Dodaj do ulubionych

DD Kasztanowa Aleja II etap

IP: *.idea.pl 20.11.03, 09:53
Wszystkich, którzy rozważają zakup mieszkania, zapraszam na forum osiedla
Kasztanowa Aleja
kasztanowa-aleja.blog.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Pytający Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.siedlce.leased.ids.pl 20.11.03, 12:38
      Spróbowałam zapoznać się ze stroną, ale przyznam, że będę musiała poświęcić na
      to dzisiejszą noc. Ponieważ jutro wybieram sie do inwestora, stąd bardzo proszę
      o chociazby króciutkie zasygnalizowanie wszystkich minusów i ewentualna
      podpowiedx na co zwracać uwagę przy rozmowach z DD.
      Pozdrawiam i oczekuję niecierpliwie na choc troche podpowiedzi.
      • dta Re: DD Kasztanowa Aleja II etap 26.11.03, 11:13
        No i jak poszła wizyta u developera? Czy ktoś odpisał Ci na pytanie dotyczące
        minusów? Ja sama niedługo będę się wybierała do DD i na pewno zapytam jak to
        jest z planem zagospodarowania przestrzennego terenu na którym ma stąnąć ta
        inwestycja. Panienka w biurze handlowym nie potrafiła mi właściwie nic na ten
        temat powiedzieć. Jeżeli przychodzi Ci do głowy o co można zapytać oprócz
        standardowych stron świata, śmietnika, placu zabaw dla dzieci, wyjazdów z
        garażu itp. to będę wdzięczna za podpowiedź.
        Pozdrawiam,
        dta
        • Gość: który był z wizytą Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.siedlce.leased.ids.pl 26.11.03, 12:06
          Generalnie inwestycja dla odważniejszych: nie ma (nie było jeszcze) umowy
          zasadniczej na zakup lokalu (jest tylko rezerwacyjna, więc tak naprawdę albo
          podpiszemy potem umowę w takim kształcie, w jakim developer zażąda, albo
          stracimy zaliczkę - więc tu pole do negocjacji będzie małe), nieuregulowana
          jest (jeszcze) kwestia własności ziemi (i jak będzie uregulowana - na to nie
          mamy wpływu). A sprawa własności ziemi i postanowienia umowy zasadniczej to
          kwestie bodajże najważniejsze. Do tego chcą by obowiązkowo wykupić miejsce
          garażowe. A i cena już podskoczyła z metra.
          • Gość: gagat Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 09:43
            Co to znaczy ,że kwestia gruntu jest nieuregulowana. Wszyscy trąbią
            naokoło ,ze DD kupił ten grunt od gminy. Poza tym zaczął go już grodzic i
            podobno mają pozwolenie na budowę.
            • Gość: odpowiedź Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.siedlce.leased.ids.pl 27.11.03, 10:32
              Grunt jest własnoscią (tak przynajmniej mnie poinformowano, ze jest własnością)
              spółki zależnej od DD-Nieruchomosci, nie pamiętam dokładnie nazwy tej spółki
              zależnej. A przeniesienie własności na DD-nieruchomosci ma nastąpić po
              uzyskaniu zgody ministerstwa na zakup tej spółki przez DD - jako spółke z
              kapitałem zagranicznym. Niestety wyciągu z księgi wieczystej na tę spółkę
              zależną - nie pokazali. A pozwolenie na budowę mają rzeczywiście - tak wynika z
              umowy rezerwacyjnej, tyle że w obecnym stanie prawnym budujący wcale nie musi
              wykazać się własnością ziemi na której buduje (niestety:). Oczywiście wszystko
              moze być w największym porządku i pisząc te informacje nie mam zamiaru nikogo
              odstęczać, siebie także nie :)
              • Gość: GAGAt Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 12:59
                dla mnie jedną przeszkodą jest wysoka cena ( 4,5 tys. /m2), poza tym widzę
                tylko zalety, no chyba,że osiedle jest zbyt gęsto rozplanowane, ale nie
                widziałem żadnego planu sytuacyjnego . Moze gdzies jest już publikowany w
                internecie????
                • Gość: m Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.acn.pl 27.11.03, 13:18
                  gościu co ty pieprzysz! cena nie wynosi 4,5k zł a plan jest w biurze DD
                  • Gość: gagat Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 13:42
                    nic nie pieprzę, tyle powiedziła mi telefonicznie pani w biurze DD za
                    mieszkanie 59 m2 na 5 piętrze. Rozumiem,że dodotkowo dochodzi VAT i garaż.
                    Nie mam czasu jechać na Stawki, tylko po to żeby zobaczyć plan
                    osiedla.Oczekiwałem trochę nizszej ceny
                    • dta Re: DD Kasztanowa Aleja II etap 27.11.03, 23:27
                      A mi pani w biurze powiedziała, że średnia cena za metr to 3900. Rozumiem z
                      tego,że rośnie i maleje w zależności od piętra, no i że oczywiście jest to
                      grunt należący do DD. 4500 to by była lekka przesada, szczególnie, że w
                      pierwszym etapie ceny były niższe, a teraz tendencji wzrostowej jeszcze nie
                      zauważyłam w mieszkaniówce, chyba, że na klatkach są marmury jak w Wersalu
                      Podlaskim.
                      • Gość: gagat Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 28.11.03, 09:30
                        4.500 to była cena za ostatnie piętro i dodatkowo dochodziła antresona wys.
                        1,80 m ( już w cenie za podstawowy metraż) ja akurat nie chcę antresoli, tylko
                        mieszkanie na ostatnim piętrze bez żadnych schodów
          • dta Re: DD Kasztanowa Aleja II etap 27.11.03, 23:29
            Niestety w większości deweloperzy zmuszają do kupna miejsca parkingowego,
            wycenionego jak z kosmosu na np. 26000...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka