Gość: gosia IP: *.idea.pl 20.11.03, 09:53 Wszystkich, którzy rozważają zakup mieszkania, zapraszam na forum osiedla Kasztanowa Aleja kasztanowa-aleja.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pytający Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.siedlce.leased.ids.pl 20.11.03, 12:38 Spróbowałam zapoznać się ze stroną, ale przyznam, że będę musiała poświęcić na to dzisiejszą noc. Ponieważ jutro wybieram sie do inwestora, stąd bardzo proszę o chociazby króciutkie zasygnalizowanie wszystkich minusów i ewentualna podpowiedx na co zwracać uwagę przy rozmowach z DD. Pozdrawiam i oczekuję niecierpliwie na choc troche podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dta Re: DD Kasztanowa Aleja II etap 26.11.03, 11:13 No i jak poszła wizyta u developera? Czy ktoś odpisał Ci na pytanie dotyczące minusów? Ja sama niedługo będę się wybierała do DD i na pewno zapytam jak to jest z planem zagospodarowania przestrzennego terenu na którym ma stąnąć ta inwestycja. Panienka w biurze handlowym nie potrafiła mi właściwie nic na ten temat powiedzieć. Jeżeli przychodzi Ci do głowy o co można zapytać oprócz standardowych stron świata, śmietnika, placu zabaw dla dzieci, wyjazdów z garażu itp. to będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam, dta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: który był z wizytą Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.siedlce.leased.ids.pl 26.11.03, 12:06 Generalnie inwestycja dla odważniejszych: nie ma (nie było jeszcze) umowy zasadniczej na zakup lokalu (jest tylko rezerwacyjna, więc tak naprawdę albo podpiszemy potem umowę w takim kształcie, w jakim developer zażąda, albo stracimy zaliczkę - więc tu pole do negocjacji będzie małe), nieuregulowana jest (jeszcze) kwestia własności ziemi (i jak będzie uregulowana - na to nie mamy wpływu). A sprawa własności ziemi i postanowienia umowy zasadniczej to kwestie bodajże najważniejsze. Do tego chcą by obowiązkowo wykupić miejsce garażowe. A i cena już podskoczyła z metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagat Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 09:43 Co to znaczy ,że kwestia gruntu jest nieuregulowana. Wszyscy trąbią naokoło ,ze DD kupił ten grunt od gminy. Poza tym zaczął go już grodzic i podobno mają pozwolenie na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedź Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.siedlce.leased.ids.pl 27.11.03, 10:32 Grunt jest własnoscią (tak przynajmniej mnie poinformowano, ze jest własnością) spółki zależnej od DD-Nieruchomosci, nie pamiętam dokładnie nazwy tej spółki zależnej. A przeniesienie własności na DD-nieruchomosci ma nastąpić po uzyskaniu zgody ministerstwa na zakup tej spółki przez DD - jako spółke z kapitałem zagranicznym. Niestety wyciągu z księgi wieczystej na tę spółkę zależną - nie pokazali. A pozwolenie na budowę mają rzeczywiście - tak wynika z umowy rezerwacyjnej, tyle że w obecnym stanie prawnym budujący wcale nie musi wykazać się własnością ziemi na której buduje (niestety:). Oczywiście wszystko moze być w największym porządku i pisząc te informacje nie mam zamiaru nikogo odstęczać, siebie także nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAGAt Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 12:59 dla mnie jedną przeszkodą jest wysoka cena ( 4,5 tys. /m2), poza tym widzę tylko zalety, no chyba,że osiedle jest zbyt gęsto rozplanowane, ale nie widziałem żadnego planu sytuacyjnego . Moze gdzies jest już publikowany w internecie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.acn.pl 27.11.03, 13:18 gościu co ty pieprzysz! cena nie wynosi 4,5k zł a plan jest w biurze DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagat Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 13:42 nic nie pieprzę, tyle powiedziła mi telefonicznie pani w biurze DD za mieszkanie 59 m2 na 5 piętrze. Rozumiem,że dodotkowo dochodzi VAT i garaż. Nie mam czasu jechać na Stawki, tylko po to żeby zobaczyć plan osiedla.Oczekiwałem trochę nizszej ceny Odpowiedz Link Zgłoś
dta Re: DD Kasztanowa Aleja II etap 27.11.03, 23:27 A mi pani w biurze powiedziała, że średnia cena za metr to 3900. Rozumiem z tego,że rośnie i maleje w zależności od piętra, no i że oczywiście jest to grunt należący do DD. 4500 to by była lekka przesada, szczególnie, że w pierwszym etapie ceny były niższe, a teraz tendencji wzrostowej jeszcze nie zauważyłam w mieszkaniówce, chyba, że na klatkach są marmury jak w Wersalu Podlaskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagat Re: DD Kasztanowa Aleja II etap IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 28.11.03, 09:30 4.500 to była cena za ostatnie piętro i dodatkowo dochodziła antresona wys. 1,80 m ( już w cenie za podstawowy metraż) ja akurat nie chcę antresoli, tylko mieszkanie na ostatnim piętrze bez żadnych schodów Odpowiedz Link Zgłoś
dta Re: DD Kasztanowa Aleja II etap 27.11.03, 23:29 Niestety w większości deweloperzy zmuszają do kupna miejsca parkingowego, wycenionego jak z kosmosu na np. 26000... Odpowiedz Link Zgłoś