się podszywac pod mieszkańca bo
          nikt już się na to nie nabiera.Dla zainteresowanych tematem:Kilku
          mieszkańców wystąpiło do WS o zwrot nadpłaconego VATu, w związku z
          wyrokami sądów administracyjnych uznającymi że dla miejsc
          postojowych nalezny vat wynosi 7% a my płaciliśmy 22%. W odpowiedzi
          osoby te dostały od WS faktury korygujące na których obnizono vat do
          7%, podnosząc jednocześnie wartość netto, tak aby kwota do zapłaty
          nie uległa zmianie.
          • Gość: aa Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 21.05.10, 13:41
            Jednym słowem znowu oszukali. Złodzieje wawel service !!!!
            • Gość: lokator swietlikow chetnie napluję panu zagrabskiemu na buty!!! IP: *.wapgw.era.pl 21.05.10, 14:50
              szukam chetnych. A moze razem w twarz mu naplujmy.
              • Gość: mieszkaniec Re: chetnie napluję panu zagrabskiemu na buty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 00:12
                no co ty nie pluj zygnij FRAJERZE !
                • Gość: asd Re: chetnie napluję panu zagrabskiemu na buty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 09:41
                  No to w Urzędzie Skarbowym Dzielnicy Warszawa Bemowo już
                  skaczą z radości, będą premie. Z budżetem krucho więc Skarbówka
                  łapie się teraz wszystkiego. VAT to najważniejsy podatek z punktu
                  widzenia dochodów budżetu, a tu taka gratka. Z czystej ciekawości w
                  poniedziałek rano dam to podatkowcowi do analizy i odezwę się po
                  południu.
                  Pytanie do zorientowanych. Czy istnieje jakiś termin na złożenie
                  wniosku o zwrot różnicy w VAT za garaż ??. Ile trwa postępowanie US,
                  Izba, NSA i ile kosztuje ? Czy można złożyć wniosek zbiorowy np. w
                  imieniu właścicieli jednej nieruchomości ?
                  • Gość: Mirek Re: chetnie napluję na buty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 09:55
                    Zgłoś do 11,00 to zwrot dostaniesz przed 13.00, śpiesz się nie
                    czekaj na analityka nie warto, szkoda kasy!
                    • Gość: asd Re: chetnie napluję na buty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 19:41
                      Nie na analityka tylko doradcę podatkowego, i nie wydaję na niego
                      dodatkowo ani złotówki bo i tak dla mnie pracuje.

Doradca przekazał mi, że dla osoby fizycznej, nabywcy mieszkania
                      kwestia wysokości VATu za garaż 7% lub 22%, jak też ewentualna
                      późniejsza korekta stawki przy zachowaniu stałej kwoty brutto NIE
                      RODZI ŻADNYCH RYZYK. Nabywca nie jest tu stroną i ewentualne
                      problemy mógłby mieć tylko developer czyli Wawel Service. Wykładnia
                      (liczne wyroki NSA) jest, że jeśli garaż stanowi część budynku
                      mieszkalnego to stawka powinna wynosić 7% VAT. Oczywiście Urzędy
                      Skarbowe (w całej Polsce) wiedzą swoje (to takie państwo w państwie)
                      i w przypadku kontroli mogą zakwestionować takie rozliczenie i
                      twierdzić, że powinno się stosować stawkę 22%. Wtedy developer musi
                      zatrudnić doradcę podatkowego i uzbroić się w cierpliwość=uzyskać
                      wyroki kolejnych instancji, nie znam się na tym ale kończy się
                      podobno na NSA. Przypominam, w całej sprawie nabywca mieszkania nie
                      jest stroną, nie odlicza VAT, więc obchodzi go to nie bardziej niż
                      np. rozliczenia Wawel z własnymi pracownikami.
                      Kto nie wierzy może zwrócić się do dowolnego doradcy podatkowwego i
                      za opłatą uzyskać taką informację.
                      Nie wiem jak Wam Wawel zalazł lub nie za skórę, ale w tym przypadku
                      są akurat OK.
                  • Gość: sami psychole Re: chetnie napluję panu zagrabskiemu na buty!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.05.10, 10:27
                    Jedno mnie cieszy,patrząc po ip to tylko kilku psycholi, mam
                    nadzieję że w zbiorowym wniosku popełnią sepuku. Pozdrawiam
                    wszystkich NORMALNYCH sąsiadów.A jeszcze jedno RUSKIE atakują w
                    poniedziałek rano ( to dla psycholi).
                  • Gość: 174 Sami psychole IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.05.10, 11:44
                    Na szczęście patrząc po IP to tylko kilku psycholi, całe reszta
                    normalna, Boże chroń…. Jeszcze jedno, RUSKIE atakują w poniedziałek
                    (info dla psycholi).
                  • Gość: klient Re: chetnie napluję panu zagrabskiemu na buty!!! IP: 85.222.87.* 22.05.10, 12:13
                    po co te emocje. Do sądu taką sprawę może (nie musi) skierować
                    podatnik nie klient. Nie ma się czym podniecać. Poza tym ta sprawa
                    to pomyłka i WS żadnych zmian z VAT nie robi co na innym forum
                    przyznały już osoby które zaczęły ten temat.
            • Gość: czluchowska Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 21.05.10, 14:57
              czy oszukali tego nie wiem.Zależy jakiej wysokości VAT zapłacili do
              UrzęduSkarbowego. Organy podatkowe stoją na stanowisku że właściwą
              stawką na miejsce postojowe jest 22% więc deweloperzy taką muszą
              odprowadzać do US więc i taką fakturują swoim klientom. Żeby
              zapłacić niższy VAT dew. musi oddać sprawę do sądu
              administracyjnego,dopiero taki wyrok uprawnia do zapłaty niższego
              VATu.
            • Gość: czluchowska Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 21.05.10, 15:04
              www.vat.pl/jaka_stawka_vat_na_garaz_i_miejsce_postojowe_komentarz_vat_interpretac_4084.php
          • Gość: mieszkaniec Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 00:11
            DEBILU wystąp do Kaczora a nie do US!
            • Gość: asd Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 19:45
              Nie na analityka tylko doradcę podatkowego, i nie wydaję na niego
              dodatkowo ani złotówki bo i tak dla mnie pracuje.

Doradca przekazał mi, że dla osoby fizycznej, nabywcy mieszkania
              kwestia wysokości VATu za garaż 7% lub 22%, jak też ewentualna
              późniejsza korekta stawki przy zachowaniu stałej kwoty brutto NIE
              RODZI ŻADNYCH RYZYK. Nabywca nie jest tu stroną i ewentualne
              problemy mógłby mieć tylko developer czyli Wawel Service. Wykładnia
              (liczne wyroki NSA) jest, że jeśli garaż stanowi część budynku
              mieszkalnego to stawka powinna wynosić 7% VAT. Oczywiście Urzędy
              Skarbowe (w całej Polsce) wiedzą swoje (to takie państwo w państwie)
              i w przypadku kontroli mogą zakwestionować takie rozliczenie i
              twierdzić, że powinno się stosować stawkę 22%. Wtedy developer musi
              zatrudnić doradcę podatkowego i uzbroić się w cierpliwość=uzyskać
              wyroki kolejnych instancji, nie znam się na tym ale kończy się
              podobno na NSA. Przypominam, w całej sprawie nabywca mieszkania nie
              jest stroną, nie odlicza VAT, więc obchodzi go to nie bardziej niż
              np. rozliczenia Wawel z własnymi pracownikami.
              Kto nie wierzy może zwrócić się do dowolnego doradcy podatkowwego i
              za opłatą uzyskać taką informację.
              Nie wiem jak Wam Wawel zalazł lub nie za skórę, ale w tym przypadku
              są akurat OK.

• Gość: as Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 24.05.10, 20:30
                Oszuści !!!!!!!
                • Gość: mieszkaniec Re: absolutnie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 21:24
                  Pała !!!!!!!
              • Gość: klient Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 28.05.10, 10:47
                rychło w czas się zorientowałeś. Przeczytaj sobie np. mój post z
                22.05.2010 z 12:13, albo posty czluchowskiej. I zastanów się na
                przyszłość zanim naplujesz komuś na buty.
                • Gość: mieszkaniec Re: absolutnie nie kupujcie od nich mieszkań. osz IP: 85.222.87.* 28.05.10, 10:50
                  oszukali już kilka razy więc będą kłamać mataczyć i oszukiwać dalej !!!! powinni
                  zostać wyeliminowani z rynku. Precz oszuści z Rzeczpospolitej
                  • Gość: Jarek K Re: absolutnie kupujcie od nich mieszkania. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 13:30
                    Polska dla polaków !!!
                    • Gość: Leszek K Re: absolutnie kupujcie od nich mieszkania. osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 10:49
                      Ruskie tego winne,won z Europy!
                  • Gość: mieszkaniec absolutnie kupujcie od nich mieszkania SĄ NAJ !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 10:53
                    NAJLEPRZA FIRMA NA ŚWIECIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: j.s. Re: absolutnie kupujcie od nich mieszkania SĄ NAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:37
                      Są na tym forum komentaże różne : obiektywne , subiektywne i takie
                      sączące jad. Nie bardzo rozumię , tych którzy nie kupili mieszkań na
                      Świetlików 8 , nie mieszkają tam , ale mają dużo do powiedzenia "w
                      sprawie" I wykrzykują hasła typu "złodziej!"itp.Kupiłem tam
                      mieszkanie , mam podpisany akt notarialny końcowy , mieszkam ,
                      jestem zadowolony , nie jestem Panem Mariuszem i tyle.To , co uważam
                      za winę dewelopera wobec mnie , to przekroczenie terminu podpisania
                      umowy przyrzeczonej o 3-miesiące i tu będę dochodził roszczeń
                      wynikających z wyższego oprocentowania kredytu. Za negatywne
                      wypowiedzi , w znacznej mierze ponosi odpowiedzialność deweloper.
                      Nie odnosi się do nich na tym forum / przynajmniej oficjalne
                      występując jako WS/, nie informuje na swej stronie o np. przyczynach
                      opóźnień /tych prawdziwych/ , nie aktualizuje jej np. jeśli chodzi o
                      sprzedaż. Rodzi to domysły i plotki , a także negatywne komentaże .
                      No ale taka jest polityka dewelopera , który ma prawo do tego , aby
                      mówono o nim dobrze , lub źle , byle mówiono.
                      • Gość: J. Re: absolutnie kupujcie od nich mieszkania SĄ NAJ IP: *.ghnet.pl 15.06.10, 13:25
                        My też kupiliśmy mieszkanie i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni.
                        Faktycznie w kwestiach opóźnień były lekki niepokój, ale dzwoniąc do biura
                        zawsze nas ktoś uspokajał i informował jak się sprawy mają. Wszystko jest
                        kwestią nastawienia człowieka. Jeśli ktoś od razu jest na nie to będzie szalał -
                        a takich tu nie brakuje, ważne by podkreślić, że są to jakieś dziwne persony,
                        które chyba dla rozrywki wypisują głupoty nie podając żadnych konkretów co
                        świadczy o fakcie, że nigdy nie mieli styczności z tym Wawel Service.
                        My podeszliśmy to tego ze spokojem, stwierdziliśmy, że po prostu trzeba poczekać
                        aż sprawa się rozwiąże i wszystkie papiery ostatecznie będą. Nerwami się nic nie
                        przyspieszy, a wiadome jest że w naszym kraju biurokracja potrafi być uciążliwa
                        i niekoniecznie deweloper zawinił tylko to wina wszelakich innych urzędów.
                        Apeluję do wszystkich osób, które nie mają tam mieszkania, żeby nie siały
                        fermentu bo naprawdę wszystko jest w porządku.
                        • Gość: lg kolejne próba oszustwa wawel - service + zarządca IP: 85.222.87.* 19.06.10, 13:32
                          zaproponowali stawki eksploatacyjne na poziomie 3,2 za metr. Złodziejstwo
                          wszyscy zarządcy określają je na poziomie 2 zł. Kolejny raz się przekonujemy iż
                          wawel nie jest partnerem do interesów.
                          • Gość: gosca Re: kolejne próba oszustwa wawel - service + zarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 15:47
                            wszyscy ???podaj parę przykładow
                          • Gość: sony Re: wawel - service + zarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 14:44
                            wszyscy czyli kto ?
              • Gość: klient jeszcze jedno IP: 85.222.87.* 28.05.10, 10:55
                "więc obchodzi go to nie bardziej niż
                np. rozliczenia Wawel z własnymi pracownikami" Nie do końca
                zrozumiałeś swojego doradcę. Nabywca mieszkania, owszem nie jest
                stroną ALE W POSTĘPOWANIU PRZED SĄDEM ADMINISTRACYJNYM TUDZIEŻ
                ROZMOWACH Z ORGANAMI PODATKOWYMI. Nie jest natomiast tak że stawka
                VATu nie ma dla niego żadnego znaczenia - bo to on de facto płaci
                VAT, deweloperowi który odprowadza go do US. Nie wiem jak ty, ale
                większosć ludzi woli płacić niższe podatki...
    • Gość: ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.robbo.pl 20.06.10, 19:52
      Ciężko jest spomiędzy ewidentnych wpisów ze strony dewelopera oraz obrzucania
      się błotem wyciągnąć z niniejszego wątku jakąkolwiek przydatną informację.
      Deweloper zamiast jawnie odpowiedzieć na zarzuty forumowiczów bawi się w jakąś
      niezrozumiałą dla mnie grę i podszywając się pod mieszkańców przemyca opinie,
      które po pierwsze nie są merytoryczne, a po drugie nie pomagają potencjalnym
      klientom przekonać się do zakupu. Do tego wchodzi w słowne utarczki z
      forumowiczami. Godne pożałowania!

Ja w końcu zdecydowałam się na zakup jednego z podzielonych mieszkań od WS.
      Odpowiadała mi lokalizacja, to że budynek jest zamieszkany (przynajmniej od
      strony patio;).) Deweloper nie zszedł dużo z ceny, ale dało się co nieco
      wynegocjować. Co do kredytu, to nie miałam żadnych problemów, ani z promesą, ani
      z otrzymaniem finansowania z innego banku niż PKO BP. Do tego deweloper bez
      problemu odpowiadał na pytania banku i bez marudzenia przygotowywał dodatkowe
      dokumenty na jego żądanie. Jak dotąd nie było większych problemów, ale zobaczymy
      jak będzie dalej. Jedyny zarzut, to lanie wody i często brak sensownych
      odpowiedzi na bardziej szczegółowe pytania ze strony pracowników dewelopera (kto
      uwierzy, że fontanna w zamyśle miała wyglądać na zardzewiałą?). Do tego ciężko
      cokolwiek załatwić, gdyż biuro pracuje od godz 9 do 17 (przynajmniej w teorii,
      bo pracownicy często przychodzą później lub wychodzą wcześniej bez uprzedzenia).

Zwracam również uwagę, iż wzór umowy zawiera klauzule niedozwolone. Nie
      wszystkie zapisy udało mi się wyrzucić lub zmienić na swoją korzyść, ale nie
      zależało mi na tych co zostały, więc umowę podpisałam. Wszystkim negocjującym
      lub przystępującym do negocjacji polecam lekturę decyzji UOKiK:
      decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/4E6A62F0C692AFC1C125760B003D8F92/$file/RKR-10-2009%20Millenia%20Fort.pdf.
      Trochę merytorycznych wpisów przyda się na tym forum. Mam nadzieję, że ani
      deweloper, ani niezadowoleni mieszkańcy mnie za to nie zlinczują;)
      • Gość: ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.robbo.pl 20.06.10, 19:53
        ach, i z linka należy wyrzucić kropkę z końca, bo inaczej nie działa
      • Gość: Mija Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 14:11
        w końcu odezwał się rzetelnie ktoś z mieszkańców. bo większość tu to jakieś
        persony nie wiem skąd i tylko psioczą.
        moje spostrzeżenia są podobne do Twoich. Co do zardzewiałej fontanny to ja
        kiedyś googlowałam tego gościa co to ją zaprojektował i on się miłuje chyba w
        rdzy ;)
        co do umów to różnego rodzaju dziwne zapisy są u wszytskich deweloperów. z
        negocjają umowy ja nie miałam większego problemu. jak się ktoś zna i mu zależy
        to poprosi o zmianę, a jak nie to wydaje mi się że i tak mu się krzywda nie stanie.
        jeśli chodzi o wypowiedzi dewelopera na forum to ja nie wiem czy chciałoby im
        się tu siedziec i dyskutować. nie mają żadnego obwiązku tak robić a wiadome jest
        że i tak co by nie napisali to znajdzie się konkurencja albo jakieś mąciwody i
        osoby podszywające się pod dewelopera, które będą bzdury wypisywać. lepiej się
        nie mieszać. najważniejsze, że my jesteśmy zadowoleni.
        ja kupiłam mieszkanie, kończe je urządzać, spłacam kredyt i cieszę się z tego co
        mam.

pozdrawiam sąsiadkę :)
        • Gość: czluchowska Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 22.06.10, 17:34
          drogie sąsiadki, mieszkam tu od lipca 2009 i zapewniam że fontanna
          nie jest zardzewiała z zamysłu projektanta,bo jeszcze rok temu nie
          była taka.Jak można dać sobie wmówić taką bzdurę?!? Odbierając rok
          temu mieszkanie,rozmawiałam na ten temat z wykonawcą inwestycji i on
          miał inną koncepcję aranżacji patio, ale ponieważ deweloper uparł
          się na te żelazne rury,to wykonanwca umył ręce i mamy zardzewiałe
          rury.
          • Gość: ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 20:35
            I skacz z radości chłopie!
      • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.160.172.* 25.06.10, 09:37
        zazdroszcze ci takiego podejscia. Klauzule niedozwole moze tobie nie
        zaszkodza, ale czesci mieszkancow zaszkodzily i byli zmuszeni do
        doplaty do mieszkan, bo inaczej nie otrzymali by aktu. wawel service
        bez watpienia jest firma nieuczciwa. OSZUSCI!!!! wczoraj na zebraniu
        wspolnoty wyszlo na jaw, ze nprzylacze ciepla kupil na raty, ktore
        teraz mieszkancy musza splacac za niego. kryminal. jak administacja
        przekaze nam umowe to pojdziemy do sadu z tym, bo za przylacza
        placilismy przy odbiorze.
        • Gość: erka Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.acn.waw.pl 25.06.10, 11:30
          dokładnie, wawel to jak przystało na krakusów naciągacze i kombinatorzy. Z tym
          węzłem to zrobili nas jak małe dzieci. Gorsze jest to, że teraz będzie ciężko
          coś wywalczyć, bo zapisy w akcie są bardzo sprytne i za cholerę nie ma jak tego
          ugryźć. No, a prawników wawel ma nie od parady niestety :(
        • Gość: ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 12:23
          Zamów już kolejkę w sądzie, i przygotuj farelkę na zimę, bo raczej w
          tym roku będziesz się musiał dogrzewać indywidualnie.
          • Gość: XXX Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 62.225.150.* 25.06.10, 14:33
            Czy ktos moze cos wiecej napisac o co chodzi z tymi ogrzewaniem?
            • Gość: ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 15:31
              Opłata stała za wymiennik, który jest własnością monopolisty SPEC,
              dostarcza on ciepło do budynku. Dla normalnych ludzi normalna
              sprawa, oszołomy jak zwykle szaleją. Norma w tym kraju.
              • Gość: pseudo-ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.160.172.* 25.06.10, 15:42
                szkoda czasu na czytanie uwag wawela. żaden mieszkaniec tak by nie
                napisał, bo doskonale słyszał, co powiedziała administracja.
                • Gość: XXX Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 62.225.150.* 25.06.10, 15:58
                  a co powiedziala?
                • Gość: ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 16:01
                  od Kaczora z wawela?
                  • Gość: ss Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.robbo.pl 25.06.10, 23:14
                    nie to, to już przegięcie żeby podszywać się pod inne osoby wypowiadające się na
                    forum, a widzę, że ktoś spod powyższego IP lubuje się w takich gierkach.
                    Pogratulować!

Rozmawiałam dziś z administratorem i na chwilę obecną trwają podobno rozmowy z
                    deweloperem i na razie nie wiadomo, czy będziemy zmuszeni płacić podwójnie...
                    Ach i podobno mają wzrosnąć opłaty administracyjne (zaliczka eksploatacyjna i
                    centralne) :/
        • Gość: Mija Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 12:24
          apeluję o niedramatyzowanie i nieuprezykrzanie sobie życia
          niepotrzebnie.

analizując sytuację tak jakby ktoś był nie w temacie lub też nie
          rozumiał co się dzieje:

stawki zostają po staremu bo wnieśliśmy przecież postulat, że
          wszytsko było za późno więc dopiero na następnym zebraniu gdzie to
          my mieszkańcy a nie deweloper będziemy mieli powyżej 50% głosów.

ktoś ma się też spotkać z administratorem żeby sprawdzić faktyczne
          koszty.
          skoro jest już przepisane na nas to my ponosimy koszty, a nie
          deweloper więc wszytsko musi być tak policzone żeby administrator
          był w stanie z naszych składek uregulować wszytskie rachunki. ja to
          tak rozumiem.

przepisanie rat spłat za węzeł cieplny nie nastąpiło jeszcze i nic w
          tej sprawie jeszcze nie zapadło ostatecznie. koszty budowy wezła
          cieplnego powinny być pokryte przez SPEC z uwagi na pozycję
          monopolisty na rynku warszawskim koszty te są przenoszone
          na kupującego czyli w ostatecznym etapie na nas mieszkańców.

Nie róbcie afer tam gdzie ich narazie nie ma!
    • Gość: l wawel service to oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 14:20
      oszuści i hochsztaplerzy !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: | Re: wawel service to oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 08:21
        Pedały i lesby!
        • Gość: j.s. Re: wawel service to oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 19:30
          A skąd tu tylu dupków , którzy nie wnoszą nic nowego , tylko
          jątrzą "hasłami"? Ja też mogę krzyknąć , że :
          jesteś "pedałem" , "lesbą " , czy kimś jeszcze. I co z tego wynika ,
          poza stwierdzeniem Twojej orientacji seksualnej? A ja lubię być
          jednym i drugim i jeszcze do tego hetero w jednej osobie. Nijak się
          to ma do faktycznych problemów mieszkańców tego budynku.Dlatego
          Dobrzy Ludzie, o dowolnych orientacjach , dajcie sobie spokój z
          wyżywaniem się tutaj , a przenieście się na inne , bardziej
          tematycznie zbliżone fora . Bardzo pozdrawiam. j.s.
          • Gość: j.s. Re: wawel service IP: *.181.2.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 19:08
            I zapomniałem jeszcze o jednym, lubie blondynów!
            • Gość: j.s. Re: wawel service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 20:55
              Fakt , lubię , jeśli się nie podszywają się pode mnie.Ach to IP.
              • Gość: zosia Re: wawel service IP: 85.222.87.* 13.07.10, 22:14
                i po co te czcze dyskusje. Wszyscy doskonale wiemy, że ta firma nie jest godna
                zaufania. Żałuję, że kupiłam mieszkanie na świetlików. Ciągle jakieś problemy i
                oszustwa ze strony wawel service
                • Gość: mieszkaniec Re: wawel service IP: *.home.aster.pl 16.07.10, 10:38
                  potwierdzam, do tej pory było OK, oprócz sporego spóźnienia z aktami, ale ukryte
                  przeniesienie kosztów wybudowania przyłącza w aktach notarialnych to już jest
                  OSZUSTWO. Tym bardziej, że każdy zapłacił JEDNORAZOWY koszt za przyłącza, o
                  którym była mowa w umowie przedwstępnej. Niestety oszustów nie brakuje i jak
                  dotąd uważałem WS za firmę solidną to teraz są u mnie skreśleni i każdemu będę
                  ich ODRADZAŁ. STANOWCZO NIE POLECAM!!!!!!!!!!
                  • Gość: mieszkaniec Re: wawel service IP: *.181.5.198.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.10, 11:16
                    Chyba kotłowni a nie przyłącza, czytaj ze zrozumieniem.
                    • Gość: mieszkaniec Re: wawel service IP: *.home.aster.pl 16.07.10, 11:32
                      Jakiej kotłowni??? To jest przyłącze ciepłownicze, inaczej węzeł cieplny. Żadnej
                      kotłowni w tym budynku nie ma.

Nie ma to jak pisać aby pisać. Nie ważne, że bez sensu, ważne żeby komuś
                      dowalić. Szkoda gadać.
                      • Gość: gosc Re: wawel service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 09:58
                        kotłownia czy przyłącze nie chodzi o nazwę, zaplacić muszą mieszkańcy
                        • Gość: mieszkaniec Re: wawel service IP: *.181.195.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.10, 10:53
                          I właśnie na zapłate zgodzili się w umowach !
                  • Gość: gosc Re: wawel service -VAT za garaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 10:06
                    brawa dla księgowej,minus dla firmy a co na to Urząd Skarbowy ?
                    • Gość: gość Re: wawel service -VAT za garaz IP: *.181.195.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.10, 10:55
                      Urząd skarbowy tańczy z radości, płacą vat i jest pięknie.
                • Gość: j.s. Re: wawel service IP: *.181.5.198.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.10, 11:15
                  Wyskocz z okna.
                  • Gość: mieszkaniec Re: wawel service IP: *.home.aster.pl 16.07.10, 11:34
                    i tak zdania o tej firmie nie zmienię
                    nie wysilaj się na niskich lotów komentarze
                    • Gość: Hiss Re: wawel service IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.10, 21:02
                      dajcie spokój z tymi aferami. widać gołym okiem, że połowa ludzi tutaj to jakieś
                      pionki, które z umiłowaniem oczerniają dewelopera i podszywają się pod innych.
                      płacą wam za takie pitolenie? nie uważam, żeby forum było miejscem do pyskówki.
                      jeśli ma się z czymś problem to się idzie bezpośrednio, a nie urządza pitolenia
                      na forach.

ideałów nie ma. jakby deweloper był zły to by się nie utrzymał na rynku, a
                      tymczasem działa sprawnie, ludzie chętni kupują mieszkania, firma pojawia się w
                      licznych rankingach, rozpoczyna nowe inwestycje itd. itp.
                      • Gość: cokolwiekk Re: wawel service IP: 85.222.87.* 23.07.10, 11:09
                        jak wiadomo-deweloperzy dzielą się na oszustów i partaczy;) Więc
                        nasz zalicza się do oszustów i w Warszawie nie sprzeda już żadnej
                        inwestycji. Trzeci raz ten sam wałek nie przejdzie, po Sybilli i
                        Świetlików pewnie ten sam numer zechcą zrobić w inwestycji na
                        Rolnej, tak więc nie dajcie się nabrać na pozorny profesjonalizm
                        drodzy kupujący, bo WS to profesjonalny wałkarz.
                        • Gość: K. Re: wawel service IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.10, 15:30
                          Do najbardziej profesjonalnych to zaliczają się te mąciwody co tu
                          wypisują jaki to deweloepre jest fe i be!!!
                          Macie gdzie mieszkać? Macie! Więc się zastanówicie czy warto nazywać
                          deweloepra tak jak to robicie bo niektórzy ludzie kupili mieszkania
                          od innych deweloperów i nie mają ani pieniędzy ani dachu nad głową!!!
                          aż mi się coś dzieje jak czytam co wypisujecie! korona wam z głowy
                          spadła? zastanówcie się ludzie trzy razy zanim coś napiszecie!
                          oczywiście wiadomym jest, że forum gazety to taka loża szyderców
                          gdzie każdy pod każdym dołki kopie i w większości przypadków nie ma
                          w tym kszty prawdy...
                          nietety forum gazety rządzi się takimi prawami, że piszą tu rżne
                          persony lubiące sobie ponadawać na nawet nieznane im rzeczy... a
                          zadowolony klient zachowa opinię dla siebie lub po prostu podzieli
                          się z nią w kregu znajomych bo po co ta nadmierna egzaltacja.
                          jeśli ktoś czyta te obelgi pod adresem dewelopera (nie tylko tego,
                          ale też innych) to niech się zastanowi jak to naprawdę może być!!!
                          • Gość: lg Re: wawel service IP: 85.222.87.* 26.07.10, 17:09
                            Ludzie weźcie pod uwagę to iż w każdym paszkwilu jest odrobina prawdy. Posty
                            broniące developera pisane są przez niego samego.
                            • Gość: lg Re: wawel service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 18:03
                              A świstak siedzi i zawija w papierki…. W każdym społeczeństwie,
                              szkole , fabryce, bloku jest kilku niespełna i to widać i na tym
                              forum.
    • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 14:54
      złodzieje i oszuści
      • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.181.196.156.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.10, 19:18
        prostytutki i cinkciaze
        • Gość: kupiłem Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.75.100.* 23.07.10, 21:28
          Kupilem mieszkanie u nich, ale to był duży błąd, ręce opadają na takiego
          dewelopera, żadnej merytorycznej rozmowy. Jedyna rada: Ludzie nie kupujcie u
          nich! Niczego nie mozna od nich wyegzekwować. Kasa wpłacona cała, pluje sobie w
          brodę, ale trzeba jakoś brnąć w to bagno...
          • Gość: powtórnie Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 212.75.100.* 23.07.10, 21:30
            Czy to prawda ze na skutek dzielenia tych dużych niesprzedanych mieszkań cały
            budynek stracił gwarancję podwykonawcy ?
            • Gość: autor Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 23.07.10, 21:48
              też o tym słyszałem, od pracownika Łucz-Budu więc chyba prawda
              • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.181.4.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.10, 11:47
                Bardzo wiarygodny iformator,WSPÓŁCZUJE DURNOTY !
            • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.181.4.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.10, 11:44
              Stracił ale nie gwarancje, tylko mieszkańcy rozum!
          • Gość: mieszkaniec Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.181.4.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.10, 11:43
            Załuż kalosze baranie.
            • Gość: l Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: 85.222.87.* 26.07.10, 17:12
              Najlepszy z tego towarzystwa jest Pan Roman który to mając ponad 100 głosów na
              zebraniu wspólnoty nie zaznaczył jak głosuje. Za , czy przeciw. Mało co się nie
              popłakał jak się zorientował. Mega baran z niego hehe
              • Gość: Bogdan Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.centertel.pl 07.09.10, 22:15
                Pan Roman po prostu strasznie się zestresował biedaczysko, pozdrawiam cię Romciu....
                • Gość: zyszek Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.centertel.pl 07.09.10, 22:21
                  Panie Romanie Pan się nie boi część wspólnoty murem za Panem stoi
    • Gość: new Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 22:39
      Jaki internet w bloku macie?

Supermedia działa? Internet szybko chodzi? Jakie PINGi?
      Warto u nich kupić, czy lepiej neostrada lub UPC?
      • Gość: l Re: pytanie WawelService Człuchowska/Świetlików IP: *.146.68.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.09.11, 08:43
        Mariusz Zagrabski to ciotka
        • Gość: lg fuszerka wawel service IP: *.146.68.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.09.11, 08:53
          Jeśli zastanawiasz się nad zakupem czegokolwiek od tego dewelopera zastanów się dwa razy i poczytaj to forum:
          www.swietlikow.fora.pl login lukgac hasło 123456

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka