Dodaj do ulubionych

FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!!

IP: *.citicorp.com 20.11.03, 10:04
Moi Drodzy,
od 3 miesiecy zalatwiam sprawe kupna mieszkania z Fospolem. Juz mielismy 2
tyg. temu podpisac umowe. Wszystko sie obsunelo, bo walczylismy z PKO BP,
zeby dali nam bezobciazeniowe wydzielenie lokalu. Jako pierwsi
zainicjowalismy ta sprawe z bankiem kredytujacym Fospol i jako pierwsi
dostalismy promese z banku...No i chcielismy pewne zmiany w umowie, ktore
przegladal prawnik Fospolu. Oczywiscie bylismy gotowi do negocjacji. No i
skonczylo to sie tak, ze nikt do nas nie oddzwanial, wiec nekalismy ich
telefonami. Spuszczali nas na drzewo, az w koncu laskawie pan wiceprezes
Fospolu powiedzial, ze nasze zarezerwowane mieszkanie jest sprzedane!!!
Paranoja! Rece opadaja!
Zatem uwazajcie, czy przypadkiem Wasze mieszkania nie sa sprzedane. Radze to
sprawdzic!!! Zwlaszcza te zarezerwowane, albo jeszcze do konca nieoplacone!!!
No i jeszcze jedno ostrzezenie. Sa 3 hipoteki, na ktore teoretycznie sa
podkladki w postaci jakis pism itd. ALe byc moze nie wiecie, ze sa tez
prowadzone 2 postepowania komornicze!!! I jak powiedzielismy o tym dla
Fospolu, to sie zdzwilili??? Przeciez niemozliwoscia jest rozpoczecie
postepowania komorniczego bez wiedzy wlascicieli...I czy teraz mi powiecie,
ze cos tu nie smierdzi? No i podkreslam, ze nas spuscili na drzewo, czytaj
sprzedali mieszkanie (tak bynajmniej twierdza), jak im powiedzielismy o tych
postepowaniach komorniczych. Byc moze sie skapneli, ze trafili na osoby,
ktore za duzo wiedza i za duzo z tego rozumieja, wiec trzeba bylo dac im
kosza??? Czyz nei uwazacie, ze cos tu smierdzi?
JEzeli chcecie o tym pogadac, to zapraszam na mrutko11@poczta.onet.pl
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: M&S Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: 213.25.91.* 20.11.03, 14:40
      Czyli zanim podpisaliście umowę z fospolem wcześniej zaczęliście sie starać o
      kredyt i zbierać dokumenty do kredytu? U mnie było odwrotnie, zanim zaczęliśmy
      się starać o kredyt podpisaliśmy umowę z fospolem.Czy ktoś coś wie o tym
      postępowaniu komorniczym? Na przykład jaka firma to złożyła??? Zaczynam się bać
      o nasze mieszkanie o szczególnie o nasze pieniądze!!!!
    • Gość: gosc Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.zurich.pl 20.11.03, 15:59
      jutro jeden z prezesów wybiera się do sadu w sprawie wpisów KW,
      moze niedlugo wszystko sie wyjasni.
      • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 20.11.03, 16:15
        Wybiera sie, bo mu szczeka opadla, jak powiedzielismy o tych postepowaniach!!!
        A co do postepowan, to podobno komornik I rewiru chyba z Wolomina- jedna z kwot
        to 120 tys. A co z tym bedzie dalej, to nie wiem i zycze powodzenia. W kazdym
        razie do czasu, kiedy mieszkanie nie jest Twoje, to moze np. losowo polozyc
        lape akurat na nie. Nie zycze.
        Pozdr

• Gość: Mariusz Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: 194.29.151.* 27.11.03, 17:58
          Gdzie można uzyskać info o postępowaniach komorniczych ??
          Byłbym wdzięczny za pomoc. Właśnie jestem w trakcie podejmowania decyzji.
          Thanx

• Gość: gość Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.zurich.pl 28.11.03, 08:37
            nie ma żadnych wpisów komorniczych, informacje są błędne, KW nie jest
            przezroczysta, ale właściwie na wszystko jest pisemne wyjaśnienie.
            • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 28.11.03, 17:18
              bzdura. Nie wprowadzaj ludzi w blad...Sprawdz lepiej wpis z 30.09...
              • Gość: Marcin Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.com.pl 01.12.03, 18:27
                30.09 to "WPIS OSTRZEŻENIA", co to znaczy? Mnie bardziej niepokoi wpis z
                05.11 "WPIS HIPOTEKI" (dwukrotnie)...
                • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 02.12.03, 15:16
                  zgadza sie - 30.09 to wpis ostrzezenia, ale o postepowaniu komorniczym...
                  A co do 5.11, to bez obaw. Pomylka referendarza w sadzie. Sa to wnioski osob,
                  ktore kupily mieszkanie i chcialy ustanowic hipoteke, ale zamiast zrobic to na
                  swoim, to podaly do Fospolu...Pomylka, ktora moze kiedys zostanie wycofana...
                  Pozdr
                  • Gość: Marcin Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.innsoft.com.pl 02.12.03, 18:50
                    Byłem w BPH i oni ze względu na wpis z 5.11 (WPIS HIPOTEKI) nie chcieli mi
                    przyjąć wniosku...

> zgadza sie - 30.09 to wpis ostrzezenia, ale o postepowaniu komorniczym...
                    > A co do 5.11, to bez obaw. Pomylka referendarza w sadzie. Sa to wnioski
                    osob,
                    > ktore kupily mieszkanie i chcialy ustanowic hipoteke, ale zamiast zrobic to
                    na
                    > swoim, to podaly do Fospolu...Pomylka, ktora moze kiedys zostanie wycofana...
                    > Pozdr
                    • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 03.12.03, 16:43
                      no to zrobili glupio...
                      Wniosek - niech najpierw sprawdza, a potem podejmuja decyzje. Jakby zadzwonili,
                      albo pofatygowali sie do sadu w Wolominie i zobaczyli dokumentacje, to nie
                      byloby problemu...
                      Musisz ich ponaciskac, albo sam pofatygowac sie do Wolomina.
                      Pozdr
                      • Gość: Marcin Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 16:03
                        A jak z tym postępowaniem komorniczym jest naprawdę? Byłem dzisiaj w Fospolu i
                        powiedzieli mi, że zawarli ugodę z wierzycielem, ale szczegółow nie
                        powiedzieli...
                        • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 04.12.03, 16:21
                          Nie mam pojecia jak jest z tym postepowaniem...Ale skoro Fospol najpierw
                          twierdzi, ze nie ma zadnego postepowania, a teraz Ci mowi, ze zawarl ugode, to
                          czegos tu nie rozumiem. W kazdym razie jesli zawarli jakas ugode, to niech Ci
                          pokaza na pismie. Sama tez chetnie to zobacze...
                          JEdyne co moge poradzic, to pofatygowanie sie do sadu w Wolominie. Niestety jak
                          my bylismy, to ta sprawa pojawila sie tylko w komputerze, a nie byla jeszcze
                          mozliwosci dostepu do szczegolow. Bylo to prawie 3 tygodnie temu, wiec teraz
                          moze jest dostep. Proponuje najpierw tam zadzwonic i sie dopytac.
                          Pozdr
                          • Gość: w Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 17:59
                            też jestem bardzo ciekawy jak to naprawdę jest
                            • Gość: w Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:13
                              może ten pracownik Fospolu, który udzielał odpowiedzi mrutko1 może to wyjaśnić?
                              • Gość: Marcin Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.innsoft.com.pl 08.12.03, 18:25
                                W sumie nie wiadomo czy to był pracownik Fospolu, ale jeśli ma ktoś
                                jakiekolwiek informacje na temat ewentualnego postępowania komorniczego to
                                niech się podzieli wiedzą...
                                • Gość: w Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: 213.25.91.* 09.12.03, 09:49
                                  też jestem tym bardzo zainteresowany!!! ale niestety nikt nic nie pisze!!!
                                  • Gość: w Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: 213.25.91.* 11.12.03, 08:22
                                    czy coś się wyjaśniło z tym wpisew w KW???????
                                    jak posuwają się roboty budowlane i wykończeniowe?
                                    może ktoś coś napisze????
                                    proszę........
                                    • Gość: w Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 17:44
                                      Hej,
                                      nikt nic nie wie??????
                                      • Gość: MX Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.innsoft.com.pl 17.12.03, 17:51
                                        Chyba wszystko jest ok, inaczej tak szybko by nie budowali. Wiem, że są plany
                                        budowy kolejnego bloku z boku.
                                        • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 22.12.03, 12:59
                                          Oki, wyjasniam.
                                          JEzeli chodzi o roboty, to telefonicznie informuja, ze oddanie bedzie po 10
                                          stycznia, a mnie wiceprezes zapewnial, ze 30 grudnia...Raczej obstawialabym ten
                                          pierwszy termin.
                                          Co do wszelkich spraw zwiazanych z KW, to juz jest wszystko oki. NA ten wpis z
                                          30.09 (ostrzezenie) maja papiry. No i stanelo na moim - bylo to postepowanie
                                          komornicze!!! Ale ma byc niedlugo zlozony wniosek do Sadu o wykreslenie tego
                                          wpisu.
                                          Pozdrawiam i do milego sasiedztwa w niedalekiej mam nadzieje przyszlosci.
                                          • Gość: KrK Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.centertel.pl 29.12.03, 09:35
                                            Wydaje mi się, że bardziej realny jest termin po 10 stycznia. Z tego co
                                            widziałem to klatki nie są jeszcze wykończone.
                                            • Gość: mrutko11 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 29.12.03, 10:52
                                              Calkowicie sie z Toba zgodze co do tego po 10 stycznia...Niestety. Ale ja
                                              jestem o tyle w dobrej sytuacji, ze wszystko robia poczynajac od ostatniej
                                              klatki, gdzie mam kupione mieszkanie. Bylam tam w piatek 19 grudnia i wlasciwie
                                              moglabym juz wchodzic i wykanczac mieszkanie. JEdnak niewatpliwie aby uzyskac
                                              pozwolenie na uzytkowanie mieszkania od gminy musi byc zrobione wszystko i
                                              oddany blok. NA tym terminie bardzo mi zalezy, gdyz chce miec jak najszybciej
                                              akt notarialny, a zeby go miec, blok musi byc oddany w uzytkowanie...Zatem
                                              trzymajmy kciuki!
                                              • Gość: w Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: 213.25.91.* 29.12.03, 11:36
                                                od ostatniej klatki? czyli od tej, która jest najbliżej chodnika??? od strony
                                                kościoła????
                                                • Gość: KrK Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.centertel.pl 29.12.03, 13:19
                                                  Ostatnia klatka to ta od strony chodnika. Ja mam niestety mieszkanko w
                                                  pierwszej a tam wszystko robią jakoś na końcu (chociaż w weekend przed świętami
                                                  mieli zalewać posadzki). Podobno teraz nic nie robią - przerwa świąteczna.
                                                  • Gość: mrutko11 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 29.12.03, 14:58
                                                    No niestety pierwsza klatka jest pierwsza tylko ze wzgledu na numeracje
                                                    mieszkan, bo robia tam wszystko na koncu. W ostatniej klatce posadzki byly
                                                    wylewane jakies 1,5 tygodnia temu, a co do przerwy swiatecznej, to mam
                                                    nadzieje, ze dotyczy tylko prezesow, a nie robotnikow!!!
                                                  • Gość: XL Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 11:10
                                                    Byłem dzisiaj na budowie o godz 9,00 pracowali posadzkarze, hydraulicy,
                                                    kamieniarze i drogowcy. pracują to może coś z tego bedzie napewno lekkie
                                                    opóźnienie ale koniec tej budowy widać . jestem tam codzienne .
                                                  • Gość: mrutko11 Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.citicorp.com 30.12.03, 12:42
                                                    Brzmi bardzo pozytywnie. Dzieki za wiesci. Czekamy na kolejne.
                                                  • Gość: W Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: 213.25.91.* 05.01.04, 12:11
                                                    dzisiaj od rana próbowałem dowiedzieć się kiedy będzie odbiór kluczy ale
                                                    niestety nie udało mi się niczego dowiedzieć
                                                    może ktos z was ma jakieś informacje????
                                                  • Gość: MX Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.innsoft.com.pl 05.01.04, 18:12
                                                    No i jak z tym odbiorem? Wie ktoś coś?
    • Gość: ae Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 14:23
      To właśnie dlatego nie można dostać kredytu na ich mieszkanie w innym banku niż
      PKO BP (PKO jest postawione pod ścianą. Jeżeli nie będzie kredytować ich
      inwestycji to firma się rozłoży i nie odda pieniędzy, które jest im winna). Na
      razie komornik nie wchodzi bo są pozawierane ugody (zawsze można je zerwać) z
      wierzycielami. Fospol powinien wg. tych ugód spłacić to prawdopodobnie do końca
      roku.
    • Gość: K Re: FOSPOL-OSTRZEŻENIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:06
      mrutko1 jażeli czujesz się tak strasznie oszukany to czemu podpisałeś umowę
      przedwtępną. Masz rację kontroluj, sprawdzaj i pisz dopiero jak sprawdzisz
      informacje do końca. Mam nadzieję, że w Twoim mieszkaniu na 4 piętrze będzie
      mieszkać Ci się dobrze . Poza tym jako młodemu prawnikowi sprawy KW dobrze są
      Tobie znane.
      • Gość: mrutko1 do K IP: *.citicorp.com 03.12.03, 16:53
        K
        nie wiem kim jestes, ale duzo o mnie wiesz. Prawdopodobnie kryje sie tutaj
        pracownik, wiec odpowiem, dlaczego podpisalismy umowe...
        Wzielismy na siebie spore ryzyko, poniewaz zbyt duzo czasu poswiecilismy na
        badanie sprawy. Nie ukrywam, ze istotne znaczenie miala tez cena i czas oddania
        do uzytkowania budynku. Poza tym wiemy bardzo duzo na temat tej inwestycji i ze
        wzgledu na swoja wiedze wiele mozemy osiagnac i juz osiagnelismy :-))Taka mamy
        nadzieje...
        No i jeszcze do konca nie wiadomo co dalej, poniewaz nie mamy jeszcze
        odpowiedzi na temat kredytu. A umowe podpisalismy pod warunkiem, ze jak nie
        dostaniemy kredytu z winy Inwestora (ryzyko jest duze), to sie ewakuujemy wraz
        ze zwrotem calej dotychczas wplaconej kasy (czyz tak nie jest?). Czy sprawa
        jasno wyjasniona...I zeby nie bylo watpliwosci, to raczej nie namawialabym
        nikogo na taki zakup, chyba, ze zostalyby spelnione pewne warunki, ktore w
        naszym przypadku zostaly spelnione.
        Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka