Dodaj do ulubionych

AMA-BUD i Zakątek Wislany

06.03.09, 06:44
Hej,
przymierzam się do zakupu, jak Wam się tam mieszka?
Pozdrawiam, Piotrek
Obserwuj wątek
    • Gość: duperdkl Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.eranet.pl 06.03.09, 08:55
      ja takze sie przymierzam. Tylko nie kup mojego mieszkanka!!!!!!
      Jeszcze tylko kredycik i wio!!!!
    • Gość: miszcz Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.acn.waw.pl 06.03.09, 09:05
      A tam już ktoś mieszka?
    • Gość: merci Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.acn.waw.pl 06.03.09, 10:14
      Podziwiam tych co chcą wywalić kupę kasy w mieszkanie w takiej lokalizacji.
      • Gość: Zenon Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: 195.136.248.* 11.03.09, 10:17
        Przynajmniej będą bardziej energetyczni.
      • Gość: Jasiu Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 15:16
        Podziwiaj...
      • Gość: Pooish1 Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: 193.0.70.* 19.05.09, 12:50
        Pewnie... lepiej wywalić dwa razy tyle i zamieszkać gdzieś w
        Centrum. Najlepiej z widokiem na skrzyżowanie, nie?
    • Gość: gość Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.chello.pl 06.07.09, 20:42
      Prawie kupiliśmy mieszkanie w tej inwestycji. Okolica cicha, spokojna, ładny
      rozkład pomieszczeń, ładne bloki, prezes firmy Ama -Bud po negocjacjach opuścił
      nam cenę mieszkania o 47 tysięcy!! Zrezygnowaliśmy, bo na dzień przed
      podpisaniem umowy dowiedzieliśmy się o rozbudowie oczyszczalni ścieków Czajka,
      gdzie ma powstać również spalarnia szlamu. Odchody z całej prawobrzeżnej
      Warszawy będą płynęły gó...ciągiem o średnicy trzech metrów pod sąsiednimi
      ulicami. Co sto metrów mają być odpowietrzniki. To, plus smród spalanego szlamu
      gdy zawieje wiatr od oczyszczalni wpłynęło na zmianę naszej decyzji, mimo iż
      cena była kusząca.
      • golum66 Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany 10.07.09, 16:04
        A jeśli można wiedzieć to z jakiej ceny wyjściowej developer opuścił te 47 tysięcy?
    • Gość: angel Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.aster.pl 18.07.09, 00:46
      NIECH CIĘ BÓG BRONI OD ZAKUPU MIESZKANIA W AMA-BUD!!!! To niesolidna
      i budująca najtańszym kosztem firma. Po odbiorze odpadają kafelki,
      rdzewieją balustrady, na klatkach brud i pijane sprzątaczki
      (pierwsze dwa lata zarządza AMA-BUD)
      • Gość: Moni Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: 165.72.200.* 25.08.09, 12:52
        Hahahaha!
        ale bzdury :)
        Po pol roku mieszkania w przepięknym i malowniczym Zakatku Wislanym
        polecam wszystkim AMA - BUD :)
        Nie dosc ze solidnie buduja to i dogadac sie z nimi mozna na prawie
        kazdym kroku.
        Wiadomo - jak w kazdej firmie w ktorej pracuja ludzie i nastawionej
        na zysk, a nie na prace spoleczna, są rozne niedociagniecia, ale
        zareczam, ze duzo mniejsze niz w przypadku innych deweloperow.

P.S. Co do oczyszczalni Czajki, to proszę Was, jak ją zmodernizują,
        to nie będzie nigdzie smrodu, bo to co teraz się dzieje w jej
        pobliżu (ok. 5 km od oczyszczalni) wola o pomstwe do nieba!!!

A widok na łąki, malowniczy kościólek i wał wiślany, spacerujące
        sarenki i przemykające dziki.... BEZCENNY!!!

Pozdrawiam
        • Gość: markus Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: 89.171.88.* 25.08.09, 13:20
          wybacz że pytam ale gdzie ty mieszkasz że masz tak piękny widok na malowniczy
          kościółek i sarenki. Tak sie składa że przechodzę tamtędy bardzo często i
          jedyny kościół jaki jest to wykopane fundamenty a aktualnie jego rolę pełni coś
          kształtem przypominające "kurnik" nie obrażając nikogo. Jedyne z czym się zgodzę
          to dziki których nie brakuje. Nie wiem nic na temat dewelopera, to ich nowa
          inwestycja więc może wady jak są to jeszcze nie "wyszły". Może napisze ktoś kto
          mieszka w ich starszych inwestycjach.
          • Gość: Moni Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.jmdi.pl 26.08.09, 18:37
            Mieszkam tam gdzie mieszkam i mam naprawdę piękny widok...
            Kościółek owszem nie jest cudem architektury, ale wtopiony w zieleń drzew i łąk
            jest bardzo przyjemnym widokiem!!!
            Żałuj, że nie widziałeś/łaś sarenek, ale one pojawiają się około godziny 5-6.00
            rano... Są 3.
            Parę rzeczy już wyszło, wierz mi: pęknięta rura kanalizacyjna, czy popękane
            ściany na korytarzu, ale wszystko to szybko naprawili.
            Normalne są takie wypadki w nowym budownictwie, bo wierz mi, że to nie jest moje
            pierwsze mieszkanie w nowym budownictwie, ale pierwsze, które do tej pory jest
            tak udane.
            Jeśli chodzi o ludzi którzy mieszkają w ich starych inwestycjach, to nic nie
            napiszę, bo nie znam, ale mój punkt widzenia jest taki, że dopóki nie przekonasz
            się na własnej skórze, dopóty nie będziesz wiedział jak to jest.
            Ja napisałam że mi się tu bardzo podoba i nie mam większych zastrzeżeń - w
            każdej firmie w której pracują ludzie zdarzają się "wpadki" i tyle.
            To jest moje zdanie i nie wiem co musiałoby się stać, żebym je zmieniła :)
            • Gość: angel Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.aster.pl 21.09.09, 21:47
              Pani z dziłu sprzedaży dziękujemy. Tak się sklada, że doskonale znam
              tę firmę i niestety posiadam mieszkanie w ich Inwestycji na Woli,
              sprzedawanej jako luksusowe apartamenty.... Jest to podręcznikowy
              przykład jak developer nabija w butelkę naiwniaków. Wszystko
              wybudowane najtańszym kosztem, standard TBS-ów.
        • Gość: angel Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: *.aster.pl 21.09.09, 21:53
          urzekła mnie TWOJA HISTORIA..... zwłaszcza tekst o sarenkach... na
          jakiej podstawie deprecjonujesz czyjąś wypowiedz? Znasz wszystkie
          Inwestycje AMA-BUD-u? Skąd wiesz, że Twoje standardy odpowidają
          innym? Dla mnie Wiślany Zakątek , to kompletne buraki i nawet nie
          chce mi się o tym gadać......
          • Gość: Mysza Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: 109.243.54.* 09.02.10, 10:53
            ja tu mieszkam od paru miesięcy i widoki są świetne!!! Sarenki rzeczywiście są
            widziałam je razem z mężem już nie wspomnę o bażantach czy ślicznym świergocie
            ptaszków:)
            oczywiście mam pare zastrzeżeń do firmy Ama-Bud a mianowicie o parking dla gości
            który miał być a go nie ma oraz komórki lokatorskie, które były ale je
            rozebrali.... i do końca nie wiadomo kiedy będą...co do balustrad na balkonie
            zgadza się były w kiepskim stanie ale zostały odmalowane i to bardzo szybko, tak
            samo jak klatki schodowe:)
            • Gość: Moni Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: 165.72.200.* 09.03.10, 13:02
              Witam sąsiadkę :)
              już nie mogę się doczekac kiedy stopnieje śnieg i znów wszystko
              będzie pięknie zielone.
              ;)))
              • Gość: sdre Re: AMA-BUD i Zakątek Wislany IP: 85.222.87.* 11.05.10, 23:15
                partacze i wieśniaki polecam przejechac sie po inwestycjach wiocha i
                dno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka