Gość: Robert IP: 195.47.201.* 18.11.03, 13:49 Witam Planuje zakupic mieszkanie na osiedlu Akacje 9, jednak ziema na ktorej ma stanac budynek jest obciazona hipoteka. Hipoteka zostala zalozona przez bank na kredyt inwestycyjny. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Dom Development IP: *.ppp.eranet.pl 20.11.03, 23:21 Jest to bardzo czesto stosowana praktyka. W umowie musisz miec podany termin do ktorego deweloper zwolni hipoteke. DD dotrzymuje tych terminow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Dom Development IP: *.acn.waw.pl 20.11.03, 23:31 DD terminów dotrzymuje ?? To dlaczego przedłuza termin zwolnienia hipoteki i nie informuje o tym !!! Jaka firma buduje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Dom Development IP: 212.160.138.* 21.11.03, 10:56 Buduje WARBUD z którem DD podpisało umowę jakoś we wrześniu na jakieś 26mln zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnolia Re: Dom Development IP: 213.25.97.* 21.11.03, 09:06 Z własnego i nie tylko doświadczenia wiem,że terminy to ostatnia rzecz, której dotrzymuje DD!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p12344 Re: Dom Development 21.11.03, 09:10 pewnie wyjde na agenta DD ale kupilem od nich mieszkanie na Nowodworach i mam raczej pozytywne doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.11.03, 13:50 A powiedz czemu nie dotrzymuje ? O jakiej inwestycji mówisz ? Kupiłam u nich mieszkanie, czekam na odbiór i bardzo mnie to interesuje. kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol klops Re: Dom Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.03, 22:49 Prawda, jak łatwo "robić gębę" developerowi? Wystarczy tylko napisać coś brzydkiego i już wszyscy w to wierzą! A jakby tak coś brzydkiego napisać o Magnolii????? A możnaby, oj możnaby............ Całuski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Dom Development IP: 217.153.47.* 21.11.03, 09:31 Byłem w tej samej sytuacji z DD. Zdecydowałem się podjąć ryzyko, ale: Zawarłem umowę przedwstępną w formie notarialnej. W umowie jest wpis że mieszkanie zosatnie przekazane w terminie XXX BEZ OBCIĄZEŃ. Moje roszczenie zostało wpisane do księgi wieczystej nieruchomosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lubczasopisma Re: Dom Development 21.11.03, 16:56 Zdaje się że w przypdku Akacji 9 wpis roszczenia do księgi wieczystej będzie musiał poczekać (tutaj w umowie także jest zapis o przekazani lokalu bez obciążeń). Nieruchomość na którj bedzie stał budynek jest złożona z kilku działek i dopiero gdy sąd połączy wszystkie działki w jedną będzie możliwe wpisanie roszczenia. A może się mylę. lubczasopisma Odpowiedz Link Zgłoś